Page 1


Pagina 2

Hallo! Beste jongens en meisjes Over een paar weken begint de zomervakantie. Komen jullie deze zomer ook weer naar de Jeugdvakantieweken? Er is weer van alles te doen. In dit boekje vind je het programma. De eerste week van de zomervakantie (maandag 16 t/m vrijdag 20 juli) gaan we gelijk van start met de Jeugdvakantieweek in Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle. Ook in de laatste week is het grote pret! Van maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus kun je in Nieuwerkerk aan den IJssel van alles beleven. Twee gave weken met allerlei leuke activiteiten! Je kunt gaan knutselen, speuren en sporten. Kijken naar theater of een leuke film. Maak een prachtig schilderij of je eigen wespen beschermer. Ervaar hoe het is om te roeien in een skiff of te midgetgolven tussen de dinosaurussen. Natuurlijk staan ook de oude, vertrouwde activiteiten op het programma, zoals het waterfestijn met de brandweer, Indianendorp en natuurlijk het discozwemmen! Er is teveel om allemaal op te noemen. Lees het programma maar eens rustig door en verheug je op twee fantastische weken! Als wethouder ben ik blij en dankbaar dat zoveel mensen meehelpen om de Jeugdvakantieweken mogelijk te maken. Sportverenigingen, kunstenaars en vele vrijwilligers zetten zich ook dit jaar in om de jeugd een onvergetelijke zomer te geven. Dit alles onder coördinatie van Welzijn Zuidplas. Ik kijk uit naar de officiële aftrap van de Jeugdvakantieweken. Ook ben ik benieuwd of het me gaat lukken op de stormbaan! Komen jullie me aanmoedigen? Graag tot ziens op één van de Jeugdvakantieweken in de dorpen van Zuidplas en een fijne zomer toegewenst! Wethouder Jan Verbeek Jeugd, sport, onderwijs en cultuur


Pagina 3

2 x Jeugdvakantieweek Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle Maandag 16 t/m vrijdag 20 juli Nieuwerkerk aan den IJssel Maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus


Pagina 4

Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle Maandag 16 juli Stormbaan en freerunnen We openen de week met een toffe stormbaan. Wethouder Jan Verbeek zal de week openen door als eerste over de stormbaan te gaan. Zodra iedereen is geweest gaan we freerunnen en daarna mag je nog een keer over de stormbaan! Freerunning is een sport waarbij je obstakels niet uit de weg gaat, maar juist op verschillende manieren probeert te nemen. Professionele begeleiding van Defana leert je de tricks aan in een veilige omgeving. Kom kennis maken met deze stoere sport! Waar: Hoe laat: Begeleiding: Toegang: Voor wie: NB

Gymzaal, Burgm. Nederveenlaan 53, Zevenhuizen 10.30 – 12.30 uur (Freerunning 11.00 – 12.00 uur) Raymond van Nikkelen Kuijper (www.defana.nl) €1,8 t/m 12 jaar Neem je zaalschoenen mee!

Wespen-beschermer maken JippieJee, het is weer bijna zomervakantie! Mooi weer, limonade en…. helaas veel wespen! Wil je met een heerlijk glas limonade genieten van de zon in de tuin zonder wespen in jouw glas? Kom dan naar de zonnige tuin van JippieJee! Je krijgt een glas om zelf te versieren en je maakt een wespenbeschermer van strijkkralen! Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee! Beperkt plek, dus kom op tijd! Waar: Hoe laat: Toegang: Begeleiding:

Gorterstraat 3 (privéadres), Zevenhuizen Tussen 13.00 en 14.30 uur: 5 t/m 7 jaar Tussen 14.30 en 16.00 uur: 8 t/m 10 jaar €2,Kirsten van der Meer (www.kinderclubjippiejee.nl)


