Page 1

Jessica Pepe INTERIOR DESIGN PORTFOLIO


Resume Objective JUNIOR LEVEL INTERIOR DESIGN STUDENT SEEKING AN INTERNSHIP, WITH A COMPANY FOCUSED ON COMMERCIAL DESIGN, THAT EXPANDS ON MY ACADEMIC STUDIES. MY PASSION FOR DESIGN AND A STRONG WORK ETHIC WILL ENSURE I AM A POSITIVE ADDITION TO ANY TEAM.

Education MEDINA HIGH SCHOOL - MEDINA, OH 2013 NATIONAL HONORS SOCIETY GRADUATE GPA: 3.85 The UNIVERSITY OF AKRON - AKRON, OH BACHELOR’S DEGREE IN INTERIOR DESIGN (2014 - PRESENT) GPA: 3.76

02

913 WESTLAND DR.

MEDINA, OH 44256


Skills AUTOCAD SKETCHUP WITH SHADERLIGHT APPLICATIONS HAND RENDERING INDESIGN ILLUSTRATOR PHOTOSHOP MICROSOFT APPLICATIONS STRONG ORGANIZATIONAL, COMMUNICATION & WRITING SKILLS TIME MANAGEMENT & WORKING WITH DEADLINES CREATING DISPLAY BOARDS & 3D MODELS PUBLIC SPEAKING

Accomplishments NATIONAL & UNIVERSITY ASID MEMBER - UNIVERSITY OF AKRON ASID SECRETARY (2017-2018) STUDENT SUCCESS SCHOLARSHIP DEAN’S LIST (2014-2017)

(330)-242-6843

JESSICA.PEPE@YMAIL.COM

03


Table of Contents 04


06

ARTIST RETREAT FALL 2017

08

PARK CITY LOFTS FALL 2017

12

REGIONAL MANAGEMENT OFFICE SPRING 2017

16

MEETING/MARKETING FACILITY SPRING 2017

20

CUBAN RESTAURANT SPRING 2017

22

TINY BERM HOUSE FALL 2016

26

PERSPECTIVE DRAWINGS SPRING 2017

(330)-242-6843

913 WESTLAND DR. MEDINA, OH

JESSICA.PEPE@YMAIL.COM

05


Artist Retreat 06


PROJECT OBJECTIVE: TO SELECT A LIVING ARTIST FOR WHOM YOU WILL DESIGN AN ARTIST RETREAT FROM AN OLD AMBULANCE STATION IN RYE, ENGLAND. CREATE A RENDERED FURNITURE AND FINISH PLAN, AS WELL AS, A PERSPECTIVE AND ELEVATION. CREATE DESIGN BOARDS THAT HIGHLIGHT PROGRAM INFORMATION AND HOW YOUR CONCEPT STATEMENT HAS BEEN FULFILLED.

CONCEPT STATEMENT: THIS ARTIST RETREAT LOCATED IN RYE, ENGLAND WILL FUNCTION AS A PRIVATE ESCAPE FOR ROWLAND RICKETTS AND HIS WIFE CHINAMI. THE DESIGN WILL CREATE A PEACEFUL RETREAT TO UNWIND AND RELAX. THE SPACE WILL ACHIEVE THIS BY HIGHLIGHTING THE NATURAL ARCHITECTURE OF THE AREA ALONG WITH A CONTEMPORARY STYLE TO MAKE THE ARTIST FEEL AT HOME. THE COLOR INDIGO WILL BE A CENTRAL FOCUS IN THE DESIGN DUE TO ITS IMPORTANCE TO THE ARTIST AND RYE’S CLOSE CONNECTION WITH THE SEA.

SKILLS USED: AUTOCAD HAND RENDERING SKETCHUP

07


Park City Lofts 08


Public Private

PROJECT OBJECTIVE: WITH A PARTNER, DESIGN THE FIRST FLOOR OF PARK CITY LOFTS LOCATED IN DOWNTOWN PITTSBURGH, PA. THE DESIGN SHOULD UTILIZE THE CONCEPT OF URBAN AGRICULTURE AND HAVE SUSTAINABLE FINISHES. ALSO, CREATE A MID CENTURY MODERN STYLE LOFT WITH TWO BEDROOMS AND TWO BATHROOMS.

