Page 1

Sport-Natural Een uitgave van Body Biz International BV • Jaargang 23 • nr. 7 • 2013

Laat uw klanten

veel goedkoper of zelfs gratis sporten bij uw sportschool E e n u i t g a v e v a n B o d y B i z I n t e r n a t i o n a l B V • J a a r g a n g 2 3 • n r . 7 • 2 013

Naam

Peter ter

Prestigieus succesvol aan de Gare du Nord in Amsterdam

Klimaatkeur, kostenbesparend verduurzamen

Voort

Unieke code 285367

Uw klanten krijgen de

hoogste korting bij 2300 webshops door o.a.

Vraag de fitnessVoordeelpas Vandaag nog aan Voor meer informatie kijk op fitnessvoordeelpas.nl of bel 024 - 8480726 fitnessvoordeelpas wordt u aangeboden i.s.m.

Milon Cirkel Milon Cirkel Benelux breidt opnieuw uit

Trainmore Gaat voor meer klantenbinding en omzet door inzet innovatieve app van Gym Apps

Healthclub NU Ongewoon goed, zeer professioneel, chique en opvallend divers

Het is bijna zover! De Fitness en Wellness Top 2013 in Ahoy!


VOORWOORD

Maar zoals het binnen een vrije markteconomie gaat, wordt een branche volwassen en groeide het aantal nieuwe ondernemingen zelfs sneller dan de vraag uit de markt. Prijsconcurrentie als gevolg, de budgetfitnessconcepten groeien nog steeds. Tenslotte scoren we ook enorm laag op retentie; gemiddeld raakt een club jaarlijks dertig tot vijftig procent van hun bestaande klanten kwijt! Enorme sales inspanningen dus: het is dus werven met de achterdeur wagenwijd open met knipperende neonletters erboven; ‘Hier is de uitgang.’

Nu De consument word steeds veeleisender, kritischer en wil echt resultaat. De budgetformules zijn nu bijna 25% van de markt, maar wat blijkt ondertussen het gaat de consument om het resultaat, begeleiding/ aandacht en niet om de prijs. Van de nieuwe high-end concepten die de laatste tijd de deuren openen liggen de abonnementsgelden tussen de 59,- en 99,- euro per maand. Er zijn ondertussen ruim 2000 PT-ers in Nederland met een gemiddeld uurtarief van 60,- euro.

Ga je mee in de prijzenslag? Laatst een clubeigenaar aan de telefoon, hij was opzoek naar een artikel van 2 of 3 jaar terug, gevonden toegestuurd. Beetje bij gekletst over de laatste nieuwtjes en vroeg hem waarom hij dat artikel eigenlijk nodig had. “Nou, “zei hij, “er komt zo’n lowbudgetclub vlakbij zitten met 1800 m2.” Direct heb ik hem gefeliciteerd, “hoezo dat dan?” vroeg hij. Nu kun je eindelijk je prijs omhoog doen, was mijn antwoord.

Momenteel groeit de vraag weer harder dan het aantal clubs, een gezonde basis voor iedereen dus. Hoe de fitnessbranche er over bijvoorbeeld over 10 jaar uit zal zien is moeilijk in te schatten, maar zeker is dat wanneer je resultaat bied je leden niet via de achterdeur wegrennen. Kom ook 26 en 27 september inspiratie opdoen bij de Fitness & Wellness Top in Ahoy. Kijk voor het laatste nieuws en abonnee voordeel op BodyBiz.nl

Veel leesplezier! Ben Verhagen

Toen

Uitgever en hoofdredacteur Body Biz

Het is nog niet zo heel lang geleden dat binnen de fitnessbranche de bomen groeiden tot aan de hemel. Het starten van een fitnesscentrum stond garant voor succes. Mensen werden steeds individueler, stellen hogere kwaliteitseisen en vinden gezondheid en er goed uitzien steeds belangrijker, logisch dat ondernemers hier hun kansen zagen.

Organisator Fitness & Wellness Top, 26 en 27 september 2013 Ahoy Rotterdam

3


FITNESS EN WELL

Het vakevenemen

kijk op:

fwtop.nl

meet the to

26 en 27 septe

26 september aanslu


LLNESS TOP 2013

ent van het jaar!

fit_well_nieuws

top in ahoy rotterdam

ptember 2013, HAL 1

nsluitend netwerkavond in hotel Newyork


Inhoud nr. 07 - 2013

Fitness Ă la carte

Sport-Natural

Als je werkzaam bent in de fitnessbranche, vaar je een bepaalde koers. Een koers die je misschien jarenlang naar gouden kusten heeft gebracht, maar nu om bijsturing vraagt. Het is in deze tijd van teruglopende ledenaantallen en low pricing-giganten steeds uitdagender om je te onderscheiden.

Prestigieus succesvol aan de Gare du Nord in Amsterdam. Ondernemers Nick Helsloot (24) en Anton Berwald (28) laten samen met Technogym zien dat het kan

Spine en Joint Center

Klimaatkeur

Rugklachten? Naar het fitnesscentrum. Maar dan wel goed! Elke fitnessorganisatie kent het fenomeen: het afhaken van aanvankelijk enthousiaste beginnende sporters. Hoewel dit zeker niet in alle gevallen te voorkomen is, wordt in dit artikel gesproken over een aanpak die kan helpen een grote groep debuterende sporters wel enthousiast te houden.

Kosten besparen met duurzaamheid. De broers Ybo en Jelle Huisman hebben een bijzonder concept in de markt gezet dat gericht is op duurzaamheid, ontzorging en besparing.

08

31

6

11

35


INHOUD

Een uitgave van

Kasteelstraat 16, Heijen Postbus 178, 6590 AD Gennep Nederland Tel.: 0031(0)485 - 513316 / 518983 Fax: 0485 - 51 84 61 info@bodybiz.nl Uitgever Ben Verhagen Hoofdredacteur Ben Verhagen Redactie Rosaline Ratering, Rutger Simons, Tjieu Maas, Jeroen Gerats, managementboek.nl, Wouter Cornelissen, Lars Maat, Rob Trousselot, Robbert Wolters.

3de editie Fitness en Wellness Top 2013 in Ahoy! De Fitness en Wellness Top wordt georganiseerd met als doel leveranciers, afnemers en belanghebbenden voor een gezond(er) Nederland bij elkaar te brengen. De Fitness en Wellness Top informeert en inspireert door middel van de deelnemende exposanten, het congres en de meetingpoints. Het animo is enorm dit jaar, momenteel hebben er al meer dan 900 bezoekers zich aangemeld voor een gratis entreekaartje. Een enorme stijging ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd.

17

Exploitatie Ben Verhagen, Jeroen Gerats Tel.: 0485 - 513316 info@bodybiz.nl Orderadministratie Hermie Boumans, Tel.: 0485 - 518983 Vormgeving Body Biz® International BV, Tanja Hubbers Druk Boumans & Verhagen, Heijen

En verder... Voorwoord Milon Cirkel Benelux Tesqua Hidden Profits Laco met Marleen Veldhuis Greinwalder & Partner Marketing Services Fit Sports

Op bezoek bij Healthclub NU Dé nieuwe healthclub van Heemstede dat haar deuren heeft geopend op 6 oktober 2012 aan de Cruquiusweg 37. We ontmoeten eigenaren Basel en Moh Massaal in de Healthclub Nu Lounge van hun ruim opgezette club.

49

Medical Personal Trainer Toine & Evert v/d Goolberg Trainmore Managementboek Spinning® Experience 2013 Kort nieuws

3 21 23 25 26 28 39 41 45 47 56 58

Abonnementen Tel.: 0485 - 513316 abo@bodybiz.nl Abonnementen kunnen op elk gewenst tijdstip ingaan. Alle abonnementen lopen tot 1 januari en worden automatisch verlengd, tenzij de abonnee uiterlijk voor 1 november van het lopende abonnementsjaar schriftelijk opzegt. De abonnementsprijs voor Nederland € 95,- (incl. btw) Buiten Nederland € 105,- per jaar. Abonnementsprijs vanaf 01-01-2004 Body Biz verschijnt 12 keer per jaar, dit is inclusief de beurscatalogus. Copyrights Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Vermenigvuldiging van redactie, in welke vorm dan ook is zonder schriftelijke toestemming van de uitgever niet toegestaan. Body Biz® International BV en de bij deze uitgave betrokken redactie en medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie.

ISSN 1569 - 3856

7


JIBE CONSULTANCY

Fitness à la carte Als je werkzaam bent in de fitnessbranche, vaar je een bepaalde koers. Een koers die je misschien jarenlang naar gouden kusten heeft gebracht, maar nu om bijsturing vraagt. Het is in deze tijd van teruglopende ledenaantallen en low pricing-giganten steeds uitdagender om je te onderscheiden.

In vergelijking met andere branches is de fitness-industrie nog steeds jong en naar mijn mening nog steeds in ontwikkeling en dit terwijl er ook al gesproken wordt over een verzadigende markt. als reactie hierop, wordt nu de trend ingezet van het het continu verlagen van prijzen en het aanbieden van diverse extreme prijs acties. in plaats van paniekvoetbal te spelen, zouden we beter moeten na denken over de lange termijn-oplossing in plaats van elkaar weg concurreren op prijs. In mijn vier jaar als directeur LAPT- Los Angeles Personal Training, had ik soms

het idee dat ik aan een kruistocht bezig was. Overal waar ik kwam was de eerste reactie “ maar hier werkt dat niet”. Met ‘dat’ doel ik op de juiste balans van de primaire omzet en secundaire omzet. Daar waar nu de meeste clubs focussen op de primaire omzet uit de standaardabonnementen, zal in de toekomst, wellicht gedwongen, het fitnesslandschap veranderen naar meer secundaire omzet, met name uit personal training en small group training. Het spel van de toekomst noem ik dan ook het spel van “Verantwoordelijkheid & Budget”. De klant die honderd procent verantwoordelijkheid neemt voor het behalen van zijn trainingsdoel, zou genoeg hebben aan een basisabonnement.

8

Echter er zijn drie grote uitdagingen: 1. De klant komt te weinig en niet regelmatig naar de club, 2. Wanneer de klant op de club zelfstandig traint, wordt bij tachtig procent van de leden het gewenste resultaat niet behaald, 3. Daarnaast wordt het eetpatroon, 30% gym, 70% diet, door veel klanten niet juist aangepakt. Onze klanten hebben hulp nodig, meer dan ze vaak zelf beseffen! Dit inzicht moet de klant zelf krijgen en na een goed advies zelf kunnen beslissen welke diensten hij wil afnemen oftewel “Fitness al la carte”. Kern van dit principe is dat men alleen betaalt voor de onderdelen waar gebruik van wordt gemaakt. Elke klant heeft daardoor in de toekomst een op maat gemaakt abonnement afgestemd op zijn doel, verantwoordelijkheid en budget.


JIBE CONSULTANCY

Onlangs kwam er een persbericht van IHRSA over de keten DIR Barcelona die pretendeerde de eerste in de wereld te zijn met een dergelijk al la carte systeem, uiteraard niet wetende dat ons kikkerlandje hier al mee begonnen was (zie links) Voor alle ondernemers die nog op hun oude koers zitten, daag ik u uit om samen met mij een JIBE te maken. Een gijp (jibe) maken: overstag gaan, is noodzakelijk wanneer de wind van richting verandert. Je kunt de wind niet veranderen, maar hoe de zeilen staan, bepaal je helemaal zelf! Als je met JIBE Consultancy in zee gaat, kun je rekenen op deskundig advies over de juiste koers.

Barcelona, July 24, 2013. – DiR Group again pioneering innovation in the fitness industry, has created the first gym ‘à la carte’ of the world, a new club concept in which the user only pays for those services and facilities he uses. http://www.ihrsa.org/blog/2013/7/26/a-la-carte-offering-for-spanish-chain.html Naast het basispakket kunt u uw abonnement uitbreiden met de zogeheten add-ons. Deze add-ons kiest u zelf en kunt u wekelijks aan en uit zetten. Zo betaalt u alleen voor de onderdelen waar u gebruik van maakt! Niets meer, niets minder. Elke add-on heeft een bepaalde prijs, afhankelijk van de waarde. http://stepupfitness.nl/soorten-lidmaatschappen Bij el futUro stel je zelf je abonnement samen. Bij het PAY-PER-USE principe (betaal per gebruik) betaal je een laag bedrag voor het basisabonnement wat je al vanaf € 1,- per week kunt uitbreiden met supplementen. Deze supplementen kun je constant aan of uit zetten, zodat je voor faciliteiten die je niet gebruikt ook niet betaalt. http://www.elfuturo.nl/aanbieding#sthash.JbifaXlv.dpuf

If you don’t go after what you want, you’ll never have it. If you don’t ask, the answer will always be no. If you don’t step forward, you will always be in the same place.

JIBE Consultancy is in 2013 opgericht door Erwin Korst Erwin heeft meer dan 20 jaar ervaring in de fitness- en sportbranche en heeft een uitgebreid netwerk binnen en buiten Europa. Daarmee heeft hij niet alleen de ervaring, maar ook de passie en energie om ondernemers en medewerkers in de health- en fitnessbranche te helpen hun onderneming naar een hoger plan te tillen.

www.jibe-consultancy.nl

9


Binnenkort kunt u op deze manier reclame maken en een compleet nieuwe doelgroep aanspreken met de boodschap die ze willen horen. Slank en fit in 35 minuten, slechts 6 maal per maand.

Ga naar www.miloncirkel.com en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.


SPORT NATURAL & TECHNOGYM

Ondernemers Nick Helsloot (24) en Anton Berwald (28) laten samen met Technogym zien dat het kan:

Sport-Natural prestigieus succesvol aan de Gare du Nord in Amsterdam AMSTERDAM - Wie denkt dat er een crisistijd geen prestigieuze én succesvolle projecten van de grond komen in de fitnessbranche, heeft het mis. In Amsterdam - aan de Gare du Nord 7 - floreert Sport-Natural van Nick Helsloot (24) en Anton Berwald (28). Na de opening, in januari van dit jaar, is het ledental inmiddels gestaag gestegen tot ruim 700. Opzeggingen van leden in de rustige zomerperiode waren er niet. “We werken hard en slapen goed,” lachen ze ontspannen.

Sport-Natural is een modern, strak vormgegeven multifunctioneel sportcentrum gericht op resultaat van het individu door persoonlijke begeleiding en ondersteuning. De belangrijkste visie van Sport-Natural is dat geen mens hetzelfde is en bovenal niet hetzelfde wil. Om dit te realiseren zijn

er een breed aanbod van specialisaties en ruime openingstijden. De hoogstaande begeleiding, de geavanceerde apparatuur en innovatieve technologie geven SportNatural onderscheidend vermogen en zorgen voor aantrekkingskracht in het hogere segment.

11

Visie Visie voor de toekomst blijkt ondermeer uit de locatiekeuze, op een steenworp afstand van het toekomstig centraal station van de Noord-Zuidlijn. Uniek is ook de integratie van internet in het productaanbod. De geavanceerde cardiotoestellen van Technogym bijvoorbeeld bieden klanten - ondermeer - de mogelijkheid om tijdens de training privémailtjes te lezen of om van FaceBook gebruik te maken. “We kunnen er niet meer om heen, iedereen gebruikt internet en bij voorkeur overal. Wij groeien daarin mee.”


SPORT NATURAL & TECHNOGYM

Autobanden Nick Helsloot en Anton Berwald kennen elkaar van een eerdere samenwerking: twee jaar geleden begonnen ze met het geven van bootcampachtige outdooractiviteiten, voor pakweg 35 personen, in Den Ilp en later ook Landsmeer. “We trainden daar met autobanden en gasflessen.” Dit was de voorloper van de cross fit trainingen die nu ook bij SportNatural worden aangeboden, zij het in een geheel andere en veel luxere setting.

De belangrijkste visie van Sport-Natural is dat geen mens hetzelfde is en bovenal niet hetzelfde wil. Nick en Anton kennen onderling geen rivaliteit, ze vullen elkaar goed aan. Nick is fitness instructeur (CIOS), personal trainer en cross fit trainer. Anton was sportcoördinator bij Defensie. Hij heeft tien jaar als kaderlid gewerkt bij de infanterie en is eveneens gediplomeerd cross fit trainer.

Steun Eerlijk is eerlijk, zeggen ze: zonder de onvoorwaardelijke steun van het hele team, familie, vrienden, Technogym en een particuliere investeerder (“Bij de banken waren we snel uitgepraat, die zagen ons niet eens staan”) zouden ze het niet voor elkaar gekregen hebben.

