Page 37

Vakpanel

Tirza Bottema is de grondlegger van Thai DeeŠ. Van oorsprong is ze fysiotherapeut, maar ze is al sinds 1991 met veel passie bezig met Thaise Yogamassage en geeft sinds 1995 les. Ze werd 21 jaar geleden, tijdens een reis door Thailand, diep geraakt door de schoonheid en heilzame werking van deze massagevorm. Het is haar missie om de Thaise yogamassage op hoog niveau in het Westen neer te zetten en toegankelijk te maken. Tirza woonde twee jaar in Thailand. Ze gaat nog steeds regelmatig terug om zich verder te verdiepen in de Thaise yogamassage en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Hoe kun je snel je doel bereiken Wil je veel mensen laten weten dat je bestaat en waar je voor staat? Sociale media als bijvoorbeeld facebook vormen een relatief eenvoudig middel om dit doel te bereiken. Het is niet duur als je het zelf doet, kost je alleen tijd om goed na te denken welke boodschap je uit wilt dragen, voor wie en hoe je dat vorm wilt geven. En dan kom je meteen bij de belangrijkste vraag uit: kun je dat? In dat wat, voor wie en hoe zit namelijk een groot en belangrijk aandachtspunt om goed over na te denken. Je moet iets met sociale media hebben. Het leuk vinden om je erin te verdiepen als je het in wilt zetten als marketingtool. Zomaar wat berichtjes over je dagelijkse activiteiten en praktijk kunnen leuk zijn voor anderen om te lezen, maar als je tot doel hebt om er meer klanten mee te werven moet je toch veel gerichter te werk gaan. Zelf beschik ik over een facebook pagina en linkedin pagina en kan zeker zeggen dat het plaatsen van een berichtje over activiteiten vrijwel altijd een goede respons oplevert. Maar merk dat ik er eigenlijk te weinig aandacht in stop. Er te weinig mee heb om me er echt in te verdiepen. Er veel meer uit zou kunnen halen als ik het structureler aan zou pakken. En dat zie ik ook bij veel andere facebook gebuikers. Kan soms bij anderen inspirerende berichtjes vinden die me een glimlach opleveren, tot nadenken stemmen of interessante informatie geven. En die ik graag met anderen deel omdat ik denk dat het hun ook die glimlach of dat stukje interessante informatie of bewustwording kan geven. Maar zie maar weinig mensen op facebook die zich echt heel duidelijk weten te profileren. Een eenduidige boodschap hebben waardoor je direct weet, voor die behandeling moet ik bij die persoon zijn. En als je sociale media als marketingtool wilt gebruiken is dat toch echt belangrijk.

37

Een student van me die er wel veel mee heeft gaat zich er nu over buigen. Kunnen we meteen onze kwaliteiten ruilen. Zij helpt mij hiermee en ik geef haar les. En dat past wel weer bij me. Elkaar helpen door elkaars kwaliteiten te delen. Dus als je gebruik wilt maken van sociale media als marketingtool, denk goed na of je dit zelf moet doen, of beter uit kunt besteden aan een ander. En als je dan meteen denkt dat dat heel duurt wordt, ruilen is ook een hele mooie en leuke manier. Kijk wat jij te bieden hebt waar die je die ander weer mee kunt helpen. En dan hebben wij een groot voordeel, een massage vindt vrijwel iedereen zalig om te ondergaan!

Thai DeeŠ Wiersedreef 18 3433 ZX Nieuwegein 06 - 39 100 430 www.yogamassage.nl

Massage Zaken 2 2014  
Massage Zaken 2 2014  
Advertisement