Page 38

Het laatste woord

Marga van Erp 15 jaar geleden ben ik gestart als voetreflextherapeut. Daarna heb ik diverse opleidingen, zoals orthomoleculaire geneeskunde, energetische geneeswijzen, acupunctuur en diverse massage technieken gevolgd. In 2006 heb ik Beijing Chinese voetreflextherapie gestudeerd. In 2008 ben ik samen met mijn man Johan van de Ruit gestart met Total Health Opleidingen een instituut waar men VoetreflexPlus™, Medische Basiskennis en/of Chinli-Tuina® therapie kan studeren. Mijn missie is om lichaamsgerichte therapie verder te professionaliseren zodat het als een volwaardige therapie erkend wordt.

Gratis reclame voor je praktijk! Social media is super geschikt om reclame te maken voor je praktijk en/of bedrijf. Je kunt met Social media heel snel grote groepen klanten en vooral potentiele klanten bereiken, door bijvoorbeeld een spraakmakende actie te lanceren. Hoe meer je actie aanspreekt, hoe meer mensen je bericht zullen delen met hun vrienden. Zo kun je in heel korte tijd heel veel mensen bereiken. Het vergt wel even tijd om de verschillende Social Media te leren kennen, je pagina op te zetten en te onderhouden. Voordat je begint is het daarom verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden van de verschillende Social Media en ook vooral over wat de valkuilen zijn. Daarnaast is het heel belangrijk om een plan te maken van wat je wilt bereiken en op welke manier je je

informatie wilt delen. Social Media is een heel snel medium. Je bericht van vandaag is morgen al verouderd. Het is dus heel belangrijk je berichten kort en krachtig te houden en te zorgen dat je “vrienden” worden geprikkeld om je bericht direct door te sturen. Social Media is niet alleen zalig makend maar heeft ook nadelen. Bijvoorbeeld als je berichtgeving niet interessant genoeg is of je berichten negatief worden beoordeeld. Het kan ook zijn dat je bericht te interessant is voor een te groot publiek. Een voorbeeld is het verjaardagsfeestje in Haaren, waarvoor iedereen in Nederland werd uitgenodigd en de uitnodiging van een BN’er om voor elke “Like” een Euro te doneren voor de Philipijnen (Dit kostte haar binnen 1 dag meer dan 200.000 Euro, waarna zij haar site moest laten sluiten).

38

Ook teveel berichten kunnen schade aanrichten. Je berichten zijn openbaar en voor iedereen te zien. Het is dus zaak om als er klachten zijn, die direct, netjes en transparant op te lossen. Wij wensen je veel succes met Social media en nodigen je graag uit “totalhealthopleidingen” op Facebook te Liken.

Total Health Weidehek 34 4824 AS Breda 076-8200240 info@totalhealth.eu www.totalhealth.eu

Massage Zaken 2 2014  
Massage Zaken 2 2014  
Advertisement