Modelcentrum Natural Sport is modelcentrum voor de nieuwste en beste snufjes op fitnessgebied van Technogym. Voor krachttraining is er een breed aanbod en dus veel variatie: isocontrol op elke apparaat (begeleiding bij de uitvoering); kinesis (intuïtieve fitness); Arke (dynamisch trainen); Pure strength (apparatuur, beladen met gewichtsschijven); TRX en vrije gewichten (kettlebells, stangen en dumbells). Alle cardio-apparaten zijn uitgerust met visioweb. “Dit is een tv-scherm waarop je het effect van de training kunt volgen, dus de hartslag maar ook het calorieverbruik. Ook is het mogelijk een favoriet tv-programma te volgen, je facebook en twitter te checken en updaten, op internet te surfen en zelfs al je favoriete nummers en videos van je iPod bekijken. Op de cardio-apparatuur kun je bovendien je TGS-sleutel gebruiken zodat alle trainingsresultaten bewaard blijven.” De lessen Small Group personal training bestaan uit circuit fitness bestaand uit de uitdagende combinatie van Kinesis en Arke; TRX trainingen en kettlebell trainingen. Speciaal voor ouderen biedt Sport-Natural en circuit training in de middaguren die gericht is op het uitoefenen van dagelijkse bewegingen.

12

“We wisten heel goed wat we wilden op het gebied van apparatuur en hebben ons terdege verdiept in allerlei merken. We hebben voor Technogym gekozen vanwege de kwaliteit, het totaalpakket, de prijs-kwaliteitverhouding en óók omdat de accountmanager, Persijn Berende, van begin af aan echt met ons meedacht. Technogym kroop in onze huid en kwam vervolgens met constructieve voorstellen. Zo gaan wij zelf ook met onze klanten om, dus dat sprak ons erg aan.”


SPORT NATURAL & TECHNOGYM

Maar toch, de kern van het succes hebben de jonge ondernemers aan zichzelf te danken. Ze zijn ervan overtuigd dat de producten en diensten die ze leveren naadloos dienen aan te sluiten op de verwachtingen en doelstellingen van de klanten; hebben durf en visie voor de toekomst - en zijn allesbehalve lui. Hun werkweken beslaan gemiddeld uit 80 tot 90 uur. Ook nemen ze voor zichzelf genoegen met lagere verdienmarges dan wat in de branche gebruikelijk is. “Snel veel geld verdienen heeft niet onze prioriteit. We willen het mooiste en beste fitnesscentrum van Amsterdam worden en beloftes wáármaken.”

Anton Berwald

Nick Helsloot

Uniek is ook de integratie van internet in het productaanbod. De geavanceerde cardiotoestellen van Technogym bijvoorbeeld bieden klanten - ondermeer - de mogelijkheid om tijdens de training privémailtjes te lezen (…)

What’s your journey to fitness? De corebusiness van Sport-Natural is hoogwaardige begeleiding en op maat gemaakte fitnessprogramma’s voor volwassenen. Daarnaast kunnen klanten bij Sport-Natural terecht voor fysiotherapie, voedingsbegeleiding, schoonheidsbehandelingen en wellness. Voor de fitness worden klanten niet zoals gebruikelijk niet in gedeeld in ‘doelgroepen die gebruik kunnen maken van standaardprogramma’s’, maar zij worden gezien als individuen met persoonlijke wensen en doelstellingen. “Iedere klant krijgt bij ons een persoonlijk en op maat gemaakt advies en een eigen programma. De programma’s zijn voor iedereen verschillend samengesteld. Onze introductie heet What’s your journey to fitness? Men krijgt eerst een persoonlijke test waaruit blijkt wat voor soort sporter iemand is.

We onderzoeken of het accent moet liggen op bijvoorbeeld ontspanning, of op fun, of spieropbouw, conditietraining of afvallen, of op een combinatie. We kijken naar achterliggende redenen en motivaties van klanten en formuleren pas daarna samen haalbare doelstellingen. Er zijn 6 contactmomenten met een eigen trainer. Daarnaast helpen we met het maken van een persoonlijk sportmenu. Via tussen- en eindmetingen bekijken we in hoeverre een doelstelling behaald is.”

Sport-Natural Gare du Nord 7 1022 LD Amsterdam Telefoon 020 – 240 08 40 E-mail: info@sport-natural.nl www.sport-natural.nl Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 07.00 – 23.00 uur Zaterdag en zondag 08.00 – 20.00 uur. Tekst & portretfotografie: Rosaline Ratering (www.rosalifetekstbeeld.nl)

13


dĂŠ ultieme tool vo

Bezoek ons 26 en 27 september ti

Laat uw LEDEN vE of zELfs gratis sportEN

Naam

Peter ter

Voort

Unieke code 285367

uw LEDEN kr hoogstE kortiNg bi

door o.a

Vraag de fitnessVoordeelp

Voor meer informatie kijk op fitnessvoordeelpas.nl of bel 024 - 8480726


voor ledenbehoud!

er tijdens de fW-top 2013 in ahoy

vEEL goEDkopEr tEN bij uw sportschooL

krijgEN DE bij 2300 wEbshops

oor o.a.

rdeelpas Vandaag nog aan!

80726 | fitnessvoordeelpas wordt u aangeboden i.s.m.


Project1_Opmaak 1 28-08-13 16:27 Pagina 1


FITNESS EN WELLNESS TOP 2013

3de editie Fitness en Wellness Top

Het is bijna zover! De Fitness en Wellness Top 2013 in Ahoy! De Fitness en Wellness Top wordt georganiseerd met als doel leveranciers, afnemers en belanghebbenden voor een gezond(er) Nederland bij elkaar te brengen. De Fitness en Wellness Top informeert en inspireert door middel van de deelnemende exposanten, het congres en de meetingpoints. Het animo is enorm dit jaar, momenteel hebben er al meer dan 900 bezoekers zich aangemeld voor een gratis entreekaartje. Een enorme stijging ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd.

Ondanks de recessie blijft onze branche groeien, bijna 17% van Nederland heeft een fitnessabonnement, een enorm hoog percentage vergeleken met omringende landen. Duitsland heeft danwel de sterkste economie in Europa, maar qua fitnessparticipatie zitten ze pas op de helft van ons. Ook het aantal clubs neemt weer toe, en dit alles bij elkaar lijkt zich te gaan vertalen in het aantal te verwachten bezoekers en een gezonde toekomst.

Vooruitkijken en vernieuwen De Fitness & Wellness Top is dan ook meer ‘meetingpoint’, dan ‘beurs’ in de traditionele

zin des woords. “De Fitness & Wellness Top is hét nieuwe ontmoetingscentrum geworden voor eigenaren van fitnesscentra, sportscholen, healthclubs, sauna- en spa-resorts, zwembaden, hotels, overheden en recreatieparken, etc. In Ahoy is een trend gezet met dit nieuwe beurs-concept, zo blijkt uit reacties uit de branche; Piet Willemsen, Willemsen Sport: “Prettige sfeer, overzichtelijk, in deze setting maak je sneller en makkelijker contact met de standhouders. Verder een erg goed netwerkmoment, zeker voor herhaling vatbaar.” Theo Vermeeren, El Futuro en

17

Bennies Fit 4 Life: “Een gemoedelijke beurs, waar alle tijd en ruimte aanwezig is om leveranciers en collega’s te treffen.” Bert Lavrijsen, Laco: “Helaas ben ik door drukke werkzaamheden de laatste keer niet geweest. Volgende keer zal ik zeker weer aanwezig zijn. Het onderhouden van mijn netwerk en het opdoen van nieuwe ideeën zijn de grootste drijfveer.” Henny van Vliet, Healthcenter My Move: “Prettig van opzet, wat oude bekenden tegengekomen, diverse leuke nieuwe exposanten/producten gezien.” Juliën van der Slikke, Sportcentrum Juliën: “Aangenaam verrast door o.a. de gemoedelijke sfeer waarin de bezoekers werden ontvangen. Het aantal bezoekers was positief en een serieus aanbod van verschillende producten en diensten.” Op het event staan dit jaar nog meer leveranciers van apparatuur, materialen en accessoires die bijdragen aan het Fitness en Wellness gevoel van mensen, alsook


FITNESS EN WELLNESS TOP 2013

leveranciers van inrichting, automatisering, logistieke- en facilitaire dienstverlening. Het vloeroppervlak van de beurs is dit jaar ruim 1000 m2 groter dan vorig jaar. Nieuwe deelnemers dit jaar zijn onder andere Life Fitness, Milon, Greinwalder, FitApp4You, Funxtion. Verder zult u zoals

de voorgaande edities ook weer de vertrouwde gezichten zien van o.a. LifeMaxx, Better Belly, Indoor Cycling Group, Hidden Profits, Keiser, Meijers Fit & Gezond, Pavigym, Byloth, Comped, Ojmar, GymApps, b.o.s.s., Mansom Fitfloor, Overdevest-Audio, Stex, Bellyattack, Quinn Sports, Innovex en de Ves.

Vijf redenen om deze beurs te bezoeken: • • • • • •

Innovaties/concepten spotten Alle leveranciers bij elkaar Trends en inspiratie Demo’s en lezingen Netwerken met relaties en collega’s En ook nog gratis te bezoeken!

18

Toegevoegde waarde Body Biz abonnees kunnen meer informatie krijgen of een afspraak maken voor verschillende voordelen en diverse kortingen, zoals de Buma/Stemra, Sena, Videma, Bedrijfsverzekeringen, Legionellakeuringen, Afvalinzameling, Stroom en Gas. Nederlanders zijn uitvinders, die soms zelfs een wereldwijde impact hebben! Wij zijn de uitvinders van o.a. aandelen (in tulpen), de onderzeeër, het cassettebandje, de cd, de microscoop en de verrekijker, de sportbeha en Bluetooth. Tijdens de FWTop introduceren we de Fitnessvoordeelpas, dé ultieme tool voor ledenbehoud. Laat uw leden winkelen met de Fitnessvoordeelpas. Met de kortingen en kortingscodes die uw leden ontvangen kunnen ze veel goedkoper of zelfs gratis bij u sporten. Met de Fitnessvoordeelpas ontvangen uw leden de hoogste kortingen van Nederland! Uw leden ontvangen tussen de 5 en de 15% korting bij 2300+ webwinkels, zoals: Vimodos, V&D, Wehkamp, H&M, Bol.com, Nelly.com, C&A, Neckermann, Miss Etam, De Tuinen, iTunes, Otto, Brandos.nl, ICI Paris XL, Bruna, Mexx, Shoeby, Hema, Label54, Kijkshop.nl, etc… De commissie wordt bij een aankoop voor 100% (cashback) op het account gestort van uw leden en naar uw club overgemaakt. Uw leden sporten dus goedkoper of zelfs gratis. Wanneer het lidmaatschap word beëindigd vervalt de pas en de kortingen, waarmee dit dus een unieke retentietool is.


FITNESS EN WELLNESS TOP 2013

Yvonne Smits en Coen Langstraat, VES: “Uitstekend georganiseerde vakbeurs en voor ons een prima netwerkmoment! Dit jaar zijn we er weer bij”

Ondernemers, Congres, Demonstraties en Netwerkmoment De Fitness en Wellness Top in Ahoy Rotterdam is het toonaangevende vakevent voor professionals die werkzaam zijn in de Fitness- en Wellnessbranche. In een gemoedelijke sfeer ontmoet u collega’s en relaties. Het uitgebreide congresprogramma is gratis te bezoeken en diverse bedrijven geven demonstraties. De 3 lezingruimtes zijn onderverdeeld in: Social Media, het PT plein en (Duurzaam) Ondernemen. Bijdrage van o.a.: Hidden Profits, Theo Hendriks, Toine van de Goolberg, Ricardo Bravenboer, Gertie Hurkens, Jeffrey Visser (workshop Jørgen de Mey, founder LAPT),…

Ieder jaar zoeken we een speciale locatie voor het netwerkmoment. Dit jaar hebben we gekozen voor Hotel New York in Rotterdam.

Wilt u meer weten over de Fitness & Wellness Top 2013 neem dan contact op met:

www.fwtop.nl Hier vindt je alle informatie

Body Biz Int.

over de producten, diensten, concepten, demo’s van de deelnemers.

Bezoeken Het event is voor eigenaren en leidinggevenden van accommodaties waar mensen komen voor beweging, ontspanning, vitaliteit, preventieve gezondheid en medische redenen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. fitnesscentra, sauna’s, fysiotherapie praktijken en zwembaden.

Ben Verhagen, 0651-265 209 Jeroen Gerats, 0616-964 325 info@bodybiz.nl

Exhibition Company Patrick van Brienen, 0651-527 072 info@exhibitioncompany.nl

Tot ziens op 26 & 27 september, vraag de gratis kaarten aan via www.fwtop.nl

19


-Since 1998-

WWW.FITNESSOCCASIONS.NL Fitness Occasions, D.J. Bunschotenstraat 14, 7471 CZ Goor (Netherlands) www.fitnessoccasions.nl info@fitnessoccasions.nl tel: +31(0)547 291200

FITNESS EQUIPMENT - INKOOP - VERKOOP - IMPORT - EXPORT


MILON CIRKEL BENELUX

Raf Swerts mij het complete Milon Cirkel concept voorhield. Toen viel bij mij het kwartje en begreep ik dat dit unieke concept voor veel ondernemers de ‘key to success’ is. Milon biedt clubs namelijk bewezen resultaat voor de klant (fysiek), het personeel (fun) en - ‘last but not least’ het bedrijf (financieel). Een succesvolle mix waar ik mijn relaties graag deelgenoot van wil maken”, aldus Jack. Jack vervolgt: “Veel concepten richten zich puur op de actieve sporter. Milon richt zich daarentegen juist op de grootste en vaak moeilijker te bereiken doelgroep: de minder en zelfs niet actieve sporter! Dat maakt de Milon Cirkel in mijn ogen uniek en onderscheidend”. Milon is in Nederland en Vlaanderen nog steeds flink aan het groeien. Het unieke concept van 12 toestellen in cirkelopstelling waaraan zowel excentrisch als concentrisch getraind wordt, wint steeds meer aan bekendheid door de uitstekende ervaringen van inmiddels vele enthousiaste ondernemers die er mee werken. Raf Swerts: “We moesten gezien de sterke groei opnieuw uitbreiden om onze service op peil te houden en onze groeidoelstellingen te kunnen halen. Met Jack haalt Milon Benelux een ervaren ondernemer in huis die naast zijn kennis , ervaring en netwerk ook een toegevoegde waarde op personeelsgebied voor onze klanten en organisatie kan zijn.

Milon Cirkel Benelux breidt opnieuw uit Met ingang van 1 september heeft Milon Benelux Jack van Hoof aangetrokken als Area Manager Benelux. Jack zal voor Milon een verkoopondersteunende rol gaan vervullen teneinde de groei verder te versterken.

“Iedereen hoort dagelijks dat clubs zich moeten onderscheiden, resultaatgericht(er) moeten werken en vooral meer aandacht

voor de klant moeten hebben” aldus Jack. “Voor mij was Milon eerst een leverancier van fitnessapparatuur, totdat directeur

21

Jack heeft ruim 15 jaar ervaring binnen de fitness, wellness & leisurebranche, o.a. als (key) accountmanager bij Technogym en als operations manager bij Better Bodies Healthclubs. Sinds 2005 runt hij zijn eigen werving & selectiebureau FitSelect. Met FitSelect gaat hij in afgeslankte vorm verder. Zo kan hij zijn ervaring op het gebied van selectie en recruitment van personeel waar nodig inzetten voor zowel huidige als toekomstige relaties van Milon, alsmede voor de verdere groei van eigen Milon organisatie. Wilt u een afspraak met Jack of één van zijn collega’s voor meer informatie over de Milon Cirkel, bel dan 06 - 27 02 00 37 of reageer via www.miloncirkel.com.


Bereken uw voordeel

sportsartfitness.nl Produceert uit menselijke energie bruikbare stroom

Train en produceer energie Help de aarde

Probeer het revolutionaire SportsArt Green System

Kleveringweg 5

|

2616 LZ Delft

|

015 - 21 21 093

|

06 - 52 02 58 82

|

sales@sportsartfitness.nl

|

www.sportsartfitness.nl


TESQUA

Tesqua pakt uit met een grootse verbouwing EDE – Tien jaar na opening van Tesqua Health- & Racketcentre wordt het Edese sportcentrum volledig onder handen genomen. De komende maanden staan in het teken van deze grootse verbouwing, die zowel een uitbreiding als een vernieuwing betekent. ,,De tips en feedback die we de afgelopen jaren van onze leden en het personeel hebben gekregen vormen een belangrijke basis voor de plannen’’, vertelt Marieke Stuivenberg, die samen met haar broer Maarten de directie van Tesqua vormt.

