Page 1

NR. 3 | 2016

HAIRFORCE 1

KAPPER OP DE MERCEDES-BENZ FASHION WEEK AMSTERDAM

FLORINT

MAKE-UP MET WAARDERING VOOR DE HUID

GREAT HAIR EXTENSIONS

HET ANTWOORD OP DE TOENEMENDE VRAAG NAAR EXTENSIONS

ACADEMIE VOOR PERMANENTE MAKE-UP

OM -OF BIJSCHOLEN? KIES BEWUST!

GOLD PROFESSIONAL HAIRCARE

ONTSTAAN VANUIT DE PASSIE EN LIEFDE VOOR HET KAPPERSVAK


SALON VERBETERAAR CAVIAR GOLD | GOUD KUST CAVIAR MALU WILZ verlegt met de Caviar Gold treatment de grenzen en biedt u als schoonheidsspecialist unieke producten, voor zowel de verkoop, alsook voor behandeling in de salon.

De gouddeeltjes in deze nieuwe productlijn van MALU WILZ Caviar Gold schitteren op de huid en creëren met hun reflecterende karakter de mogelijkheid lijntjes en rimpels te vervagen. Nieuwe doordachte werkstofcomplexen in verbinding met de unieke kaviaar-extracten regenereren de veeleisende huid en hebben zichtbaar verjongende eigenschappen. De proteïnes, peptiden en essentiële aminozuren in de kaviaar zijn belangrijk biomateriaal en ondersteunen de activiteit van de fibroblasten. Daardoor wordt de afbraak van de collagene vezels tegengegaan, de cel functie geactiveerd en het repairsysteem van de huid ondersteund.

Voor meer informatie over de diverse instapmogelijkheden:

Bekijk onze webwinkel voor meer informatie over producten van Malu Wilz:

HAPARKO COSMETICS

WWW.WEBSHOPMALUWILZ.NL

De Veldoven 57 3342 GR Hendrik-Ido-Ambacht T. +31 (0)78 - 68 166 28 www.haparko.nl

7


Laat je inspireren door de

Nieuwste trends

Nieuw is Gold Professional Haircare is ontstaan vanuit de passie en liefde voor het kappersvak. Dit Scandinavische toonaangevende haarcosmetica brand heeft kwaliteit en milieu hoog in het vaandel staan waarbij de fashion uitstraling het middelpunt is. Ook de hairextensions winnen nog steeds sterk aan populariteit. Maar voor welk merk of soort kies je dan in je salon? Hair & Beauty reist af naar Hengelo voor een kennismaking met Great Hair Extensions. Deze groothandel brengt niet alleen zelf extensions op de markt; ze hebben ook een webshop en showroom waar je diverse bekende en betrouwbare merken en bijbehorende producten kunt ontdekken.‘Demian Bake vertelt ons enthousiast meer over Great Hair Extensions. Elk jaar vindt in januari en juli het Amsterdamse modefeest plaats met de halfjaarlijkse MercedesBenz FashionWeek Amsterdam. Van 1 tot 11 juli 2016 was de afgelopen editie van dit beroemde evenement voor professionals en liefhebbers van mode op het Westergasterrein in Amsterdam. Hairworkxx is een jong, dynamisch bedrijf dat is begonnen als exclusief distributeur van de Flip In Hair Extensions in Europa en heeft inmiddels de complete productie overgenomen. Hairworkxx heeft een groot assortimentkappersproducten met als hoofdmoot haarverlenging en verdikking. Sinds deze maand zijn er twee nieuwe lijnen, Flip In Hair Delight en Deluxe, om de kapsalons nog meer persoonsgebonden haaroplossingen te bieden.

We hebben lang van het heerlijke najaars weer kunnen genieten, maar nu heeft de winter toch echt z’n intrede gedaan. Dat betekent dat de winter mode volop in het straatbeeld te zien is. Daar hoort natuurlijk een bijpassende, stralende look bij. Daar zorgen jullie als beauty proffesional keer op keer weer voor. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends voor deze winter en moet je die allemaal willen volgen? In de nieuwe editie van hair & beauty die nu voor je ligt, ontdek je het allemaal.

Emani Mack Up De huid voorzien van prachtige make-up en tegelijkertijd verzorgen? Het lijkt uitgesloten, maar Emani 100% vegan make-up bewijst dat het kan. De make-up is voorzien van voedende ingrediënten, die de huid verzorging bieden zonder de huid te irriteren. Het is de nieuwe trend in de hedendaagse beautybranche en mogelijk de toekomst in de cosmetica. Lanceren jullie nu zelf iets nieuws dat alle vakgenoten moeten weten, schroom dan ook niet om ons te tippen.

Veel lees plezier.

Spa & Beauty

3


10

06

18

28 21

31

32 4

37


Inhoud Voorwoord

Nr. 3|2016

Hair & Beauty

03

Een uitgave van

Kasteelstraat 16, Heijen Postbus 178, 6590 AD Gennep

Gold Professional Haircare

Hairforce 1

06

T

0485 - 51 33 16

E

info@bodybiz.nl

E

lrmediaencommunicatie@gmail.com

I

www.hairenbeauty.eu

FB hair&beautyforprofessional

10

Uitgever

Haparko Cosmetics

Lynn Reijnen, Ben Verhagen

16

Redactie Patricia de Ryck

Beauty Pillow

18

Advertenties LR Media en Communicatie, Lynn Reijnen

Keune

Tel.: 0485 - 51 33 16 | 06 45318019

20

Vormgeving

Great Hair Extensions

Tja Design - Tanja Hubbers

21

Druk Boumans & Verhagen, Heijen

Academie voor permanente make-up

Abonnementen

26

Tel.: 0485 - 51 33 16 Abonnementen kunnen op elk gewenst tijdstip

Florint

28

ingaan. Alle abonnementen lopen tot 1 januari en worden automatisch verlengd, tenzij de abonnee uiterlijk voor 1 november van het

Alpha-h

lopende abonnementsjaar schriftelijk opzegt.

30

Abonnementsprijs voor Nederland € 29,95 voor

Hairworxx

4 nummers per jaar. België € 69,00 per jaar.

31

Copyrights Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen

Ibiza Fashion

artikelen wordt door de uitgever voorbehouden.

32

Vermenigvuldiging van redactie, in welke vorm dan ook is zonder schriftelijke toestemming van de uitgever niet toegestaan. Body Biz International BV, LR Media en

Hair & Beauty Vakpanel

37

Communicatie en de bij deze uitgave betrokken redactie en medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie.

5


GOLD PROFESSIONAL HAIRCARE

Gold Professional Haircare is ontstaan vanuit de passie en liefde voor het kappersvak

Dit Scandinavische toonaangevende haarcosmetica brand heeft kwaliteit en milieu hoog in het vaandel staan waarbij de fashion uitstraling het middelpunt is. Er wordt gebruikt gemaakt van hernieuwbare en duurzame grondstoffen zoals essentiële oliën, planten extracten en ingrediënten die afkomstig zijn uit de micro landbouw.

“WE CHALLENGE FASHION TO CREATE THE FUTURE” Gold Professional Haircare bied een volledig concept voor de professionele kapper bestaande uit zowel salonproducten, retailproducten als kleurproducten met daarnaast de benodigde merchandising en educatie. De Gold Professional Haircare producten zijn vrij van sulfaten, parabenen, kleurstoffen en de verzorging is 100% veganistisch. De milieuvriendelijke producten bieden moderne prestaties die kracht en duurzaamheid omarmen en ondersteuning geven aan de sterk veranderende looks uit het huidige modebeeld. Gold Premium Haircolour voldoet natuurlijk ook aan de behoeftes van de milieuvriendelijke hedendaagse wensen. Deze kleuring is vrij van Ammoniak, PPD, Resorcinol en Parabenen wat zorgt voor gezond en glanzend haar zonder het haar te beschadigen en de gezondheid van mens en milieu te waarborgen.