Pagina 5

Dinsdag 17 juli Poppentheater Koning Liefdevol neemt oma Beppie mee op reis na 50 jaar trouwe dienst op de boerderij. Driekus en Carlijn zullen voor de boerderij zorgen. Driekus vindt dit maar niks... hij als koninklijke dienaar op een boerderij! Tussen de dieren onderling botert het ook al niet. De een is jaloers op wat de ander kan of hoe die er uitziet. Hendrik Haan wil graag beroemd worden en de biggetjes willen heel graag kunnen tellen. Lukt het Driekus en Carlijn om de beestenboel te verzorgen? Een leuke nieuwe familievoorstelling voor jong tot oud. Waar: Hoe laat: Voor wie: Toegang: Begeleiding:

Gymzaal (bij lagere school) Burgemeester Nederveenlaan 53, Zevenhuzen 11.00 tot +/- 11.50 uur Vanaf 4 jaar â‚Ź2,- (ook volwassenen) Carla Vis

Schilderenplein en bloemboter maken Vanmiddag gaan we schilderen! We maken een kunstenaarsplein met schildersezels en iedereen krijgt mooie kleuren verf. Na afloop mag je het schilderij mee naar huis nemen. Ook maken we bloemboter. Wat is dat? Kom langs en maak & proef het zelf! Waar: Hoe laat: Voor wie: Toegang: Begeleiding:

Boerderij In de Krom Middelweg 32 , Moordrecht tussen 13.30 en 15.30 uur ( bloemboter maken van 14.00 tot 15.00 uur) Alle leeftijden â‚Ź1,Welzijn Zuidplas

Hengelsport Vind je het leuk om te vissen en ben je tussen de 8 en 13 jaar? Kom dan deze dinsdagavond gezellig meedoen met de viswedstrijd!


Pagina 6

Je moet zelf een vaste hengel meenemen (geen werphengel). Elke keer als het je lukt een vis te vangen, wordt de lengte gemeten. Natuurlijk leer je van de vrijwilligers hoe je de vissen direct na het meten veilig terug het water in laat gaan. Aan het eind worden alle lengtes van de door jou gevangen vissen bij elkaar opgeteld. Heb jij de langste totaallengte? Dan ben jij de winnaar. Waar: Hoe laat: Wat: Wanneer: Kosten: Begeleiding:

Prins Bernhardbrug Moordrecht 19.30- 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) Hengelwedstrijd voor kinderen van 8 t/m 13 jaar dinsdagavond 17 juli â‚Ź0,50 per deelnemer (opbrengst voor HSV Moordrecht) Erik Faas, HSV Moordrecht

Woensdag 18 juli Spelletjes bij de voetbal Woensdagochtend ben je van harte welkom op de velden van Voetbalvereniging Groeneweg. Er is een stormbaan en een springkussen. Ook staan er leuke voetbalspelletjes op het programma voor alle kinderen. Natuurlijk spelen we ook voetbalwedstrijdjes. Dit mag je niet missen! Alle kinderen mogen ook nog een cake versieren. Waar: Hoe laat: Leeftijd: Begeleiding: Toegang: Let op:

Voetbalvelden Groeneweg, Knibbelweg 16, Zevenhuizen 10.00 - 12.15 uur Alle leeftijden VV Groeneweg â‚Ź1,Kleine kinderen onder begeleiding

Watersport: roeien en suppen Stap in een sportieve roeiboot op de Willem-Alexander Baan. Als je 11 jaar of ouder bent mag je in de boot. Je krijgt een korte instructie en daarna ga je zelfstandig roeien in een skiff. Dat is een 1 persoonsboot.


Pagina 7

Als je het heel leuk vindt, kan je later op deze plek terugkomen om gratis te roeien. Er liggen ook een paar sups (stand up paddling) die je mag gebruiken. Kan jij je evenwicht bewaren? Veel water plezier deze dag ! Waar:

Hoe laat: Voor wie: Begeleiding: Toegang: NB

Nely Gambonplein 1, Zevenhuizen (Willem-Alexander Baan) Tussen 10.00 en 14.00 uur Vanaf 9 jaar (zwemdiploma verplicht) Volans Rowing / Freerowing (www.freerowing.nl) €1,Neem je zwembroek en handdoek mee.

