Page 1

10 mei 2014 | Jaargang 3 | nr. 18

In de Marge

3

Erik langs de lijn

5

Colmpop 2014

8/9

De Smaak van Deventer

World Fair Trade Day in Deventer

12/13

DEVENTER - In Deventer is sinds kort een nieuwe werkgroep actief: Deventer Fair Trade Gemeente. Zij willen ervoor wil zorgen dat Deventer zich nog dit jaar fairtrade gemeente mag noemen. De werkgroep Deventer Fair Trade Gemeente wil winkels, horecagelegenheden, bedrijven, sportclubs, de gemeente Deventer, maar ook consumenten motiveren om zoveel mogelijk fairtrade producten te gaan gebruiken. Het kost vaak maar een fractie meer, maar voor de boeren in ontwikkelingslanden en hun kinderen is het een wereld van verschil. Eerlijke handel zorgt ervoor dat boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijk salaris krijgen voor het vaak zware werk wat zij doen. In AziĂŤ, Afrika en Zuid- Amerika worden nog steeds miljoenen mensen en kinderen uitgebuit. Zij produceren onder mensonterende omstandigheden koffie, chocolade, katoen, thee, suiker, wijn en goud wat wij in het rijke westen voor een klein prijsje willen kopen. Als boeren een eerlijke prijs krijgen voor het werk wat zij doen, dan kunnen zij investeren in hun bedrijf, daardoor betere producten leveren en hun kinderen naar school sturen.

Programma Drtv

15

W W W. S H O W T U I N H E E T E N . N L

Ladies night bij Sallandia

CULINAIR EVENEMENT KAZERNETUIN DE BOREEL

17 & 18 MEI VANAF 12 UUR

ONTWERP EN REALISATIE WWW.ONGEWOON.NL

DEVENTER - Op vrijdagavond 16 mei houdt de contactcommissie van D.v.v. Sallandia in haar clubhuis een Ladies Night van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Alle vrouwelijke belangstellenden vanaf 12 jaar zijn van harte welkom. Er zullen kraampjes aanwezig zijn met onder meer beauty en verzorging, dames kleding mt 36-42, grote maten kleding, oriflame, woonaccesoires, baby-kinderkleding mt 56-176, schoenen, tupperware , sieraden en tassen van stip en lief.

GRATIS ENTREE

Mega

Tributeweekend

2014

Zaterdag 17 mei 14.00 - 01.00 uur

Zondag 18 mei 14.00 - 20.00 uur

Evenemententerrein De Kuip - Colmschate

TOEGANG GRATIS

Kijk op www.colmpop.nl


Wij zijn er voor u als u ons nodig heeft. 0900 - 60 80 100

In rust en stijl afscheid nemen. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week in ons uitvaartcentrum.

(2 ct p/m)

www.ouderenombudsman.nl Telefoon: 0570 - 62 04 90 (24 uur per dag, ook in het weekend)

De OuderenOmbudsman helpt u op weg!

Monuta Spaans Mr. H.F. de Boerlaan 63a, Deventer www.monuta.nl

Bij vragen over zorg, geldzaken, mobiliteit, wonen, familiezaken en veiligheid.

Ook als u niet of elders verzekerd bent.

Zuivelhoeve Deventer bestaat 1 jaar! Speciaal voor u zijn er

4 knalaanbiedingen geselecteerd! Cashewnoten 100 gram

€ 1,29

Knoflookolijven 100 gram

€ 1,49

Roombrie

Boeren belegen kaas

€ 0,99

€ 5,99

100 gram

WEEKEND-TAS

500 gram

€ 10,-

Iedere vrijdag en zaterdag gevuld met allerlei lekkers. Wekelijks wisselend! Aanbiedingen zijn geldig van maandag 14 april t/m zaterdag 10 mei

A5 flyer_Zuivelhoeve.indd 2

Korte Bisschopstraat 4 | 7411 HK Deventer | 0570 - 615126 www.zuivelhoeve-deventer.nl

4/7/14 1:55 PM


Heemschut ondersteunt supportersactie stadionmuur Zwemvleugeltjes Na al zappend in het Eurosongfestival te belanden zei ik thuis: “Daar ga ik deze week maar eens een kolommetje aan wijden!” Toen kreeg ik van mijn eega te horen dat ze dat een prima plan vond, als het maar niet zo’n negatief verhaal werd. Daar ging mijn plan. Maar gelukkig viel mijn blik eerder deze week op een bord bij het zwembad met een term waar ik nog nooit van gehoord had. “Weet jij wat zwemvleugeltjes zijn?”, was dus mijn vraag in huize Stam. “Ja natuurlijk, dat zijn toch die zwembandjes voor kinderen om de armen.” Verdraaid, ondanks mijn tienjarige studie Nederlands (de lengte verraadt natuurlijk al wat tekort aan talent…) werd ik qua kennis geklopt door mijn vrouw die toch vooral verstand heeft van medische zaken. Zwemvleugeltjes. Heerlijk woord. In gedachten zie ik meteen kinderen met worstenbeentjes en –armpjes die al waggelend richting een kinderbadje hobbelen. Bij de rand aangekomen hoor je de bekende “Eeuj!”, van vaders die aankomt met de net opgeblazen zwembanden en ze om de bolle armpjes heen wurmt. Waarbij het kind het gewillig laat gebeuren en ondertussen alle kanten opkijkt behalve de goede. Nog een laatste teug lucht uit de longen van pa en dan hoppa, het water in. Beetje badderen, plasje erbij. In mijn eigen herinnering zijn de zwemvleugeltjes echt magische dingen. Je had ineens de armen van Rambo I, II en III tegelijk en je bleef nog drijven ook. En natuurlijk de kleurencombinatie. Fel oranje met witte binnenkant. Met enig nadeel dat ze altijd verzakten. Hingen die luchtige spierballen ineens als kipfiletjes aan de onderkant van je arm in plaats van erboven. Maar deze magische dingen heetten toen toch echt nog gewoon zwembandjes. Wat het ook wel weer een beetje zielig maakte. Want een ‘bandje’ klinkt natuurlijk veel minder stoer dan een paar vleugels. Als ik toen toch had geweten dat deze oranje accessoires, die mij tot een ‘Schwarzeneggert’ van het pierenbadje maakte, ook nog eens heuse zwemvleugels waren had ik me nog groter gewaand dan dat ik me destijds al voelde. Bij mijn ‘huiszwembad’ zijn ze verplicht voor de zwemmertjes zonder diploma, de zwemvleugeltjes. Dus de kans dat ik ooit nog het genot zal hebben van het om laten doen van deze oranje luchtkussens is nihil of zou betekenen dat ik in een behoorlijk gênante situatie beland ben. Dus blijft het bij de herinnering. Een hele fijne. En dat is volgens mijn vrouw leuker om over te lezen dan een tirade over het songfestival en de teloorgang hiervan.