Plan van eisen Het centraal gelegen sportcentrum biedt ruimte voor onder meer tennis, fitness en squash en beschikt over een zwembad. Bij het ontwikkelen van de plannen had Tesqua een aantal eisen voor ogen. ,,Het aantal binnentennisbanen moest zeker gelijk blijven, maar tegelijkertijd wilden we meer ruimte voor fitness, groepslessen en personal training.

diverse zones ingedeeld, welke gericht zijn op een bepaald apparaat of een trainingsvariant. ,,Mensen vinden het leuk en belangrijk om progressie te zien in hun sportschema. Met deze verschillende zones stimuleren we de doorstroom naar andere apparaten en spreek je alle doelgroepen aan die op hun eigen manier van de mogelijkheden gebruik kunnen maken”, vertelt Marieke. Als enige in

Het nieuwe Tesqua Er wordt er een nieuwe hal gebouwd die ruimte biedt voor twee tennisbanen. Binnen wordt één tennisbaan bij de bestaande fitnessruimte getrokken, waarmee we de ruimte creëren die we nodig hebben.”De glazen afscheiding tussen de fitnesshal en de rest van het centrum verdwijnt, waardoor er één grote ruimte ontstaat. Deze wordt in

23

de regio gaat Tesqua FunXtion aanbieden, een manier van trainen waarbij plezier en de opbouw van energie belangrijke factoren zijn. Maar niet alleen op fitnessgebied vinden er veranderingen plaats. Zo verdwijnen er twee squashbanen, waar de nieuwe kidsclub komt, de plek waar sportende ouders hun kinderen heen brengen. Ook komt er meer kantoor- en vergaderruimte en wordt de horeca volledig onder handen genomen. Marieke vertelt: ,,Als grootste sportcentrum van de regio vinden wij dat je een voorbeeldfunctie hebt. Daarom willen we altijd vernieuwend zijn en voldoen aan de vraag van onze leden.”

Blijf op de hoogte De afgelopen weken zijn de leden op de hoogte gebracht van de plannen. ,,We hebben ontzettend veel enthousiaste reacties ontvangen. Mensen sporten om verschillende redenen bij Tesqua: de één komt een balletje slaan op de tennisbaan, de ander duikt het zwembad in en sommigen komen dagelijks in de fitnessruimte. Door te luisteren naar hen allen en dit te verwerken tot de verbouwingsplannen, willen we al onze leden van dienst zijn. Want uiteindelijk werken we vanuit onze kernwaarden, die bestaan uit oprechte aandacht, kwaliteit en gezelligheid.” In november zal de grote opening van het vernieuwde Tesqua zijn. Tijdens de verbouwing blijft het centrum continu geopend en houden we iedereen op de hoogte via www.verbouwingtesqua.nl. Het centrum is gevestigd aan: Horsterweg 3, Ede Tel. 0318 631090 www.tesqua.nl


méér klanten

Hét fitness cirkel-concept voor méér klanten Core Powermarketing, voor uwservice Functional Training Zone Concepten, … www.eXcio.nl Concepten, marketing, service … www.eXcio.nl

De Core Power App is vanaf nu gratis verkrijgbaar in

oo voWoekl me leaop rdkomt se de el ig de HApp FIB al 7conStore! c D1epOt 9

NIEUW !!! AEROMIC EN CYCLEMIC HEADSET NU VERKRIJGBAAR MET ANTI FEEDBACK MEMBRAAM

Apparaten leveren leveren is Apparaten is één, één, succes succes boeken boeken en en deze deze toestellen toestellen rendabel rendabel maken maken is is een een ander ander hoofdstuk! hoofdstuk! De eXcio cirkel brengt méér klanten, méér omzet De eXcio cirkel brengt méér klanten, méér omzet Maar... minder minder personeel, Maar... personeel, met met minder minder investering investering én..... én..... bijna geen stroomkosten! bijna geen stroomkosten! DE AUDIOVISUELE SPECIALIST eXcio bied véél voor UW eXcio bied véél voor UW succes... succes...

Meijers Gezond – Tel. 046-4496100 – zich www.meijers.com eXcioFit & voor ondernemers en centra die onderscheiden...– info@meijers.com – Roosteren NL

eXcio voor ondernemers en centra die zich onderscheiden... Diatso B.V. Kryptonstraat 33 6718 WR Ede 0318-830265 www.diatso.nl info@diatso.nl

facebook.com/diatso

CLUBJOY BESTAAT INTERNATIONAL INSTITUTE FOR TRAINING I.I.T.VOF OUDE BAAN 19 5854 PJ NIEUW BERGEN (L) NEDERLAND TEL 0031-(0)485 34 34 26 E-MAIL info@toinevandegoolberg.nl HOMEPAGE www.toinevandegoolberg.nl

• Duur: 3 uur op locatie • Datum, tijdstip en groepsgrootte in overleg • Accreditatie KNGF voor RRS/KRS/ARS/HRS/FWS/RB® Keuze uit de thema’s: • Rug Revalidatie Systeem (RRS) • Kracht Revalidatie Systeem (KRS) • Aeroob Revalidatie Systeem (ARS) • Heart Rate System (HRS) / Polar Team2 System • Free-Weight System (FWS) / FitroDyne • De Rehaboom® • Onderwerp naar keuze

FEEST MEE EN VOLG ONS VIA FACEBOOK.COM/CLUBJOYNL

U kunt voor aanvullende informatie ook contact opnemen:

TOINE VAN DE GOOLBERG,

• Fysieke trainer 1ste team Feyenoord Rotterdam seizoen 2009-2013 • Hoofddocent Masteropleiding Sportfysiotherapie Avans+ te Breda / NPi • Kerndocent Erasmus Universiteit Rotterdam, afd. Geneeskunde

.NL UBJOY L C . W WW

O EGOOLBERG, EVERT VAN DE

K ON

• Fysieke trainer, praktijkdocent

Puntegaalstraat 61 | 3024 EB Rotterdam | t: 010-742 01 07 | w: www.clubjoy.nl | e: info@clubjoy.nl | 1/2 pagina BodyBiz_ClubJoy.indd 1

NIEUWE WEB E Z

Z

0485-34 34 26 0485-53 09 54 06-53 33 2678 info@toinevandegoolberg.nl www.toinevandegoolberg.nl

DOCENTEN

BE

Telefoon Fax Mobiel E-mail Internet

Groepsprijs per workshop op aanvraag

E SIT

MEDICAL PERSONAL TRAINER

• Erkend door Atletiekunie (8 studiepunten) en Korps Mariniers • 6 dagen van 10.00-16.00 uur, ca. 70% praktijk • Cursus start 12 oktober 2013 • Cursus start 11 januari 2014 • Cursus start 16 augustus 2014 • Voor trainers uit de sport, fitnessbranche en revalidatiewereld • Locatie Van Ghentkazerne te Rotterdam • Cursusprijs € 975,00

10 JAAR!

• Erkende methode Betaald Voetbal - NEC-Nijmegen 1ste team - Feyenoord-Rotterdam 1ste team • Erkend door Atletiekunie (2 studiepunten) • 4 dagdelen: - Dag 1 14.00 – 21.00 uur - Dag 2 09.00 – 16.00 uur • Hoofdthema’s: - Opbouw loopvermogen - Opbouw kracht - Transfer naar voetbal • Cursusdata: - 09 + 10 augustus 2013 - 13 + 14 juni 2014 - 20 + 21 juni 2014 - 08 + 09 augustus 2014 • Locatie NSC Papendal Arnhem • Cursusprijs € 375,00

WORKSHOPS

E B SITE

• Erkend door het NGS (35 studiepunten) en Korps Mariniers, Atletiekunie (8 studiepunten) • 12 avonden van 19.00 – 22.00 uur, ca. 50% praktijk • Hoofdthema’s zowel voor individuele sport als teamsport: - Revalidatie, conditieopbouw, kracht-, snelheid- en uithoudingsvermogen volgens De Rehaboom® en trainingsprogramma’s schrijven • Cursus start maandag 23 september 2013 • Cursus start woensdag 13 november 2013 • Locatie NSC Papendal te Arnhem • Cursusprijs € 875,00

CURSUS FYSIEKE TRAINER VOETBAL

EW

ALLROUND CONDITIE / HERSTELTRAINER

BEZOEK O N

SHARE THE FUN!

Z E NIE U

W

facebook.com/ClubJoyNL 22-01-13 08:04


MARKETING HIDDEN PROFITS

40% Opent nieuwsbrief met smartphone of tablet! aanpak, rekeninghoudend met mobiele ontwikkelingen.

Actiepunten voor ondernemers

Nagenoeg alle mensen in de Benelux hebben een e-mailadres. En zijn daar dus gemakkelijk en zeer voordelig te bereiken. Dat is een feit. Toch wordt e-mail nog op grote schaal niet of verkeerd gebruikt in de fitnessbranche. Begrijpelijk. Want wat je moet je nou mailen? En wanneer? En welk bereik mag je verwachten? En zeer relevant: hoe moet je omspringen met de toename van mobiele internetters (40% opent de nieuwsbrief mobiel)? Hidden Profits deed onderzoek in de fitnessbranche!

Een nieuwsbrief is een bekend fenomeen in de fitnessbranche. Alleen wordt deze nieuwsbrief nog te vaak verkeerd ingezet. Soms zelfs nog in print op de balie. Terwijl (bijna) alle consumenten een e-mailadres hebben. En de e-mail nieuwsbrief een zeer gewaardeerd contactmoment met de club is. En dus klantenbinding! Mailen kan iedereen. Maar waar moet je rekening mee houden als je voor jouw sportschool, per e-mail, een nieuwsbrief verstuurt? Welke trends zijn er? En met welke actiepunten moet je dus rekening mee houden als ondernemer? Dit zijn ze:

Trends • De dag van verzenden blijkt bij business to consumer e-mail niet van invloed op het resultaat. De tijd wel: tussen 9 en 17 uur is het beste.

• Gemiddeld bereik van professionele e-mailmarketing, brancheonafhankelijk: 33% openers en 21,41% klikkers • Gemiddeld bereik van e-mail in de fitnessbranche (benchmark Hidden Profits klanten): 43,21% openers en 30,3% klikkers • Open- en klikratio’s zijn hoofdzakelijk een gevolg van juiste verzendwijze, gekozen onderwerpen en Direct Marketing technieken • E-mail wordt (veruit!) het meeste geopend met iPhone en iPad (± 40%). Daarna Hotmail.com, Applemail en Android. Invloed van mobiel is dus enorm. • Nationale trend; er wordt minder doorgeklikt dan voorheen. Gevolg van mobiel gebruik (geen tijd, scannen!) • Consequent een nieuwsbrief blijven sturen zorgt voor trouwe lezers en betere cijfers! • Conclusie: bereik doorlopend 43,21% van je leden met een professionele e-mail

25

• Bekijk in jouw ledenadministratie: van hoeveel % van de leden heb je een e-mailadres? Is dat geen 95%? Ga dan aan de slag met verzamelen! • Zorgt dat je de nieuwsbrief verstuurt met een e-mailmarketing programma dat statistieken kan meten. Stuur de nieuwsbrief nooit als PDF! • Pas Direct Marketing technieken toe in het schrijven van de nieuwsbrief. Bronnen voor deze technieken: Hidden Profits en IDMK. • Zorg dat de e-mailnieuwsbrief ook mobiel goed te openen en lezen is. Bij voorkeur middels een responsive design (past zich aan op mobiele lezers). • Bekijk de resultaten van jouw nieuws brief. Vergelijk ze met de gemiddelde cijfers uit de Hidden Profits benchmark en beoordeel hoeveel winst er nog te behalen valt. • Analyseer wat jouw lezers interessant vinden. Op welke onderwerpen wordt doorgeklikt? Maak daar de volgende nieuwsbrief gebruik van! • Stuur de nieuwsbrief consequent: 1x per maand op een vast moment. • Conclusie: stuur elke maand een (mobile proof) nieuwsbrief en speel in op de cijfers! Bronnen MarketingFacts.nl, Nationale E-mail Benchmark 2013 en benchmark e-mailstatistieken klanten Hidden Profits.

Al sinds 2004 verzorgt Hidden Profits de (online) marketing voor fitnesscentra. Meer info over dit trendrapport en dienstverlening: www.hiddenprofits.nl.


LACO

LACO sportieve startweek met Marleen Veldhuis HILVARENBEEK – Marleen Veldhuis, de snelste zwemmoeder ter wereld, geeft het startsein voor de Laco Sportieve Startweek die begin september gehouden wordt. Tijdens de Laco Sportieve Startweek kan iedereen gratis kennismaken met allerlei sportieve activiteiten. Net als Laco vindt Marleen Veldhuis bewegen en fit zijn belangrijk. ‘Gezond bewegen telt voor iedereen. Elke kans die ik krijg om anderen te stimuleren te gaan sporten grijp ik dan ook graag aan.’

lijf te onderhouden. Net als iedereen moet ik hier een nieuw ritme in vinden, en tijd voor vrijmaken. Maar als je fit bent, kun je veel meer. Ook in je werk en in je dagelijks leven, daar ben ik van overtuigd.’

‘Zwemmen is een prima sport, en leuk!’

‘Als je fit bent kun je veel meer’

diverse Olympische medailles en wereldtitels. Haar eretitel ‘snelste zwemmoeder ter wereld’ verdiende ze bij de Olympische Spelen van vorig jaar in Londen. Marleen is moeder van twee kinderen, rondde twee studies af en staat aan het begin van een maatschappelijke loopbaan. Een druk bestaan, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor een goede conditie.

Ex-topsportster Marleen Veldhuis is het ‘gezicht’ van de Laco Sportieve Startweek. Zij is haar zwemcarrière begonnen bij Laco in Borne. Ze behaalde de afgelopen jaren

‘Nu sport niet meer mijn werk is, blijft fit zijn voor mij cruciaal. Als ik niet fit ben, voel ik me niet prettig. Het is goed om je

Alle sportcentra van Laco doen mee aan de Laco Sportieve Startweek. Het doel is om jong en oud met een gezellige en sportieve week weer in beweging te krijgen na de vakantieperiode. Iedere vestiging heeft een eigen programma van gratis toegankelijke activiteiten.

26

Al 25 jaar beheert en exploiteert Laco goed uitgeruste accommodaties met een breed aanbod aan zwem- en fitnessprogramma’s. Leren zwemmen begint bij Laco al bij de leeftijden 0-4 jaar, met het Laco Knuffelzwemmen. Daarna volgt het Laco Zwem ABC. ‘Zwemmen is leuk, dat zie je al bij het peuterzwemmen’, aldus Marleen Veldhuis. ‘Mijn dochter is nu drie, die is van jongsafaan gewend aan water. Ze hoeft van mij geen topsporter te worden, maar ik vind het belangrijk dat ze watervrij is en


LACO

leert zwemmen. Ik heb zelf veel plezier gehad van het zwemmen, en ik wil dat graag uitdragen. Zwemmen is een prima sport. Zonder zware belasting train je je hele lijf.’

Klaar voor de start Laco telt ruim 40 vestigingen in heel Nederland. Tijdens de Laco Sportieve Startweek organiseert ieder Laco sportcentrum negen dagen lang verschillende sportieve activiteiten. De Laco-vestigingen

in de vakantieregio’s ‘noord’ en ‘zuid’ houden de Laco Sportieve Startweek van 31 augustus tot en met 8 september, de vestigingen in de regio ‘midden’ van 7 september tot en met 15 september. Het programma voor elke vestiging is te vinden op www.laco.eu. Wie tijdens de Laco Sportieve Startweek lid wordt van Laco, maakt kans om een zwemclinic met Marleen Veldhuis te winnen. Ze leert je in de clinic haar beste, leukste en sportiefste tips en tricks.

Laco en Marleen Veldhuis zijn klaar voor de start van een nieuw sportseizoen! IN THE GYM

ON-THE-GO

AT HOME WELLNESS ON THE GO Mensen investeren meer dan ooit in technische producten zodat zij ook onderweg in contact kunnen blijven met hun gegevens. Dit doen zij door gebruik te maken van hun mobiele telefoon, tablet, smart TV of PC. Technogym Ecosystem maakt het mogelijk voor ondernemers om de levensstijl van hun leden te managen en om in contact te staan met hen, binnen-en buiten de club.

www.technogym.com/mywellnesscloud

27


GREINWALDER & PARTNER MARKETING SERVICES

Als senior marketing specialist ligt zijn focus op het behalen van daadwerkelijk resultaat. Dat is wat u als ondernemer wenst, dat is wat uw leden van u verlangen. Arjan`s drive in het succesvol behalen van resultaat is vooral ontwikkeld vanuit zijn achtergrond als ondernemer, waarmee hij op 20 jarige leeftijd startte. Om hiermee met vallen en opstaan een rijke ervaring op te doen. Samenwerken met Greinwalder & Partner Marketing Services betekent voor u de zekere weg naar meer succes. U vindt blijvend inspiratie, ervaart de effectiviteit van creatieve marketing en bent verzekerd van een optimale implementatie binnen uw onderneming. Wilt u reageren? Stuur dan een e-mail naar arjan.van.dorp@greinwalder.com

Veel tamtam rondom TomTom En wat heb ik daaraan zult u misschien denken. De reden waarom ik dit bij u onder de aandacht wil brengen, is de volgende. TomTom staat vanaf het begin van haar bestaan, begin jaren ´90 van de vorige eeuw, bekend als de specialist in navigatiesystemen. De kans is redelijk dat u een TomTom in uw auto heeft of eerder had.