Tevens is de website van Gold op zowel de wensen van de kapper als de consument ingericht. Als Gold salon kan men inloggen om een bestelling te plaatsen en zeker niet onbelangrijk: op de website is een beeldbank te vinden waarop men alle beeldmaterialen kan downloaden en de kapper deze kan personaliseren voor zijn/haar eigen salon. Ook educatief is alles online te vinden wat betreft kleur en product. De consument kan uiteraard alles over het product lezen en bij elk product is een video te zien over hoe het product te gebruiken en kan men via de salonfinder de Gold salon in de regio vinden. Gold Professional Haircare wordt niet op dieren getest en wij dragen bij aan de kosten van het afvalscheiding- en recyclingsysteem! Ook is de verpakking recyclebaar en kan dus bij het plastic afval gedeponeerd worden. Deze symbolen vindt men op de verpakkingen. En last but not least: Gold Professional Haircare is alleen verkrijbaar bij de Professionele salons Kortom met Gold Professional Haircare haal je de toekomst in je salon en krijgt de consument wat hij/zij verdient. Gold Professional Haircare heeft zoals te lezen was op de eerste pagina alle future elementen in huis wat betreft uitstraling en milieuvriendelijkheid. Geen sulfaten: wel schuim - Geen parabenen: wel houdbaarheid - Geen kleurstoffen: minder allergieën 100% Veganistisch: Geen dierlijke bestandsdelen. Deze compacte en overzichtelijke lijn bestaande uit 22 producten en biedt duidelijkheid en eenvoud.

7


GOLD PROFESSIONAL HAIRCARE

GOLD PROFESSIONAL HAIRCARE RESPECTEERT HET WELZIJN VAN MENS, DIER EN ONZE PLANEET

De stylingproducten zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken en dat maakt deze productlijn uniek. De meeste producten zijn in zowel droog als nat haar te gebruiken waardoor men een andere look & feel creëert. Tevens zijn de producten qua uitstraling, vormgeving, geur en prestatie geschikt voor zowel de dames als heren. Omdat Gold Haircare een fashion house is zullen er zoals in de modewereld producten die out zijn verdwijnen uit de lijn en producten die in zijn worden toegevoegd aan de lijn, en daardoor zal de lijn compact en overzichtelijk blijven. Gold Premium Hair colours voldoen ook aan de hedendaagse wensen wat betreft kleurgamma, houdbaarheid, glans en natuurlijk vrij van Ammoniak, PPD, Resorcinol en Parabenen.

Door de afwezigheid van Ammoniak verspreid het een heerlijke geur maar nog belangrijker is de afwezigheid van PPD want dit draagt bij aan 90-95% van de allergieën. Daarnaast niet te vergeten resorcinol. Deze chemische stof is zeer giftig en kan leiden tot huid en oogirritaties en zelfs bij hoge doseringen tot ontregeling van het zenuwstelsel en ademhalingsproblemen. Ook deze is niet aanwezig in Gold Premium Hair Colour. Als laatste parabenen, dit conserveringsmiddel wat voor allergien kan zorgen is tevens niet aanwezig in de Gold Premium Hair Colours.

De kleurlijn bestaat uit 78 voorgemengde tubes die voor zowel een demi permanente, permanente, lichter kleuring als toner gebruikt kunnen worden. Veelzijdig en gemakkelijk toepasbaar waarbij de mengverhoudingen variëren van 1 op 1.5 tot 1 op 3. Dus zuinig in gebruik! Ook bevat de kleurlijn een bleachpoeder die ook vrij is van ammoniak en tot 7 tinten kan verhelderen. Door de milde substantie mag deze toegepast worden met alle activators van Gold Professional Haircare.

Kortom Gold Professional Haircare respecteert het welzijn van mens, dier en onze planeet en draagt zo een steentje bij aan een gezondere en leefbare wereld!

Gold Professional Haircare www.goldhaircare.nl | 0413530280 | Facebook: GOLD Professional Haircare Netherlands | Instagram: goldhaircare.nl

8


‘ER GAAT VOOR DUIZENDEN EURO’S BLOEMEN IN HET HAAR DE CATWALK OP’

10


HAIRFORCE 1

Kapper op de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam

Creaties met bloementooien en de Mermaid-look

Charlene Haga van kapsalon Hairforce 1 uit Gennep werkte op uitnodiging van Goldwell backstage op de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. “Het is een hele eer om onderdeel te mogen zijn van zo’n gigantische happening.” Elk jaar vindt in januari en juli het Amsterdamse modefeest plaats met de halfjaarlijkse MercedesBenz FashionWeek Amsterdam. Van 1 tot 11 juli 2016 was de afgelopen editie van dit beroemde evenement voor professionals en liefhebbers van mode op het Westergasterrein in Amsterdam. Hier werd wederom het nieuwste van het nieuwste onthuld van jonge en meer gevestigde modenamen. Op de catwalkshows toonden de topmodellen de collecties van designers. Van Tony Cohen tot Tess van Zalinge en van Liselore Frowijn tot SIS by Spijkers en Spijkers. Natuurlijk draait het op dit soort momenten om de totale performance, de beleving, dus mogen bijzondere haarcreaties niet ontbreken.

DESIGNER EN TEAMCAPTAIN AAN HET ROER “Diverse kappersteams werkten onder leiding van een designer en een teamcaptain. De designer hield alles strak onder controle. Die bewaakte het overzicht op de thema’s van de modecreaties in combinatie met de totaallook. Er ging voor één show deze keer voor 60.000 euro aan bloemen in het haar en tropische bomen op de catwalk. Niets mocht van het plan afwijken. Voordat de FashionWeek startte, overlegde de designer met de teamcaptain wat de coupes zouden worden. Ik was ingepland voor drie shows en ontving vooraf via de groepsapp moodboards van de uitstraling van de shows. Met de diverse coupes kon ik al oefenen in de salon. Ook volgde ik trainingen bij Goldwell in preppen en stylen.

GEDULD VERSUS HECTIEK Charlene Haga: “Elke dag om 10.00 uur barstte het circus los. Tientallen modellen moesten worden klaargestoomd, voor dat éne loopje in die éne creatie, soms niet langer dan een paar minuten, waar ze de show moeten stelen. We waren samen wel vier uur bezig om hen om te toveren tot oogverblindende verschijningen en werkten op het allerhoogste stressniveau. De modellen waren niet ouder dan 14, 15, 16 jaar. Zij moesten juist veel geduld hebben. Zitten. Wachten. Het zijn lieve meisjes die hun tijd voor een groot deel doorbrengen op Facebook en Instagram tijdens de voorbereidingen… Een gek contrast: hun geduld en onze hectiek. Want ja, hectisch was het, maar ik vind dat heerlijk. Onder grote druk werken, de adrenaline voelen stromen, binnen een professioneel team: het levert topprestaties op.”

11


HAIRFORCE 1

IN DE FASHIONWERELD GAAT HET OM UITVERGROTEN, OVERDRIJVEN. WE GEBRUIKEN HEEL WAT MOUSSE EN HAIRSPRAY Tijdens een show werkten we dus met bloementooien bij de ontwerpen van het jonge modetalent, designer Liselore Frowijn. Er gingen prachtige grote bloemen in en ook kleinere rode bloemetjes, waarvan ik de namen niet eens ken, daarbij hele grote groene bladeren. Eén model droeg maar één blad in haar coupe, haar hoofd was er helemaal mee bedekt.De coupes hoorden natuurlijk superstrak in model te zitten, het moest ‘je van het’ zijn, alles was ‘extreme’. In de fashionwereld gaat het om uitvergroten, overdrijven. Er mag geen kapsel instorten. De bloemen en bladeren moesten perfect op hun plek blijven. Al waren ze voor sommige lichtere kapsels behoorlijk zwaar… Je begrijpt dat we heel wat meer mousse en hairspray gebruikten dan normaal in de salon, om het haar te fixeren. Dan zie je ze gaan, de modellen, het podium op en ‘bam’, het publiek was betoverd.”

TWISTEN EN KNOTTEN

Mijn teamcaptain: Mario Krankl!