Knutselen en springkussen Deze middag gaan we knutselen in het JWF gebouw. Je gaat onder begeleiding aan de slag met karton en verf. En als je even moet wachten tot de verf droog is, dan kun je je uitleven op het springkussen of de stormbaan! Waar: Hoe laat: Voor wie: Toegang: Begeleiding:

JWF gebouw, Prinses Wilhelminastraat 13, Moordrecht 13.00 - 15.00 uur Alle leeftijden €0,50 Welzijn Zuidplas

Maak een aardewerk kommetjes Onder professionele begeleiding maak je je eigen kommetje. Je mag kiezen uit twee maten en je kommetje natuurlijk versieren. Deze wordt later gebakken en geglazuurd. Na de zomervakantie kun je hem ophalen in de winkel. Let op: kom op tijd, max. 16 deelnemers per uur! Waar: Hoe laat: Vergoeding: Begeleiding:

Dorpstraat 202A Zevenhuizen 14.00 – 15.00 uur: 7/ 8 jaar 15.30 – 16.30 uur: 8 + jaar €5,Schaal7, Joyce Denie ea.


Pagina 8

Kinderen maken kunst Eerder deze week stond het kunstenaarsplein in Moordrecht. Vanochtend kan er geschilderd worden in Moerkapelle. We maken een kunstenaarsplein met schildersezels en iedereen maakt een eigen schilderij. Een echte kunstenares geeft tips zodat je met een mooi schilderij naar huis gaat! Kom je ook meedoen? Waar: Hoe laat: Voor wie: Toegang: Begeleiding:

Raadhuisstraat 23, Moerkapelle (privé adres) Tussen 10.30 en 12.00 uur Alle leeftijden €1,Ingrid Bovekerk- van der Vlugt ea.

Donderdag 19 juli Spuiten met de brandweer Vanavond houd je het niet droog! Op het speelveld aan de Nicolaas Beetslaan organiseert de brandweer een avond waarbij de brandspuiten een belangrijke rol spelen. Lekker spelen met water, dat wordt een spetterende avond! Tip: Trek kleren aan die nat mogen worden en neem droge kleren en een handdoek mee. Het kan zijn dat bij nood de brandweer moet uitrukken. Waar: Tijd: Leeftijd: Begeleiding: Toegang:

Nicolaas Beetslaan, Moordrecht Vanaf 19.00 uur Vanaf 7 jaar Brandweer Moordrecht Gratis

Jurassic Golf Ga mee op avontuur, ga terug in de tijd en waan je tussen de dinosaurussen! Kom mini golfen op deze avontuurlijke Adventure Golf baan. Tijdens het mini golfen sta je oog in oog met de dinosauriërs. Uitdaging en plezier gegarandeerd! En speciaal voor de Jeugdvakantieweek krijg je korting op de toegang.


Pagina 9

Waar: Hoe laat: Voor wie: Toegang:

Begeleiding:

Jurassic Golf Adventure Park Gouda, Sluisdijk 15 Start tussen 10.00 en 14.00 uur Voor iedereen! Kinderen onder de 12 met begeleiding Gratis 0 t/m 3 jaar €4,4 t/m 12 jaar (dit boekje) €12,50 boven de 12 jaar (regulaire prijs) Jurassic Golf Gouda

Vrijdag 20 juli Pannakooi Kom met je vriendjes samen voetballen in deze opblaasbare Pannakooi. Speel twee tegen twee of één tegen één en maak panna’s! Waar: Tijd: Leeftijd: Toegang: Begeleiding:

Grasveld naast dorpshuis Opmoer, Moerkapelle Vanaf 14.00 uur Vanaf 6 jaar €0,50 Welzijn Zuidplas

Discozwemmen Feestelijke afsluiting van de week met DISCOZWEMMEN! Vrijdagavond is het feest in zwembad de Koornmolen. Met zijn allen sluiten we deze gezellige week spetterend af op de zwemdisco! Publiek mag mee, maar op de tribune. Waar: Tijd: Leeftijd: Toegang: Begeleiding: LET OP:

Zwembad de Koornmolen, Zevenhuizen 19.30 - 20.30 uur Vanaf 5 t/m 12 jaar €1,- (op vertoon van dit boekje) Medewerkers de Koornmolen Een zwemdiploma is absoluut verplicht!