TomTom heeft gemerkt dat haar toekomst als marktleider in het gedrang is gekomen door meer intreders in de markt, waaronder voordelig geprijsde varianten. De markt raakt verzadigd en TomTom heeft moeite om haar positie in de markt te consolideren, laat staan uit te bouwen. Hierdoor is TomTom zich gaan oriënteren op de ontwikkeling van nieuwe producten voor nieuwe doelgroepen. Zo kijkt TomTom zeer nadrukkelijk naar de fitness- en healthbranche.

Bent u er nog? U zult nu misschien nog denken: ok, maar TomTom heeft toch helemaal geen verstand van sport? Dat klopt, maar TomTom speelt het klaar om haar specifieke kracht en kennis samen te vatten in één zin: “Wij brengen mensen van A naar B”. En dat houdt niet op met alleen een autonavigatiesysteem. Dat kan ook prima door haar ongeëvenaarde bewezen techniek toe te passen in een lijn sporthorloges met GPS. Daarvoor was

TomTom al eerder een samenwerking aangegaan met Nike. Zo versterken specialisten elkaar dus in de praktijk. Met enthousiaste reacties vanuit de financiële markten. Ik zou u willen vragen om de naam van TomTom in dit bericht in te wisselen voor de naam van uw onderneming. Wordt het herkenbaar? Hoe heeft de markt en de concurrentie zich in uw omgeving ontwikkeld? Hoe staat het met uw positie in de markt? En welke stappen heeft u onder-nomen, om net als TomTom, nieuwe wegen te slaan? Om uw positie in de markt uit te bouwen? In hoeverre bent u in staat om uw kracht en kennis samen te vatten in één enkele zin die iedereen onmiddellijk begrijpt? Met andere woorden: hoe herkenbaar is uw bedrijf? Kijkt u eens naar de foto bij dit artikel: u ziet aan de kleding exact waar een ieder voor staat. Dit wordt in de praktijk steeds minder duidelijk wanneer er steeds meer taken, lees faciliteiten, worden toegevoegd. Bijvoorbeeld bij de politieagent die steeds meer hoort dat hij zich eens wat meer moet bezig houden met boeven vangen. In plaats van al te veel tijd te besteden aan al die andere zaken die hij ook moet doen. De consument wil duidelijkheid, zoekt vertrouwen. Dat geldt natuurlijk ook voor u wanneer u zich oriënteert bij een privé- of zakelijke aankoop. Zorg er dus voor dat de consument vertrouwen in uw onderneming uitspreekt. Dat gaat niet vanzelf, daarvoor zult u de nodige tamtam moeten maken.

28
TZTUFFN

M FEFOBENJ OJ T U S BU J F U PFHBOHT DPOU S PM F BQQT

AQUANALE www.aquanale.de

KEULEN, 22 T/M 25 OKTOBER 2013

W P P S  B M M F TNBSUQIPOFT UBCM FUT DPNQVUFST

Sauna & SPAZWEMBAD INTERNATIONALE VAKBEURS VOOR SAUNA, Öffentliche Bäderanlagen Wasser- & Schwimmbadtechnik Privater Schwimmbadbereich Private SPAEN AMBIENCE Green Living

De nieuwe Aquanale 2013 wordt nog groter en informatiever. Circa 350 Duitse en internationale exposanten tonen de innovatiekracht en deskundigheid in de wellness- en zwembadbranche. Hoogwaardige vakforums van experts voor gebruikers geven gerichte antwoorden op de uitdagingen van de toekomst. Om de synergieĂŤn tussen de beide zwembadsectoren te intensiveren, vinden de Aquanale en de FSB vanaf 2013 gelijktijdig plaats. De beursmetropool Keulen heet u welkom!

WS FVHE T PG U XBS F  

J OG P!WS FVHE DPN XXX WS FVHE DPN

TIJD EN GELD BESPAREN! Nu online registreren en kaarten kopen.

www.aquanale.de

RS Vision Expo BV Excl. Vertegenwoordiging van Koelnmesse in Nederland Weena 246 | 3012 NJ Rotterdam Tel: 00 31 (0) 10 - 2064850 Fax: 00 31 (0) 10 - 2019555 tickets@koelnmesse.nl www.koelnmesse.nl www.rsvisionexpo.nl

Aquanale-Anzeige-NL-105x280-SPABeauty.indd 1

21.08.13 14:56


Laat uw leden

veel goedkoper of zelfs gratis sporten bij uw sportschool

Naam

Peter ter

Voort

Unieke code 285367

Uw leden krijgen de

hoogste korting bij 2300 webshops door o.a.

Vraag de fitnessVoordeelpas Vandaag nog aan! Voor meer informatie kijk op fitnessvoordeelpas.nl of bel 024 - 8480726 fitnessvoordeelpas wordt u aangeboden i.s.m.


SPINE EN JOINT CENTER

‘Fitness gaat niet alleen om meer, harder en sneller. Kwaliteit van bewegen wordt nog te veel overschat.’

Rugklachten? Naar het fitnesscentrum. Maar dan wel goed! Elke fitnessorganisatie kent het fenomeen: het afhaken van aanvankelijk enthousiaste beginnende sporters. Hoewel dit zeker niet in alle gevallen te voorkomen is, wordt in dit artikel gesproken over een aanpak die kan helpen een grote groep debuterende sporters wel enthousiast te houden.

Sporten? Fit worden!

Pijn heeft een reden

Jaarlijks krijgen fitnesscentra duizenden aanmeldingen van mensen die willen gaan sporten. Deze mensen willen iets met hun lijf: een betere conditie of een beter figuur. Veruit de meeste van deze beginnende sporters zijn fysiek niet optimaal en een aanzienlijk deel heeft last van lichamelijk ongemak: overgewicht, een beperking in kracht of lenigheid. Deze ongemakken gaan in wisselende mate gepaard met pijn.

Pijn is een signaal dat er in je lijf iets niet goed gaat. Fysiek inactieve mensen ervaren pijn nogal eens als signaal dat ze in beweging moeten komen. De sportschool komt daar aan tegemoet door diverse programma’s te bieden met een gedoseerde opbouw. Zelfs met een dergelijke subtiele opbouw lukt het veel debutanten niet om plezier krijgen in het sporten en hun lichamelijke klachten de baas te worden. Hoe kan dit?

31

Pas op: compensatie! Pijn en stijfheid zijn niet slechts een signaal van inactiviteit. Vaak is er meer aan de hand. Recente wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat het lichaam verschillende strategieën heeft om gewrichten te controleren. Een gezond lichaam is bij lagere belasting in staat de gewrichten soepel en met minimale spier activiteit te controleren. Pas bij grotere inspanning of activiteit worden meer spieren geactiveerd om de gewrichten te stabiliseren. Bij mensen met klachten is die normale coördinatie verstoord. Het gevolg is dat al bij lagere belasting meer spieren worden ingezet om de gewrichten onder controle te houden. Mensen kunnen zo wel bewegen, maar het kost meer energie, zet grotere


SPINE EN JOINT CENTER

druk op gewrichten en geeft een zwaardere belasting van pezen en banden.

dr. Jan-Paul van Wingerden

De romp centraal De romp vormt de kern van het lichaam. Een verminderde controle over de romp geeft beperkingen in alle vormen van bewegen. Een juiste controle over de romp, of de ‘core-stabiliteit’ is een absolute voorwaarde voor gezond sporten. Een verstoorde core stabiliteit die wordt opgevangen door te compenseren (overmatige spieractiviteit) zet het lichaam onder een onevenredige druk. Mensen met een verstoorde core-controle hebben vaak niet alleen last van de nek, rug of het bekken, maar kunnen ook een nietoptimale kracht of controle over armen en benen hebben. Ook andere klachten als een verminderde longfunctie, hyperventilatie, incontinentie of zelfs impotentie zijn mogelijk.

Stijve harken Het beeld dat mensen met een verminderde core stabiliteit laten zien is dat van de ‘stijve hark’: een cliënt die schijnbaar alles kan, maar vaak stijf en matig gecoördineerd beweegt. Bij beginnende sporters wordt vooral het niveau van belasting omlaag

dr. Jan-Paul van Wingerden is bestuurder van het in Rotterdam gelegen revalidatiecentrum Spine & Joint Centre (SJC). Hier worden mensen met ernstige, chronische rug-, bekken- of nekklachten behandeld. Het uitgangspunt is dat herstel van functie pijnklachten kan doen afnemen. Het SJC adviseert ook bij andere lichamelijke klachten. Veel patiënten wordt geadviseerd om na de behandeling de training in een sportschool of fitnesscentrum voort te zetten. Het SJC verzorgt ook cursussen op dit gebied. Meer informatie? www.spineandjoint.nl of bel: 010-4642211

gebracht. Bij mensen met een verstoorde controle over de core is dat niet voldoende. Hoe laag het aanvangsniveau van de training is, deze sporters zullen vanuit hun compensatiepatroon blijven bewegen. Vroeg of laat steken hun klachten de kop weer op en komt er een vroegtijdig eind aan hun sportactiviteiten. Dit patroon is gelukkig wel te doorbreken, maar dan moet er een andere aanpak gekozen worden.

Doorbreken patroon Om het patroon van compensatie te doorbreken moeten deze mensen in de eerste

Stevige core-stabilitytraining is heerlijk, maar let op de juiste controle.

32

plaats voelen wat ze met hun lijf doen. Dit betekent: niet sporten met Beyoncé vol op je oren, maar in een relatief rustige omgeving aandacht geven aan je lijf. Leren voelen welke spieren in rust al actief zijn en teveel spanning vasthouden. Dit is voor veel mensen niet gemakkelijk en vraagt speciale begeleiding en aandacht. Aangepaste meditatie-, mindfulness- of yoga-oefeningen zijn te gebruiken om deze lichaamsbewustwording te stimuleren. Anders dan bij bijvoorbeeld de meditatie gaat het hier niet om geestelijke, maar om de lichamelijke bewustwording en ontspanning.


SPINE EN JOINT CENTER

aan te spreken. Dit kan bijvoorbeeld door low- level buikspieroefeningen of pulleyoefeningen, waarbij het accent dient te liggen op de dwarse en schuine buikspieren. Ook bewegingsvormen als T’ai Chi zijn bij uitstek geschikt voor de opbouw van de basisstabiliteit. Is de beginnende sporter eenmaal in staat om ontspannen en zonder compensatie zijn core onder controle te houden, dan kan verder opgebouwd worden. Het afnemen van stijfheid en pijn door deze aanpak is een echte succeservaring die de beginnende sporter zeker zal stimuleren zijn activiteit vol te houden.

Kwaliteit van bewegen Gezond bewegen gaat niet alleen om langer, harder, sneller of sterker. De kwaliteit van de beweging is zeer belangrijk en wordt nog te veel onderschat. Niet alleen bij beginnende sporters, maar ook bij meer ervaren ‘bodybuilders’ zijn de beschreven compensatiepatronen vaak te herkennen. De bekende houding: de borst vooruit en de billen geknepen wordt niet slechts aangenomen om de gespierde torso beter uit te laten komen. Als deze sporter ooit zijn rug of bekken geforceerd heeft kan het goed zijn dat op deze wijze een probleem in corecontrole wordt gecompenseerd. Ook deze sporters zouden gebaat zijn met het kwalitatief verbeteren van de romp controle. dr. Jan-Paul van Wingerden is bestuurde

Trainen op een lichter niveau, met aandacht voor de kwaliteit en souplesse van de beweging kan binnen het fitnessprogramma een heel nieuwe ervaring zijn en een verademing voor veel sporters.

Zijn mensen voldoende in staat de overmatige spierspanning los te laten dan kan met low-grade stabilisatie oefeningen aan de opbouwtraining begonnen worden. Core-stabilitytraining is nog ‘hot’ en veel instructeurs zijn bekend met core-stability oefeningen. Deze oefeningen zijn uitstekend

voor het high-level trainen van de romp stabiliteit van gezonde sporters. Voor de hier beschreven doelgroep zijn deze oefeningen veel te zwaar en zullen ze direct met compensatie worden uitgevoerd. Het is essentieel de core niet alleen op een lager niveau, maar ook op andere wijze

33

Mooi wasbordje? Of teveel spanning in de core?


Zijn u zakken nog steeds niet gewassen? Dan word het hoog tijd voor “de zakkenwasser.nl” want wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van airsocks. voor optimale werking moeten ze minstens 1x per jaar behandeld worden, dus laat ze niet te lang hangen! Voor 19,95 per 10 meter kunnen wij ervoor zorgen dat er bij u weer een frisse wind waait.

Nu 5 euro introductiekorting Van 19,95 voor 14,95 per 10 meter

Keteldal 2, 6573 EK Beek

Ook demonteren/monteren behoort bij ons tot de mogelijkheden. Voor meer informatie bezoek onze website: dezakkenwasser.nl of mail: info@dezakkenwasser.nl Bellen kan natuurlijk ook: 06-23308114

Meet uw gehele lichaamstelling met de InBody 230! • Volledige analyse in 30 seconden. • Compleet overzicht op A4, uitprintbaar. • Voor meer info: www.inbody.nl • Compact: Opvouwbaar en makkelijk Health Care & Human Care

mee te nemen!

Wilt u een demonstratie op locatie, dat kan! Mail even naar: info@meijers.com


KLIMAATKEUR

Fotografie: Hermie Boumans

Klimaatkeur, kostenbesparend verduurzamen Kosten besparen met duurzaamheid. De broers Ybo en Jelle Huisman hebben een bijzonder concept in de markt gezet dat gericht is op duurzaamheid, ontzorging en besparing. Ybo en Jelle zijn sinds twee jaar actief met het bedrijf Klimaatkeur. Hiermee benaderen en ondersteunen zij actief bedrijven en organisaties om kostenbesparend te verduurzamen. De gedachte hierachter is dat duurzaamheid, mits goed uitgevoerd, geen geld hoeft te kosten maar juist aanzienlijke rendementen met zich mee kan brengen. Ook voor uw bedrijf bestaan er vast en zeker mogelijkheden. Een van de 11 accountmanagers van Klimaatkeur gaat graag een gesprek met u aan om te kijken waar voor u de mogelijkheden liggen. Deze gesprekken zijn kosteloos dus: niet geschoten is altijd mis!

Wie is Klimaatkeur? In de praktijk komt Klimaatkeur nog steeds veel klanten tegen die denken dat duurzaamheid geld kost. Als reactie hierop heeft Klimaatkeur een producten- en

dienstenpakket samengesteld waarbij de focus ligt op opbrengsten. Een concreet pakket waarbij intern verduurzaamd kan worden op een kostenbesparende of kostenneutrale manier.

35

Van oorsprong is Klimaatkeur leverancier van zogenaamde CO2-emissierechten. Deze rechten zijn afkomstig van duurzame energieprojecten in minder ontwikkelde landen en worden door bedrijven gebruikt om de aanwezige CO2-voetafdruk te verkleinen. In de huidige markt worden CO2-emissierechten aangeboden voor compensatiedoeleinden en als investering, bedoeld voor een stukje vermogensopbouw.

Collectieve of gerichte aanpak? Het traject wat Klimaatkeur doorloopt met haar klanten betreft vooral maatwerk. Hoe kan ik een duurzame uitstraling kiezen? Hoe verduurzaam ik intern en wat levert het mij op? Klimaatkeur kijkt vooral naar hoe klanten op een zo effectief mogelijke manier geholpen kunnen worden bij hun duurzaamheidsvraagstuk. Dit verschilt per bedrijf of organisatie. Zo hebben klanten die actief zijn in de wegenbouw, andere eisen dan klanten uit de fitness- en wellnessbranche. De een zal zich meer moeten richten op de vereisten die voortkomen uit aanbestedingen of bijvoorbeeld de CO2-prestatieladder. De ander zal meer focus leggen op een


KLIMAATKEUR

positieve uitstraling richting klanten en het behalen van besparingen in energie en geld.

