Page 1

FLOATCENTER OPENT IN AMSTERDAM

Een uitgave van Body Biz International BV • Jaargang 24 • nr. 05 • 2014

FLOATCENTER AMSTERDAM IS DE DERDE VESTIGING VAN DE KETEN MET LANDELIJKE AMBITIE

SNOEPEN EN TOCH AFSLANKEN MET MYLINE®

BASIC-FIT; MET ÉÉN PAS SPORTEN MET HET HELE GEZIN BIJ 100 VESTINGEN

ARENDSE HEALTH CLUB NAAR DE CLOUD MET TECHNOGYM EN GYM APPS

DE VES GAAT DE DIEPTE IN THE CROSSBOX IS OP ALLE VLAKKEN DE VERVOLMAKING VAN FUNCTIONELE TRAINING

GROOTS FITNESS EVENT IN ZIGGO DOME AMSTERDAM: ONE GAAFSTE FITNESS EVENEMENT DAT OOIT IN EUROPA HEEFT PLAATSGEVONDEN

SPORTCLUB GO4FIT WIJCHEN IMPULSE ZONE VAN BYLOTH ALS STRALEND MIDDELPUNT


Onze service is niet kapot te krijgen Wij helpen ook in het weekend. Dát is de Matrix Mentaliteit!

De kwaliteit van onze toestellen is goed.

Onze gespecialiseerde monteurs zijn zeven

Kijk op matrixmembers.nl/referenties

Erg goed. Daarom durven we er als enige

dagen per week op de weg. Ook in het week-

waar enthousiaste Matrix-klanten vertellen

leverancier in de Benelux drie jaar volledige

end! Wij zorgen ervoor dat uw fitnesstoestel

hoe zij onze service hebben ervaren! Maak

garantie op te bieden. Maar wat als er toch

binnen  uur weer up and running is. Binnen

kennis met de Matrix Mentaliteit.

iets hapert? Geen nood.

deze drie jaar helemaal gratis* natuurlijk!

* Ja, u leest het goed, dit geldt ook voor: voorrijkosten, arbeidsloon én onderdelen.

matrixmembers.nl/service


voorwoord

Ga nu eens voor resultaat! Beste lezer, Waarom mensen hun lidmaatschap van de sportschool opzeggen? Verhuizen? Gestorven? Baan kwijt? Overgestapt naar andere club? Minder dan 10% gaan weg om bovenstaande redenen. Wat is dan de reden dat men weggaat? Het antwoord: de meeste leden stoppen gewoon met komen. Maar waarom dan? Het antwoord: geen motivatie meer. Maar waarom dan? Het antwoord: Geen resultaat. Maar waarom was er geen resultaat meer? Het antwoord: Na de rondleiding word er nooit meer verteld of liever nog voorgedaan wat men moet doen. Hoe het resultaat van de club en de leden te verbeteren? Zorg ervoor dat de leden 8x per maand de club bezoeken. 8 is het magische nummer. Mocht je het nog niet weten, schrijf het anders op, herhaal het, deel het met de instructeurs/trainers en werk er gezamenlijk om dit te bereiken. Tot ziens Tot gauw! Body Biz is benoemd tot ‘Stategic Media Partner’ door de IHrSA, dus zult u nog veel lezen over dit netwerk-event. de presentaties worden gehouden door sprekers van binnen en buiten de fitnessbranche met als doelstelling om u uit te dagen en commentaar te geven. Success by Association ;Thought-provoking group discussions, trends, shaping business, opportunity ,building relationships and inspiration!

AGendATip de FITNeSSvAkBeurS vINd PlAATS oP 18 eN 19 SePTeMBer IN exPo HouTeN (lANGS de A27)

KijK VOOr heT lAATsTe nieuWs Op BOdyBiz.nl veel leesplezier, Ben Verhagen

uitgever en hoofdredacteur Body Biz organisator Fitness & wellness Top distributeur Fitnessvoordeelpas 3


Inhoud nr. 05 - 2014

Sportclub Go4Fit Wijchen

Basic-Fit

Een mooiere plek is er niet voor de Byloth Impulse Zone: het indrukwekkende gevaarte vormt letterlijk en figuurlijk het middelpunt van sportclub Go4Fit in Wijchen. In een koepel van licht bevindt zich de ‘gecustomizede’ Impulse Zone, opvallend matzwart en mintgroen gekleurd. Eigenaresse Elise Derks en manager Peer Pulles: “Alle blikken zijn erop gericht.”

Basic-Fit opende op 10 mei de 100ste Nederlandse locatie in utrecht, eigenlijk alweer 103 en eind mei zullen het er 105 zijn.

De VES gaat de diepte in

Vacustep

De afgelopen jaren maakt de zogenaamde ‘functionele training’ een enorme groei door. Deze nieuwe manier van trainen is veelzijdiger dan reguliere fitness en levert superieure resultaten. Meer rendement in minder tijd dat naadloos aansluit op een totaal nieuwe golf in de fitnessbranche.

Probleemzones bestrijden met de vacustep. Het is een bekend probleem voor veel mensen: afvallen lukt wel, maar bij de probleemzones buik, billen en benen is er weinig te zien.

06

28 4

15

36


INHOuD

Een uitgave van

Kasteelstraat 16, Heijen Postbus 178, 6590 AD Gennep Nederland Tel.: 0031(0)485 - 513316 / 518983 Fax: 0485 - 51 84 61 info@bodybiz.nl Uitgever Ben Verhagen Hoofdredacteur Ben Verhagen

Snoepen en toch afslanken met myline® Myline®, het afslankconcept voor fitnesscentra waarbij ‘snoepen mag’, betreedt nadrukkelijk de Nederlandse markt. De doelstelling is dat dit jaar 35 tot 40 centra in Nederland hun leden met myline® van dienst kunnen zijn. “Myline-aanbieders worden afslankexperts in hun verzorgingsgebied,” aldus Hans van Oosten myline® Salesmanager Benelux van de myline® Deutschland GmbH.

17

Op bezoek bij Nautilus Health Club Samen sporten leidt tot verbondenheid, weet sportclubeigenaar Danny van Dijk. Hij gelooft in het opbouwen van ‘small communities’ en is daar actief mee bezig in zijn nautilus Health club te nijkerk.

48

Exploitatie Ben Verhagen, Jeroen Gerats Tel.: 0485 - 513316 info@bodybiz.nl Orderadministratie Hermie Boumans, Tel.: 0485 - 518983 Vormgeving Body Biz® International BV, Tanja Hubbers

En verder... 3

Voorwoord

Redactie Rutger Simons, Tjieu Maas, Jeroen Gerats, managementboek.nl, Wouter Cornelissen, Lars Maat, Rob Trousselot, Robbert Wolters.

Floatcenter Amsterdam

22

Arendse Health Club

24

Achmea Sportindex 18-min

26

Column SportsArt Fitness

27

Sandbells®: de nieuwe dumbells

30

Fitness Event: ONE

34

Toine van de Goolberg

40

Hidden Profits

45

Kort nieuws

57

Druk Boumans & Verhagen, Heijen Abonnementen Tel.: 0485 - 513316 abo@bodybiz.nl Abonnementen kunnen op elk gewenst tijdstip ingaan. Alle abonnementen lopen tot 1 januari en worden automatisch verlengd, tenzij de abonnee uiterlijk voor 1 november van het lopende abonnementsjaar schriftelijk opzegt. De abonnementsprijs voor Nederland € 95,- (incl. btw) Buiten Nederland € 105,- per jaar. Abonnementsprijs vanaf 01-01-2004 Body Biz verschijnt 12 keer per jaar, dit is inclusief de beurscatalogus. Copyrights Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Vermenigvuldiging van redactie, in welke vorm dan ook is zonder schriftelijke toestemming van de uitgever niet toegestaan. Body Biz® International BV en de bij deze uitgave betrokken redactie en medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie.

ISSN 1569 - 3856

5


Sportclub Go4Fit Wijchen

Sportclub Go4Fit Wijchen

Impulse Zone van Byloth als stralend middelpunt Een mooiere plek is er niet voor de Byloth Impulse Zone: het indrukwekkende gevaarte vormt letterlijk en figuurlijk het middelpunt van sportclub Go4Fit in Wijchen. In een koepel van licht bevindt zich de ‘gecustomizede’ Impulse Zone, opvallend matzwart en mintgroen gekleurd. Eigenaresse Elise Derks en manager Peer Pulles: “Alle blikken zijn erop gericht.”

het lijkt alsof de byloth impulse Zone er altijd al gestaan heeft, zo goed sluit hij aan op het interieur van Go4Fit. toch is ’ie pas een paar maanden geleden gearriveerd. eigenaren elise en Wilfred Derks hechten veel waarde aan de uitstraling van hun bedrijf, dus moest ook het nieuwste object daar naadloos in passen. elise: “onze huisstijl is heel belangrijk voor ons. een interieurarchitect heeft het hele concept uitgedacht, tot en met het koffiezetapparaat aan toe. Daarom was het voor ons een vereiste dat de impulse Zone ook in matzwart en mintgroen geleverd zou worden. Dat kon byloth gelukkig voor ons regelen.”

FunctIonEEl trAInEn Manager peer was een belangrijke drijvende kracht bij de keuze voor de impulse Zone. hij vertelt: “Functioneel trainen kan zoveel betekenen voor mensen in het dagelijks

6


Sportclub Go4Fit Wijchen

leven. je moet weten waarvoor je iets doet. De beweging die je bijvoorbeeld met een chestpress maakt, maak je normaal gesproken nooit. Met een functionele trainingszone kunnen mensen hun bewegingen in het dagelijks leven verbeteren. Denk aan traplopen, iets waar veel mensen moeite mee hebben. op die manier kun je fitness ook beter verkopen.” na het vergelijken van verschillende leveranciers kwam byloth als beste uit de bus. elise: “De prijs/kwaliteitverhouding heeft echt de doorslag gegeven.” VErrASSInG bij Go4Fit wilden ze de impulse Zone niet zomaar ineens neerzetten, als een willekeurig fitnessapparaat. “We wilden de klanten graag nieuwsgierig maken”, zegt elise. “Daarom leek het ons leuk om het complete object in te pakken. Dat was trouwens nog een hele klus, want hij is echt groot!” hoewel klanten al stiekem een blik op het mysterieuze

‘cadeau’ probeerden te werpen, moesten ze geduld hebben tot de open dag. “Daar hebben we ‘m groots gepresenteerd en we kregen meteen hele enthousiaste reacties.” AAnStEKElIJK De impulse Zone is een multifunctionele trainingszone en is verkrijgbaar in verschillende elementen. Go4Fit heeft de complete impulse Zone aangeschaft. Daardoor kunnen zo’n zestien mensen er tegelijk op trainen en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. “Wij doen er bewust circuittrainingen op, zodat iedereen kan zien wat er allemaal mogelijk is”, vertelt peer. “De impulse Zone staat in het midden van ons centrum, dus alle blikken zijn erop gericht. het werkt aanstekelijk: mensen zien wat voor oefeningen ermee gedaan worden, waarna ze het zelf willen proberen. het wordt dus zeker niet alleen door de ‘krachtjongens’ gebruikt.”

‘De prijs/kwaliteitverhouding heeft echt de doorslag gegeven’

7

omdat het geen standaardoefeningen zijn, is er soms wel wat uitleg van een instructeur nodig. nog een voordeel van de centrale plek van het apparaat: instructeurs hebben een goed overzicht en kunnen meteen hulp bieden als dat nodig is. VooruItKIJKEn De impulse Zone biedt veel oefeningen die op andere fitnessapparaten niet mogelijk zijn. het grootste voordeel volgens peer en elise? “je traint echt functiegericht. je gebruikt meer spiergroepen tegelijkertijd, waardoor de training veel effectiever is. Mensen kunnen als het ware in keten trainen.” Vernieuwing was ook een argument om voor de impulse Zone te kiezen, aldus elise. “Zo laten we zien dat we blijven innoveren. je moet als fitnesscentrum meegaan met de trends, vernieuwen en vooruitkijken. Daarom bezoeken we ook alle beurzen en denken we altijd een stap vooruit.”


Functional Training voor een EERLIJKE prijs?

oneindig veel configuraties mogelijk, kijk voor prijzen op www.byloth.nl!

Neem voor meer informatie contact met ons op of kom langs in de showroom: Aan de afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. De accessoires op de afbeeldingen zijn los verkrijgbaar. Prijzen zijn exclusief btw, transport- en installatie kosten.

