Page 1

LØVEN Muhammed Eren Ozcan


Indhold Indledning………………………………..side2 Udseende………………………………….side3 Føde.……………………………….………..side4 Formering ……………………….………side 5 Udbredelse………………………………side 6 Litteraturliste….………………………side 7

1


Indledning

I denne bog kan du læse om en løve. Løver er en stor katte art. Det specielle ved løver er at de lever i flokke.

Løvernes brøl kan man høre fra 10 km væk.

2


Udseende

En løve er et rovdyr og den er 3,5 meter lang med halen og den har fire ben. Løver har pels og det specielle ved hannerne er at de har en stor manke på hovedet og hannerne er ½ gange større end hunnerne. En løve er ca. en meter høj. Farven er orangebrun. De løver der lever i Indien er hvide. De er meget stærke. De vejer det samme som 2 til 3 voksne mennesker.

Føde

3


Føde

En løve er et rovdyr. De spiser kun kød det er derfor de er et rovdyr. Hvis deres bytte er større end de selv er, så er de mange løver der angriber sammen. Som regel angriber de dyr som der er samme størrelse som dem selv. Løver løber meget hurtige. De spiser zebra, gnu, antilope, giraf og bøffel. Når løver spiser så spiser hunner og hanner først og derefter unger. Når de skal finde mad så er det hunløven der finder deres mad.

.

4


Formering

Løver lægger ikke æg de føder bare deres unger. Løvernes børn får tænder når de bliver 3 uger. Når de får deres unger er de blinde i 1-2 uger. Når ungerne er tørstige så ligger moren sig ned og unger drikker mælk. Moren holder sine unger i sikkerhed og når moren skal bære dem så bærer hun dem med sin mund.

5


Udbredelse

De fleste løver lever i Afrika i Tanzania. Her bor løverne, og den lille prik er Indien hvor de hvide løver bor.

6


Litteraturliste

Jeg har læst to bøger:

Løver af Claire Robinson Løver af Bill Jordan

Jeg fandt billeder på flickr

7


Jeg har valgt dyret løve fordi det er spændene dyr. og man kan høre deres brøl 10 km væk. Løver kan spise 7 kilo om dagen.

8

Løve  
Løve  
Advertisement