Korte trajecten De trajecten die Klimaatkeur aanbiedt zijn kort maar krachtig. Samen met de klant worden in een eerste gesprek de aanwezige doelstellingen en behoeftes bepaald. Klanten krijgen een uitleg over het traject en er wordt bekeken welke onderdelen hiervan relevant zijn. Als uitgangspunt gelden de aanwezige facturen voor elektra, gas en telecom. Op basis van de huidige situatie wordt gekeken naar een meer passende aanbieder. Hierbij wordt onder andere gekeken naar klantenservice, duurzaamheid en tarieven. De nieuwe situatie, waarbij de klant al directe besparingen heeft gerealiseerd, geldt als basis voor het opbouwen van cases voor het nemen van meer besparende maatregelen. Alleen al op het gebeid van energie en telecom kunnen flinke besparingen worden gerealiseerd van vaak duizenden euro’s. Besparingen zijn mogelijk door bijvoorbeeld klanten onder te brengen in een collectief of simpelweg door slim inkopen. Na het “laaghangend fruit” geplukt te hebben wordt bekeken waar de verder behoeftes liggen op het gebied van duurzaamheid.

worden voor het redden van de planeet”? Natuurlijk ontkennen wij niet dat er geen klimaatverandering gaande is. Naar onze mening moet er ook iets gebeuren. Wat is er dan mooier om een win-win situatie te creëren en hier ook voor uit te durven komen. Opbrengsten genereren met duurzaam ondernemen. Klinkt zo gek nog niet toch? Het is fantastisch om op dagbasis met duurzaamheid bezig te zijn. Duurzaamheid wordt niet alleen positief ontvangen door

onze klanten, ook de klanten van onze klanten zien duidelijk de meerwaarde van duurzaamheid in en vragen hier tegenwoordig ook naar bij de bedrijven en organisaties waar ze hun producten en diensten afnemen. Met bijvoorbeeld het installeren van zonneboilers zijn besparingen mogelijk tot 70 procent op het gasverbruik. Als er veel warm water gebruikt wordt is dit een absolute kans. Het monitoren van het energieverbruik met een geavanceerd systeem levert initiele besparingen op tot

Ybo Huisman: Wat voor een beeld heeft men tegenwoordig bij duurzaamheid? Is dat iemand die langs komt in een groene oliejas en geitenwollen sokken draagt? Vaak zijn ondernemers verbaasd over de mate van transparantie die wij bieden en degene die langs komt om het verhaal te doen. Een professional die slagvaardig te werk gaat en niet om de zaken heen draait, transparant is, helder communiceert en meedenkt met de ondernemer. Waarom onderneemt men eigenlijk? Vanuit passie? Opbrengsten? Vaak dat laatste is een taboe in duurzaamheidsland. “Mag duurzaamheid alleen ingezet

Ybo Huisman: “Wat voor een beeld heeft men tegenwoordig bij duurzaamheid? Is dat iemand die langs komt in een groene oliejas en geitenwollen sokken draagt?” 36


KLIMAATKEUR

Dit zorgt ervoor dat CO2-uitstoot meer belast zal gaan worden. De kans bestaat dus dat de prijzen voor CO2-emissierechten in de komende jaren flink in de lift zitten. Door de lage prijzen van CO2-emissierechten op dit moment ligt de kracht van de winst bij de inkoop. Ledenvoordeel Klimaatkeur krijgt doorgaans veel vragen als; Hoe creëer ik meer loyaliteit onder mijn klanten of leden? Hoe zorg ik ervoor dat mijn klanten tevreden klanten blijven, hoe kan ik iets extra’s bieden naast mijn bestaande dienstverlening en hoe creëer ik een duurzaam imago waarbij wij actief bij kunnen dragen aan een regionale duurzame leefomgeving ?

30 procent van het huidige energieverbruik. Naast besparingen levert het monitoren van energieverbruik ook een stuk bewustwording op onder medewerkers en klanten. Op het gebied van telecom bieden we een fantastisch product aan waarbij we op maat gemaakte abonnementen aan kunnen bieden via het KPN netwerk. De propositie is volledig maatschappelijk verantwoord, aangezien een deel van de opbrengst ten goede komt aan een lokaal project voor duurzame energievoorziening in de Dominicaanse Republiek. Andere mogelijkheden die we bieden zijn Isolatie en LED-verlichting. Ook hier geldt dat terugverdientijden beperkt zijn en er van te voren inzicht verkregen kan worden in besparingen en opbrengsten door het opmaken van cases. Wilt u laadpalen voor uw bedrijfspand, een electrische auto als eyecatcher? Klimaatkeur kan het voor u regelen! Ik wil alle lezers, bedrijven en organisaties oproepen om eens contact met ons op te nemen voor het bespreken van de mogelijkheden.

Sterke partners Klimaatkeur werkt uitsluitend samen met partners die nieuwe en bestaande klanten goed kunnen opvolgen. Deze partners zijn

vaak marktleiders in de branche waarin ze actief zijn, no nonsens qua instelling en hebben klantenservice hoog in het vaandel staan. Hiermee wordt voorkomen dat klanten verzanden in een zogenaamde klantreis, waarmee situaties worden bedoeld waarin klanten vastlopen in callcenterland, zonder concreet iets voor elkaar te krijgen. De medewerkers van Klimaatkeur zijn allen mede opgeleid door de partners waarmee samen wordt gewerkt en zijn specialisten op het gebied van kostenbesparend verduurzamen. Daarnaast beschikt Klimaatkeur over enkele specialisten op het gebied van de handel in CO2-emissierechten. Deze rechten zijn met name interessant om restuitstoot te compenseren en als eventuele investering. De overheid is bezig om bepaalde klimaatdoelstellingen te bereiken voor 2020.

Voor leden en sponsoren van sportclubs en bedrijven en organisaties die werken met leden, heeft Klimaatkeur een apart duurzaamheidspakket ontwikkeld. Dit pakket is toegespitst op het behalen van ledenvoordeel, waarbij ook hier de focus ligt op kostenbesparend verduurzamen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld om ledenvoordeel te bieden door middel van het collectief inkopen van zonnepanelen of zonneboilers. Het aanbieden van een energiemonitoringssysteem is ook een mogelijkheid. Klimaatkeur biedt het duurzaamheidspakket aan op basis van maatwerk, waarbij de tegelijkertijd kijken naar de wensen, behoeften en bijvoorbeeld marketingdoelstellingen van de klant. Natuurlijk zorgen we hier ook voor een inkomstenstroom voor de club zelf wat eventueel weer gebruikt kan worden voor interne verduurzaming of voor een ander doel wat op dat moment binnen de club speelt.

Aanbieding via Body Biz! Voor abonnementhouders van Body Biz zijn er verschillende voordelen beschikbaar. Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw bedrijf? Neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek met Klimaatkeur via www.klimaatkeur.nl of via telefoonnummer 024-3529866. Klimaatkeur is ook aanwezig op de Fitness en Wellness beurs in Ahoy Rotterdam, op 26 en 27 september. Voor een nadere kennismaking met Klimaatkeur bent u van harte welkom. 37


NEW

Train

!

SMART FLY HARD Maak je groepsfitnesszaal toekomst proof met de Les Mills SMARTSTEP. Door het revolutionaire ontwerp boeken clubleden nog sneller resultaat met deze step. De SMARTSTEP is scherp geprijsd, ontworpen met baanbrekende groepsfitness technologie en is ideaal voor eigentijdse fitnessclubs die leden nog sneller in top shape willen brengen.

Het stevige oppervlak verbetert de grip onder de voet, terwijl het rug- en hand comfort wordt vergroot tijdens het trainen op de step. Het oppervlak is ook gemakkelijk te reinigen.

De rode target line zorgt ervoor dat leden altijd hun voet op de juiste plaats op de step zetten. Instructeurs kunnen hier naar verwijzen bij het coachen van deelnemers.

Sterk en duurzaam: bestand tegen de zwaarste beproeving.

De inkepingen in het platform en de blokken zorgen ervoor dat een resistance tube eenvoudig toegevoegd kan worden. Rubberen voetjes zorgen voor betere grip en schok-absorptie, wat de druk op de gewrichten vermindert.

Door de losse blokken is de step makkelijk in hoogte te verstellen.

Door het compacte formaat is maar liefst 20% minder opslagruimte nodig en is een opbergrek overbodig. Blokken zijn makkelijk in te klikken en zorgen voor snelle overgangen tijdens de workout, want je kunt de step optillen als een geheel.

Geronde zijkanten maken de step gemakkelijk te tillen en dragen.

Studion | Elzenweg 37 | 5144 MB | Waalwijk +31 (0)416 67 51 01 | info@studion.nl | www.studion.nl Untitled-4 1

20-08-13 16:55


FIT SPORTS

DE EERSTE CLOUD COMPUTING TECHNOLOGIE IN DE FITNESS- EN WELLNESS INDUSTRIE, 24/7 IN CONTACT MET CLUBLEDEN EN UW APPARATUUR Met 7 verschillende applicaties maken wij het mogelijk om voor iedere onderneming en ieder concept een passende oplossing te bieden: CHALLENGE Wedstrijd element

COACH Begeleiding binnen en buiten de Club SELF Geautomatiseerde, doelgerichte trainingskaart PROFILE Klant profilering op basis van sportaspiratie ASSET Constant inzicht gebruik/ apparatuur PRESCRIBE Gepersonaliseerde trainingsondersteuning

Fit Sports kiest voor IVOLUTION Arjan Timmer en Paula Timmer van Fit Sports in Emmen en Coevorden kozen vol afgelopen jaar overtuiging voor het Ivolution Sportcoach concept van Activation Group. Van Bankzitter tot Topper! Inmiddels is de club helemaal klaar, de eerste doelgroeppakketten geïntroduceerd en starten vanaf september de eerste sportcoaching lessen. “Wij willen op deze manier de sportparticipatie, retentie en gemiddelde besteding de komende jaren stelselmatig vergroten. Ook biedt het concept hele interessante doorgroeimogelijkheden voor onze medewerkers; van Instructeur naar Sportcoach naar Personal trainer”.

39

COMMUNICATOR Via berichten in contact met cardiogebruikers

www.technogym.com/mywellnesscloud


DIËTIST & DIABETESVERPLEEGKUNDIGE

kampt. Ze doen hun best, sporten, ze letten op de voeding maar echt goed afvallen lukt toch lang niet iedereen. Waar ligt dat dan aan? Verkeerde training, verkeerde voeding, medicijnen, de persoon zelf? Of een combinatie hiervan? Wat de persoon zelf betreft weten we allemaal dat mensen een andere stofwisseling of een andere aanleg kunnen hebben. Maar hoe zit dat dan? Iemand met de stofwisseling van kolibrie heeft geen last van overgewicht, wat die ook eet, zo lijkt het wel. Maar als je de aanleg hebt dat je insulineongevoelig bent dan wordt meer buikvet opgeslagen dan normaal. Dat buikvet komt niet van het vet dat je eet maar van vet dat je lichaam zelf maakt, uit suiker, onder invloed van het groeihormoon insuline. Voor hen is de koolhydraatarme leefstijl het meest gezond. Ze zullen zich fitter voelen en een minder opgeblazen gevoel hebben. Maar vooral gaat het afvallen veel beter.

Harriët Verkoelen Beste lezers, Een nieuwe naam, een nieuw gezicht, een nieuw geluid. Ik ben Harriet Verkoelen, diëtist en diabetesverpleegkundige. Ik doe dan ook precies datgene waar diëtisten in hoofdzaak bekend om staan: mensen adviseren hoe ze kunnen afvallen. Maar mijn geluid is anders want mijn adviezen zijn niet op de gebruikelijke manier. Deze visie heeft zich gaandeweg ontwikkeld. Na mijn opleiding tot verpleegkundige A en daarna diëtist, heb ik 15 jaar in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gewerkt als diabetesverpleegkundige. Nu werk ik al bijna acht in een grote huisartsenpraktijk in Culemborg, ook als diabetesverpleegkundige en heb daarnaast mijn eigen dietistenpraktijk aan huis. Via mijn website geef ik ook online gewichts- en diabetesbegeleiding. Door de combinatie van opleidingen viel mij tijdens het werk als diabetesverpleegkundige steeds vaker op dat ‘gezonde’ voeding (minder calorieën en alles mager) lang niet bij iedereen een goed effect heeft. Met name de mensen met, wat ik overgewichtdiabetes (diabetes type 2) noem, moeten dan steeds meer medicijnen slikken. Terwijl het juist met de voeding zo anders kan!

Om dat uit te leggen heb ik inmiddels twee boeken geschreven. In die twee boeken beschrijf ik hoe je kunt afvallen door minder koolhydraten te eten. Met of zonder diabetes is dit de meest effectieve manier om af te vallen als iemand de neiging heeft om zwaar te worden rond de buikstreek. Ik denk dat een groot aantal van sportschoolbezoekers met hetzelfde probleem

40

Elke twee maanden zal ik in dit blad een stukje gaan schrijven. Ik zal onderwerpen kiezen die te maken hebben met de koolhydraatarme voedingswijze. Heb je vragen over voeding dan kun je die aan mij stellen via info@prima-vita.nl Als eerste kennismaking volgt na de zomer een actie waarbij ik 5 van mijn nieuwste boeken weggeef. Over de actie zelf volgt in het desbetreffende nummer meer informatie. Wordt vervolgd. Hartelijke groet, Harriët Verkoelen, diëtist, diabetesverpleegkundige, auteur van ‘Andere gezonde voeding’ en ‘Echt afvallen doe je zo’.

www.harrietverkoelen.nl


MEDICAL PERSONAL TRAINER

Medical Personal Trainer Dag 6 - moduul 6 Rehaboom Systeem (RBS®) Door Toine en Evert van de Goolberg www.toinevandegoolberg.nl Foto’s: www.feyenoordtraining.nl

Het Rehaboom System, een methodische aanpak in de (sport)revalidatie/opbouw motorische grondeigenschappen.

gestabiliseerd in de optimale dan wel specifieke range of motion is voorwaarde één om temogen belasten. Vandaar dat er geen aparte kolommen zijn in het stroomschema.

Het lezen van de Rehaboom Samenvatting De laatste jaren is actief revalideren, simpel gezegd trainen, een steeds grotere rol gaan spelen om herstel te bevorderen. Er was dus een sterke behoefte een model te ontwikkelen, waarin verantwoord de proliferatiefase en remodelleringsfase methodisch veilig wordt opgebouwd. De Rehaboom® is zo’n stroomschema dat ‘automatisch’ aangeeft of de patiënt voldoende hersteld is om de revalidatie te stoppen dan wel nog moet voortzetten. Het model is op elk patiënten/ADL/ (top)sportniveau te gebruiken. Het is een voorbeeld van ‘best practice’ zoals dat ondermeer bij diverse profvoetbalclubs wordt toegepast.

De Rehaboom Het schema op de volgende pagina omvat de totale fysieke kant van het revalidatieproces. Ingedeeld in drie kolommen, waarin de motorische grond-eigenschappen snelheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn vertegenwoordigd. De eigenschappencoördinatie en lenigheid zijn in alle elementen van de Rehaboom terug te vinden. Immers, technisch correct bewegen,

Individuele training 41

Het revalidatieproces begint onder aan het schema, met het stellen van de juiste diagnose. Vervolgens doet men een uitspraak of er behandeld en getraind mag worden. In dit artikel worden de elementen diagnosticeren en fysiotherapeutische technieken niet besproken. Vanaf het begrip stabiliteit wordt de actieve therapie gestart. Het schema kent zowel een horizontale als een verticale opbouw. Alleen wanneer een horizontale stabilisatie wordt verkregen mag een volgende verticale stap worden ingezet. Dit garandeert transfer van alle drie de motorische grondeigenschappen en sluit risico’s op hernieuwde schade grotendeels uit.


MEDICAL PERSONAL TRAINER

DE REHABOOM® STROOMSCHEMA (SPORT)REVALIDATIE

Wedstrijd (26) Agility training (25) Variabele methode (24) Lactisch vermogen (23) Complex methode (22) Plyometrie (21) Cyclisch V0 (20)

Specifieke kracht (18)

Acyclisch V0 (17)

Krachtimitatie (16)

Alactisch vermogen (19)

Explosieve kracht (15) Snelkracht (13) Werp ABC (12)

Alactische capaciteit (14)

Supramaximale kracht (11) Maximale kracht (10)

Sprong ABC (9) Lactische capaciteit (8) Hypertrofie (7) Loop ABC (6)

Aëroob vermogen (5) Krachtuithoudingsvermogen (3)

Aërobe capaciteit (4)

Imitatie (2) Stabiliteit (1) Snelheid

Kracht

Uithoudingsvermogen

Fysiotherapeutische technieken Diagnose

42

De Rehaboom® stroomschema (sport)revalidatie, copyright Toine van de Goolberg.


MEDICAL PERSONAL TRAINER

VKB revalidatie, gewichtsvest 10kg

Waarom protocolleren we tijdens de revalidatietraining? Het centrale principe van het Rehaboommodel is gebaseerd op ‘trial and error’. Er moet dus zo objectief mogelijk worden beoordeeld of een genomen stap binnen de Rehaboom al dan niet wordt beheerst. Niet beheersen wil zeggen: doortrainen tot de minimale norm wordt behaald. Volgens het revalidatieschema ‘De Rehaboom’ betekent dat een stap terug gaan of voorzichtig opbouwend door trainen, tot aan de minimale gestelde norm wordt voldaan. Trainen is het verstoren van een evenwicht en wachten op supercompensatie. Train dus datgene wat nog niet wordt beheerst, maar wel prestatie relevant is. En waak natuurlijk voor (recidiverende) letsels.