Byloth B.V. Kanaalweg 29c 3526 KM Utrecht

www.byloth.nl info@byloth.nl 030 - 5112120

BYLOTH Fair Price Fitness Equipment


Sportclub Go4Fit Wijchen

‘Als fitnesscentrum moet je meegaan met de trends, vernieuwen en vooruitkijken’

De reacties van de klanten waren boven verwachting. “echt super, we kregen meteen hele goede reacties. en daar hebben we heel weinig voor hoeven doen. We willen sporten zo leuk mogelijk maken voor mensen, zodat ze actief lid blijven. Met de impulse Zone hebben we zestien nieuwe toestellen in één.” onDErScHEIDEnD Functioneel trainen is allang niet nieuw meer: veel bedrijven hebben de trend omarmd. toch heeft Go4Fit weinig last van concurrentie. elise: “natuurlijk zijn er meer fitnesscentra die op deze trend zijn ingesprongen. Maar het belangrijkst is wat je er uiteindelijk mee doet. je moet uitstekende apparatuur hebben, maar een goed team is minstens net zo belangrijk.” “onze instructeurs zijn al persoonlijk betrokken bij de klanten, maar dat willen we nog meer gaan uitbreiden”, vult

peer aan. “We krijgen een nieuw digitaal klantvolgsysteem, waarmee we de klant nog beter kunnen adviseren. iedere klant krijgt straks zijn ‘eigen’ instructeur, bij wie hij terecht kan met vragen en die hem begeleidt.” DoElGroEPEn eigenaren elise en Wilfred hebben in Wijchen inmiddels een compleet sportimperium opgebouwd. naast Go4Fit, dat nu acht jaar bestaat, is er nog Derkssport en sinds kort Go4Fit basic. elise legt uit hoe dat kan; drie fitnesscentra in een middelgroot dorp. “Dat heeft allemaal te maken met de segmentering, ieder centrum heeft een compleet eigen doelgroep. Go4Fit richt zich op een jonge, trendy doelgroep. hier kan men fitnessen en krachttraining doen in een gezellige, hippe sfeer waar de muziek wat harder staat. Derkssport richt zich op een wat oudere

9

doelgroep. De sfeer is er gemoedelijk en er worden veel groepslessen gegeven naast de fitnessfaciliteiten. Sinds afgelopen september hebben we Go4Fit basic geopend, als antwoord op de basic-sportscholen die landelijk de markt veroveren. hier kunnen mensen tegen een laag tarief 24 uur per dag sporten, iets waar in deze tijd veel behoefte aan is.” MEEr DAn BEWEGInG Dat gezondheid niet alleen om beweging draait, beseffen elise en peer zich maar al te goed. “We willen nog veel meer richting dienstverlening”, vertelt peer. “We bieden al een voedingsprogramma aan en willen ons ook gaan focussen op mentale aspecten, zoals de balans tussen werk en privé. We zijn betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven. We werken bijvoorbeeld mee aan de Wijchense obesitas challenge, waarbij mensen die te


Digital Atmospheric Solutions

De audiovisuele specialist

Als de audiovisuele specialist voor de fitness & health weten wij als geen ander dat kwaliteit, betrouwbaarheid en branche gerelateerde oplossingen voor u belangrijk zijn. Of het nu gaat om de enige echt zweetbestendige headset, maatwerk LED oplossingen of om de totale AV- inrichting van uw centrum. Wij hebben de kennis en ervaring om u hierin te adviseren. Laat u verassen door onze visie en klantgericht denken.

www.diatso.nl DIATSO Kryptonstraat 33 6718 WR Ede T +31(0)318 830 265 info@diatso.nl


Sportclub Go4Fit Wijchen

zwaar zijn een intensief programma volgen om af te vallen.” ook bedrijven vormen een kansrijke doelgroep, denkt elise. “We willen graag met bedrijven meedenken over de gezondheid van medewerkers. We hebben alles in huis om hen te begeleiden, van de accommodatie tot en met fysiotherapie. Mensen laten bewegen, dat is onze missie.” ook ondernemers weten Go4Fit inmiddels te vinden. er is zelfs een heuse netwerkclub ontstaan, waarbij een gezond ontbijt gecombineerd wordt met een sportsessie.

O VER B YLOTH byloth b.V. is een gerenommeerd importeur binnen de fitnessbranche. het bedrijf levert professionele, betaalbare en betrouwbare applicaties op het gebied van fitness, waaronder cardio- en krachtapparatuur, apparatuur voor functionele training (zoals de impulse Zone), dumbbells en accessoires. tot de klantenkring behoren onder andere sportcentra, revalidatieklinieken, fysiotherapie-praktijken, penitentiaire inrichtingen en particulieren. in de showroom in utrecht zijn alle cardio-apparaten, krachttoestellen en speciaal voor de fysiotherapie en revalidatie ontwikkelde apparatuur te bezichtigen.

AMBASSADEurS het welzijn van de eigen medewerkers is heel belangrijk voor de sportschoolhouders. elise vertelt: “We willen goed zijn voor onze werknemers en hen blijven motiveren. Ze krijgen ook de kans om zichzelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld met een opleiding tot personal trainer. Als ze het leuk vinden wat ze doen, brengen ze dat ook over op de klanten. Die positieve sfeer is cruciaal. We staan daarom open voor alle ideeën, zowel van het personeel als van klanten.” het streven is om van klanten en personeelsleden ambassadeurs te maken. “Zodat zij positief over ons praten en mensen graag naar Go4Fit, Derkssport en Go4Fit basic blijven komen om te sporten. Dát is ons doel.”

Kijk voor meer

informatie op www.byloth.nl

je moet uitstekende apparatuur hebben, maar een goed team is minstens net zo belangrijk’

Sportclub Go4Fit Vijverlaan 15 6602 cX Wijchen centrum t 024 - 64 21 550 e info@sportclubgo4fit.nl www.sportclubgo4fit.nl

11


Virtual Fitness wordt realiteit

Actie in juni en juli:

2 maanden gratis!


juli:

atis!

Betaalbaar en een service verhoging voor iedere club. Unieke voordelen van de Virtual Fitness Player: • Onafhankelijk van groepslesaanbieders dus u kiest zelf waar u welke lessen inkoopt •

In combinatie met de juiste hardware een volledig geautomatiseerd systeem

Incl. narrowcasting module voor het weergeven van uw eigen berichten

Plan eenvoudig virtuele- èn live groepslessen vanuit één online systeem

Kijk voor meer informatie op www.virtualfitnessplayer.nl of bel 013 5234180.

Partners van First Impression:


fitlease fit lease Voordelig high-quality fitnessapparatuur leasen Waarom fitnessapparatuur leasen bij Fitlease? Geen dure investering ineens Incl. onderhoud & reparatie Incl. verzekering High-quality fitnessapparatuur, nieuw en gereviseerd Géén zorgen, één maandelijkse nota Vaak direct uit voorraad leverbaar Jarenlange ervaring via inkoop Fitnessoccasions ! BIEDING EASEAAN ij Fitlease L A R T X E rb apparatuu end een Lease uw lijv b ij vr n e k en en wij ma od voor e b n leaseaa d jl! n ti re s e is tt u e sp uw h en up! in Volkswag

Like ons op Facebook!

/FITLEASE /FITLEASE

Like ons op Facebook!

WWW.FITLEASE.NL WWW WWW. FITLEASE.NLL

INFO@FITLEASE.NL Fitlease is een onderdeel van Huiskes-Kokkeler Autolease B.V.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan via www.fitlease.nl Fitlease | Handelsweg 6 | 7461 JK Rijssen | T 0548 - 53 97 20 | info@fitlease.nl | www.fitlease.nl


basic-fit

Met één pas sporten met het hele gezin bij 100 vestingen Basic-Fit opende op 10 mei de 100ste Nederlandse locatie in Utrecht, eigenlijk alweer 103 en eind mei zullen het er 105 zijn. Tatjana Šimic is sinds 2012 endorser van Basic Fit verrichte de opening. Voor het vaste lidmaatschap van €15,95 kan men onbeperkt sporten en gebruikmaken van actuele en kwalitatief hoogwaardige apparatuur van TechnoGym, LifeFitness, LifeMaxx, First Impression en Matrix.

Dit zijn lessen van o.a. Les Mills, XcO en burn; een grote variatie en met elk kwartaal nieuwe releases. Mochten leden toch die inspiratie nodig hebben van een echte instructeur, dan kan men de live groepslessen volgen voor €5,95 extra per maand.

basic-fit wil van fitness een feestje maken, onlangs lieten ze PanelWizard een onderzoek uitvoeren, lees hier de uitkomsten van het fitness fiësta onderzoek:

DaarNaasT BIeDT BasIc FIT: • Een pas voor het hele gezin. De ledenpas is overdraagbaar tussen gezinsleden, zolang deze personen op hetzelfde adres wonen. Met andere woorden, één lidmaatschap geeft meerdere personen om de beurt toegang tot de sportschool. Het woord ‘gezin’ is hierbij relatief; dit kunnen ook huisgenoten zijn die gezamenlijk één pas bezitten en roulerend sporten. Dit is uniek in Nederland!

sporTeN Voor Meer socIaLe coNTacTeN Nederlanders werken zich graag samen in het zweet werken. Ook zouden zij vaker naar de sportschool gaan als die overal en altijd toegankelijk is. Een sportschool wordt voornamelijk gezien als gezond (31,8%), maar noodzakelijk kwaad (16,2%). Vooral als je een tijdje niet gesport hebt, is het soms moeilijk om je er weer toe te zetten. samen sporten is een belangrijke motivator.

• bij meer dan 100 fitnesscholen toegang. Leden kunnen bij alle vestigingen van basic-fit in Nederland of internationaal terecht. Dit houdt in dat men niet meer gebonden is aan zijn of haar eigen vestiging, maar dat men met de pas door het hele land kan gebruiken.

Meer dan de helft van de Nederlanders sport graag met een ander. Vooral vrienden en vriendinnen zijn populaire sportmaatjes. Maar met sporten kun je ook je relatie verbeteren. samen met je partner sporten en naar een doel toewerken, smeedt een band. Mannen gaan opvallend vaker het liefst met hun partner sporten, terwijl vrouwen ook graag met broer/zus, zoon/dochter of de buurvrouw zich in het zweet werken. Het aangaan van sociale contacten of het aan de haak slaan van een leuke date is ook een geldige reden om naar de sportschool te gaan.

• Ruime openingstijden. bij is basic-fit heb je bij meerdere vestigingen de mogelijkheid om dag en nacht te sporten volgens het 24/4 concept. Deze vestiging is van maandagochtend tot vrijdagavond continu geopend en sluit niet tussendoor. Er zullen dit jaar meer clubs met het 24/4 principe volgen.

oVeraL eN 24/4 FITNesseN Een derde (32%) van de Nederlanders zou vaker gaan sporten als ze lid zijn van een sportschool die overal en altijd toegankelijk is. als het abonnement gebruikt kan worden door het hele gezin, zou het helemaal een feestje worden.

• Virtuele groepslessen. Leden kunnen onbeperkt gebruikmaken van virtuele groepslessen en virtuele indoor cycling (spinning). in het abonnement zit ook dat men gebruik kan maken van de virtuele groepslessen, die de hele dag door worden ingeroosterd.

15


Myline ®

“Het myline® concept is in europa een groot succes omdat het wérkt”

Snoepen en toch afslanken ® met myline Myline®, het afslankconcept voor fitnesscentra waarbij ‘snoepen mag’, betreedt nadrukkelijk de Nederlandse markt. De doelstelling is dat dit jaar 35 tot 40 centra in Nederland hun leden met myline® van dienst kunnen zijn. “Myline-aanbieders worden afslankexperts in hun verzorgingsgebied,” aldus Hans van Oosten myline® Salesmanager Benelux van de myline® Deutschland GmbH.

Myline® is al 25 jaar een groot succes in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. Tot dusver hebben meer dan 800.000 deelnemers bij ruim 350 premium clubs de myline®-cursussen gevolgd. Jaarlijks komen er meer dan 50.000 deelnemers bij. in nederland zijn er op dit moment 14 sportcentra die het myline-concept aanbieden en in België 15. De groei gaat gestaag: “We werken alleen met de beste clubs. eind 2015 willen wij in nederland 100 geselecteerde sportcentra als licentiepartner voor myline® winnen. Dit is realistisch, want de doelstellingen van de consumenten blijven constant. Thema’s als figuur, gewicht, gezonde voeding en gezondheid gaan een steeds belangrijkere rol spelen in het dagelijkse leven.” Van Oosten: “Het myline® concept is in europa een groot succes omdat het werkt. Dat is wetenschappelijk onderzocht en bevestigd. Deelnemers leren spelenderwijs hun

17


Les Mills lanceert unieke serie beweegprogramma’s voor kinderen! TO IN SPIRE A N O I T A T I V N I AN ION ! N EW G EN ER AT n unieke serie beweegLes Mills ee RN TO MOVE! In april lanceerde deren: Les Mills BO kin or vo 16 a’s m m ra prog kinderen van 2 t/m is ontwikkeld om E OV en M ak TO m n RN BO is te late rende manier kenn jaar op een inspire yoga. en rt po ts dans, vech s al es lin ip sc di met

TO MOVE? W aa r o m BO R N esitas al kinderen met ob

t aant Sinds 1980 is he eken dat onderzoek is gebl t Ui d. ig ud vo rie verd wegen. eren te weinig be steeds meer kind oek gedaan naar rz de tschalig on oo gr t ef he ills M Les n kinderen. levensbehoefte va en ijl st ns ve le de tot bewegen, zet kinderen aan VE O M TO RN BO erzekerd en, fit zijn en zelfv ak m r ie ez pl ij rb waa . ngrijke rol spelen worden een bela

n BORN TO MOVE lee ftijds cat eg orieë kinderen uit vijf BORN TO MOVE biedt programma’s voor 4-5 jaar, 6-7 jaar, jaar, 2-3 verschillende leeftijdscategorieën: 8-12 jaar en 13-16 jaar.

Neem voor meer in format ie over BORN TO MOVE contact op me t Les Mills! Elzenweg 37 | 5144 MB | Waalwijk | info@lesmills.nl | Tel: +31 (0)416 34 97 25 | lesmills.com/borntomove Adv BTM.indd 1

06-05-14 10:12


Myline ®

Hans van Oosten: “in mijn eigen club 30 procent groei met myline®” Salesmanager Hans van Oosten (49) van myline® Benelux woont sinds 1986 in Duitsland. Hij is gecertificeerd Sportschoolmanager en Healthcoach. Van Oosten is eigenaar van gezondheidscentrum Vita Fit in Bad Driburg. “in 1996 kreeg ik de kans om een klein sportschooltje van 350 m2 en 120 leden te kopen. intussen hebben we 1000 m2 en meer dan 1000 leden! Per jaar biedt ich 12-15 cursussen aan met max. 30 deelmers per cursus. Ook in mijn eigen gezondheidscentrum in Duitsland spelen de thema’s slank, gewicht, figuur en gezondheid een belangrijke rol. Aanvankelijk deed ik personal sessions om de mensen te helpen, maar met matig succes. ik leerde myline® in 2009 op de FiBO kennen. ik was zo enthousiast dat ik direct met het concept ben begonnen en heb sindsdien meer dan 1000 leden kunnen helpen hun ideale gewicht en figuurwensen te bereiken.”

POSITIONERING Sinds ik myline® in mijn portfolio aanbiedt is mijn club in leden, omzet en winst meer dan 30% gegroeid. en in mijn verzorgingsgebied heb ik een duidelijke positionering tegenover de andere sportcentra. in nederland is er geen vergelijkbaar concept en de wensen van de sportcentraleden zijn overal hetzelfde. Vandaar dat we er nu ook in nederland mee komen.”

“Myline-aanbieders worden afslankexperts in hun verzorgingsgebied.”

Hans van Oosten, salesmanager myline® Benelux

leefstijl aan passen met gezonde voeding en meer beweging. Myline® biedt een duurzame oplossing voor het streefgewicht en streeffiguur.” De myline® groepscursussen omvatten een periode van twee maanden. er zijn acht wekelijkse groepsbijeenkomsten waar verschillende thema’s rond gezonde voeding worden uitgelegd. Tijdens de cursus komen de deelnemers twee of drie keer per week naar de club om zelfstandig te sporten.

