Page 1

Patrycja Zielinska OG Zehra Gül Altay

Bogmesse

Ud i vildnisset: Bogen handler om katte som lever ud i skoven og bor i deres egen Klaner. Alle har deres egen Territorium. Der er nogle katte som er Lærling og kriger mm. Krigerne beskytter deres klaner og unge lærlinge. Krigerne træner også lærlingene, så de også kan være Kriger. Der er nogle killinge reder som katte passer på som bliver til nogle lærlinge efter hånden. Hvis der er nogle som kommer i de andres klan altså territorium, bliver de angrebet, fanget eller dræbt. Genren er Fantasy, der er virkelig meget spænding i bogen, der er også forsætninger af bogen. bogen er både for drenge og piger, og især for dem der kan lide katte og Kriger.

Om Hoved personen: Hoved personen hedder Røde. Han var en kælekat altså en huskat. Han løb hjem fra ind i skoven, for at opleve noget nyt. I skoven mødte han en vildkat som prøvede at angribe ham. Der kom nogle andre katte som var sammen med den anden kat han mødte. De talte med ham og sagde de var undret, at en kælekat ikke gav op da den kat som angreb ham. De tilbudte ham om at han måtte bo med dem og blive en kriger. Man kunne være kriger når man er i skoven men der er flere steder. Der er nogle områder som bliver kaldt klaner. Han bestemmer sig og vil bo sammen med dem. Klanen hedder Tordenklanen. Der er masser af andre katte som er der. Der er leder, lærlinge og kriger mm. Røde ændre navn til Ildpote, og bliver medlem af Tordenklanen som en læring. Hans bedste ven bliver ham som angreb ham, og som hedder Gråstribe. han får også nogle andre venner som Ravnepote o.s.v.


Patrycja Zielinska OG Zehra Gül Altay

Bogmesse

Om Klanerne: De steder kattene bor hedder klaner. Der er 4 klaner man kan bo, og 1 klan som er De Døde/Guderne der er. Navnene på klanerne er: - Tordenklanen – som hovedpersonen Ildpote bliver tilbudt at være og derefter til en kriger. - Skyggeklanen – som nogle fra de andre klaner som er fjender mod de andre klaner og træder ind i de andres territorium - Flodeklanen – som også de andre katte som træder ind i de andres territorium og er fjender mod hinanden. - Vindklanen – det samme som de andre klaner som er mod hinanden, og har deres egne territorium. - Stjerneklanen – den klan som de døde/ guderne er, dem som man ender med at blive. Den vigtigste Klan som er i bogen er Tordenklanen som Ildpote (hoved personen) er i.’ Territorium er områder, hver klan har sit område altså territorium som man lever i og hvis der nogle andre katte der træder ind i deres territorium bliver de overfaldet og dræbt eller bliver fanget og får hvide af de andre klaner.

Om forfatterne: Der står Erin Hunter som forfatter, men det er det ikke. Det er et navn som de alle 4 forfatter som har fundet på, og er faktisk en gruppe. Til sammen har de skrevet 47 bøger om kriger Kattene.

Victoria Holmes: har også skrevet de bøger som der er, vider på. De bøger som kommer efter de originale, har hun været med til at skrive. Hun siger at hun godt kan lide dyr, men mest hund og heste. Hun har skrevet bogen som hedder Kriger Kattene, på engelsk Warriors Cats of the Clans (2008)

Cherith Baldry: hun har skrevet af de meste af bøgerne og de originale serier som er udgivet, sammen med Kate Cary. Hun elsker rigtig meget Katte og lever med katte. Hun har skrevet bøgerne af serien som hedder: Hemmelighedernes skov, En farlig sti og den mørkeste time.


Patrycja Zielinska OG Zehra Gül Altay

Bogmesse

Kate Cary: Er hende der har skrevet de 2 første og den 4 bog, i den originale serie, som hedder Ud i vildnisset, Ild og Is og uvejret kommer. Hun elsker katte som Cherith Baldry. Hun var rigtig glad for katte siden hun var barn. Hun fik sin første kat af sin far da hun var 6 år. Hun kunne godt lide at skrive bøger, og hun har også skrevet videre uden for de originale serier.

Tui T. Sutherland: hun blev født i Venezuela og levet i Paraguay i Miami. Hun gik i en privat skole hvor hun lærte meget af. Hendes far havde allergi over for katte så hun måtte ikke have nogen katte. Hun måtte få en hund som hun også begyndte at elske. Hun har ikke skrevet nogen af den originale serie, Men hun har skrevet de bøger som er uden for de originale.

test  

test og test og prøve

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you