Waaruit bestaat een praktijkprotocol Een praktijkprotocol is een zo compleet mogelijke richtlijn in vele prestatiebepalende factoren. Individueel getinte variabelen zijn: • Geslacht; • Wel of geen sport; • Sportaard; • Leeftijd en trainingsleeftijd; • Niveau (breedte of top); • Tijdsdruk; • Commerciële druk; • Mentale situatie, etc. De concrete belastingsvariabelen (typisch fysiek) bestaan uit: • Het aantal oefeningen; • Series; • Herhalingen; • Kilogrammen; • Tijd; • Snelheid; • Pauzes etc.

VKB revalidatie lokale krachtimitatie, enkelmanchet 1kg

43


Om een juiste indruk te krijgen van de enorme verschillen binnen één en ‘hetzelfde’ protocol, wordt dit hieronder zo compleet mogelijk uitgewerkt. Er is gekozen voor twee totaal verschillende niveaus. 1. Breedtesporter - atlete 400m (58 sec) - 20 jaar 2. Topvoetballer - prof eredivisie (verdediger) - 30 jaar Voor het gemak is bij alle twee een zelfde letsel genomen (lichte hamstringschade). Beiden zijn gebaat bij een actief herstel, anders gezegd revalidatietraining. Bovenstaande casus laat zien wat individualiteit doet op slechts één aspect van de Rehaboom (midden Reha) Hoewel een zelfde trainingsmiddel als hoofddoel wordt gekozen, zien we een enorm verschil in de oefenstof, omvang en pauzes. Daarnaast wordt elk letsel individueel weer anders benaderd. Juist dat is het vak van de revalidatietrainer (hersteltrainer). Bovendien wordt de integratie van de specifieke sportacties daarin methodisch meegenomen.

Voor filmpjes VKB revalidatie zie:

VKB revalidatie squat lunge, gewichtsvest 10kg

Evert van de Goolberg /YouTube of www.toinevandegoolberg.nl onder Toines Tips (aanmelden is gratis), onderwerp Toines video’s

Variabelen

Concretisering midden Reha (alactische capaciteit)

Sportaard

atletiek

voetbal

Geslacht

vrouw

man

Leeftijd

20 jaar

30 jaar

Trainingsleeftijd

4 jaar (<)

15 jaar (>)

Niveau

400m 58 sec breedtesport

top eredivisie voetbal

Tijdsdruk

geen

groot

Periode

VPII (voorbereiding)

WP (wedstrijden)

Trainingsmethode

fosfaatpool lang

fosfaatpool kort

Oefeningen

sprint, lang (80m – 100m)

sprint, kort (8x5m) alle richtingen

Series

1 - 3

1-3

Herhalingen

4 - 6

4-6

Intensiteit

90% PB

90% PB

Herhalingspauze

2 minuten

1 minuut

Seriepauze

4 minuten

4 minuten

44


TRAIN MORE & GYM APPS

Trainmore gaat voor meer klantenbinding en omzet door inzet innovatieve app van Gym Apps Deze zomer is Trainmore live gegaan met een mobiele app voor haar leden. Trainmore, de fitnessketen die bekend werd door het innovatieve concept waarbij leden minder betalen naarmate ze meer komen sporten, heeft de afgelopen tijd een snelle groei doorgemaakt. Binnen enkele jaren zijn 7 goedlopende locaties geopend waarbij het vizier gericht is op verdere groei. Trainmore wilde een specifieke App ontwikkelen met specifieke wensen gebaseerd op het Trainmore businessmodel. Met Gymapps zijn zij samen een ontwikkelingstraject ingegaan om een TrainMore specifieke App te lanceren. Ondernemer Han Doorenbosch ligt toe waarom gekozen is voor een mobiele app om deze groei verder te ondersteunen.

45

Waarom een mobiele app? “Het antwoord daarop is vrij eenvoudig, mobiel is de toekomst. Wij zien dat vrijwel al onze leden beschikken over een smartphone. Daarnaast zien wij dat binnen gehele fitnessmarkt het online bedienen van sporters een enorme vlucht neemt. Hierbij is het communiceren met leden middels de smartphone een efficiënte oplossing. Wij verwachten dan ook dat wij een nog een betere klantenbinding kunnen creëren en dat we de omzet op de vestigingen kunnen verhogen.”


TRAIN MORE & GYM APPS

Nog betere klantenbinding en omzetverhoging? “Uiteindelijk blijven leden aan je gebonden als ze verbonden zijn en voelen met het sporten maar ook met jouw merk. Doordat leden straks alle informatie over de club en het sporten in de app kunnen vinden en wij ze straks direct kunnen bereiken creëren we verdere klantenbinding. Het geeft de communicatie met de leden een boost. Daarnaast hebben wij een module in de App ontwikkeld waar leden zien hoe vaak ze geweest zijn. De korting op het abonnement wordt vastgesteld op basis van het aantal bezoeken. Hiermee bieden wij onze klanten een extra service waardoor ze nog meer gemotiveerd kunnen raken om meer te graan trainen. Verder is een reserveringsmodule geïntegreerd waardoor leden direct vanuit de app extra services kunnen boeken zoals personal trainers, small grouptraining en een diëtiste. Hier verwachten wij veel van als het gaat om binding en omzet. Ook verwachten wij met de App efficiënter marketing te kunnen gaan voeren die de marketingkosten zullen verlagen.”

Waarom de keuze voor Gym Apps? “Wij zagen dat Gym Apps snel groeit en hard door investeert in nieuwe mogelijkheden. Hierdoor waren zij in staat om flexibel en snel op onze vragen in te spelen. Gym Apps heeft daarnaast samenwerkingen met een groot deel van onze leveranciers, hierdoor kunnen wij met onze app een

centraal communicatiepunt creëren. Deze zaken gecombineerd met een goede samenwerking heeft ons doen kiezen voor Gym Apps.” Voor meer informatie over de Trainmore app, download hem in de appstores of kijk op www.gym-apps.nl

Wat waren voor Trainmore belangrijke eisen bij de selectie van een mobiele app? “Allereerst wilden wij onze eigen Trainmore App hebben. Onze merk en de uitstraling die daarbij hoort zijn essentieel en dit bereik je alleen met een eigen app. Daarnaast moest er een goede ondersteuning zijn voor meerdere vestigingen en moest er voor ons voldoende flexibiliteit zijn om onze specifieke werkwijze met aantallen bezoeken en het boeken van personal trainers te ondersteunen. Dit alles uiteraard naast de gebruikelijke functies zoals lesroosters en dergelijke.”

Over Trainmore Trainmore is een snelgroeinde fitnessketen met inmiddels 7 locaties in Nederland in Den Bosch, Eindhoven, Haarlem, Diemen, Utrecht, Hilversum en Den Haag en is voornemen enkele nieuwe vestigingen te openen. Trainmore is onderscheidend in haar visie

46

om leden korting te bieden naarmate ze meer komen sporten en hiermee sportiviteit en gezondheid nog meer te bevorderen.


REVIEW // ONLINE MARKETING

Meer is minder Digitale verleiding beantwoordt helder de vraag hoe online verkopen naast meer bereik ook meer impact kan hebben. Maurits Kaptein combineert hierbij wetenschappelijk onderzoek (o.a. Stanford University) met diverse praktische offline en online voorbeelden. De daarbij aangehaalde beïnvloedingsprincipes zijn op zichzelf niet nieuw. Maar de online toepassing ervan betekent een wezenlijke andere, relevanter kijk op- en aanpak van online marketing.

De traditionele winkel verliest het steeds vaker van de online shop. Maar tegelijkertijd is het conversiepercentage in de offline wereld nog altijd vele malen hoger dan online. Maurits Kaptein koopt zelf vaak en regelmatig nieuwe titels in ‘zijn’ boekenwinkel: hier verlaat gemiddeld meer dan 25% van de bezoekers de winkel met 1 of meerdere aankopen. Een conversie waar menige online winkel van zou smullen. Online hebben bedrijven weliswaar een enorm bereik, maar blijft het effect vaak heel beperkt. Het is deze hoofdvraag die dr. Maurits Kaptein op heldere wijze in Digitale verleiding uiteenrafelt en beantwoordt.

Mentale shortcuts Dit bijzonder leesbare boek is bedoeld voor een brede lezersgroep: iedereen die beter online prospects en klanten wil beïnvloeden. En anderzijds iedereen die beter wil begrijpen hoe hij of zij online verleid wordt tot een aankoop. De kracht van Digitale verleiding is wat mij betreft het combineren van diverse disciplines. En het verder kijken dan de statistiek of dataanalyse alleen. Zo beschrijft Kaptein een aantal inzichten uit de psychologie om te duiden hoe ons brein werkt. We zijn niet de rationele mens die we onszelf voorhouden. Veelal sturen we op de automatische piloot en maken we dagelijks keuzes via ‘mentale shortcuts’. ‘Digitale verleiding’ gaat vooral over de psychologische effecten van effectieve online marketing op onze onbewuste, nietrationele besluitvorming. Zo passeren framing (met het bekende voorbeeld van Dan Ariely over The Economist) en anchoring (aanbieding: 2 Heineken voor de prijs van 1: maximaal 4 kratten bier per klant dan wel

maximaal 8 kratten per klant – het tweede aanbod leidt tot hogere verkoop) de revue.

Uw wapens Cialdini’s 6 wapens van invloed vormen de rode draad in dit boek: Wederkerigheid, Autoriteit, Sociale bewijskracht, Commitment en consistentie, Sympathie, Schaarste Kaptein toont met diverse, eigen onderzoeken aan waarom het niet verstandig is om deze beïnvloedingsprincipes te ‘stapelen’. Het is veel verstandiger om een keuze te maken welk wapen van invloed te hanteren dan bijvoorbeeld zowel autoriteit, schaarste en consistentie in dezelfde e-mail newsletter of landingspagina te stoppen. Meer is minder. De schrijver benadrukt terecht dat de grootste praktische uitdaging voor de online marketeer bestaat uit het selecteren van de beste content - de beste manier van het aanbieden van een product of dienst - voor de huidige klant of prospect. Die content dient aan te sluiten bij het beïnvloedingsprofiel van de individuele klant. Kaptein cs tonen met eerder onderzoek namelijk overtuigend aan dat daar waar persoon X vooral door autoriteit geprikkeld wordt bij aankopen, persoon Y zich vooral door schaarste laat leiden.

Grove segmentatie Digitale verleiding sluit af met een mogelijk vergezicht over de verdere ontwikkeling van het internet. Is de toepassing van beïnvloedingsprofielen wel ethisch verantwoord? En: hoe gaat het web eruit zien als vrijwel iedereen er gebruik van gaat maken? Open vragen waar Kaptein niet altijd een (volledig) antwoord op kan of hoeft te geven. Zijn belangrijkste conclusie deel ik echter: de nieuwe online marketeer zal de huidige grove segmentatie moeten

47

vervangen voor een veel meer serieus nemen van de individuele klant. Via een werkelijk persoonlijke analyse van zijn of haar beïnvloedingsprofiel en daarbij aansluitende benadering online. Paul Hassels Mönning is managing partner van DutchmarQ, en is gespecialiseerd in business development & new marketing in b2b. Digitale verleiding Maurits Kaptein Paperback, 256 blz., Business Contact, 1e druk, 2012 9789047005452 € 19,95


- 9m², unlimited possibilities. - Made in Germany.

NIEUW

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • T. +31 (0)10 - 592 67 74 • E. info@innovexfitness.nl

www.innovexfitness.nl


OP BEZOEK BIJ HEALTHCLUB NU

Healthclub NU, ongewoon goed, zeer professioneel, chique en opvallend divers Healthclub NU is dé nieuwe healthclub van Heemstede dat haar deuren heeft geopend op 6 oktober 2012 aan de Cruquiusweg 37. We ontmoeten eigenaren Basel en Moh Massaal in de Healthclub Nu Lounge van hun ruim opgezette club.

ons drinkwater gezuiverd. Op deze manier bieden we ook echt verschil ten opzichte van andere clubs”.

Al bij binnenkomst proef je de sfeervolle ambiance van Healthclub NU. Eenmaal verder in de club merk je pas de volledigheid van de club. Op ruim 1500 m2 kan iedereen werken aan zijn of haar eigen gezonde lifestyle. Basel en Moh zijn ervan overtuigd dat eenieder zichzelf een gezonde en actieve leefstijl kan aanmeten. Deze overtuiging gebruiken ze dan ook bij alle keuzes die ze maken voor hun club.

In de slechts 10 maanden dat ze open zijn heeft Healthclub NU een enorme groei aan leden meegemaakt, die ook willen werken aan een bewuste gezonde leefstijl. In de keuzes die Basel en Moh dan ook maken voor hun club, wordt steeds weer gekeken in hoeverre dit aansluit bij zowel hun uitgangspunten als die van hun klanten. “Wij werken op basis van een drietal pijlers” aldus Basel “kraakhelderheid, service en kwaliteit”. “Het personeel wordt hier ook voortdurend op gestuurd door een team van coördinatoren” die ons hierbij ondersteunen.

In 2010 is Moh gestart met Sport4me, een zogeheten ‘Budget +’ club in Castricum waar iedereen tegen een uiterst scherpe prijs gebruik kan maken van alle topfaciliteiten. “Wij bieden in Castricum, naast professionele begeleiding en gecertificeerde groepslessen, ook gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur van Star Trac®.” aldus Moh.

maar met iets andere uitgangspunten. “Lifestyle is bij ons heel belangrijk” vertelt Basel. “De healthclub moet als het ware een soort 2e thuis of 3e werkplek worden. Wij krijgen hier klanten over de vloer die een zakelijke afspraak hebben in de club en na afloop van hun afspraak gelijk door gaan om te sporten.”

Met de kennis en ervaring uit deze club bestond de wens van de broers om in Heemstede een volgende club op te zetten,

Basel: “Kwaliteit is bij ons heel erg belangrijk. Zo kunnen onze klanten gratis een kopje kwalitatieve koffie maken en is bijvoorbeeld

49

Met de kennis van Moh in de fitnessindustrie en het bedrijf ‘Lodewijck Groep’ van Basel hebben ze een team van mensen om zich heen weten te verzamelen de afgelopen


OP BEZOEK BIJ HEALTHCLUB NU

“Lifestyle is bij ons heel belangrijk” vertelt Basel. “De healthclub moet als het ware een soort 2e thuis of 3e werkplek worden.” waardoor we steeds de juiste keuzes konden maken.

jaren waardoor ze gericht onderzoek hebben kunnen doen naar de juiste spelers in de markt de hen konden ondersteunen bij het verwezenlijken van hun nieuwe plan in Heemstede. Basel: “We hebben enkele clubs bezocht in het land, waarvan we weten dat ze een vergelijkbaar hoogstaand concept hebben neergezet zoals wij dat voor ogen hadden. Op basis van deze bezoeken hebben we besloten om een

samenwerking aan te gaan met Innovex Fitness uit Maassluis en Studiozo uit Voorschoten. We hebben meer dan goede ervaringen gehoord van deze bedrijven en wisten dan ook direct dat zij ons verder konden helpen met hun netwerk. Gedurende het gehele proces van de ontwikkeling en inrichting van ons nieuwe club heeft Innovex Fitness voortdurend begeleiding kunnen geven op alle fronten,

50

“We zijn een tijd op zoek geweest naar het juiste pand in Heemstede en hebben uiteindelijk dit pand aan de Cruquiusweg gevonden. In de grote open ruimte die er was toen we dit pand aan de zagen hebben Studiozo en Innovex Fitness tekeningen gemaakt wat er allemaal mogelijk is in deze ruimte en gaandeweg zagen we onze club groeien.” “Overal is over nagedacht en niets is aan de toevalligheid overgelaten. Ieder detail is uitvoerig besproken en op het moment dat een keuze uiteindelijk niet het gewenste effect had dan we gedacht hadden, hebben we het gewoon aangepast”. Moh en Basaal beamen beiden dat 50% niet voldoende is en streven hierbij naar meer dan perfectie. Alleen het beste van het beste in zowel materiaal als personeel is hierbij een vereiste voor hen. Moh: “We hebben dan ook bewust gekozen


OP BEZOEK BIJ HEALTHCLUB NU

voor hoogwaardige apparatuur van Star Trac® en Gym80.” De uitstraling van deze apparatuur past bij de uitstraling die we voor ogen hebben, maar biedt daarnaast ook de perfecte training. De klanten merken direct het verschil van deze apparatuur ten opzichte van wat ze elders gewend zijn.” Door persoonlijke begeleiding te bieden en een onderscheidende manier van coaching is Healthclub NU onderscheidend ten opzichte van andere clubs. Naast de enorme grote cardio- en krachtzones biedt Healthclub NU maar liefst 4 groepsleszalen. Basel: “Ruim 700 m2 van ons pand is bestemd voor groepslestraining. We hebben een aparte ruimte voor Spinning®, Body & Mind, Les Mills groepslessen en eigen zaal voor Personal Training. Er zijn maar weinig clubs te vinden waar ze maar liefst 4 van dit soort ruim opgezette zalen hebben, waardoor we een enorm breed aanbod kunnen bieden en er meer dan voldoende keuze is voor onze leden op ieder willekeurig moment van de dag.” Om met behulp van een resultaatgericht programma persoonlijke doelstellingen te bereiken is er een tevens een “High Exclusieve” Personal Training concept met ervaren toptrainers ontwikkeld: PremiumPT.

