Page 1

Het Drakenblad

Zomervakantie 2010 - Jaargang 4 - nr 3

1


? t a d e m s a w t Wa

Heel wat kinderen zijn komen spelen en knutselen tijdens de grabbelpasactiviteiten in de paasvakantie. Was jij er ook? Dan sta je misschien wel op één van de foto’s!

2


Voorwoord Hey hallo drakenbladlezers,

Het is bijna weer zover… ZOMERVAKANTIE! Nog heel even en dan heb je 2 maanden tijd om te doen waar je zin in hebt. Met je vrienden ravotten, met je ouders op vakantie, op kamp met de jeugdbeweging of genieten van de zon. Er zijn nog duizend en één dingen die ik kan bedenken om in de vakantie te doen. Helaas heb ik de plaats niet om ze hier allemaal op te schrijven. Ik kan wel zeggen dat je met de grabbelpas en swappas deze zomer een heleboel leuke, geweldige, toffe en superplezante activiteiten kan doen. Als je verder kijkt in dit Drakenblad zie je meer informatie over alle activiteiten van de grabbelpas en swappas. Wees op tijd met inschrijven zodat je zeker geen enkele activiteit van je keuze hoeft te missen! Verder staan er in dit nummer nog een heleboel andere activiteiten vol avontuur, sport, spel, ontspanning, creativiteit en nog veel meer. Ik wens je een goedgevulde fantastische vakantie toe. Veel leesplezier!

Inhoud 02 Wat was me dat? 03 voorwoord – inhoud - colofon 04 praktische informatie voor mama en/of papa 05 Kunstkriebels 06 zon? Ik smeer ‘m! 08 Grabbelpasactiviteiten 12 Maak zelf een fruitige cocktail! 13 Swappas 14 Verkeer Vrijetijdskalender (uithaalbaar) 16 Zomerkampen van de sportdienst 17 Openingsuren zwembad 18 soccertour 19 Vakantie op het speelplein 20 speelpleinwerking flapuit 21 speelpleinwerking Tiliae 22 speelpleinwerking Saenhoeve 23 speelpleinwerking Buskruit 24 Puzzelen maar! 26 Nieuwe aanwinsten bibliotheek 28 vzw Thebe

Georges Lenssen, Burgemeester Marleen Kortleven, Schepen van jeugd Rik Linkens, Schepen van cultuur Serdar Karali, Schepen van sport

Colofon Redactie: Sonja Bosmans Jeugddienst Maasmechelen Oude baan 207 3630 Maasmechelen Tel 089/ 76 97 87 e-mail vrijetijd-maasmechelen@skynet.be verantwoordelijke uitgever Georges Lenssen Adres Heirstraat 239 3630 Maasmechelen 3


Praktische informatie voor mama en/of papa Inschrijven voor de grabbelpas Voor al de grabbelpasactiviteiten dient uw zoon of dochter zich vooraf in te schrijven. Dit kan vanaf zaterdag 12 juni van 10u00 tot 12u00 op de jeugddienst, Oude Baan 207 3630 Maasmechelen.

Online inschrijven voor grabbelpas U kan online inschrijven via de website www.egrabber.be/maasmechelen. Inschrijven kan vanaf zaterdag 12 juni en dit tot 3 dagen vóór de activiteit. Na de inschrijving dient u het bedrag over te schrijven op volgend rekeningnummer: 735-0154362-23 met als mededeling ‘zomer/nr van de grabbelpas’ bijvoorbeeld ‘zomer/4421’. Wat heeft u nodig om online in te schrijven? • Een grabbelpas •Log-in = de code op de grabbelpas •Paswoord = de familienaam van het kind Let op! Het paswoord is hoofdlettergevoelig. Dit betekent dat u een hoofdletter moet typen waar nodig. Bijvoorbeeld Janssens of Van de Beek • Een e-mailadres (voor bevestiging)

Opmerkingen • • •

Het aantal plaatsen voor grabbelpas zijn beperkt, wees er dus op tijd bij om in te schrijven. Bij te weinig inschrijvingen kunnen activitei ten afgelast worden. U ontvangt dan het inschrijvingsgeld terug. Het inschrijvingsbewijs dient u mee te nemen naar de activiteit.

Annulatievoorwaarden De vraag naar activiteiten is groter dan ons aanbod. We willen u daarom vragen om niet in te schrijven voor een groot deel activiteiten wanneer u niet zeker bent van deelname. Het inschrijvingsgeld wordt enkel bij ziekte terugbetaald mits voorlegging van een ziektebriefje en een voorafgaande telefonische afmelding bij de jeugddienst.