Storage Circulation

Outdoor Garden Space

CONCEPT STATEMENT: THE VISION FOR THE PARK CITY LOFTS IN PITTSBURGH, PA IS A MODERN INTERIOR THAT SUCCESSFULLY BRINGS THE OUTDOORS INDOORS. MODERN DESIGN WILL BE ACHIEVED THROUGH THE USE OF GEOMETRIC SHAPES, CLEAN LINES AND ENVIRONMENTALLY FRIENDLINESS. THE PURPOSE IS TO CREATE GREEN SPACES THAT UTILIZE URBAN AGRICULTURE IN ORDER TO PROVIDE LOCAL AND HEALTHY ACCESS TO FRESH FOOD IN DOWNTOWN PITTSBURGH. GREEN SPACES THROUGHOUT, ALONG WITH WATER FEATURES, WILL CREATE A SUSTAINABLE ENVIRONMENT.

SKILLS USED: SPACE PLANNING AUTOCAD HAND RENDERING ELEVATIONS TEAM PROJECT

09


10

FURNITURE & FINISHES

RECEPTION DETAIL & DESK ELEVATION


FURNITURE & FINISHES

LOFT DETAIL & ELEVATION

11


Regional Management Office 12


PROJECT OBJECTIVE: TO SPECIFY SPACES AND ADJACENCIES WITHIN AN EXISTING STRUCTURE FOR A REGIONAL MANAGEMENT OFFICE. SPECIFIC SQUARE FOOTAGE AND FURNITURE WAS REQUIRED WITHIN THE SPECIFIED SPACES.

SPACE SUMMARY: THROUGH THE ENTRY AND TO THE RIGHT IS THE RECEPTION AND WAITING AREA. THE RECEPTIONIST IS ADJACENT TO THE ENTRY TO GREET AND CONTROL TRAFFIC FROM VISITORS. THE NORTH SECTION OF THE BUILDING IS ZONED AS A PRIVATE AREA FOR THE ACCOUNTING STAFF AND ACCOUNTING EXECUTIVES. THE JANITOR'S CLOSET AND STORAGE CLOSET ARE ALSO ON THE NORTH SIDE IN CLOSE PROXIMITY TO EACH OTHER FOR CONVENIENCE. THE BEVERAGE CENTER IS OFF OF THE CONFERENCE ROOM WHICH IS CENTRALLY LOCATED ALONG WITH THE RESTROOMS. THESE ROOMS SHOULD BE EASILY ACCESSIBLE BY ALL STAFF AND VISITORS SO THEIR CENTRAL LOCATION IS A TOP PRIORITY. AS YOU CONTINUE THROUGHOUT THE SPACE ON THE SOUTH RIGHT-HAND SIDE IS THE TWO PRIVATE OFFICES. THE SUPPORT STAFF IS TO THE LEFT IN AN OPEN CONCEPT, YET CLOSED OFF SPACE. THE SUPPORT STAFF IS ADJACENT TO THE OFFICE MANAGER WHO HAS VISIBILITY TO SUPERVISE THROUGH A GLASS WALL. THE WORK ROOM IS ACCESSIBLE THROUGH BOTH THE SUPPORT STAFFS SPACE THE RECEPTION AREA MAKING IT EASY TO GET TO FOR ANYONE IN THE OFFICE. MULTIPLE TRAFFIC PATTERNS AND PUBLIC/PRIVATE ZONING GIVES THE SPACE GOOD ACOUSTICS AND A NATURAL FLOW.

13


14


A1

15


Meeting / Marketing Facility 16


PROJECT OBJECTIVE: TO SPECIFY SPACES AND ADJACENCIES WITHIN AN EXISTING STRUCTURE FOR A MEETING / MARKETING FACILITY. SPECIFIC SQUARE FOOTAGE AND FURNITURE WAS REQUIRED WITHIN THE SPECIFIED SPACES.

SPACE SUMMARY: THROUGH THE ELEVATOR ENTRY IS THE RECEPTION AND WAITING AREA ON BOTH THE LEFT AND RIGHT SIDE. THE RECEPTIONISTS ARE CENTRALLY LOCATED AND HAVE EASY ACCESS TO THE EQUIPMENT ROOM. THE BREAK ROOM IS ADJACENT TO THE WAITING ROOM TO SERVE FOR LARGER SOCIAL FUNCTIONS. THE CONFERENCE ROOMS AND THE PRESENTATION ROOM ARE ALL LOCATED ON THE WEST WALL TO UTILIZE THE NATURAL LIGHTING FROM THE BAY WINDOWS. ALSO, THE LARGE AND SMALL CONFERENCE ROOMS ARE LOCATED ADJACENT TO EACH OTHER TO CREATE A LARGER CONFERENCE ROOM WHEN NEEDED. THE TRAINING ROOM SPANS THE NORTHERN WALL WITH LOTS OF NATURAL LIGHT. THE EQUIPMENT ROOM IS IMMEDIATELY ADJACENT THE TRAINING ROOM AND HAS A LOCKABLE DOOR AND NO WINDOWS FOR PRIVACY. NEXT TO THE EQUIPMENT ROOM IS THE KITCHEN WHICH IS ENCLOSED FOR ACOUSTIC PRIVACY, CLOSE TO THE PIPE CHASE FOR PLUMBING NEEDS AND CONTAINS AN EMERGENCY EXIT TO THE STAIRS. CENTRALLY LOCATED ARE THE RESTROOMS, NEXT TO THE PIPE CHASE AND A CLOSET CAPABLE OF CONTAINING 70 COATS. THE HALLWAYS ALLOW FOR HEAVY TRAFFIC FLOW AND PROPER CIRCULATION SO ALL OF THE SPACES ARE EASILY ACCESSIBLE.

