Page 1

november: NR 1

Nieuws uit

Diepenveen en Borgele Diepenveen en Borgele is een uitgave van Mediaburo Schoppema

Nieuwe maandkrant voor Diepenveen/Borgele/Platvoet DIEPENVEEN/BORGELE Vandaag ligt hij voor het eerst bij u op de deurmat: dé krant van en voor de inwoners van Diepenveen/Borgele/Platvoet. Mediaburo Schoppema uit Schalkhaar verzorgt al vele jaren huis-aan-huis kranten in diverse plaatsen. De Deventer Extra, Noord- en Zuidkrant Apeldoorn, Boreelkrant, De Vijfhoekkrant, de Voetbalkrant Scoor, Zomerkermiskrant, IJsselloopkrant etc. Jeroen Schoppema vertelt: “Ons motto voor het nieuws uit Diepenveen en Borgele is: u bent de redacteur!” Met deze nieuwe krant zullen meer dan 15.000 inwoners worden bereikt. Het nieuws uit Diepenveen en Borgele wordt vormgegeven door een Diepenveens bedrijf, namelijk Fokko ontwerp.

Facebookpagina Sinds begin oktober is er ook een Facebookpagina. Daar vindt u berichten uit Diepenveen en Borgele, die niet in de krant staan omdat deze één keer per maand verschijnt. Ook op de Facebookpagina kunt u berichten laten plaatsen door ze naar ons te mailen. U kunt het lezen via www.facebook.com/diepenveenborgelekrant. Het nieuws uit Diepenveen en Borgele wordt maandelijks gevuld met de laatste berichten uit het dorp, meldingen van lokale evenementen en alles wat voor de inwoners van Diepenveen, Borgele en de Platvoet van belang is. Voor zowel

Wijn & Gedistilleerd Dorpsstraat 1, DIEPENVEEN tel. 06 22 93 37 70

Yara Cramer en Jeroen Schoppema

lezers als ondernemers wordt de mogelijkheid geboden zelf kopij aan te leveren. Jeroen Schoppema kent de klappen van de zweep, als het gaat om goede informatieve kranten maken. Yara Cramer zal zich voornamelijk bezighouden met acquisitie en Jeroen zowel met acquisitie evenals contact houden met diverse stichtingen en bedrijven in Diepenveen en Borgele. Jeroen is als uitgever blij dat ondernemers positief reageren op de komst van deze mooie informatieve krant en de sociale media (Facebook, Twitter). Wij staan open voor alle suggesties en ideeën. Stuur ze in via onze redactie,

e-mailadres: diepenveen@mediaburoschoppema.nl. De volgende editie valt op 25/26 november op uw deurmat. Veel leesplezier namens het hele team.

Dorpsstraat 39-A • 7431 CH Diepenveen Telefoon 0570-597911

www.hartforher.nl

Holistische Massage

Het gezondheidscentrum Borgele is te vinden midden in de wijk Borgele aan de Dreef In Gezondheidscentrum Borgele bieden wij u in een vriendelijke sfeer zorg van goede kwaliteit. Wij bundelen onze kennis en vaardigheden om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt bij de verschillende disciplines terecht voor informatie en advies, preventie, onderzoek en behandeling, cursussen en groepsactiviteiten.

U kunt in het centrum terecht voor: Huisartsenzorg, fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, eerstelijnspsychologie, thuiszorg, ergotherapie, apotheek en de prikpost van het laboratorium van het Deventer Ziekenhuis.

Boxbergerweg 64 7431 PP Diepenveen www.heel-je-lijf.nl


‘een andere kijk op wonen’ ‘een andere kijk op wonen’


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 3

Niets mis met een vurig verlangen naar de wintermaanden!

Kachelspeciaalzaak Bruggeman brengt sfeer en warmte in ieder huis Het is herfst! De eerste stappen op weg naar de donkere, koude wintermaanden zijn gezet. Daar kunt u moeilijk over doen, maar wat is er mis met een vurig verlangen naar warmte en gezelligheid in uw eigen huis? Wat dat betreft heeft Kachelspeciaalzaak Bruggeman de beste troef in handen. Zij draaien nu alvast warm voor wederom twee zeer behaaglijke seizoenen, wellicht bij u thuis?! Er bestaat al jaren veel interesse in kachels en haarden, weten Wijnand en Leonie Rouweler van Kachelspeciaalzaak Bruggeman met showrooms in Broekland en Apeldoorn. “Wij hebben ze echt in alle soorten en maten. Losstaand, als compleet meubelstuk voorzien van een praktische ladekast of geïntegreerd in een volledig door ons ingevulde en fraai afgewerkte wand. Van niets gaan wij in één of twee dagen naar een compleet nieuwe inrichting.” Los van de stijl valt er nog meer te kiezen. Een elektrische kachel, gaskachel, houtkachel of pellet kachel, het is allemaal mogelijk. “Wij adviseren graag welke kachel het beste past. Sommige mensen gaan dan toch voor het gemak en kiezen een - met één druk op de knop te bedienen - gaskachel. Andere mensen hebben meer met een houtkachel of haard en kiezen voor het echte vuur. Maar wat de keuze ook is, het

Eerstvolgende krant

De volgende DiepenveenBorgele krant valt 25/26 november op de deurmat. Wilt u hier ook in staan? De deadline is 17 november a.s.

colofon

DiepenveenBorgele krant is een uitgave van Mediaburo Schoppema Pastoorsdijk 3-A 7433 DK Schalkhaar Telefoon: 0570-594907 E-mail: diepenveen@mediaburoschoppema.nl Media adviseurs/ Lokale redactie Jeroen Schoppema M: 06-51532013 Yara Cramer M: 06-14040298 Administratie Ingrid Schoppema administratie@mediaburoschoppema.nl Redactie Kopij Kopij voor de eerstvolgende DiepenveenBorgele krant dient uiterlijk de maandag voor verspreiding binnen te zijn. Persberichten en foto’s die naar ons worden gemaild dienen rechtenvrij te zijn Alleen advertenties aangeleverd als certified PDF (cPDF) staan wij garant voor de drukkwaliteit Klachten verspreiding: 038-3764050 / kwaliteit@verspreiden.nl Oplage: 6.125 stuks

zijn onze eigen monteurs die de plaatsing van begin tot eind verzorgen.”

Veranderende techniek Ook de wereld van de kachels en haarden staat niet stil. In opkomst zijn de hout- en pellet kachels aangesloten ter ondersteuning van de cv-ketel. “Als u optimaal stookt, blijft de cv-ketel voor zeventig tot tachtig procent uit. Dat levert toch een mooie besparing op.” Daarnaast verandert de techniek onder invloed van wet- en regelgeving, gericht op een verlaging van de uitstoot van het luchtvervuilende fijnstof. En dan zijn er de rookkanalen, door Kachelspeciaalzaak Bruggeman te plaatsen, repareren of renoveren. “Wij zien dat in nieuwbouw de dubbelwandige rookkanalen in trek zijn. Trots zijn wij op onze in Nederland unieke renovatietechniek. Daarbij plaatsen wij een soort sok in de lekkende

schoorsteen die vervolgens met stoom wordt opgeblazen en uitgehard. Zo vormt zich een dunne bekleding aan de binnenkant van de schoorsteen. Afbreken is met deze techniek niet nodig en de schoorsteen kan weer als effectief rookkanaal op de kachel of haard worden aangesloten.”

Goede service Kachelspeciaalzaak Bruggeman staat bekend om hun goede service. “Zo benaderen wij al onze klanten actief voor het onderhoud van hun kachel of haard. Vooral bij gaskachels - veiligheid gaat per slot van rekening voor alles - is een jaarlijkse controle van wezenlijk belang. Maar ook voor een vrijblijvend advies komen wij graag bij de mensen thuis. Wij denken actief mee in een mogelijke aanpassing van de bestaande haard of adviseren welke plek in de woonkamer het meest geschikt is voor de nieuwe kachel. En wie een voorraadje hout of pellet korrels nodig heeft, kan ook bij ons terecht.” Kortom, Kachelspeciaalzaak Bruggeman zorgt dat al hun klanten er de komende winter weer warmpjes bijzitten.

