Page 1

Zo m 2 0 er 18

Kin

der k

Lollie nt a r

De jeugddienst is verhuisd! zie p. 3

Activiteiten van 3 tot 12 voor kinderen jaar


Zo m 2 0 er 18

Kin

der k

Lollie nt ra

COLOFON 1.450 exemplaren De Lollie is een samenwerking tussen de teams Jeugd en Sport, Cultuurcentrum Zwaneberg en bibliotheek Heist-op-den-Berg. Samenstelling: Nathalie Verpoorten, Cultuurcentrum Zwaneberg Lay-out: EPO drukkerij & vormgeving, www.epo.be/drukkerij Foto’s: © Dmitry Lobanov/shutterstock (p.1, 2), facebook: zooantwerpen (p.12), Nevit Dilmen (p.17, gymkamp), © Grottes de Han/CC BY-SA 3.0 (p.23), © Geert Budenaerts Panoramio (p.40, Plankendael), © MagdaEhlers pexels (p.14), shutterstock (p.34), pixabay en wikimedia Druk: Druk en Uitleen, Stationsstraat 4, 2220 Heist-op-den-Berg V.U.: Martine Truyens, Communicatie, Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-berg

INHOUD 2 Inschrijven 3 Spelletje 4 Voorwoord

Vrijetijdskaart (VTK) Activiteiten

5

De Speelkoffer

8 Knutseltips 27 Contact 44

4

7

Speelplein

Woordje vooraf Dag zonnestraaltjes, Wanneer de zon steeds hoger klimt en zijn stralen jullie snoetjes verwarmen, is het weer tijd om buiten te spelen. Je mama zal zeggen: “Vergeet geen zonnecrème.” Je papa zal giechelen, want al zijn wilde avonturen passeren door zijn hoofd. Oma vertelt over hoe ze vroeger alle knikkerwedstrijden won en opa weet nog precies op welke manier hij de kikkers ving. Wat een avonturen, wat een pret … Kijk snel in ons boekje, want voor je het weet is de zomer weer voorbij. Zomerse groetjes, Van jullie schepen van Jeugd, Kelly Van Tendeloo

2


Inschrijven In Heist-op-den-Berg kan je aan tal van leuke activiteiten meedoen. Je vindt ze vanaf de volgende bladzijde. Is het nodig om in te schrijven? Bij elke activiteit staat telkens onderaan vermeld waar je hiervoor moet zijn. Blader je door een digitale versie, dan kan je gewoon op de naam van het team klikken en kom je meteen op de juiste plek terecht. Handig! Sport en Jeugd (sportkampen, speelplein, workshops en uitstappen) ‣ Inschrijven via https://webshopheistopdenberg.recreatex.be. Je kan ook aan het loket of telefonisch inschrijven (behalve op 14 en 16 mei) tijdens de openingsuren. OPGELET ‣ Voor inschrijvingen aan het loket moet je voortaan voor alle activiteiten van Sport en Jeugd (sportkampen, speelplein, work­shops en uitstappen) in De Sporthal zijn.

start inschrijvingen Sommige teams hebben een ‘start inschrijvingen’. Op zo’n moment is inschrijven via telefoon niet mogelijk. Schrijf dus best online in of kom naar het loket. Sport en Jeugd ‣ Sportkampen (inwoner Heist) ‣ ma 14 mei om 18 uur

Team Sport en Jeugd is die dag telefonisch bereikbaar tot 16 uur en niet tot 19 uur zoals op andere maandagen. ‣ Sportkampen (niet-inwoner Heist), speelpleinwerking, workshops en uitstappen ‣ wo 16 mei om 18 uur Sportregio Kempen ‣ ma 7 mei om 9 uur OPGELET ‣ op do 10 mei, vr 11 mei, ma 21 mei, wo 11 juli en wo 15 augustus zijn alle teams gesloten.

Sportregio Kempen ‣ Inschrijven via http://hulshout.ticketgang.eu of vraag de volledige inschrijvingsprocedure op bij Sport en Jeugd Heist-op-den-Berg. Wil je deelnemen aan het aanbod van Sportregio Kempen en heb je een vrijetijdskaart? Neem dan ook vooraf contact op met Sport en Jeugd Heist-op-den-Berg.

Inschrijvingsprocedure team Sport en Jeugd ‣ Via de webshop:

https://webshopheistopdenberg.recreatex.be

‣ Ter plaatse: Sport en Jeugd: Lostraat 48 A.

De inschrijvingen starten om 18 uur. Vanaf 17.30 tot 19 uur worden volgnummers uitgedeeld om de wachtrij te structureren. Houd rekening met mogelijke wachttijden. Wie ter plaatse inschrijft, kan dit voor maximaal acht verschillende kinderen. Opgelet: bij de inschrijvingen voor de inwoners (in het geval van sport­kampen) moeten ook al deze acht kinderen van Heist-op-den-Berg zijn. ‣ Helpdesk op startdagen: Bij problemen met webinschrijvingen op de startdagen kan je mailen naar sportenjeugd@heist-op-den-berg.be tussen 18 en 19 uur. Vermeld je telefoonnummer en omschrijf duidelijk het probleem in de mail. We trachten de mails met problemen die avond onmiddellijk te behandelen. Dit geldt niet voor aanvraag van paswoorden of effectieve inschrijvingen! OPGELET ‣ Telefonisch inschrijven is niet mogelijk op de startdagen. Dit is mogelijk vanaf de dag nadien tijdens de openingsuren. ‣ Inschrijven via mail is nooit mogelijk. ‣ Wie beschikt over internet raden we aan in te schrijven via de webshop. Test dit op voorhand!

Meer weten? Sport en Jeugd: www.heist-op-den-berg.be/sportactiviteiten (infoboekje) - www.jeugddienstheist.be (infoboekje) Of vraag het infoboekje aan het loket. Ouders die hun kinderen inschrijven, verklaren zich automatisch akkoord met de afspraken in het infoboekje.

De (vroegere) jeugddienst is verhuisd!

De vroegere jeugddienst is verhuisd naar De Sporthal, Lostraat 48 A, Heist-op-den-Berg, 015 75 86 57. Samen met de vroegere sportdienst vormen ze het nieuwe team Sport en Jeugd. De openingsuren van Sport en Jeugd zijn voortaan: ma: van 9 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur di: van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur wo: van 14 tot 16 uur do: van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur vr: van 9 tot 12 uur

3


zomerpuzzel: zoek de 10 verschillen

tte Ro Z E M ! ZO uren k VTK? Met een vrijetijdskaart (VTK) krijg je een korting van 80% op het lidgeld en op de prijs van activiteiten van gemeentelijke teams en van erkende verenigingen uit Heist-op-den-Berg. De vrijetijdskaart is er onder andere voor kinderen waarvan ten minste ĂŠĂŠn ouder in Heist-op-den-Berg woont. Verder moet je kind een OMNIO-statuut hebben (je bewijst dit met een klever van de mutualiteit op naam van het kind) en moet een van de ouders budgethulpverlening krijgen van het OCMW of een collectieve schuldenregeling hebben. Je kan een vrijetijdskaart krijgen bij het OCMW van Heist-op-den-Berg. Sofie Devriendt OCMW-site, Stationsstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg 015 24 93 50, sde@heist-op-den-berg.be

Meer weten? www.ocmw-heist-op-den-berg.be/Vrijetijdskaart.html

4


Activiteiten

Zo m 2 0 er 18

VIJF FILMS OP EEN RIJ!

Gruwelijke Rijmen

Rikkie de Ooievaar

Animatiefilm | Nederlands gesproken | vanaf 6 jaar

Animatiefilm | Vlaams gesproken | vanaf 6 jaar

In twee korte animatiefilms worden een heleboel klassieke sprookjes gecombineerd: Episode 1: Sneeuwwitje en Roodkapje sluiten een innige vriendschap met elkaar. Maar er liggen hongerige wolven op de loer. Die hebben vooral trek in grootmoeder en in enkele nietsvermoedende varkens … Episode 2: Jack heeft een oogje op zijn buurmeisje Cindy. Zij heeft het dan weer gemunt op de elegante prins op het bal. Maar waar komt die gigantische bonenstaak in Jacks tuin plots vandaan? In deze compilatie, gebaseerd op het boek van Roald Dahl, zijn verschillende sprookjes en hun personages op een ingenieuze manier met elkaar verweven in een scenario vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen.

Rikkie, wees geworden bij zijn geboorte, is ervan overtuigd dat hij net zoals de leden van zijn adoptiefamilie een ooievaar is. Het moment van de waarheid komt echter wanneer zijn familie de overtocht naar Afrika maakt om te overwinteren. Rikkie kan niet mee omdat hij een musje is en niet sterk genoeg om de lange tocht tot een goed einde te brengen. Met de hulp van Olga, een excentrieke uil en Kiki, een narcistische en disco-dansende parkiet, maakt hij zijn eigen reis naar het Zuiden. Een gevaarlijke reis vol valkuilen … Inschrijven ‣ CC Zwaneberg Je kan online tickets reserveren.

Inschrijven ‣ CC Zwaneberg Je kan online tickets reserveren.

Datum ‣ wo 9 mei om 15 uur Prijs ‣ € 5 vriendenprijs € 3,50 VTK € 1 Plaats ‣ Blauwe Zaal CC Zwaneberg

Datum ‣ zo 20 mei om 15 uur Prijs ‣ € 5 vriendenprijs € 3,50 VTK € 1 Plaats ‣ Schouwburg CC Zwaneberg

5


Early Man

Animatie | Vlaams gesproken | vanaf 5 jaar Early Man speelt zich af in de tijd waarin dinosaurussen en wollige mammoeten de aarde rondzwierven. De film vertelt het verhaal over een moedige holbewoner die zijn stam verenigt tegen een machtige vijand en daarmee alle andere holbewoners redt! Inschrijven ‣ CC Zwaneberg Je kan ook online tickets reserveren.

Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer Animatiefilm | Nederlands gesproken | vanaf 4 jaar

In Solby, een klein, vredig havenstadje, is het leven zoet voor Mika en Sebastian. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden ... met daarin een klein zaadje en een mysterieuze boodschap! Zou hij gestuurd zijn door JB, hun vriend die al een jaar vermist wordt? Nauwelijks hebben ze het zaad geplant of ze buitelen al in een buitengewoon avontuur vol zeemonsters, rare piraten en ... gigantische peren! Inschrijven ‣ CC Zwaneberg Je kan ook online tickets reserveren.

Datum ‣ zo 3 juni om 15 uur Prijs ‣ € 5 vriendenprijs € 3,50 VTK € 1 Plaats ‣ Schouwburg CC Zwaneberg

Datum ‣ wo 29 augustus om 15 en om 20 uur Prijs ‣ € 5 vriendenprijs € 3,50 VTK € 1 Plaats ‣ Schouwburg CC Zwaneberg

Datum ‣ zo 17 juni om 15 uur Prijs ‣ € 5 vriendenprijs € 3,50 VTK € 1 Plaats ‣ Schouwburg CC Zwaneberg

Isle of Dogs Animatiefilm | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld vanaf 10 jaar Isle of Dogs is de nieuwe animatiefilm van Wes ­Anderson. De film speelt zich af in het toekomstige Japan. De hondengriep is uitgebroken en elke zieke hond moet in quarantaine geplaatst worden. Met ‘quarantaine’ bedoelt de Japanse overheid: een afgelegen eiland dat één grote vuilnisbelt is. Ook de hond van de twaalfjarige Atari Kobayashi zit op het eiland. Atari zou alles doen om zijn trouwe viervoeter terug te hebben. Met een roedel gaat hij op pad om zijn beste vriend terug te vinden. Inschrijven ‣ CC Zwaneberg Je kan ook online tickets reserveren vanaf 25 juni.

6


Pretbad 2.0 Wie komt deze zomer in het zwembad meespelen met onze opblaasstructuur in de vorm van een hond? Inschrijven ‣ is niet nodig.

Datum ‣ Elke di van 13.30 tot 16.15 uur (niet op 21 en 28 augustus) Prijs ‣ inkom zwembad Plaats ‣ Gemeentelijk zwembad Lostraat 48 2220 Heist-op-den-Berg

Meer info?

Peuterspeelpunt zomert … Van 0 tot 3 jaar (2015-2018) Het peuterspeelpunt is een speelmoment voor kindjes tot 3 jaar, waar ouders, grootouders en opvoeders elkaar kunnen ontmoeten.

Datum ‣ elke ma van 9.30 tot 11.30 uur Prijs ‣ gratis Locatie ‣ doorheen het jaar: BKO Hallaar L. Carréstraat 2 A 2220 Hallaar in de zomervakantie: BKO Mechelsesteenweg 22 2220 Heist-op-den-Berg

rbeeck Kind ‣ Ilse Ve Huis van het den-berg.be p-o st d@ocmw-hei in tk he an isv hu .be -op-den-berg op www.heist : ok en via Facebo den-Berg Kind Heist-opHuis van het

Enkele begeleiders staan er klaar om ouders met hun peuters te ontvangen. In de zomervakantie zijn ook de oudere broers en zusjes welkom. Elk kindje krijgt fruit. Koffie, thee en water zijn gratis ter beschikking. Inschrijven ‣ is niet nodig.

Datum ‣ diverse data en locaties. Bekijk www.jeugddienstheist.be en kijk wanneer de Speelkoffer in jouw buurt komt. Prijs ‣ gratis

De Speelkoffer Van 4 tot 14 jaar (2004-2014) De Speelkoffer trekt naar verschillende Heistse buurten om er te spelen met de kinderen. In de zomervakantie komen we naar een speelpleintje in je buurt. Trek je speelkleren aan en luister even naar de weerman, want bij zwaar regenweer komt de Speelkoffer niet langs. De Speelkoffer is een initiatief van team Doelgroepen, in samenwerking met Arktos vzw. Inschrijven ‣ is niet nodig, je sluit aan wanneer je wil en je bent vrij om op elk moment naar huis te gaan.

? r info pen) lgroe Mee l (Doe

e a Gys ‣ Yan .be 74 91 4 2 berg 3 -denp 047 o t is y@he rktos) yg ons (A o M ie ‣ Emil 49 21 e 6 96 7 4 0 tos.b @ark s n o o em

7


Datum ‣ alle werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur Voor- en naopvang ter plaatse van 7 tot 9.30 uur en van 16.30 tot 18 uur. Prijs speelplein (per dag): inwoner Heist € 3,50 niet-inwoner Heist € 5,50 VTK € 0,70 Prijs voor- en naopvang (per begonnen halfuur): € 1,20 Bij gelijktijdige opvang van twee of meer kinderen uit hetzelfde gezin krijg je een korting van 25% op de bijdrage van die dag. Plaats ‣ L. Carréstraat 2 A 3- tot 5-jarigen (2013-2015) ‣ Boonmarkt 15 6- tot 12-jarigen (2006-2012)

l Sp e e n s o me t e ! me

Hou je van knutselen, koken, spelen, lachen en vooral heel veel plezier maken? Dan is het speelplein voor jou de ideale plaats! Doe je speelkledij aan en kom met ons mee ravotten.

Niet vergeten ‣ lunchpakket (drankje tijdens de middagpauze en drankje en koek of fruit tijdens vieruurtje worden voorzien). In geval van nood ‣ Boonmarkt: 015 25 11 30 ‣ L. Carréstraat 2 A: 0486 93 09 79 Inschrijven ‣ Sport en Jeugd Tot 7 dagen op voorhand. Voor de voor- en naopvang hoef je niet in te schrijven.

Kleuterdanskamp i.s.m. Movere Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Dit danskamp is voor alle kleutertjes die danskriebeltjes voelen. Tijdens deze week worden er verschillende dansen aangeleerd op leuke, herkenbare muziek. Dit alles wordt afgewisseld met dansspelletjes en expressie-opdrachten. Naast het dansen staan ook enkele nevenactiviteiten zoals knutselen en spelletjes op het programma. We sluiten de week op vrijdag af met een toonmoment voor iedereen die wil komen kijken. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

8

Van 3 tot 12 jaar (2006-2015)

Op vr 31 augustus staat de jaarlijkse slotdag op het programma. Kijk snel op p. 43.

‣ op Opgelet gustus u a 5 wo 1 n is er gee g. inwerkin le lp e spe

Datum ‣ ma 2 t.e.m. vr 6 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Speelplein en voor- en naopvang

Sportkamp: later word ik ... Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Piloot, brandweerman, actrice, … wat wil jij later worden? Tijdens deze week ontdek je vele leuke beroepen en wie weet besluit je na deze week wel om politie, dokter of kleuterjuf te worden. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 2 t.e.m. vr 6 juli van 9 tot 12 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Geen naopvang. Prijs ‣ inwoner Heist € 32,50 niet-inwoner Heist € 37,50 VTK € 6,50 Plaats ‣ Sporthal De Wimpel Dalstraat 28 2222 Wiekevorst


Datum ‣ ma 2 t.e.m. vr 6 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 75 niet-inwoner Heist € 85 VTK € 15 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Sportkamp: crea en fun KIDS Sportkamp | van 6 tot 8 jaar (2010-2012) In deze week wisselen we sport af met dagelijks een creatieve activiteit of workshop afgestemd op de leeftijd van de deelnemers. Één dag trekken we naar Technopolis, het Vlaamse doecentrum voor wetenschap en technologie. Een dag vol experimenten en uitdagingen. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Sportkamp: crea en fun JEUGD Sportkamp | van 9 tot 15 jaar (2003-2009)

In deze week wisselen we sport af met dagelijks een creatieve activiteit of workshop afgestemd op de leeftijd. Voor een van deze activiteiten gaan we aan de slag met techniek in de STEM-academie (Science, Technology, Engineering and Mathematics) van het Sint-Lambertusinstituut. Ook een daguitstap naar Technopolis, het Vlaamse doecentrum voor wetenschap en technologie staat op het programma.

Datum ‣ ma 2 t.e.m. vr 6 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 75 niet-inwoner Heist € 85 VTK € 15 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 2 t.e.m. vr 6 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ Sporthal De Lichten Kloosterveldstraat 7 2221 Booischot

Sportkamp: kabouters

Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Wist je dat er in Booischot heel wat kabouters zitten? Zouden we ze vinden op de atletiekpiste, in het zand, op de paardenpiste of ergens in de sporthal? Als we ze vinden, kunnen we misschien allerlei leuke spelletjes met hen spelen. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Sportkamp: Frans en omnisport Sportkamp | van 6 tot 10 jaar (2008-2012)

Spelenderwijs leren kinderen de Franse taal. Er wordt vooral ingezet op mondelinge communicatie door middel van spelletjes, toneel, muziek, … Jong geleerd is oud gedaan. De taallessen worden afgewisseld met omnisport gegeven door Nederlandstalige sportmonitoren. De Franse lessen worden gegeven door lesgevers van ‘Le Club Français’. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 2 t.e.m. vr 6 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 105 niet-inwoner Heist € 115 VTK € 21 Plaats ‣ Sporthal De Lichten Kloosterveldstraat 7 2221 Booischot

9


Datum ‣ ma 2 juli van 10 tot 11.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 9 niet-inwoner Heist € 13 VTK € 1,80 Plaats ‣ El Sole Dorpsstraat 26 2221 Booischot

Twee beren

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Ik zag twee beren broodjes smeren. Oh, dat was een wonder! Zag je ook twee slangen de was ophangen? Of twee koeien bootje roeien? Wat een gekke wereld! Wij gaan samen op avontuur naar een zotte wereld vol gekke dieren en maken er heel veel plezier mee. We dansen en zingen, bewegen en springen. We worden ook rustig en heel zacht en dromen over een gekke dierennacht.