WINSTMOGELIJKHEDEN “Het succes van de deelnemers en daarmee de winstmogelijkheden voor de fitnesscentra zijn enorm. Het myline® coaching-concept bevat de gehele opleiding voor de betrokken clubmedewerkers, waaronder inclusief regelmatige coachingtijdstippen en -thema’s. Daarnaast bieden we verkoopondersteuning, met onder meer een professionele salesopleiding,” Feitelijk hebben we het oven een adviseringsopleiding, aldus Van Oosten, want

19


INTERNATIONAL INSTITUTE FOR TRAINING

INTERNATIONAL FOR TRAINING info@toinevandegoolberg.nlINSTITUTE www.toinevandegoolberg.nl I.I.T.VOF OUDE BAAN 19 5854 PJ NIEUW BERGEN (L) NEDERLAND TEL 0031-(0)485 34 34 26 E-MAIL HOMEPAGE

I.I.T.VOF OUDE BAAN 19 5854 PJ NIEUW BERGEN (L) NEDERLAND TEL 0031-(0)485 34 34 26 E-MAIL info@toinevandegoolberg.nl HOMEPAGE www.toinevandegoolberg.nl

ALLROUND

CONDITIE / HERSTELTRAINER ALLROUND • Accreditatie /NGS 35 studiepunten CONDITIE HERSTELTRAINER • Accreditatie Atletiekunie 8 studiepunten

• Accreditatie NGS 35 studiepunten 12 avondenAtletiekunie van 19.00 8- studiepunten 22.00 uur, ••Accreditatie ca.avonden 50% praktijk • 12 van 19.00 - 22.00 uur, - Locatie NSC Papendal te Arnhem ca. 50% praktijk Cursusstart woensdag september 2014 --Locatie NSC Papendal te 24 Arnhem Cursusstartwoensdag maandag2426september januari 2015 --Cursusstart 2014 ••66dagen uur, ca. ca. 50% praktijk dagenvan van10.00 10.00- 16.00 - 16.00 uur, 50% praktijk --Locatie te Rotterdam LocatieVan VanGhentkazerne Ghentkazerne te Rotterdam --Cursusstart 3 mei 2014 VOL Cursusstartzaterdag zaterdag 2 mei 2015 ••Hoofdthema’s voor individuele sport Hoofdthema’szowel zowel voor individuele sport als alsteamsport: teamsport: --Revalidatie, kracht-, Revalidatie,conditieopbouw, conditieopbouw, kracht-, snelheidvolgens snelheid-enenuithoudingsvermogen uithoudingsvermogen volgens ® De Rehaboom en ® trainingsprogramma’s De Rehaboom en trainingsprogramma’s schrijven schrijven€ 875,00 • Cursusprijs

• Cursusprijs € 875,00

MEDICAL PERSONAL TRAINER

PERSONAL TRAINER • 6MEDICAL dagen van 10.00-16.00 uur, •ca. Accreditatie Atletiekunie 8 studiepunten 70% praktijk 6 dagen van1610.00-16.00 uur, ca. 70% praktijk ••Cursus start augustus 2014 ••Voor trainers sport, 2014 Cursus start uit 16 de augustus revalidatiewereld •fitnessbranche Cursusstart 7 en maart 2015 ••Locatie Van Ghentkazerne te Rotterdam Voor trainers uit de sport, • Cursusprijs € 975,00 fitnessbranche en revalidatiewereld • Locatie Van Ghentkazerne te Rotterdam • Cursusprijs € 975,00

CURSUS

WORKSHOPS

• Duur: 3 uur op locatie FYSIEKE TRAINER VOETBAL WORKSHOPS CURSUS •3 Datum, tijdstip en groepsgrootte in overleg • Accreditatie KNVB 8 studiepunten • Duur: uur op locatie FYSIEKE TRAINER VOETBAL • Accreditatie KNGF voor inRRS/KRS/ARS/HRS/FWS/RB • Datum, tijdstip en groepsgrootte overleg • Accreditatie Atletiekunie 2 studiepunten

®

• Accreditatie KNVB 8 studiepunten • Accreditatie RRS/KRS/ARS/HRS/FWS/RB® • 4 dagdelen: KeuzeKNGF uit devoor thema’s: • Accreditatie Atletiekunie 2 studiepunten - Dag 1 14.00 - 21.00 uur • Rug Revalidatie Systeem (RRS) • 4 dagdelen: Keuze uit de thema’s: 2 09.00 - 16.00 • Kracht Revalidatie Systeem (KRS) - Dag- 1Dag 14.00 - 21.00 uur uur • Rug Revalidatie Systeem (RRS) Papendal te Arnhem - Dag- 2Locatie 09.00 -NSC 16.00 uur Aeroob Revalidatie Systeem (ARS) • Kracht•Revalidatie Systeem (KRS) - Cursusdata 13 + te 14Arnhem juni 2014 - Locatie NSC Papendal Rate Systeem System (HRS) • Aeroob• Heart Revalidatie (ARS) / Polar Team2 System - Cursusdata 13 + 14 - Cursusdata 20 juni + 212014 juni 2014 • Heart Rate System (HRS) / Polar Team2 System • Free-Weight System (FWS) / FitroDyne ® - Cursusdata juni- 2014 • 2 dagen20 van+ 21 09.00 16.00 uur • Free-Weight System (FWS) / FitroDyne • De Rehaboom ® • 2 dagen van 09.00 - 16.00 uur • De Rehaboom - Locatie Van Ghentkazerne te Rotterdam • Onderwerp naar keuze - Locatie Van Ghentkazerne Rotterdam - Cursusdata: 23 + 24 te augustus 2014 • Onderwerp naar keuze Groepsprijs per workshop op aanvraag - Cursusdata: 23 + 24 augustus 2014 • Hoofdthema’s: Groepsprijs per workshop op aanvraag • Hoofdthema’s: - Opbouw loopvermogen - Opbouw loopvermogen - Opbouw kracht DOCENTEN - Opbouw kracht DOCENTEN Transfer naar voetbal - Transfer naar voetbal • Cursusprijs € 375,00 • Cursusprijs € 375,00 TOINE VAN DE GOOLBERG,

TOINE VAN DE GOOLBERG,

trainer team Feyenoord • Fysieke• Fysieke trainer 1ste team1ste Feyenoord Rotterdam seizoen 2009-2013 Rotterdam seizoen 2009-2013 • Hoofddocent Masteropleiding U kunt aanvullende • Hoofddocent Masteropleiding U kunt voorvoor aanvullende Sportfysiotherapie Breda / NPi Avans+ teAvans+ Breda /teNPi informatie ook contact opnemen: Sportfysiotherapie informatie ook contact opnemen: • Kerndocent Universiteit afd. Geneeskunde • Kerndocent Erasmus Erasmus Universiteit Rotterdam,Rotterdam, afd. Geneeskunde Telefoon 0485-34 34 26 34 26 Telefoon 0485-34 Fax Fax 0485-53 09 54 09 54 0485-53 Mobiel 33 2678 Mobiel06-53 06-53 33 2678 E-mail E-mailinfo@toinevandegoolberg.nl info@toinevandegoolberg.nl Internet www.toinevandegoolberg.nl Internet www.toinevandegoolberg.nl

EVERTEVERT VAN DE GOOLBERG, VAN DE GOOLBERG, • Fysieke• Fysieke trainer, praktijkdocent trainer, praktijkdocent

(spier)

VERZORGING

Voor, tijdens en na het sporten

PERSKINDOL Active producten uit de “gele lijn” van Perskindol zijn spier- en gewrichtsverzorgende middelen op alcohol/waterbasis (Fluid/Spray), of op gelbasis met plantaardige/etherische stoffen die de doorbloeding stimuleren en vóór en na het sporten gebruikt kunnen worden. De producten koelen het lichaam eerst voor een aangename verzachting en verwarmen het hierna met een intensieve plaatselijke doorbloeding. Dit heeft een ontspanning van de spieren tot gevolg en bevordert het herstel. Verkrijgbaar bij drogisterij of uw sportgroothandel. Vemedia Informatielijn: 0900 233666 (€ 0,15 p/min.)

PERSKINDOL LAAT ALLES BEWEGEN 4793_PERSKINDOL-GEEL_A5_LIG.indd 1

20-03-14 09:47


Myline ®

al te vaak wordt er aan de behoeftes van onze klanten voorbij ‘aanbevolen’ en niet de juiste oplossing voor het probleem van de klant aangeboden. Het gevolg is dan dat de klanten hun doelstelling niet bereiken, geen positive ambassadeurs voor onze clubs zijn en hun lidmaatschap opzeggen. “Door het succes van de deelnemers daalt het opzeggingspercentage. Het aanbevelingssysteem, dat in de cursussen geïntegreerd is, zorgt ervoor dat clubeigenaren steeds nieuwe leads krijgen voor nieuwe cursussen en nieuwe lidmaatschappen. Het economische succes voor de club ontstaat door het duurzame effect en door de positieve aanbevelingen die daaruit voortkomen. Bovendien kent myline® een sterk productassortiment dat de omzet ten goede komt.” een sterk verkoopargument van myline® is dat ‘snoepen mag’. Van Oosten: “Voor alle duidelijkheid: het productassortiment rond thema ‘snoepen mag’ heeft niets maken met maaltijdvervangers. Alles wat de deelnemers qua gezonde voeding nodig hebben is te verkrijgen bij de bakker, slager, supermarkt en de discounter. Het myline afslank- en stofwisselingsconcept functioneert geheel zonder supplementen. Collisie of zelfs kannibalisme met een eventueel al aanwezig assortiment maaltijdvervangers, spieropbouwers, afslankers, is daarom uitgesloten. Het myline®-productassortiment zorgt uitsluitend voor een lekker en verantwoord tussendoortje en voor een flinke omzetverhoging voor de myline®-partners.” • Tekst: Rosaline Ratering

Wouter ter Haar, Hans van Oosten, en Annemije Melse

Fit & Wellness Oosterbeek tevreden over myline® OOSTeRBeeK - Fit & Wellness Oosterbeek aan de Pastoor Bruggemanlaan 33 in Oosterbeek is één van de eerste centra in nederland die met de myline® groepscursussen aan de weg timmert. eigenaar Wouter ter Haar: “Meer dan 65% van de nederlandse bevolking heeft overgewicht. Meer dan 85% alle leden van sportcentra hebben als doelstelling af te

slanken en het figuur te verbeteren. Myline zorgt ervoor dat de leden nagestreefde doelen bereiken. Wij ervaren dat leden het prettig vinden dat zij hun gezondheid zelf in hoge mate zelf positief beïnvloeden. Ze blijven tevreden lid en zorgen voor positieve aanbevelingen bij anderen.” “De kracht van myline zit hem vooral in het ‘samen afslanken’, in een groep van

maximaal 12 deelnemers die allemaal de zelfde doelstelling hebben. Het is geen dieet, het is een nieuwe lifestyle aannemen, actief bewegen en gezonder eten. Myline is makkelijk te doen en geeft mensen andere kijk geven op voeding waardoor ze gezonde dingen lekker gaan vinden en het programma prima kunnen volhouden. Voor ons is myline® een waardevolle aanvulling op de hoogwaardige dienstverlening die we nastreven. Wij zijn zeer tevreden over het concept en de begeleiding die we vanuit de moederorganisatie ontvangen.” Zie ook: www.wellnesscenteroosterbeek.nl

myline myline® GmbH Kirchstraße 75 65375 Oestrich Winkel www.myline24.nl www.myline24.de e-mail: h.vanoosten@myline24.de Tel.: +49 (0) 5253 933340 Mobiel: + 49 (0) 173 5390563 Telefoon hoofdkantoor: +49 (0) 6723 60352 - 0

21


FLOATCENTER

De meest effectieve methode tegen onder meer stress, oververmoeidheid en overbelasting

22


FLOATCENTER

FloatCenter opent in Amsterdam Op vrijdag 9 mei is de feestelijke opening van FloatCenter aan de Nieuwe Kerkstraat 5k in Amsterdam. Tijdens deze dag is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het grootste FloatCenter in Nederland. De vestiging biedt maar liefst 6 FloatRooms, 3 massageruimten en een Spa Capsule. Voordelig kennismaken met floaten kan met de openingactie die loopt t/m 9 mei 2014. FloatCenter Amsterdam is de derde vestiging van de keten met landelijke ambitie. Vanaf maandag 12 mei is FloatCenter Amsterdam officieel open voor floatsessies.

WAT IS FLOATEN? Floaten komt er in het kort op neer dat je drijft op ruim 30 cm zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatcabine of floatroom. Floaten is de manier om de diepste ontspanning te bereiken. Tijdens het floaten worden de prikkels zwaartekracht, geluid en licht uitgesloten. De effecten van floaten zijn jarenlang wetenschappelijk onderzocht en tonen aan dat floaten de meest effectieve methode is tegen onder meer stress, oververmoeidheid en overbelasting (zowel fysiek als mentaal). DOELGROEP FloatCenter kent dan ook een brede doelgroep: van mensen die puur voor algemene ontspanning komen, (top)sporters die zich op een belangrijke wedstrijd voorbereiden (of juist daarvan willen herstellen), zaken-

mensen die weinig tijd voor ontspanning hebben maar wel continu op topniveau moeten presteren tot mensen die stress, slaapproblemen, reuma of een spierziekte hebben. FLOATCENTER FloatCenter startte in 2007 in Den Haag. FloatCenter maakte als eerste in Nederland gebruik van de Ocean FloatRoom. Deze FloatRoom heeft een mooi design en biedt vele voordelen ten opzichte van de meer claustrofobische floattanks. Afhankelijk van de locatie biedt FloatCenter naast het floaten aanvullende behandelingen voor een optimale ontspan-/hersteldag, waaronder massages en Finse sauna.

23

LANDELIJKE AMBITIE FloatCenter gaat voor landelijke groei en kiest voor samenwerking op basis van franchise. Het unieke FloatCenter concept en lokaal ondernemerschap vormen een ijzersterke combinatie. FloatCenter franchise kan als solitair center worden gerund en is daarnaast een interessante aanvulling voor gevestigde ondernemers in branches als zorg & welzijn, sport, wellness en hotellerie.