Heel-je-lijf stelt zich voor Heel-je-Lijf Holistische massage: ik werk met meerdere massagevormen, waarbij de keuze in overleg met u wordt gemaakt. Klassieke massage, energetische massage, voetreflexmassage, bindweefselmassage of pulsing kunnen aan bod komen. Voor en tijdens de massage wordt aandacht besteedt aan wat er bij u speelt, om het verband tussen fysieke klachten en mentale situatie helder te krijgen. Ik masseer met aandacht en respect voor wat er is en stem af op wat u nodig heeft. Ik werk in een bijzondere massageruimte op een stille plek in het buitengebied van Diepenveen. U kunt gemakkelijk een mooie wandeling in de bosrijke omgeving koppelen aan een massage en zo een heerlijk ontspannen ochtend of middag hebben.

www.vurigverlangen.nl

Talentenmiddag op de Zonnewijzer DIEPENVEEN - Na een aantal opstartweken in het nieuwe schooljaar zijn we op de Zonnewijzer weer gestart met de invulling van de vrijdagmiddagen. Er worden op deze middag geen reguliere lessen gegeven. Kinderen weten dit en vinden dit natuurlijk fantastisch. Er is op deze middag een wisselend aanbod van workshops, muzieklessen, natuurlessen, wetenschap en technologie en nieuw dit schooljaar: het Kunstkabinet. Het KunstKabinet biedt de leerkracht een hoogwaardige doorlopende leerlijn voor kunst- en erfgoededucatie in de klas. Complete, direct inzetbare, hoogwaardige kunstlessen op de basisschool. De leerlingen leren alles over de grote kunststromingen, grote kunstenaars en over de diverse technieken die worden toegepast in de beeldende kunst en in de podiumkunsten. De kinderen van de Zonnewijzer verheugen zich erg op deze middagen waarbij er vaak groepsdoorbroken wordt gewerkt. Tot de kerstvakantie werken we aan dit Kunstkabinet om het ons goed eigen te maken en daarna zal elke vrijdagmiddag weer een andere invulling krijgen middels een afwisseling van activiteiten.

Deze activiteiten stelt de school centraal om de talenten van alle leerlingen naar boven te laten komen en kinderen zelf een keuze te laten maken in wat bij ze past. Dit is ook de reden dat de leerlingen deze vrijdagmiddagen zo leuk vinden. Aandacht voor talentontwikkeling is belangrijk omdat het een investering is in de toekomst. Juist door een kind te erkennen in zijn eigenheid, krijgt hij of zij zelfvertrouwen en kan het zijn talent ontwikkelen. Het gaat daarbij om talent in de breedste zin: cognitief, sociaal, creatief. Het kind krijgt zo meer kansen om zichzelf te ontplooien. Maar hoe geef je in de klas aandacht aan talentontwikkeling en zorg je ervoor dat verborgen talenten van kinderen zichtbaar worden?

van te voren aangeven of ze een eigen korte workshop willen organiseren over iets wat ze heel goed kunnen . Dit mag van alles zijn, bijvoorbeeld: een workshop dansen, karate-les, een workshop koken, zingen, gitaar spelen etc. De andere kinderen mogen zich vervolgens inschrijven bij een of meerdere van deze workshops. Tijdens een hele middag staan de talenten van kinderen centraal en mogen ze deze talenten delen met elkaar. Hoe mooi is dat…

Organiseer school-breed een ‘talentenmiddag’ voor alle kinderen. Kinderen kunnen

Nanneke Pol Directeur de Zonnewijzer


GroeteZnonnig van en Diepenve

Boeketabonnement Elke week of om de week een schitterend boeket op vaas geschikt Gratis bezorgd op uw gewenste dag in Diepenveen, Deventer en Schalkhaar

Stoppen kan op elk moment Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt Vanaf € 15,00 per levering

ElkE dag gEopEnd vanaf 10.00 uur koffie-lunch-borrel-diner Brasserie

Oranjelaan 68 7431 AD Diepenveen Telefoon 0570 59 12 18 www.bloemsierkunstflierman.nl info@bloemsierkunstflierman.nl

Dorpsstraat 8, Diepenveen - 0570 592 626 - www.brasseriezonnig.nl

• verf • behang • raamdecoratie • gordijnstoffen • tapijt Verfspeciaalzaak

deco HOME

schildersbedrijf

Dorpsstraat 22 - 7431 CK Diepenveen Tel. 0570 - 59 12 37 www.pasmanvakschilders.nl

Aandacht voor afscheid Adviserend en begeleidend

Ook wanneer u elders verzekerd bent en/of lid bent van een vereniging.

0570 606266 | 06 53 18 31 18 | www.dwuitvaartverzorging.nl Werkzaam in de regio Olst-Wijhe, Diepenveen

Oefentherapie Cesar Borgele: Wie zijn wij Wij, Evelien Top, Anja Timmerman en Charlotte Harms, zijn oefentherapeuten Cesar en werken al 20 jaar samen, ieder met onze eigen specialisaties. Onze gezamenlijke interesse is mensen bewegen en inspireren tot fysiek en innerlijk bewustzijn. De Oefentherapie Oefentherapie Cesar is een erkende paramedische behandelmethode. Mensen lopen, staan, bukken, tillen en hebben een bepaalde werkhouding. Niet iedereen gebruikt daarbij zijn of haar lichaam op een gezonde wijze. Bewegen gebeurt grotendeels onbewust en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen gewoonten. Deze gewoonten zijn niet altijd goed voor het lichaam en er kunnen pijnklachten ontstaan. Het kan gaan om klachten van hoofd, nek, schouders, rug, bekken en benen, maar ook om spanningsklachten of ademhalingsklachten. Een oefentherapeut kan u hiervoor behandelen.

Wat doet een oefentherapeut Cesar De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en de manier waarop u beweegt en ademt, altijd in relatie tot uw klacht. Ook krijgt u inzicht in de reactive van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Wij betrekken u actief bij de

therapie en leren u hoe u zelf uw klachten kunt beïnvloeden. Belangrijk onderdeel van de therapie is de balans tussen wat u doet en wat u kunt. U leert zelf de oorzaak van uw klachten te herkennen en te begrijpen, om zo adequaat om te gaan met deze klachten, zodat ze verminderen of verdwijnen.

Uw eerste afspraak Tijdens de eerste behandeling vindt een vraaggesprek plaats. Daarna kijken we naar de relatie tussen uw klachten en uw houding- en bewegingspatroon. Ook testen we spierkracht, spierlengte en bewegingsmogelijkheden. Bij aanvang van de behandeling stelt de oefentherapeut een individueel behandelplan op dat met u wordt besproken.


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 5

Certificaat Barometer Duurzame Bloemist voor Bloemsierkunst Flierman DIEPENVEEN - Vorige maand is de bloemenspeciaalzaak Bloemsierkunst Flierman aan de Oranjelaan als eerste in deze regio onderscheiden met het certificaat Barometer Duurzame Bloemist Niveau Zilver. Om het certificaat te krijgen, moest aan een aantal voorwaarden worden voldaan op het gebied van milieuverantwoord inkopen, verpakkingsmateriaal, afvalverwerking, schoonmaakmiddelen, energiebeheer, transport en personeelsbeleid. De Stichting Milieukeur heeft richtlijnen opgesteld voor dit certificaat, die worden getoetst door controleurs van SGS, wereldleider op het gebied van inspectie en certificering.

Milieuverantwoord inkopen Bij de inkoop van bloemen en planten wordt gecontroleerd of deze voldoen aan een aantal toegestane keurmerken. De meest voorkomende is het keurmerk MPS-A. Dit garandeert dat de kwekers van deze bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze omgaan met meststoffen, bestrijdingsmiddelen, energie en afval. Voor het Niveau Zilver moet minimaal 30% van de inkoop voldoen aan een van deze keurmerken.

Afvalverwerking Al het afval bij Bloemsierkunst Flierman wordt gescheiden in groenafval, karton, verpakkingsfolie, glas en restafval.

Energiebeheer Bloemsierkunst Flierman maakt gebruikt van Groene stroom, heeft zonnepanelen en gebruikt energiezuinige A+ verlichting zoals LED en Hogedruk Gasontladingslampen. Verder moet er een plan van aanpak zijn, om het energiegebruik nog verder te verlagen. Al met al zijn Frederie en Hans heel blij met dit certificaat en hopen op deze manier een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst voor deze generatie en toekomstige generaties.

Decohome Pasman

Brandweer Diepenveen op zoek naar nieuwe vrijwilligers DIEPENVEEN - Net als veel korpsen in de Veiligheidsregio IJsselland is ook Brandweer Diepenveen op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers voor de bezetting van de post Diepenveen. Binnen een aantal jaren stoppen er een aantal mensen. Voordat nieuwe mensen de nodige opleidingen hebben gevolgd zijn er weer een paar jaar verstreken. Het is dus van belang nu al nieuwe mensen aan te trekken en op te leiden.