DEVENTER - De wens om het gedeelte van de stadionmuur aan het supportersplein, liggend aan de Vetkampstraat te bewaren en opnieuw in de oude stijl op te bouwen heeft diverse acties, partners en sponsors opgeleverd om geld te verweven voor herstel van de muur.

Erfgoedvereniging Heemschut Overijssel ondersteunt de initiatieven voor behoud en integratie in het nieuwe stadionplan en wel om de volgende redenen: De muur maakt deel uit van voetbalstadion De Adelaarshorst en heeft cultuurhistorische waarde vanwege de grote betekenis van het stadion voor de historie van de voetbalsport in Oost-Nederland, in het bijzonder voor Deventer en vanwege zijn

relatie met het roemruchte en rijke verleden van voetbalvereniging Go Ahead Eagles. Daarnaast heeft de muur karakteristieke en bouwtechnische waarde vanwege de kwaliteit van het ontwerp (uit 1920) en vormt stedenbouwkundig een goed ensemble met de bebouwing aan de Vetkampstraat en is de muur nog goed herkenbaar als onderdeel van het stadion.

Hartelijke groeten, De familie Stam

Als je eens een lekker, licht gerecht wilt eten, neem dan bij ons in het restaurant zo’n heerlijke Vitello Tonnato schotel. Prachtig kalfsvlees met tonijnsaus. Het is niet zomaar een gerecht, nee er komt behoorlijk wat vakkennis bij kijken. Ten eerste het vlees. Het mooist een stuk Piemontse rund en dan ook nog dat deel uit het achterste been het zogenaamde Eye Ronde, dat in uiterst dunne plakjes moet worden gesneden. Dat doen wij altijd als het vlees licht gekoeld is, dat snijdt beter. Ten tweede de saus - oorspronkelijk verse witte tonijn. Deze vis wordt eerst gestoofd en gegaard in witte wijn, cider azijn, witte ui en knoflook en daarna gepureerd met een mix van olijfolie en plantaardige olie in een keukenmachine tot er een dikke mayonaise wordt gevormd. Aan deze mayonaise wordt nog ansjovis, cayennepeper en citroensap toegevoegd. Hier speelt het oog van de meester een grote rol. Na het opmaken van de plakjes vlees wordt de mayonaise over het vlees gegoten. Wat sla, rucola en andere groene groenten en de Vitello Tonnato is klaar om genuttigd te worden. Mario Lai

Vitello Tonnato

www. keizerskroondeventer.nl info@keizerskroondeventer.nl


Thuis volgens Linda en Jeroen‌

Thuis is voor ons lekker met z’n tweetjes op de bank. Lekker romantisch een filmpje kijken met een drankje erbij. We hoeven met niemand meer rekening te houden.

Op je bank kun je ontspannen, klets je gezellig of droom je weg over je toekomst. Je voelt je er thuis! En dat is onze drive. Rentree zit al bijna 100 jaar in het hart van Deventer, en dat merk je! Aan de betrokkenheid en het enthousiasme van ons team en ons bijzondere netwerk van lokale partners waar we mee samenwerken. We kennen onze stad als geen ander en geloven in de Deventer mentaliteit. Met elkaar meedenken, kansen zien en het gewoon regelen. Helder en zonder fratsen. Zo creĂŤren we iedere dag een echt thuis voor vele Deventenaren. Ook eens neerploffen op onze bank? De deur staat altijd open!

thuis in Deventer

rentree.nu


Twijfel Op de burelen aan de Vetkampstraat wordt koortsachtig doorgeploeterd, ondanks dat het seizoen voorbij is. Vele spelers vertrekken, zeven huurlingen en diverse spelers aan de onderkant van de selectie. Komend seizoen moet er een tweede elftal op de been worden gebracht en essentiële posities in het eerste worden ingevuld.
 Ik sprak na het laatste competitieduel, thuis tegen Roda, met de vertrekkende Xander Houtkoop. Ik heb me echt verbaasd gedurende dat gesprek. We spraken over de emoties van het gedegradeerde Roda, emoties die door merg en been gingen. Huilende mannen, boos, opvliegerig, maar ook stil verdriet. Ik heb ook dikwijls de andere kant meegemaakt, dat de tegenstander achteraf groot feest vierde en de Eagles verslagen waren in hun missie, dat doet pijn.
Xander zag het verdriet en was er van onder de indruk. We spraken over zijn seizoenen in de Adelaarshorst en weifelend begon hij te vertellen. Dat hij het ging missen, samen met het sfeervolste stadion van Nederland. Mooi compliment naar de suppor-

ters, die er mede voor zorgen dat de tegenstander onder de indruk is en voor de ploeg een ware twaalfde man zijn. Wel gaf hij aan zijn doel niet te hebben bereikt in Deventer en hij verwijt zichzelf dat ook wel. Toch wil hij graag wat anders, iets nieuws en stiekem ook iets groters. Xander meldde dat reeds in de winterstop bij de club, nadat hij een verbeterde aanbieding naast zich neer had gelegd. Vanaf dat moment ging het eigenlijk redelijk bergafwaarts met Xander. In plaats van een constante factor werd Xander een weifelaar, alsof hij niet zeker was van zichzelf. Het zorgde er in ieder geval voor dat, de in Almere geboren linkspoot, niet meer opviel. Andere clubs, naar zijn wens grotere, toonden geen interesse. Tot aan vorige week, daar was ADO. Op de vraag of dat nu echt een verbetering is opperde hij dat de club uit Den Haag op papier wel groter is. ‘Ik heb een keuze gemaakt om mezelf verder te ontwikkelen’, verteld hij dan bijna ingestudeerd. Maar zo vastberaden klonk het gesprek verder niet, hij heeft geen idee waar hij terecht gaat komen en dat vreet aan hem. Xander is een enorm gevoelsmens die móet spelen. Die

vertrouwen móet hebben om het uiterste uit hemzelf te kunnen halen. Bij Heerenveen en Heracles ontbrak dat en daarmee stokte zijn carrière. In Deventer ontving hij dat vertrouwen juist wel van Ten Hag. Hij ontwikkelde zich tot een smaakmaker en groeide mee met de groep in de eredivisie. Maar op het moment van persoonlijke doorontwikkeling leek het te stagneren. De tweede seizoenshelft op het hoogste niveau is daar een bewijs van. De vertrekkende Houtkoop verteld dan ook nog eens dat hij geen idee heeft bij welke trainer hij terecht komt en of die trainer dan wel dezelfde aanpak heeft als Booy in Deventer met hem heeft. Daar voel en proef ik toch de onzekerheid. Terwijl we verder praten bekruipt mij het gevoel dat hij een beslissing heeft genomen, maar dat hij er nu niet zo zeker meer van is. Of mogelijk is die beslissing gemaakt door, of met invloed van, derden. Vlak de zaakwaarnemers niet uit. Die verdienen alleen maar wat als een spelers wisselt van club. Een speler die langdurig bij één club speelt is totaal niet interessant voor hun portemonnee. Xander twijfelt. Zou er een weg terug zijn voor hem, of zou dat gezichtsverlies zijn? Wil zijn vriendin graag elders vertoeven? Heeft de zaakwaarnemer het laatste woord? Maar goed, de Eagles moeten verder en zullen een vervanger voor hem gaan regelen.

