Page 1

BiĂŚder

forfatter Safa Hussin


Indhold Indledning………………………………………3 Udseende………………………………………..4 Udbredelse……………………………………..5 Levested…………………………………………5 Føde………………………………………………5 Formering………........................................6 Litteraturliste………………………………7

2


Indledning Denne bog handler om biĂŚderen. Det specielle ved biĂŚder er at dens fjer er alle regnbuens farver og den lever i Sydeuropa..

3


Udseende En biæder har meget flotte farver. Og er på størrelse med en solsort altså en lille fugl. Biæderes nakke og hoved er rødbrun. Halsen er knaldgul og bugen er tykisblå. Biæder er slank med et tyndt, spidst næb, der buer nedad. Vingerne er lange og spidse, og halen er lang, og de tre midterste halefjer er forlængede. Biæder måler 25-29 cm, vingefang på 36-40 cm og vægten er 5060 cm.

Her kan du se de forlængede halefjer.

4


Udbredelse Biæderen lever i Sydeuropa. Den kan lide godt at leve i varme områder. Den trækker til Vestafrika og Sydafrika om vinteren.

Føde Biæderen æder insekter ex. Bier, fluer, gedehamse, biller, guldsmede, humlebier og hvepse. Biæderens liveret er, bier derfor hedder den biæder.

Levevis De lever i flokke og de kan lide at gør det samme ting på samme tid. Ex hvis en biæder vasker sig så vasker resten af flokken sig også.

5


Formering. En hun biæder lægger 4-7 æg. En han og en hun biæder graver en tunnel til deres æg. En tunnel kan være op til 3m lang. Hunnen lægger sine æg i et reddekammer for enden af tunnelen. Begge mager ruger på æggene, og rugningen begynder, så snart det første æg er lagt. Rugetiden er ca. 20 dage.

Figur 1: Her ses redehuller i ind i en skrænt.

6


Litteraturliste:

Den store fuglebog: forfatter Dominic Couzens Fugle i middelhavslandene: forfatter Lars Jonsson Billeder fundet www.verdens-dyr.dk www.Flickr.dk

7


Jeg synes biæderen er et spændende dyr. I denne bog har jeg skrevet om biæderen.

8

Biæder  
Biæder  
Advertisement