Wij zijn hét adres voor alles op het gebied van verf, behang, raamdecoratie, gordijnstoffen, tapijt, laminaaten PVC-vloeren. Bij ons vind je alle productgroepen onder één dak zodat je alles in een keer kan uitzoeken. Ons complete assortiment is met zorg samengesteld voor een optimaal resultaat. Weet je al wat je wilt? Dan hebben wij gegarandeerd de gewenste kleur of dessin in ons assortiment. Hulp nodig bij het kiezen? Deco Home Pasman adviseert je graag met een passend en deskundig advies. Onze vakmensen komen desgewenst bij u inmeten en plaatsen.

Ook voor binnen- en buitenschilderwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Gaat u zelf aan de slag, samen met ons of laat u de werkzaamheden liever uitvoeren door ons schildersbedrijf. Wij geven u graag vrijblijvend advies en/of een offerte.

De post Diepenveen is vooral op zoek naar mannen die van aanpakken weten en vrouwen die hun mannetje staan. Zij moeten wel overdag op werkdagen in redelijke mate beschikbaar zijn. Brandweer Diepenveen telt op dit moment 22 brandweerlieden waaronder twee vrouwen. De post rukt uit voor brandmeldingen, hulpverlening bij ongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen primair in Diepenveen en de Deventer wijken Borgele en Platvoet. Bij grotere incidenten kunnen ze ook ver buiten dit gebied ingezet worden. Ben je geïnteresseerd in het brandweerwerk, maar wil je er eerst meer over weten, dan kan dat! Kom naar de post Diepenveen aan de Oranje-laan 63B op een van de oefenavonden op dinsdag. Daar kun je meer informatie krijgen over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen je als vrijwilliger krijgt, hoe je verzekerd bent en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden. Heb je serieus belangstelling, neem dan contact op met ploegleider Joost de Haan tel. 06-14488442.

Wandeltocht voor alleenstaanden DIEPENVEEN – De Werkgroep voor Alleenstaanden houdt zondag 12 november een wandeltocht vanuit Diepenveen. Deelnemers vertrekken om 12:00 vanaf Brasserie Zonnig, Dorpsstraat 8, Diepenveen. De lengte van deze tocht is ongeveer 10 kilometer. Deelname is gratis, maar op eigen risico. Geadviseerd wordt eten of drinken voor onderweg zelf mee te nemen. De activiteit staat open voor mensen van 25 jaar en ouder. Voor informatie kan gebeld worden naar de heer Wemmers: 0628443510.


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 6

Stichting Hart voor Diepenveen DIEPENVEEN - De laatste tijd is er in de media veel aandacht voor burgerhulpverleners die goed werk verrichten bij slachtoffers met een hartstilstand door te reanimeren het liefst in combinatie met een Automatische Externe defibrillator (AED). Reanimeren is feitelijk hartmassage, waarbij de bloedsomloop kunstmatig in stand wordt gehouden, zodat de hersenen van zuurstofrijk bloed voorzien blijven worden. Met een AED kan een slachtoffer een schok worden toegediend, waarbij een niet goed functionerend hart weer een goed hartritme krijgt. Volgens de richtlijnen van de Hartstichting is het noodzakelijk om uiterlijk binnen 6 minuten te beginnen met reanimeren bij een slachtoffer met een hartstilstand. Het liefst met gebruik van een AED. Een ambulance kan lang niet altijd binnen deze tijd aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk dat er overal burgerhulpverleners – gewone mensen die een cursus Reanimeren hebben gevolgd – aanwezig zijn. Zij kunnen dan snel beginnen met reanimeren totdat een ambulance arriveert. Op deze wijze is de overlevingskans van een slachtoffer aanzienlijk groter. De laatste 20 jaar is met name door de inzet van burgerhulpverleners de overlevingskans van minder dan 10% gestegen naar 25%.

Ontstaan stichting Hart voor Diepenveen In Diepenveen is in 2006 een werkgroep van enkele betrokken mensen begonnen, om een netwerk op te zetten van hulpver-

leners en financiële middelen te zoeken voor de aanschaf van AED’s. In 2008 werd hiervoor de stichting Hart voor Diepenveen opgericht, die zich als taak stelde een netwerk van dag en nacht bereikbare AED’s op te zetten en cursussen te verzorgen om mensen op te leiden tot burgerhulpverleners. Een cursus Reanimeren/AED duurt één avond. Nu in 2017 heeft de stichting 13 AED’s in het dorp Diepenveen en buitengebied hangen in dag en nacht bereikbare kasten. Deze AED’s zijn met subsidies, schenkingen, sponsoring, acties, zelfwerkzaamheid en donaties bijeen gebracht. Daarnaast zijn er nog een aantal AED’s van bedrijven en instellingen die binnen hangen. Het bestuur van de stichting bestaat momenteel uit voorzitter Hans Tiebot, secretaris Tjitske Nieuwenhuis, penningmeester Berna Smeenk en de instructeurs Frank Hammann en Jeannet van Essen.

HartslagNu.nl Intussen kwamen er ook systemen om burgerhulpverleners via hun mobiele telefoon op te roepen, wanneer er ergens een slachtoffer met een hartstilstand was. Voor deze regio is dit HartslagNu.nl. Als iemand de alarmcentrale 112 belt, dan wordt er direct een ambulance gestuurd, maar worden ook een aantal burgerhulpverleners in de directe omgeving van het slachtoffer opgeroepen. Een deel wordt rechtstreeks naar het adres van het slachtoffer gestuurd. Het andere deel wordt naar de dichtstbijzijnde AED’s gestuurd en vervolgens naar het slachtoffer.

Dekking hulpverleners Uit recente berichten blijkt dat Overijssel de grootste dekking heeft wat betreft burgerhulpverleners. Hier is 1,6% van de bevolking opgeleid, waarbij de dorpen en het platteland relatief beter scoren dan de steden. De Hartstichting heeft als streven minimaal 1 procent van de bevolking op te leiden als burgerhulpverlener. Diepenveen voldoet daarmee aan de richtlijnen van de Hartstichting voor het aantal AED’s en burgerhulpverleners. Maar dat betekent niet, dat de stichting Hart voor Diepenveen achterover kan gaan leunen. Burgerhulpverleners moeten jaarlijks een opfrisavond volgen, om hun vaardigheden bij te houden. Daartoe worden er jaarlijks in het voorjaar en najaar cursussen geor-

ganiseerd. Op dit moment is de stichting Hart voor Diepenveen in overleg met de vereniging EHBO Diepenveen, om deze laatste de reanimatiecursussen te laten verzorgen.

Jaarlijks onderhoud De AED’s vergen het nodige onderhoud. Er zit een kleine batterij voor de controlefuncties in die jaarlijks vervangen moet worden. Elke twee jaar moeten de elektroden die op een slachtoffer worden geplakt vernieuwd worden. De hoofdenergie accu voor het toedienen van de schokken in het type AED dat de stichting Hart voor Diepenveen gebruikt, moet elke zeven jaar vernieuwd worden. Op termijn zullen afgeschreven AED’s vernieuwd moeten worden. Al met al flinke jaarlijkse kostenposten. De stichting is dan ook blij met haar donateurs, om het netwerk in stand te houden. Wilt u ook donateur van de stichting worden, stuur dan een mail naar hartvoordiepenveen@gmail.com. Uw bijdrage is van harte welkom.

Cursus Reanimeren/AED Op woensdagavond 22 november 2017 is er weer een cursus Reanimeren/AED in Paramedisch Centrum De Spil aan de Draaiomsweg. U kunt zich nog opgeven via een mail naar hartvoordiepenveen@gmail.com.

Nieuw Roeterts Hof [NRH] Sfeerlocatie voor - Ontvangsten, lunches en diners - Buffetlunches en -dinners Trouw locatie en Huwelijksfeest - Seminars, conferenties- Exclusieve gastverzorging op locatie - Wijnproeverij en wijncursus - Condoleanceontvangsten.


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 7

“A Night at the Movies” met Muziekvereniging Sempre Crescendo DIEPENVEEN - Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Diepenveen geeft op zaterdagavond 11 november a.s. om 20.00 uur een concert met als thema “A Night at the Movies” in het Kulturhus Hof van Salland, eveneens in Diepenveen.

Het belooft een mooie, muzikale avond te worden vol bekende filmmelodieën verzorgd door het orkest, het jongerenorkest en de slagwerkgroep van Sempre Crescendo. Na enkele jaren afwezigheid is het jongerenorkest in het voorjaar van 2017 nieuw leven ingeblazen en staat o.l.v. dirigent Bert Brilleman. Het jongerenorkest bestaat uit jonge, beginnende muzikanten, die met veel plezier en enthousiasme samen muziek maken. Ze laten graag horen wat zij na een paar maanden samenspelen al bereikt hebben. Martin van Zanten staat bij het orkest “op de bok”. Het thema “Night at the Movies” biedt mogelijkheden te over om een brede variatie aan melodieën uit de wereld van de filmmuziek ten gehore te brengen. Zangeres Laura van Nijendaal zal een aantal nummers met haar mooie, warme stem verrijken. De slagwerkgroep van Sempre Crescendo bestaat uit enthousiaste jongeren, die constant op zoek zijn naar vernieuwing. Zij zullen u deze avond zeker verrassen met een spetterend optreden. Zij staan o.l.v. Gerrit Reijnders.