Kennismakingsdag UD

Deventer

Filmprogramma 11-05 t/m 14-05 ZO

Bad Neighbours (première)

WO

13-05

14-05

16:15

16:15

16:15

16:00

19:00

20:15

20:15

20:15

De 100-Jarige Man Die Uit Het Raam Klom En Verdween

3

16:00

16:00

16:00

16:00

20:15

20:15

20:15

Divergent

3 3 3

20:15

Noah 3D

The Amazing Spider-Man 2 3D

20:00 20:00

20:00

20:00

16:00

16:00

16:00

16:00

18:45

20:15

20:15

20:15

16:00

16:15

16:00

16:15

18:45

20:00

18:30

20:00

21:45

The Other Woman

2

21:15

The Railway Man Toen Was Geluk Heel Gewoon

4 2

20:00

2

10:45

21:30 20:00

19:00

16:15

16:15

20:00

13:45

Kinderfilms Muppets Most Wanted NL

13:45

14:00 16:15

16:15

Flits & Het Magische Huis 3D

2

11:00

14:00

13:45

Pim & Pom Het Grote Avontuur Rio 2 2D NL

1 2

11:00 11:00

14:00

13:30

Rio 2 3D NL

2

10:45

16:00

16:00

13:30

14:00 16:15

16:00

TinkerBell En De Piraten 3D

1

11:15

14:00

14:00

Evenementen Sneak Preview Toen Was Geluk Heel Gewoon (Senioren)

4 3

21:00 13:45

Colmschate weer een weekend vol met popmuziek

ders. Er is ook een bekende speler aanwezig van de Go Ahead Eagles waarmee ze allemaal op de foto kunnen. Voor alle nieuwe leden is een voetbal met een handtekening van een Go-Ahead agles speler. Er zijn die middag allerlei voetbaltrainingsvormen, zodat iedereen lekker met de bal bezig kan

zijn. Uiteraard is iedereen welkom, men biedt vertier en voetbal voor alle leeftijden en iedereen wil toch op de foto met een GAE speler?

Deventer. Oude Stijl Jazz Promotion Deventer houdt dan samen met De DEVENTER - Op zondag 25 mei gaat Fermerie een Dixielandbreakfast. er iets bijzonders gebeuren in De Bij voorinschrijving van € 15,- komt Fermerie aan het Muggeplein in men aan een gedekte Frühstücktafel te zitten met een ontbijt met werke-

lijk alles ‘d’rop en d’ran’. Voor zover bekend heeft een dergelijke opzet in Nederland nog geen ingang gevonden; in Duitsland daarentegen kom je het steeds vaker tegen. Aanvang: 10.30 uur. Einde 13.00 uur.

Jazz in de Fermerie

DI

12-05

21:15

COLMSCHATE - In het weekend van 17 en 18 mei wordt Colmpop weer gehouden. Dit jaar is er weer veel nieuw talent op het podium, met onder andere SIXER. Reset Dynamite, Twan, Piece of Rock, One Dollar Gun en Niewies. De zaterdagavond zal geopend worden door de winnaars van vorig jaar, Red House. Verder zullen Skunk (Doe maar), Bitesnake (Whitesnake) optreden en de avond wordt afgesloten door de Italiaans band Dream Company (Bon jovi). Zondag zal om DEVENTER - Op woensdagmiddag 14 mei houdt UD om 15.00 uur een vriendjesdag. Alle spelers van UD kunnen die dag met een vriendje, broertje, zusje, neefje of anderen naar UD komen. Ook kinderen met interesse in voetbal zijn die middag van harte welkom. Uiteraard geldt dit welkom ook voor alle ou-

3

MA

11-05

Opgeven is niet verplicht maar het is wel handig om je op te geven via leden@konud.nl. De middag is afgelopen rond 17.00 uur.

14.00 worden geopend door de andere winnaar van Colmpop 2013, Manana Acoustic. Hierna komen de volgende bands, No Time ( Soul en Motown covers),The Bootleg Doors (The Doors) en de dag zal afgesloten worden door Nice n’ Rough (Tina Turner, zie foto). Nieuw op Colmpop is dit jaar de nieuwe Ondernemers hoek, hier zullen startende ondernemers hun kunnen en producten tonen. Net als alle andere jaren tot nu toe is Colmpop weer gratis toegang.


OPEN HUIS

Elk kunstgebit

verdient de

zaterdag 17 mei

zorg van Webbink!

van 11:00 - 13:00 uur

Mooi hoeft niet duur te zijn.  u heeft bij ons geen verwijzing nodig

koop nu met een

-

star ters leningwij zijn gekwalificeerd om aan te metenwij zorgen dat u zoveel mogelijk vergoed krijgtwij hebben rechtstreeks contact met de verzekeraarswij zijn er ook voor reparatie en opvulling wij zorgen dat mondzorg goed is en niet onnodig duurNeem eens contact met ons op, samen maken we vrijblijvend een behandelplan tot en met de nacontrole.