ARENDSE HEALTH CLUB

“Wij willen onze leden geen waslijst met apps voorschotelen, dus kwamen wij snel uit bij Gym Apps.”

24


ARENDSE HEALTH CLUB

Arendse Health club naar de cloud met Technogym en Gym Apps Onlangs is Arendse Health club als een van de eerste clubs in Nederland live gegaan met de Wellnesscloud van Technogym. Een van de belangrijkste doelstellingen hierbij is leden altijd en overal te kunnen begeleiden in het behalen van hun doelen. Het mobiel kunnen bereiken van de leden is hierbij essentieel. Om dit zo goed mogelijk te doen heeft Arendse gekozen voor een app van Gym Apps.

WAAROM DEZE KEUZE? Met de vooruitstrevende technologie van Technogym was het voor ons geen keuze of we over zouden gaan naar de Wellnesscloud, maar eerder wanneer. Omdat wij vooruitstrevend willen zijn in de markt en onze leden maximale kwaliteit willen bieden wilden we ook hier graag mee voorop lopen. Daarnaast merken wij dat onze leden steeds meer mobiel zijn. Echter, wij vinden het wel belangrijk dat zij de dienstverlening ontvangen van Arendse Health club. Het goed neerzetten van ons merk en de waardes die wij daarom heen willen creëren was voor ons essentieel. Het was dus voor ons belangrijk om te kiezen voor een eigen mobiele app. Daarnaast hebben wij meer diensten die we mobiel willen aanbieden en willen we onze leden liever niet een waslijst van apps voorschotelen als ze bij ons komen sporten. Om deze redenen kwamen we snel uit bij Gym Apps. Zij waren als enige partij in staat om veel van onze leveranciers te integreren in 1 app. WELKE SYSTEMEN WORDEN ALLEMAAL GEÏNTEGREERD? Wij zijn een divers bedrijf. Naast fitness hebben wij bijvoorbeeld een aantal zwembaden van waaruit we zwemlessen verzorgen en hebben we een uitgebreide fysiotherapie praktijk. Met onze eigen Arendse app willen wij zoveel mogelijk onze klanten vanuit 1 app bedienen. Naast de integratie met Technogym

is de app geïntegreerd met ons ledenadministratiesysteem van Software Society, zodat leden direct inzicht hebben in hun abonnementsvorm en hun bijvoorbeeld tegoed aan de bar. Daarnaast maken wij bij zwemles intensief gebruik van het leerlingvolgsysteem van Zwemscore. Ook dit is geïntegreerd waardoor ouders de vorderingen van hun kinderen direct in de app van Arendse kunnen volgen. Daarbij bood Gym Apps ook allerlei content over zwemlessen aan waardoor wij ouders nog beter kunnen informeren. KUN JE IETS MEER VERTELLEN OVER DE INTEGRATIE TUSSEN TECHNOGYM EN GYM APPS? Doordat wij gebruik maken van de Wellnesscloud kunnen onze leden altijd en overal bij hun doelstellingen en begeleiding. Vanuit de Arendse app kunnen zij inloggen op de wellnesscloud of zich aanmelden bij de Wellnesscloud. In onze app kunnen ze dan direct al hun activiteiten terugzien en de mate waarin de doelstellingen bereikt worden. Het komt er dus op neer dat wanneer iemand op de loopband gestaan heeft, hij deze activiteit, met de bijbehorende goals, direct terug kan zien op zijn Arendse app. Daarnaast kan de Arendse app ook werken op de nieuwe Unity schermen van Technogym waar wij later ook gebruik van willen gaan maken. Hiermee kunnen ze dus tijdens het sporten gebruik maken van onze app.

25

HOE ZIE JE DE TOEKOMSTIGE ONTWIKKELEN? Wij zijn in nauw contact met zowel Gym Apps als Technogym. Wij verwachten dat ook de coachingsmodule van Technogym beschikbaar komt in de app waardoor we onze leden direct via hun mobiel kunnen coachen. Daarnaast willen we zaken rondom planning van fysiotherapeuten verder gaan integreren in de app. Uiteindelijk moet de Arendse app zich mee blijven ontwikkelen met onze organisatie en Gym Apps gaat ons daarbij ondersteunen. Meer weten, kijk op www.gym-apps.nl of www.technogym.nl.


achmea

achmea komt met

sportindex 18-min Achmea presenteert met ingang van vandaag een maandelijks cijfer dat inzicht geeft in de mate van beweging van schoolgaande kinderen in nederland. Achmea is sinds vorig jaar partner in sport van noc*nsf.

onderzoeken we of we juist op die momenten extra activiteiten kunnen ontplooien.

pleZier in bewegen De achmea Sportindex 18-min toont de sportdeelname onder jongeren in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. De Sportindex 18-min is onderdeel van de NOc*NSF Sportdeelname Index. Deze peilt maandelijks de sportbeoefening van een representatieve groep Nederlanders in de leeftijd van 5 tot 80 jaar. De actuele stand van de achmea Sportindex 18-min wordt maandelijks bekendgemaakt.

Zilveren Kruis achmea focust daarbij vooral op schooljudo. Interpolis werd vorig jaar partner van de Nederlandse hockeybond, en gaat samen met deze bond activiteiten ontplooien om kinderen in beweging te brengen.

effect sorteren Via de achmea Sportindex 18-min zien we of de initiatieven effect hebben. Daarnaast geeft het zicht op de momenten waarop kinderen minder sporten. Samen met het NOc*NSF

Kinderen in beweging achmea onderneemt samen met NOc*NSF verschillende initiatieven om de kinderen tot 18 jaar in beweging te krijgen. Dit doen we onder andere door samen te werken rondom de grootste schoolsport-competitie van Nederland: Olympic moves. (www.nocnsf.nl/ Olympicmoves) Daarmee willen we mogelijk maken dat nog meer jongeren deelnemen en het plezier bij bewegen gaan ervaren. Ook via het Jeugdsportfonds willen we meer kinderen aan het sporten krijgen. Zo maakt het Jeugdsportfonds het financieel mogelijk dat kinderen lid worden van een sportvereniging. achmea steunt actief de werving van fondsen.

Zilveren Kruis AchmeA en interpolis Ook de achmea-merken Zilveren Kruis achmea en Interpolis brengen actief schoolgaande kinderen in beweging.

26

Paul van der heijden, sponsormanager achmea: “als coöperatieve verzekeraar richten we ons op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl bij jongeren in de leeftijd tot 18. Door ze het plezier van bewegen te laten ervaren. en met elkaar in contact te brengen. In deze periode leggen ze uiteindelijk de basis voor hun talenten en een beweegen leefpatroon voor een gezonde toekomst. met de index hopen we met NOc*NSF kennis op te bouwen en zo onze initiatieven op de best mogelijke manier te organiseren.“


COLUMN

De noodzaak van Groen Fitness Groen Fitness: een nieuw fenomeen waarbij je zelf

HOE HET WERKT? Groen Fitness maakt gebruik van energieopwekkende fitnessapparatuur van SportsArt Fitness. Deze fitnessapparatuur zet de bewegingen van een sporter met een efficiĂŤntie van 75% om naar elektriciteit. Deze opgewekte elektriciteit is in zijn geheel geproduceerd door de mechanische bewegingen van de sporter. De warmte die een sporter genereert, wordt niet opgevangen door de fitnessapparatuur. Een omvormer geeft de opgewekte groene stroom direct door aan het gebouw. Op het apparaat ziet de gebruiker hoeveel stroom hij opwekt.

energie opwekt met de apparatuur in de sportschool. Als SportsArt Fitness zijn wij hier volop mee aan het experimenteren. Hiermee willen we niet alleen besparen op onze eigen energierekening, maar maken we mensen ook bewust van het nut van groene energie. Naast energiebesparing is gezondheidsbevordering een

Omdat Groen Fitness relatief nieuw is, is er nog niet veel onderzoek gedaan naar de ervaringen van gebruikers. Daarom besloot Liander te onderzoeken wat de invloed van Groen Fitness is op lichaamsbeweging, energiebewustzijn en energiebesparend gedrag. Leden van vier sportscholen werden ondervraagd over deze onderdelen.

belangrijk voordeel van Groen Fitness. Een groene bijdrage leveren door te sporten kan ook een extra stimulans zijn om meer te bewegen.

Nieuwsgierig naar de conclusies van dit onderzoek? In de komende edities van Body Biz zal ik deze per onderdeel toelichten. U komt er dan achter wat de invloed van Groen Fitness is en of het wellicht ook interessant is voor uw onderneming.

Vincent Hoogwerf Eigenaar van SportsArt Fitness,

www.sportsartfitness.nl 27


VES

De VES gaat de diepte in

28


VES & club IT’S All-In SporTS

REVolutiE in tRaining De afgelopen jaren maakt de zogenaamde ‘functionele training’ een enorme groei door. Deze nieuwe manier van trainen is veelzijdiger dan reguliere fitness en levert superieure resultaten. Meer rendement in minder tijd dat naadloos aansluit op een totaal nieuwe golf in de fitnessbranche.

VooR iEdEREEn gESchikt The crossbox is op alle vlakken de vervolmaking van functionele training. Het is de ultieme combinatie van gewichtheffen, atletiek, turnen en acrobatiek. Met het meest uitgebreide aanbod van trainingsmiddelen en een passende en stimulerende omgeving biedt The crossbox een ideale trainingsomgeving. In kleine groepen wordt er echt trainingsonderwijs gegeven. Zowel de absolute beginner als de ervaren topsporter worden hier op hun eigen niveau uitgedaagd.

Tillen, trekken, gooien, duwen, klimmen, springen, sprinten…

VES initiatiEf Het is niet toevallig dat de VES met dit initiatief komt. bij de VES aangesloten sportcentra staan voor kwaliteit, persoonlijke aandacht en inhoud. Dit uit zich in een persoonlijke benadering van alle sporters door kwalitatief hoogwaardige trainers die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Met deze inhoudelijke trainingen gaat de VES de diepte in!

BEwuStE kEuzE De VES biedt de mogelijkheid aan sporters om bewust voor kwaliteit en resultaat te kiezen. De opstartfase bij de VES clubs is in volle gang. Tientallen VES clubs starten binnen nu en een half jaar met The crossbox. Gezamenlijk vormen zij een landelijk dekkend netwerk. Dit geeft mogelijkheden voor klanten om ook op andere locaties op bezoek te gaan waardoor er een actieve uitwisseling op diverse fronten plaats vindt. na een gedegen opleiding van de instructeurs en het inrichten van een geschikte ruimte gaan klanten van VES clubs ervaren wat The crossbox voor ze betekent. StaRt VES ondernemer boris Sala start op 3 mei als eerste met The crossbox bij zijn club It’s All-in sports in Alphen aan den rijn. boris Sala is sportinstructeur, presenter en VES programma-ontwikkelaar. onconventioneel, gedreven en resultaatgericht. Altijd in de voorhoede van nieuwe ontwikkelingen in sport.

29


HYPERWEAR SANDBELL ® EN SANDROPE ®

Sandbells®: de nieuwe dumbells Door de ontwikkeling van het ‘functionele trainen” grijpen we steeds vaker terug op de de “primal movements”. Bij deze vorm van trainen horen trainingsproducten die vooral slim, praktisch en makkelijk in gebruik zijn: kettlebells, medicine balls, ringen en touwen worden uit het stof gehaald en verschijnen in een nieuw jasje. Eenvoudige, praktische tools die trainen toegankelijker, uitdagender én afwisselender te maken: “Simple. Powerful. Gear. “In dit artikel neem ik één van meest veelzijdige en functionele trainingsgewichten op de markt onder de loep: de Sandbell®.

GRIJPKRACHT De Sandbell® is een van de weinige functionele training tools die ook de grijpkracht in de vingers traint. In tegenstelling tot een dumbell of barbell, waarbij de positie van de hand en vingers nauwelijks varieert tijdens het trainen, doet de Sandbell® een beroep op de individuele knijpkracht van elke vinger. Daarnaast vereist het grijpen van de Sandbell® ook de nodige coördinatie tussen de vingers onderling. Tenslotte komt de duim bij een “natuurlijke” grijpreflex beter in positie om kracht te genereren. “UNPREDICTABLE MOVEMENT” De variabele dichtheid van de Sandbell® maakt het mogelijk voor het zand om zich te bewegen. Dit maakt de Sandbell® tot een dynamisch gewicht met een “onvoorspelbaar karakter”. Bij het gooien en vangen van de Sandbell® wordt een beroep gedaan op oog-hand coördinatie en stabilisatie. De mogelijkheid om de Sandbell® met een hand van de grond te rapen, te heffen, te gooien en te sliden opent een heel scala aan combinaties waar je bij “traditioneel ijzer” niet aan zou denken. En wil je nog zwaarder? De Steelbell is het “zwaargewicht” broertje van de Sandbell. Kleiner, maar zwaarder, tot een gewicht van 100kg! Met een dikkere rand, dikker neopreen en een sterker ventiel behoudt de Steelbell de veilige eigenschappen van de Sandbell. Safety First!

30

t ic d re

van de Sandbell eenvoudig, en traint tegelijk de grijpkracht van de hand. Het gewicht kan variëren van 1kg tot zelfs 25 kg! De SandBells kunnen prima als alternatief dienen van de kettlebell of medicine ball. Je kunt de SandBell® gooien of swingen met maximale kracht, zonder het risico op blessures aan vingers, voeten of knieën.

Sandbell ® “ U np

HYPERWEAR SANDBELLS® De Sandbell® van Hyper Wear is is het beste te omschrijven als een kruising tussen een dumbell, een medicine bal, een stabiliteitskussen, een sandbag, een gliding disk en een kettle bell. De SandBell® is gemaakt van rekbaar neopreen, en kan worden gevuld met zand. Het neopreen maakt het vastpakken

e Movem abl en t”

De Sandbell® is vooral een veilig trainingsproduct: De Sandbell® beschadigt de vloer niet en is zacht genoeg om op je voet te laten vallen! Explosieve oefeningen zoals “swings


HYPERWEAR SANDBELL ® EN SANDROPE ®

en snatches” kunnen veilig worden uitgevoerd, ook door mensen die je niet direct een kettle bell of zware dumbell zou toevertrouwen.