Uniek uitvaartarrangement

De entree voor dit concert bedraagt € 6,50 voor volwassenen en € 4,00 voor jongeren t/m 12 jaar. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Belangrijke familiegebeurtenissen zoals bruiloften en feesten vieren mensen op een manier die bij hen past. Variërend van groots tot klein en intiem. Dat geldt ook voor een uitvaart. Hoe de nabestaanden van de overledene het afscheid vormgeven verschilt en is heel persoonlijk. “Steeds vaker zien wij een intiem afscheid in kleine kring. Een goed verzorgd afscheid in een persoonlijke, warme sfeer met mensen om je heen die er toe doen. Mensen die de overledene goed gekend heeft en van betekenis zijn geweest.” Samenwerking Bert Roetert is de gastheer van Nieuw Roeterts Hof. Hij werkt sinds enkele jaren regelmatig samen met In Liefde Loslaten. Bij een afscheid in kleine kring wordt vaak voor Nieuw Roeterts Hof gekozen. “Bij Bert is het altijd goed verzorgd. Wij kunnen onze clientèle daar met een gerust hart onderbrengen. Het is een sfeervolle en unieke locatie aan het eeuwenoude Kerkplein in Diepenveen. Bovendien levert Bert goede kwaliteit en een perfecte hoffelijkheid.” De fijne samenwerking tussen Bert en In Liefde Loslaten heeft geleid tot een compleet verzorgd arrangement: een uitvaart inclusief gebruik van Nieuw Roeterts Hof, geheel verzorgd inclusief de gastronomische verzorging voor één vast bedrag. Bert: “Dat klinkt misschien exclusief, maar dat is het niet. Ik vind het belangrijk dat een passend afscheid bereikbaar is voor iedereen.”

Het uitvaartarrangement Wat moeten mensen zich voorstellen bij jullie uitvaartarrangement? Bert: “Onze dienstverlening bestaat uit een afscheidsceremonie in Nieuw Roeterts Hof [NRH] tot een groepsgrootte van vijftig personen. Wij ontvangen de mensen met een koffiebuffet met zoetigheden, waar ze elkaar even kunnen ontmoeten. Aansluitend is in “De Oude Stal” van NRH de uitvaartceremonie in een informele sfeer. Daarna begeleiden de naaste familieleden hun dierbare naar het crematorium of de begraafplaats. De andere gasten blijven in de tussentijd goed verzorgd achter in ons restaurant. Zodra de naaste familie terugkeert naar Nieuw Roeterts Hof is er ruimte voor een informeel samenzijn.” “Nabestaanden kunnen rekenen op een geheel verzorgde uitvaart. Kort samengevat betekent dat onze persoonlijke begeleiding van

begin tot eind, de laatste zorg voor en opbaring van de overledene, rouwkaarten inclusief verzending, een uitvaartkist, een rouwauto op de dag van uitvaart en de crematie of begrafenis van de overledene. Daarnaast worden ze volledig verzorgd met voor deze gelegenheid gepaste verzorging van spijzen en dranken.’’

Uniek In Liefde Loslaten: “Onze samenwerking in wederzijds vertrouwen vormt een solide basis voor dit arrangement. Wat het uniek maakt is de sfeervolle locatie, de kwalitatief goede keuken van Nieuw Roeterts Hof en dat de volledige uitvaart wordt georganiseerd voor één vast bedrag. Vanzelfsprekend is er binnen ons arrangement ruimte en aandacht voor andere wensen. In overleg is er veel mogelijk.”

Meer informatie? In Liefde Loslaten 06-41371373 www.inliefdeloslaten.nl Nieuw Roeterts Hof [NRH]. 06-11787585 www.nieuwroetertshof.nl Kerkplein 6 - 7, 7431 EE Diepenveen

Proef!Wijnwinkel: Meer dan wijn! DIEPENVEEN - Bij Proef!Wijnwinkel in Diepenveen kunt u terecht voor een breed scala van bijna 400 verschillende wijnen. Waaronder diverse huiswijnen van nog geen vijf euro tot bijzondere wijnen, bijvoorbeeld uit de Bourgogne of Piemonte. Eigenaar Bert Nollen vertelt u er graag over, hij importeert ook zelf wijnen uit o.a. Champagne, Bourgogne en Noord-Italië. Bij Proef! vindt u dus wijnen met een verhaal. Wijncursus Wilt u meer weten over wijn, volg dan een wijncursus bij Proef! Meerdere malen per jaar kunt u deelnemen aan wijncursussen voor beginners en gevorderden. Als u daarna examen doet krijgt u een officieel wijndiploma!

Gedistilleerd Wist u dat u bij Proef!Wijnwinkel ook een uitgekiend assortiment gedistilleerd vindt? Voor mooie whiskeys, jenever, gin etc. kunt u er terecht.

Relatiegeschenken In deze tijd van het jaar stelt Proef! graag een kerstpakket samen voor uw relaties. Geheel naar uw wensen en altijd met een verhaal. Graag tot ziens!


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 8

Deventer Jeu de Boules Club Karro-Deux BORGELE - Bij DBC Karro-Deux aan de Bredenhorst 189 (Sportpark Borgele) wordt zowel op recreatieve wijze als op wedstrijdniveau Jeu de Boules gespeeld. De vereniging is aangesloten bij de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond). Onder alle weersomstandigheden kan er gespeeld worden, want de club beschikt over diverse buitenterreinen met diverse toplagen en een grote verwarmde hal, de Boulodrome.

Karro-Deux is een vereniging met ca 100 leden. Hoe komt het toch dat deze mensen Jeu de Boules zo leuk vinden? Omdat je probeert je boules zo dicht mogelijk bij het butje te gooien en je tegenstander natuurlijk hetzelfde doel heeft. Daarmee ontstaat er een gezellig spel maar ook spanning waardoor elke worp weer anders is. Het is dan ook de kunst om zowel technisch als tactisch zo goed mogelijk te gooien. Dat kan bij Karro-Deux zowel op recreatief als op meer geoefend niveau. Jeu de Boules spelen is geschikt voor alle leeftijden. Voor nog geen € 80,- per jaar ben je al lid van de vereniging. Je kunt op dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.30 spelen en op zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op woensdagavond vanaf 19.30 uur is er een gediplomeerde trainer aanwezig, die de fijne kneepjes van Petanque overbrengt op leden die de sport goed onder de knie willen krijgen. Op maandagmiddag vanaf 13.30 uur kun je voor € 1,- spelen, inclusief koffie of thee en voor de winnaar is er een prijsje. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de club. Er is veel animo voor de maandagmiddag, dus er zijn altijd voldoende deelnemers om te kunnen spelen. Er is deskundige begeleiding aanwezig en boules zijn beschikbaar. Een prachtige gelegenheid dus om eens te kijken of Jeu de Boules wat voor jou is.

Ook is het geen enkel probleem om eerst eens een paar keer mee te spelen op de speelavonden of zaterdagmiddag en de sfeer te proeven, zodat je zeker weet dat je je thuis zult voelen en de sport ook wat voor jou is, voordat je lid wordt. Er zijn altijd leden aanwezig om voor een goede begeleiding te zorgen. De leden van DBC Karro-Deux hebben hart voor elkaar en voor de club. Na de oefen- of trainingsrondes is er altijd een gezellige nazit, waarbij er onder het genot van een drankje heel wat afgelachen wordt. Tevens is er de mogelijkheid een feest te houden in het clubhuis in combinatie met een partijtje Jeu de Boules en lekker eten. Hiervoor zijn dan leden aanwezig ter begeleiding. Zowel binnen als buiten zijn er geweldige mogelijkheden zodat je niet van het weer afhankelijk bent. Bij deze boule-arrangementen kunnen wij in overleg ook voor een barbecue of buffet zorgen. Wat is er leuker dan met de buurt of je collega’s gezellig te borrelen en actief bezig te zijn op de boulesbaan. Kijk voor meer informatie en foto’s op www.karrodeux.nl. Kom een kijkje nemen, speel mee en proef de gezellige, sportieve sfeer!

