Page 1

WORLD SCOUT jamboree


WORLD SCOUT

jamboree


D Scouting Nederland

World Organisation of the Scout Movement


Weetjes WSJ 2011 Er waren 40.189 scouts aanwezig. Waarvan 29.893 jeugddeelnemers. Er waren 1500 scouts van Scouting Nederland. Waarvan 900 jeugddeelnemers en 600 IST´ers. De BSA (Boy Scouts Of America) waren met 7800 jeugddeelnemers. De Zweedse Scoutingorganisatie (Scouterna) was met 200 meer. Belgie heeft geen Nationale Scoutingorganisatie. Zij waren met 1300 scouts.

(v

SWE Er waren scouts uit 146 langen. Dit was de 22e Wereldjamboree. Het thema van deze Wereldjamboree was ´Simply Scouting´. Het kampgebied was 2 bij 2 km. Er waren 3 subkampen voor jeugddeelnemers. Er was 1 subkamp voor het International Service Team, dit zijn mensen die activiteiten begeleiden. De 4 subkampen waren vernoemd naar de seizoenen.


Het was elke euro van de 1700) waard!

EDEN De Wereldjamboree ( World Scout Jamboree) is een grote bijeenkomst van scouts in de leeftijd van 14 tot 17 jaar uit landen verspreid over de gehele wereld. De wereldjamboree wordt iedere vier jaar in een ander land gehouden. De eerste Wereldjamboree werd in 1920 gehouden in Londen.

De Wereldjamboree werd tweemaal in Nederland gehouden, in 1937 in Vogelenzang en in 1995 in Dronten. In 2011 was de Wereldjamboree in Zweden, op een terein van het Zweedse Leger. In 2015 wordt de Wereldjamboree in Japan gehouden. Dit terrein ligt aan het oosten van Japan.


Rinkaby: Mili Rinkaby is een dorp in de gemeente Kristianstad in de Zweedse provincie Sküne. Het heeft een oppervlakte van 111 hectare en een inwoneraantal van 745. Ten tijde van de Wereldjamboree waren er zo´n 42.000 mensen en was het de op 7 na grootste gemeente van Zweden

---


itair terrein

Omdat er zoveel mensen aanwezig moet er goed over bereikbaarheid van bijvoorbeeld ziekenhuizen en brandweer nagedacht worden. Gelukkig was er alles op het terrein aanwezig om een crisis te voorkomen. Er waren ambulances uit Denemarken, Duitsland en Nederland naar toe gereden.

---


Op deze dag waren er verschillende activiteiten. Elk land moest op zijn eigen terrein een presentatie geven. Bij Nederlanders moet je natuurlijk denken aan stroopwafels, klompen en erwtensoep.


CULTURAL FESTIVAL DAY


Vlug vliegt de tijd, maar nog vlugger vliegt de dood - voor de tijd bestond de dood en na de tijd zal de dood nog bestaan.


FRI

Van rechts naar link Thijs, Dennis en Wouter w de Wereldjamboree. M


IENDS

ks: Inge, Thijs, Kari-Anne, Jesper. Dennis, Wouter. wonen in Hellevoetsluis en heb hun leren kennen door Met Thijs, Dennis en Wouter ga ik op vakantie dit jaar.


PLEZIER


Mijn

verslaving Zw

onston

Echter is het verboden te roken onder de 18 in


nd op de Wereldjamboree

weden


..

EHBO LEREN Waarom?


NOU DAAROM.


Op het moment van dit ongeluk zaten we net buiten het terrein van Rinkaby. Dit onderdeel was de ‘Camp in Camp’. Elke groep (van zo’n 10 man) gingen tijdens de Wereldjamboree naar het terrein van andere scoutinggroepen die buiten Rinkaby lagen. De scoutinggroep waar ik bij zat kwam uit Finland. Het was een jongensgroep met de leeftijd van ongeveer 10. We hebben met de Finnen gekanoed in een meer dat dicht bij hun terrein lag. Na het kanoen gingen we een vuur maken, waarbij ik hout ging hakken. Helaas raakte ik me vinger in plaats van het hout. Op het Jamboree terein is het door een dokter gehecht. Mooie herinnering.


EINDE..

WSJ'11 - Egodocument  

In 2011 ben ik als jeugddeelnemer naar de Wereldjamboree in Zweden geweest. Ik ben erachter gekomen dat Scouting veel in me leven heeft bepa...