4

Enkele dingen om te onthouden: • •

Voor kunstkriebels kan u inschrijven via de grabbelpas, maar het is niet noodzakelijk om een grabbelpas aan te kopen om deel te nemen. Bij uitstappen vertrekken we graag stipt. 10 minuten eerder aanwezig zijn is fijn. Het uur van vertrek staat steeds genoteerd.


Kunstkriebels 2010 Van maandag 9 augustus tot en met donderdag 12 augustus De kunstkriebels zijn weer ontsnapt! Misschien ken je ze nog van de vorige jaren. De kleurige beestjes die je besmetten met hun kunstige kriebels. Dit jaar hebben ze weer een heleboel leuke kriebels voor je in petto! Welke kriebels je dit jaar kan beleven blijft nog even een geheim, maar houd je brievenbus in de gaten, want voor je het weet zitten er 4 fantastische kriebelbeesten in die je niet meer loslaten! Wanneer? Deelnemers? Leeftijd? Locatie? Prijs? Meenemen? Opmerking: Inschrijven?

iedere dag van 9u30 – 17u00 Donderdag van 9u30 – 20u00! Max. 25 kids per kriebel 6 – 12 jaar CC Maasmechelen, Koninginnelaan 42 €30 Lunchpakket en wat zakgeld prijs is incl. dagelijks drankje en een vieruurtje gebeurt via de grabbelpas. Zie blz. 4 voor de praktische informatie

Opmerking: Het is voor deze activiteit niet noodzakelijk om een grabbelpas te hebben. Op donderdag 12 augustus sluiten we de week af met een heuse vernissage. Mama, papa, oma, opa, tante, nonkel… iedereen is welkom om naar de schitterende kunstwerken te komen kijken! Elke kriebel wordt op een originele manier voorgesteld door de kinderen zelf. Wanneer? Waar?

17u00 – 20u00 CC Maasmechelen, Koninginnelaan 42

5


ZON? Ik smeer ‘m! Roodhuid of bleekscheet… hoe reageert jouw huid op de zon? Huidtype 1 Zeer lichte huid met sproeten, rood of lichtblond haar en lichte ogen. Onbeschermde huid: verbrandt zeer snel, wordt altijd rood en bruint nooit Huidtype 2 Lichte huid, vaak met sproeten, goudblond haar en lichte ogen. Onbeschermde huid: verbrandt snel, wordt altijd rood en bruint soms licht. Huidtype 3 Lichtgetinte huid, donkerblond tot bruin haar en meestal donkere ogen. Onbeschermde huid: verbrandt zelden, wordt soms rood en bruint gemakkelijk. Huidtype 4 Getinte huid, donker haar en donkere ogen. Onbeschermde huid: verbrandt bijna nooit, wordt niet rood en bruint zeer goed.

10 zonnetips voor een gesmeerde zomervakantie! 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

6

Pas op met zonnebrand. Hou rekening met je huidtype en laat je huid geleidelijk wennen aan de zon om geen zonnebrand te krijgen. Blijf uit de zon tussen 11u en 15u, de UV-straling is dan het sterkst. Draag een T-shirt met mouwen, een pet en een zonnebril met UV-filter. Lig geen uren stil in de zon. Beweeg liever, dan verbrandt je driemaal minder snel. Smeer je in, of nog leuker, laat je insmeren een half uur voordat je in de zon gaat. Doe dit elke twee uur. Gebruik zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor. Voor huidtype 1 en 2 factor 20 of meer. Zelfs met een hoge beschermingsfactor bruin je. De huid bruint zelfs mooier en gelijkmatiger! Smeer je ook in als je gaat sporten, skaten, buiten spelen,… Water, zand en witte muren weerkaatsen de zonnestralen waardoor je ook in de schaduw kan verbranden. Droog je goed af na elke zwembeurt, dan verbrandt je minder snel. Gebruik een waterbestendige zonnecrème tijdens het zwemmen, surfen, snorkelen,… want water houdt de UV-stralen niet tegen. Let op met deodorant en make-up in de zon. Ze kunnen je huid verkleuren of zelfs verbranden. Voordat je 16 jaar bent ga je best niet naar de zonnebank. Als je op jonge leeftijd al naar de zonnebank is de kans groter dat je later huidproblemen krijgt.