Laat u en inspirer in onze ! showroom

Van Dongenstraat 38 Broekland T 0570-531019 Molenstraat 199 Apeldoorn T 055-3661498

www.vurigverlangen.nl

^ De Haan Diepenveen

H

Bouwbedrijf sinds 1937

Verbouw - Aanbouw - Renovatie

www.dehaandiepenveen.nl


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 9

Door sporten blijf je fit! Sporten speelt een steeds belangrijkere rol in de gemeente Deventer. Door te gaan sporten en bewegen blijf je niet alleen fit, maar het is ook nog eens gezellig en doet er veel sociale contacten op. Diepenveen en BorgelePlatvoet bieden een uitgebreid aanbod aan sporten. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste plaatsen om te gaan sporten. Sportpark Borgele Op sportpark Borgele vindt u vier sportverenigingen. De grootste sportvereniging is voetbalvereniging FC RDC. Bij deze voetbalvereniging kunt u niet alleen terecht voor het reguliere sportaanbod, maar er worden ook nieuwe activiteiten aangeboden, zoals Oldstars (wandelvoetbal op woensdagmiddag). Naast FC RDC vindt u TC De Schapekolk, een tennisvereniging die voorheen in Diepenveen was gevestigd. Bij deze tennisvereniging kunt u de hele dag een lekker balletje slaan. Wat u misschien niet weet is dat er op sportpark Borgele ook dynamictennis wordt aangeboden. Dit is een speciale vorm van tennis die uitstekend geschikt is voor 50 plussers. Deze sport kunt u beoefenen bij sportvereniging DTTC die naast dynamictennis ook tafeltennis aanbiedt. In de kleine sporthal die op sportpark Borgele staat vindt u Deventer Boules Club Karro Deux. Deze vereniging heeft een heuse Boulodrome neergezet waardoor je zowel buiten als binnen jeu de boules kunt spelen. Informatie over de sportverenigingen vindt u op: www.fcrdc.nl, www.tcschapekolk.nl, www.karro-deux.nl, www.dttc-deventer.nl.

Diepenveense Sportclub (DSC) DSC is een grote omnisportvereniging die is gevestigd op sportpark de Zunnebargh in Diepenveen. Deze vereniging biedt een groot aantal sporten aan, zoals voetbal, gymnastiek, handbal, biljarten, tafeltennis, jeu de boules, volleybal en badminton. Naast deze traditionele sporten kunt u ook terecht bij DSC voor Nordic sports. Deze afdeling biedt cross skaten en rolskiën aan. Hierbij worden hele tochten gemaakt door de prachtige omgeving rondom Deventer. Wilt u meer informatie over de sporten die kunnen worden beoefend bij DSC? Kijkt u dan snel op www.dscdiepenveen.nl.

Omgeving Naast sportpark Borgele in de wijk Borgele-Platvoet en sportpark De Zunnebargh in Diepenveen zijn er nog tal van andere sportverenigingen in de buurt waar u lekker kunt sporten en bewegen. Zo vindt u op het randje van Deventer sportpark Keizerslanden met sportverenigingen als AV Daventria 1906 (atletiek), DRC The Pickwick Players (rugby) en het Borgelerbad. Wanneer u graag op een laagdrempelige manier wilt leren hardlopen, kunt u bijvoorbeeld terecht bij AV Daventria 1906 bij de vrouwenloopgroep op woensdagmorgen. Onder leiding van Els Jonker en Lydia Boegborn leert u de beginselen van deze sport. Aanmelden kan door te mailen naar vrouwenlopen@avdaventria.nl. Bovenstaande is nog maar een kleine greep uit het sport- & beweegaanbod in Diepenveen en Borgele-Platvoet. Wanneer u wilt gaan sporten en bewegen in één van deze wijken, kunt u informatie vinden op één van de website of u kunt contact opnemen met Tim van Beek of Chantal Rietman van Sportbedrijf Deventer 0570-503930 | sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl. Zij kunnen u helpen bij het zoeken naar een geschikte sport en vereniging!

Bericht van de wijkagent

Kijk uit voor mensen die met een smoesje binnen willen komen Helaas zijn het vaak ouderen, misschien zoals u, die slachtoffer worden van babbeltrucs. De politie en de gemeente Apeldoorn maken zich daar zorgen over. Oplichters en dieven proberen u van alles op de mouw te spelden met maar één doel: bij u binnenkomen en u iets afhandig maken. Het kan zijn dat u voelt dat er iets niet in de haak is, maar het onbeleefd vindt om zo iemand niet te woord te staan of binnen te laten. Toch… laat nooit onbekenden binnen, hoe onaardig u dit ook vindt. Oplichters zijn er in alle soorten en maten: van vriendelijk ogend tot vertrouwenwekkend, van man tot vrouw en van jong tot oud. Kortom: u kunt ze niet vooraf herkennen. Ze kunnen bij u aanbellen en zich voorstellen als medewerkers van de thuiszorg of energiebedrijf, of als een nieuwe buur. Ze kunnen u om hulp vragen, bijvoorbeeld geld voor benzine of een taxi, maar het kan ook zijn dat ze u iets willen aanbieden.

deur zetten. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat zonder uw deur open te doen. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs, ook als iemand zegt van de gemeente, een bedrijf of instelling te zijn. Heeft iemand geen legitimatiebewijs bij zich, maak dan een nieuwe afspraak. Vertrouwt u het niet? Bel dan 112.

Laat nooit zomaar mensen uw huis binnen

Over deze smoesjes hebben ze goed nagedacht en daarom klinken ze ook vaak geloofwaardig. Laat u echter niet foppen, want ze willen maar één ding en dat is bij u binnenkomen. Eenmaal binnen zorgt de dader - soms zijn het er meer dat u wordt afgeleid en wanneer hij of zij weer weg is, ontdekt u dat uw bankpas, geld of sieraden verdwenen zijn.

Om aan buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld. Raak dan niet in paniek. Blijf altijd rustig en probeer met praten de man of vrouw naar buiten te krijgen. Kijk goed naar de man of vrouw en probeer te onthouden hoe hij of zij er uit ziet. Zijn ze de deur uit, kijk dan door het raam waar ze heen lopen. Bel direct 112 en vertel uw verhaal.

Wat kunt u het beste doen?

Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen.

Kijk voor u de deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie het is en wat hij of zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112. Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten met een kierstandhouder. Of laat een deurspion in de

Doe uw achterdeur op slot als u alleen thuis bent. Soms komt iemand via de achterdeur uw huis binnen om uw spullen te stelen.


r e t n e v e D t r o f m o c Zorg Profiteer in 2017 van

10% korting op een stoel naar keuze

+

gratis Bookseat

Dreef 140D - 7414EJ Deventer - www.zorgcomfortdeventer.nl - 0570 60 51 62

Deze herfst is Passe-Partout jouw. ..

Cadeau & Hobbyshop PASSE-PARTOUT | ORANJELAAN 69 | 7431 AB DIEPENVEEN info@passepartout-diepenveen.nl www.passepartout-diepenveen.nl


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 11

Een stoel op maat Relax- en sta-op fauteuils zijn er in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw fauteuil bij ù past. Want zitcomfort is een persoonlijke zaak. We kopen onze kleding en schoenen toch óók op maat. Maatwerk dat zit als gegoten. Alleen dan krijgt uw lichaam voldoende steun en kan volledig tot rust komen. Een verkeerde zit kan ook negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid. Denk daarbij vooral aan rugpijn en stijve gewrichten. Wilt u zelf ervaren wat goed zitten voor u kan betekenen? Breng dan een bezoek aan Zorgcomfort Deventer. Voorwaarden voor gezond zitten Naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoek naar verantwoord zitten in de huishoudelijke sfeer zijn een vijftal basisvoorwaarden vastgesteld waaraan een fauteuil moet voldoen, zodat er een optimale lichaamsondersteuning ontstaat. Het zijn de juiste zithoogte, de juiste zitdiepte, de juiste armleggerhoogte, de juiste lendensteun en de juiste zithoek.

Zorgcomfort Deventer “Uw comfort is onze zorg!”

BORGELE - Vanaf 9 januari 2017 zitten we allemaal onder één dak in het KindCentrum Borgele: de Borgloschool (regulier onderwijs), ODC (Orthopedagogisch DagCentrum) ’t Lantaarntje, De Linde (Speciaal Onderwijs) en Partou (kinderopvang). Er is een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen partijen uit het onderwijs en de zorg. In het prachtige, spiksplinternieuwe gebouw weten wij als team, de andere teams en kinderen elkaar al prima te vinden. Het hoefijzervormige gebouw van het kindcentrum straalt op alle mogelijke manieren uit dat kinderen hier een warme, veilige, maar ook inspirerende plek vinden om te leren, te groeien en zich te ontwikkelen. In alle ruimten van het gebouw komt licht van buiten naar binnen, door de ramen of door het dak. Vanuit elk lokaal waar kinderen verblijven kun je rechtstreeks naar buiten. Dat geeft leerkrachten en begeleiders de gelegenheid om op elk moment dat ze willen de buitenlucht op te zoeken met de kinderen. Er zijn spontaan al allerlei initiatieven tot stand gekomen om samen te werken. ‘Leerlingen van De Linde spelen samen buiten met die van de Borgloschool, we organiseren met zijn allen de Koningsspelen, kinderen van ’t Lantaarntje die over een tijdje naar De Linde gaan, kunnen er nu al een dagdeel meedraaien en Partou biedt buitenschoolse opvang voor de leerlingen.’ Die samenwerking verloopt heel natuurlijk. We weten als medewerkers elkaar al heel goed te vinden. Tijdens de technieklessen van de Borgloschool sluiten regelmatig ook leerlingen aan van de Linde. Deze samenwerking is mooi om te zien.

