Page 1

Loop voor een gezond hart

De Hartstichting werkt aan een hartgezonde samenleving door haar invloed te gebruiken om de leefomgeving gezonder te maken. Denk aan meer maatregelen om roken te beperken, minder suiker en verzadigd vet in eten. Maar ook aan betere voedingsinformatie op producten en minder kinderreclames voor ongezond eten en drinken. Een ander belangrijk onderdeel is dat kinderen op zo’n 1000 basisscholen via onze lesmethode Lekker Fit! op een speelse manier leren en ervaren hoe ze gezond kunnen leven. Het werken aan een Hartgezonde samenleving doen we samen met gezondheidsfondsen, de GGD en gemeenten, scholen, artsen, zorgverleners, overheid en patiëntenorganisaties. Dit sluit aan bij bestaande landelijke en provinciale initiatieven.

ziekten. Dit doen wij samen met onder andere donateurs, vrijwilligers, zorgverleners, wetenschappers, medisch specialisten, beleidsmakers en leerkrachten. Onze droom is een toekomst waarin minder mensen een hart- of vaatziekte krijgen voor hun 65ste, minder mensen overlijden aan een hart- of vaatziekte en wanneer mensen toch ziek zijn, deze patiënten minder ongemak en leed ervaren. Om deze toekomst te realiseren, zetten wij in op een aantal onderwerpen: wetenschappelijk onderzoek, levens redden met reanimatie, steun voor patiënten en hun naasten en het streven naar een hartgezonde samenleving in Nederland.

Loopvoorjehart.nl Salland verzekeringen is als hoofdsponsor enthousiast over de Hartstichting als het goede doel van de IJsselloop voor dit jaar. De zorgverzekeraar komt daarom met de actie ‘Loop voor je hart’. Van 23 maart tot en met 10 april 2013 kunnen deelnemers aan de IJsselloop op www. loopvoorjehart.nl een unieke pagina aanmaken om zoveel mogelijk hartjes te verzamelen. Familie, vrienden, collega’s en bekenden kunnen deelnemers virtuele hartjes geven en hen een hart onder de riem steken. Per afstand ontvangt de deelnemer met de meeste hartjes een uniek shirt waarin hij of zij de IJsselloop loopt. Tenslotte vindt na afloop een speciale huldiging plaats van de deelnemers met de meeste hartjes!

De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten

De verleidingen in onze omgeving om ongezond te leven zijn talrijk en vaak onweerstaanbaar. Onvoldoende beweging, te vet en te zout eten en roken verhogen de kans dat u problemen krijgt met uw hart of bloedvaten. Dat zou niet zo hoeven zijn als we onze samenleving anders inrichten. De Hartstichting streeft naar een hartgezonde samenleving en is daarom be-

trokken bij de IJsselloop. Want bewegen is belangrijk in een gezonde leefstijl. Een Hartgezonde samenleving maakt het mensen makkelijker gezond te leven. Waarin de gezonde keuze ook de makkelijke keuze is. Voor kinderen en volwassenen, thuis en buitenshuis, op de sportschool en onderweg, overal en voor iedereen.

Eén op de drie Nederlanders sterft aan een hart- of vaatziekte, zoals een hartinfarct, beroerte of hartstilstand. Bij vrouwen is het zelfs doodsoorzaak nummer 1. In Nederland leeft bijna een miljoen mensen met problemen aan hun hart of bloedvaten. In 2020 zijn naar verwachting 1,3 miljoen Nederlanders hart- of vaatpatiënt. Dat is bijna 10% van de bevolking. Deze aantallen en het leed dat daaruit voortvloeit vinden wij onacceptabel en daarom strijden wij als Hartstichting tegen hart- en vaat-

Doe mee aan loopvoorjehart.nl en maak kans op mooie prijzen!

Steek deelnemers aan de IJsselloop een hart onder de riem of verzamel als deelnemer zoveel mogelijk hartjes en loop de IJsselloop als meest favoriete deelnemer!

Ijlk 07  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you