KLEUR Fredje en zijn parasol

7


Grabbelpas Technopolis + binnenspeeltuin ‘Nekki’

In Technopolis kun je terecht voor een hele boel leuke interactieve experimenten, verrassende wetenschapsshows of een automatisch theater over het menselijk lichaam. Na ons bezoek rijden we door naar de reuzegrote binnenspeeltuin ‘Nekki’. Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

woensdag 7 juli van 8u30 – 17u Grabbelpassers van 6-12 jaar, 25 deelnemers De bus vertrekt aan de Oude Baan 207 €17

Chico en de chocoladetraffiek Heb je altijd al willen weten waar chocolade vandaan komt? Ben je een lekkerbek die graag chocolade lust en speel je graag een spel? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

Vrijdag 9 juli van 9u30 – 12u00 Grabbelpassers van 8-12 jaar, 30 deelnemers Oude Baan 207 €3

Desserten maken

Milkshake, koekjes, cake, chocomousse… . We maken lekkere desserten vandaag! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

Vrijdag 9 juli van 13u30 – 16u30 Grabbelpassers van 6 -12 jaar, 20 deelnemers Oude Baan 207 €3

Stempels maken

Maak je eigen stempels! Je bedenkt zelf wie of wat je op de stempel zet. Even knippen, een beetje drogen en… stempelen maar! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

Maandag 12 juli van 10u – 12u Grabbelpassers van 6-12 jaar, 30 deelnemers Oude Baan 207 €4

Minigolf Kattevennen

In Kattevennen in Genk slaan we golfballetjes weg! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

8

Maandag 12 juli van 13u-16u Grabbelpassers van 6-12 jaar, 25 deelnemers De bus vertrekt aan de Oude Baan 207 €3


Dippie Doe

Dippie Doe is een leuk Nederlands familiepretpark voor kids tot 12 jaar. Binnen zijn er o.a. botsauto’s, een spookhuis en vele glijbanen. Buiten zijn er achtbanen, touwbruggen en een heuse piratentoren. Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

Donderdag 15 juli van 8u45 – 17u45 Grabbelpassers van 6-12 jaar, 23 deelnemers De bus vertrekt aan de Oude Baan 207 €12

Aardbeienland

We maken een reis door een land vol met aardbeien. We wandelen o.a. in het aardbeienbos tussen de kabouters, spelen in de aardbeienspeeltuin en als afsluiter gaan we zelf aardbeien plukken! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

Dinsdag 20 juli van 10u00 – 17u15 Grabbelpassers van 6-12 jaar, 23 deelnemers De bus vertrekt aan JC Chiko, Rijksweg 153a €16 (incl. aardbeien)

Sporten

Honkbal, badminton, voetbal, handbal, hockey, rugby… . We gaan deze voormiddag actief doen en ons uitleven in verschillende sporten. Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs: Opmerking:

Donderdag 22 juli van 9u30 – 12u Grabbelpassers van 8-12 jaar, 30 deelnemers JC Chiko Rijksweg 153a €2 incl. drankje Aandoen: sportieve kledij

V.R.F, verf!

Neem je verfborstel in de hand en wek alle letters van het alfabet tot leven! We blazen de verloren kunst van het letterschilderen nieuw leven in. Een beetje techniek, maar vooral veel doen! Op steen, op stof of op houten planken. In het klein, in het groot, juist gespelt of net foud: we verven erop los en maken ons eigen letter-kunstwerk Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

Donderdag 22 juli van 13u30 - 16u Grabbelpassers van 9 -12 jaar, 20 deelnemers JC Chiko Rijksweg 153a. €5

Dance dance dance

Katerina van het Lollipop danceteam gaat je de hipste moves van het moment aanleren. Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs: Opmerking:

Maandag 26 juli van 9u30 – 12u Grabbelpassers van 6-12 jaar, 25 deelnemers JC Chiko Rijksweg 153a €3 Aandoen: sportieve kledij 9


Mosaqua

Mosaqua is een zwemparadijs met zijn junglebad, familieglijbaan en groot buitenbad. Zin in een wateravontuur? Tot dan! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs: Opmerking: Opgelet:

maandag 26 juli van 13u -17u Grabbelpassers van 6-12 jaar, 20 deelnemers De bus vertrekt aan JC Chiko Rijksweg 153a €7 Zwemgerief meebrengen De kinderen moeten kunnen zwemmen

Monde Sauvage

Heb je geen schrik van panters, beren, slangen, apen, papegaaien… kom dan zeker met ons mee! Deze wilde dieren en nog veel anderen bezoeken we in dierenpark Monde Sauvage. Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

donderdag 29 juli van 8u30-17u30 Grabbelpassers van 6-12 jaar, 23 deelnemers De bus vertrekt aan JC Chiko Rijksweg 153a €15