Een initiatief van:

Boxbergerweg 25

KIJK VOOR HET VOLLEDIGE AANBOD OP:

www.startindeventer.nl

7412 BB Deventer Tel. (0570) 645 354 Ook in Rijssen en Nijverdal

w w w. g w e b b i n k . n l


Bathmen spant de Kroon

BATHMEN – Het evenement Bathmen spant de Kroon is een vierdaags groot historisch feest in en om Bathmen, voor iedereen die houdt van historisch straatspektakel, wapengekletter en Oranje. Het vindt plaats tijdens het Hemelvaartsweekend van 29 mei tot en met 1 juni. De klok wordt dan 200 jaar teruggezet. De aanleiding is simpel: Bathmen heeft veruit de oudste Oranjevereniging van Nederland, even oud als het Koninkrijk: 200 jaar. (En niet zomaar de oudste - de op een-na-oudste is wel 50 jaar jonger.) Daarnaast vond toen de laatste veldslag tegen de Fransen plaats bij Bathmen met het eerste ‘legertje’ van de latere Nederlandse Landmacht. Hoe dit zo komt? In 1814 kwam de toenmalige Prins Willem Frederik. Hij kreeg daar een klein leger van burgermilities mee, dat gevormd werd door Bathmense boeren daartoe opgeroepen door de plaatselijke Schout. Dit om Deventer te bevrijden van een van de laatste Franse garnizoenen in Nederland. Het dorp betuigde meteen trouw aan de Prins van Oranje, richtte de allereerste Oranjevereniging op en vierde dit met een Koningsdag: de

allereerste Koningsdag. De inwoners van Bathmen hebben dit jubileum aangegrepen voor een groots spektakel dat het dorp nu al lang in zijn greep houdt. Terwijl de eerste aanstichters al in oktober 2012 begonnen, ging het een jaar later viraal en werd het hele dorp besmet. Van jong tot oud en van de buurtschappen Loo tot Oxe, overal wordt kroongespannen. Door de vele honderden vrijwilligers die in 33 werkgroepen actief zijn, de bewoners van 61 straten die volop in de weer zijn met de straatversiering, de 150 Landstormers die zich alvast aan het opwarmen zijn om straks met de Prins op te rukken tegen de Fransen, de breiende vrouwen in het bejaardentehuis, de naaiende vrouwen in tal van naaiateliers in het dorp, timmerende mannen die oude boerderijtjes maken en de schooljeugd die zijn eigen sprookje krijgt en een speciale cupsong instudeert waarmee tijdens het historisch ontbijt op Hemelvaartsdag een recordpoging wordt gewaagd. Een greep uit de werkgroepen geeft een beeld van de totaalaanpak: historisch ontbijt, dorpsdecor, dieren, educatie, eet- en drinkfestijn, fietstocht, foto en film, paarden, historische activiteiten, jeugd, kleding, landstorm, lazaretten,  marketentsters, muziek,

nedersaksische taal, optocht, oude ambachten, ouderen, sport, straatversiering, terreinen en materialen en olle kos (voeding). Historische boerderijen, handwijzers en grafzerken verrijzen in het dorp, en ook een heuse mestvaalt, maar waar die komt wordt zo lang mogelijk geheim gehouden. De historische brink in Bathmen is het brandpunt van de meeste activiteiten: historisch ontbijten met oerbroden en pannenkoeken, straatspektakel, oude ambachten en gebruiken, een os aan het spit, muziek met de eerste opvoering van Tsjaikovski’s Ouverture 1812, openluchtvoorstellingen en tentoonstellingen. Er komen meerdere garnizoenen Fransen, in totaal ruim 300 manschappen: Grenadiers, Infanterie, Artillerie, Cavalerie en ook de gegoede burgerij is van de partij. Uit Rusland worden heuse Kozakken ingevlogen. De troepen leven zo authentiek mogelijk vier dagen in kampementen in de bossen bij Bathmen. In het dorp vinden de nodige schermutselingen plaats. Op zaterdag vindt een eerste confrontatie op het slagveld plaats, zondag is dan eindelijk de grote veldslag waarin Prins Willem Frederik en Keizer Napoleon tegenover elkaar op het slagveld staan en de strijd wordt beslist.

Fietstocht voor alleenstaanden DEVENTER - De Werkgroep voor Alleenstaanden houdt zondag 18 mei een fietstocht vanuit Deventer. Deelnemers vertrekken om 12.00 bij het NS station te Deventer.

Tweedehands Kinderkleding- en speelgoedbeurs DEVENTER - Zaterdag 14 juni houdt WSV de IJssel samen met enkele buurtbewoners en WijDeventer een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs van 13.00-15.00 uur. Deze buurtactiviteit wordt gehouden in de zaal van WSV de IJs-

sel aan de Kersenstraat 2. Er zijn 25 tafels beschikbaar, hierop kan men eigen spullen verkopen. Om een tafel te reserveren kan men zich aanmelden (met adresgegevens) via wsvdeijssel@home.nl. Bewoners uit de Zandweerd hebben voorrang.

ZATERDAG 25 OKTOBER 2014

viseerd wordt eten of drinken voor onderweg zelf mee te nemen. De acDe lengte van deze tocht is ongeveer tiviteit staat open voor mensen van 50 kilometer en gaat richting Laren. 25 jaar en ouder. Het tempo ligt ongeveer tussen 16 en 18 kilometer per uur. Deelname Voor informatie kan gebeld worden is gratis, maar op eigen risico. Gead- naar de heer Wemmers, 0628443510.

Nog enkele Startersleningen beschikbaar

Starters in Deventer gezocht DEVENTER - De Starterslening in Deventer was vorig jaar een succes. Dit jaar hebben nog maar weinig starters gebruik gemaakt van de lening, terwijl hiervoor nog steeds geld beschikbaar is. De Starterlening is vorig jaar geïntroduceerd door de Deventer corporaties in samenwerking met de gemeente Deventer. Starterslening Woonbedrijf ieder1 en Rentree voeren in mei campagne voor de Starterlening. Er komen o.a. posters door heel Deventer te hangen. “We willen starters graag attenderen op de Starterslening. Er is namelijk nog geld beschikbaar. Zo jammer als hier geen gebruik van wordt gemaakt, omdat mensen het niet weten of te laat reageren”, aldus Liza de Vos, woonmakelaar bij Woonbedrijf ieder1. Open Huis Op zaterdag 17 mei van 11.00 tot 13.00 uur is er open huis bij de woningen van Rentree en Woonbedrijf ieder1. De woningen die deelnemen komen voor een starterslening in aanmerking. Voor een bezoek aan de woningen hoeft geen afspraak gemaakt te worden. Het volledige aanbod staat op www.startindeventer.nl. Kopen met Starterslening Kopers van een eerste huis kunnen gebruik maken van de Starterslening. Dit geldt alleen voor een koopwoning van een Deventer corporatie. Naast een hypotheek kunnen starters een gunstige lening krijgen: de eerste drie jaar is de lening namelijk rente en aflossingsvrij. Als het inkomen van de koper stijgt, wordt de rente verhoogd en de aflossingscapaciteit bepaald. Meer informatie over de Starterslening: www.startindeventer.nl, www.svn.nl.

