Page 1


SPELUTVECKLING På MediaGymnasiets spelutbildning som ingår i det Estetiska programmet lär du dig utveckla spel. För att förbereda dig för högre utbildningar läggs stor vikt vid kreativitet och skapande. Du kommer göra spel i många olika former. Brädspel, kortspel, rollspel och såklart också datorspel. Spelen du utvecklar kan vara underhållande, utbildande eller användas för marknadsföring. Spel är en självklar del i alla ämnen på inriktningen. Du kan använda spel som redovisningssätt och som studieredskap.

Du väljer en av de två inriktningarna som utbildningen är indelad i Speldesign och Spelgrafik. På speldesign jobbar du med att ta fram spelidéer och utveckla dessa. På spelgrafik jobbar du med grafiken till spel.

Eftersom spelutveckling är en process som innehåller flera yrkesroller är det viktigt att kunna arbeta i grupp. Under utbildningen arbetar de två inriktningarna tillsammans med gemensamma spelprojekt.

SAMARBETEN Kontakt med spelbranschen är en del av utbildningen. Eleverna har till exempel gjort studiebesök hos King.com och speltestat åt DICE. Studiebesöken ger inblick i hur spelföretag arbetar och ger eleverna kontakter för framtiden. Gästföreläsningar av yrkesverksamma spelutvecklare är ett viktigt inslag i utbildningen. Vi arbetar tillsammans med högre utbildningar så att du är väl förberedd för vidare spelstudier. Det betyder att vi deltar i gemensamma föreläsningar, gör studiebesök och är speltestare till studenternas spel.


SPELDESIGN Väljer du speldesign så är du intresserad av att utveckla spel. Då behöver du bland annat lära dig spelhistoria, hur spel sett ut genom tiderna och lära dig om olika spelgenrer. Du behöver också lära dig hur spel fungerar och hur man gör ett spel intressant och hur regler till spelen ska utformas. Du kommer ta fram och utveckla spelidéer för att tillsammans med eleverna i spelgrafik skapa och forma idéerna till färdiga spel.

SPELGRAFIK På spelgrafik lär du dig att forma utseendet av ett spel. Det kan vara spelpjäser och spelplanen till ett brädspel, eller bild och text till ett kortspel. Det är spelgrafikern som utformar datorspelets utseende. Om det är ett spel byggt i 3D, modellerar, texturerar och animerar du karaktärer och miljöer. I ett 2D-spel jobbar du med bilder och vektorgrafik och animerar dessa i t ex After Effects.

FRAMTID Efter tre år hos oss är du redo för högskolor och yrkeshögskolor eller kanske starta ett eget spelföretag. Spelutveckling är en växande marknad med grenar till flera andra branscher. Områden du kan komma att jobba inom är spelindustri, 3D-animation och reklam. Samt även industridesign, visualisering, pedagogik och utbildning.

RESURSER Skolan använder bara professionell utrustning. Alla elever har en egen bärbar dator. De programvaror vi använder är Adobesuiten, GameMaker, 3D-program som Autodesk Maya, Mudbox och Matchmover samt UDK och Unity3D.


SKOLAN MediaGymnasiet är en friskola som funnits sedan 1993. Alla program på skolan har media som profil. Det finns medieämnen som foto, animation, grafisk kommunikation, journalistik, webb, ljud, film- och TV-produktion. Skolan ligger i Nacka Strand dit du tar dig med buss från Slussen på 10 minuter. Vill du veta mer om MediaGymnasiet kan du besöka skolans hemsida. www.mediagymnasiet.se

ÖPPET HUS

AKTIVITETER

Välkommen till Öppet hus på MediaGymnasiet! Välj att besöka oss 5/12, 22/1 eller 4/2, klockan 15.00 - 18.00. Vill du istället besöka oss vid något annat tillfälle så bokar du genom att ringa oss på telefon 08-553 663 00 eller mejla oss på e-postadressen rec@mediagymnasiet.se

Eftersom eleverna på MediaGymnasiet är mycket engagerade i sina medieämnen stannar många elever kvar efter skoltid för att arbeta med egna projekt. Genom åren har elever även drivit flera egna verksamheter, t ex spelklubb, filmklubb, fotoklubb och spelverkstad.

MEDIAGYMNASIET | NACKA STRAND | CYLINDERVÄGEN 2 | BOX 1126 | 131 26 NACKASTRAND TELEFON 08-553 663 00 | INFO@MEDIAGYMNASIET.SE | WWW.MEDIAGYMNASIET.SE Medverkande elevarbeten: Helena Kasper, Sofie Arloff, Fredrik Bildborg, Sara Helling, Valdemar Nyhlén, Pixie Hård af Segerstad, Isabella Selander, Valentina Flores, Max Jontegen, Frode Alpsten, Keywan Gille, Alexander Berkel, Jacob Koberstein. Layout & Grafisk form: David Arvidson Foto: Anna Ledin Wirén

MediaGymnasiet Spelutveckling 2013  

Design: David Arvidson Foto: Anna Ledin