S

p e™ Ro nd a

ty

t ba

tle

rope tr ain in

g

SANDROPE™ De SandRope™ geeft je alle voordelen van high intensity battle rope training, maar neemt minder ruimte in beslag, heeft geen ankerpunt nodig én geeft een veel grotere variëteit in oefeningen! De SandRope™ is een neopreen hoes gevuld met zand dat zich in de hoes kan verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam extra wordt uitgedaagd op het gebied van stabiliteit en coördinatie. Waar een standaard heavy battle rope een lengte van 15 - 20 m in beslag neemt, is de SandRope™ met een lengte van slechts 3 m ideaal voor kleinere ruimtes!

Hyperwear’s SandRopes™ zijn gevuld met 14 kg zand, vergelijkbaar met het gewicht van een standaard rope van 15 m en Ø 35 mm. De flexibele neopreen hoes van de SandRope™ met Ø50 mm creëert een stevige en comfortabele grip voor de handen, zonder dat er vervelende vezels los laten zoals bij traditionele battle ropes.

31

MEER WETEN OVER HYPERWEAR SANDBELL® EN SANDROPE®? GA NAAR WWW.MEIJERS.COM

high i nt

e n s i


|

|

Fitnesscentrum LopikF!t - Lopik

meer weten? www.overdevest-audio.nl of tel. 0172 441498


Lopik Fit is door overdevest compleet turn-key ingericht. Hierbij is de opdrachtgever compleet ontzorgd op het gebied van: - Aanvraag vergunningen - Tekenen indeling - Schrijven bouwbestek - Coรถrdinatie en projectleiding verbouwing, luchtbehandeling, loodgieterswerk e.d - Ontwerp interieur en uitstraling met kleurstelling en visuals - Ontwerp en realisatie complete gebouwverlichting - Advisering aankoop fitnessapparatuur, sauna's, zonnebank, ledenadministratiesoftware etc.. - Installatie geluid, beeld, elektra, data, brandmeld, alarm etc. - Complete begeleiding van idee tot opening.

Wilt u ook ontzorgd worden bij uw verbouwing of inrichting? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Curieweg 28, 2408 BZ Alphen a/d Rijn T 0172 441 498 | info@overdevest-audio.nl


Reebok & Les MiLLs

Reebok en Les Mills organiseren groots fitness event in Ziggo Dome Amsterdam: ONE Op zaterdag 7 juni 2014 organiseert Les Mills samen met partner Reebok in Ziggo Dome te Amsterdam het gaafste fitness evenement dat ooit in Europa heeft plaatsgevonden: ONE! Tijdens dit evenement zullen instructeurs, leden en andere sportfanaten uit heel Europa samen genieten van het beste dat Les Mills en Reebok te bieden hebben. In de Ziggo Dome volgen zij overdag te gekke Les Mills workouts, gepresenteerd door de beste trainers ter wereld. ’s Avonds genieten ze tijdens de ‘Colors of ONE’ party van de sound van enkele populaire DJ’s van dit moment, waaronder Quintino en Shermanology. Speciaal voor managers van Les Mills clubs geven niemand minder dan Phillip Mills en Jan Middelkamp een speciale lezing over de toekomst van fitness. Zorg dat ook jouw club aanwezig is op ONE!

34

Reebok is dit jaar een wereldwijde partnership aangegaan met Les Mills. Dat deze merken de handen ineenslaan is een logische stap: Les Mills is marktleider in groepsfitness (bekend als ontwikkelaar van onder andere boDYPUMP, boDYbALANCe, RPM en de GRiT series) en Reebok focust zich al jaren op de fitnessmarkt met een omvangrijk aanbod van kwalitatieve kleding en schoenen.


Reebok & Les MiLLs

Reebok & Les Mills willen sporters inspireren om nog meer fun te beleven aan hun workouts! PROGRAMMA ONE EVENT op zaterdag 7 juni aanstaande zal het oNe event de verwachtingen van bezoekers overtreffen! Wat kun je verwachten van dit fitness event? • Uniek dagprogramma met spectaculaire fitness workouts en special acts • Acht Les Mills choreografen en andere (inter)national top trainers presenteren op oNe • Unieke locatie met het beste licht & geluid van europa: Ziggo Dome - Amsterdam • Mega Reebok clothing store aanwezig op oNe, voor de allernieuwste sportswear • Day-ticket is inclusief ticket voor het feest vanaf 22.00 uur met populaire DJ’s als Quintino • oNe amazing Les Mills experience, powered by Reebok! VOOR WIE IS ONE? Het oNe event is toegankelijk voor iedereen die een uniek fitness evenement vol workouts, fun & dance wil beleven. Dit alles met de meest inspirerende lessen, die worden gegeven door de beste trainers ter wereld. iedereen is van harte welkom, dus je hoeft bijvoorbeeld geen instructeur te zijn om deel te nemen aan oNe. oNe wordt een unieke groepsfitness experience die instructeurs, clubleden en andere deelnemers niet snel zullen vergeten! Tip: kom met een team van je sportschool naar het evenement en beleef oNe samen. EXCLUSIEVE LEZING PHILLIP MILLS & JAN MIDDELKAMP Niemand minder dan Phillip Mills (Ceo & founder van Les Mills international) komt speciaal voor het het oNe event naar Amsterdam om op 7 juni samen met Jan Middelkamp een informatieve presentatie te geven over ‘The Future of Fitness’. Deze lezing is alleen toegankelijk voor Les Mills

clubmanagers en (groeps)fitnessmanagers. Tijdens de lezing van Phillip en Jan geven zij hun kijk op de toekomst van fitness. Diverse aspecten zullen belicht worden, waaronder de toekomst van groepsfitness, retentie en huidige trends in de fitnessbranche. Phillip en Jan zullen na afloop van de lezing ruim de tijd nemen om vragen te beantwoorden, onder het genot van een drankje. Pioniers in de internationale fitness industrie Phillip Mills is één van de pioniers uit de internationale fitness industrie en de drijvende kracht achter het succes van de moderne groepsfitness beleving. in 1980 startte de Nieuw-Zeelandse zoon van Leslie (“Les”) Mills met de ontwikkeling van vooraf gechoreografeerde groepsfitnessprogramma’s waarmee Les Mills nu wereldfaam heeft verworven. Jan Middelkamp is board member van de ‘european Health and Fitness Association’ (eHFA) in brussel. Hij heeft diverse boeken uitgebracht op het gebied van fitness, waaronder “The state of research in the global fitness industry” en “The Future of Health & Fitness”.

MAAK KANS OP EEN REIS NAAR IBIZA! Les Mills clubs hebben een gaaf promotiepakket voor oNe ontvangen, vol met materialen om oNe te promoten onder instructeurs en leden. in het promotiepakket zaten onder andere persoonlijke enveloppen voor de Les Mills instructeurs met daarin een aantal rode polsbandjes, waarmee zij de deelnemers uit hun lessen persoonlijk kunnen uitnodigen voor het oNe event. Door het rode polsbandje te dragen tijdens de laatste masterclass van oNe, de afsluitende “Ultimate Dance Party”, maak je kans op een gratis Les Mills trip naar ibiza voor twee personen! Deze sportieve reis vindt plaats van 6 – 13 september 2014 en is ook voor iedereen toegankelijk: kijk voor meer informatie op lesmills.com. INSCHRIJVEN VOOR ONE inschrijven voor oNe kan heel simpel, via de website www.thisisone.nl: • een dag ticket geeft recht op deelname aan maar liefst 3 Les Mills workouts. • Het dag ticket is inclusief een ticket voor “The Colors of oNe” party die om 22.00 uur start. • betaling van de inschrijving via thisisone.nl geschiedt via iDeal of Creditcard. kijk voor alle informatie over dit unieke event op www.thisisone.nl en schrijf je snel in.

It will be ONE to remember… See you there!

35


lease U wilt investeren in de uitstraling van uw club, maar uw bank niet?

Lease van ledverlichting, geluidsinstallaties, schermen, e.d zijn ook voor uw fitnessclub beschikbaar. Prijsvoorbeeld: lease al een geluidsinstallatie voor groepslessen vanaf € 19,95 per week Geheel complete geluidsinstallatie inclusief :

va

ek per we

- Bediening met slechts twee knoppen - Krachtige luidsprekers - Afspelen vanaf CD, USB, tablet, smartphone en ieder ander medium

US

R H OU D S E RV I

- Zonder aanbetaling

DE

EN

- Apparatuur staat niet op uw balans, dus geen afschrijving

I E F ON

- Onderhoud en service gedurende de looptijd

CE

19,95 naf €

I NC

L

Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Bel (0172) 441 498 of kijk op www.overdevest-audio.nl/lease

GELUID | VERLICHTING | BEELD | GEUR | AKOESTIEK | PROJECTEN | GELUIDSMETINGEN

Overdevest Audiovisueel Curieweg 28 | 2408 BZ Alphen a/d Rijn T 0172 441 498 | info@overdevest-audio.nl


De VacuStep

Probleemzones bestrijden met de vacustep Het is een bekend probleem voor veel mensen: afvallen lukt wel, maar bij de probleemzones buik, billen en benen is er weinig te zien. de vacustep Infrarood, de nieuwe en verbeterde versie van de vacustep, pakt juist deze zones aan. Importeur Harry korten van real wellness vertelt er alles over.


tekst | Waldien Burger fotograe | Aschwin Snel / Harald Lakerveld

“V

Finesse Bodyline Clinic

oorgoed van uw vetrolletjes af”

Centraal gelegen in Nederland, in Woerden, is Finesse Bodyline Clinic bv gevestigd. De kliniek maakt gebruik van hypermoderne apparatuur en de nieuwste behandelmethodes voor onder meer het verwijderen van hardnekkige vetrolletjes, overgewicht en huidverstrakking. Finesse Bodyline Clinic biedt de modernste behandelingen op het gebied van cosmetische ingrepen en behandelingen zonder dat er operatieve ingrepen, narcose en littekens aan te pas komen.

“Wat ik ook doe, ik blijf niet tevreden met bepaalde gebieden!” Herkent u deze uitspraak? Bij Finesse Bodyline Clinic in Woerden worden cosmetische behandelingen uitgevoerd zonder operatie. Cor Kok en zijn team van artsen en verpleegkundigen zijn BIG-geregistreerd. “Het is belangrijk dat de behandelingen door medisch deskundigen worden gedaan.” Dat Finesse Bodyline Clinic het góed doet blijkt uit het feit dat er in de afgelopen 6 jaar meer dan 3000 behandelingen met succes zijn uitgevoerd. “Negen van de tien klanten zien we hier nooit meer terug. In die zin doen we dus niet aan klantenbinding. We gaan voor blijvend resultaat en slagen daarin.”

Voor elke klant die bij ons één of meerdere behandelingen met UltraShape, Kryokontur of Ultherapie ondergaat ontvangt u € 100,00 bij vermelding van code: S&B238154

“Negen van de tien klanten zien we hier nooit meer terug. In die zin doen we dus niet aan klantenbinding. We gaan voor blijvend resultaat en slagen daarin.” UltraShape De UltraShape maakt gebruik van een ultrageluid om vetcellen af te breken. Men kan het vergelijken met een niersteenvergruizer. Vetcellen worden behandeld met Ultrageluid. De wand van de vetcellen valt hierdoor uiteen. De behandelingen geven hetzelfde blijvende resultaat als plastische chirurgie, maar dan zonder de risico’s en littekens van een operatie. Facelift zonder operatie “Ook de Ultherapie, waamee we huidverstrakkingen uitvoeren, werkt met geluidsgolven,” vervolgt Cor. “Hierdoor verbetert de elasticiteit van je huid, wordt hij gladder en steviger.” Cryolipolyse Finesse Bodyline Clinic werkt uitsluitend met professionele medische apparatuur. Deze is medisch verantwoord en geheel veilig. “Met de Kryokontur kunnen wij een groter gebied in één keer behandelen. Bovendien is de temperatuur van 2 graden boven nul exact in te stellen. Hierdoor zijn er geen complicaties als blaarvorming en bevriezingsverschijnselen. Hogere segment Met de behandelingen richt Finesse Bodyline Clinic zich op het hogere segment in de markt. De prijzen voor een UltraShape-behandeling zijn vanaf ca. 900 euro. Behandelingen vinden altijd plaats na een eerste vrijblijvend en kostenloos gesprek en een persoonlijke offerte op maat.

Mooi zonder operatie Voor meer informatie: Finesse Bodyline Clinic bv Pompmolenlaan 19-A 3447 GK Woerden

0348-409199

info@nessebodylineclinic.nl www.nessebodylineclinic.nl


De VacuStep

De VacuStep is al jaren vertegenwoordigd in diverse sportcentra, afvalclubs en zonnebankcentra in Nederland. Het is een apparaat met vacuüm-therapie, waarbij de bloedcirculatie in het lichaam geactiveerd wordt. Degene die het apparaat gebruikt, krijgt een speciale rok aan en gaat dan een half uur matig intensief steppen. Importeur Harry Korten vertelt: “Het is meer dan alleen het apparaat. Mensen krijgen een speciaal voedingsprogramma en krijgen goede begeleiding. Ze mogen absoluut geen dieet volgen tijdens de kuur, want dat werkt niet. Wie de kuur strikt volgt, ziet na een maand een duidelijk resultaat. Bij de nieuwe VacuStep Infrarood is dat resultaat nog beter.” Infrarood Door de toevoeging van infrarood heeft de nieuwe VacuStep nog meer effect op de vetcellen in het lichaam. Harry legt uit: “er is gekozen voor de onzichtbare, koude infraroodtechniek. Deze gaat veel dieper in de huid, waardoor ook de dieperliggende lagen worden bereikt. Doordat je tegelijkertijd beweegt, wordt de doorbloeding optimaal gestimuleerd. afvalstoffen kunnen hierdoor het lichaam sneller en eenvoudiger verlaten.” Doordat men op een laag tempo stept, spreekt het lichaam de overtollige vetcellen aan. Naast een betere doorbloeding wordt dus ook de vetverbranding gestimuleerd. resultaat “De VacuStep is met name geschikt voor vrouwen”, vertelt Harry. “Dat komt door hoe het vrouwelijk lichaam in elkaar zit. Vrouwen hebben het meeste baat bij het gebruik van de VacuStep Infrarood.” een kuur met de VacuStep duurt gemiddeld een maand. Voor een optimaal resultaat moet de gebruiker

vijf keer per week een half uur bewegen met het apparaat. Ook dient het bijbehorende voedingsprogramma gevolgd te worden. “Na die maand is het resultaat duidelijk zichtbaar: gemiddeld verliest men één tot twee kledingmaten. Het is duidelijk te zien aan het aantal centimeters.” De VacuStep is daarnaast ook geschikt om fitter te worden en om blessures te behandelen, dankzij het infraroodeffect. actIe Om fitnesscentra, afslankclubs en zonnebankcentra kennis te laten maken met de vernieuwde VacuStep, heeft Real Wellness samen met producent Rolo Sports een spectaculaire actie bedacht. De bedrijven die al een VacuStep hebben, kunnen deze inruilen voor de nieuwe variant tegen een zeer scherpe prijs. “We willen nog veel meer mensen laten profiteren van de voordelen van deze methode. Daarom hebben we een grote campagne opgezet om deze aan de markt te presenteren. Onze huidige klanten kennen de voordelen natuurlijk al, dus willen we hen de mogelijkheid bieden tot een gunstige inruilactie.”