Juiste verstelbewegingen Bij de aanschaf van een verstelbare fauteuil is het van groot belang dat de verstelbewegingen de natuurlijke biomechanische draaipunten van het lichaam volgen. Belangrijk zijn daarbij de verstelling van de beenondersteuning, de juiste relaxverstellingen en de opstabeweging.

KindCentrum Borgele

Rijke omgeving

Dreef 140D, Deventer T (0570) 60 51 62 www.zorgcomfortdeventer.nl

Het KindCentrum Borgele biedt een rijke omgeving voor kinderen. Kinderen die zijn aangewezen op speciaal onderwijs, zorg en/of behandeling, krijgen hier wél de kans om in contact te komen met kinderen die naar een reguliere basisschool gaan. Omgekeerd maken de kinderen uit het reguliere onderwijs kennis met bijzondere kinderen. ‘Zij vinden het straks heel gewoon dat mensen anders zijn, dat er verschillen zijn in mensen.’ ‘Bovendien bieden we een surplus voor kinderen met een beperking, want behalve dat ze in contact komen met het reguliere circuit, gaan ze er ook daadwerkelijk aan meedoen, als dat kan.’

Bakkerij van Rijssen, de warme bakker van Diepenveen en Wesepe Bakkerij Van Rijssen al meer dan 100 jaar een begrip in Wesepe en omstreken. Inmiddels ook vanaf april 2007 gevestigd in Diepenveen aan de Dorpsstaat 18. Gejo van Rijssen is de vierde generatie al, die nu al weer 25 jaar het heft in handen heeft. De winkel in Diepenveen wordt druk bezocht door de plaatselijke inwoners, maar ook uit omliggende plaatsen. Wij proberen dan ook een goed product te maken en U elke keer te verrassen met nieuwe lekkernijen. Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom in één van onze winkels. Graag tot ziens.

Computercafé Diepenveen DIEPENVEEN - Iedere vrijdagmorgen om 9:30 uur staan deskundige vrijwilligers klaar in het Hof van Salland om te helpen met computervragen. Iedereen, jong en oud, is welkom en kan terecht met vragen over computer, tablet of smartphone. Ook kunt je terecht met vragen over veiligheid en voor een aankoopadvies voor een nieuw apparaat. Een ander e-mail programma proberen, of Linux op een oude computer? Het kan. Naast deze open bijeenkomsten starten in november 7 bijeenkomsten over foto-bewerking. Kom naar het Hof van Salland op vrijdag en u kunt verder geïnformeerd worden. De bijeenkomsten zijn gratis, een eventuele vrijwillige bijdrage is welkom.

Middag vol met voetbalplezier! DIEPENVEEN - Op woensdag 15 november organiseert Go Ahead Eagles een Scoutingmiddag bij VV Diepenveen. Kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 kunnen op woensdag 15 november van 14:30 uur t/m 17:30 uur een middag trainen als een échte Eagle. Programma Tijdens de Go Ahead Eagles Scoutingmiddag gaan voetbal- en spelplezier hand in hand. Alle deelnemers worden ingedeeld op leeftijd en niveau (hiernaast is het altijd mogelijk bij vriendjes/vriendinnetjes ingedeeld te worden zoals bijvoorbeeld bij teamgenootjes). Naast de verschillende techniek,- spel,- en partijvormen op het veld is er voor de kinderen onder andere een Go Ahead Eagles binnen-activiteit en wordt er gezorgd voor voldoende water en gezonde voeding tussendoor.

Wat krijg je als deelnemer aan de Go Ahead Eagles Scoutingmiddag? - heel veel voetbalplezier - meerdere malen drinken en een gezonde snack - Go Ahead Eagles certificaat - een vernieuwde Go Ahead Eagles bidon

Meer informatie of aanmelden? Lijkt het uw zoon/dochter leuk om deel te nemen aan de Go Ahead Eagles Scoutingmiddag? Voor meer informatie over deze dag bij VV Diepenveen of om aan te melden ga je naar www.ga-eagles.nl/soccercamps. De kosten voor een Go Ahead Eagles Scoutingmiddag bedragen €25,-


Haar & Beautysalon ‘Wij helpen u graag bij een goed afscheid’ Ieder mens verdient een mooi

Onderscheidend in kleuren

Modieuze

krullen & volume

Specialist

Classic

Old School

Topproducten voor Hem & Haar

modellen

afscheid. Daarom ondersteunen en inspireren wij u graag bij het organiseren van een persoonlijk afscheid van uw dierbare. U kunt ons bellen op: 088 927 3650. Lisanne Brederveld en Annet van den Berg Uitvaartverzorgers

Wilt u een overlijden melden? Bel dan 0800 8192. Dat kan 24 uur per dag, ook als u niet of elders verzekerd bent. Op yarden.nl vindt u meer informatie over onze dienstverlening.

Knippen zonder afspraak Yarden Uitvaartzorg Deventer e.o. Raalterweg 29 • 7431 PA Diepenveen yarden.nl • T 088 927 3650

Voor informatie of 24/7 zelf uw afspraak maken:

www.turnarounddiepenveen.nl

VOORDEEL

MENU 3-gangen keuzemenu

17

50

snacks • ijs • koffie broodjes • plateservice

Oranjelaan 88 7431 AE Diepenveen www.matthijs-diepenveen.nl T: 0570 591 634 Openingstijden:

di-wo-do en zo 11.00 - 20.30 uur vr en za 11.00 - 21.00 uur

Dorpsstraat 30 - Diepenveen - 0570-59 10 71 - info@hofvansalland.nl

www.hofvansalland.nl


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 13

Een kapsalon waar u zich thuis voelt DIEPENVEEN - Waar gezelligheid en kwaliteit hand in hand gaan. Waar professionele haarstylistes en schoonheidsspecialistes voor u klaarstaan, evenals een kop verse koffie of spraakmakende thee.

Heidi vervolgt: “Wij onderscheiden ons verder in het knippen van krullen. Door het toepassen van een speciale techniek en materialen creëren wij op een natuurlijke wijze meer krullen of volume. Turnaround is een van de 35 Curlsys Mastersalons in Nederland. Daar zijn wij trots op.”

De schoonheidsspecialistes van Turnaround verfrissen en verjongen de huid of laten nagels er gelakt uitzien. Kortom: alles op het gebied van uiterlijke verzorging onder 1 dak. Bezoek de website of de salon (daar staat de koffie klaar) voor meer informatie.

De lekkerste home-made gehaktballen van Matthijs Wist u dat wij bij Snack-en Lunchroom onze gehaktballen nog steeds zelf met de hand draaien? We gebruiken hiervoor het beste half om half gehakt van onze plaatselijke keurslager. Met toevoeging van verse scharreleieren van de Kaasbaas en de fijnste

kruiden en lekkerste uien komen we tot de perfecte gehaktbal! Proef zelf… Bij Snack-en Lunchroom Matthijs!

• verf • behang • raamdecoratie • gordijnstoffen • tapijt Verfspeciaalzaak

deco HOME

Er even tussenuit, zin om eens met iemand praten over van alles en nog wat? Liever de krant lezen of een gezelschapsspel spelen? Dat kan in de gezelligste huiskamer van Borgele! Uiteraard ontbreken een vers kopje koffie of thee niet. Dankzij de spontane inzet van enkele nieuwe vrijwilligers kunnen we dit doen van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00. De entree is gratis en iedereen is welkom. De prijs van de thee en koffie is 1,50 euro per kopje. Als activiteitencentrum zijn we altijd bezig om leuke activiteiten te bedenken en te organiseren die u als wijkbewoner aanspreken.

Turnaround Haar & Beautysalon aan de Draaiomsweg in Diepenveen is zo’n kapsalon. Eigenaresse Heidi ter Veer praat met passie over haar vak. “Wij investeren continu in het opleiden van onze haarstylistes en werken uitsluitend met topmerken, zoals het Italiaanse Z.One. Hiermee creëren wij prachtige kleuren en hebben wij voor elk haarsoort een passend verzorgingsproduct.”