OP DE TOPPEN VAN JE KUNNEN

“Mijn teamcaptain voor deze show was niemand minder dan Mario Krankl, dé Goldwell Global Master haarstylist uit Oostenrijk. Zijn avant-garde stijlen vind ik indrukwekkend en ik heb hem op meerdere shows over de wereld gevolgd. Ik ben heel leergierig. Het was een droom die uitkomt om hem zo mee te maken. Ik kan zoveel van hem leren en natuurlijk neem ik altijd weer een paar ideeën mee voor thuis, in de salon. Wat ik bijvoorbeeld heb opgepikt is om meer als team te werken rondom één klant. Die aandacht vindt een klant heel fijn en het resultaat wordt altijd beter.

“De designers en teamcaptains waren aan het einde van de shows enorm tevreden en iedereen blikte enthousiast terug. Een paar dagen lang van 10.00 tot 23.00 uur werken op de toppen van je kunnen. Wat een resultaat! Met tussendoor heerlijk door Goldwell verzorgde lunches en diners. Het geeft mij enorm veel energie en motivatie om nog verder te komen. Bij terugkomst in de salon vroeg iedereen hoe het was en deelde ik mijn ervaringen op social media. Het was in een woord geweldig en ik ben nog blijer dan ik al was met mijn vak.”

De andere show bestond voor mij uit twisten en knotten onder leiding van teamcaptain Kylie Jones voor designer Stefanie Klompenhouwer van Two Legged Creatures. Thema: professionele, zakelijke mode, maar allesbehalve standaard. Een aantal modellen kreeg gedraaide staartjes, een groep modellen allemaal dezelfde knotjes, die met een twist werden ingedraaid. Het ene model heeft dikker haar dan het andere en alle knotjes moesten van de designer even dik zijn. Dat was wel even improviseren, out of the box handelen en bij de een meer knotjes maken dan bij de ander. Uiteindelijk lukte het allemaal en zagen de knotjes er uit als kunstwerkjes.”

WET, WILD EN GREASY Ook werkten we voor een groep modellen aan de Mermaid-look met teamcaptain Jessica Price voor designer Zyanya Keizer. Het thema was ‘Ocean’ en alles was in de kleuren van het water. We creëerden wet-looks. Het haar bovenop sluik, onderin greasy voor een wilde, natte uitstraling. Ik vind het heerlijk om te werken met de producten uit de StyleSign-lijn van Goldwell. Zoals: Curl Love voor krullen en textuur, Big Finish, de hairspray die het haar goed vastzet of Power Web, de mousse voor het preppen. Deze mousse biedt naast versteviging ook bescherming tegen de hitte van het föhnen. En dan is er nog de volumemousse Power Whip. Met deze producten kun je werkelijk elke look creëren die je maar wilt. Ik kreeg een model met kroeshaar onder handen, waarvan het haar helemaal stijl moest worden. Zonder deze producten geen kans. Nu wel. Het was een geweldige uitdaging.

Hairforce 1 Brugstraat 3 | 6591 BA Gennep | 0485-514078 06-51286195 | info@hairforce-1.nl | www.hairforce-1.nl Interview: Gemma Boormans

12


W O N Y R IT! T E V O L L YOU’L

Meer informatie Lisap Benelux B.V. Tel. 0475-342903 www.lisaplex.nl


Intensief verzorgende Gloss met een frisse fruitgeur en SPF 10 ∆ De nieuwe Lip Gloss van MALU WILZ Beauté voorziet de lippen van een fruitig frisse kleur en extra veel vocht. ∆ Waardevol Hyaluronzuur vult fijne lijntjes en rimpeltjes op, waardoor de lippen voller lijken. ∆ Deze gloss werkt kalmerend en verzorgt de droge lippen intensief. ∆ SPF 10 beschermt de gevoelige huid van de lippen tegen UV stralen. ∆ Met zachte, fruitige geur van grapefruit, framboos en bramen. ∆ In 6 trendkleuren verkrijgbaar. ∆ Deze gloss vervangt de Moisture Plus Lip Colors in het testcenter en de grote display. ∆ Bevat geen Parabenen en Mineraqle olie.

16


HAPARKO COSMETICS

INTENSIEVE KLEUR MET MATTE FINISH

BIJ AANKOOP VAN EEN DISPLAY TESTERS GRATIS MEEGELEVERD

Deze lang houdbare lippenstift met revolutionaire textuur voelt prettig aan op de lippen, dekt intensief en heeft een matte finish. Gemakkelijk aan te brengen op de lippen, voelt vederlicht en verzorgt de lippen. Verleidelijke, trendy lippen! ∆ De True Matt Lipstick geeft de lippen een softe, maar intensieve aanblik met een matte finish. ∆ Voelt heerlijk zacht aan op de lippen en verzorgt de lippen intensief. ∆ Overtuigende dekking. ∆ Gemakkelijk aan te brengen door optimale kleurafgifte. ∆ Dermatologisch getest. ∆ Vrij van Parabenen. ∆ 6 nieuwe kleuren in een mooie toonbankdisplay. Bij aankoop van de complete display worden de display en de testers gratis meegeleverd.

EEN NIEUWE GENERATIE OOGSCHADUW! Deze intensief gepigmenteerde, gewichtsloze oogschaduw stift garandeert een lange houdbaarheid op de ogen van in ieder geval 10 uur. Ontdek de absolute Must Have voor een spannende oogmake up. ∆ Intensief gepigmenteerde oogschaduw. ∆ Kan op het volledige ooglid als oogschaduw aangebracht worden, maar ook als highlighter en eye liner. ∆ Gegarandeerde lange houdbaarheid tot wel 10 uur, zonder dat het uitloopt of zich in de rimpeltjes afzet. ∆ Deze zacht cremige, makkelijk te verwerken textuur laat zich eenvoudig verdelen. ∆ Inclusief geintegreerde slijper aan de achterzijde van de stift. ∆ Ongeparfumeerd. ∆ Getest door oogartsen, goed verdraagbaar.

Haparko Cosmetics De Veldoven 57 | 3342 GR Hendrik-Ido-Ambacht | 078-6816628 | www.haparko.nl

17


Slaap je mooi met de Beauty Pillow! IEDEREEN KENT WEL HET SPROOKJE VAN DOORNROOSJE WAARIN DE SCHONE SLAAPSTER WAKKER WORDT GEKUST. NA JAREN TE HEBBEN GESLAPEN, ZIET ZE ER UIT OM DOOR EEN RINGETJE TE HALEN. GEEN SLAAPVOUWEN, EEN GLADDE HUID EN HET HAAR IN MODEL. MET DE BEAUTY PILLOW BEREIK JE HETZELFDE RESULTAAT. EN… DAT IS GEEN SPROOKJE! MET DE SATIJNEN KUSSENSLOOP, GESCHIKT VOOR ZOWEL VROUWEN, MANNEN ALS KINDEREN, SLAAP JE JE MOOI. MAAR… HET HEEFT NOG MEER VOORDELEN. EEN DERDE VAN ONS LEVEN BRENGEN WE SLAPEND DOOR Slapen op satijn is een luxe voor huid en haar. En wat is er eenvoudiger dan je mooi slapen? Vooral met de wetenschap dat we een derde van ons leven slapend doorbrengen. Door de fijne gladde structuur van het satijn behoudt huid en haar zijn vocht en wordt de talgproductie optimaal gereguleerd. Resultaat is een mooie gladde huid zonder onzuiverheden en een glanzende haardos zonder klitten. Wie wil dat nu niet! Prettig is ook dat verzorgingsproducten niet door het

satijn worden opgenomen en hun werk kunnen doen voor huid en/of haar, een mooi geföhnd kapsel blijft langer in model, haarstukken en extensions blijven beter op hun plek, het haar wordt minder snel vet, slaapvouwen in het gezicht krijgen geen kans, rimpeltjes vervagen, puistjes en acné verminderen en een vurige rode huid krijgt de kans te kalmeren.

EEN MUSTHAVE VOOR HEM EN HAAR De Beauty Pillow slaapt heerlijk verkoelend, dus neem ‘m ook gerust mee op vakantie. Bovendien is het erg aangenaam voor vrouwen die last hebben van nachtelijke opvliegers. Ook mannen durven voorzichtig te vertellen dat ze er erg lekker op slapen en geen last meer hebben van een klam hoofd of slaapvouwen.