(De vetverbrander voor billen, buik en benen)

Ook is er een speciale voordeelkaart voor de consument, waarbij zij de mogelijkheid krijgt om de kuur ‘terug te verdienen’. “Via online aankopen wordt een percentage van de aankoop overgemaakt naar de betreffende studio. Daar wacht dan een waardebon. een goede manier van klantenbinding.” GemotIveerd Wie kiest voor de nieuwe VacuStep Infrarood, krijgt ook een uitgebreide producttraining op locatie. De importeur vindt het belangrijk om hier tijd en aandacht aan te besteden. “een goede training is van groot belang. Het zorgt ervoor dat medewerkers het apparaat tot in de puntjes leren kennen. Bovendien zien ze dan wat er allemaal mogelijk is en raken ze enthousiast en gemotiveerd. Op die manier kunnen ze het ook beter ‘verkopen’ aan de consument, waardoor het bedrijf de investering snel terugverdient.” Harry wil mensen graag het plezier in bewegen teruggeven, samen met de klanten die hij door heel Nederland bedient. “Het is slechts één maandje investeren in jezelf. en je wordt fitter, vitaler, gezonder en slanker, wat wil een mens nog meer?” duItse kwalIteIt De fabriek en showroom van de VacuStep Infrarood staan in Duitsland. De producten zijn dus van echte europese kwaliteit. Harry heeft nauw contact met de producent. Bij vragen of storingen is er dus altijd snel een oplossing. “We hebben ook een eigen servicemonteur. Ik vind namelijk dat je altijd voor klanten klaar moet staan als je zo’n product aanbiedt.” Het nieuwe apparaat is in Duitsland uitgebreid getest en de reacties zijn lovend. “Het is echt weer een stap verder. Dit maakt diëten overbodig, dit is een veel gezondere manier om aan je lichaam te werken.”


medical personal trainer

De Rehaboom als model voor de Personal Trainer (MPT) ®

door toine van de Goolberg

2. imitatie

VARIATIE VooR DE skIëR

De Rehaboom®, revalidatie stroomschema kent 26 opbouwstappen. In de vorige editie van BodyBiz is in het kort de eerste stap stabilisatie besproken. Hieronder volgt een uitwerking van de tweede stap imitatie. Imitatie oefeningen zijn functionele oefeningen, slow motion uitgevoerd. De essentie is om, vooraan in de Rehaboom®, specifieke bewegingen langzaam uit te voeren. Er wordt gekeken of de totale bewegingsuitslag (full range of motion) al beschikbaar is. Het Rehaboom element nummer 1 is stabiliteit, de voorgaande stap. Vaak wordt er een combinatie van beide elementen (stabiliteit + imitatie) binnen de revalidatietraining uitgevoerd. Afwisselend een stabiliteitsoefening direct gevolgd door een imitatie oefening.

EnIgE VooRBEElDEn VAn IMITATIE oEfEnIngEn zIjn: • • • • • •

oefenstof binnen het loop aBc Werp oefeningen racket oefeningen Voetbal oefeningen slagkracht volleybal etc.

WAARoM Is HET quA MusculATuuR unDERloADED de bewegingen worden met langzame lage intensiteit uitgevoerd, daardoor is het meer een leerproces dan een conditioneel element. tijdens de oefeningen wordt de noodzakelijke range of motion en spiertonus aangebracht. Het is zeer geschikt als warming-up exercises, mits op het einde geplaatst.

BEsPREkIng VAn DE oEfEnsTof

AlPInEskIën • • • •

Vanaf de zachte mat wordt er op de grote gymbal gesprongen er wordt direct de skihouding aangenomen de duur van de belasting is maximaal 20 seconden (fosfaatpool systeem) na elke herhaling wordt een versnellingsloop van 40 meter uitgevoerd, die vloeiend wordt opgebouwd tot 95% van het maximum (één serie van 5 herhalingen)

40

• Jump over de grote gymbal en landing op de Bosubal (of gewoon landen op de grond) • de bewegingsstructuur is overeenkomstig de skipositie • de omvang is wederom 1 serie van 5 herhalingen, met een belastingduur tot circa 20 seconden, gekoppeld aan een versnellingsloop met rustig terug wandelen • Variatie in de vorm van zijwaartse sprongen, zie foto’s kastenserie


medical personal trainer

ToEPAssIngEn BIj PARAlyMPIscHE ToPATlETEn (sPRInT/sPRIngEn)

deze oefenstof vraagt naast concentrische explosieve kracht, stabiliteit en de houding tijdens het afdalen. natuurlijk wordt zowel links als rechts getraind. omvang 1 serie van 5 herhalingen, zoals voorgaande oefenstof.

Bij deze atleten wordt identiek gewerkt binnen stabiliteit en imitatie. Fitte atleten gebruiken het op het einde van de warming-up en geblesseerden zien dit als de eerste stappen van een specifieke revalidatie.

suzan Verduijn (paralympische atlete) werkt hier aan techniek lopen middels sprintprothese. Zij maakt een walking lunge op de witte lijn en stapt ver uit. Zaken zoals paslengte, smal spoor wordt met de olympische halter (20 kg) uitgevoerd. Bijvoorbeeld: • 3 series, 5x links + 5x rechts, seriepauze 2-3 minuten, aansluitend altijd versnellen.

tom Fugers, voormalig nederlands recordhouder paralympisch, toont hier een skipping met stop op commando. de essentie is om de sprinttechniek te imiteren. aandachtspunten zijn: • Voorvoet landing • romp rechtop • Zwaartepunt hoog • Zwaaibeen spits voor • Bovenbeen horizontaal • onderbeen/ prothese verticaal Variaties in richting, voor, zij, links, rechts, achter

41


Fibo

Hal 6 / D31

fitness workout Willem van Riemsdijk Tel.: 0031 (0) 78-6736304 Mob. 0031 (0) 653 381914 www.efighting.nl willem@magicfitness.nl


medical personal trainer

DE sPElsPoRTWERElD Hier zijn ook veel voorbeelden te noemen zoals tonusopbouw, gevolgd door trainen aan de bal.

sTAP 3 uIT DE REHABooM® kRAcHTuITHouDIngsVERMogEn Is HET onDERWERP VAn HET VolgEnDE ARTIkEl Krachtuithoudingsvermogen is een belangrijke stap binnen de wondgenezing. Volgens het Kracht revalidatie systeem (Krs) nummer 1 t/m 5 wordt geleidelijk het spierweefsel geremodelleerd, vooral door tussenkomst van zuurstof.

oEfEnsTof zIE ook: Hier zien we patrick paauwe, voormalig voetballer bij o.a. Feyenoord, een tonusopbouw oefening doen, die een grote range of motion vraagt. ideaal als voorbereiding op bijvoorbeeld pass- en trapvormen.

• Website: www.toinevandegoolberg.nl • Twitter: www.twitter.com/Toinevdgoolberg • facebook: www.facebook.com/ toine.vandegoolberg

DE EInDVoRM, EEn ‘lAngE’ BAl oP TEcHnIEk scHIETEn de taak van de fysieke trainer en hersteltrainer de rehaboom® heeft in totaal 26 stappen. nodig voor de opbouw/herstel van letsels en voor de (weder)opbouw van de conditie. natuurlijk heeft de sporter niet alle stappen nodig. dit hangt af van onder andere: • sportaard • leeftijd sporter • periode van het jaar • niveau sporter/tijdinvestering deze elementen zijn al eerder bij de bespreking van de rehaboom® genoemd. elke personal trainer zal de vaardigheden en achtergrond van de rehaboom® aanpak goed kunnen toepassen. immers, personal trainers zijn fysieke trainers en revalidatietrainers.

43

oVer de aUteUr toine van de Goolberg is eigenaar van het international institute for training (iit). Hij was fysieke trainer bij het 1ste team van Feyenoord en is docent bij avans+ opleidingen, npi en de erasmus Universiteit.


Gaat u deze zomer ook even lekker op vakantie? Bereid uw team goed voor met de nieuwste marketingconcepten en u kunt uw zaak zonder zorgen aan hen overlaten. Greinwalder & Partner Consulting | Marketing


HIDDEN PROFITS

Top 5 e-mailmarketingtips die je meteen kunt toepassen Een mailing is nog steeds de makkelijkste en snelste manier om een groot deel van al je leden te bereiken. Maar alleen met een mail sturen, haal je jouw doelstelling niet. De doelstelling is immers niet gericht om de mailing in de inbox te krijgen. Maar juist om de mailing te laten openen, doorklikken en bijvoorbeeld een aanmelding voor een cursus te krijgen. Hoe je hiervoor zorgt? In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je meer uit je mailing haalt.

1. WAT WIL JE MET JE MAILING BEREIKEN? Dit is de leidraad van je hele mailing. Bedenk dus goed wat je wilt bereiken met je mailing. Wil je informeren, laten doorklikken of juist aanmelders genereren? Afhankelijk van je doelstelling, bepaal je hoeveel onderwerpen je in de mailing zet. Mijn tip: nooit meer dan 3 tot 4 onderwerpen per mailing. Hoe meer onderwerpen, hoe meer je de focus kwijtraakt voor de echt belangrijke zaken. Leuk dat je nieuwe Spinningfietsen hebt, maar bewaar dit voor je social media.

4. MAAK GEBRUIK VAN TUSSENKOPJES EN DUIDELIJKE LINKS Je hebt iemand eindelijk zover om je mailing te openen. Nu moet de inhoud van je mailing nog goed zijn. Hoofdregel om te onthouden: mensen scannen. En dan vooral de kopregel, tussenkopjes en linkjes. Want die vallen op. Bekijk de vorige afbeelding nog eens. Wat valt er op? “5 kilo kwijt voor Pasen”, de afbeelding die staat voor afslanken, de actie in bullets, “aantrekkelijk voor VGZ verzekerden” en aanmelden. Zonder de tekst gelezen te hebben, heb je de kern al te pakken.

2. ZORG ERVOOR DAT JE MAILING OPVALT IN EEN VOLLE INBOX! Gemiddeld ontvangt de Nederlander 96 mails per week. Dat komt neer op 14 mails per dag. Van die 14 mails wil je natuurlijk wel dat die van jou geopend wordt. Hiervoor zijn 2 tools extreem belangrijk: de afzender en de onderwerpregel. Eerst de afzender. Kijk zelf eens naar je inbox. En bedenk welke mails jij eerder opent, die van een bekende naam of die van bijvoorbeeld Vakantieveilingen. Verstuur daarom niet de mailing vanuit alleen de clubnaam. Maar verwerk daarin ook de naam van een werknemer die gezien wordt door de leden. Zoals de clubmanager, baliemedewerker of fitness instructeur. Bekijk onderstaand voorbeeld maar eens. Lijkt me duidelijk toch?

Wat ik vaak zie op websites en nieuwsbrieven bij linkjes: klik hier voor de website. Klik hier? En dan, wat gebeurt er? Niet echt duidelijk dus. Link daarom naar het onderwerp. Bijvoorbeeld: Meld je aan voor de cursus. 5. LAATSTE TIP: ZORG VOOR EEN CALL TO ACTION Je bent weer een stap verder. De mailing is geopend, de actie is gelezen en je hebt de interesse gewekt. Nu nog de laatste stap, de aanmelding! Dit kun je doen met een duidelijk aanmeldknop en 1 of 2 linkjes in de tekst. En vergeet vooral niet het formulier op je website waar je naartoe linkt. Anders heb je al je moeite voor niets gedaan. En dat zou toch zonde zijn of niet? BONUSTIP: METEN = WETEN Al deze tips doorvoeren levert jou een betere mailing op. Maar hoeveel beter? Dat weet je alleen als je de statistieken van je mailing analyseert. Op basis hiervan kun je weer verder optimaliseren. En dus meer omzet uit je e-mailmarketing halen.

Net zo belangrijk om je email geopend te krijgen, is de onderwerpregel. Deze moet de ontvanger triggeren om de mailing te openen. Maar bovenal voldoen aan het verwachtingspatroon. Geef in de onderwerpregel het hoofditem van de mailing aan. Elke ontvanger bekijkt de mailing met de gedachte: “what’s in it for me?” Is dit een aanbieding voor leden om te starten met de Milon Cirkel? Noem dit in de onderwerpregel en zorg dat dit item bovenin de mailing staat. 3. BEDIEN AL JE ONTVANGERS OP DE JUISTE MANIER! Uit onze benchmark blijkt dat 45%-55% de mailing mobiel opent. Daarom is een responsive mailing een tool die je wilt hebben. Bekijk dit voorbeeld eens. links een artikel voor desktop. Rechts de versie voor mobiel. mobiel-voordelen: je hoeft niet te scrollen naar rechts, de aanmeldknop is groot genoeg om aan te tikken en ook het delen via social media staat duidelijk in beeld.

