Page 1

Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: info@advicus.nl, i: www.advicus.nl, Januari 2014

- Havenkwartier Deventer -


De Kofferfabriek

WONEN AAN EEN RUSTIGE BINNENTUIN

&


Havenkwartier, Deventer

ONDERNEMEN AAN DE HIPPE SCHEEPVAARTKADE


Flexibele woon/werklofts - HET PLAN privé-tuinen

Door de ligging en de dubbele toegangsmogelijkheden van de voormalige kofferfabriek is de loods uitermate geschikt om werk en wonen te combineren. De aanpak is eenvoudig. Het pand met bijbehorende karakteristieken blijft grotendeels intact. Alleen het noodzakelijke wordt verbouwd, de rest kunnen kopers naar eigen inzicht zelf (laten) doen. Hierdoor blijven de woon-werk Collectieve binnentuin

eenheden betaalbaar; passend bij de doelgroep van startende ondernemers en creatievelingen die het Havenkwartier aantrekt.

privé tuinen

Zone waar bewoners een terras mogen maken

parkeerplaatsen Door de flexibele uitgifte van m2 vloeropppervlak ligt de woninggrootte en dus het aantal woningen nog niet vast.

Zone waar bewoners de stoep mogen ‘claimen’

SCHEEPVAARTSTRAAT

Restaurant DOK H2O >>


Flexibele woon/werklofts - HOE WERKT HET? 22Beuken Beuken

of

Flexibele uitgifte van m2 vloeroppervlak

Begane grond - ca 74 m 2 (zijde binnentuin)

Begane grond - ca 48 m 2 (zijde binnentuin) maximale vloeroppervlakte 84m

3 3Beuken Beuken

2

of

maximale vloeroppervlakte 130m

2

of

4 Beuken ?

Begane grond - ca 90m2 (zijde binnentuin)

Kopers kunnen zelf aangeven of ze 2 of 3beuken kopen in de oude Loods. Hierdoor kan je al met een beperkt budget een kleine woon-werk woning kopen. Dit is interessant voor starters, zzp-ers, kunstenaars en ondernemers die wonen en werk willen combineren. Heb je meer budget voor een grotere woning? Dan kan dat ook.

Bepaal je eigen plattegrond Entresol 2 max. 36 m

Entresol ca 30 m2

Entresol 2 max. 56 m

(zijde Scheepvaartstraat)

(zijde Scheepvaartstraat)

Je koopt een casco-woning. Dat wil zeggen dat kopers een woning kopen waarbij alleen de basis is gerenoveerd. Hierdoor kunnen kopers de woning naar eigen inzicht verder indelen en afwerken. Op deze manier zijn de bouwkosten laag en de woningen heel betaalbaar. Ben je een creatief & ondernemend? Dan kun je de rest prima zelf! Wat wordt wel gedaan? Het pand wordt volledig ge誰soleerd*, verkaveld in woningen en voorzien van gas, water en elektra aansluitingen. Daarnaast wordt een basisconstructie voor de entresol geleverd dat bewoners zelf kunnen (laten) afbouwen.

(zijde Scheepvaartstraat)

* Het isoleren betekent een nieuwe geisoleerde vloer met vloerverwarming, voorzetwanden, nieuwe puien (met luiken) en een nieuw dak.

SCHEEPVAARTSTRAAT (Oost)

PRINCIPE DOORSNEDE

woonruimte/ werkruimte / atelier / praktijk / etc..

Loftwonen

BINNENTUIN (West)

Werken & Ondernemen De woningen zijn van twee zijden toegankelijk, waardoor werken en wonen goed kan worden gecombineerd. Aan de Scheepvaartstraat hebben de woningen grote glazen puien. Behalve een entree biedt de transparante gevel ook veel exposure mogelijkheden voor (kleine) ondernemers die zichtbaar willen zijn in het hippe havenkwartier. Via de collectieve tuin hebben bewoners een rustige toegang naar hun woning.


Ondernemen & wonen Een betaalbaar huis en een atelier zichtbaar aan de en op e B & eB d& atiev n esta r n e n t i l a eb Een bij d k e l l? ep Jsse hipp de I

straat ?

n n ee a a en won t. r e k traa s Lek e ndig leve

Een eigen huis & bijv

erdienen

met wat workshops geven?

n Mij

n

eige

i

des

web

?

eau

ur gn b

Hier wonen en combineren met mijn eigen praktijk?