Schattenzoektocht

Ben je een echte speurneus en ga je graag op ontdekking? Vandaag gaan we met een Ranger op pad om een echte schatkist te vinden! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

dinsdag 3 aug van 9u45 -12u Grabbelpassers van 8-12 jaar, 30 deelnemers parking salamander, J. Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen €3

Ecopercussie

Wist je dat je muziek kan maken met afvalmaterialen? Met een stuk krant, emmers, plastic flessen, bezems, een stofzuigslang, een olievat of een blikken doos geraak je al aardig op weg. Het rommelzooitje wordt al snel een hele symfonie! In deze workshop leer je hoe muzikaal je kan zijn met afval, weggegooide of kapotte spullen. Van zacht geroffel tot stevige basisritmes, we doen het allemaal. Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

dinsdag 3 aug van 13u30 - 15u30 Grabbelpassers van 6-12 jaar, 25 deelnemers JC Chiko Rijksweg 153a €5

Vaas/bloempot knutselen

Kies een bloempot of een leuke vaas en versier hem met schitterende mozaïektegels. Nu heb je een prachtig kunst werkje om zomerse bloemen in te zetten. Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs: 10

dinsdag 17 aug van 10u -12u Grabbelpassers van 8-12 jaar, 25 deelnemers Oude Baan 207 €4


Paardrijden

In de manege in Zutendaal staat er een paard op jou te wachten! Je krijgt een initiatieles paardrijles van een speciale leraar. Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs: Opgelet:

dinsdag 17 augustus van 13u30 - 16u30 Grabbelpassers van 6-12 jaar, 30 deelnemers De bus vertrekt aan de Oude Baan 207 €8 als je al kan paardrijden is dit waarschijnlijk te eenvoudig voor jou.

Kernie’s familiepark

We gaan naar Kernie’s pretpark, hier valt heel wat plezier te beleven! Attracties zoals een wildwaterbaan, reuzenrad of een piratenschip. Benieuwd wat er nog te ontdekken valt in het pretpark? Neem dan een kijkje op de website www.kernies-familienpark.de Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

donderdag 19 augustus van 8u30-18u30 Grabbelpassers van 6-12 jaar, 20 deelnemers De bus vertrekt aan de Oude Baan 207 €25

Koken: Latijns-Amerikaanse keuken

We maken enkele lekkere gerechten uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Ben je een lekkerbek en proef je graag nieuwe dingen? Kom dan zeker af! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

dinsdag 24 aug van 9u -12u Grabbelpassers van 6-12 jaar, 20 deelnemers Cultureel Centrum, koninginnelaan 42, 3630 maasmechelen €5

Zoutige kunstwerken

We maken echte creatieve schilderijen met zout. Benieuwd? Kom zeker meedoen! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs:

dinsdag 24 aug van 13u30 -16u Grabbelpassers van 6-12 jaar, 30 deelnemers Oude Baan 207 €3

Steinerbos

De kinderboerderij, de speeltuin en het binnen- en buitenzwembad. Al deze dingen doen we vandaag in het Steinerbos in Stein, net over de Nederlandse grens. Zin in een dagje fun en plezier?! Wanneer: Voor wie: Waar: Prijs: Opmerking: Opgelet:

woensdag 25 aug van 9u45 – 16u30 Grabbelpassers van 6-12 jaar, 20 deelnemers De bus vertrekt aan de Oude Baan 207 €4 Zwemgerief meebrengen + lunchpakket De kinderen moeten kunnen zwemmen

11


Fruitige Cocktail

Benodigdheden voor 4 personen

• • • • • • •

Een halve liter melk Een potje yoghurt 1 banaan 8 aardbeien 1 perzik 1 appel 1 eetlepel suiker

Maken maar!

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

12

Doe de schil van de banaan en snij in stukjes Was de aardbeien en haal de kroontjes er af Schil de appel, haal het klokhuis er uit en snij in kleine stukjes Haal de steen uit de perzik en snij in stukken Mix al het fruit samen met de melk, de yoghurt en de suiker Giet het in een leuk glas en steek er eventueel een rietje in Drink het lekker op!