INSCHRIJVING GEOPEND DOE MEE MET DE RABO KIDSRUN, 2 MIJL DEXTRO ENERGY 5 MIJL OF DE BROOKS 10 MIJL WWW.DIEPEHELHOLTERBERGLOOP.NL


Holterweg 91 + Andriessenplein 43 7429 AE DEVENTER Tel: 0570-651070 Fax: 0570-657724 www.paulvangurp.nl

Snipperlingsdijk 50 - 7417 BK Deventer - 0570 624122 - www.groendeventer.nl

Mega

Tributeweekend

Zaterdag 17 mei 14.00 - 01.00 uur 0570 658169

elektra - gas - water - cv - sanitair wassen - drogen - koelen - vriezen service en onderhoud OOK VOOR TOTALE BADKAMERVERBOUWINGEN Schonenvaardersstraat 1 • 7418 CC Deventer • tel. 0570-623624 • info@beltmansmit.nl

Shell Station Margijnenenk 44 Deventer Shell brandstoffen, carwash en aanhangerverhuur

Open Podium Red House Skunk (Doe Maar) Bitesnake (Whitesnake) Dream Company (Bon Jovi)

Kijk op www.colmpop.nl


Dorstlessend

www.EYkelenkamp.nu Teugseweg 9, 7418 AM Deventer, tel. 0570-624975, www.EYkelenkamp.nu

2014

www.hoveniersbedrijfwolters.nl

Hans Kok Winkelcentrum Colmschate

Zondag 18 mei

14.00 - 20.00 uur

Mañana Acoustic The Bootleg Doors (The Doors) No Time (soul motown) Nice ’n Rough (Tina Turner) Evenemententerrein De Kuip - Colmschate

TOEGANG GRATIS

Oude Oxersteeg 3 7421 KD Deventer Tel. 0570 - 65 13 32 www.garagewolters.nl


St rijd m ee te ge n n ha rt- en va at zi ekte

www.hartstichting.nl Zolang levens te vroeg stoppen, blijven wij doorgaan.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt NIET op prijs gesteld.


Restaurant “Vrijdag” opent haar deuren op de Boreel Met een ui naar bed Onlangs vertelde ik aan iemand dat ik tegenwoordig met een ui naar bed ga. Diegene tegen wie ik dit zei had er blijkbaar een andere gedachte bij, dan hetgeen ik bedoelde. De persoon dacht dat ik met een ui mijn partner bedoelde, maar dat was niet zo. Ik kan mij trouwens wel voorstellen dat er partners bestaan, die net als uien om te huilen zijn. Blanda Mama heeft ernstige last van verkoudheid en omdat vooral ’s nachts de kriebelhoest opspeelt ligt er dus letterlijk een ui in het bed. Uien helpen goed tegen verkoudheid, vastzittend slijm en hoesten. Uit onderzoek is ook gebleken dat het consumeren van een ui door het stofje quercetine goed tegen hooikoorts helpt. Omdat je de gepelde ui de volgende avond toch niet meer kunt gebruiken, kun je deze ui dus net zo goed direct bij het wakker worden opeten. Het is helaas bij velen onbekend dat veel kruiden en groentes zeer geschikt zijn om kwalen te voorkomen of te verhelpen. Neem nou bijvoorbeeld de kentjoerwortel, die redelijk te vergelijken is met de laos- en gemberwortel. Kentjoer wordt in de Indonesische keuken vooral als specerij gebruikt, terwijl deze wortel in andere landen vaak als medicijn tegen maagklachten wordt gebruikt. Zo is voor velen ook onbekend dat de ons bekende Spaanse peper meer vitamine C bevat dan de gemiddelde sinaasappel. Daarbij blijkt een Spaanse peper ook redelijk goed als antibiotica te kunnen dienen. In de peper zit het stofje capsaïcine. Deze stof werkt pijnstillend, is goed tegen bijholteontsteking/verkoudheid en onderzoek heeft uitgewezen dat kankercellen zichzelf kapot maken wanneer ze de scherpe stof binnenkrijgen. Mensen met een te hoge bloeddruk kunnen helaas beter het pittige pepertje laten staan. In mijn blog van Blanda Mama heb ik al eens de gezonde en pijnstillende werking van gember benoemd. Daarin had ik nog niet benoemd dat verse gemberthee ook supergoed helpt tegen menstruatiepijn. De laoswortel blijkt de bloedtoevoer naar het hart en mede de spijsvertering te verbeteren, waardoor dit kruid ook helpt tegen indigestie, gasvorming en het prikkelbare darmsyndroom. Tevens beschermt laos net als koenjit de lever tegen schade door paracetamol. Echter met deze tips kunt u wellicht de paracetamol voortaan achterwege laten. Blanda Mama wenst u veel gezondheid toe en u weet nu wanneer u verkouden bent, dat een gepelde ui uw tijdelijke bedpartner wordt.

DEVENTER - Een klein jaar geleden stond in de Deventerextra te lezen dat er een nieuw restaurant op winkelcentrum de Boreel zou komen. Velen die langs het voormalige “Grandcafe Luxor” liepen om naar de bioscoop te gaan, zagen dat er grondig werd verbouwd. De verbouwing is klaar en eigenaar Wyu Xu is zeer blij te mogen mededelen dat vanaf 6 mei jl. Restaurant “Vrijdag” voor iedereen geopend is. Afgelopen weken heeft het nieuwe restaurant een campagne gevoerd door posters te laten plaatsen in diverse abri’s in Deventer (zie foto). Zo heeft hij de naam van het restaurant al onder de aandacht gebracht in Deventer. Restaurant De vele vierkante meters op de eerste etage (boven de Media Markt) hebben een geweldige metamorfose ondergaan. De opstelling van de tafels, stoelen en banken is zodanig dat een ieder genoeg ruimte heeft om naar de open keuken te lopen, waar alle gerechten vers worden breid. Het “All dining” concept bestaat niet uit één vaste keuken, maar een selectie gerechten uit verschillende internationale keukens. Een wereldkeuken dus! Onderling geen discussies meer over wie wat wil eten. Van sushi tot pan- Wyu Xu. “Het is een beleving bij nenkoeken, er is voor ieder wat wils “Vrijdag”. De naam is gekozen ombij Vrijdag. dat je jezelf er vrij voelt om te eten wat je wilt. En iedereen, van jong tot Een greep uit de vele gerechten: oud, het vrijdaggevoel kent, het gesushi, grill, wok, tapas, pannenkoe- voel om met vrienden en familie leuken, rotisserie, teppan yaki, smoo- ke dingen te gaan doen. Bij Vrijdag thies, salades, pasta, pizza, verse is het elke dag vrijdag en natuurlijk wafels, chocoladefontein etc. etc. is het restaurant ook op andere da“Teveel om op te noemen”, vertelt gen open.

Ook de kinderspeelruimte, die aan het restaurant grenst, is voor kinderen weer geopend, zodat ze tijdens of na het eten lekker kunnen spelen. De speelruimte is ook geopend voor kinderen die alleen willen komen spelen, zonder te eten. Kortom, Deventer en winkelcentrum de Boreel, is een restaurant rijker waar velen van zullen gaan genieten.