2

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Vakantie!

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Joepie! De vakantie is weer daar! Dan doe ik altijd een beetje raar. Ik wil dan dansen en swingen en zotte liedjes zingen. Dan doe ik gekke kleren aan en pak ik alles om op reis te gaan. Naar verre landen met zonovergoten stranden. Op zoek naar onbekende dieren, gigantisch groot of nog kleiner dan mieren. Ga je mee? We beleven samen een megatof yoga-avontuur.

Datum ‣ ma 2 juli van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 11 niet-inwoner Heist € 15 VTK € 2,20 Plaats ‣ El Sole Dorpsstraat 26 2221 Booischot

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

ER! STO

Datum ‣ di 3 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ Politie Kloosterstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Politie

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Wil jij later een stoere politieman of -vrouw worden? Dan kan je hier al eens een kijkje komen nemen. Je krijgt een rondleiding op het politiebureau, neemt een kijkje in de gevangenis en wie weet mag je wel plaatsnemen in een combi!

10

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd


Datum ‣ di 3 juli van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Cursusruimte CC Zwaneberg

Buikdansen

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) We laten ons onderdompelen in oosterse sferen en maken kennis met het buikdansen. Met de bijbehorende heupsjaaltjes leren we de typische heup- en arm­ bewegingen en wie weet lukt het ons wel om samen een dansje in elkaar te steken. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Surf- en zeildriedaagse Van 11 tot 16 jaar (2002-2007) Halve wind varen, opkruisen, overstag gaan, gijpen … Na dit kamp ben je in staat het roer over te nemen en sta je te blinken op een coole surfplank. Niet vergeten ‣ gesloten schoenen, zwemkledij, reserve­ kledij, reserveschoenen, zonnecrème, hoofddeksel, 50 cent (voor lockers), lunch, drank en een beetje zakgeld. Voorwaarde ‣ deelnemers moeten 100 meter kunnen zwemmen. Inschrijven ‣ Sportregio Kempen

Datum ‣ wo 4 t.e.m. vr 6 juli van 10 tot 15 uur Prijs ‣ € 80 VTK € 16 Plaats ‣ Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol, Zilvermeerlaan 2 2400 Mol Busvervoer ‣ Zwembad Heist-op-den-Berg Lostraat 48 2220 Heist-op-den-Berg Vertrek om 8.20 uur, terug om 16.35 uur. ‣ Sporthal De Vossenberg Markgraven­straat 93 2200 Herentals Vertrek om 8.45 uur, terug om 16.05 uur.

Datum ‣ wo 4 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ SintLambertusinstituut Kerkplein 14 2220 Heist-op-den-Berg

Ontwerp de auto van de toekomst Workshop | van 10 tot 12 jaar (2006-2008)

Bouw mee aan de meest coole, hippe, elektrisch aangedreven wagen met propeller. Oefen in het panlezen, lasersnijden, solderen en monteren en maak de wagen met de beste baanligging en grootste topsnelheid. Als toemaatje kan je hem nog helemaal pimpen volgens je eigen creativiteit en smaak. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

11


Datum ‣ wo 4 juli van 14 tot 15.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 9 niet-inwoner Heist € 13 VTK € 1,80 Plaats ‣ El Sole Dorpsstraat 26 2221 Booischot

De vlindertuin

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Sluit je ogen maar even en droom van een tuin vol gras en bloemen, vol vogels en bijtjes die zoemen. Met vlinders in alle kleuren die genieten van heerlijke bloemengeuren. Fladderend vrolijk en blij doorheen de prachtige zomerwei. Beleef een leuk yoga-avontuur en knutsel nog een leuke afsluiter. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Zoo Antwerpen

Uitstap | van 3 tot 12 jaar (2006-2015) In de Antwerpse Zoo zijn kinderen koning. Duizenden dieren hebben er hun thuis. Ga je mee naar de zeeleeuwenshow of gaan we kijken naar het voederen van de dieren? Het kan allemaal tijdens deze uitstap! Kortom, een dag vol dierenplezier! Niet vergeten ‣ lunchpakket en voldoende drank.

Datum ‣ donderdag 5 juli van 9 tot 17 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 12 niet-inwoner Heist € 16 VTK € 2,40 Vertrekplaats ‣ Speelplein Boonmarkt 15 2220 Hallaar

M ER A

P

ZO

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

U

ITST

Konijntjesknuffeldag

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) We maken kennis met superschattige hangoorkonijntjes en mogen ze helpen verzorgen. Daarna knutselen we samen lieve kleine konijntjes en als je wil, word je zelf omgetoverd tot een schattig konijntje. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

12

Datum ‣ vr 6 juli van 8.30 tot 11.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ Het Erf Orshagenstraat 9 2220 Heist-op-den-Berg


Datum ‣ vr 6 juli van 12.30 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ De Averegten (onthaalgebouw) Boonmarkt 4 A 2220 Hallaar

Expeditie Averegten

Workshop | van 9 tot 12 jaar (2006-2009) We treden in de voetsporen van enkele ontdekkingsreizigers en wagen ons aan een heus avontuur! Verzamel stukken van een landkaart tot ze volledig is. Dan kan de wereldreis van start gaan. Wie het eerst alle opdrachten tot een goed einde brengt, mag zijn vlag laten wapperen op de hoogste berg van Hobbeldonk! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Sportkamp: jungle

Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Slingeren als apen, jagen als luipaarden en brullen als leeuwen zullen we deze week doen. Kom jij met ons meespelen in de Heistse jungle? Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

tig Bees k! leu

Datum ‣ ma 9 t.e.m. vr 13 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Voor deze week is het mogelijk om in te schrijven voor halve dagen van 9 tot 12 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Voor halve dagen betaal je de helft van de hierboven vermelde prijs. Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

13


Datum ‣ ma 9 t.e.m. vr 13 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Sportkamp: water en fun

Sportkamp | van 7 tot 15 jaar (2003-2011) Dinsdag, woensdag en vrijdag amuseren we ons in de voormiddag in het zwembad. Op donderdag trekken we naar Hidrodoe, waar we de wondere wereld van water ontdekken. De tijd die we over hebben, gaan we ons amuseren met allerlei sporten en spelen op het droge. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Gelukspopje

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Met macramétouwtjes toveren we een kleurrijk gelukspopje dat je overal aan kan bevestigen. Handige vingers komen van pas. Doe je mee? Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 9 juli van 14 tot 17 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 15 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 3 Plaats ‣ De Toverkring Laterlei 1 2220 Heist-op-den-Berg

Datum ‣ ma 9 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ De Toverkring Laterlei 1 2220 Heist-op-den-Berg

De kleine zeemeermin

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Jullie kennen vast Ariël de kleine zeemeermin. Ze verzamelt schatten uit de zee en ze wil zo graag op het land kunnen lopen. Tijdens deze workshop beleven we avonturen met Ariël, we worden zelf glinsterende zeemeerminnen en knutselen een schelpenschat. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Kinderboerderij Dierenhoeve Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Maak spelenderwijs kennis met alle dieren op deze boerderij, maak een ritje op een van de pony’s en vertroetel de kleinste dieren. Boterhammen hoeven we niet speciaal mee te brengen, want we smullen van de lekkere pannenkoeken die ze op de boerderij voor ons voorzien. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

14

Datum ‣ di 10 juli van 10 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Dierenhoeve Godinstraat 8 2222 Wiekevorst


Datum ‣ wo 11 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ Hondenschool Ter Dries Sikkelstraat 26 2580 Beerzel

Dogdance Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Hou je van honden? Wil je graag een hond zien dansen op muziek? Of leer je een hond graag leuke kunstjes aan? Dan mag je deze workshop zeker niet missen. Niet vergeten ‣ kleine stukjes salami, worst of kaas in een doosje. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ do 12 t.e.m. vr 13 juli van 10 tot 15 uur Prijs ‣ € 25 VTK € 5 Plaats ‣ Visclub Sportieve Netevissers Gilliam 2280 Grobbendonk

Vistweedaagse Grobbendonk van 10 tot 16 jaar (2002-2008) Gewapend met vislijn, -net en -koffer maken we je vertrouwd met het lijnvissen, onthaken, peilen van de diepte, uitwerpen … Wij leren het jou allemaal! Ervaren vissers van de plaatselijke visclub leren jou tijdens dit kamp de knepen van het vak zodat je op jacht kunt gaan naar de perfecte vis. Niet vergeten ‣ vaste visstok (wie dit niet heeft, kan ter plaatse een visstok gebruiken), regenkledij, paraplu, zonnecrème, hoofddeksel, iets om op te zitten, lunch en drank. Inschrijven ‣ Sportregio Kempen

15


M ER

Plopsa Coo

Uitstap | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) We trekken naar hartje Ardennen voor een dag vol natuur, avontuur en plezier. Wickie de Viking verwacht je in ‘Vicky The Ride’, een grote lange achtbaan. Vlieg mee met de vliegende fietsen van Mega Mindy, waag je aan spetterende boottochtjes op de Maya en Dino Splash en zoek mee naar de uitgang in het grote labyrint. Even op adem komen kan je doen in de zetellift boven de watervallen van Coo. Niet vergeten ‣ lunchpakket en voldoende drank voor twee keer.

A

P

ZO

Datum ‣ do 12 juli van 8.30 tot 19.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 12 niet-inwoner Heist € 16 VTK € 2,40 Vertrekplaats ‣ Speelplein Boonmarkt 15 2220 Hallaar

U

ITST

Datum ‣ do 12 juli van 13 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ Eetkafee Bergstraat 2 B 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Maak je eigen pizza

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Vind je pizza’s ook zo lekker? Heb je je altijd al afgevraagd hoe je dat nu doet, zo’n pizza bakken? Een pizza vier kazen, hawaï of toch maar liever een gewone margherita? Schrijf je in en maak je eigen pizza, zoals je hem zelf het liefste lust! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Kookworkshop

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Heb je de kookkriebels volledig te pakken? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Samen met de kok van dienst maak je een heerlijke maaltijd klaar. Mama en papa, oma en opa, … worden vanaf 11.45 uur verwacht om samen met jou te genieten van dit superlekkere menu. Niet vergeten ‣ schort en potje om eventuele overschot mee naar huis te nemen.