Pascal Amersfoort

Google Qualified en e-mailmarketing deskundige binnen Hidden Profits

45


De fitnessvoordeelpas is al 143 keer succesvol gekoppeld met deze kwalitatieve leveranciers

LAAT UW BETALINGEN NU MAAR KOMEN! s

p p A m y G

Virtuagym

Boss

Control plus Vreugd

Dewi DMS

Coach LogiďŹ t

FITapp4you

Comped

Wilt u ook de meest professionele voordeelpas inzetten voor ledenbehoud?

vOOR MEER INFORMATIE KIJK OP FITNESSVOORDEELPAS.NL OF BEL 024 - 8480726


Minder tijd Meer resultaat Meer rendement Het komt u vast niet onbekend voor. Ledenaantallen staan voortdurend onder druk, de concurrentie wordt steeds groter en de nieuwe prijs van fitness ligt stukken lager dan uw huidige abonnementsprijs. Leden zeggen op omdat ze geen of te weinig tijd hebben of dat ze niet meer gemotiveerd zijn om te komen sporten. Maar hoe onderscheidt u zich op dit moment ten opzichte van anderen in de markt? Met alleen een investering in nieuwe apparatuur bent u er nog lang niet. Innovex Fitness biedt daarom HumanSport®. Met dit revolutionaire concept op basis van kabeltraining wordt niet alleen getraind zoals het menselijk lichaam gebouwd is om te trainen, maar het rendement ligt vele malen hoger dan bij conventionele fitnessapparatuur. Het HumanSport concept van Innovex Fitness biedt naast 6 apparaten die door 12 mensen tegelijkertijd gebruikt kan worden veel meer:

• Trainen en opleiden van uw verkoopadviseurs

• Trainen en opleiden van uw instructeurs

• Uitgebreid marketing & communicatie pakket

• 5 jaar volledige garantie

• Niet goed? Geld terug*

*vraag naar onze voorwaarden

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2014 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac®, the Star Trac® logo and HumanSport® are registered trademarks of Core Industries, LLC. Lock n Load® is a registered trademark of Innovative Strength Technology, LLC.

BodyBiz Mei - Human Sport.indd 1

15-05-14 12:15


Nautilus HealtH Club & iNNovex FitNess

‘gym 80 is voor mij nog steeds het summum van fitness’

BeleVinG eén van de belangrijkste zaken bij een sportclub is de routing, vertelt Danny. “Die is echt leidend. Daarom hebben wij ook meteen bij binnenkomst de kinderopvang. Mensen kunnen eerst hun kind wegbrengen en vervolgens gaan sporten. verder is het belangrijk dat je verschillende ‘wauw’-momenten hebt: bij binnenkomst, de bar, het zwembad, de fitnesszaal… Dan krijg je een echte beleving.”

op bezoek bij Nautilus Health Club

Kansen creëren en communities vormen Samen sporten leidt tot verbondenheid, weet sportclubeigenaar Danny van Dijk. Hij gelooft in het opbouwen van ‘small communities’ en is daar actief mee bezig in zijn nautilus Health club te nijkerk. innovex is voor hem méér dan een leverancier en fungeert als een sparringpartner bij de ontwikkeling van het bedrijf.

Het bedrijf van Danny van Dijk draagt niet voor niets de naam ‘Health Club’. er is namelijk veel meer te doen dan alleen fitness. Dat wordt meteen duidelijk zodra je het pand in Nijkerk binnenstapt. Je komt terecht in een wellness-achtige sfeer, maar achter die eerste indruk zit nog veel meer verscholen. VlieGenDe Start Danny en zijn broer besloten in 1999, vers afgestudeerd, om een fitnesscentrum te beginnen. Danny vertelt: “Het was toen nog een goede tijd, er was voldoende markt voor fitnesscentra. Met name in NoordoostNederland. Daar zijn we dus op zoek gegaan

naar een pand. We kregen een telefoontje uit Nijkerk en konden daar een pand betrekken.” Na een grote verbouwing, waarbij de broers veel zelf hebben gedaan, was Nautilus Health Club een feit. “Je moet je bewijzen in het begin, vooral in een kleine gemeenschap als Nijkerk. Mensen zijn hier toch wat terughoudend. Maar na twee jaar zaten we op tweeduizend leden, een vliegende start dus.” in 2006 groeide de club uit zijn jasje en werd het tijd voor een nieuwe locatie. een oud schoolgebouw aan de oude barneveldseweg bleek de ideale plek. “een gebouw moet je een bepaald gevoel geven. Hier is veel licht, de locatie is goed en het pand heeft veel mogelijkheden.”

48

ZWemleS Naast een grote fitnesszaal heeft Nautilus een zwembad, diverse zalen voor groepslessen, een spinning® zaal (“eén van de mooiste van Nederland”, zegt Danny) en een indoor soccerzaal. Het is een bewuste keuze om diverse activiteiten aan te bieden. “Neem het zwembad bijvoorbeeld. Mijn zoons zaten zelf op zwemles, maar daar was ik niet tevreden over. ik dacht: dat kan beter. Wij hebben een zwembad dat heel geschikt is voor zwemlessen. We hebben er een tribune bij gebouwd en het zwembad heeft een heel open karakter. ouders kunnen blijven kijken, maar kunnen ondertussen ook gaan sporten of werken in onze bar. Daarom hebben we ook gratis wifi en een speelhoekje voor de andere kinderen.” Door zwemlessen te gaan aanbieden, heeft Nautilus er een compleet nieuwe doelgroep bij gekregen. in de overige uren wordt het zwembad ook gebruikt voor aquasports en wellness. DoelGroepen ook met de indoor soccerzaal wilde Danny een nieuwe doelgroep aanspreken. “De voetbalverenigingen die tijdens de winterstop toch graag willen voetballen bijvoorbeeld. We hebben een groot indoor-voetbalveld aangelegd, compleet met tribune. Dit moet nog een beetje gaan groeien qua publiek. er worden nu ook veel kinderfeestjes gegeven, daar is het ook een ideale ruimte voor.” De sportclub heeft tevens een binnenplaats waar tot voor kort nog weinig gebruik van


Nautilus HealtH Club & iNNovex FitNess

werd gemaakt. Daar komt binnenkort verandering in, want Danny besloot in te springen op de nieuwe trend van bootcamp. Hij vertelt: “Hier komt een compleet circuit te staan. ook gaan we touwen en netten ophangen. Het is meer dan alleen bootcamp, er komt ook een stukje CrossFit en GRit in terug. Met dit terrein kunnen we straks alle kanten op.” Hij spreekt hiermee de mensen aan die graag buiten sporten, in plaats van in de sportschool. “Zij kunnen een strippenkaart kopen voor bootcamp en

gestart: simply Fitness. in een apart deel van ons complex hebben we een ruimte ingericht met goede, maar meer eenvoudige apparatuur van star trac® en krachtapparatuur.” bij simply Fitness kan men onbeperkt sporten tegen een laag tarief. Summum Wie meer luxe en high-end-apparatuur wil, kan terecht in de uitgebreide fitnesszalen van Nautilus. De kleurrijke zaal heeft een frisse, dynamische uitstraling. De keuze in

‘Gezellig een kop koffie drinken hoort daar ook bij, daarmee creëer je dat groepsgevoel’ hoeven geen abonnement op de club te nemen. De mensen die al een abonnement hebben, kunnen tegen een kleine bijbetaling ook meedoen aan de bootcamps.” Small communitieS Het valt niet te ontkennen dat de fitnessmarkt in een lastige periode zit. Het is voor sportscholen steeds moeilijker om zich te onderscheiden. Danny denkt dat het opbouwen van ‘small communities’ het verschil kan maken. Hij legt uit: “Je moet mensen aan je bedrijf zien te binden. Dat kun je doen door eigen groepen te creëren, zoals zo’n bootcampgroep. Die mensen hebben een gezamenlijke passie die ze in jouw bedrijf uitoefenen.” Met de afvalgroep die hij begeleidt heeft hij al gemerkt dat dit werkt. “Ze zijn samen bezig met het afvallen, onder goede begeleiding van ons. Dat houdt niet op na het sporten. Gezellig een kop koffie drinken hoort daar ook bij, daarmee creëer je dat groepsgevoel.” Simply FitneSS ook de opkomst van de zogenaamde basicsportscholen is niet aan Danny voorbij gegaan. Hoewel hij nog niet concreet last heeft van de concurrentie, heeft hij toch al stappen ondernomen. “We zijn zelf in dat gat gesprongen en zijn ons eigen basic-concept

apparatuur is zeer ruim. bovendien zijn er nog aparte zalen voor krachttraining en circuitfitness. Danny heeft al sinds het begin van zijn carrière contact met innovex Fitness

en is meer dan tevreden over de kwaliteit. “We hebben hier krachapparatuur van gym80 staan, voor mij nog steeds het summum van fitness. Die apparatuur is gewoon fenomenaal gefabriceerd.” Sparren innovex Fitness levert niet alleen de apparatuur aan Nautilus, maar wordt door Danny ook vaak om advies gevraagd. “ik heb regelmatig contact met de eigenaar Cees van toor. Hij is een echte ondernemer en ziet vaak dingen die je zelf niet meer ziet. Hij heeft er een goede kijk op en legt de vinger op de zere plek, dat is leerzaam.” Danny blijft zijn best doen om zijn bedrijf continu te vernieuwen, hoewel dat in deze tijd soms lastig is. “Je moet steeds meer doen om hetzelfde te verdienen. Maar wij blijven zoeken naar nieuwe kansen en investeren. innovex is daarbij een waardevolle sparringpartner.”

Nautilus Health Club

innovex Fitness

oude barneveldseweg 65c 3862 Ps Nijkerk 033 - 245 78 00 www.nautilushealthclub.nl info@nautilushealthclub.nl

scheldeweg 3 3144 es Maassluis 010 59 26 774 www.innovexfitness.nl info@innovexfitness.nl

49


www.innovexfitness.nl

De Turbo Trainer van Star Trac is een met lucht aangedreven fiets waarmee tegelijkertijd het boven- en onderlichaam getraind kan worden door middel van een speciaal ontwikkeld isokinetische weerstandsmechanisme. Het vliegwiel verplaatst lucht met een snelheid die overeenkomt met het inspanningsniveau van de gebruiker; hoe harder het vliegwiel draait, hoe groter de isokenetische weerstand.

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2014 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. SPIN®, Spinning®, Spinner®, the Spinning® logo, eSpinner®, Spinpower™ and Spinner® Blade ION™ is a trademark of Mad Dogg Athletics, Inc.

BodyBiz maart - Turbo Trainer.indd 1

15-05-14 13:38

Bod


www.innovexfitness.nl

Excellent software for excellent hardware

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl

13:38

BodyBiz april - software.indd 1

15-05-14 13:33


www.innovexfitness.nl

OUTDOOR WITH UNLIMITED POSSIBILITIES

Monkey Bars

Press Station

Wall Bars

Stepper

Abdominal Trainer

Parallel Bars

Human Flag

Dip Station

Pull up Station

Scaler Climbing Net

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl

BodyBiz - Mei - IQ-outdoor.indd 1

15-05-14 12:57


Spinning® en Star Trac® blijven gericht op oplossingen die je bedrijf laten groeien met een innovatie waarmee we voorop lopen in Indoor Cycling. Met de nieuwe Spinner® NXT Black Belt™ is het nu ook mogelijk om vloeiend en stil te rijden door middel van een riemaandrijfsysteem. Ook al is een kettingaandrijving onze basis, is er een groeiende vraag naar de functie en het gevoel van een riemaandrijfsysteem. De Spinner NXT Black Belt biedt deze functionaliteit in een robuust, iconische ontwerp.

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2014 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. SPIN®, Spinning®, Spinner®, the Spinning® logo, eSpinner®, Spinpower™ and Spinner® Blade ION™ is a trademark of Mad Dogg Athletics, Inc.

12:57


CS HI GR AP siz e)

ct ua l

P 02 IN DE NE R or CE k p M BL rin BE AD ts R 10 2 E B 0% 01 IK E (a 3

• Hartslag

Ar

tw

S

• Wattage • RPM • Tijd • Kcal • Afstand Eenvoudige, intuïtieve computer met gemakkelijk display. Gegevens real-time en in samenvatting modus te bekijken.

Geïntegreerd vermogens (Watt) systeem wat gebruik maakt van een spanningsmeting technologie waardoor de meest nauwkeurig meting gegeven wordt.

Groen, zelf aangedreven vliegwielgenerator wat batterij verbruik vermindert en waardoor de achtergrondverlichting van het computerscherm altijd aan kan blijven. Batterijen vervangen is dus niet meer nodig.

Spinning® combineert wederom geavanceerde technologie en uitgebreide educatie met de lancering van de Spinner® Blade IONTM, geproduceerd door Star Trac®. Nauwkeurige meting van kracht via een spanningmeting technologie ondersteund door het SPINPower® programma.

Neem voor meer informatie contact op met Innovex Fitne via 010 - 592 67 74 of sales@innovexfitness.nl

©2014 Star Trac. All rights reserved. Star Trac and the Star Trac logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. SPIN®, Spinning®, Spinner® and the Spinning® logo are registered trademarks of Mad Dogg Athletics, Inc.

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2014 Star Trac. All rights reserved. Star Trac and the Star Trac logo are registered trademarks of Core Industries. SPIN®, Spinning®, Spinner®, the Spinning® logo , eSpinner®, SPINPower® and Spinner® Blade ION™ are registered trademarks of Mad Dogg Athletics, Inc.

BodyBiz Mei - Blade ION.indd 1

15-05-14 12:30

Bod


www.innovexfitness.nl

BOXMASTER

®

ROUND 2

ROUND 1

7 Round Workout

ROUND 3

Each Round 2

• 90 seconds of striking designated combo • 90 seconds of active recovery

Active recovery can include activities like : • Body weight squats • Jump rope • Crunches • Planks

• Jumping Jacks • Running in place • Dumbbell squat presse LEFT JAB

1

ROUND 4

LEFT JAB

1

STRAIGHT RIGHT

+

2

HIGH LEFT HOOK

+

3

1

STRAIGHT RIGHT

LEFT JAB

2

1

+

LEFT JAB

4

1

STRAIGHT RIGHT

+

2

HIGH LEFT HOOK

+

3

RIGHT UPPERCUT

+

STRAIGHT RIGHT

+

2

+

RIGHT HOOK

STRAIGHT RIGHT

3

2

ROUND 6

ROUND 5

HIGH RIGHT HOOK

+

LEFT JAB

+

5

6

HIGH LEFT HOOK

RIGHT UPPERCUT

LEFT UPPERCUT

+

5

+

3

+

HIGH LEFT HOOK

+

3

STRAIGHT RIGHT

2

+

ROUND 7

STRAIGHT RIGHT

LEFT JAB

2

1

2

RIGHT UPPERCUT

LEFT UPPERCUT

STRAIGHT RIGHT

+

+

6

+

5

HIGH LEFT HOOK

+

3

STRAIGHT RIGHT

+

2

®

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2014 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. BoxMaster is a registered trade mark held by Fightmaster Pty Ltd COMPANY AUSTRALIA.

