Page 1

TOUR DE DOVER

MAGASINET

DAMECYKLER + RYGTER + INTRIGER

15. maj - 2018

CasperDAMGAARD Hansen MIKKEL OLESEN AT VÆRE DEN EVIGE TOER

FORHOLDET TIL SØREN JACOBSEN

FEM TOURS OG FEM HOLD


MIKKEL DAMSGAARD OLESEN TOUR DE DOVER MAGASINET BRINGER HER ET EKSKLUSIVT INTERVEW MED MIKKEL OLESEN, HVOR HAN FORTÆLLER OM SIN YDMYGE TILGANG TIL CYKELSPORTEN, SIDSTE ÅRS SVIGT AF EN HOLDKAMMARAT, SAMT HVAD HAN FORVENTER AF DEN 13. UDGAVE AF TOUR DE DOVER

Mikkel Damsgaard Olesen stiller i år til start for 5. gang i Tour de Dover. Mikkel er ikke en rytter, som holder sig til et enkelt hold. Han er derimod en rytter, som nøje vurderer, hvilket hold der kan tilbyde ham den mest lukrative aftale, og i år er det de to kumpaner Casper Pagh og Mathias Vejsig fra Tønder Pigekor, som har sikret sig den hårdtarbejdende Mikkel. 

Mikkels evne til at spotte lønsomme aftaler anvender han dagligt, når han sidder som økonomichef hos social media bureauet Dijitall. Her får han samtidig mulighed for at kombinere evnerne for tal med passionen for cykelsport, idet han gerne cykler rundt i Aarhus’ bakkede landskab, når han skal til diverse kundemøder.

STATISTIK HOLD: 2012: Oscars McDonalds 2014: Jehovas Cykelbude 2015: De Köhlige 2017: Team JP Kolbeck 2018: Tønder Pigekor

PLACERINGER: 2012: Nr. 8 2014: Nr. 3 2015: Nr. 9 2017: Nr. 4


DEN YDMYG TILGANG Mikkel Olesen er kendt for at være en stille fighter. Han har aldrig sluttet uden for top-10, men på trods af dette, er han ikke typen, som råber højt om sine præstationer. ”Jeg er jo en meget ydmyg person. Det har jeg taget med mig ind i cykelverdenen, hvor jeg også gerne forholder mig roligt. Hvis jeg tænker over det, så er jeg i virkeligheden måske lidt for anonym”. Den mere frembrusende Casper Hansen beskyldte i 2016 Mikkel for at være en kedelig rytter, som ofte blot placerede sig i bunden af feltet og dermed blev trukket til en podieplacering.   Men Mikkel har også modtaget ros for sin tilgang til cykelsporten. Mathias Abrahamsen udtalte i 2016 følgende:  

”Mikkel er den rytter, som jeg beundrer mest. Han formår altid at forholde sig ydmyg til tingene og alligevel ende i toppen. Derudover er han jo en sikker vinder til efterfesten. En underspillet rytter med hjertet på det rette sted, og en rytter som forstår at træffe de rigtige beslutninger”. Som Mikkel selv nævner, så føler han måske, at han er for anonym i feltet, og han overvejer derfor at skifte stil ved dette års Tour de Dover.  Senere i interviewet med Mikkel afslører han også en anden og mere selvtillidsfuldt side af sig selv. 


SVIGTET AF HOLDKAMMARATEN Mikkel var ved sidste års Tour de Dover indblandet i et af de mest opsigtsvækkende øjeblikke.

Mikkel fortæller yderligere, at han først og fremmest synes, at det var ærgerligt for Casper selv.

De to hold, Vinfordig Pro Cycling og JP Kolbeck, havde bekriget hinanden i ugerne op til løbet. Mikkel, Rasmus Dammeyer samt Casper Hansen skulle udgøre JP Kolbecks frygtindgydende trio, der skulle sikre dem holdkonkurrencen samt topplaceringer i det samlede klassement.

Dette skyldes i særdeleshed, at det viste sig, at JP Kolbeck kunne undvære den selviscenesættende Casper, som sluttede som nummer 17 og Mikkel som nummer 4.

I dagene op til løbet begyndte rygterne om Casper Hansens manglende loyalitet at florere blandt flere medier. Rygter, som Casper blankt afviste. Men kort før løbets start skete det frygtede. Under holdpræsentationerne fuldførte Casper ’det forbudte skifte’ og gav i bogstavligste forstand en fuck til sine nu tidligere holdkammerater. ”Jeg blev ked af det. Jeg havde endda overnattet hjemme ved Caspers mor, Lene, fredag til lørdag og hygget mig gevaldigt med ’Hønse’ hele morgenen”, udtaler Mikkel om episoden.  

