Page 21

Voetreflexologie

behandelen, verder stimuleer je het afweersysteem en zorgt lymfedrainage voor een mooie stralende huid. • Stressvermindering met voetreflexologie “less stress met voetreflex” (4 lesdagen) Deze voetmassage helpt bij stress, hoofdpijn, migraine, slaapproblemen en verhoogde spierspanning.

lessen te Alkmaar 1x in de twee weken op de maandag van 9.55-14.10 uur. Na afronding van de opleiding is het mogelijk een voetreflexpraktijk te starten en/of de voetreflexbehandelingen te integreren in uw bestaande (massage)praktijk. Ook kunt u dan doorgaan naar het 3e jaar van de opleiding HBO Voetreflextherapie. Vakken: Voetreflextherapie, meridianenleer, 5-elementen, handreflexologie, oorreflexologie, lymfedrainage, hormoonbehandeling, metamorfosemassage, chakra’s, persoonlijke- en therapeutische vorming en medische vakken.

Werking Fysioreflextherapie De voeten staan in contact met het gehele lichaam. Elk gedeelte van het lichaam is terug te vinden op de voeten en heeft een corresponderende voetzone. Wanneer er een blokkade is in de energiedoorstroming van het lichaam zullen er klachten ontstaan. Deze blokkade is terug te vinden via de corresponderende voetzone. Door behandeling van de voetzones met de juiste dosering per voetzone, zal via onzichtbare lichaamslijnen de prikkel doorgegeven worden vanuit de voetzone aan de blokkade. Hierdoor gaat de energie weer stromen en kunnen lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen. Met de voetreflexmethode ‘Fysioreflextherapie’ heeft men een gedegen kennis van zowel de oosterse als de westerse kennis van het menselijk lichaam. Per klacht wordt met deze kennis een doeltreffend behandelplan opgesteld en uitgevoerd waarbij juist die zones behandeld worden die van invloed zijn op een snel herstel.

Opleiding HBO Voetreflextherapie Start: september 2014 Duur: 4 jaar ( voor mensen met een medische vooropleiding is een versneld traject van 2 tot 3 jaar mogelijk) Erkenning: alle beroepsverenigingen.De opleiding is te volgen in Alkmaar of in Breukelen. Vakken: Voetreflextherapie, meridianenleer, 5-elementen, verdieping in handreflexologie, oorreflexologie en lymfedrainage, hormoonbehandeling, metamorfosemassage, chakra’s, persoonlijke- en therapeutische vorming, medische vakken hbo niveau, themadagen ziektebeelden en stappenplan verwerking blokkerende emoties. Diploma’s: Na het 2e jaar ontvangt u diploma Voetreflextherapie en kunt u reeds een praktijk starten. Na afronding van de opleiding HBO Voetreflextherapie ontvangt u het diploma HBO Voetreflextherapie en het diploma Medische vakken op HBO-niveau. U kunt zich dan aanmelden bij de verschillende beroepsverenigingen. Hierdoor kunnen uw cliënten een gedeelte van de behandelingen vergoed krijgen (afhankelijk van hun zorgverzekeringspakket).

Klachten Met voetreflextherapie zijn vele klachten te behandelen zoals o.a.: (sport)blessures, stress, hoofdpijn/migraine, artrose, orgaanklachten (b.v. maagpijn, nierklachten, obstipatie), spieraandoeningen, slijmbeursontsteking, gewrichtsproblemen, hormonale problemen, nierstenen en helpt bij verwerking en loslaten van energie-blokkerende emoties.

Opleiding medische vakken op HBO-niveau Informatiedagen School voor Voetreflexologie 2014

Start: september 2014 Duur: 3 delen van ½ jaar, elk deel bestaat uit 9 vrijdagen van 9.45-14.00 uur Leslocatie: Alkmaar. Zorgverleners in de complementaire zorg zullen in hun praktijk veelal hulp bieden aan mensen met voornamelijk fysieke- en soms psychische klachten. Een goed begrip van de westerse medische kennis draagt bij aan het goed kunnen opstellen en uitvoeren van de behandelingen. De lesstof is opgedeeld in drie behapbare delen elk afgesloten met een examen, dit zorgt voor een beter begrip van de lesstof. Verder krijgen de studenten naast de studieboeken allerlei hulpmiddelen zoals ingesproken cd, 3 dictaten, proefexamens, handouts en duidelijk en beeldend les. De opleiding medische vakken op HBO-niveau voldoet aan de PLATO-eisen waardoor uw behandelingen (gedeeltelijk) vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraars.

• 20 juni en 19 september om 16.30 uur Zenit Spoorstraat 62 Alkmaar • 21 juni en 20 september om 10.30 uur Domineeslaantje 2 Breukelen

Cursusaanbod

Inlichtingen/opgave:

De School voor Voetreflexologie biedt tevens korte cursussen aan. Zie voor het actuele cursusaanbod www.voetreflexleren.nl • Introductiecursus voetreflexologie (2 lesdagen) Leer de basistechnieken van de voetreflexologie om rug- en nekklachten te behandelen • Lymfedrainage via de voetzones (4 lesdagen) Met lymfedrainage is oedeem (vochtophoping) te

School voor Voetreflexologie E-mail: secretariaatsvv@gmail.com Telefoon: 06 49596935 Website: www.voetreflexologie.com

21

Massage Zaken 2 2014  
Massage Zaken 2 2014  
Advertisement