16

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ vr 13 juli van 9.30 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg


Datum ‣ vr 13 juli van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Koekingkids

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Vind je het fijn om mama of papa te helpen bij het bakken van een cake? Of met het maken van een ander heerlijk dessertje? Deze namiddag maken we samen met onze kok van dienst iets lekkers! Wat? Dat houden we nog even geheim. Niet vergeten ‣ schort. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 16 t.e.m. vr 20 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Voor deze week is het mogelijk om in te schrijven voor halve dagen van 9 tot 12 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Voor halve dagen betaal je de helft van de hierboven vermelde prijs. Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Sportkamp: ridders en prinsessen Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

We laten de hangbrug van onze sporthal naar beneden zodat stoere ridders en mooie prinsessen ons kasteel De Sporthal kunnen betreden. Daar zullen ridders strijden om prinsessen te bevrijden … Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Gymkamp i.s.m. Arduas gym Sportkamp | van 6 tot 12 jaar (2006-2012)

Ben je helemaal gek van turnen? Wil jij ook wel eens een radslag of zelfs een salto maken? Kom dan zeker naar het gymkamp in samenwerking met turnkring Arduas. In kleine groepjes (vijf kindjes per monitor) zal er geturnd worden op de balk, grond, brug, pegase, tumblingvloer, airtrack, trampoline, … . Kortom, we maken van jullie allemaal knappe turners! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 16 t.e.m. vr 20 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 80 niet-inwoner Heist € 92,50 VTK € 16 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

17


Natuur- en omnisportkamp Sportkamp | van 6 tot 12 jaar (2006-2012)

Sport- en spelactiviteiten gelinkt aan al wat er leeft en beweegt in het bos worden afgewisseld met leuke doe- en belevingsmomenten. Samen met de mensen van De Averegten zorgen we voor allerlei leuke activiteiten zoals op stap gaan met de boswachter en imker, rondsnuisteren in de Plantentuin op zoek gaan naar eetbare kruiden, ... Kortom, kom spelen, ravotten, speuren én ontdekken in De Averegten!

Datum ‣ ma 16 t.e.m. vr 20 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ De Averegten Boonmarkt 12 2220 Heist-op-den-Berg (verzamelen aan de blokhut)

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 16 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Paddenstoelkaarsjes maken Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Ook kleuters kunnen kaarsen maken! We maken paddenstoelkaarsjes en versieren ze met kleefwas in jouw favoriete kleuren. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Kaarsen maken

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Hou je ook zo van sfeervolle kaarsen? Fijn! Dan gaan we vandaag zelf aan de slag. We maken samen ballonkaarsen in de kleuren die jij het mooiste vindt en tuinfakkels voor sfeervolle zomeravonden. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

18

Datum ‣ ma 16 juli van 13 tot 15.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 9 niet-inwoner Heist € 13 VTK € 1,80 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg


Datum ‣ di 17 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Hobbyshop Liersesteenweg 191 2220 Heist-op-den-Berg

Keramiek schilderen

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) In deze workshop beschilderen we als echte kunstenaars een keramieken beeldje. De beeldjes zijn er in allerlei vormen en maten: poezen, beren, hondjes … Achteraf neem je je kunstwerkje mee naar huis zodat het kan staan pronken op de kast of in de tuin. Niet vergeten ‣ geld om het beeldje ter plaatse te kopen (de prijs varieert tussen 5 en 20 euro). Opgelet ‣ doe knutselkledij aan, de verf gaat niet uit de kleren! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Pixelen

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Pixelen is een leuke techniek waarbij je kleine mozaïekjes volgens een patroon op een basisplaatje legt. Kies zelf een leuke tekening: dieren, auto’s, ... en ga ermee aan de slag. Niet vergeten ‣ pincetje.

Datum ‣ di 17 juli van 13 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 13 niet-inwoner Heist € 17 VTK € 2,60 Plaats ‣ Hobbyshop Liersesteenweg 191 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ wo 18 juli van 8.30 tot 10 uur: voor 3- tot 6-jarigen (2012-2015) van 10.30 tot 12 uur: voor 7- tot 12-jarigen (2006-2011) Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ Brandweer Broekstraat 46 A 2220 Heist-op-den-Berg

Brandweer

r wate ! FUN

Workshop | van 3 tot 12 jaar (2006-2015) Wil je later graag brandweerman of -vrouw worden? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er allemaal in een brandweerwagen zit en wat er zich achter de poorten van de brandweerkazerne afspeelt? Vandaag nemen we je mee voor een kijkje achter de schermen van de brandweer van Heist-op-den-Berg. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

19


Datum ‣ wo 18 juli van 13.30 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 15 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 3 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Gipsen beeldje maken

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2005-2010) Gips is een heel leuk materiaal om een beeldje mee te maken. We maken eerst met ijzerdraad een figuur en werken daar rond met gips. Nadien kan dit nog geschilderd worden, zodat je een echt kunstwerkje maakt van jouw beeldje. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

De Efteling

Uitstap | van 7 tot 15 jaar (2003-2011) Ga mee naar het pretpark De Efteling in Kaatsheuvel (Nederland) en beleef er een betoverende dag vol spanning en plezier. Wandel door het sprookjesbos, ontdek de achtbanen ‘Joris en de Draak’ en ‘De Vliegende Hollander’, maak een duik in vrije val op ‘Baron 1898’ of beleef een wildwateravontuur op ‘Piraña’.

Datum ‣ do 19 juli van 8.30 tot 19.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 19 niet-inwoner Heist € 23 VTK € 3,80 Vertrekplaats ‣ Speelplein Boonmarkt 15 2220 Hallaar

Niet vergeten ‣ lunchpakket en voldoende drank voor twee keer, Kids-ID of identiteitskaart én ouderlijke toestemming (te verkrijgen in het gemeentehuis van je woonplaats).

M ER A

P

ZO

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

U

ITST

‣ Opgelet n re e d Kin ids-ID zonder K ijke rl e en oud ing m m toeste t mee ie n n kunne p! op uitsta

Datum ‣ do 19 juli van 9 tot 16 uur Prijs ‣ € 35 VTK € 7 Plaats ‣ Sporthal De Putting Grote Puttingbaan 8 A 2560 Kessel

20

Lasershooten en zwaardspelen van 10 tot 16 jaar (2002-2008) Op de terreinen van Red Fox kan je lashershooten in en rond een échte lijnbus, rondkruipen in loopgraven en je verschuilen in bunkers. Naast de klassiekers (V.I.P, Capture the flag) is er voor elk terrein ook een unieke game. In de namiddag is het tijd voor zwaardspelen. Leer aanvallen en verdedigen met oefenzwaarden om erna met elkaar, op een veilige manier, in duel gaan. Niet vergeten ‣ sportieve kledij, binnen- én buitensportschoenen, reserve­kledij, eventueel regenkledij of zonnecrème, hoofddeksel, lunch en drank. Inschrijven ‣ Sportregio Kempen


Datum ‣ vr 20 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ Politie Kloosterstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Politie

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Wil jij later een stoere politieman of -vrouw worden? Dan kan je hier al eens een kijkje komen nemen. Je krijgt een rondleiding op het politiebureau, neemt een kijkje in de gevangenis en wie weet mag je wel plaatsnemen in een combi! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Knutselworkshop

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Onze kunstenaars van team Sport en Jeugd zijn opnieuw van de partij om samen met jullie een groots knutselwerk te maken. Wat we gaan maken is nog een verrassing, maar het zal zeker de moeite zijn!

Datum ‣ vr 20 juli van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 23 t.e.m. vr 27 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ Sporthal ‘De Lichten’ Kloosterveldstraat 7 2221 Booischot

Cool

American Week

Sportkamp | van 6 tot 15 jaar (2003-2012) Een week vol Amerikaanse sporten. Dagelijks krijg je één initiatie lacrosse gegeven door Heist Hunters Lacrosse. Daarnaast zullen onze monitoren zorgen voor aanvulling met andere sporten zoals basketbal, American football, ultimate frisbee, … Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

!

21


Datum ‣ ma 23 t.e.m. vr 27 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Danskamp KIDS

i.s.m. dansstudio Kick-iT

Sportkamp | van 6 tot 11 jaar (2007-2012) We werken terug vijf dagen lang aan een spetterende dansshow o.l.v. van onze vaste Kick-iT-kamp-monitoren in maar liefst zes verschillende niveau- en/of leeftijdsgroepen en verschillende dansstijlen: jazz, modern, urban, freestyle, girly … Een week vol dans, techniek en vooral veel fun! Can we Kick-iT? Yes we can! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Danskamp JEUGD

i.s.m. dansstudio Kick-iT

Sportkamp | van 12 tot 16 jaar (2002-2006) We werken terug vijf dagen lang aan een spetterende dansshow o.l.v. van onze vaste Kick-iT-kamp-monitoren in maar liefst zes verschillende niveau- en/of leeftijdsgroepen en verschillende dansstijlen: jazz, modern, urban, freestyle, girly … Een week vol dans, techniek en vooral veel fun! Can we Kick-iT? Yes we can!

Datum ‣ ma 23 t.e.m. vr 27 juli van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 23 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ De Toverkring Laterlei 1 2220 Heist-op-den-Berg

Kreeftenboel

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Kreeften leven in de zee en komen soms op het strand. Heb je er nog nooit eentje gezien? Vandaag knutselen we een kreeftje en maken we ons eigen strand met veel zand. Een waterspelletje hoort er zeker bij, hopelijk is de zon ook van de partij. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Kookworkshop - dessertjes Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011)

Heb je de kookkriebels volledig te pakken en hou je van heerlijke dessertjes? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Deze namiddag maken we samen met onze kok van dienst iets om onze vingers van af te likken! Wat? Dat houden we nog even geheim. Niet vergeten ‣ schort.