<< Scheepvaartstraat >>

Restaurant DOK H2O

<< Scheepvaartkade >>


Flexibele woon/werklofts

<< ZIJDE BINNENTUIN (WEST) >>

- Ruimte voor eigen woonwensen woonruimte woonruimte

kantoor / praktijk ??

woonkamer

De kopers delen de woningen zelf in. Alleen de positie van de entresol en de aansluitingen voor gas, water en elektra liggen vast. Deze aansluitingen zijn ter plaatse van de entresol. Hierdoor is het logisch daar de sanitaire voorzieningen en keuken te realiseren. Ook is het de geschikte plek voor ruimten zonder daglicht (bv bergruimten & washok).

woonruimte

Bed & Breakfast ??

Vrij indeelbare plattegronden

Atelier ??

Woonkeuken ??

Door de centrale ligging van de entresol ontstaan er twee grote leefruimten. Één aan de straatzijde en één aan de tuinzijde. Hierdoor kun je wonen en werken makkelijk combineren. Dat hoeft uiteraard niet.

<< ZIJDE SCHEEPVAARTSTRAAT (OOST) >> De begane grond kan op veel verschillende manieren worden ingevuld, afhankelijk van de woonwensen en de woninggrootte. Woningkopers bepalen dat zelf. Bovenstaand een aantal voorbeelden

De levendige Scheepvaartstraat is een mooie plek voor kleine ondernemers. Door de grote glazen puien en de mogelijkheid om wat uit te stallen op de stoep ben je goed zichtbaar aan de straat.

Maar dat hoeft niet, je kan er ook prima wonen.


Collectieve tuin & privé-tuinen

privé tuinen met toegang naar de collectieve tuin mogelijkheid een terras te maken aan de collectieve tuin

kopgevel met extra groot privé-kavel (mogelijkheid auto op eigen terrein te parkeren) Afgesloten voor het publiek aan de Scheepvaartkade

Collectieve tuin voor alle aangrenzende woningen


Flexibele woon/werklofts

<< ZIJDE BINNENTUIN (WEST) >>

- Rustig wonen aan het groen Entresol Ook de entresol kunnen woningkopers zelf indelen. Je bepaalt zelf waar de trap is. Daardoor is er van alles mogelijk.

privé privé privé

Benut de groene binnentuin

kantoor Bed & Breakfast ??

privé

Achter de loods ligt een grote groene binentuin waar de bewoners de mogelijkheid hebben een terras te maken. De tuin ligt op het westen. Je kan hier dus in alle rust genieten van het avondzonnetje! Een deel van de woningen heeft ook nog de mogelijkheid aan de westzijde een privé-tuin te realiseren.

<< ZIJDE SCHEEPVAARTSTRAAT (OOST) >>

In de collectieve tuin mogen bewoners een terras maken.

Daardoor kun je daar heerlijk in de avondzon dineren.

Bij een deel van de woningen is een privé-tuin mogelijk.


Hoe ziet jouw woning eruit? Flexibele woninggrootte Er worden minimaal twee beuken gekocht, maar dat kunnen er ook meer zijn. De koper bepaalt zelf hoe het aangekochte casco wordt ingedeeld. Wordt het alleen een ingerichte begane grond? Of kiest men ook voor een inpandige verdieping. Deze zogenaamde entresol kan op eindeloos veel manieren worden ingedeeld. Het is maar net wat de koper wil. Een vaste trap? Of gewoon een eenvoudige ladder? Afgesloten kamers of een vide? Het kan allemaal. De voorbeelden laten slechts een aantal mogelijkheden zien. Hierop zijn nog vele variaties mogelijk!

3 BEUKEN

OF


Ontwerp je eigen entresol Voor ieder budget Afhankelijk van je eigen ontworpen woonindeling heb je meer of minder vierkante meters tot je beschikking. Hierdoor is het ook mogelijk in eerste instantie een beperkt aantal m2 te realiseren. Wanneer er meer budget beschikbaar is kan de woonruimte altijd nog worden vergroot. Je kunt het ontwerp en de realisatie volledig uit besteden. Maar een handige klusser kan het ook zelf doen. Daardoor is het mogelijk met een beperkt budget al een prachtige woning realiseren.

2 BEUKEN?


Hoe ziet jouw woning eruit? atelier

slaapkamer I

bergruimte b.g. vaste trap badkamer

was & berghok

toilet slaapkamer II

keuken leefruimte

VOORBEELD......


ATELIER ? ... OF LIEVER ... EEN WOONKAMER ?


Hoe ziet jouw woning eruit?


Wonen in de Kofferfabriek Deventer  

In het Deventer Havenkwartier wordt de voormalige kofferfabriek getransformeerd in woningen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you