Pagina 10


Pagina 11

Nieuwerkerk aan den IJssel Maandag 20 augustus Feestelijke opening op het Raadhuisplein Vandaag wordt de Jeugdvakantieweek officieel geopend door Wethouder Jan Verbeek en de kinderburgemeester. Verf je eigen vlag op een laken of maak een schilderij op hout. Ook is er een levende sjoelbak. Deze sjoelbak werkt hetzelfde als een ouderwetse, alleen nu ben je zelf de sjoelsteen. Wat denk je van springen op het springkussen of dansen op de muziek van DJ Rens? Vandaag is dit allemaal mogelijk. Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Raadhuisplein 11.00 – 14.00 uur Alle leeftijden €1,Vrijwilligers JVW

Poppentheater Poppen en Meer Koning Liefdevol neemt oma Beppie mee op reis na 50 jaar trouwe dienst op de boerderij. Driekus en Carlijn zullen voor de boerderij zorgen. Driekus vindt dit maar niks... hij als koninklijke dienaar op een boerderij! Tussen de dieren onderling botert het ook al niet. De een is jaloers op wat de ander kan of hoe die er uitziet. Hendrik Haan wil graag beroemd worden en de biggetjes willen heel graag kunnen tellen. Lukt het Driekus en Carlijn om de beestenboel te verzorgen? Waar: Hoe laat: Voor wie:

Aantal: Kosten: Begeleiding:

’t Blok, IJsermanpad 1 15.00 – 16.00 uur Alle leeftijden (jonge kinderen onder begeleiding, tijdens de voorstelling kunnen ouders/begeleiders wachten in de ruimt ernaast) Max. 75 kinderen: vol=vol €2,Vrijwilligers JVW en Carla Vis


Pagina 12

Dinsdag 21 augustus Kom in beweging en voetbal mee! Deze ochtend is het feest bij de voetbalvelden. Er wordt een toernooi gespeeld en er zijn diverse spelletjes. Kom met al je vriendjes of kom alleen en je wordt ingedeeld zodat je lekker mee kunt voetballen! Je kunt natuurlijk ook komen om jouw favoriete team aan te moedigen! Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Team: Begeleiding:

Voetbalvelden VVN 10.00 – 12.00 uur 6 t/m 12 jaar €1,Minimaal 5 en maximaal 7 kinderen (12 teams vol=vol) Vrijwilligers JVW

Klim-Gym en Spring festijn Daag jezelf uit tijdens de gyminstuif in de parkzoomhal. Laat je vastsnoeren in de bungeetrampoline, spring op de tumblingbaan, ga de wedstrijd aan op de stormbaan of doe mee met het apenkooi parcours. Een uitdagende, sportieve middag voor alle leeftijden! Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Parkzoomhal 14.00 – 17.00 uur Alle leeftijden €2,50 Vrijwilligers JVW en Sportstichting Zuidplas

Filmavond Na een dag vol sporten, klimmen en gymmen is het ’s avonds tijd om even uit te rusten. En wat is er dan leuker dan gezellig samen een film kijken? Welke film er wordt gekeken is nog een verrassing! ’t Blok wordt deze avond omgetoverd tot bioscoop en natuurlijk hoort daar chips bij. Waar: Hoe laat:

’t Blok, IJsermanpad 1 19.00 – 21.00 uur


Pagina 13

Voor wie: Aantal: Kosten: Begeleiding:

Vanaf 10 jaar Max 75 kinderen, vol=vol €0,50 Vrijwilligers JVW

Woensdag 22 augustus Feest bij IJsselhage Kom vandaag naar de kermisspellen bij Kinderboerderij IJsselhage! Hier kun je blikwerpen, eendjes vangen of ring en ballengooien. Springen op het springkussen is ook altijd erg leuk! Ook kun je geschminkt worden door de dames van M-Schmink. Liever spelen met de dieren op de kinderboerderij of de speurtocht volgen? Ook dat is mogelijk! Tussendoor kan er gesnoept worden van de vers gebakken poffertjes en vergeet niet tijdens je bezoek om Clown Kiekeboe te zoeken, misschien maakt ze wel een figuurballon voor je! Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Gemiva IJsselhage, Fransezoom 14 11.00 – 15.00 uur Alle leeftijden €2,50 Vrijwilligers JVW en de vrijwilligers van Gemiva