22

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ di 24 juli van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg


Datum ‣ wo 25 juli van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Knutselworkshop

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2005-2010) Onze kunstenaars van team Sport en Jeugd zijn opnieuw van de partij om samen met jullie een groots knutselwerk te maken. Wat we gaan maken is nog een verrassing, maar het zal zeker de moeite zijn! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Rikkertje en de bosspeurneuzen Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Rikkertje Prikkertje is een egeltje dat al zijn hele leven in De Averegten woont. Hij is nieuwsgierig, snuffelt graag in het rond en heeft al vele ontdekkingen gedaan! Rikkertje heeft een droom: hij wil graag een echte bosonderzoeker worden. Om zijn diploma te halen, moet hij enkele moeilijke opdrachten doen. Kom jij Rikkertje Prikkertje helpen?

Datum ‣ wo 25 juli van 13 tot 14.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ De Averegten (onthaalgebouw) Boonmarkt 4 A 2220 Hallaar

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

M ER

De Grotten van Han met oma en opa

A

P

ZO

Datum ‣ do 26 juli van 8 tot 19 uur Prijs kind ‣ inwoner Heist € 14 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 2,8 Prijs grootouder ‣ inwoner Heist € 21 niet-inwoner Heist € 25 VTK € 4,20 Vertrekplaats ‣ IJsbaan Die Swaene Kasteelstraat 85 2220 Heist-op-den-Berg

U

ITST

Uitstap | van 5 tot 12 jaar (2006-2013) – enkel inschrijven met grootouders Samen met oma en/of opa trekken we er een dagje op uit! We rijden naar de Ardennen naar het domein van de Grotten van Han. Laat je betoveren door de magische grot en ga samen mee op avontuur in het wildpark. Een onvergetelijk dagje uit voor jong en oud! Opgelet ‣ middagmaal is niet inbegrepen. Voorzie voldoende warme kledij, in de grot is het voortdurend 13° C. Het parcours in de grot is voorzien van 508 trappen. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

23


Datum ‣ vr 27 juli van 9.30 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Kookworkshop

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Heb je de kookkriebels volledig te pakken? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Samen met onze kok van dienst maak je een heerlijke maaltijd klaar. Mama en papa, oma en opa, … worden vanaf 11.45 uur verwacht om samen met jou te genieten van dit superlekkere menu. Niet vergeten ‣ schort en potje om eventuele overschot mee naar huis te nemen. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Koekingkids

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Vind je het fijn om mama of papa te helpen bij het bakken van een cake? Of met het maken van een ander heerlijk dessertje? Deze namiddag maken we samen met onze kok van dienst iets lekkers! Wat? Dat houden we nog even geheim.

Datum ‣ vr 27 juli van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Niet vergeten ‣ schort. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 30 juli t.e.m. vr 3 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Voor deze week is het mogelijk om in te schrijven voor halve dagen van 9 tot 12 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Voor halve dagen betaal je de helft van de hierboven vermelde prijs. Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

24

Sportkamp: dino

Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Stegosaurussen, ankylosaurussen, nodosaurussen, … zijn allemaal soorten dinosaurussen. In De Sporthal zal je ze niet tegenkomen … of toch? Ontdek jij samen met ons of ze wel echt uitgestorven zijn? Inschrijven ‣ Sport en Jeugd


Datum ‣ ma 30 juli t.e.m. vr 3 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 85 niet-inwoner Heist € 95 VTK € 17 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Datum ‣ ma 30 juli van 9 tot 11.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ Het Erf Orshagenstraat 9 2220 Heist-op-den-Berg

Sportkamp: adventure en fun Sportkamp | van 7 tot 15 jaar (2003-2011)

Net zoals vorig jaar trekken we deze week drie dagen naar De Nekker voor allerlei ‘adventure games’ zoals vlotten, hindernissenparcours, vuur maken, boogschieten, … Bij mooi weer nemen we ook een duik in de speelvijver van de Nekker. De overige twee dagen maken we het avontuurlijk in De Sporthal. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Muziekdoedag

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) We gaan in een grote stoet samen door muziekland, maken kennis met verschillende instrumenten, klanken en geluiden en proberen zelf liedjes te maken. Na al dat experimenteren maken we ons eigen instrumentje zodat we thuis nog meer muziek kunnen maken. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Decopatcheenhoorn

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) We vertrekken van een houten eenhoorn die we gaan versieren met verf en decopatch. Met verschillende kleuren en patronen wordt hij zeker super mooi. Een glinsterende hoorn of eentje met regenboogkleuren? Dat kies je helemaal zelf!

Datum ‣ ma 30 juli van 13 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 15 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 3 Plaats ‣ De Toverkring Laterlei 1 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

25


Datum ‣ di 31 juli van 10 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Dierenhoeve Godinstraat 8 2222 Wiekevorst

Kinderboerderij Dierenhoeve Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011)

Maak spelenderwijs kennis met alle dieren op deze boerderij, maak een ritje op één van de pony’s en vertroetel de kleinste dieren. Boterhammen hoeven we niet speciaal mee te brengen, want we smullen van de lekkere pannenkoeken die ze op de boerderij voor ons voorzien. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ wo 1 t.e.m. vr 3 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 39 niet-inwoner Heist € 45 VTK € 7,80 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

G-driedaagse

voor personen met een mentale beperking Sportkamp | vanaf 6 jaar (vanaf 2012)

Tijdens deze drie dagen kunnen de deelnemers kennismaken met allerlei spelen en sporten. De sporten worden gegeven door ervaren trainers uit clubs of verenigingen met een G-werking in onze regio. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

rden Regionaal wo iteiten nog meer activ d voor er se ni ga or ge een personen met r handicap. Mee ze de er ov info n activiteiten ka ort Sp am te j bi je opvragen.

Datum ‣ wo 1 augustus van 10 tot 11.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 9 niet-inwoner Heist € 13 VTK € 1,80 Plaats ‣ El Sole Dorpsstraat 26 2221 Booischot

Schatten op zolder

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Man, man, man! Onze zolder ligt vol schatten. Verstopt in spleetjes en in hoeken, achter spinnenwebben en onder het stof. Kom je ze mee ontdekken? We gaan ze heel voorzichtig afkuisen en opblinken, openmaken en ermee … knutselen. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

26


KnutselTIPs EEN BOOTJE DAT DRIJFT Dit heb je nodig: • 3 à 4 kurken • touw • gekleurd papier • satéprikkers • schaar Zo maak je zelf een bootje dat drijft: Bind met het touw drie kurken aan elkaar en maak een vlot. Knip uit gekleurd papier een zeil in de vorm van een driehoek. Steek een satéprikker door de driehoek. Prik de satéprikker met het zeil in het midden van het vlot. Eventueel maak je nog een minibootje dat je met een touwtje aan je bootje vastmaakt. Laat je bootje drijven in een met water gevulde glazen pot. Je kan de pot versieren door schelpen op de bodem te leggen.

MAAK EEN SNOEPKETTING Dit heb je nodig: • cornflakes in de vorm van ringetjes • dun touw (katoen) • plakband • potlood of kurk Zo maak je zelf een snoepketting: Neem een katoenen touw dat ruim rond je nek past. Aan het uiteinde van het touw knoop je tijdelijk een potlood of kurk, dan vallen de ringetjes niet van de draad. Aan het begin van het touw plak je een stukje plakband. Dat rijgt gemakkelijker en zorgt ervoor dat het touw niet begint te rafelen. Daarna rijg je de cornflakesringen aan de draad. Als je klaar bent met rijgen, dan neem je het potlood weg en knoopt de uiteinden van het touw aan elkaar. Nu is je snoepketting klaar. Smullen maar!

27


Datum ‣ wo 1 augustus van 13.30 tot 16.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 12 niet-inwoner Heist € 16 VTK € 2,40 Plaats ‣ Het Erf Orshagenstraat 9 2220 Heist-op-den-Berg

Pimp je bord

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) We laten onze fantasie de vrije loop en maken leuke tekeningen. Onze mooiste tekeningen maken we nadien na met porselein­ stiften op echte borden. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Doe-mee-boerderij ’t Groenhof Uitstap | van 3 tot 12 jaar (2006-2015)

Op deze gezellige boerderij gaan we zelf aan de slag. We helpen mee in de stallen, vertroetelen de dieren, bakken kruidenkoekjes en doen nog veel meer leuke dingen!

Datum ‣ do 2 augustus van 9 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 9 niet-inwoner Heist € 13 VTK € 1,80 Vertrekplaats ‣ Speelplein Boonmarkt 15 2220 Hallaar

Niet vergeten ‣ lunchpakket en voldoende drank.

M ER A

P

ZO

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

U

ITST

Datum ‣ vr 3 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Knutselworkshop

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Onze kunstenaars van team Sport en Jeugd zijn opnieuw van de partij om samen met jullie een groots knutselwerk te maken. Wat we gaan maken is nog een verrassing, maar het zal zeker de moeite zijn! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

28


Datum ‣ vr 3 augustus van 13.30 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 15 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 3 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Rugzakje versieren

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2005-2010) Ga zelf creatief aan de slag en maak je eigen originele turnzakje door erop te tekenen, schilderen of stempelen. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

me t T H NAC L E SP

Datum ‣ vr 3 augustus van 18.30 uur tot za 4 augustus om 10 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ Speelplein Boonmarkt 15 2220 Hallaar

Overn817!