”Det var nemt at slutte foran Casper. Han er faktisk ikke så god”, siger Mikkel med et smil på læben. De to kamphaner er igen i år på samme hold, og Mikkel fortæller, at de har lagt fortidens stridigheder bag sig. Mikkel afslutter med en kort bemærkning om deres forhold i dag ”Det er fint. Jeg kan godt lide Casper”. Der ulmer stadig en flig af mistillid mellem de to, og det bliver spændende at se, om det i forvejen egoprægede hold, Tønder Pigekor, kan kapere eventuelle interne stridigheder.


RELATIONERNE I FELTET Grundet Mikkels ydmyge tilgang kombineret med en jovial væremåde er han også en af feltets mest vellidte ryttere og har derfor mange venner i feltet, men hvem er Mikkels egne yndlingsperson i feltet? ”Jeg synes Mathias Abrahamsen er en fantastisk cykelrytter - og menneske. Han er ikke ret god på en cykel. Han er faktisk klart under middel, men jeg synes, han er et fremragende indslag i Tour de Dover”.

”Jeg vil aldrig jeg deltage igen, hvis jeg slutter efter Casper Pagh. En mand jeg er ret sikker på, at jeg vil kunne cykle fra på en sofa”. Det er værd at bemærke, at Casper Pagh er Mikkels holdkaptajn, og udtalelsen endnu en gang bevidner om, at Tønder Pigekors største fjende sandsynligvis er dem selv.

Mathias, eller Mattias som han også er blevet kaldt, gjorde sig særligt bemærket i år 2016, hvor han i en episk kamp triumferede som den første rytter nogensinde ved Sørens Pølseleg.

Jeg vil aldrig jeg deltage igen, hvis jeg slutter efter Casper Pagh

Mathias og Mikkel dannede holdkammerater i 2014, hvor de sammen kørte for Jehovas Cykelbude, og det er tydeligt, at de to har mange superlativer at sige om hinanden.   

Mikkel tilføjer ”Som udgangspunkt vil jeg jo gerne slutte foran alle sammen, men det er måske lidt ønsketænkning. Hvis jeg bare kommer foran nogle af de her Bondecrew-folk så er jeg glad”.

I den anden ende af popularitet skalaen finder man den rytter, som Mikkel helst vil slutte foran.

Team Bondecrew har domineret de sidste mange års Tours, hvilket har medført frustration blandt flere rytter, og Mikkel drager også paralleller mellem Team Sky og Team Bondecrew. 


Tour de Dover 2018 Mikkel er som nævnt kendt som en ydmyg og tilbageholdende rytter, men når man kommer under huden på ham, finder man en anden og mere ekstravagant side. Dette afspejler sig bl.a. i Mikkels måde at forberede sig til Touren.

”Jeg plejer gerne at rejse nogle uger til Sicilien i løbet af foråret, hvor jeg nyder godt af lokale specialiteter. Fisk er jo en vigtig ingrediens i det Sicilienske køkken, og jeg er helt pjattet med Sarde a beccafico, som er panerede stegte sardinfiletter fuld af pinjekerner, kanel, rosiner og ansjoser. Dét er super”, fortæller Mikkel, imens han læner sig tilbage i stolen.

”Jeg er aldrig i rigtig god form, til gengæld er jeg heller aldrig i rigtig dårlig form, måske lige med undtagelse i år. Jeg er ret dårlig i år”. Ikke desto mindre siger Mikkel kort tid efter ”Jeg ender i top-10, nok som nummer 1”. Ydermere tilføjer han kækt ”Jeg forventer, at vi vinder holdkonkurrencen, og Jonas Vejsig ender sidst. Det ville være en optimal præstation”.

Mikkel ses ofte med et par dyre solbriller samt en stråhat, når han sidder og nyder en cappuccino på et af Siciliens mange gadehjørner. De mange café-besøg betød samtidig, at der i år ikke blev tid til megen cykling på det solskinsfyldte Sicilien.

Det er tydeligt, at det er en rytter med tanken fuld af selvtillid, som stiller til start ved Tour de Dover 2018. Mikkel afslutter dog i en mere solidarisk tone ”Frem for alt så håber jeg på godt vejr, kolde øl samt højt humør ved Tour de Dover 2018”.

2018 Tourmagasin Mikkel Damgaard Oleen  
2018 Tourmagasin Mikkel Damgaard Oleen  
Advertisement