Page 1

1


Inhoudsopgave Personal DNA

Pag 3

100 vragen 10 antwoorden

Pag 4

Mindmap

Pag 8

Black boxes

Pag 8

Brands timeline

Pag 10

Collage school/thuis

Pag 12

Moodboard Photoshop

Pag 15

Recensie Ruud Boer

Pag 16

Recensie Guido Crolla

Pag 17

Merkanalyse van een merk en persoon

Pag 18

3 2


Personal DNA Ik blijk een Freewheeling Director te zijn. Helaas werkt de url niet meer die ik had opgeslagen. Ik zal hem binnekort eens overnieuw doen. Ben ook benieuwd of er hetzelfde uitkomt. http://personaldna.com/report.php?k=VaaQTNqHmhZhodd-PIAADAA-a3d6&u=32ea59ec977f

3


100 vragen 10 antwoorden 1. Hoe heet je? 2. Waar kom je vandaan? 3. Waar woon je? 4. Met wie woon je samen? 5. Hoe oud ben je? 6. Waar ga je het liefst op vakantie? 7. Hoe groot ben je? 8. Beoefen je een sport? 9. Hoe voel jij je? 10. Heb je huisdieren? 11. Ben je fanatiek? 12. Doe jijzelf de was? 13. Hoeveel paar schoenen heb je? 14. Wat voor een laptop heb je? 15. Hoeveel vrienden heb je op facebook? 16. Hoeveel kinderen wil jij later? 17. Woon je op kamers? 18. Waar zou je het liefst willen wonen? 19. Welke muziek luister je vaak? 20. Waarop luister je muziek? 21. Waar ga je uit? 22. Wat voor een opleidingen heb je afgerond? 23. Wat voor een agenda heb je? 24. Schrijf je liever met potlood of pen? 25. Heb jij altijd een condoom bij je? 26. Heb je een smartphone? 27. Gebruik je vaak socialmedia? 28. Welke film heb jij voor het laatst gezien? 29. Heb jij een rijbewijs? 30. Wat is je favorieten kleur? 31. Hoe vaak eet jij op een dag? 32. Welke schoenmaat heb je? 33. Windows of Mac? 34. Wat is je favorieten merk?

5 4


35. Wat doe je als jij je verveelt? 36. Billen of borsten? 37. Hoelang is je reistijd? 38. Wat is je lievelings kleur? 39. Ben je rechts of links handig? 40. Heb je broers of zussen? 41. Heb je een tweede naam? 42. Ben je gelovig? 43. Waar in de wereld ben je al geweest? 44. Waar wil je nog naar toe op reis? 45. Wat is jou grootste droom? 46. In hoeverre gebruik je social media? 47. Heb je vaak last van stress? 48. Waar irriteer jij je vaak aan? 49. Heb je een stopwoord die je vaak gebruikt? 50. Bespeel je een instrument? 51. Wat voor kleding draag jij het liefst? 52. Wat zou je doen als je de lotto wint? 53. Als je iets over zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn? 54. Waarvoor mag ik jou wakker maken? 55. Hoe denk jij over tattoo’s en piercings? 56. Wat is je lievelings eten? 57. Wat drink je het liefst? 58. Drink je koffie en/of thee? 59. Heb jij een politieke voorkeur? 60. In hoeverre ben je creatief? 61. Hoe zie jij de toekomst voor je? 62. Hoeveel zwemdiploma’s heb je? 63. Heb je allergieen? 64. Ben je vaak ziek? 65. Wat voor ervaring heb je met multimedia design? 66. Ben je goed in talen? 67. Wat zijn je positieve eigenschappen? 68. Wat zijn je negatieve eigenschappen? 69. Hoelaat ga je altijd slapen? 70. Drink je veel alcohol?

5


71. Wat voor een soort films kijk je het liefst? 72. Welke series volg je? 73. Welke social media gebrui je allemaal? 74. Heb je een eigen website? 75. Ontbijt je altijd? 76. Gebruik je het openbaar vervoer of eigen vervoer? 77. Wat maakt jou uniek? 78. Hoe zou jij jezelf beschrijven? 79. Heb je een idool? 80. Wat vind jij van de hedendaagse feminisme? 81. Ben jij behulpzaam? 82. Hoevaak ga je naar de kapper? 83. Ben je slordig of netjes? 84. Wat zou je altijd nog een keer willen doen? 85. Wat voor een sterrenbeeld ben je? 86. Wat zou je doen als je een portemonnee zou vinden? 87. Ben je ooit is opgepakt? 88. Heb je ooit is geweld gebruikt? 89. Op welke leeftijd kon je fietsen? 90. Vindt je energydrank vies? 91. Gebruik je drugs? 92. Hoe heet je vader en je moeder? 93. Hoevaak scheer jij je? 94. Wat voor hobbies heb je? 95. Kan je schaken? 96. Welke bordspellen vindt je leuk? 97. Speel jij poker met echt geld? 98. Volg je het nieuws? 99. Heb jij ooit een ongeluk gehad? 100. Was het moeilijk deze vragen te bedenken? Hoe zou jij jezelf beschrijven? Ik zou mezelf beschrijven als een kalme jongen met veel droge humor die af en toe impulsief uit de hoek kan komen. Verder ben ik heel loyaal en competitief.