8 juli klimmen en bowlen in Olympia Hasselt 13 juli Walibi 16 juli Lasershooten in Kelchterhoef 19 juli Dag naar zee 23 juli OcĂŠade en kinepolis Brussel 27 juli Action Park in Kiewit 28 juli Graffiti: sjablonen maken + spuiten 4 aug Film 5 aug Shoppen in Maastricht 10 aug Karten in Genk 17 aug Movieworld 23 aug Center Parcs 26 aug Desserten koken

13


! R E E K VER Veilig of niet? elding! . volgende afbe g ti h c a erkeer begeeft v d gen. t n e a a h in ig Bekijk il e hv t verkeer gedra c e zi h ie in w ig n e il e ro v g niet Omcirkel met iegene die zich d r o o d is u kr d Trek een roo

14


? t n e g a e d t l e o d e b t a W

A

B

C

OPLOSSING: A: B: C:

Het verkeer dat de agen t van achter en van voor nadert moet stoppen. He keer dat van rechts of va t ver n links komt mag doorga an. Dit is een stopteken voor het verkeer dat de agen t van voor nadert. Zou je rechtdoor gaan, dan zo u je zijn arm raken. Het verkeer van achter, van van links mag doorgaan rechts of . Iedereen moet stoppen

en zo snel mogelijk het

kruispunt vrijmaken!

15


Als het k r ie b e lt moet je... S p o r te n ! Kleutersport VOOR WIE WAAR WANNEER PRIJS TIPS

ers 6 jaar, 15 deelnem len Kleuters van 4 tot 3630 Maasmeche 4, n aa al pi lym O , el t 11u30 Sporthal De Komm gustus van 9u30 to au 13 ag ijd vr m t/ stus Maandag 9 augu 15€ n aan Trek sportieve klere

Sport & Sp el

in samenwe

rking met sp

VOOR WIE WAAR WANNEER PRIJS TIPS

ortclubs van

Maasmeche

len onder an deren: hand bal, tafeltenn 6 tpt 14 jaar is, judo, ... Sporthal De Kommel, Oly mpialaan 4, Maandag 1 3630 Maasm 6 augustus echelen t/m vrijdag 2 15 € 0 augustus v an 09u30 to Trek sportiev t 11u30 e kleren aan

Voor meer info of om in te schrijven voor een van deze activiteiten kan je terecht op de sportdienst van Maasmechelen: Kolenmijn Limburg Maaslaan 2, 3630 Maasmechelen 089/76 96 29 – 30 of 089/76 97 08 sportdienst@maasmechelen.be www.maasmechelen.be

16


Of ga eens

zwemmen!

Overdekt zwembad Prinsenpark Openingsuren zomervakantie 2010 van 1 juli t/m 31 augustus 2010 Maandag 07.00 - 08.30 uur: ochtendzwemmen 10.00 - 12.00 uur: vrijzwemmen 14.00 - 16.30 uur: vrijzwemmen 18.00 - 21.00 uur: vrijzwemmen Dinsdag 10.00 - 12.00 uur: vrijzwemmen 14.00 – 16.30 uur: vrijzwemmen 16.30 – 17.30 uur: senioren 18.00 – 21.00 uur: vrijzwemmen Woensdag 07.00 – 08.30 uur: ochtendzwemmen 10.00 – 12.00 uur: vrijzwemmen 14.00 – 16.30 uur: vrijzwemmen 18.00 – 20.00 uur: vrijzwemmen 20.00 – 21.00 uur: dames 16+ Donderdag 10.00 - 12.00 uur: vrijzwemmen 14.00 - 16.30 uur: vrijzwemmen 16.30 - 17.30 uur: senioren 18.00 - 20.00 uur: vrijzwemmen Vrijdag 07.00 - 08.30 uur: ochtendzwemmen 10.00 - 12.00 uur: vrijzwemmen 14.00 - 16.30 uur: vrijzwemmen 16.30 - 17.30 uur: senioren 18.00 - 20.00 uur: vrijzwemmen 20.00 - 21.00 uur: baanzwemmen

Tarieven 0 – 2 jaar: gratis 3 – 5 jaar: € 1,00 6 – 15 jaar: € 1,75 16 – 60 jaar: € 2,25 + 60 jaar: € 1,75 grabbel- en swap € 1.50 invalide +16 jaar: € 1,75 invalide 6 – 15 jaar: € 1,00 lesgever zwemles € 5,00 abonnement –16 jaar: € 12,50 abonnement +16 jaar: € 18,00 abonnement senioren: € 16,00 abonnement gezinnen: € 11,20 (enkel voor gezinnen van Maasmechelen met min. 2 kinderen ten laste) abonnement aquajogging: € 37,00 (een abonnement bevat 10 beurten) Tijdens de schoolvakanties is er geen aquajogging!