18


BEAUTY PILLOW

SLAPEN OP SATIJN IS EEN LUXE VOOR HUID EN HAAR. EN WAT IS ER EENVOUDIGER DAN JE MOOI SLAPEN? Zelfs kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt en pollen, hebben profijt bij de Beauty Pillow. Satijn heeft namelijk bewezen een anti-allergeen te zijn. Door het fijne weefsel kunnen huisstofmijt en pollen zich niet nestelen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen en de Beauty Pillow kan zonder problemen gewassen worden. Na het wassen kan de sloop de droger in en komt daar vervolgens krimpvrij uit.

IEDERE SLAAPKAMER VERDIENT EEN BEAUTY PILLOW Naast de zichtbare effecten voor huid en haar geeft de Beauty Pillow de slaapkamer een extra luxe uitstraling. Welke kleur je beddengoed ook heeft, er is altijd wel een bijpassende Beauty Pillow te vinden. En als finishing touch maakt een set Beauty Pillows je opgemaakte bed pas echt af! Bij aankoop van een Beauty Pillow steun je ook nog eens een goed doel, namelijk Asante Childrens Home in Naivasha in Kenia.

PRIJS EN VERKRIJGBAARHEID De Beauty Pillow is o.a. bij kapsalons, wellnesscenters, beautysalons en onlineshops verkrijgbaar voor de winkeladviesprijs van € 22,95. De satijnen kussensloop is er in maar liefst 14 eigentijdse kleuren, dus voor elke kleur beddengoed een bijpassende Beauty Pillow. Voor meer informatie en/of verkoopadressen kijk je op:

www.beautypillow.nl

de beauty pillow

geeft de slaapkamer een extra luxe uitstraling! 19


BLEND #9: PASSIONATE PARIS BLEND-LOOK NUMMER 9, PASSIONATE PARIS, IS GEARRIVEERD! CREËER WARRIG, GOLVEND HAAR VOL TEXTUUR MET DE NIEUWE BLEND SALT MOUSSE.

Geïnspireerd op looks die we hebben gespot in de modestad Parijs. Meng de Salt Mousse met de andere Blend-producten voor perfect, sexy golvend haar. Het Blend-assortiment is geïnspireerd op de laatste trends die we overal ter wereld hebben gespot. Onze internationale educators en lokale kappers zijn altijd op zoek naar inspiratie en de beste producten. En wat zagen ze in de straten van Parijs? Een fantastische, glamorous look met grote, sexy krullen die vragen om een nieuw product in het Blend-assortiment: de Blend Salt Mousse. Blend Salt Mousse geeft volume en textuur aan het haar en heeft een liftend effect. Heel geschikt dus voor fijn en dun haar dat wel wat extra volume kan gebruiken. Ook is de mousse perfect voor golvend, krullend haar waarbij je graag dat beachy effect wil creëren. Aan de mousse hebben we sea salt toegevoegd. Dit zorgt voor volume en geeft je lokken een beachy finish, zonder dat het je haar uitdroogt. Naast sea salt hebben we gebruik gemaakt van het Multi Vitamin Complex, wat kenmerkend is voor al onze Blend-producten en het haar voedt en energie geeft.

20

Hoe gebruik je de Blend Salt Mousse? Breng een ruime hoeveelheid mousse aan op het haar en verdeel het van de aanzet tot de punten. Föhn het haar vervolgens voor extra volume en textuur. Zoals je van onze Blend-producten mag verwachten, kun je ook de Salt Mousse met andere Blend-producten mixen. De Salt Mousse gaat heel goed samen met de Volume Powder, de Seal Salt Spray, de Gel, de Fixing Spray en de Gloss Spray.


‘Great Hair Extensions is het antwoord op de toenemende vraag naar extensions’ Hairextensions winnen nog steeds sterk aan populariteit. Maar voor welk merk of soort kies je dan in je salon? Hair & Beauty reist af naar Hengelo voor een kennismaking met Great Hair Extensions. Deze groothandel brengt niet alleen zelf extensions op de markt; ze hebben ook een webshop en showroom waar je diverse bekende en betrouwbare merken en bijbehorende producten kunt ontdekken. Demian Bake vertelt ons enthousiast meer over Great Hair Extensions. “Vijftien jaar geleden zijn we gestart met onze webshop in hairextensions. De wens om een eigen lijn te ontwikkelen, ontstond al heel snel. We zagen dat er behoefte was aan betaalbare kwaliteitsproducten. Met behulp van diverse connecties in de branche die we in de periode daarvoor hebben leren kennen, konden we onze eigen lijn op de markt brengen. Great Hair Extensions is echt het antwoord op de toenemende vraag naar topkwaliteit extensions tegen een zeer betaalbare prijs.”

EIGEN MERK Great Hair Extensions worden geproduceerd in Italië. “Eén van onze medewerkers in Italië koop het haar rechtstreeks in in India. Zo zitten we heel dicht op de bron. Waar je bij andere merken moet afwachten wat je krijgt, kunnen wij eenvoudig ingrijpen als er iets mis is met het haar. Daar kunnen we op anticiperen nog voordat het uitgeleverd wordt. Gelukkig komt dat zelden voor.” Maar er zijn meerdere verschillen. “Bij ons wordt het haar op natuurlijke wijze lucht gedroogd. In andere fabrieken wordt vaak gewerkt met droogkamers; die methode is veel agressiever. Dit geldt ook voor het kleuren; niets wordt

21


GREAT HAIR EXTENSIONS

Een goede verzorging van het haar is noodzakelijk als je lang wilt genieten van je haarverlenging. Volgens Bake gaat het daar nog te vaak mis. afgeraffeld. We behandelen het haar, zoals de kapper dat ook doet. Zo komt het dat onze extensions zachter en fijner aanvoelen.” Dat dit niet zomaar een marketingpraatje is, merken we als we het haar zelf in handen hebben. Bij Lynn wordt een haarverlenging ingezet, die heel natuurlijk voelt en oogt. Het blijft zelfs drie tot vier maanden perfect zitten.

ENORM AANBOD In de vernieuwde webshop, die recent gelanceerd is, valt het enorme aanbod van dit bedrijf uit Hengelo op. Bake neemt het assortiment met ons door. “Met de verschillende merken die we aanbieden, bedienen we verschillende lagen van de markt. Voor de kleinere portemonnee hebben we het scherp geprijsde Di Biase. In het middensegment hebben we het bekende Euro SoCap, gevolgd door ons eigen zeer betaalbare topmerk Great Hair Extensions en het luxe Balmain.”

GOEDE VERZORGING Een goede verzorging van het haar is noodzakelijk als je lang wilt genieten van je haarverlenging. Volgens Bake gaat het daar nog te vaak mis. “Als klanten haar terug sturen, omdat ze een klacht hebben, dan zien we in de meeste gevallen dat het mis is gegaan met de verzorging. Ze geven namelijk veel geld uit aan de extensions, maar besparen op de producten. Gewone shampoos zijn nu eenmaal niet geschikt; de ingrediënten die het haar voeden ontbreken in deze producten. Je ziet dan dat de kleur snel terugloopt, dat het haar doffer oogt en droger aanvoelt. Dan wordt inderdaad het verschil met het eigen haar en de extensions zichtbaar.”

Diezelfde variëteit zie je ook in de bevestigingsmethode van de aangeboden extensions. “Bonding-, tape, weaveen zelfs clip in-extensions; we hebben het allemaal. De eerste drie manieren worden allemaal besproken in onze tweedaagse training, zodat je vooraf nog geen keuze hoeft te maken. Je kunt eerst ervaren welke wijze het beste bij jou en je salon past.”

Bij een goede verzorging hoeft dit helemaal niet te gebeuren, aldus Bake. “Daarom hebben we ook Great Hair verzorgingsproducten. Daarnaast beschikken we over een breed assortiment aan shampoos, conditioners en overige producten, die speciaal op de markt zijn gebracht voor de verzorging van verlengd haar. Naast Great Hair moet je dan denken aan Euro SoCap, Di Biase Hair, Balmain Hair, BioSilk en Nioxin. Wordt het haar met die producten verzorgd en blijkt er toch wat mis te zijn, dan heb je gewoon garantie op de bij ons gekochte extensions.”