17


18


SM. CONFERENCE ROOM ELEVATION

19


Cuban Restaurant 20


PROJECT OBJECTIVE: THIS PROJECT INVOLVED REDESIGNING AN OLD CUBAN GAS STATION INTO A RESTAURANT. A 3D MODEL OF THE SPACE WAS CREATED USING SKETCHUP AND RENDERED USING SHADERLIGHT.

CONCEPT STATEMENT: TO BRING NEW LIFE TO AN OLD GAS STATION IN CUBA BY UTILIZED BRIGHT COLORS AND GEOMETRIC PATTERNS TO CREATE A RESTAURANT. THE SPACE IS MEANT FOR CASUAL DINING AND TAKES ADVANTAGE OF THE WARM CLIMATE BY OPENING ONTO AN OUTDOOR PATIO.

21


Tiny Berm House 22


PROJECT OBJECTIVE: THE GOAL WAS TO CREATE IDEATION SKETCHES OF A TINY HOUSE (ANYTHING LESS THAN 500 SQ. FT.) THAT UTILIZES PASSIVE SOLAR DESIGN.

CONCEPT STATEMENT: THIS TINY HOUSE IS LOCATED IN BELLEVUE, WASHINGTON AND IS ONLY 485 SQ. FT. THE CONCEPT WAS TO APPLY PASSIVE SOLAR DESIGN INTO A SIMPLISTIC SPACE SURROUNDED BY NATURE. THE HOUSE IS COVERED IN EARTH WHICH ALLOWS FOR INSULATION AND GIVES A NATURAL SHAPE TO MIMIC SURROUNDING LANDSCAPE. A ZEN GARDEN IS LOCATED ABOVE THE HOUSE TO TAKE ADVANTAGE OF OUTDOOR LIVING SPACE IN WARMER MONTHS. THE FACE OF THE HOUSE THAT IS EXPOSED IS SOUTH FACING AND INCORPORATES LARGE WINDOWS TO CARRY NATURAL LIGHT THROUGHOUT THE INTERIOR SPACE. A JAPANESE STYLE WAS INSPIRATION FOR THE SIMPLISTIC AND MODERN INTERIOR CHOICES. BAMBOO FLOORING IS USED THROUGHOUT TO BRING UNITY TO THE OPEN CONCEPT LIVING SPACE AND A NATURAL COLOR PALETTE REINFORCE THE NATURAL SURROUNDINGS. JAPANESE ASPECTS INCLUDE: A KOTATSU THAT FUNCTIONS AS A SEATING AREA AND A SLEEPING AREA, A SHOJI SCREEN SEPARATING THE LIVING SPACE FROM THE OFFICE AND JAPANESE PLANTS AS DECORATIVE ELEMENTS. THE SIMPLICITY OF THE SMALL SPACE CREATES A ZEN ATMOSPHERE THAT RADIATES PEACE AND HARMONY WHILE MAXIMIZING SPACE.

23


A SHOJI SCREEN IS USED TO CREATE PRIVACY FOR THE OFFICE SPACE FROM THE MAIN LIVING AREA. THE OFFICE AREA INCORPORATES BUILT IN WALL CABINETS FOR EXTRA STORAGE SPACE AS WELL AS A DESK AREA FOR WORK

THE TINY HOUSE IS INSULATED WITH EARTH AND THEREFORE ONLY EXPOSED ON ONE SIDE. TWO LARGE WINDOWS AND A SOUTH FACING ENTRANCE ARE SELECTED TO UTILIZE ALL AVAILABLE NATURAL LIGHT. SLOPED WALLS ARE CHOSEN WITH A FLAT ROOF TO SUPPORT A GARDEN ON TOP OF THE HOUSE.

24

HORIZONTAL WALL SHELVES MAKE THE SPACE SEEM LARGER AND MORE OPEN THAN CABINETS. SHELVES ALSO ACT AS AN OPPORTUNITY FOR DISPLAY OF DECORATIONS.


25


Perspective Renderings 28


29

Portfolio  
Portfolio  
Advertisement