7 6


In hoeverre gebruik je social media? Ik maak gebruik van Facebook en sinds kort is daar ook een blog en een twitter account bij gekomen. Het gebruik van Facebook is meer voor mijn vrienden en om op de hoogte te blijven van oude kenissen. Dus eigenlijk voor mijn eigen plezier. De blog en Twitter is er voor school. Wat maakt jou uniek? Ik ben kan in stress situaties erg kalm zijn. Ook kan ik gemakkelijk dingen achter me laten. Verder probeer ik qua design altijd een tikje anders te denken en zoveel mogelijk orgineel te zijn. Wat voor hobbies heb je? Ik ben erg fan van basketbal. Momenteel heb ik thuis een aantal aquariums waar ik veel tijd aan spendeer. Verder ga ik in het weekend graag naar drum&bass en dubstep feesten. Waar woon je? En met wie? Ik woon in Druten. Een redelijk groot dorp (15.000 inwoners) tussen Nijmegen en Tiel. Mijn reistijd is ongeveer anderhalf uur. Ik woon daar samen met mijn moeder. Mijn vader is vorig jaar plots overleden en mijn twee broers zijn al het huis uit. Welke muziek luister je vaak? Ik luister vaak naar hard-rock en alt-rock. Verder vind ik drum&bass en dubstep erg leuk om op uit te gaan en te luisteren als ik bijvoorbeeld (zoals nu) huiswerk aan het maken ben. Wat is je favoriete merk? Dat is uiteraard Mac. Ik ben zelf in bezit van een Macbook Pro een Iphone en een Ipod. Het heeft gewoon altijd een mooi design . Zelfs de verpakkingen die er in het begin omzitten wil je bijna niet weggooien.

7


Waar irriteer jij je vaak aan? Ik heb een hekel aan mensen die zeuren en over de kleinste dingetjes moeilijk doen. En mensen die zichzelf zielig vinden. Welke series volg je? Ik ben erg fan van Dexter. Verder vind ik de Jersey Shore leuk om te kijken na een dagje school. Ook volg ik momenteel Blue Mountain Sate en The Hard Times Of RJ Burger. Ben je gelovig? Nee ik heb geen geloof en ik geloof ook niet in geloven. Ik ben een athiest en ik verwacht niks na de dood. Alles wat je in je leven bereikt doe je zelf. Daar zit af en toe wat geluk of ongeluk bij, maar daar is niets aan te doen.

Mindmap

Deze moet nog digitaal uitgewerkt te worden.

Black boxex

9 8


9


Brands timeline

11 10


11


Collage school

13 12


13


Collage thuis

Moet nog gemaakt worden.

15 14


Moodboard Photoshop

15


Recensie Guido Crolla De eerste lezing van de opleiding communicatie en multimedia design was gelijk een introductie van het vak redesign. Het werd gegeven door Guido Crolla ookwel bekend als “de denkbeeldhouwer”. Hijzelf is ook een actief blogger. De intro was een beetje slordig , dat kwam doordat een microfoon steeds van volume wisselden. Wat voor een beetje remoer zorgden. Verder zat de lezing vol interactie, zoals de twitter berichten waarop Guido Crolla inspeelde en het omdraaien van je riem om bewuster te worden van dingen die vanzelfsprekend zijn. Ook was er een live webcam interview met Vera Camilla. Zij is zelf een blogger met een flink aantal followers en gaf ons een aantal tips zoals: ‘blog over iets wat jijzelf leuk vindt.’ Het was wel jammer dat de verbinding niet altijd even goed was en de vragen van de studenten niet altijd goed kon verstaan. Het was een leuke eerste lezing. Het gaf een goed beeld wat je kon gaan verwachten van het vak redesign. Ook was er een losse sfeer waardoor iedereen betrokken was bij de lezing. Verder was het wel een beetje rommelig maar dat zie ik door de vingers. Het schooljaar is ook voor hun net begonnen.