Moh is tevens eigenaar van dit bedrijf. Moh: “De belangrijkste rol van de personal trainer van PremiumPT is om met behulp van een resultaatgericht programma de individuele doelstellingen van de klant te bereiken. In eerste instantie vindt er een coachingsgesprek plaats waarin de klant de wensen en verwachtingen aan kan geven. Aan de hand van deze persoonlijke informatie wordt gekeken naar de uitdagingen op fysiek

en mentaal gebied. Alvorens te starten weet de klant dus vooraf in grote lijnen hoe de training eruit zal gaan zien. Ook is er de mogelijkheid tot een aangepast voedingsprogramma. De personal training kan privé, in tweetal of in drietal plaatsvinden. Bij PremiumPT is alles gericht op het bereiken én vasthouden van de gestelde doelen!” PremiumPT is tevens de eerste club in Nederland die gebruik is gaan maken van de Iron Qube voor functionele training tijdens de PT-lessen. De Iron Qube biedt oneindig veel mogelijkheden voor oefeningen die we aan kunnen bieden aan onze klanten. Geïnteresseerd geraakt in Healthclub Nu? Kom zelf eens een kijkje nemen en maak kennis met de club, het personeel en natuurlijk Basel en Moh.

Healthclub NU Cruquiusweg 37 - 1ste verdieping 2102 LS Heemstede T: 023 – 5280005 info@hcnu.nl www.hcnu.nl www.innovexfitness.nl www.studiozo.nl

51


DISCOVER A PASSION.

POWE

CAR

HAL 3 STAND C22 Cardio

Selectorized Strength Functional Training Plate Loaded

Spinning®

POWERFUL PRODU

For more informatio

www.innovexfitness.nl

31

©2012 Star Trac. All rights reserved. Star Trac and the Star Trac logo ar of Core Industries. SPIN®, Spinning®, Spinner®, the Spinning® logo an trademarks of Mad Dogg Athletics.


WER OF THE PACKAGE.

CARDIO. STRENGTH. EDUCATION.

d

Education & Marketing Support

RODUCT. POWERFUL EDUCATION. POWER OF THE PACKAGE.

Innovex Fitness ormation contact Star Scheldeweg 3 Trac at 3144 ES Maassluis

tar Trac logo are registered trademarks nning速 logo and eSpinner速 are registered

+44 (0) 1494 688260 uksales@startrac.com T. +31 (0)10or- 592 67 74

E. info@innovexfitness.nl


Voorbereiden op Spinning® Experience 2013; bereid je klanten goed voor! Ieder jaar wordt Spinning® Experience georganiseerd door Mad Dogg Athletics Europe. Het grootste en meest unieke Spinning® evenement van Europa met deelnemers van over de hele wereld!

Toewerken met de deelnemers van je club naar een evenement als Spinning® Experience is een mooie manier om de saamhorigheid binnen de club te vergroten. Leden worden gemotiveerder en introduceren zelfs nieuwe leden. Het geven van een doel, in dit geval Spinning® Experience wat veel van de deelnemer vraagt op fysiek en mentaal vlak, vergroot het plezier om te komen sporten in de eigen club. Natuurlijk is het van belang om de voorbereiding van de deelnemers zelf, naar een evenement als dit niet te vergeten.

Als Spinning® Instructeur wil je zorgvuldig aandacht besteden in je eigen club aan de voorbereiding van de deelnemers. Niet iedereen is namelijk evengoed getraind of je hebt te maken met deelnemers die een uitdaging met zichzelf aan gaan om te

“bewijzen” dat ze deze zware fysieke inspanning aankunnen. Met een duur van 6 uur is Spinning® Experience zelfs voor een getraind persoon een zware fysieke en mentale inspanning. Als iemand goed is voorbereid, is de deelname niet alleen

56


SPINNING® EXPERIENCE 2013

verantwoord en veilig, maar deze persoon ook veel meer plezier beleven aan zijn of haar deelname en na het evenement veel minder fysieke klachten ondervinden. Daarom is het van belang om ruim voldoende de tijd te nemen om het evenement aan te kondigen, zodat men ook de tijd krijgt om het lichaam te trainen voor een lange en zware inspanning.

Intake Een goede voorbereiding start met kennis over de deelnemer die willen gaan deelnemen. Zo kan een extra intake voor deelnemers die aan Spinning® Experience gaan deelnemen een belangrijk verschil maken. Wie gaan er met jou mee en wat kunnen deze personen wel of wat juist niet? Is er sprake van medicijngebruik of een medische historie die van invloed kan zijn op een lange inspanning? Kennis over al deze gegevens zijn invloed op de training die je gaat geven in de aanloop naar het evenement.

Train niet harder maar juist slimmer Om iemand veilig te laten deelnemen aan Spinning® Experience is het van belang om vooraf de hartslagzones van de deelnemers te bepalen. Sporten op hartslag is een verantwoorde manier van sporten. Iedere deelnemer aan een intensief sportevenement zou eigenlijk gebruik moeten maken van een hartslagmeter. Helaas is dit niet altijd het geval. Dit is niet alleen voor de veiligheid, maar ook om voorruitgang te meten en om meer plezier te krijgen in de sportactiviteit. Als Spinning® Instructeur kun je tijdens je lessen de mensen gemakkelijk begeleiden in het gebruik van een hartslagmeter. Als club kun je het gebruik van een hartslagmeter stimuleren, door in de periode voor een evenement een leuke aanbieding te maken waardoor het aantrekkelijk wordt om een hartslagmeter aan te schaffen.

Periodisering Wanneer een training niet op de juiste wijze wordt opgebouwd, dan kan het lichaam zich niet goed aanpassen en kan er vermoeidheid, overbelasting of zelfs overtraining plaatsvinden in plaats van conditieverbetering. Daarom is het van belang om een training trapsgewijs op te bouwen: te periodiseren.

Als Spinning® Instructeur speel je hierin een heel belangrijke rol. Jij kunt ervoor zorgen dat er een periodisering van het Spinning® programma tot aan het evenement wordt gemaakt. Dit betekent dat er een schema wordt gemaakt, waarbij er een opbouw is die start in de aerobe trainingszone en langzaam over gaat naar de anaerobe trainingszone. Tijdens deze periodes wordt er vooral aandacht besteed aan het duurvermogen, kracht, interval (herstelvermogen) en wordt de vooruitgang tussentijds (1 keer per 4 weken) gemeten door anaerobe lessen te plannen die in het Spinning® Programma RaceDay™ worden genoemd.

Lesrooster Om je deelnemers de mogelijkheid te bieden zichzelf optimaal voor te bereiden, kun je het Spinning® lesrooster aanpassen. Je kunt hierbij denken aan extra lessen of aan langere lessen, bijvoorbeeld lessen van twee uur of zelfs drie uur. Deze aanpassing staat dan ook in het teken van Spinning® Experience. Op deze manier wordt er direct meer aandacht gevestigd op het aankomende evenement en groeit de motivatie naarmate het evenement dichterbij komt. Als alles achter de rug is, kun je het lesrooster weer teruggedraaien. Spinning Experience 2013 wordt georganiseerd op 26 en 27 oktober 2013 in de Margriethal in Schiedam. Als echte Spinning® liefhebber mag je dit evenement ®

57

gewoonweg niet missen. De ervaring die je hier op doet ga je nog jaren bijblijven en helpen om jouw volgende Spinning® evenement tot een groot succes te maken. Meer informatie en de mogelijkheid om direct in te schrijven voor Spinning® Experience 2013 kan via: www.spinning.com/nl/spinning_experience

Frank Smulders en Andre Struik Spinning® Master instructor Mad Dogg Athletics Europe Industrieweg 20A 3144 CH Maassluis 010 - 59 04 508 informatie@spinning.com www.spinning.com

SPIN®, Spinner®, Spinning®, Spin Fitness®, the Spinning logo®, Bodyblade®, Peak Pilates®, Resist-a-Ball®, Crosscore®, KettleBell Concepts™ and Ugi®, zijn geregistreerde handelsmerken die eigendom zijn van of worden gebruikt onder exclusieve licentie door Mad Dogg Athletics, Inc.


Exclusief voor Spinning® Experience 2013 hebben Innovex Fitness en Star Trac® een Limited Edition Spinner® NXT ontworpen. Van deze bike worden er slechts 500 geproduceerd. Een collectors item dus. Wees er snel bij, want OP = OP!

RESERVEER NU!

SPIN®, Spinner®, Spinning®, and the Spinning logo®, are registered trademarks that are owned or used under exclusive license by Mad Dogg Athletics, Inc.

Scheldeweg 3

• 3144 ES Maassluis

www.innovexfitness.nl

T. +31 (0)10 - 592 67 74

E. info@innovexfitness.nl


SPINNING® EXPERIENCE 2013

Al sinds 2002 is Spinning® Experience het grootste en meest unieke Spinning® evenement van Europe met deelnemers van over de hele wereld. Kom en doe mee met dit twee daagse evenement vol unieke lezingen en workshops op zaterdag en een zes uur durende Spinning® marathon op zondag met meer dan 500 Star Trac® Spinner® bikes. Beide dagen worden gepresenteerd door de beste trainers van het internationale Spinning® Master Instructor team. Dus reserveer 26 en 27 oktober 2013 in je agenda voor Spinning® Experience 2013. Schrijf je direct in via www.spinning.com

www.spinning.com

I

informatie@spinning.com

SPIN®, Spinner®, Spinning® en het Spinning logo® zijn geregistreerde handelsmerken die eigendom zijn van of worden gebruikt onder exclusieve licentie door Mad Dogg Athletics, Inc.

I

+31 10 590 45 08


KORT NIEUWS

Gouden tijden voor El Futuro en collega’s

Les Mills GRIT Series compleet met 3de Team Training: GRIT Cardio! Werd vorig kwartaal nog het 12de Les Mills programma (GRIT Plyo) gelanceerd, dit kwartaal is het de beurt aan het 13de Les Mills programma: GRIT Cardio! GRIT Cardio is de derde en laatste Team Training in de reeks van de Les Mills GRIT Series. Les Mills GRIT Cardio is een explosieve high-impact cardio workout. GRIT Cardio bestaat net als GRIT Strength en GRIT Plyo uit High Intensity Interval Training, waardoor de conditie van deelnemers zeer snel verbetert. Het programma is ontwikkeld om vet te verbranden en in no-time de atletische capaciteit te vergroten. Er worden bij dit programma geen materialen gebruikt. GRIT Cardio is een hele mooie aanvulling op het lesrooster naast GRIT Strength en/ of GRIT Plyo, maar ook zeer geschikt om als apart programma op het lesrooster te plaatsen. Het is een zeer stoere training voor mannen en vrouwen die het uiterste uit zichzelf willen halen.

In Tilburg zal de fitnessbranche het druk krijgen de komende periode, nu Friet & Zo een nieuw concept heeft gelanceerd; All-You-Can-Eat. Ofwel All-you-can-Friet, voor € 7,50 drie kwartier jezelf volladen met friet, frikadellen, kroketten, gehaktstaven, bitterballen, kipnuggets, nasischijven, knakworsten en kaassouffles. Om dit weg te spoelen krijgt men er ook 1 gratis drankje bij.

Neem voor meer informatie over GRIT Cardio contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail naar info@lesmills.nl.

Breaking nieuws:

Hidden Profits stopt! Hidden Profits stopt! Althans, tijdelijk. Want vanaf vandaag worden er tijdelijk geen nieuwe klanten aangenomen.

Klantenstop? Tijdens deze klantenstop wordt intern hard gewerkt aan kwaliteit, nieuwe technieken etc. En helpen we de marketingkennis in België te vergroten met de 1e cursus online marketing in België ooit.

Te laat, maar toch starten? Clubs die tijdens de zomer willen starten komen op de wachtlijst. Na de klantenstop kunnen deze clubs op volgorde van binnenkomst van start!

Hidden Profits www.hiddenprofits.nl

58


KORT NIEUWS

uitvalbasis voor shoppen, culturele uitstapjes zoals theater, bioscoop of een bezoek aan het casino. Hotelgasten kunnen uiteraard gratis gebruik maken van de sportfaciliteiten en voor het Wellnessresort zijn er aantrekkelijke arrangementen.

Restaurants Fitland XL Level Leiden heeft maar liefst drie verschillende restaurants met allemaal een verschillend concept. Op verdieping twee wordt de mogelijkheid geboden om voor een vriendelijke prijs kennis te maken met een uitgebreide, internationale kaart. Voor een vast bedrag zijn van een uitgebreide kaart diverse kleine gerechten te bestellen.

Wellness Leiden - Fitland Thermen & Beauty opent 16 september 2013 LEIDEN, De Fitland-groep, met het hoofdkantoor in Mill, vestigt haar wellnessresorts graag op unieke en speciale locaties. Ook qua huisvesting is Fitland in veel gevallen creatief en origineel. Dat doen ze ook bij het 4e wellnessresort van Fitland wat men op 16 september in Leiden gaat openen. Want na de Wellnessboot in Mill, Wellness Goes en Wellness Roosendaal, wordt nu de laatste hand gelegd aan Wellness Leiden - Fitland Thermen & Beauty. Deze is gevestigd op de 12e verdieping van het Levelgebouw aan de Bargelaan. Dus naast veel luxe, uitgebreide faciliteiten en een ontspannen sfeer, ook nog eens een fabuleus uitzicht richting de duinen.

Testdagen en open dagen Wellness Leiden - Fitland Thermen & Beauty zal officieel maandag 16 september haar deuren openen. Maar tijdens de speciale testdagen en open dagen kunnen belangstellenden al kennis gaan maken met de vele mogelijkheden. De open dagen zijn op zaterdag 14 en zondag 15 september van 11.00 tot 15.00 uur. Op vrijdag 13 september is er een testdag van 10.00 tot 16.00 uur en een testavond van 17.30 tot 23.00 uur. Alle faciliteiten testen kan ook op zaterdag 14 en zondag 15 september van 17.30 tot 23.00 uur. Via de site www.wellnessleiden.nl is hier meer informatie over te vinden.

Faciliteiten Vanaf 16 september kan men gebruik

maken van de vele faciliteiten zoals o.a. een panoramasauna, infraroodsauna, diverse saunaâ&#x20AC;&#x2122;s, stoomcabine, binnenzwembad, whirlpool, kruidenbad en het dakterras met afkoelzone, dompelbad en voetenbad. Maar ook is er een cocoon rustruimte, een panoramarustruimte, zijn er tal van speciale opgietingen, hammam, rasul en uiteraard een Wellnessrestaurant. In de beautyafdeling kunnen liefhebbers terecht voor gezichts-behandelingen, massages en zonnebanken.

Fitland Hotel Level Leiden Maar in het Levelgebouw is meer te vinden dan Wellness en Beauty. Zo zal er ook een Level Fitland Hotel gerealiseerd worden met 120 kamers. Omdat het Levelgebouw vlak bij het centrum ligt is dit een ideale

59

A la carte eten met uitzicht op de campus en de duinen kan op de twaalfde verdieping. Dit is niet alleen een culinaire ontmoetingsplaats voor de Fitland hotelgasten, maar voor de hele regio. Tot slot is er in het wellnessrestaurant, voor wellnessbezoekers, een kaart, die speciaal is afgestemd op een dagje uit met een bewuste gezonde inslag. Hotelgasten kunnen tijdens hun bezoek aan het wellnessresort ook in het restaurant in de watten gelegd worden.

Sport Een Fitland XL vestiging biedt ook de nodige sportfaciliteiten. Zo ook in het Levelgebouw in Leiden. De Fitland-sportcentra zijn gericht op resultaat, beleving en een persoonlijke benadering. Het centrum in Leiden zal worden ingericht met de apparatuur van het toonaangevende Amerikaanse merk Freemotion. Meer weten? Zie www.wellnessleiden.nl of www.fitlandwellnessresorts.nl


KORT NIEUWS

Milon Cirkel op de Fitness & Wellness Top 2013 wel heel speciale toestellen, met een nog specialer concept er omheen. Ruim 130 ondernemers in de Benelux ervaren dag in dag uit het voordeel daarvan.”

