Page 1

HOE INSCHRIJVEN? Momenteel zijn wij druk bezig met het op punt zetten van een online inschrijvingssysteem. Dit systeem zal pas actief in gebruik zijn vanaf de zomervakantie. Voor de paasvakantie helpen wij jou graag met inschrijven op enkele fysieke inschrijfmomenten. Let op: inschrijven kan voorlopig dus enkel door cash te betalen aan de aanwezige medewerkers. Om jouw kinderen in te schrijven voor het speelplein ben je welkom op: - zaterdag 15 en 29 maart van 14 tot 18 uur in het onthaalcomplex Keizershallen (Keizersplein 21b, Aalst); - woensdag 19 maart van 14 tot 19 uur in het onthaalcomplex Keizershallen; - woensdag 26 maart van 14 tot 19 uur in ontmoetingshuis De Brug (Hertshage 11-19, Aalst). Je kunt enkel op voorhand inschrijven en dus niet meer op de speelpleindag zelf. Iedere maandagvoormiddag (tijdens de speelvakanties) is er wel nog de mogelijkheid om in te schrijven voor de daaropvolgende weken.

INSCHRIJVINGSPRIJS

D

PAASVAKANTIE 2014

e paasvakantie komt er aan en dat betekent dat de speelpleinwerking opnieuw paraat staat om de Aalsterse kinderen een onvergetelijke vakantie te laten beleven! De Aalsterse speelpleinwerking neemt vanaf 2014 een nieuwe start! We nemen afscheid van Activak vzw met hun Speelplein Spinol en gaan verder met een nieuwe speelpleinwerking die volledig in eigen beheer wordt georganiseerd. De Aalsterse Jeugddienst neemt de organisatie op zich en streeft naar een kwaliteitsvolle, speelse en animatieve speelpleinwerking!

1 dag speelplein (9 tot 16.30 uur): 5,- EUR per kind Voor-en/of naopvang (7 tot 8.45 uur & 16.30 tot 18 uur): 2,- EUR Kinderen die in aanmerking komen voor UitPAStarief: 3,- EUR

’t Speelplein Aalst is er helemaal klaar voor! De animatorenploeg staat te popelen om er een fantastische paasvakantie van te maken samen met de kinderen. Twee weken vol leuke, speelse activiteiten in verschillende leeftijdsgroepen en dit allemaal op één locatie: De Pupillen.

!UitPAStarief kan enkel toegekend worden bij de fysieke inschrijfmomenten op vertoon van de UitPASkaart!

Met deze locatie kiezen we voor een plek in de Aalsterse binnenstad op wandelafstand van het stadspark. Heel wat speelkansen in de aanbieding dus!

Wat krijg je daarvoor op het speelplein? Massa’s amusement, een koek/stuk fruit én een drankje. Wat breng je zelf mee: lunchpakket. Speelkledij (die vuil mag worden) is aangeraden!

CONTACT:

Veerle Jacques - speelpleincoördinator Jeugddienst Aalst tel. 053 72 35 89 Zwarte Zustersstraat 15 te Aalst speelpleinwerking@aalst.be v.u.: Christoph D’Haese, burgemeester, p.a. Grote Markt 3 - 9300 Aalst

Ook het inschrijvingssysteem, de leeftijdsgroepen en het prijsbeleid zijn gewijzigd: inschrijven voor het speelplein kan enkel nog op voorhand en de prijs voor de speelpleinwerking is lichtjes gestegen. Daarbovenop zijn de leeftijdsgroepen meer verspreid om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op interesses/leefwereld. Meer nieuws hierover vind je binnenin deze folder! Wij wensen jou alvast een superleuke en speelse paasvakantie toe… op het speelplein!


PROGRAMMA Week 1: De Zoo van Aalst maandag 7 april tot vrijdag 11 april Het speelplein van Aalst wordt een echte dierentuin! Zoals je misschien al hebt gelezen, zijn de leeftijdsgroepen allemaal opgedeeld in dierennamen... Bijtjes, kikkers, tijgers en beren, allemaal samen op ĂŠĂŠn speelplein. Het belooft een heuse beestenboel te worden! Ben je benieuwd wat er allemaal te beleven valt in deze Aalsterse dierentuin? Kom dan zeker langs om mee te spelen en je gekste dierenmanieren boven te halen!

Week 2: Paniek in Rome! Paashaas in gevaar... maandag 14 april tot donderdag 17 april Ai Ai Ai! De paasklokken zijn triest want de paashaas is vermist... Er is grote paniek in Rome want wie zal nu de bedeling van de paaseieren regelen? Zonder paashaas is er geen Pasen en kunnen de paaseitjes niet bij de kinderen geraken... De paasklokken hebben een vermoeden dat de Italiaanse maffia hier voor iets tussen zit. Zij zijn al jaren jaloers op de paashaas en zijn chocolade. Misschien hebben zij hem wel ontvoerd?! De paasklokken roepen de hulp in van het speelplein! Kom jij mee zoeken naar de paashaas?

PRAKTISCH WAT? Het speelplein staat garant voor een vakantie vol spelplezier. Kinderen van 3 tot 12 jaar zijn welkom om de leukste activiteiten te beleven. Een speelpleindag gaat door van 9 tot 16.30 uur

WAAR? Een nieuwe locatie in het stadscentrum: Speelplein De Pupillen Graanmarkt, Aalst (Ingang langs de gele poort) Let op! Tijdens de paasvakantie is er geen speelpleinwerking in Herdersem.

OPVANG Er wordt iedere dag in opvang voorzien van 7 tot 8.45 uur en van 16.30 tot 18 uur. Indien je opvang wenst, dien je je aan deze uurregeling te houden!

LEEFTIJDSGROEPEN 1ste kleuterklas: De Bijtjes

1ste en 2de leerjaar: De Beertjes

2de kleuterklas: De Vlinders

3de en 4de leerjaar: De Leeuwen

3de kleuterklas: De Kikkers

5de en 6de leerjaar: De Tijgers

De kinderen worden opgedeeld volgens de klas waarin zij zitten. Op deze manier zitten schoolvriend(innet)jes bij elkaar en kunnen we beter inspelen op hun interesses en leefwereld.

Speelpleinwerking folder pasen  

In deze folder vind je alle informatie over de paasspeelpleinwerking in Aalst

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you