Workshop | van 10 tot 14 jaar (2004-2008) Ook dit jaar organiseert het speelplein weer een overnachting speciaal voor tieners. Vrijdagavond smullen we eerst nog wat lekkers waarna we een spannend nachtspel spelen en afsluiten met een kampvuur en een leuke film! Heb jij zin in een fantastische avond met een verrassende twist? Zorg dan dat je erbij bent! Niet vergeten ‣ slaapzak, luchtmatras of veldbed, toiletzak, pyjama en propere kleren. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Kleutergymkamp i.s.m. Arduas gym Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Beweeg en turn je graag? Wil je wel een koprol leren of over de balk stappen? Kom dan zeker naar het kleutergymkamp in samenwerking met turnkring Arduas. In kleine groepjes (vijf kindjes per monitor) zal er geturnd worden. We leren de beginoefeningen op de balk, grond, brug, trampoline, airtrack, … Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 6 t.e.m. vr 10 augustus van 9 tot 12 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Geen naopvang. Prijs ‣ inwoner Heist € 40 niet-inwoner Heist € 46,50 VTK € 8 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

29


Datum ‣ ma 6 t.e.m. vr 10 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 70 niet-inwoner Heist € 80 VTK € 14 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Sportkamp: acrobaatjes

Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Een acrobaat is een artiest die met zijn of haar behendigheid het publiek weet te boeien. Vaak treden acrobaten op in een circus. Deze week is het aan jullie om je evenwicht te oefenen zodat je later misschien wel een echte acrobaat kan worden. We krijgen ook bezoek van Clown Pleks en zijn assistent Timo. Zij zullen ons een wervelende show geven waarbij jullie uiteraard moeten assisteren. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Circusweek i.s.m. Circolito Sportkamp | van 7 tot 15 jaar (2003-2011)

Met dagelijks een halve dag circusinitiatie (diabolo’s en flowersticks, draaiende bordjes en pedalo’s, lopen op de bal of de ton, eenwieleren en jongleren … ), onder begeleiding van lesgevers van circusschool Circolito, maken we tegen het einde van de week een echte circusartiest van je. Buiten de circusinitiaties kan je de clown uithangen in allerlei andere activiteiten. Afsluiten van deze week doen we met een circusvoorstelling voor ouders en sympathisanten. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 6 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ De Toverkring Laterlei 1 2220 Heist-op-den-Berg

Op reis met eenhoorn

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Wist je dat er een magische eenhoorn bestaat? We zoeken samen uit welke kracht er in zijn puntige hoorn verscholen zit. Nadien toveren we zelf een kleurrijke eenhoorn tevoorschijn met papier, wol en veel glitters. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

30

Datum ‣ ma 6 t.e.m. vr 10 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 85 niet-inwoner Heist € 95 VTK € 17 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg


Datum ‣ ma 6 augustus van 14 tot 16.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 15 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 3 Plaats ‣ De Witte Lelie Itegemseweg 98 2222 Wiekevorst

Milkshakes maken

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) We ontdekken wat voor voedsel de dieren eten en voederen de dieren samen met boer Marc. We nemen een kijkje achter de schermen van De Witte Lelie en maken samen overheerlijke milkshakes! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Keramiek schilderen

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) In deze workshop beschilderen we als echte kunstenaars een keramieken beeldje. De beeldjes zijn er in allerlei vormen en maten: poezen, beren, hondjes … Achteraf neem je je kunstwerkje mee naar huis zodat het kan staan pronken op de kast of in de tuin. Niet vergeten ‣ geld om het beeldje ter plaatse te kopen (de prijs varieert tussen 5 en 20 euro). Opgelet ‣ doe knutselkledij aan, de verf gaat niet uit de kleren! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ di 7 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Hobbyshop Liersesteenweg 191 2220 Heist-op-den-Berg

Echoshapedoosje

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) We versieren een handig opbergdoosje met leuke stofjes en sjablonen. Leuk om al je geheime spulletjes in op te bergen! Niet vergeten ‣ handig schaartje.

Datum ‣ di 7 augustus van 13 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 13 niet-inwoner Heist € 17 VTK € 2,60 Plaats ‣ Hobbyshop Liersesteenweg 191 2220 Heist-op-den-Berg

Opgelet ‣ doe knutselkledij aan, de verf gaat niet uit de kleren! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

31


Mmmelkproducten

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) We spelen een heus boerderijspel waarbij we de verschillende producten van de Witte Lelie ontdekken en leren hoe de boerderij werkt. Misschien ontdek je wel hoe ijs gemaakt wordt of mag je proeven van een lekker dessertje. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ di 7 augustus van 14 tot 16.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 15 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 3 Plaats ‣ De Witte Lelie Itegemseweg 98 2222 Wiekevorst

Datum ‣ wo 8 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ De Toverkring Laterlei 1 2220 Heist-op-den-Berg

Dromenvanger maken

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Slaap je graag rustig en zacht? Laat ons dan samen een dromenvanger maken. Een dromenvanger vangt je slechte dromen op in het net zodat alleen de goede dromen overblijven. Geef hem nadien maar een plekje in je slaapkamer! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Rikkertje en de bosspeurneuzen Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Rikkertje Prikkertje is een egeltje dat al zijn hele leven in De Averegten woont. Hij is nieuwsgierig, snuffelt graag in het rond en heeft al vele ontdekkingen gedaan! Rikkertje heeft een droom: hij wil graag een echte bosonderzoeker worden. Om zijn diploma te halen, moet hij enkele moeilijke opdrachten doen. Kom jij Rikkertje Prikkertje helpen? Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

32

Datum ‣ wo 8 augustus van 13 tot 14.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ De Averegten (onthaalgebouw) Boonmarkt 4 A 2220 Hallaar


Blotevoetenpad & speeltuin Bokrijk Uitstap | van 7 tot 12 jaar (2006-2011)

Hou je ervan om blootvoets te lopen? Dan is deze uitstap echt iets voor jou! We trekken naar het blotevoetenpad in Lieteberg en wandelen er over hout, stenen, boomsnippers, gras en zoveel meer. Je wandelt er over het pad, klautert over de hellingen en baant je een weg door het doolhof. Kortom, een parcours vol avontuur. Daarna trekken we naar de speeltuin van Bokrijk voor een middag vol speelplezier. Niet vergeten ‣ lunchpakket, voldoende drank, handdoek en eventueel reservekledij. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

UI

TS

Datum ‣ do 9 augustus van 10 tot 15 uur Prijs ‣ € 35 (inclusief materiaal, verzekering, begeleiding en busvervoer) VTK € 7 Plaats ‣ Recreatiedomein De Mosten Hoogeind 74 B 2321 Meer (Hoogstraten)

Busvervoer ‣ ‣ Zwembad Heist-op-den-Berg Lostraat 48 2220 Heist-op-den-Berg: vertrek om 8.20 uur terug om 16.35 uur. ‣ Sporthal De Vossenberg Markgravenstraat 93 2200 Herentals: vertrek om 8.45 uur terug om 16.05 uur.

ME R

ZO

P

Datum ‣ do 9 augustus van 9 tot 17 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 4 niet-inwoner Heist € 8 VTK € 0,80 Vertrekplaats ‣ Speelplein Boonmarkt 15 2220 Hallaar

TA

Watersportdag Adventure en Watersportfun Van 10 tot 16 jaar (2002-2008) Tijdens het watersportgedeelte krijg je initiaties wakeboarden, waterskiën en kneeboarden met bijhorende tips en tricks. Bij de outdooractiviteiten staan fun en samenwerking centraal tijdens activiteiten zoals tonsurfen, wip-it, touwenparcours, … Niet vergeten ‣ gesloten schoenen, zwemkledij, reservekledij, reserveschoenen, voldoende warme kledij bij slecht weer, zonnecrème, lunch, drank en een beetje zakgeld. Voorwaarde ‣ de deelnemers moeten 100 meter kunnen zwemmen. Inschrijven ‣ Sportregio Kempen

33


Datum ‣ vr 10 augustus van 9.30 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Koken op grootmoeders wijze Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011)

Heb je de kookkriebels volledig te pakken? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Wat denk je van een gerechtje van vroeger? Twee oma’s nemen ons mee naar de tijd van toen en geven hun kookgeheimen aan ons prijs. Mama en papa, oma en opa, … worden vanaf 11.45 uur verwacht om samen met jou te genieten van dit superlekkere menu. Niet vergeten ‣ schort en potje om eventuele overschot mee naar huis te nemen. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Koekingkids

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Vind je het fijn om mama of papa te helpen bij het bakken van een cake? Of met het maken van een ander heerlijk dessertje? Deze namiddag maken we samen met onze kok van dienst iets lekkers! Wat? Dat houden we nog even geheim. Niet vergeten ‣ schort. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Kleuter-yogakamp i.s.m. El Sole Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Hou je van beweging? Of juist van rust? Hou je van spelletjes? Of van dansen? Hou je van zingen? Of van een beetje kriebelen? Hou je van tekenen? Wel, dan zou het kunnen dat jij van yoga houdt! Elke dag opnieuw beleven we een spannend avontuur dat we samen uitbeelden. Doe je mee? Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 13 t.e.m. vr 17 augustus van 10 tot 12 uur (niet op wo 15 augustus) Geen voor- en naopvang voorzien. Prijs ‣ inwoner Heist € 38 niet-inwoner Heist € 42 VTK € 7,60 Plaats ‣ Turnzaal Zonderschot Zonderschotsesteenweg 48 2220 Heist-op-den-Berg

34

Datum ‣ vr 10 augustus van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg


Datum ‣ ma 13 t.e.m. vr 17 augustus van 9 tot 16 uur (niet op wo 15 augustus) Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 52 niet-inwoner Heist € 60 VTK € 10,40 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Sportkamp: curieuzeneuzen Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

We vullen deze week met allerlei zoektochten en speurwerk. Makkelijk zal het niet worden, maar wie zijn goede speurneus op zet vindt zeker van alles. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Sportkamp: omnisport en fun Sportkamp | van 6 tot 15 jaar (2003-2012)

Deze week staan heel wat leuke verschillende sporten op het programma. Uiteraard is ook het nodige fungehalte aanwezig. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 13 t.e.m. vr 17 augustus van 9 tot 16 uur (niet op wo 15 augustus) Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 52 niet-inwoner Heist € 60 VTK € 10,40 Plaats ‣ Sporthal De Lichten Kloosterveldstraat 7 2221 Booischot

Datum ‣ ma 13 t.e.m. vr 17 augustus van 9 tot 16 uur (niet op wo 15 augustus) Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 52 niet-inwoner Heist € 60 VTK € 10,40 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Voetbalkamp

i.s.m. Sportrakker

Sportkamp | van 6 tot 16 jaar (2002-2012) Is een zomer zonder voetbal niets voor jou? Kom je deze week dan uitleven op het voetbalkamp georganiseerd door team Sport in samenwerking met Sportrakker vzw. De hele dag krijg je voetbaltraining, wedstrijdvormen en voetbaltests van gediplomeerde lesgevers. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Knutselworkshop

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Onze kunstenaars van team Sport en Jeugd zijn opnieuw van de partij om samen met jullie een groots knutselwerk te maken. Wat we gaan maken is nog een verrassing, maar het zal zeker de moeite zijn!