17 16


Recensie Ruud Boer Het is dinsdag 6 september en er staat een bijzondere lezing voor de boeg. Directeur van het Bataafsche Teeken Maatschappij en tevens schrijver van het boek Brand Design genaamd Ruud Boer komt een lezing geven over zijn visie van brand design. Ruud Boer is een expert als het gaat om producten aan de man te brengen. Zo heeft hij voor onder andere Trekpleister en Coebergh gewerkt. Tijdens de lezing verteld hij hoe hij dit met zijn bedrijf heeft aangepakt. Zelf promote hij tussen de presentatie slim deze producten aan. De essentie van de lezing was dat het het merkinnelijk en uiterlijk goed bij elkaar moeten aansluiten. En koester het vertrouwen van je consumenten, ga niet in 1 keer je hele imago veranderen want dan val je door de mand. Zelf als je het imago ook maar een beetje veranderd. Tot slot ging de lezing over personal branding. Hetgene waar wij op dit moment mee bezig zijn. Maar hoe doe je dit nu? Jezelf als merk zien en dit uitte? Dit doe je eigenlijk net zoals een echt merk. Je bepaald een merk innerlijk, uiterlijk en gedrag op basis van je doelgroep en het doel dat je ermee wilt bereiken. In dit geval kan feedback uit je directe omgeving inzicht geven in het bepalen hiervan. Het was een erg interessante lezing met veel informatie en visies over brand design. Ruud Boer legde goed uit wat je wel en niet moest doen om een succesvol merk op te zetten. Het was erg nuttig en zekere aanrader voor andere studenten. Zelfs als je niets met communicatie en multimedia design hebt.

17


Merkanalyse merk en persoon Heineken 7 Aspecten van merkuiterlijk: Zien: Groen, rode ster, Woordmerk Heineken, blaadjes onder het woordmerk, mannelijk, humor. Voelen: Glas, blik, koud, metaal. Horen: Ringalingaling, tjssss, Kliiinkk, kloekkloekkkloek, aaaaaahhh en buuuurrrrrpppp! Proeven: Bier,licht bitter, gerstemout, 5%. Ruiken: Bier. Taal: Nederlands, mannelijk. Iconen: Freddy Heineken, Walking fridge, men with talent. Vastleggen van het merkinnerlijk: - Heineken International ontwikkelt al vele jaren initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Begin 2010 werd het ‘Brewing a Better Future’-programma geïntroduceerd, met concrete

19 18


doelstellingen voor de komende tien jaar. Brewing a better Future wordt gekarakteriseerd door een groene visie op alle aspecten van de bedrijfsvoering. ook kijkt het programma op een innovatieve manier naar de bedrijfsprocessen. ‘Brewing a Better Future’ focust op drie kerngebieden; 1. Voortdurende verbetering van het effect op het milieu 2. Bijdragen aan de weerbaarheid van mensen en samenlevingen 3. Nog meer aandacht voor verantwoord alcoholgebruik - Iedereen is bekend met het feit dat Heineken, Heineken bier maakt.. maar wat doet Heineken Nederland nog meer? ... is nummer 1 op de Nederlandse biermarkt ... heeft 3 brouwerijen: Zoeterwoude, Den Bosch en Wijlre ... heeft meer dan 3000 werknemers ... produceert meer dan 5 miljoen hectoliter bier per jaar ... heeft 47% van de biermarkt in Nederland ... voert 5 biermerken (Heineken, Amstel, Brand, Wieckse Witte en Murphy’s) ... verkocht in 2009 10,8 miljoen hectoliter bier ... dat is per capita gemiddeld 65 liter bier ... bestaat voor 53% uit flesjes bier ( 20% blikjes en 27% fusten) ... 27% wordt geleverd aan Horeca en 73% aan Retail - Heerlijk helder heineken. - Onze producten staan bekend om hun hoge kwaliteit. Vanuit Heineken N.V. zijn wereldwijde kwaliteitsstandaarden en procedures ontwikkeld waar alle brouwerijen aan moeten voldoen. Om het werken volgends deze systemen te waarborgen ondergaan alle brouwerijen op regelmatige basis een interne audit vanuit de internationale onderneming. De Nederlandse brouwerijen en Vrumona voldoen daarnaast aan de ISO- en HACCP (Hazard Analisys Critical Control) normen. - (BIER)

19


Frans Bauer

Moet nog gemaakt worden.

21 20


21

Digitaal Werkboek  

Van Redesign