Opgepast ! Zwembad is gesloten op: 11 juli, 21juli en 15 augustus

Zaterdag 11.00 - 12.00 uur: mindervaliden 13.00 - 16.00 uur: vrijzwemmen Zondag 10.30 - 13.00 uur: vrijzwemmen

17


SOCCERTOUR MAASMECHELEN

18


Vakantie

op het speelplei n elplein

et spe or op h

aasme M in n beleve e ome t z t a waar je je w n g l e n e p e e r o h B en er perantie is n 4 speelplein en,‌ een su k a v r e v der da de zom , je uitle Tijdens r zijn niet min den maken t jou ien .E en me m a s chelen n, nieuwe vr knutm o ie r o a o le la e k m n, ds kan sp en dus!!! an stee ren te beleve a t s v n le e e . r u tijd b monito nende avont n te vertellen e k k e g le n s a a Knot n en sp ressante verh olgende le e p s e e leuk r de v of int e n k e e k z a n at m a sels te ierig? Lees d ind je heel w sg rv Nieuw n, want daa e bladzijd rmatie. fo meer in tie do rvakan

Kleur ons

19


Speelpleinwerking Flapuit Flapuit is een speelpleinwerking die zich richt naar kinderen met een beperking en kinderen die nood hebben aan speciale aandacht. Ze kunnen hier onder het toeziend oog van onze opgeleide monitoren naar hartenlust komen spelen. Ieder kind mag een broer of zus meebrengen. Kinderen zijn welkom om te komen spelen van 6 tot 21 jaar. Wanneer? Tijdstip? Waar? Prijs? Inschrijven?

Iedere werkdag van 19 juli t.e.m. 6 augustus Van 10u tot 16u JC Chiko, Rijksweg z/n (naast de brandweer), 3630 Maasmechelen ₏2 per dag inclusief een drankje ’s middags en een vieruurtje Ja!

Voor onze monitoren is het belangrijk dat ze zich goed voorbereiden op de speelpleinwerking en een aangepast programma kunnen voorzien zodat elk kind zich ten volle kan amuseren. Daarom vragen we u om op voorhand in te schrijven. Een inschrijvingsformulier kan u aanvragen op het nummer 089/76 97 87 of u kan langskomen op de jeugddienst, Oude Baan 207, 3630 Maasmechelen.

20


Speelpleinwerking Tiliae Activiteit:

SPW Tiliae

Datum: Zomervakantie maanden juli en augustus. Van Maandag tot vrijdag van 13u30 tot 17u30 behalve op feestdagen Locatie: Speeltuin, Lindenlaan 1A/ Tienerstraat Leeftijd : 6 tot 12 jaar Prijs: gratis Weet je niet wat te doen tijdens de vakantie? Wil je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken? Kom dan naar SPW Tiliae en beleef samen met onze gebrevetteerde monitoren onvergetelijke namiddagen. Activiteit : Dag van de speeltuin

Datum: 5 september ‘10 Locatie: Speeltuin, Lindenlaan 1A Steak- en mosseldag ten voordele van SPW Tiliae met tal van randanimatie voor de allerkleinsten. Springkasteel, ballonnenwedstrijd, vernieuwde kleuterspeeltuin, leuke speeltuigen,‌

Contactgegevens: Contactpersoon: Bart Fraussen Adres: Lindenlaan 21 3630 Maasmechelen Tel: 089/76 01 66 Email:spw.tiliae@gmail.com