Ook de man kan bij Turnaround terecht. Voor een knipbeurt, “Old School” model of een traditionele scheerbehandeling. Neem plaats in een barberchair en geniet. Scheert u liever zelf? Turnaround heeft een compleet assortiment Safety Razors, scheermesjes, kwasten of oogstrelende sets. En natuurlijk haar-, baard- en huidverzorgingsproducten voor de man.

De schalm

schildersbedrijf

Dorpsstraat 22 - 7431 CK Diepenveen Tel. 0570 - 59 12 37 www.pasmanvakschilders.nl

Iedere dinsdagmiddag samen aan tafel, dat kan in onze wijk! Voor veel bewoners is het fijn om af en toe in gezelschap te eten. Daarom is iedere dinsdag (uitgezonderd schoolvakanties) tussen 12:15 en 13:15 uur de ‘huiskamer’ van het sociaal team Borgele Platvoet open voor een gezamenlijke lunch. De huiskamer is te vinden in wijkcentrum de Schalm aan de Dreef. Leerlingen van Arkelstein maken de soep en serveren er een lekker belegd broodje bij. Kosten 2,50 euro. Wil je je aanmelden om eens mee te doen of om te komen helpen bij deze gezellige lunch? In de Schalm word je met open armen ontvangen.

Aanmelden kan bij Stefan Gerressen: 06-83655167 en Ria Wesseling: 06-45542212 of stuur een email naar borgele-platvoet@ socialeteamsdeventer.nl. Even binnenlopen bij het Sociaal team in de Schalm kan natuurlijk ook! We zien je graag! Het is allemaal heel vrijblijvend, je kan er nieuwe mensen ontmoeten maar bovenal gaat het om gezellig samenzijn! Tijdens de koffieochtend op vrijdagmorgen is het mogelijk om te sjoelen. Iedereen is welkom om mee te doen, deelname is gratis. We spelen van 09.00 tot 12.00 uur. Op zondagavond van 19.00 tot 22.00 uur kan er gedart worden in de Schalm. We spelen in de hal en er zijn verschillende spelvarianten mogelijk. Het speelgeld bedraagt 1 euro en bij voldoende deelnemers wordt er ook een hapje geserveerd. De bar is deze avond ook geopend en bij mooi weer staat het terras buiten voor de liefhebbers. Wij begroeten u graag op deze avond om mee te doen aan deze razend populaire sport.

Activiteiten De Schalm Borgele Maandag 09.30-10.30 10.45-11.45 19.30-20.30 20.00-22.30 20.00-22.30

Pilates Feldenkrais Badminton Toneelgroep de Schalmspelers Deventer fotokring 1x per 14 dagen

Dinsdag 09.00-11.40 09.00-12.00 19.30-23.00 19.30-21.30

Fysio-/seniorengym Jazzgymnastiek 3 gr. Bridgeclub Deventer Volleybal competitie

Woensdag 10.15-11.00 13.00-17.00 18.30-19.30 19.45-20.45 18.45-22.30 19.00-23.00

Bewegen in balans 70+ Bridge integraal Pilates Pilates Volleybal recreanten Biljarten

Donderdag 14.00-16.00 14.00-16.00 19.00-20.00 20.00-01.00

Bingo 1e donderdag v.d. maand Raster bingo 3e donderdag v.d. maand Schaken jeugd Pallas Schaken Pallas

Vrijdag 09.30-10.30 13.30-17.30 14.30-15.30 19.00-22.00

Feldenkrais Biljarten Zanggroep senioren Disco jeugd 3e vrijdag v.d. maand

Zaterdag 10.00-12.00

Koffie drinken House of Hope

Zondag 10.00-12.00 19.00-22.00

Kerkdienst na afloop koffie Darten


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 14

Plan Molenkolk DIEPENVEEN - De Molenkolk die zo mooi ligt in de dorpskom, goed bereikbaar voor de jeugd, jongere en oudere bewoners, gehandicapten en minder-gehandicapten. Wie heeft er als kind vroeger niet leren zwemmen en heeft er niet gezwommen, gevist in de Molenkolk en in de winters op leren schaatsen of er op geschaatst? Wie van de huidige kinderen zou dat nu ook niet willen? Wie zou er tijdens een mooie zomerdag weer niet een keer willen kunnen zwemmen? Wie van de ouderen en gehandicapten en minder-gehandicapten, zou niet graag via de goede bereikbaarheid van de Molenkolk tijdens het seizoen een hengeltje uit willen gooien en zo een leuke dag te kunnen vertoeven aan de waterkant? Wie van de bewoners rondom de Molenkolk zouden niet blij zijn eindelijk verlost te worden van de stank die Molenkolk voortbrengt, vanwege de overvloed aan blad dat in de Molenkolk terecht is gekomen de afgelopen twee decennium. Wie zou het niet kunnen waarderen als er een fontein geplaatst zou worden in de Molenkolk en daarmee het overtollige kroos achterwege blijft en men kan genieten van een schone Molenkolk tijdens een wandeling door het dorp? Wie van de bewoners en recreërende vakantiegangers die Diepenveen aandoen

zouden het niet prachtig vinden om ook gebruik te kunnen maken van een mooi stuk groenvoorziening in de dorpskern van Diepenveen. Naar mijn bescheiden mening zouden daarmee heel veel mensen blij gemaakt kunnen worden. Wij als Diepenveense Hengelaars Vereniging zijn al jaren begaan met de teloorgang van de Molenkolk. Niet alleen vanwege het feit dat onze hobby niet of nauwelijks meer uitgevoerd kan worden, maar met name omdat het voor de jeugd, ouderen en gehandicapten en minder-gehandicapten is een groot gemis is en het betreurenswaardig is dat er niets aan gedaan wordt. Na jaren van klachten uit de buurt over stankoverlast en de groene laag op het water vanwege ( eendenkroos ) en de ervaringen vanuit onze vereniging dat het visbestand tot een onaanvaardbaar niveau is gedaald, heeft één van de bewoners in een eerder stadium al een keer een poging gedaan om middels het uitzetten van (karpers ) in de Molenkolk daar een verbetering in aan te brengen. Helaas is dat op een fiasco uitgedraaid. Alle ingebrachte vis is doodgegaan, doordat overmatig

blad, wat van de bomen afvalt, in het water terecht was gekomen. Er ook geen open doorstroming van water vanuit de wetering in de kolk meer mogelijk is door afsluiten van een bestaande verbinding. De Diepenenveense Hengelaars Vereniging heeft daarop in de afgelopen drie jaren het voortouw genomen en haar medewerking toegezegd om te trachten de Molenkolk weer in haar oude glorie terug te laten brengen. Er is vanaf 2014 gesproken met de aanwonenden van de Molenkolk, de gemeente Deventer, het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Sportvisserij Oost Nederland en gevraagd om met onze gezamenlijke kennis en (financiële) middelen te komen tot een oplossing. Van alle plannen en toezeggingen die daaruit zijn voortgekomen heeft er een visserijkundig onderzoek plaatsgevonden. Waaruit is gebleken dat er zich bijna geen vis meer in de Molenkolk bevindt. In 2015 zijn de bomen en struiken aan de kant van mevr. Akkersdijk deels gekapt en gesnoeid. Daarmee voorkomend dat niet nog meer blad in de Molenkolk terecht komt.

De kosten daarvan zijn gedragen door Mevr. Akkersdijk, Sport Visserij Oost Nederland, Diepenveense Hengelaars Vereniging en een subsidie van de gemeente Deventer. De Diepenveense Hengelaars Vereniging heeft toegezegd in 2015 de begroeiing aan de gemeentelijke kant te gaan onderhouden en dat de gemeente Deventer het grasveld blijft maaien langs de Molenkolk. Waar staan we nu en wat is er realiseerbaar? Dat is een punt wat wij graag onder uw aandacht willen brengen. Heeft u ideeën? Suggesties? Laat het ons weten. Maar neem ook uw eigen verantwoordelijkheid en spreek de gemeente en het waterschap aan op hun tekortkoming en laten we er samen voor zorgen dat de gemeente Deventer en het Waterschap in haar begroting van het komende jaar rekening gaat houden met het onderhoud en het weer in haar oude glorie terugbrengen van de Molenkolk! Gé Duchatteau Voorzitter Diepenveense Hengelaars Vereniging info@dhvdiepenveen.nl g.duchatteau1951@gmail.com

Bruynzeel viltstiften Set 50 stuks van 8,24 voor 5,99

Bij inlevering van deze bon

5,

00

Kopje koffie? Zullen we een keer kennismaken onder het genot van een kop koffie? Fokko-ontwerp is een no-nonsense grafisch ontwerpbureau. Creatief en resultaatgericht.