ZELF ERVAREN Bake legt uit dat er iedere maand trainingen staan gepland op maandag. “Op de eerste dag gaan we aan de slag met de theorie en wordt er op het eind geoefend met de drie verschillende systemen op een oefenhoofd.

23


GREAT HAIR EXTENSIONS

Omdat we het belangrijk vinden dat er niet alleen op een oefenhoofd wordt getraind, werken we op de tweede dag met een – door de kapper meegebracht - model. Die krijgt een volledige haarverlenging volgens de methode die de kapper heeft uitgekozen.” Er is gekozen voor maximaal zes personen per training, zodat men tijdens deze sessies alle aandacht heeft voor de deelnemers. “We willen daarnaast de drempel laag houden, vandaar dat we per dag 50,- euro excl. BTW en materiaal rekenen.” Heb je al een opleiding gevolgd, maar wil je het haar van Great Hair Extensions wel zelf ervaren. Dan kun je ook een kijkje nemen in de showroom in Hengelo. “Dagelijks kun je hier zonder afspraak gewoon binnenlopen. Je kunt dan het haar zien en de kleur bekijken. We zien zelfs dat er kappers zijn die hun klant meenemen om zo te bepalen wat het beste bij hen past.”

GEEN TABOE MEER Waar in het verleden nog wel eens werd gezwegen over een haarverlenging, daar is het volgens Bake al lang geen taboe meer. “Dankzij alle aandacht in vakbladen, magazines en blogs zijn extensions heel normaal geworden. Nu mag iedereen het weten dat je een mooie haarverlenging hebt. Wij adviseren kappers dan ook om op deze trend in te spelen. Verstop de extensions niet in een hoekje, maar plaats een mooi baliedisplay zodat je klanten weten dat ze bij jou aan het juiste adres zijn.” Great Hair Extensions biedt op dat vlak volop ondersteuning aan de klant. “We hebben volop promotiemateriaal, zoals posters en spiegelstickers. Daarnaast hebben we vier accountmanagers op de weg, die regelmatig een kijkje nemen in de salon en dan hun tips delen. Denk dan aan extra mogelijkheden ter promotie, maar ook aan het geven van verkooptips.”

NA

VOORRAAD Bake heeft alvast een tip. “Maak een afspraak op korte termijn, dan bedenkt de klant zich niet zo snel. Voor 17:30 besteld? Dan verzenden wij je bestelling dezelfde werkdag, je hoeft dus zelf geen voorraad te hebben.”

Great Hair Extensions David Ricardostraat 13-11 7559 SH Hengelo Tel. 074-2780449 info@greathairextensions.nl www.greathairextensions.nl

VOOR 25 9


Om -of bijscholen? Kies bewust! Het beautyvak is de laatste jaren enorm uitgebreid. Naast het verzorgen van de huid, staan wimpers, nagels en wenkbrauwen steeds meer in ‘the picture’. Als het om schoonheid gaat, heb je de aandacht van bijna elke vrouw! Een uitdaging in ons vak is altijd de beste resultaten te willen behalen. Hoe bereik je dat? Welke producten heb je daarvoor nodig en… welke theoretische en praktische kennis? Voor kleinere behandelingen biedt een masterclass of workshop vaak de oplossing. Voor meer intensieve of specialistische behandelingen geldt dat er een gedegen opleiding gevolgd moet worden. Een om- of bijscholing geeft de specialist nét weer dat stapje omhoog naar perfectie en het geeft inspiratie.

TREND De trend is steeds meer een natuurlijke look. Een van de behandelingen die de laatste jaren natuurlijker qua resultaat zijn geworden zijn de verschillende soorten permanente make-up. U, als specialist heeft vast en zeker bij uw klanten wel de nodige resultaten gezien. De een met een heel mooi, de ander met een minder fraai resultaat. Een andere trend is, dat de klant/consument qua verzorging steeds meer zelf thuis uitvoert: bijvoorbeeld met peelingen, rollers en andere apparatuur.

PERMANENTE MAKE-UP Een van de behandelingen die de klant niet bij haar zelf kan doen is permanente make-up. Hier ligt een kans voor de schoonheidsspecialist.

De schoonheidssalon is er uitermate geschikt voor! Om deze behandeling te kunnen toepassen is er een gedegen vakopleiding nodig. Want dát is het: een vak! De opleiding tot PMU-specialist duurt gemiddeld ½ - 1 jaar. De Academie voor PMU in Almere is de eerste en enige opleiding, waar alle facetten van het vak uitgebreid en professioneel worden onderwezen.

BEFORE

AFTER

KIES BEWUST Les krijgen van docenten met jarenlange (7 – 26 jaar) werkervaring, zorgt ervoor dat je meer leert en praktisch inzicht krijgt en terecht kunnen met ál je vragen. Een goede en gedegen opleiding kiezen, is essentieel voor het toekomstige succes dat je wenst voor jouw salon of praktijk. De Academie voor PMU in Almere biedt een basisopleiding van 6 maanden aan en een allround opleiding van 12 maanden. In de basisopleiding is alle kennis en technieken over wenkbrauwen en eyeliner gevat. Tijdens de allround opleiding worden daarnaast ook de lippen, tepel- en tepelhofpigmentatie en littekens behandeld. De opleiding is intensief en de specialist gaat na deze complete opleiding vol zelfvertrouwen aan de slag!

NIEUW | DIGITAAL PMU-HANDBOEK Tijdens de opleiding tot PMU-specialist krijgt u van verschillende specialisten les. U krijgt les van een bijzondere tekendocente, waarbij u uw rechter hersenhelft beter leert

LES KRIJGEN VAN DOCENTEN MET JARENLANGE ERVARING

26


ACADEMIE VOOR PERMANENTE MAKE-UP

gebruiken en dus mooier leert tekenen en pigmenteren. Ook leert u uw werk optimaal in te zetten op social media, wenkbrauwen stylen, kleurenleer… het is teveel om op te noemen. Alle technieken die beschikbaar zijn worden u geleerd. Nieuw is het digitale PMU-handboek. De vakboeken die Irma Hulscher heeft geschreven, zijn samengevat in dit digitale boek. U krijgt interessante filmpjes te zien, oefeningen te doen en… u kunt met een speciale knop de inhoud laten voorlezen. Irma Hulscher: ‘Deze mogelijkheid is vooral voor mensen met dyslexie fantastisch! Zij leren nu ook makkelijk de tekst door gewoon….te luisteren! ”Het vak PMU is een pracht vak om te combineren met de schoonheidssalon.

WILT U BIJSCHOLEN OF OMSCHOLEN De opleidingen starten altijd in januari, mei en oktober. U bent altijd van harte welkom op een informatiedag! KIJK VOOR MEER INFORMATIE OF DATA OP:

WWW.ACADEMIEVOORPMU.NL

‘Ik zie ook vaak dat de schoonheidsspecialiste uiteindelijk alléén met PMU verder gaat, zó leuk vinden veel specialisten het!“, zegt Irma Hulscher, oprichtster van de Academie.

INFORMATIE Er worden regelmatig informatiemiddagen en -avonden gehouden. U krijgt een rondleiding in de salons waar de cursisten stage gaan lopen en in de leslokalen. Daarnaast ontvangt de geïnteresseerde een tas vol informatie, inclusief het PMU Professional Magazine.