50 jaar getrouwd! Lentefair in de Pastorietuin te Diepenveen DIEPENVEEN - Voor de vijfde keer wordt er een lentefair georganiseerd in de sfeervolle pastorietuin in Diepenveen (Kerkplein 5). Deze lentefair in Engelse stijl is op Hemelvaartsdag (29 mei) van half twaalf tot vijf uur. Er is een gezellige groenmarkt met planten, bloemen, tuin- en natuurinformatie en ambachtelijke tuinproducten zoals jams/chutneys, sappen en asperges. • Op donderdag 24 april j.l. waren Dinie en Wim Diersen 50 jaar Groenondernemers uit Diepenveen getrouwd. Het echtpaar woont al jaren in Colmschate. Eerst in de Stationsstraat en nu al meer dan 20 jaar aan de Bonenkamp. Felici- en omgeving presenteren hun protaties kregen zij van familie, vrienden en bekenden en een brief van ducten of activiteiten. Bezoekers kunnen bloemen, planten, biologide burgemeester van Deventer. sche groenten en andere producten kopen. Burgemeester Heidema 125 km zijn 1 à 2 stops gepland om Verschillende ‘groene’ verenigingen start promotierit de inwendige mens te versterken. zoals Groei en Bloei, de ImkerverIJselrijders Burgemeester Heidema zal om eniging, IVN, de Historische Vereni10.30 uur het startschot geven. De ging en Duurzaam Diepenveen verDEVENTER - In het kader van haar verwachte terugkomst tijd zal rond tellen over hun activiteiten. Er zijn 40-jarige bestaan, houdt MTK 16.00 uur zijn, kortom een mooie demonstraties bloemschikken, korfde IJselrijders, op 18 mei 2014, dagbesteding in een prachtige om- vlechten en knutselworkshops voor een promotie toerrit voor motor- geving. Voor opgave kan men zich de kinderen. Ook zijn er schaapjes rijders. Deze open rit zal worden aanmelden op de website van de en kippen te zien, en een ezel. In de historische kloosterkerk is gereden in de prachtige omgeving IJselrijders van Deventer. In deze rit van +/- www.ijselrijders.nl/promotierit. een tentoonstelling met historische foto’s van Diepenveen, verzorgd

door de Historische Vereniging. Aan het begin van de middag is de prijsuitreiking van de taartenwedstrijd door een deskundige jury. Daarna worden de taarten geserveerd op het tuinterras. De Lentefair is in korte tijd een belangrijk evenement geworden in Diepenveen. Dit succesvolle initiatief is ontstaan vanuit ‘groene’ vrijwilligers die belangstellenden willen laten genieten van deze prachtige historische locatie en het groene hart van Diepenveen. De

toegang is gratis. De opbrengsten van de lentefair zijn bestemd voor de instandhouding van het historische plein en pastorietuin. Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen. Dit in het kader van de duurzame en groene sfeer van de activiteit maar natuurlijk ook om parkeerproblemen te voorkomen. Voor vragen en inlichtingen kan men terecht bij Henk Spit, 0570 – 591271 of bij Mevr. Hanne Struik, 06 – 53972168.


Zo lang mogelijk thuis of zo thuis als mogelijk…

Vertrouwd dichtbij met Carinova Als het om zorg gaat, dan is Carinova een verstandige keuze.

Hoge rapportcijfers

Want hoewel Carinova een grote organisatie is met veel

Cliënten waarderen Carinova’s prestaties met hoge cijfers.

cliënten, kiezen wij nadrukkelijk voor kleinschaligheid. Zo

Bijvoorbeeld een 8,5 voor betrokkenheid en deskundigheid

werken we bijvoorbeeld met zelfstandig werkende wijk(zorg)

van medewerkers. Ook voor snelle zorg - meestal dezelfde dag

teams onder regie van een coördinerend wijkverpleegkundige.

nog - scoort Carinova ver boven het landelijk gemiddelde.

En ook als het om Woonzorg gaat werken we op die manier: met zelfstandige teams onder regie van een coördinator zorg.

Zorg of ondersteuning nodig? Dus Thuiszorg, Woonzorg, Huishoudelijke Hulp of Mantelzorg-

Thuis of zo thuis als mogelijk…

ondersteuning nodig? Bel dan 0900 86 62 of kijk op

Die kleinschaligheid hoort bij Carinova’s visie op zorg.

www.carinova.nl/dichtbij. Daar kunt u ook lezen wat cliënten,

‘Vertrouwd dichtbij’ in wijk of buurt, transparant en

medewerkers en verwijzers van Carinova vinden.

toegankelijk en altijd uitgaand van ieders eigen kracht. Zodat elke cliënt thuis kan (blijven) wonen of zo thuis als mogelijk.

Vertrouwd dichtbij

www.carinova.nl/dichtbij


Bibliotheek viert 5 jaar leesplezier voor baby’s

Steak Tartare, een echte Franse klassieker Ingrediënten voor 4 personen • 600 gram malse kogelbiefstuk of ossenhaas • 4 eierdooiers (wij adviseren met gepasteuriseerde eierdooiers te werken) • 2 theelepels Franse mosterd (moutarde de Dijon) • Klein scheutje Worcetersaus • Paar druppels Tabasco • 1 sjalotje gepeld • ½ bosje peterselie • 20 gram kappertjes • 50 gram cornichons (zure kleine augurkjes)

DEVENTER - BoekStart bestaat dit jaar 5 jaar. De Bibliotheek Deventer gaat dit op 21 mei vieren met het BoekStartFeest; een mooi programma vol workshops voor kinderen tot 4 jaar. BoekStart wil het lezen met heel jonge kinderen bevorderen én ouders met baby’s laten genieten van boeken. Het is een landelijk programma dat vanuit de bibliotheek georganiseerd wordt. Ruim 95 procent van de bibliotheken in Nederland doet inmiddels mee. Gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken. In Deventer gaf wethouder Marco Swart het startsein voor BoekStart. Op woensdag 19 januari 2011 reikte hij de eerste BoekStartkoffertjes uit aan enkele jonge ouders en hun baby's. Het project is ook in Deventer

een groot succes. Ruim 40 procent van ouders met baby's tussen de 3 en 18 maanden haalt het BoekStartkoffertje op en maakt de baby lid van de bibliotheek. In drie jaar tijd kreeg de Bibliotheek Deventer er ruim 2000 leden bij in de leeftijd tussen de 0 en 4 jaar. Van dit aantal is 65% onder de 2 jaar. Ook de BoekStartinloopochtenden in Zandweerd en Keizerslanden worden goed bezocht. Deze positieve resultaten zijn een feestje waard. Op 21 mei organiseert de Bibliotheek Deventer het eerste BoekStartFeest in de Bibliotheek Centrum van 9.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur). Ouders, grootouders, oppasvrienden, professionals en natuurlijk de allerkleinsten tot 4 jaar zijn van harte uitgenodigd voor dit feest.