Spelen met water Al jaren een traditie in de Jeugdvakantieweek; het waterspektakel met de brandweer! Lekker rondrennen door het water en misschien mag je wel even achter de brandspuit staan. Tip: Neem een handdoek en droge kleding mee. Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Verhard veldje naast de Bron 19.00 – 20.00 uur Alle leeftijden Gratis Vrijwilligers JVW


Pagina 14

Donderdag 23 augustus Indianendorp Op deze dag wordt speeltuin De IJsselkids omgebouwd tot een echt indianendorp. Bouw je eigen wigwam, laat je schminken als indiaan (of iets anders wat je leuk vindt) of laat je haar mooi vlechten als indianennmeisje. Kom lekker spelen, bouwen en snoepen! Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Speeltuin De IJsselkids 11.00 – 15.00 uur Alle leeftijden €2,50 (ouders mogen gratis naar binnen) Vrijwilligers JVW en vrijwilligers De IJsselkids

Kastelenspel Hou je van spanning en kan je onderhandelen? Speel dan mee met dit spannende ridderspel. Een speciale Ridder helpt je om een goede handelaar te worden, maar pas wel op voor de rovers! Spannend van begin tot het einde. Weet je niet hoe het werkt? Dat geeft niets; alles wordt uitgelegd zodat iedereen mee kan spelen. Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Groene Hart Park (Margrietveld) 18.30 – 20.30 uur 8 t/m 12 jaar Gratis Vrijwilligers JVW en Waterscouting De IJssel

Vrijdag 24 augustus Speurtocht Samen met je vriendjes en vriendinnetjes speuren door het dorp. Wie weet wat je allemaal tegenkomt! Weet jij de weg en ben je goed in opdrachten uitvoeren? Dan wordt jouw groepje misschien wel de winnaar!


Pagina 15

Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Start + finish bij de Hoed, Oranjepad 4-10 11.00 – 13.00 uur Tot 12 jaar (jonge kinderen onder begeleiding) €1,Vrijwilligers JVW

Hondendemonstratie Wel eens een echte politiehond in actie gezien? Kom vanmiddag naar het Essepark en beleef dit avontuur! Je krijgt spectaculaire acties te zien en uitleg over wat het africhten van een hond tot politiehond inhoudt. Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Essepark, Burg. Van Heugtenlaan 15.00 – 16.00 uur Alle leeftijden Gratis Vrijwilligers JVW en politiehonden vereniging Elvado

Zwemdisco Ook dit jaar kan het Slotfeest in het water niet ontbreken! Als afsluiting van de Jeugdvakantieweek gaan alle kinderen weer gezellig zwemmen, dansen, glijden en rennen over de loopmat. Dit wordt gegarandeerd een groot feest! Ouders kunnen plaats nemen op de tribune en de kantine van het zwembad is ook geopend. Kluisjes kosten € 0,10 per kluisje. LET OP: een zwemdiploma is absoluut verplicht! Waar: Hoe laat: Voor wie: Kosten: Begeleiding:

Zwembad Polderbad, Iersestraat 15 19.00 – 20.30 uur 6 t/m 12 jaar €2,Vrijwilligers JVW en Sportstichting Zuidplas


Boekje Jeugdvakantieweek (2x) 2018  

In dit boekje staat het gehele programma van de eerste week in de zomervakantie in Zevenhuizen, Moordrecht en Oud Verlaat alsook het program...

Boekje Jeugdvakantieweek (2x) 2018  

In dit boekje staat het gehele programma van de eerste week in de zomervakantie in Zevenhuizen, Moordrecht en Oud Verlaat alsook het program...

Advertisement