De Fitness & Wellness Top 2013 is dé gelegenheid om al het goede wat de fitnessbranche te bieden heeft te leren kennen. Milon is er uiteraard ook. Raf Swerts: “Veel ondernemers hebben wel over de Milon Cirkel gehoord. De verhalen van collega’s in bijvoorbeeld de vakbladen spreken tot de verbeelding. Maar ondanks dat, denken velen nog dat we slechts 12 toestellen leveren. Wat kan daar nou zo speciaal aan zijn? Het klopt dat de Milon Cirkel bestaat uit 12 toestellen. Maar dat zijn

Op de Fitness & Wellness Top 2013 zal Milon niet alleen met het hele team present zijn. Ook zullen vele klanten aanwezig zijn om hun collega’s te informeren over de ervaringen die ze hebben met de Milon Cirkel. Swerts: “Dat wij enthousiast zijn over Milon snapt iedereen. Daarom vinden we het ook zo leuk dat onze klanten het woord kunnen en willen doen. Daar heeft een ondernemer misschien nog wel meer aan.” Milon verwelkomt eenieder die meer wil weten over de Milon Cirkel op 26 en 27 september op de Fitness & Wellness Top 2013 in Ahoy Rotterdam. Nu alvast meer weten of een afspraak maken? Reageer even via www.miloncirkel.com

Nieuwe opleiding ‘’Suspension Trainer’’ bij Kengy’s Support Kengy’s Support start in september met de opleiding “Suspension trainer’’. Suspension training is op dit moment wereldwijd de meest gevarieerde full body workout. U leert hoe u de suspension materialen technisch juist moet gebruiken. Hierbij leert u ook rekening te houden met de verschillende doelgroepen. U leert bovendien hoe u met de materialen kunt variëren, waardoor u elke training een uitdagende workshop kunt aanbieden. De eendaagse opleiding is bedoeld voor ervaren fitness/personal trainers die meer uit hun small group of een op een training willen halen. De opleiding zal in september starten in Waalwijk. Aanmelden of meer info zie www.kengyssupport.nl

60


KORT NIEUWS

Les Mills Megaquarterly 2013: SAVE THE DATE! Op zaterdag 23 en zondag 24 november 2013 gaat het dak er weer af in NH Koningshof te Veldhoven! Dan vindt namelijk het jaarlijkse evenement â&#x20AC;&#x153;Les Mills Megakwartaalâ&#x20AC;? plaats: het grootste groepsfitness event in de Benelux, waar (inter)nationale presenters van wereldniveau de nieuwste Les Mills releases presenteren aan duizenden fitness professionals. Naast inspirerende masterclasses zijn er ook interessante workshopsessies te volgen, waarin uiteenlopende onderwerpen worden behandeld. Ook niet-instructeurs, clubmanagers, ander personeel uit de club en zelfs clubleden kunnen deelnemen aan dit geweldige event.

Op zaterdagavond vindt een gigantisch feest plaats, waar fitness professionals met elkaar in contact komen in een geweldige sfeer. Inschrijven voor dit niet-te-missen fitness spektakel kan vanaf medio september, dus houd www.megakwartaal.nl in de gaten en schrijf jouw clubteam in!

Milon gaat haar clubs bedienen met een eigen Milon app. In de snelle ontwikkeling van het merk Milon lanceert Milon nu haar eigen app. Met deze app hebben clubs inzicht in al het laatste nieuws rondom Milon, kunnen ze antwoorden op veel gestelde vragen terugvinden en kunnen ze kennis maken met de laatste ontwikkelingen in Milon technologie. Zo kunnen clubs nu al zien hoe het innovatieve Milon Care concept werkt in een mobiele omgeving. Daarnaast zullen clubs nog dit jaar de mogelijkheid geboden worden om haar service vragen, met foto, via de app in te dienen. De Milon app is te downloaden in de Apple en Android store.

61


KORT NIEUWS

V-GYM: virtuele groepslessen voor iedere sportschool! Sportinstructeurs zijn niet goedkoop. Daarom zijn groeps-leszalen in sportscholen tijdens daluren vaak leeg. V-GYM lost dit probleem op met virtuele groepslessen. Met V-GYM kan iedere aangesloten sportschool de hele dag groepslessen aanbieden. In het Nederlands. Voor een vriendelijke prijs. Vrijwel alle sportscholen tobben met instructeurs, weet oprichtster Anke Briels van V-GYM. “Ik heb zelf als sportinstructrice gewerkt. De dilemma’s zijn overal gelijk: huur je een dure instructeur buiten de piekuren met het risico op een lege zaal? En hoe regel je snel vervanging als een instructeur op het laatste moment uitvalt? Onze leden vroeger vaak of het mogelijk was extra groepslessen op het rooster te zetten, maar financieel was dit niet aantrekkelijk voor de sportschoolhouder. Toen ik zelf uitviel door een blessure, is het idee ontstaan om groepslessen te gaan filmen. Dit groeide uit tot www.virtuelegroepslessen.nl. Al snel merkte ik dat overal in Nederland interesse was voor virtuele groepslessen. Daarom heb ik dit idee groter en professioneler opgezet. Zo is V-GYM ontstaan.” Met de programma’s van V-GYM kunnen sportscholen volledig rendement halen uit hun groepsleszalen door de hele dag virtuele groepslessen aan te bieden. Door dit continue aanbod is het voor leden van de sportschool aantrekkelijker om lid te worden en hebben ze de flexibiliteit om te gaan wanneer het hun uitkomt. V-GYM biedt in 2014 een volledig programma van virtuele groepslessen aan. In oktober 2013 starten de eerste sportscholen met V-FIGHT, het eerste programma van V-GYM. Kort daarna volgen V-PUMP en V-STEP. In januari 2014 brengt V-GYM ook V-YOGA, V-DANCE en V-MADNESS op de markt. De leden volgen de virtuele groepslessen via grote schermen. De V-GYM lessen zijn toegankelijk via een mediaplayer. Sportclubs die een licentie hebben afgesloten voor één of meer programma’s van V-GYM hebben toegang tot de virtuele groepslessen. Ieder kwartaal krijgt de sportclub per programma een nieuwe virtuele groepsles. V-GYM werkt alleen met master trainers, de lessen zijn dus van hoge kwaliteit.

62


KORT NIEUWS

Fitness365 open in Alphen a/d Rijn

Gezond zijn absoluut noodzakelijk om gelukkig te zijn Driekwart (78%) gelooft dat een goede gezondheid een keiharde voorwaarde is om gelukkig te kunnen zijn. Dat blijkt uit een enquête met ruim 1200 deelnemers op www.psychologiemagazine.nl

In welke geluksmythes geloven we? Goede gezondheid 78% Goed, stabiel inkomen 67% Partner 40% De iedeale baan 38% Kinderen 24% Dromen waarmaken 21%

Lancering Les Mills SMARSTEP in de Benelux!

9 augustus - Sinds 1 augustus is de nieuwe sportschool Fitness365 geopend. De sportschool is te vinden op de begane grond van de centraal gelegen woonboulevard Da Vinci. Uniek in de regio qua fitnessaanbod is de revolutionaire X-Force cirkel. Op de Facebookpagina van Fitness365 was te zien dat de eerste leden vanmorgen present waren. “De eerste leden in Alphen aan den Rijn hebben zich ondanks het prachtige weer lekker in het zweet gewerkt tijdens de eerste Spinning365 les!” De nieuwe leden krijgen de eerste 3 maanden 50% korting op hun abonnement en ontvangen gratis de Fitnessvoordeelpas. Na Amsterdam is dit is de tweede vestiging van Fitness365.

Nadat Les Mills International in 2012 de Les Mills SMARTBAR introduceerde, wordt er in september 2013 opnieuw een grote stap gezet in de groepsfitness technologie met de lancering van de Les Mills SMARTSTEP! Maak je groepsfitnesszaal toekomst proof en word een van de eerste clubs ter wereld met de Les Mills SMARTSTEP. Clubleden boeken nog sneller resultaat middels deze wetenschappelijk ontworpen step en dat is het allerbelangrijkste. De SMARTSTEP is sterk en is bestand tegen de zwaarste beproeving. Hij is super stabiel en is uitgerust met anti-slip, waardoor leden altijd vol vertrouwen op de step kunnen springen. En de SMARTSTEP is comfortabel met een uniek oppervlak dat zacht is voor rug en handen. Bovendien heeft de SMARTSTEP door het compacte formaat maar liefst 20% minder opslagruimte nodig en is een opbergrek overbodig. De SMARTSTEP heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, is ontworpen op basis van baanbrekende groepsfitness technologie en is ideaal voor eigentijdse fitnessclubs met een scherpe focus op het nog sneller fitter en gezonder maken van de leden. Neem voor meer informatie contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of stuur een e-mail naar info@studion.nl. Bestel de SMARTSTEP via www.studion.nl.

63

Ondertussen maakte Jawi, tevens in Alphen a/d Rijn, op dezelfde dag een doorstart. Onlangs ging het sportcentrum failliet vanwege te hoge exploitatiekosten. René Wieten gaat verder zoals hij het zelf noemt in afgeslankte vorm, met de helft van het personeel. De leden kunnen dus gewoon door sporten.


KORT NIEUWS

BellyAttack en McFit kiest voor Vibrogym Diplan lanceren ReSize

Europa’s toonaangevende sportschoolketen McFit (1,2 miljoen leden) biedt een unieke trainingservaring met Cybertraining Vibration - extreem efficiënte trainingen op de Whole Body Vibration apparaten van het Nederlandse VibroGym.

ReSize is “het complete programma op het gebied van gezond en verantwoord afvallen’. De oplossing om van uw instructeur een voedingsconsulent/ lifestyle coach te maken. Het idee voor ReSize is ontstaan door de behoefte van de ondernemer, Het is voor elke ondernemer zeer belangrijk om zoveel mogelijk uit zijn personeel te halen. De combinatie fitness instructeur en diëtist komen we dan ook nauwelijks tegen in de fitness centra. Met als gevolg dat veel centra’s de klanten vaak moeten doorverwijzen naar een diëtiste. Indien zij zelf hun leden begeleiden kost een traject erg veel tijd. Resize is een volledig geautomatiseerd programma waarmee resultaat gericht met de klant word gewerkt aan zijn of haar doelstellingen. Het programma stelt elke fitness instructeur in staat om een volledig persoonlijk voedingsprogramma op te stellen in circa. 10 minuten, ReSize is voor iedereen met overgewicht van jong tot oud. Met een gegarandeerd verlies van 1 kg per week.

Zaterdag 14 september 2013: Les Mills Beach Workouts 2013 Na het grote succes van vorig jaar, zijn de Beach Workouts weer terug! In het Beach Stadium in Scheveningen sluit je de zomer van 2013 in stijl af! Het Les Mills presenter team staat weer te springen om je de nieuwste Les Mills releases te showen en te laten ervaren. Niet in je eigen sportschool, maar lekker buiten en met je voeten in het zand! De Les Mills Beach Workouts zijn toegankelijk voor iedereen: of je nu instructeur bent, lid van een sportschool of het gewoon leuk vindt om deel te nemen aan een sportief event op het mooie Nederlandse strand. Check voor meer informatie en het volledige programma www.beachworkouts.nl en schrijf jou en jouw clubteam in via deze site!

ReSize wordt ondersteund door een uniek intern marketing traject met een close ratio van circa. 75%/95% binnen de doelgroep van uw ledenbestand. Het marketing traject is getest in diverse centra in Nederland. Voor meer informatie over ReSize gaat u naar onze website www.re-size.nl of bezoek ons op de Fitness vakdagen.

64


KORT NIEUWS

FunXtion deelnemer op de derde editie van de Fitness & Wellness top, 26 en 27 september Ahoy Rotterdam FunXtioneel Trainen! Om een optimale klantbeleving te creeren is het belangrijk om uw fitnesslandschap te restylen anders dan de conventionele indeling van met name cardio-en krachtapparatuur. Door het gebruik van kleur, licht en geluid en het verdelen van de sportschool in verschillende zones met verschillende functionaliteit, variëteit en progressie mogelijkheden, wordt een unieke vingerafdruk gemaakt, zodat uw club zich effectief kan onderscheiden. De (her)inrichting van fitness landschap is een belangrijk deel van het FunXtion totaalplaatje. We design your experience!

Leden verliezen 30% van hun tijd aan kletsen en de koptelefoon uit de knoop halen Blijkt uit onderzoek bij het Britse Harpers Fitness, van ieder uur sporten ze 39 minuten, 10 minuten gaan al op aan het uit de knoop halen van de koptelefoon. Verder gebruiken ze veel tijd om te kletsen met elkaar, muziek uitzoeken, sms-jes lezen, mailen, whatsappen, gemiste oproepen bekijken en de bidons met water vullen.

VO N K V I S I E

Aanvliegen en aftikken

E

en ieder die op een werkplek met vaste collega’s werkt, wordt ermee geconfronteerd: cliché-uitspraken. En dan heb ik het niet over de collega die je elke ochtend begroet met ‘goeiemorgen deze morgen’ of over iemand die standaard elke woensdag roept dat ‘de week weer door midden is’. Nee, ik heb het over de uitspraken die opeens hip zijn en het gewone Nederlands verdringen. Zo spraken we een paar jaar geleden nog gewoon van een ‘vergadering’ en houden we tegenwoordig enkel nog ‘meetings’. In dezelfde strekking hebben we het heel lang gewoon gehad over ‘hoe we iets aanpakken’ en heeft iedereen het nu over ‘aanvliegen’. Waarom? Is aanvliegen niet iets wat een vogel doet richting een tak, vogelhuisje of voor mijn part een nest? Wij mensen vliegen niet. En we vliegen al helemaal niet ‘aan’, piloten daargelaten. Om er nog maar één te noemen: ‘Mag ik even iets tegen je aanhouden?’. De vrager wil iemand iets voorleggen, maar de vraag roept bij mij iets heel anders op. Ik kan me niet voorstellen dat ik zonder schaamte aan een vrouwelijke collega zou vragen of ik ‘even iets tegen haar aan mag houden’!?! Net zo erg: ‘daar moet ik even een ei over leggen’. Je moet een ei leggen? Ergens óver? Al even vreemd zijn de keurige huisvaders in pak met das die pijnlijke werkwoorden uit de sport inzetten tijdens een oersaaie vergadering: ‘ik tackel dat even’, ‘ik zal dat ff aftikken’ en ‘kun jij hier even op schieten?’ Waarom? Waarom hebben we het allemaal over ‘extra handjes’, ‘out of the box’, en zijn we stuk voor stuk ‘proactief’? Ik snap het niet. De conversatie wordt er namelijk niet duidelijker op. Want, laten we eerlijk zijn: heeft u de betekenis van het woord ‘proactief’ niet opgezocht toen het een vereiste werd in elke Nederlandse vacature? Nee? Dan bent u een van de weinigen, want ik kan u vertellen dat dit woord maandelijks nog altijd 12.100 keer wordt gegoogeld. Gelukkig ben ik er dankzij dezelfde zoekmachine achter dat ik niet alleen ben in mijn ergernis over omslachtig taalgebruik. Er bestaat namelijk zoiets als Bullshit Bingo waarbij niet ter zake doende uitspraken op een bingokaart staan en men in een vergadering na het horen van vijf ervan keihard ‘bullshit’ moet roepen naar de spreker. Daar ben ík nou voor! Ik pleit voor duidelijke communicatie en meer creativiteit. En dat geldt wat mij betreft niet alleen voor werkvloeruitspraken, maar voor ondernemen in het algemeen. Doe het bewust anders. Wees die ene originele, de voorloper, de creatieveling, en… zorg daarbij dat je verstaanbaar bent voor je toehoorders!

Marco Vonk is sinds 2008 directeur van Matrix Fitness NL en ruim 20 jaar actief in de fitnessbranche.

65


Healthcenter Rotterdam-Zuid


Wat we doen.... Geluid Verlichting Beeld Akoestiek Projecten Meer weten? www.overdevest-audio.nl

Curieweg 28, 2408 BZ Alphen a/d Rijn T 0172 441 498 | info@overdevest-audio.nl


van

7 - 11

oktober

Gegarandeerd de beste deals! Tijdens de MoveToLive Ultimate Deal Days presenteren wij u de beste deals van onze topmerken kracht- en cardioapparatuur, indoor cycling, totaalinrichtingen en occasions.

We ontvangen u graag in de week van 7 tot en met 11 oktober in onze showroom te Berlicum (NL), waar wij u de ultieme deals presenteren. Ook in deze week denken wij met u mee en zoeken we de best mogelijke oplossing voor uw centrum. Bel voor een afspraak met uw MoveToLive vertegenwoordiger via +31 (0)73-5947020 (Nederland) of +32 (0)3-2261558 (België). Wees er voor de occasions snel bij, want op = op!

MoveToLive Benelux • Overbeeke 1 • 5258 BL Berlicum • +31 (0)73 5947020 • info@movetolive.com

Like ons op Facebook (MoveToLive Benelux) om op de hoogte te blijven en/of schrijf u in voor de nieuwsbrief via www.movetolive.com

Body biz nl 7  

Body Biz is hét vakblad voor fitness professionals die hun vak serieus nemen. Maandelijks boordevol nieuws, trends, achtergronden en praktis...

Body biz nl 7  

Body Biz is hét vakblad voor fitness professionals die hun vak serieus nemen. Maandelijks boordevol nieuws, trends, achtergronden en praktis...

Advertisement