Er zijn diverse workshops. Ouders kunnen dansen met hun baby in een draagdoek, leren hoe voorlezen ondersteund kan worden met gebaren en kennismaken met Muziek op Schoot. Daarnaast is er een informatiemarkt met voorlichting over het belang van voorlezen, taalontwikkeling en plezier in woorden en bewegen. De hele ochtend wordt er voorgelezen in De Gele Verhalenbus en kunnen de kleintjes luisteren naar een leuk, vrolijk of spannend verhaal. Aan het BoekStartFeest werken onder andere mee: Wapperkids, Leeuwenkuil kunstencentrum, Sam&ko kinderopvang en Mambies Dans. De toegang is gratis en opgave is niet nodig. • FOTO: YIP TANG

Beumer en Drost opent Deventer op Stelten DEVENTER - In de historische Bergkerk zal het Deventer Toneelschap Beumer & Drost op 10 juli met zijn nieuwe familievoorstelling Chuck & Charlene de 18e editie van het internationale theaterfestival Deventer op Stelten openen. Van 11 tot en met 13 juli kan het publiek de voorstelling beleven in een wel heel bijzondere ambiance. Het was passen en meten maar met een kleine aanpassing lukt het om het bijzondere decor tussen de zuilen in de 12e eeuwse kruisbasiliek te plaatsen. Een decor in Western-stijl van een schiettent met alles erop en eraan. Als het gordijn van de kermistent opzij schuift, krijgt men

inzicht in de bizarre en aandoenlijke wereld van Chuck & Charlene. Immens populair waren ze, de zingende bankovervallers Chuck en Charlene, de Bonnie & Clyde van de Lage Landen. Na hun optredens bij diverse bankfilialen, smolt het hart van de ruwste bolster tot een blanke pit. Huilden notoire mensenhaters als kinderen en kregen Chuck & Charlene van ontroerde bankmedewerkers al het geld uit de kluis. Politie en autoriteiten zetten echter een meedogenloze klopjacht in. Achtervolgingen over daken en in auto’s volgen maar Chuck & Charlene ontsnapten telkenmale op miraculeuze wijze. Tot die avond in de bossen…

Chuck & Charlene is een voorstelling vol zang, dans en veel muziek. Natuurlijk met de Beumer & Drosteriaanse taalspelletjes en authentieke theorieën over het leven. Een voorstelling in “glitter en glamour” en met furore gespeeld in een schiettent met diepgang. Deventer op Stelten biedt nationale en internationale topacts uit Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, België en Nederland. Het festival programmeert voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke en figuurlijke zin. Het jaarlijkse zomerfestival wordt bezocht door ruim 140.000 bezoekers.

Leesvirus beheerst Bibliotheek Deventer DEVENTER – Op donderdag 22 mei heerst er een besmettelijk virus in de Bibliotheek Deventer: het Leesvirus! Maar liefst 260 Kinderen van zeven verschillende basisscholen uit de gemeente Deventer hebben de afgelopen twee maanden mee gedaan aan dit leesproject, dat op deze dag wordt afgesloten.

groep 6. De kinderen lezen 10 boeken, beantwoorden hierover quizvragen en maken werkstukken naar aanleiding van de verhalen. Ook geven ze op www.leesvirus.nl hun mening over de boeken. Hiermee zijn punten te verdienen. De school die de meeste punten verzamelt en die dus het meest ‘besmet’ is met het Leesvirus, mag zich LeesviruswinLeesvirus is een digitaal leesbevor- naar van Deventer noemen. deringsproject voor leerlingen uit Op donderdag 22 mei wordt de win-

nende school bekend gemaakt en de Leesvirus-wisselbeker uitgereikt. Tevens is er een muzikale voorstelling van de schrijfster Anneke Scholtens; haar boeken waren eerder besmet met het Leesvirus. De afsluitende bijeenkomsten van Leesvirus vinden plaats in de Lindeboom, Lindeboomsweg 1 te Schalkhaar, van 9.15 -10.15 uur en van 10.45 -11.45 uur.

Roer alles door het dooiermengsel. Schep vlak voor serveren de fijngehakte biefstuk door het mengsel. Proef of er nog wat tabasco, zout of versgemalen peper bij moet. Schep de steak tartare in een cirkel van 3 cm dik (formaat hamburger) op gekoelde borden. Voor de garnering kun je wat sla op doen en naast de steak tartare wat kleine gesneden sjalotten leggen. In Frankrijk serveert men vaak salade en frites bij een steak tartare.

Bereidingswijze Snijd het vlees eerst in reepjes en hak het dan in kleine blokjes. Gebruik en zeer scherp mes hiervoor en werk zeer hygiënisch, het betreft een rauw product!, bewaar het vlees gekoeld in een kom. In een ander kom klop de dooiers met een vork los met de mosterd. Voeg naar smaak worcestersaus, tabasco, zout en eventueel peper toe. Klop druppelsgewijs een gelijk volume aan olijfolie door het dooiermengsel. Snijd de sjalot, peterselie, kappertjes en augurkjes ragfijn.

Verkoop Poëziefestival ‘Het Tuinfeest’ gestart DEVENTER - Op zaterdag 2 augustus wordt het poëziefestival Het Tuinfeest gehouden, in de oude binnenstad van Deventer. Het festival vindt plaats aan de vooravond van de grootste boekenmarkt van Europa. De kaartverkoop start vandaag voor Vrienden van Theater Bouwkunde. Vanaf dinsdag 13 mei kan iedereen kaarten kopen. Wacht niet te lang want Het Tuinfeest is ieder jaar uitverkocht. Rondom Theater Bouwkunde dragen vele dichters voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen. Welke dichters en muzikanten er dit jaar zullen optreden blijft nog even een verrassing. Kaarten zijn via de website te koop voor € 29,50. Tevens is er de mogelijkheid om voor een twee-gangen buffet kaarten te bestellen à € 23,50 per persoon. Meer informatie: www.hettuinfeest.nl. Het Tuinfeest is ook te volgen via Twitter: www.twitter.com/HetTuinfeest (@HetTuinfeest).