Datum ‣ ma 13 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

35


Datum ‣ ma 13 augustus van 14 tot 16.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 15 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 3 Plaats ‣ De Witte Lelie Itegemseweg 98 2222 Wiekevorst

Frisco’s versieren

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) We ontdekken wat voor voedsel de dieren eten en voederen de dieren samen met boer Marc. We nemen een kijkje achter de schermen van De Witte Lelie en versieren samen overheerlijke frisco’s! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ di 14 augustus van 10 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Dierenhoeve Godinstraat 8 2222 Wiekevorst

Kinderboerderij Dierenhoeve Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Maak spelenderwijs kennis met alle dieren op deze boerderij, maak een ritje op één van de pony’s en vertroetel de kleinste dieren. Boterhammen hoeven we niet speciaal mee te brengen, want we smullen van de lekkere pannenkoeken die ze op de boerderij voor ons voorzien. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ do 16 augustus van 9 tot 18 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 19 niet-inwoner Heist € 23 VTK € 3,80 Vertrekplaats ‣ Speelplein Boonmarkt 15 2220 Hallaar

36

UI

We trekken naar ’t plezantste land: Bobbejaanland! Durf jij de Typhoon aan waarbij je in een hoek van 95° naar beneden dendert? Of wil je kennismaken met The Forbidden Cave of de virtual reality coaster Dreamcatcher? Daarnaast zijn er nog allerlei leuke attracties zoals Dizz, El Rio, Speedy Bob en nog veel meer! Niet vergeten ‣ lunchpakket en voldoende drank.

ZO

TS

ME R

Uitstap | van 7 tot 15 jaar (2003-2011)

P

Bobbejaanland

TA


Vis-tweedaagse Olen van 10 tot 16 jaar (2002-2008) Gewapend met vislijn, -net en -koffer maken we je vertrouwd met het lijnvissen, onthaken, peilen van de diepte, uitwerpen … Wij leren het jou allemaal! Ervaren vissers van de plaatselijke visclub leren jou tijdens dit kamp de knepen van het vak zodat je op jacht kunt gaan naar de perfecte vis. Niet vergeten ‣ vaste visstok (wie dit niet heeft kan ter plaatse een visstok gebruiken), regenkledij, paraplu, zonnecrème, hoofddeksel, iets om op te zitten, lunch en drank.

Datum ‣ do 16 t.e.m. vr 17 augustus van 10 tot 15 uur Prijs ‣ € 25 VTK € 5 Plaats ‣ Visclub Het Rutske Visvijver Hoogbuul 2250 Olen

Inschrijven ‣ Sportregio Kempen

Datum ‣ vr 17 augustus van 8.30 tot 10 uur: voor 3- tot 6-jarigen (2012-2015) van 10.30 tot 12 uur: voor 7- tot 12-jarigen (2006-2011) Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ Brandweer Broekstraat 46 A 2220 Heist-op-den-Berg

Brandweer

Workshop | van 3 tot 12 jaar (2006-2015) Wil je later graag brandweerman of -vrouw worden? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er allemaal in een brandweerwagen zit en wat er zich achter de poorten van de brandweerkazerne afspeelt? Vandaag nemen we je mee voor een kijkje achter de schermen van de brandweer van Heist-opden-Berg. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Koekingkids

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Vind je het fijn om mama of papa te helpen bij het bakken van een cake? Of met het maken van een ander heerlijk dessertje? Deze namiddag maken we samen met onze kok van dienst iets lekkers! Wat? Dat houden we nog even geheim.

Datum ‣ vr 17 augustus van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Torengebouw Oude Godstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Niet vergeten ‣ schort. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 20 t.e.m. vr 24 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Danskamp

i.s.m. danscentrum Movere

Sportkamp | van 6 tot 16 jaar (2002-2012) Klinkt een week vol dans als muziek in je oren? Schrijf je dan zeker in voor dit danskamp! Vijf dagen lang word je ondergedompeld in verschillende dansstijlen, met flitsende choreografieën als resultaat. Op vrijdag sluiten we de week af met een spetterende slotshow voor ouders en sympathisanten. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

37


Handbal- en omnisportkamp

i.s.m. Handbalclub Heist-op-den-Berg Sportkamp | van 6 tot 15 jaar (2003-2012)

Maak kennis met handbal, een spectaculaire sport vol actie en spanning. Dit kamp staat bol van aangepaste oefeningen, spelvormen en handbalwedstrijden. Daarnaast is er ook een uitgebreid pakket aan omnisport: loop- en tikspelen, balsporten, individuele sporten, slagsporten, buitenspelen, avontuurlijke spelen, ... om je optimaal te kunnen uitleven.

Datum ‣ ma 20 t.e.m. vr 24 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 20 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ Politie Kloosterstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg

Politie

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Wil jij later een stoere politieman of -vrouw worden? Dan kan je hier al eens een kijkje komen nemen. Je krijgt een rondleiding op het politiebureau, neemt een kijkje in de gevangenis en wie weet mag je wel plaatsnemen in een combi! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Striptekenen

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Hou je van tekenen en van strips? Droom je er stiekem van om zelf een strip te tekenen? In deze workshop leer je van een echte striptekenaar de kneepjes van het vak en ga je samen aan de slag. Niet vergeten ‣ tekenpotlood, gom, slijper, (teken)papier. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ di 21 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 11 niet-inwoner Heist € 15 VTK € 2,20 Plaats ‣ El Sole Dorpsstraat 26 2221 Booischot

Op berenjacht

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Dat had je niet verwacht, maar wij gaan vandaag op berenjacht! We vertrekken bij zonsopgang en zijn van niets bang. We kruipen door het hoge gras en ook onder het dichte struikgewas. We zwemmen door het groene meer op zoek naar de hele grote beer. We beleven samen een yoga-avontuur door het uit te beelden en spelen kleine spelletjes. Breng gerust je knuffelbeer mee! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

38

Datum ‣ ma 20 augustus van 13.30 tot 16.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Cursusruimte CC Zwaneberg


Op stap met de boswachter Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011)

Een boswachter kent het bos op zijn duimpje. Hij weet heel veel over de planten en dieren die er leven. Vaak kijkt hij door zijn verrekijker naar vogels of andere dieren die in de verte voorbij komen. Maar hij let er ook op dat de bezoekers in het bos niets afbreken, plukken of meenemen. Samen met de boswachter op stap gaan betekent: veel leren, ontdekken en doen. Zet je speurneus op en wandel mee in het voetspoor van de boswachter.

Datum ‣ di 21 augustus van 13 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ De Averegten (onthaalgebouw) Boonmarkt 4 A 2220 Hallaar

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ wo 22 t.e.m. vr 24 augustus van 10 tot 15 uur Prijs ‣ € 80 VTK € 16 Plaats ‣ Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol Zilvermeerlaan 2 2400 Mol

Busvervoer ‣ ‣ Zwembad Heist-op-den-Berg Lostraat 48 2220 Heist-op-den-Berg: vertrek om 8.20 uur terug om 16.35 uur. ‣ Sporthal De Vossenberg Markgravenstraat 93 2200 Herentals: vertrek om 8.45 uur terug om 16.05 uur.

Datum ‣ wo 22 augustus van 10 tot 11.30 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 9 niet-inwoner Heist € 13 VTK € 1,80 Plaats ‣ El Sole Dorpsstraat 26 2221 Booischot

Watersportdriedaagse van 11 tot 16 jaar (2002-2007) Ben je een echte waterrat en wil je graag leren surfen, zeilen, roeien of kajakken? Kom dan meedoen met onze watersportkampen op het provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Niet vergeten ‣ gesloten schoenen, zwemkledij, reserve kledij, reserveschoenen, zonnecrème, hoofddeksel, 50 cent (voor lockers), lunch, drank en een beetje zakgeld. Voorwaarde ‣ deelnemers moeten 100 meter kunnen zwemmen.

Inschrijven ‣ Sportregio Kempen

Klein mannetje

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Klein mannetje woont in een holletje onder de grond. Tussen mieren en andere kleine dieren. Hij weet veel van het leven onder en boven de grond. En wil ons zijn vriendjes leren kennen, zoals Fons de mier, Josefien de kever en Frieda de rups. We beleven samen een aards yoga-avontuur dat ons vrolijk en blij maakt. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

39


Maak je eigen pizza

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Vind je pizza’s ook zo lekker? Heb je je altijd al afgevraagd hoe je dat nu doet zo’n pizza bakken? Een pizza vier kazen, hawaï of toch maar liever een gewone margherita? Schrijf je in en maak je eigen pizza, zoals je hem zelf het liefste lust!