21


speelpleinwerking Saenhoeve Zomervakantie=speelpleinvakantie=Saenhoevetijd. YES!!!!!!!!!!!!!!!! Sa-Sa-Sa-Sa-Saenhoeve….Ik zing een vrolijk lied, de zon schijnt, zie je ’t niet? Wat een heerlijk gevoel al die zon-zon op je smoel. Duimen uit, poep naar achter, tong naar buiten hoetsjaja, hoetsjasja, hoetsja hoetsja … Herken je dit nog? Dan was je de afgelopen zomer zeker op ’ t Speelplein De Saenhoeve. Was je er nog niet? Ken je de dierenhoek met het evenwichtsdak waaruit de aap en de gorilla ontsnapte nog niet? Reed je nog niet op die prachtige gocarts of maakte je nog geen tochtje met de huifkar? Verkende je knutsel of het poppenhuis echt nog niet? En die vele schommels, springkastelen, trampolines, glijbanen, klimtorens, … daar kroop je nog niet op? Je sportte toch wel al op de sportpleinen en at er heerlijke maaltijden, spaghetti, frietjes, … En al die leiding, speelde je daar nog niet mee? Weet je trouwens al dat er meer dan 30 nieuwe begeleiders zijn, en dat er wel 8 nieuwe ontdekkingshuisjes in ’t reuze dorp zijn? Neen, echt niet? Echt echt echt niet? Dan moet je zeker naar de Saenhoeve komen. Je bent daar ook nooit alleen. Bijna de helft van de kinderen uit Maasmechelen kwamen de vorige jaren naar De Saenhoeve. Zeker doen! Wij zijn er alvast ook. Waar: Op De Saenhoeve op De Ringlaan bij het zwembad Wanneer: vanaf 5 juli tot 20 augustus elke werkdag Voor wie: voor kinderen van 3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 jaar. Zit jij daarbij? Wat kost het: kom je alleen, dan betaal je € 4,00 , komt je zusje of broertje mee dan betaalt die € 3,00, breng je nog een zusje of broertje mee dan betaalt die € 2,00. Hierin zit de warme maaltijd inbegrepen. Mjam mjam. En mama/ papa mag dit van het belastbaar inkomen aftrekken. Moet ik mij vooraf inschrijven? Neen, maar de eerste dag als je komt moet je wel ‘papieren’ invullen en daarom moeten mama of papa die dag wel even meekomen. En als ik graag heel lang slaap? Dat is pech. Want je moet op ’t speelplein aankomen tussen 08.45 en 09.45 uur. Tussen 16.00 en 17.00 uur mogen mama of papa je weer komen halen. Wil je nog meer weten over De Saenhoeve: surf dan even naar www.saenhoeve.be. Tot dan, tot op ’t speelplein, tot op De Saenhoeve

22


speelpleinwerking Buskruit Speelpleinwerking Buskruit komt naar je toe! Wij zijn een rondreizende speelpleinwerking die iedere week in een andere wijk van Maasmechelen voor jullie klaar staat met keitoffe spelen. Een stel supergemotiveerde animatoren voorzien de allerleukste sporten, spelen en knutselactiviteiten zodat het onmogelijk is om je te vervelen! Kom dus zeker af tijdens de zomer. Je vindt ons hier: 5 juli t.e.m. 9 juli: Klein Spanje op het speelplein 12 juli t.e.m. 16 juli: Op de speelplaats van de basisschool in Leut 19 juli t.e.m. 23 juli: JC Chiko in Eisden dorp 26 juli t.e.m. 30 juli: Op het speelplein in Beerensheuvel 2 augustus t.e.m. 6 augustus: Op de speelplaats van de basisschool in Boorsem Alle kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar mogen komen meedoen. Op voorhand inschrijven is niet nodig. Je kan langskomen wanneer je er zelf zin in hebt. De activiteiten gaan steeds door van 13u30 tot 16u30 en zijn volledig gratis.

23


! r a a m n e l e z Puz Kan jij goed puzzelen? Als je de stukjes op de juiste plaats legt lees je van 1 tot en met 9 de naam van een deelgemeente van Maasmechelen.

24


I Y Z Z W G P W G E O E I U V L

J S W E G R S R Q P A N P V X Y

S P E E L P L E I N N O L Q R O

P E M I A U N C T E R I E E P Z

E E M S J R C I N E E D Z H O S

L L E N R Z T H E G N A I M S G

E T N V A K A N T I E T E T P N

N U D O V P T U E H G R R I I E

I I H Z O N I V E C A A X E E E

S N E A T G R C A D N V W I I R

O A M K T I W H K D D L E J E N

I A X E E E E O M N S N V N S H

B S F N N M F T N O I C T S C E

G E D W A F I E E L T C M L O L

Z E E S E A N L G N S A K N R J

N O O R F O N E P G E R V N Z U

Zoek de volgende woorden: zomer, vakantie, spelen, zon, zee, strand, ravotten, vliegtuig, speelplein, zwemmen, vrienden, plezier, speeltuin, hotel, tent, ijs, koffer, luchthaven, trein, picknick

25


Nieuw leesvoer voor de boekenbeesten en voor jou !? Prinses Arabella en prins Mimoen Jeugd Prentenboeken: Freeman, Mylo Prinses Arabella en haar vriendinnetjes krijgen een nieuwe buur: prins Mimoen.

Hockeygeheimen

(Deel 3 van supersticks)

Jeugd 6-9 jaar (C-boek): den Hollander, Vivian Suzan speelt hockey, net als haar broer Joost. Als zijn team een nieuwe trainer krijgt, is iedereen meteen weg van hem. Rogier

De Zilveren Kist

De prinsessen strijden om de aandacht van de prins, die heeft echter al een grote liefde die al zijn aandacht opeist‌

is aardig en grappig en hij heeft nog geen vriendin. Suzan en haar vriendinnen vinden hem wel wat voor de moeder van Britt. Maar al hun pogingen om de twee samen te krijgen mislukken...