Veel publiek bij Multicultureel festival DEVENTER - Afgelopen weekeinde werd het multicultureel festival gehouden in Deventer. Het gehele weekend waren er volop activiteiten bij de Moskee aan de Smyrnastraat. Er was van alles te doen en te zien voor bezoekers, van ‘olie worste-

len’ tot aan de verkoop van Turkse producten. De Islamitische Stichting Nederland Cultureel Centrum en Moskee Deventer organiseerden gezamenlijk dit festival waar men tevreden op terugkijkt. • Foto: Alex Schokker


DE SMAAK VAN DEVENTER

DEVENTER - De eerste editie van De Smaak van Deventer is bijna zover! Van vrijdagavond 16 mei t/m zondagavond 18 mei 2014 een culinair evenement in de historische Hanzestad Deventer. In de kazernetuin van De Boreel trekken de beste restaurateurs van Deventer en omstreken alles uit de kast om u kennis te laten maken met hun specialiteiten. Graag biedt de organisatie en Deventer extra haar lezers alvast “een kijkje in de keuken” van De Smaak van Deventer en hopen wij dan ook dat bij het zien en lezen van alle gerechten, bij u het water al door de mond loopt… Wij nodigen u dan ook van harte uit om te komen proeven tijdens dit smaakvolle en culinaire festijn!

De gerechten

PO

STI

Hu nge isgemaa Maro hakt met kte So ep kk Aub aans ge Rabarber ergin erol haktbal chutney geiten met mu letjes nt en ka Kokk as els Crum grun ble met schn abel professo ijs (v r egan ) Note

ger e Bur mad ome ter e side" Lobs th Asian salat on ter a lobs

ies H

Jack

"With

soorten van drie rnaal ‘tartaar’ n ga Ceviche n bitterbal va vis en ee kitori’s reide ya be g eg Green saus Op the teriyaki met een

e Strudl vocaat rber ad Raba im van hu een sc rges met n Aspe va Salade

he ologisc hips, van bi ec Rilette oen, groent e sherry rh zoet kempe en gel van ol ko witte oofd en , gest ba en s rund gam Sallanden, truffel, n le gebakk ddenstoe pa

typ Viert en al v een oester ersch wijn in c illen & ch omb de am inati pag e ne b met ar

LLI H

Med

ON

OTE aillo LS n en G van Zal ruye re omm met aa een katensp wikkeld rdappel kroka ek m met et n tje th Kroka unb nt ge rood gero bakke n okte rund zwezerik en er met balsam rib-eye met gedro ic ogde o, app el

Fore lo me p rod t ke e rrie biete ma nsa Lak yon lad env ais e o e me p vo elde t hu orja r bie a isg etr rsgro fstuk okk e en nte kalf sju s

Vitello tonnato Gebraden kalfs muis overgote n met huisgemaakte tonijnmayona ise en kappertjes Agnello della Murg ia con orrechiett e Barese Lamsstoof

TEL ELHO

Fre

gola

en e, am tj perl wors Kam kel van m-ven de la ade en ala Roll made" ppels e olijv a h e c m aardggiass ui "ho te t Ta en len me

DE SMAAK VAN DEVENTER

R E A L I S AT I E

17 & 18 MEI 2014

E N

CULINAIR EVENEMENT

O N T W E R P

KOM PROEVEN

O N G E W O O N W W W. O N G E W O O N . N L

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, Twitter, Facebook of mail naar info@desmaakvandeventer.nl.

R E C L A M E B U R E A U

Twee dagen lang zullen lokale en regionale restaurants in de kazernetuin van De Boreel zich van hun beste culinaire kant laten zien.

Sard Con a Ai Ga Men mbe rett ta P i Alle orchett Erb o e M Arros edit to erra nee

Een Smaakvol programma Naast al deze culinaire specialiteiten is er op zaterdag en zondag, wanneer het evenement vrij toegankelijk is, voor iedereen wat te beleven. De Smaak van Deventer is namelijk een evenement wat het woord ‘Smaak’ in de breedste zin van het woord wil laten beleven bij haar bezoekers. Voor de jonge smaakmakers wordt het evenement smaakmakend aangekleed met kindervermaak, worden er voor de geïnteresseerde hobby koks verschillende kookworkshops verzorgd door o.a. De Rozijnenkorf en door chef-koks van verschillende deelnemende restaurateurs. Verder heeft Galerie De Boreel, tijdens De Smaak van Deventer, haar deuren geopend voor de kunstliefhebber en is er prachtige en smaakvolle kunst te bewonderen. En uiteraard zullen verschillende Deventer artiesten en bands het evenement met live optredens muzikaal begeleiden. Zie de afbeelding voor de precieze invulling van het programma en noteer alvast in uw agenda…!

, IJSS ur de sel m met fle rum eerde zal ere Gemarin suiker en donk akame van w bruine , salade rdo illy t la cal me n pic en gel va t erijkip me  van boerd eft, olie van kre Rouleau t uim van rode bie kreeft, sch  van artisjok, el me pp vanille crè kante aarda en kro

Geb

akk e zw n aa sab arte p rdbeie ayo n e n va per en met ketj n va e nille s v me t sp an kre in tom azie, eft op gam freg ate ndre ola b ssin a en g

Kro

op het terrein. Bij de kassa’s kun je zowel contant als met je pinpas betalen. Een Stokvis is € 1,25 waard. Openingstijden Op vrijdag 16 mei start De Smaak van Deventer met een feestelijke openingsavond, speciaal voor sponsoren en leden van het netwerk De Smaak van Deventer. Deze avond begint om 17.00uur en eindigt om23.00uur. Op vrijdagavond is een toegangskaart verplicht. Op zaterdag 17 mei zal het terrein geopend zijn van 12.00uur tot 23.00uur en op zondag 18 mei kun je van 12.00uur tot 21.00uur de lekkerste gerechten proeven. Voor meer bezoekers informatie over De Smaak van Deventer verwijzen wij u graag door naar de website www.desmaakvandeventer.nl

Stokvissen Je betaalt de gerechten en drankjes tijdens De Smaak van Deventer met zogenaamde Stokvissen. Deze munten kun je tijdens het evenement kopen bij de verschillende kassa’s

CULINAIR

MET ‘N KORRELTJE ZOUT

WWW. DE SMAAK VAN DEVENTER . NL 16

De smaak van Deventer

De smaak van Deventer

17


VOORJAARSBONUS UW AUTO IS BETER AF BIJ EUROMASTER

APK 19. NÚ

95

BENZINE AUTO’S

APK GRATIS BIJ KLEINE BEURT

4-SEIZOENEN BANDEN

25% KORTING REMBLOKKEN

N E D N A B ZOMER ATEN M OP ALLE

GRATIS

BIJ AANKOOP REMSCHIJVEN

SCHOKDEMPERS

25% KORTING

G N I T R O K

Euromaster Deventer Dortmundstraat 16 - Deventer Tel. 0570-631618 Geldig van maandag 28 april t/m zondag 18 mei 2014.

De 2014 19  
De 2014 19  
Advertisement