Operetteweg 31 Almere | 036-5361164 | www.academievoorpmu.nl

27


Make-up met waardering voor

de huid

De huid voorzien van prachtige make-up en tegelijkertijd verzorgen? Het lijkt uitgesloten, maar Emani 100% vegan make-up bewijst dat het kan. De make-up is voorzien van voedende ingrediënten, die de huid verzorging bieden zonder de huid te irriteren. Het is de nieuwe trend in de hedendaagse beautybranche en mogelijk de toekomst in de cosmetica. HET BESTE VAN TWEE WERELDEN We zoeken naar een oplossing om de oneffenheden of irritatie van onze huid te verbergen. Er wordt snel gebruik gemaakt van een extra laag make-up. Dit is er niet op gericht om de huid te verzorgen of te verbeteren. Integendeel, nadat de make-up is verwijderd voelt de huid geprikkeld aan en zijn de onzuiverheden zichtbaarder dan voorheen. Algemene make-up biedt de ideale dekking gedurende de dag, maar verliest haar charme na verwijdering. Veel bestaande make-up producten bevatten verschillende “gif” stoffen. Deze stoffen verslechteren de conditie en het herstel van de huid. Met name een geïrriteerde of gevoelige huid heeft behoefte aan kalmerende werkstoffen die de huid verzorgen.

28

Emani heeft producten ontwikkeld die beide werelden combineert: make-up en huidverzorging. Emani wilt natuurlijk dat de huid haar stralende teint behoudt, ook na verwijdering van de make-up. De producten van Emani geven een vederlicht gevoel aan de huid. Niet alleen in de vorm van een prachtige lijn met een breed kleurenpalet, maar ook dankzij de perfect samengestelde formule van 100% natuurlijke ingrediënten. Een belangrijk ingrediënt in de producten is vitamine E, een werkstof die uitstekend in staat is om huidirritaties tegen te gaan. Hierdoor geeft de make-up een extra boost aan de huid en versterkt het de vitaliteit.


EMANI MAKE-UP 100% VEGAN

dierproefvrij, 100% toxine vrij, 100% vegan en eco-vriendelijk. “Vegan” zit natuurlijk al in de naam, daarom is het ook geen verrassing dat de samenwerking met PETA zo natuurlijk is ontstaan. Een verfrissend merk met een verhaal. Emani is meer dan een make-up merk. Emani biedt een lijn die de gezondheid van de huid optimaliseert en tegelijkertijd jouw innerlijke schoonheid naar de oppervlakte brengt. Naast toewijding voor de gezondheid en schoonheid van de huid, is Emani gedreven om producten te creëren zonder dierlijke ingrediënten en petrochemische stoffen.

EMANI WORKSHOP Om alvast inspiratie op te doen voor de winterse maanden introduceert Florint, importeur van Emani, exclusieve workshops met de Emani collectie. Zo is er de gelegenheid om kennis te maken met het product en leer je onder begeleiding van een visagist schitterende looks. Emani is niet alleen geschikt voor ieder huidtype, de Emani beautyexperts hebben ook voor iedere vrouw de perfecte look gecreëerd. Deze winter staan er bij Emani drie looks centraal: “Naturel”, “Urban” en “Glam”. Naturel klinkt als iets simpels, we worden immers allemaal naturel wakker. Toch kun je met een paar slimme make-up technieken een prachtige én subtiele naturel look creëren. Voor de iets gewaagdere look zijn wij gepassioneerd geraakt door de city lifestyle. Door het toepassen van kleurtechnieken en het werken met pure mineralen ontstaan er spannende contrasten in de make-up en komen persoonlijkheden echt tot uiting. Voor de feestdagen ontwerpen wij echte glitter en glamour in een uitgesproken glam look. Dankzij de highlighters en brights van de 100% pure crushed mineral color dust collectie creëer je in een handomdraai een sprankelende en pure finishing touch. Verras je klanten met een make-up die bij hun past en laat hun innerlijke schoonheid stralen in een van onze drie exclusief geformuleerde looks! Ontdek nu het kleurrijke assortiment van Emani 100% vegan make-up. Zorgvuldig samengesteld door een team van experts, voorzien van voedende ingrediënten zoals o.a. jojoba olie, vitamine C, kamille, hyaluronzuur en vele andere vitamines en antioxidanten. Emani zorgt voor een gezonde teint ook nadat de make-up verwijderd is.

BETOVEREND, STRALEND EN VERZORGEND Als er iets is dat de consumenten tegenwoordig verlangen, dan is het een prachtige look met een natuurlijke uitstraling. Bijzonder aan Emani is dat de lijn bestaat uit producten van hoogwaardige kwaliteit en met zuivere, natuurlijke ingrediënten. Het belangrijkste voordeel van Emani is dat de huid gedurende de hele dag kan ademen. Zorgvuldig ontwikkelde formules zorgen voor een prachtige make-up, die gewoonweg niet te onderscheiden is van een alledaagse huidverzorging.

Emani zorgt oor een gezonde teint

MET HART VOOR DIEREN, MENSEN, KLIMAAT EN MILIEU Emani is gecertificeerd door PETA (People fort he Ethical Treatment of Animals). PETA is de grootste organisatie ter wereld voor de rechten van dieren. Emani vind het onnodig om dieren of het milieu op te offeren ten behoeve van onze schoonheid. Daarom zijn alle producten

WIL JE DEELNEMEN AAN EEN VAN ONZE EMANI WORKSHOPS OF MEER INFORMATIE OVER ONZE MAKE-UP? STUUR EEN E-MAIL NAAR INFO@FLORINT.NL OF BEL NAAR +31 (0)343 41 45 50. BEZOEK DE WEBSITE WWW.EMANIMAKEUP.NL VOOR DE COMPLETE COLLECTIE VAN EMANI 100% VEGAN MAKE-UP.

29


NACHTCRÈME, PEELING EN MASKER IN ÉÉN!

BEAUTY SLEEP POWER PEEL INTENSIEF NACHTWERK MET 14% GLYCOLZUUR EN 0,5% RETINOL Aangezien huidcellen ’s nachts het meest actief en ontvankelijk zijn, is dit het ideale moment om te werken aan huidverbetering en herstel. En dat is precies wat de Beauty Sleep Power Peel doet. Deze alles-in-één verzorging geeft de huid gedurende de nacht een peeling, stimuleert de celvernieuwing en collageen aanmaak, hydrateert en helpt UV schade zoals fijne lijntjes en pigmentvlekjes, maar ook verslapping, grove poriën, een vale, vermoeide teint en (acne)littekens vervagen en een onzuivere huid aanpakken. Het fungeert bovendien meteen als basisreiniging voor de volgende ochtend. De Beauty Sleep Power Peel, verpakt in luchtdicht verpakte pot met pompdispenser, vormt een geheel nieuwe stap binnen de huidverzorgingsroutine en maakt deze meteen een stuk efficiënter: het product fungeert namelijk als nachtcrème, peeling en masker tegelijkertijd. Actieve, hoog gedoseerde werkstoffen waaronder 14% glycolzuur, 0,5% retinol, hyaluronzuur, provitamine B5 en peptiden garanderen dat er ’s nachts intensief en op professioneel niveau wordt gewerkt aan huidverbetering en anti-aging. De Beauty Sleep Power Peel past daarnaast moeiteloos binnen elke andere huidverzorgingsroutine. Meer informatie: www.alpha-h.nl of 06-34921316 Beauty Sleep Power Peel € 79,95 | 50 ml

30


HAIRWORKXX LANCEERT TWEE NIEUWE LIJNEN!

FLIP IN HAIR DELIGHT & DELUXE!

Hairworkxx is een jong, dynamisch bedrijf dat is begonnen als exclusief distributeur van de Flip In Hair Extensions in Europa en heeft inmiddels de complete productie overgenomen. Hairworkxx heeft een groot assortiment kappersproducten met als hoofdmoot haarverlenging en verdikking. Sinds deze maand zijn er twee nieuwe lijnen, Flip In Hair Delight en Deluxe, om de kapsalons nog meer persoonsgebonden haaroplossingen te bieden. Flip In Hair is dé oplossing op het gebied van hair extensions die absoluut géén schade veroorzaakt aan het eigen haar. Het neemt maar 1 minuut in beslag om het te bevestigen en maar enkele seconden om het er weer uit te halen. Flip In Hair is gemaakt van 100% human hair en is gegarandeerd van hoge kwaliteit, daarom kan het gestyled worden zoals u dat normaal ook zou doen. Geen clips, geen lijm, geen weaving! Uit onderzoek is gebleken dat er behoefte is aan een dunnere Flip In Hair en een dikkere Flip In Hair. Na aanleiding daarvan hebben wij twee nieuwe lijnen die wij graag willen introduceren, Flip In hair Delight en Flip In Hair Deluxe.

