Page 1

EUiA, RES A VEURE AMB EL P.P

En aquests moments difícils que ens està tocant viure, des d' EUiA de Badalona, ens hem de plantejar algunes qüestions de fons per reafirmar la nostra identitat com a organització d'esquerres que som. Sabem perfectament que aquest moment de crisi no l'hem provocat els treballadors i les treballadores, però si som nosaltres a qui ens toca de ple i qui més l'està patint. En canvi aquells que han especulat amb l'habitatge, comprant a preus molt reduïts per després vendre a uns preus molt per sobre del mercat, aquells que han tingut uns grans guanys gràcies al nostre treball diari, aquells que gràcies als nostres estalvis també han tingut uns gran beneficis econòmics, tots aquests ara ens demanen a nosaltres, que els hem d'entendre i que estem en la mateixa situació, que la crisi també els afecta a aquest tipus de gent. Doncs de d'Esquerra Unida i Alternativa no els volem entendre, ni tampoc volem confondre a ningú, ja que la nostra visió del món i sobretot les propostes no coincideixen amb cap de les propostes del P.P, ni d’altres grups ultradretans i xenòfobs com ara Plataforma x Catalunya, d'altra banda fet bastant lògic, perquè som dues organitzacions polítiques radicalment diferents i amb una historia, uns valors i uns projectes també molt diferenciats. Quines solucions ens proposen els partits de dretes per sortir d'aquesta crisi ?doncs les mateixes de sempre, posarem alguns exemples: •

Rebaixar impostos fonamentalment els directes i als més rics.

Reducció de serveis públics, i la seva privatització, i mercantilització (sanitat privada i ensenyament privat).


Més facilitat per acomiadar, que l'acomiadament els hi resulti encara més fàcil i més econòmic o millor gratuït i impune.

Nosaltres no coincidim amb aquests plantejaments, ni amb molts d'altres, ja que creiem que en aquests moments, i en d'altres també, el que toca és la defensa i enfortiment del sistema públic, tant sanitari, com d'educació,com d'altres tipus de serveis. No volem una sanitat privada tipus EE.UU on qui no té diners per l'assegurança doncs no té cobertura sanitària universal ni garantint l’accés per a tothom. Volem una educació pública de qualitat, i volem uns serveis d'atenció a la ciutadania públics i de qualitat. No volem que escoles privades concertades que separen els nens i nenes a l'hora de formar-se ( majoritària ment les religioses) continuïn rebent diners públics, Tant pel que fa a la salut com a l’educació hem de fer fora totes les formes i sistemes que permeten fer paràsits privats que xucles els recursos públics per a fer beneficis i lucre empresarial. Els diners públics han de ser utilitzats en serveis públics. Tenim un país on existeixen un munt de models de contractes ( per hores, per dies, per cap de setmana, per obra i servei, de formació...) que l'únic que han aconseguit és que hi hagi més precarietat i més temporalitat. En aquest país la majoria dels llocs de treball que s'estan perden són de contractes que no es renoven. O sigui que ja ho tenen molt bé els empresaris per poder acomiadar als treballadors i treballadores amb un cost molt reduït. Nosaltres no acceptem que encara tinguin més facilitats i els hi surti molt més econòmic l'acomiadament desregulat i a cops gratuït que la dreta com el PP i CiU en diuen “flexibilitzats” i “pacte laboral”.


Amb aquests exemples veiem que no diem el mateix a l'hora de buscar solucions, que no tenim els mateixos interessos... Llavors és prou evident que no té cap sentit que la nostra organització busqui aliances amb qui no coincideix absolutament en res. A EUiA sabem distingir les diferents relacions entre formacions rivals, o competidors lectorals; i front a enemics de classe i antagonistes de valors i principis ; entre forces diverses d’esquerres o progressistes i front a partits populistes i de les dretes polítiques i econòmiques. A Badalona no podem oblidar quines han estat les campanyes demagògiques per part del P.P, només amb dos exemples concrets: •

Us en recordeu del famós vídeo de la immigració que va editar el P.P de la nostra localitat ? Un vídeo on es manipulava la informació, on se li deia a la gent de la nostra ciutat que la culpa de moltes de les coses que passen la tenen els immigrants, que sembla ser que han vingut al nostre país per delinquir i no per buscar treball com ho van fer molts dels nostres pares i mares. Quan les nostres famílies van venir a Catalunya o fora de l'estat espanyol, ho van fer per necessitat, per tenir una vida millor i en millors condicions de la que tenien on vivien. Els primers moments no van ser fàcils, potser entre tots i totes fem memòria i recordarem que no vivíem només una família en un pis, sinó que hi vivíem més d'una i per què, doncs senzillament perquè no hi havia una altra manera, la situació era molt difícil i amb el temps tots i totes vam poden aconseguir viure en millors condicions. Doncs aquesta situació que molts de nosaltres vam viure, és la mateixa que estan vivint ara altres persones i no podem fer demagògia amb un tema tan seriós com és aquest. Si hi ha problemes de convivència els hem d'abordar des d'una altra perspectiva, des dels drets i deures de les persones no des de la culpabilització.


I de la gratuïtat dels llibres de text? És sorprenent que el P.P no parli d'escola pública i gratuïta, no demani un servei públic d'educació, estigui d'acord amb què les escoles privades concertades continuïn rebent diners públics i en canvi sí demani que els llibres de text siguin gratuïts. Nosaltres anem més enllà d'aquesta campanya més populista i demanem que els llibres de text es puguin reutilitzar, com ja es fa a moltes escoles de la nostra ciutat. D'aquesta manera estem implicant a tota la comunitat educativa, alumnes, pares i mares i professorat, ja que s'aprova com un projecte de centre i com a tal, té la implicació de tothom i també una avaluació per tal de veure què ha funcionat i què no i com es pot millorar. És bastant diferent un plantejament d'un altre.

Ja hem vist alguns exemples, tan a nivell general, com a nivell local de les diferents maneres de fer, dels diferents interessos, dels diferents objectius, per tant és evident que no coincidim en absolutament res amb la gent del P.P, doncs no podem ni volem justificar el fet d’ aparèixer públicament ni coincidir en actes, plataformes, manifestacions, etc, on hi participa el P.P, perquè les nostres propostes no són les seves propostes, perquè les persones que senten afinitat pel nostre projecte i per les nostres maneres de fer no entendrien ni legítimament ens tolerarien que estiguem al costat d'una organització amb la qual no tenim res a veure, ni ara ni mai. Per tot això, crec que és important aquesta assemblea d'EUiA de Badalona ratifiqui i aprovi aquesta resolució amb el criteri ferm de no participar conjuntament amb el P.P de Badalona en res.

Resolució Assemblea EUiA Badalona  

EUiA, RES A VEURE AMB EL P.P

Advertisement