Page 1


Indhold Indledning ............................................................ 3 Udseende ............................................................. 4 Udbredelse .......................................................... 5 Føde ..................................................................... 6 Levevis ................................................................. 7 Formering ............................................................ 8 Bogliste .............................................................. 10

2


Indledning Giraffen er et dyr, som kun lever på det afrikanske kontinent.

I denne bog kan du læse om giraffen, det specielle ved giraffen er de er verdens højeste dyr.

Udseende

3


Udseende Giraffen er et pattedyr den har brune pletter den har 4 ben og en lang halsen girafs hals. Halsen kan blive mere en 1,8 meter lang. En giraf har 2-4 horn. Dens hale er omkring 1 meter lang. Giraffens tunge er 45 cm lang. En giraf er verdens højeste dyr. En han-giraf kan blive omkring 6 meter høj. En unge er 2 meter lang når den bliver født.

4


Udbredelse En giraf lever i Afrika syd for Sahara. Den lever på savannen og på skovsavannen. Den kan godt lide at leve varme steder med spredte træer og planter. I dag lever der også giraffer i zoo. På savanen lever der også andre dyr sammen med girafferne.

Her kan du se hvor giraffen bor.

5


Føde En giraf spiser træer og planter. En giraf æder kun planter og træer. De bruger deres tunge til at hive blade af træerne. Giraffen spiser ikke kød. Den er et pattedyr.

6


Levevis Giraffer lever sammen i en flok. Hunner og unger lever i samme flok. Hanner lever i samme flok. En hungiraf passer pü ungerne og resten finder føde.

7

7


Formering En han giraf lugter først til hunnens tis for at se om hun er klar til at parre sig. Hunner parrer sig normalt en gang hver 20 müned. En hangiraf kan følge en hungiraf i flere dage.

8


Fakta-boks

Det hedder giraffer p책 forskelige sprog

9


Bogliste Jeg har læst:  Giraffer af Michael Leach  Se på ville giraffer af Deborah Underwood.

Og jeg har fundet billeder,    

Flickr Verdensdyr Polfoto Wikimedia Commons

er på:

10


11


Denne bog handler om giraffen Giraffen er verdens højeste dyr. Og den har også en specielt mønster. Den lever i Afrika det specielle ved giraffen er at den er høj.

12

Giraffer  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you