(Deel 3 van Vreselijk vreemde verhalen)

Jeugd 9-12 jaar (Bboek): Mould, Chris Stanley Buggles heeft de eerste twee avonturen overleefd, maar Stanleys hoop op een rustig leventje in zijn herenhuis de Kramperduin gaat opnieuw op

in de mist. Dit keer zijn er twee dode piraten naar hem op zoek en ze zijn niet alleen! Neen, ze hebben een heel leger bij zich. Ze willen de sleutel tot de zilveren kist. Stanley zelf weet niet wat er in die zilveren kist verborgen

zit, maar hij en zijn vrienden zullen er alles aan doen zodat de sleutel en de kist niet gevonden worden‌

Elfenblauw : De vallei van de Goden Jongeren 12-14 jaar (A-boek): Vandevelde, Johan Wanneer het magische Juweel van Silnaris op brutale wijze wordt gestolen uit de Elfenstad, roepen de Elfen opnieuw de hulp in van

26

Sander en zijn vrienden om de dief op te sporen. Al snel blijkt dat de diefstal van de amulet in verband staat met de nietsontziende huurlingenbendes die in het Noorden van Cyndrie kinderen uit de dorpen roven. Sander vindt

dat het zijn taak is als kroonprins om orde op zaken te stellen. Maar niets kan hem voorbereiden op de verschrikkelijke waarheid achter de kinderroven en de diefstal van de mythische Elfenamulet...


In de tuin:

van bijenhotel tot slakkenracebaan Jeugd Informatief (groen): Natuur Zou jij graag wat meer dieren bij jou in de tuin willen tegenkomen? Vogels? Vlinders? Kikkers? Daar kun je zelf

voor zorgen! Heb je thuis geen tuin? Geen probleem! Er zijn genoeg leuke dingen die je ook op het balkon of in de vensterbank kunt doen‌

Dinosaurussen: Ketnet Weetjes Huis Jeugd Informatief (blauwgroen): Oertijd Tommy en Mottenbal nemen je mee naar het gekste huis ter wereld! Kom binnen (eerst je voeten vegen!) en ontdek: Welke dino

Anubis Show : Afdeling Muziek & film

had de scherpste tanden? Welke dino had veren (maar kon niet vliegen)? Hoe heette de grootste dino ooit? Wat je in dit huis te zien krijgt, zie je nergens anders (zelfs op school hebben ze je nog niet

alles verteld!)

de legende van het spooktheater

DVD-VIDEO : Film (geel): Film ANUB In deze show komen Nienke, Fabian, Amber, Appie, Jeroen en Patricia achter de legende van het theater waar ze op dat moment een voorstelling spelen. Exact 100 jaar geleden is er hier een grote brand geweest en de

legende zegt dat dit elke 100 jaar opnieuw zal gebeuren. Dat is dus vandaag! Als er allemaal spookachtige dingen gebeuren en de klok steeds harder gaat tikken, raken onze vrienden ervan overtuigd dat niemand anders dan zij de brand kunnen voorkomen. Daarvoor moeten ze

echter wel eerst terug naar het verleden om daar allerlei opdrachten uit te voeren. Zal het de bewoners met behulp van het publiek in de zaal lukken om de klok op tijd stil te zetten en het theater van een nieuwe brand te redden?

werken. Opa is zichzelf niet meer en gaat de bank overvallen. Mieke wil bewijzen dat opa niks met de overval te maken heeft. Zal Mega Mindy moeten tussen-

komen om de echte dader van de overval te vinden?

Mega Mindy : Opa boef DVD-VIDEO : Jeugd (licht blauw): Jeugd MEGA Vandaag komt er een nieuwe commissaris op het politiebureau

Studio 100 TV hits: deel 2 CD : kindermuziek (bruin/rood): VERZ 90 Je kan weer meezingen met al je favoriete

Studio 100 personages, want Studio 100 TV Hits 2 is uit! Op de cd staan hits van onder andere Amika, K3,

Kabouter Plop, Het Huis Anubis en Mega Mindy.

27


BE

VZW THEBE

TH E

Bij vzw Thebe zitten ze niet stil! Dit zijn enkele foto’s van hun uitstap naar sportkicks en een avontuurlijk bosspel in Eisden.

TH

EB

28

E

Drakenblad zomer  
Drakenblad zomer  

Vrijetijdsaanbod zomer 2010 gemeente Maasmechelen

Advertisement