FLIP IN HAIR DELIGHT De lichtere lijn is een stuk dunner dan de reguliere Flip In Hair en daarmee uitermate geschikt voor dames met dunner haar of dames die het haar slechts lichtelijk willen verlengen/verdikken. Deze Flip In staat gelijk aan +/-75 extensions (De standaard Flip In Hair is gelijk aan 125 extensions).

FLIP IN HAIR DELUXE Deze lijn is veel dikker dan de reguliere Flip In Hair, waardoor prachtig MEGA vol en lang BIG HAIR in 1 minuut gecreëerd kan worden. Speciaal voor de echte Hair addicts! Deze Flip In staat gelijk aan +/-200 extensions (De standaard Flip In Hair is gelijk aan 125 extensions). Heeft u interesse in een gratis demonstratie van onze producten? Stuur dan een e-mail naar info@hairworkxx.com of neem contact op met +31(0)492 77 71 74.

MERKEN Hairworkxx, Flip In Hair, Clip In Hair, Weaving, Featherworkxx, Marc Inbane, Max Pro, ISO Beauty, Beautyblender, Invisibobble, LuxxInk, Elite Brush.

Hairworkxx | Bindersestraat 33 | 5701 SX Helmond | 0031 (0)492 77 71 74 | info@hairworkxx.com | www.hairworkxx.com

31


STYLEBIRD

IF ABS IHZI OAN WWW.STYLEBIRD.NL


STYLEBIRD IBIZA FASHION


STYLEBIRD IBIZA FASHION


STYLEBIRD IBIZA FASHION


GRATIS LIMITED EDITION MARC INBANE envelope clutch

MARC INBANE HEEFT EEN LUXE ENVELOPE CLUTCH ONTWORPEN ALS EEN GIVEAWAY VOOR DE FEESTDAGEN. Het aanbrengen van MARC INBANE’s natural tanning spray is een makkelijke manier om een mooi vakantiekleurtje te verkrijgen tijdens de donkerste dagen van het jaar. Een natuurlijke teint kan uw huid er jonger, gezonder en levendiger uit laten zien. Een subtiele spray tan op uw huid helpt om uw zelfvertrouwen te boosten en om uw “winter gezicht” een snelle en frisse zomer gloed te geven.

MARC INBANE envelope clutch Stijlvol en verfijnd, deze MARC INBANE clutch is de finishing touch voor uw couture outfit! Perfect voor het opbergen van uw tablet of het meenemen van uw avond essentials, de clutch beschikt ook over een handig binnenvak.

Deze luxe set bevat 1x MARC INBANE natural tanning spray 200ml 1x MARC INBANE glove 1x MARC INBANE envelope clutch

Neem nu een jaarabonnement en maak kans op een MARC INBANE envelope clutch 0 Ja, ik neem voor 29,95 een abonnement tot wederopzegging op Hair & Beauty. *Zie voorwaarden Bedrijfsnaam: Contactpersoon:

0 Ik machtig Body Biz International BV hierbij om het verschuldigde bedrag af te schrijven van mijn bank-/gironr.:

Adres:

IBAN:

Postcode/Plaats:

T.n.v.

Telefoon: E-mail:

Handtekening:

* Abonnementen gelden per kalenderjaar (jaarabonnement) en worden automatisch verlengd, tenzij de abonnee uiterlijk vóór 1 november schriftelijk of per mail opzegt. Abonnementsprijs per jaar 29,95 incl. btw. België 69,00 incl. btw per jaar. Deze bon ondertekenen en sturen naar: Body Biz International BV, Postbus 178, 6590 AD Gennep.


‘IEDERE ONDERNEMER WIL LIEVER DE TREND ZETTEN DAN DE TREND VOLGEN’ NAJAARSCOLLECTIES WORDEN GEPRESENTEERD, DE TRENDS VOOR DEZE WINTER KOMEN WEER VOORBIJ. MAAR HOE BELANGRIJK IS HET NU DAT JE HIER ALS BEAUTYPROFESSIONAL IN MEE GAAT? ONZE PANELLEDEN GAAN HIER VERDER OP IN EN VERTELLEN JE ALLE INS EN OUTS. LEES OP DE VOLGENDE PAGINA’S DE VISIE VAN DEBBIE BOERS (HAIRWORKXX), WILFRED BOUDEWIJN (KIN COSMETICS) EN JESSICA ALINK (DAVINES). LAAT JE INSPIREREN DOOR DE TRENDS EN ADVIEZEN.

39


Debbie Boers, Managing Director - “Wij zijn met Hairworkxx als exclusief distributeur van de Flip In Hairextension begonnen in Europa. Inmiddels hebben we de complete productie overgenomen. Flip in hair is een innovatief, tijdelijk haarverlengingsproduct dat snel en gemakkelijk door de consument aangebracht kan worden in het haar, waardoor extra volume direct zichtbaar is. Het haarstuk kan op elk moment in en uit het haar gehaald worden, waardoor Hairworkxx een flexibel alternatief biedt voor de traditionele extensions die zich langere tijd in het haar bevinden.” “Hairworkxx bestaat inmiddels vijf jaar en we werken er hard aan om dit innovatieve product breed onder de aandacht te brengen. Zo hebben we inmiddels een groot klantenbestand opgebouwd. Men kent ons niet alleen in Nederland, maar we hebben ook actieve partners in België en Duitsland. Op dit moment wordt het concept verder uitgerold in andere Europese landen. Het fenomeen Flip In Hair verspreidt zich op dit moment dus geleidelijk door Europa.”

‘Altijd op zoek naar producten die innovatief, nieuw en verfrissend zijn’ “Wij vinden het heel belangrijk om met de trends mee te gaan. Natuurlijk hebben wij een vast, eigen assortiment haarverlenging. Maar als we merken dat er behoefte is aan aanvulling, dan aarzelen we niet om dit aanbod te vergroten. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan nieuwe kleuren, maar ook aan nieuwe volumes. Zowel op haar- als beautygebied komen er steeds nieuwe ontwikkelingen voorbij, daar moet je als bedrijf altijd bij stil staan. Past het bij je doelgroep en het huidige aanbod aan producten en diensten, dan ga je daar in mee. Lukraak met alle winden meevliegen heeft geen zin. Verlies daarom nooit je doelgroep uit het oog. Past de betreffende trend bij jouw type salon en het type klanten dat je bedient?

assortiment aan regelmatig wisselende zaken. Denk dan bijvoorbeeld aan Feather extensions en felle kleruen die destijds echt een trend waren. Iedere ondernemer wil liever de trend zetten dan de trend volgen. Daarom zijn we altijd op zoek naar producten die innovatief, nieuw en verfrissend zijn. Dat betekent dat wij veel speciale websites en bladen volgen. En dan niet alleen de gespecialiseerde media, maar ook de tijdschriften of blogs waarin de IT-girls van nu voorbij komen. Bloggers zijn bijvoorbeeld razend populair. Als zij iets nieuws hebben, wil hun trouwe schare fans dat ook. Daar zijn ons heel bewust van. Daarom zijn we hier constant mee bezig; we willen geen trend missen.”

Onze klanten en toekomstige klanten zijn in ieder geval erg bezig met trends. Dan kun je als ondernemer niet achterblijven. Doe je er niets mee en kun je klanten niet in deze nieuwe behoefte voorzien, dan gaan ze het immers elders zoeken. Daarom introduceren wij binnenkort bijvoorbeeld een dunnere lijn uit voor dames die het haar subtiel willen verdikken. Er komt tevens een lijn aan voor dames die echt voor ‘big hair’ willen gaan; die wordt dan weer een stuk voller dan normaal.