Datum ‣ do 23 augustus van 13 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 2 niet-inwoner Heist € 6 VTK € 0,40 Plaats ‣ Eetkafee Bergstraat 2 B 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

UI

TS

ME

TA

Planckendael met ouders i.s.m. Integratie en Diversiteit Uitstap van 0 tot 12 jaar (2006-2018) en ouders We rijden samen met de bus naar Planckendael. We gaan er niet alleen dieren spotten, maar ook tussen de pinguïns lopen, wandelen in de toppen van de bomen en van een olifantenslurf glijden. Kortom, een dag vol dierenplezier samen met mama en papa! Niet vergeten ‣ eigen drank en/of eten of geld om ter plaatse iets te kopen. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ vr 24 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Hobbyshop Liersesteenweg 191 2220 Heist-op-den-Berg

Keramiek schilderen

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) In deze workshop beschilderen we als echte kunstenaars een keramieken beeldje. De beeldjes zijn er in allerlei vormen en maten: poezen, beren, hondjes … Achteraf neem je je kunstwerkje mee naar huis zodat het kan staan pronken op de kast of in de tuin. Niet vergeten ‣ geld om het beeldje ter plaatse te kopen (de prijs varieert tussen 5 en 20 euro).

40

Opgelet ‣ doe knutselkledij aan, de verf gaat niet uit de kleren! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

P

ZO

R

Datum ‣ do 23 augustus van 9.30 tot 17 uur Prijs kind ‣ inwoner Heist € 12 niet-inwoner Heist € 16 VTK € 2,40 Prijs ouder ‣ inwoner Heist € 18 niet-inwoner Heist € 22 VTK € 3,60 Vertrekplaats ‣ Parking OCMW-site Stationsstraat 2 2220 Heist-op-den-Berg


Bolle beesten

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) We maken leuke grappige beesten met een dikke buik. Kies uit een lieveheersbeestje, een kikker of een bij … of misschien verzin je wel een ander leuk diertje? Opgelet ‣ doe knutselkledij aan, de verf gaat niet uit de kleren!

Datum ‣ vr 24 augustus van 13 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 13 niet-inwoner Heist € 17 VTK € 2,60 Plaats ‣ Hobbyshop Liersesteenweg 191 2220 Heist-op-den-Berg

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ za 25 augustus vanaf 15.30 uur Prijs ‣ gratis Plaats ‣ Cultuurplein 2220 Heist-op-den-Berg

Hestival De zomer wordt in Heist-op-den-Berg afgesloten met een groot feest: Hestival! In de namiddag ben je welkom om helemaal uit de bol te gaan tijdens ons kinderprogramma. Dit jaar verwachten we niemand minder dan Ghostrockers! Het wordt ongetwijfeld een show om nooit te vergeten. Dus oefen alvast je beste danspasjes, smeer je keel en breng al je vriendjes mee. Want ook dit jaar is Hestival gratis! Inschrijven ‣ Is niet nodig. Info ‣ www.hestival.be

Sportkamp: beestenboel

Sportkamp | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) Cavia’s, katten, apen, olifanten, koala’s, ... kunnen we jammer genoeg niet meenemen naar De Sporthal, maar onze monitoren hebben genoeg verbeelding en maken er deze week een dolle beestenboel van samen met jullie. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 27 t.e.m. vr 31 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Voor deze week is het mogelijk om in te schrijven voor halve dagen van 9 tot 12 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Voor halve dagen betaal je de helft van de hierboven vermelde prijs. Plaats ‣ De Sporthal, Lostraat 48 A, 2220 Heist-op-den-Berg

41


Datum ‣ ma 27 t.e.m. vr 31 augustus van 9 tot 16 uur Vooropvang vanaf 8 uur. Naopvang tot 17.30 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 65 niet-inwoner Heist € 75 VTK € 13 Plaats ‣ De Sporthal Lostraat 48 A 2220 Heist-op-den-Berg

Sportkamp: de wereld rond Sportkamp | van 6 tot 15 jaar (2003-2012)

In één week de hele wereld rond … dit zullen er weinigen jullie nadoen. Komen jullie mee ontdekken welke sporten er zoal gespeeld worden in Afrika, Amerika, Europa, ... Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Sli-sla-slijmdag

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Zelf slijm maken is helemaal in. Ben je er ook zo gek van? Fluffy, flitter, eenhoornslijm … Het bestaat allemaal. Vandaag maken we zelf een eigen potje met glitterslijm. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ ma 27 augustus van 13 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 15 niet-inwoner Heist € 19 VTK € 3 Plaats ‣ Cursusruimte CC Zwaneberg

Datum ‣ ma 27 augustus van 9 tot 11 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats ‣ Het Erf Orshagenstraat 9 2220 Heist-op-den-Berg

T-shirt versieren

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) In de winkels vind je heel wat leuke T-shirts in alle mogelijke kleuren van de regenboog. Maar weet je wat nog leuker is? Je kan ook zelf een T-shirt kleur geven. Met een speciale verftechniek gaan we aan de slag. Wedden dat je met een T-shirt naar huis gaat die niemand anders heeft? Opgelet ‣ doe knutselkledij aan, de verf gaat niet uit de kleren! Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Kinderboerderij Dierenhoeve Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015)

Maak spelenderwijs kennis met alle dieren op deze boerderij, maak een ritje op een van de pony’s en vertroetel de kleinste dieren. Boterhammen hoeven we niet speciaal mee te brengen, want we smullen van de lekkere pannenkoeken die ze op de boerderij voor ons voorzien. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

42

Datum ‣ di 28 augustus van 10 tot 15 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 8 niet-inwoner Heist € 12 VTK € 1,60 Plaats ‣ Dierenhoeve Godinstraat 8 2222 Wiekevorst


Datum ‣ wo 29 augustus van 10 tot 12 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 5 niet-inwoner Heist € 9 VTK € 1 Plaats ‣ Cursusruimte CC Zwaneberg

Buikdansen

Workshop | van 3 tot 6 jaar (2012-2015) We laten ons onderdompelen in oosterse sferen en maken kennis met het buikdansen. Met de bijhorende heupsjaaltjes leren we de typische heup- en armbewegingen en wie weet lukt het ons wel om samen een dansje in elkaar te steken. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Op avontuur in de ruimte

Workshop | van 7 tot 12 jaar (2006-2011) Kom je mee? We vliegen met onze raket over zee. We gaan steeds hoger en hoger in de lucht en ontdekken zo andere sterren, manen en zonnen vol levende wezens en stralende regenboogbronnen. Of misschien ontdekken we wel landen vol draken of elfen. Heb je veel fantasie en hou je van magie? Beleef dit avontuur dan zeker mee

Datum ‣ wo 29 augustus van 14 tot 16 uur Prijs ‣ inwoner Heist € 11 niet-inwoner Heist € 15 VTK € 2,20 Plaats ‣ El Sole Dorpsstraat 26 2221 Booischot

Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

Datum ‣ vr 31 augustus van 9.30 tot 16.30 uur Voor- en naopvang ter plaatse van 7 tot 9.30 uur en van 16.30 tot 18 uur. Prijs ‣ inwoner Heist € 10 niet-inwoner Heist € 14 VTK € 2 Plaats: ‣ L. Carréstraat 2 A 3- tot 5-jarigen (2013-2015) ‣ Boonmarkt 15 6- tot 12-jarigen (2006-2012)

Slotdag

Speelplein | van 3 tot 12 jaar (2006-2015) We sluiten de zomer af met onze jaarlijkse slotdag op het speelplein. Ben jij al dat fruit en die groenten ook beu? Heb jij er altijd van gedroomd om snoeppiramides te bouwen en zoveel snoep en chocolade te eten als je maar wil? Grijp dan nu je kans! We zijn nog op zoek naar helpers om te werken in onze eigen gekke snoepfabriek. Van gewone lolly’s tot zelfgemaakte chocolade, suikerspinnen en popcorn. Alles wat je kan bedenken, wordt gemaakt. Wil je komen helpen? Vergeet dan zeker geen snoeppapiertje te sturen naar de baas van de snoepfabriek! (Inschrijven dus!) Opmerking ‣je moet geen lunchpakket meenemen, er wordt een lekkere maaltijd voorzien. Inschrijven ‣ Sport en Jeugd

43


CONTACTGEGEVENS Sport en Jeugd Lostraat 48 A, 2220 Heist-op-den-Berg 015 75 86 57 sportenjeugd@heist-op-den-berg.be www.heist-op-den-berg.be/sportactiviteiten www.jeugddienstheist.be

ma di wo do vr za zo

Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 info@zwaneberg.be www.zwaneberg.be

ma di wo do vr za zo

Bibliotheek Cultuurplein 2, 2220 Heist-op-den-Berg 015 24 57 44 bibliotheek@heist-op-den-berg.be www.heist-op-den-berg.bibliotheek.be

ma di wo do vr za zo

Buitenschoolse Kinderopvang Stationstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 76 98 bko@ocmw-heist-op-den-berg.be www.ocmw-heist-op-den-berg.be

ma di wo do vr za zo

9 9

tot tot

12 12

uur uur

9 9

tot tot

12 12

uur uur

9 9 9

tot tot tot

12 12 12

uur uur uur

9 10

tot tot

12 12

uur uur

10

tot

12

uur

10

tot

17

uur

10

tot

16

uur

9 9 9 9 9

tot tot tot tot tot

12 12 12 12 12

uur uur uur uur uur

14 14 14 14

tot tot tot tot

19 16 16 16

uur uur uur uur

13 13 13 13 13

tot tot tot tot tot

17 17 20 17 17

uur uur uur uur uur

16 16

tot tot

20 20

uur uur

16 15

tot tot

20 20

uur uur

13.30 tot

16

uur

13.30 tot

16

uur

13.30 tot

16

uur

Zo m 2 0 er 18

Datum ‣ vr 20 mei 2016 om 20 uur Prijs ‣ inwoner Heist € ? niet-inwoner Heist € ? VTK € 2,60 Plaats ‣ The Boxz, CC Zwaneberg

Lollie zomer 2018  

Een overzicht van alle activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar tijdens de zomervakantie van 2018.

Lollie zomer 2018  

Een overzicht van alle activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar tijdens de zomervakantie van 2018.

Advertisement