Novy de Lange

maakt uw merk sterk Arnsbergstraat 2 I 7418 EZ Deventer I 0570 82 02 12 06 49 855 221 I info@fokko-ontwerp.nl I www.fokko-ontwerp.nl

Oerdijk 19 7433 AE Schalkhaar Tel.: 0570 752 535 www.novydelange.nl


Nieuws uit Diepenveen en Borgele 15

PLUS Kolkman zet populaire boodschappenpakket-spaaractie weer in Evaluatie MijnPLUSpanel: negen op de tien PLUS klanten sparen mee voor pakket Hoe werkt de boodschappenactie van PLUS? Van zondag 22 oktober tot en met zaterdag 27 januari 2018 ontvangen klanten van PLUS Kolkman bij elke 10 euro aan boodschappen en bij speciale actieproducten een gratis spaarzegel. Met 75 zegels is de spaarkaart vol en kan deze vervolgens direct aan de kassa verzilverd worden voor een gratis boodschappenpakket. In het pakket zitten 21 producten van verschillende A-merken en het PLUS Huismerk met een totale waarde van 50 euro.

Digitaal sparen Nooit meer zegels kwijtraken of er pas bij de kassa achterkomen dat je je volle spaarkaart vergeten bent? Bij PLUS Kolkman kun je naast regulier sparen nu ook digitaal sparen voor je boodschappenpakket. Met de PLUS app heb je namelijk altijd en overal inzicht in het aantal gespaarde zegels. Een ander voordeel: als je via de PLUS app spaart, ontvang je tien extra boodschappenpakket-zegels. Door digitaal sparen aan te bieden, maakt de PLUS sparen voor klanten nog makkelijker en dit past in de route om de Beste Supermarkt van Nederland te worden.

BORGELE – Goed nieuws: vanaf 22 oktober spaar je bij PLUS Kolkman weer voor een gratis boodschappenpakket van maar liefst 50 euro. PLUS verwacht dat de spaaractie net zo’n succes zal worden als de voorgaande boodschappenpakketacties. Uit evaluatie van het MijnPLUSpanel blijkt namelijk dat ruim negen op de tien klanten meespaarden voor een boodschappenpakket en dat zij zó enthousiast waren, dat ze ook nu weer zullen deelnemen.

Novy de Lange Novy de Lange aan de Oerdijk bestaat dit jaar 90 jaar. Op 31 oktober jl. is het bovendien 15 jaar geleden dat de winkel van binnen geheel werd vernieuwd en de huidige eigenaren Piet en Hennie de Lange (de derde generatie) zich aansloten bij de landelijk opererende organisatie Novy. Winkel van Sinkel ‘We zijn geen standaardwinkel met alleen huishoudelijke artikelen’, die winkels zien we al genoeg. Novy de Lange in Schalkhaar is een echte ‘Winkel van Sinkel’, met een mix van artikelen uit de bouwmarkt, de huishoudwinkel, het postkantoor, kantoorartikelenshop, de speelgoedwinkel, de cadeauwinkel en meer... Wij zijn van alle markten thuis!’ En omdat we niet afhankelijk zijn van één leverancier, kunnen we meer bieden dan de meeste winkels in onze branche.

Onbekend Al zijn er veel mensen uit de omgeving die de winkel wel kennen, zullen er altijd mensen zijn die ons niet kennen. Maar waar vind je nog een winkel met zoveel diversiteit? En Schalkhaar is heel makkelijk te bereiken met de fiets en de auto kun je zelfs voor de winkel parkeren. Ook ideaal als je slechter ter been bent of een groot droogrek o.i.d. wilt kopen.

We verkopen o.a. ijzerwaren in kleine verpakkingen en soms zelfs los. En kunt u iets niet vinden, schroom u niet om te vragen want wellicht hebben we dat in een ‘verborgen vakje’ verstopt, of kunnen we het voor u bestellen. Eigenlijk is het assortiment te groot om in dit artikel te vermelden, dus kom gerust eens bij ons binnen wandelen.

Nieuwsbrief Sinds juli dit jaar kunnen de klanten zich inschrijven voor een nieuwsbrief. Met elke week een aanbieding, een artikel ‘uitgelicht’, een weetje en/of nieuwtjes. Tevens wordt er, als een folder is, de link meegestuurd om de folder digitaal te bekijken. Op onze website www.novydelange.nl kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief door één eenvoudige klik op ‘aanmelden nieuwsbrief’ en verzenden. Daarna krijgt u één keer in de week de nieuwsbrief in uw mailbox.

Gezamenlijk spaaraccount Sparen via de PLUS app werkt heel eenvoudig. Samen met een aantal gezins- of familieleden kan er gespaard worden op één account. Bij de kassa pak je je smartphone erbij en scan je zelf je persoonlijke QR-code. Op die manier telt de app automatisch het aantal punten bij je tegoed op. Volle spaarkaarten kun je via de PLUS app bij de kassa verzilveren voor het boodschappenpakket.

Ontspannen bij schoonheidssalon Grazia Schoonheidssalon Grazia is een knusse en professionele salon gelegen in de wijk Borgele. De salon beschikt over een eigen ingang en is op de begane grond. Als schoonheidsspecialiste sta ik voor persoonlijke aandacht, kwaliteit en vakkundig advies en dat voor een betaalbare prijs. Zo kost een basis gezichtsbehandeling slechts € 27,50. In een relaxte sfeer waarin je helemaal tot rust kunt komen, kun je in de salon terecht voor diverse gezichtsbehandelingen, handen voetverzorging, rugpakking, ontspanningsmassage, harsen, epileren en het verven van wimpers en wenkbrauwen. Nieuw in het assortiment is een gezichtsbehandeling op basis van alleen maar natuurproducten. Deze zijn op natuurlijke basis gemaakt van Aloe Vera en bio-extracten en zijn dierproefvrij. Met enige regelmaat zijn er aantrekkelijke aanbiedingen in de schoonheidssalon. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Ga naar www.schoonheidssalon-grazia.nl of volg mij op Facebook. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten in mijn schoonheidssalon!

Rommelmarkt! BORGELE - A.s. zaterdag 4 november houdt Jeu de boulesclub DBC KARRO- DEUX op haar locatie Sportpark Borgele, Bredenhorst 189, weer de traditionele rommelmarkt. Deze rommelmarkt wordt binnen gehouden. We hebben heel veel spullen bij elkaar gebracht en op tafels uitgestald zoals boeken, radio’s, speelgoed, huishoudelijke apparatuur etc. In het clubhuis kunt u terecht voor een kop koffie of thee. Er zijn parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen. Wij zien u graag op zaterdag 4 november a.s. van 9.30 uur tot 13.00 uur op onze overdekte rommelmarkt. Contactpersoon: Gerard v.d. Brink, 0645898947.

Volg/Like ons ook op Facebook Nadia Balukoski - Giugie


Onze bezorgtijden zijn fors uitgebreid We bezorgen voortaan van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur

Je boodschappen nóg sneller in huis? Tegen een extra vergoeding kun je ook gebruik maken van PLUS Express. Vandaag besteld, vandaag in huis.

Dat ziet er zo uit.

Selecteer een gewenst tijdstip Vandaag Dinsdag

Morgen Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

Zondag

Maandag

08:00 - 10:00 10:00 - 12:00

Voorbeeld: Wanneer je dinsdag om 10 uur bestelt kun je de boodschappen de volgende dag vanaf 10 uur laten bezorgen. Met PLUS Express kan dat nog dezelfde dag, 2 uur na bestelling zelfs.

Later

12:00 - 14:00

€8,50

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

14:00 - 16:00

€8,50

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

16:00 - 18:00

€8,50

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

18:00 - 20:00

€8,50

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

€6,00

Meest

VERANTWOORDE

Openingstijden: ma-za 8.00-21.00 // zo 9.00-20.00

Kolkman/Arkelstein 71 // Deventer // T: 0570 640229

plus.nl

BESTE Meest

VERANTWOORDE WIJN super

2016

Nadat je je bestelling hebt doorgegeven kun je een tijdsblok kiezen waarop de boodschappen bezorgd worden.

SUPER

markt MARKT BRON: GfK CONSUMENTENONDERZOEK

BRON: GfK BRON: NIELSEN CONSUMENTENONDERZOEK CONSUMENTENONDERZOEK

Meest

M

VERANTWOORDE

VER

BRON: GfK CONSUMENTENONDERZOEK

BRO CON

super markt

su m

Profile for MediaBuro Schoppema

Diepenveenborgele krant november  

Diepenveenborgele krant november  

Advertisement