HAIRWORKXX

Naast die tijdloze producten waarbij we de collectie naar aanleiding van de klantbehoefte blijven aanvullen, hebben we ook een

Bindersestraat 33 | 5701 SX Helmond | 0031 (0)492 77 71 74 info@hairworkxx.com | www.hairworkxx.com

40


Wilfred Boudewijn – “KIN Cosmetics is één van de oudste en meest gerespecteerde merken in de branche. Het Spaanse bedrijf is in 1932 opgericht door Don Gregoio Bosacoma en is nog steeds een hecht familiebedrijf. We werken in een jong, professioneel team, waarbij we de ondernemersgeest van de oprichter vanuit ons hart voortdragen.”

“Kleuring, aanvullende kleurproducten, verzorging, styling, omvorming: KIN Cosmetics heeft een complete lijn om aan alle verwachtingen van de cliënten te voldoen. Deze hoogwaardige haarproducten worden gefabriceerd op basis van het meest geavanceerde onderzoek. We werken daarnaast volgens de laatste trends in imago en design. Inmiddels zijn de producten van KIN Cosmetics verkrijgbaar in twintig landen.”

‘Maak een leuke citytrip en verruim je blik’ “Voor ons als KIN Cosmetics is het in de basis belangrijk dat we een mooie tijdloze en vooral kwalitatieve lijn producten voeren. Deze basis wordt aangevuld met producten waar nu vraag naar is. Dat betekent dan ook dat we op de hoogte zijn van de trends in de branche. We volgen niet alles - dat moet je als salonhouder ook niet doen - maar kijken naar wat belangrijk is voor ons bedrijf én de mensen die we willen bereiken. KIN heeft met de KINESSENCES-lijn op tijd ingespeeld op de vraag naar natuurlijke haarverzorging en haarkleuring. In deze producten is geen ammoniak en ppd verwerkt, maar er zijn wel essentiële oliën aan toegevoegd. Onlangs is daarnaast onze Essences-lijn uitgebreid met de Detox-lijn. Net als het lichaam moet je tegenwoordig, met alle invloeden van buitenaf, ook je haar detoxen. KINESSENCES DETOX is diep reinigend en verzorgend.

haar. Half oktober hebben ze bij ons in de studio look&learn en workshops verzorgt, zodat de aanwezige KIN-gebruikers weer helemaal bij zijn. Natuurlijk kun je als kapper inspiratie op doen tijdens deze look&learns, workshops en haarshows. Maar kijk ook buiten de branche. Bezoek eens een modeshow, volg diverse sites en populaire tv-programma’s én niet te vergeten hou je ogen goed open op straat. Daar doe je zoveel inspiratie op. Maak bijvoorbeeld een leuke citytrip naar Londen, Milaan of Parijs en verruim je blik.

Het Artistic Team van KIN Spanje - dat hun basis in Barcelona en Girona heeft – reist de hele wereld over om overal shows te geven. In alle landen die zij bezoeken doen zij inspiratie op. Niet alleen door wat ze daar zien, maar ook door wat ze horen van lokale kappers die de shows bezoeken. Ieder jaar brengt het Artistic Team een nieuwe Trendcollectie uit met een sterke basis. De kapper kan daar desgewenst een eigen twist aan geven. Dit jaar heeft KIN onder andere de mooie heldere grijstinten die nu helemaal trendy zijn, maar ook een stukje Arty met een speciale kleurtechniek en verder mooi natuurlijk verzorgd

KIN COSMETICS NEDERLAND Koeweistraat 5 | 4181 CD Waardenburg info@kincosmetics.nl | 0418-652560

41


Jessica Alink, Trade marketing & communications – “De Davines Group is in 1983 in het Italiaanse Parma opgericht door de Bollati familie. Het is een volwaardig merk van professionele cosmeticaproducten voor de kapper, geformuleerd en geproduceerd in het hoofdkantoor en laboratorium dat nog steeds in Parma gevestigd is. Davines is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal merk met kantoren in Londen, Parijs, Mexico City, New York én Deventer. Onze producten worden in maar liefst 95 landen wereldwijd verkocht.” “Bij Davines, geloven wij dat het leven een balans tussen schoonheid en duurzaamheid is. Wat wij ‘sustainable beauty’ oftewel ‘duurzame schoonheid’ noemen, kan ons leven en de wereld om ons heen verbeteren. Deze visie is niet alleen terug te vinden in onze bewuste ingrediëntenkeuze en verantwoorde verpakkingsmateriaal, maar ook in de schone energie die tijdens de productie in de kantoren wordt gebruikt en de duurzame omgang met collega’s, klanten en relaties.”

Wie ons kiest, deelt onze visie omtrent duurzaamheid Davines kenmerkt zich door zijn innovatieve spirit die mede mogelijk wordt gemaakt door onze wereldberoemde artistic director: Angelo Seminara. Er zijn maar weinig magazines waar Angelo niet voor heeft gewerkt. Daarnaast is hij bij alle grote fashion catwalks aanwezig als stylist van de modellen. Hierdoor is hij niet alleen expert op het gebied van haar, maar ook mode. Maar hij laat zich voor de nieuwe Davines-collecties niet alleen inspireren door zijn werk, maar ook door natuur, kunst en de schoonheid van de vrouw. Zo is de nieuwe Davines collectie Rebel geïnspireerd door urban art en graffiti. Geraffineerd, assertief en soms uitdagend; net zoals de vrouw. Rebel bevat extreme en uitbundige volumes, duidelijke en glanzende steile looks, matte texturen spelen met contrasterende kleuren, krullen en levendige slag. Zo wordt het geel dat in één van de looks wordt gebruikt een duidelijke trend in de nabije toekomst.

zon, wind, water en aarde. En ook bij de productie letten we hier goed op. Onze eigen research & development afdeling heeft alle kwaliteiten in huis om innovatieve formules te creëren met een voortdurende commitment bij de keuze van ingrediënten, de samenstelling van nieuwe producten en hun ontwikkeling. Zo zijn wij een trendsetter. Al sinds lange tijd nodigen wij de Davines salons uit om het initiatief ‘Eco Salon’ net zo uit te voeren als wij. Wie ons kiest deelt onze visie omtrent duurzaamheid. Wij moedigen hen aan die visie gevolg te geven door te kiezen voor duurzame energielevering. Hiermee bieden wij onze klanten niet alleen producten, maar ook diensten waarbij de waarden van duurzaamheid volledig worden gerespecteerd.

Wij vinden het belangrijk dat salons trouw blijven aan hun authentieke identiteit, maar wijzen ook op het belang van collectietrainingen. Op die manier verbreden zij hun kennis en kunnen zij met hun klanten de dialoog aangaan over kleur en mode. Door het aanleren van nieuwe technieken op het gebied van kleur, cutting en styling kan een kapper zich onderscheiden, meer klanten voor zich winnen én dus nieuwe omzet genereren.

DAVINES NEDERLAND

Duurzaamheid is ook een trend. Bij ons zit het in ons DNA; wij staan voor sustainable beauty. Sinds 2006 gebruiken wij voor onze fabrieken en kantoren enkel duurzame energie, afkomstig van de

Boreelplein 67-69 | 7411 EH Deventer 0570-745170 | www.davines.nl

42


W W W.DAVINES.NL W W W.FACEBOOK.COM/DAVINESNEDERL AND

What is art if not a state of being?

MASK MET VIBRACHROMTM IS HET NIEUWE KLEUR CONDITIONING SYSTEEM VOOR MEER GLANS EN LANGDURIGE KLEUR MET DANK AAN DE INNOVATIEVE SPIRIT VAN DE DAVINES LABORATORIA DIE EEN GRONDIG ONDERZOCHTE BLEND HEBBEN SAMENGESTELD VAN NATUUR, COSMETICA EN TEXTIEL.

Hair & Beauty_Mask_Davines.indd 1

15-08-16 13:41


Hair & Beauty 3/16  

Hair & Beauty Voor de professionele hair- en beautystylist die zich wil onderscheiden van de concurrentie! Hair & Beauty richt zich op de on...

Hair & Beauty 3/16  

Hair & Beauty Voor de professionele hair- en beautystylist die zich wil onderscheiden van de concurrentie! Hair & Beauty richt zich op de on...

Advertisement