12:30

BodyBiz - Mei - BoxMaster.indd 1

15-05-14 13:26


www.innovexfitness.nl

De Turbo Trainer van Star Trac is een met lucht aangedreven fiets waarmee tegelijkertijd het boven- en onderlichaam getraind kan worden door middel van een speciaal ontwikkeld isokinetische weerstandsmechanisme. Het vliegwiel verplaatst lucht met een snelheid die overeenkomt met het inspanningsniveau van de gebruiker; hoe harder het vliegwiel draait, hoe groter de isokenetische weerstand.

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2014 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. SPIN®, Spinning®, Spinner®, the Spinning® logo, eSpinner®, Spinpower™ and Spinner® Blade ION™ is a trademark of Mad Dogg Athletics, Inc.

BodyBiz maart - Turbo Trainer.indd 1

15-05-14 13:38


KORT NIEUWS

Astro interieur bv

Al jaren een vertrouwd adres!! Astro interieur is al jaren een begrip in fitness Nederland. Een bedrijf wat met de tijd mee gaat en een constante betaalbare kwaliteit garandeert. Dit is een concept om de bijna achterliggende recessie te lijf te gaan. Wij maken naast onze bekende lockers (de goedkoopste van Nederland) natuurlijk ook alle andere voorkomende meubels. Of het nu gaat om een entree balie of een complete inrichting. Bij Astro interieur kunt u voor alles terecht.

Wij adviseren u graag van af het beging van uw nieuw- of verbouw. Binnen ons bedrijf hebben naast competente mensen in de werkplaats ook een uitstekende binnenhuis architect/cq tekenaar. U kunt dus van ons een goede begeleiding verwachten van de tekentafel tot oplevering.

Graag maakt onze vertegenwoordiger, geheel vrijblijvend, een afspraak met u. Want niet geschoten is altijd mis. Ja toch!!

Met vriendelijke groeten, Astro interieur

BODY BIKE lanceert nieuwe innovatie: VismoX

DE VOORDELEN VAN VISMOX ZIJN: • Leden kunnen hun werkelijke inspanning direct live op het scherm zien (wattage, hartslag etc.). • Alle gegevens kunnen worden weergegeven op een groot scherm tijdens de les. • Coaching door de instructeur wordt eenvoudiger: instructeurs kunnen leden direct coachen op basis van wattage en hartslag. ALLES IN DE CLOUD BODY BIKE VismoX®biedt talloze mogelijkheden voor clubeigenaren, instructeurs, clubleden en recreatieve atleten. Het verhoogt het retentiecijfer voor clubs, het bevordert de creativiteit van instructeurs en het geeft een volledig overzicht van ALLE workout activiteiten, zowel indoor als outdoor. Alles wordt opgeslagen in de Cloud.

!! In

L

o

ijf?

dr

be

c

k

e

rs

WAT IS VISMOX? VismoX is een nieuwe en baanbrekende software oplossing voor BODY BIKE indoor cycles en zal een revolutie in de indoor cycling wereld teweegbrengen.

uw

Dit jaar krijg je een compleet nieuwe kijk op indoor cycling. Letterlijk! Al ruim een jaar krijgt Studion, exclusief distributeur van de BODY BIKE in de Benelux, geweldige reacties op de BODY BIKE Connect en gebruikers zijn erg enthousiast over de nauwkeurige Watt informatie. Veel clubs hebben aan Studion gevraagd wanneer zij dit kunnen visualiseren en dat kan nu met VismoX!

Neem voor meer informatie over VismoX contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of stuur een e-mail naar info@studion.nl.


DE MEEST GEBRUIKTE EN GEACCEPTEERDE VOORDEELPAS VAN NEDERLAND

Mis deze mogelijkheid niet om uw leden de hoogste korting te bieden. De ultieme tool voor ledenbehoud. vOOR MEER INFORMATIE KIJK OP FITNESSVOORDEELPAS.NL OF BEL 024 - 8480726


KORT NIEUWS

Life Fitness introduceert elegante premium krachtlijn Insignia Series

toestellen met steekgewichten. De Insignia Series is een premium krachtlijn, die optimale functionaliteit combineert met geavanceerd design. Deze nieuwe krachtlijn, tijdens FIBO 2014 voor het eerst geshowd, vervangt het bestaande aanbod van de Signature Series met een nieuw ontwerp op basis van verbeterde gebruikservaringen en functies.

De nieuwe krachtlijn bevat 21 krachttoestellen met steekgewichten. Eigenaren van fitnessclubs kunnen kiezen uit aanpasbare opties. De nieuwe Insignia Series bevat onder meer 15 verschillende kleuren voor het frame, 30 opties voor de bekleding en zes mogelijke afwerkingen voor de afdekkappen. Hierdoor hebben eigenaren de mogelijkheid om hun fitnessclub te onderscheiden en in het oog te laten springen. PREMIUM CLUBS “Het elegante ontwerp van de Insignia Series zorgt voor een opwaardering van de uitstraling van iedere fitnessclub, een topprioriteit voor de meeste clubs”, aldus Herman Bakker, Country Manager van Life Fitness Benelux. “Daarnaast biedt de nieuwe lijn verbeterde gebruikservaringen, waardoor de toestellen geschikt zijn voor sporters van alle fitness-niveaus.” De torens met een laag profiel zorgen voor een gevoel van overzichtelijkheid in de ruimte en stimuleren ze de onderlinge interactie tussen leden.

BEWEZEN INZICHTEN Life Fitness ontwierp de Insignia Series op basis van bewezen inzichten in de biomechanica, om natuurlijke en goede trainingservaringen te garanderen. Populaire toestellen zoals de Chest Press en de Shoulder Press zijn uitgerust met onafhankelijke bewegingen, om er zeker van te zijn dat de linkerkant van het lichaam evenveel werk dient te verrichten als de rechterkant. De toestellen in de Insignia Series zijn niet alleen uitgerust met een elektronische teller en een stopwatch, maar ook met LF-codes, zoals de NFC/QR-code waarmee sporters onmiddellijk toegang krijgen tot trainingsvideo’s via de mobiele app van Life Fitness, LFconnect. Bovendien kunnen zij hierdoor hun trainingsresultaten opslaan en opvolgen.

De w ze ij m vo a or ke u n

Met de nieuwe Insignia Series introduceert Life Fitness een nieuwe standaard voor kracht-


pro R-Series Cardio fair price ďŹ tness equipment

RE700 RT700 RU700 RR700

Kijk op de website voor de prijzen van alle modellen RU500 Console

RU700 Console

RU900 Console

Aan de afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. De accessoires op de afbeeldingen zijn los verkrijgbaar. Prijzen zijn exclusief btw, transport- en installatie kosten.

Byloth B.V. Kanaalweg 29c 3526 KM Utrecht

www.byloth.nl info@byloth.nl 030 - 5112120

BYLOTH Fair Price Fitness Equipment


KORT NIEUWS

Tientallen kwalitatieve leads per week via Facebook advertising kunnen profiteren van de kracht van Facebook marketing. Feit is dat bijna iedere fitnessclub in Nederland schreeuwt om leads en Facebook is hét advertentiekanaal om deze leads te genereren. WAT HOUDT HET PRODUCT IN? Via Facebook creëren we krachtige advertenties voor o.a. Healthclubs, yogastudio’s en personal trainers. Deze advertenties vertonen we enkel aan de primaire doelgroep van deze bedrijven. Dit kunnen we doen door gebruik te maken van de profielinformatie die Facebook ons biedt. Zo kunnen we segmenteren op leeftijd, woonplaats, interesses, opleidingsniveau, etc. Als de doelgroep op de advertentie klikt, komt men op een speciale landingspagina waar men wordt geprikkeld om de gegevens in te vullen. De prikkel is vaak een gratis dagpas of een gratis proefweek. We bieden onze klanten 2 opties: het automatisch verspreiden van dagpassen onder geinteresseerden óf het genereren van naw gegevens, zodat leads kunnen worden nagebeld. Het unieke van dit product is dat onze klanten zelf geen kennis van online marketing nodig hebben en wij hen strategieën bieden die geheel zijn doorgetest. Wij bieden een totaalproduct, waarbij wij ook de landingpage creëren en zorgen dat deze perfect converteert en ook geschikt is voor mobile site traffic.

€ 6,- per lead

61

s

Sinner en veel MKB bedrijven De opgedane kennis is gebruikt om een totaalproduct voor de fitnessbranche te creëren, zodat zij

ww tr w. o as i tr n o- t in e te r rie ie ur u .n r l

We hebben sinds 3 jaar een online marketing bureau dat is gespecialiseerd in Facebook marketing en werken o.a. voor Rabobank,

Meer info over dit concept? Ga naar www.fitnesstryout.com

A

Iedere salesmanager kent het probleem: een tekort aan kwalitatieve leads. Zo ook Laurens van Heteren en Chris Rassaerts in hun tijd als salesconsult bij Achmea Health Centers en Pellikaan Health Club. ‘’Iedere werkdag was het weer een uitdaging om voldoende kwalitatieve leads te genereren die konden worden nagebeld.’’ Aldus Laurens. ‘’We hebben dit probleem opgelost met een krachtig product voor de fitnessbranche, waarmee we tientallen leads per week genereren via Facebook.’’ zegt Chris

80% van het succes van een online campagne hangt af van de landingspagina waar men op komt na het klikken op een advertentie. Deze landingspagina is geheel geoptimaliseerd voor desktop én mobile en zorgt voor veel leads. Leads worden gegenereerd voor ongeveer €6,- a €10,- per lead.


Gezond, Fit, Slank & Vitaal

VacuStep Infrarood

Geachte VacuStep bezitter, Rolo Sportgeräte doet u in samenwerking met Real Wellness een uitzonderlijk voorstel. Wij bieden aan uw huidige VacuStep in te ruilen tegen een nieuwe VacuStep Infrarood halfautomaat, ongeacht de leeftijd van uw huidige VacuStep 6999,

bedraagt

de

bijbetaling

slechts

. Nieuwprijs bedraagt;14.200,00

00

Daarbij inbegrepen is ook een producttraining, die in uw studio wordt gegeven. Zoals u nog wel weet zorgt een goede producttraining er weer voor, dat uw medewerkers weer deskundig en gemotiveerd zijn. Dit alles zorgt ervoor dat er veel gebruikt zal worden gemaakt van uw VacuStep, zodat u uw investering binnen een korte tijd heeft terug verdiend.

WAAROM OVERGAAN NAAR DE VACUSTEP INFRAROOD; Het toegevoegde infraroodgedeelte heeft een werkend spectrum tussen de 4 en 10 micrometer. Dit heeft de volgende extra werkingen; • Verbetering van de door bloeding bij de billen, buik en benen • Verbetering van het lymfevaatstelsel, dit zorgt ervoor dat de afval en gifstoffen eenvoudig het lichaam verlaten. • Daardoor verlaten meer gif en afvalstoffen het lichaam • Ook resultaat bij de dieperliggende vetlagen

Na de VacuStep Infrarood voelt men zich; GEZOND, FIT, SLANK & VITAAL Het resultaat is nog beter en langduriger. Voor informatie over dit aanbod neem contact op met; Harry Korten: 06-12214436 | hk@rolo-sportgeraete.de


WELLNESS ON THE GO

THE WELLNESS EXPERIENCE EVERYWHERE, EVERYDAY. Met Unity en de Wellness Apps wordt trainen leuk

UNITY™ is het eerste op Android gebaseerde cardioplatform met een touch screen dat werkt als uw eigen tablet. Eenvoudig swipen, scrollen en switchen van de ene applicatie naar de andere. UNITY ™ biedt uw leden plezier en een unieke trainingservaring. Een training is nooit meer saai, dankzij de mogelijkheden van het platform: virtuele training, eenvoudige login met toegang tot gepersonaliseerde en favoriete content, direct toegang tot

persoonlijke trainingskaart en resultaten en entertainment via onder andere Internet, TV, muziek en games (als Sudoku en Angry Birds). Met de professionele apps van Technogym kunnen uw trainers en coaches snel en eenvoudig trainingsprogramma’s samenstellen en aanpassen. En helpen zo de efficiëntie van uw trainers en coaches te optimaliseren.

Lees meer op onze website: www.technogym.com/wellnessonthego

Volg ons op TECHNOGYM BENELUX - Essebaan 63 - 2901 LJ Capelle a/d IJssel - Tel: +31 (0)10 - 422 3222 Email: info_blx@technogym.com


The all new

V E R F I J N D . S T I J L V O L . E F F E C T I E F. Krachttraining is veranderd, het draait niet meer enkel om het aantal herhalingen of het aantal kilo’s. Het gaat om het verbranden van calorieën, het opbouwen van functionele spiermassa en het efficiënt onderhouden en verbeteren van het lichaam. Met leden die vertrouwen op uw krachtapparatuur om hun doelen te bereiken, rijst de vraag: biedt u hen de allerbeste oplossing? Wij introduceren met trots die oplossing: de Cybex Eagle krachtlijn. Stijlvol qua design – af te stemmen op uw persoonlijke wensen – en tegelijkertijd zeer duurzaam. Gegarandeerd de meest efficiënte training. Gebouwd om de krachtigste bewegingen aan te kunnen, maar niet belastend voor de gewrichten. Ontwikkeld voor alle

niveaus, maar altijd gefocust op individuele resultaten. Er is geen detail aan de aandacht ontsnapt en daarmee biedt de Cybex Eagle krachtlijn uw leden resultaat en u de gewenste voorsprong op uw concurrentie. GA VANDAAG NOG VOOR UW UPGRADE!

MoveToLive Benelux | Overbeeke 1 | 5258 BL Berlicum | +31 (0)73 5947020 (NL) +32 (0)3 2261558 (BE/LUX) | info@movetolive.com

Like ons op Facebook (MoveToLive Benelux) om op de hoogte te blijven en/of schrijf u in voor de nieuwsbrief via www.movetolive.com

Body Biz NL 5  

Body Biz is hét vakblad voor fitness professionals die hun vak serieus nemen. Maandelijks boordevol nieuws, trends, achtergronden en praktis...

Body Biz NL 5  

Body Biz is hét vakblad voor fitness professionals die hun vak serieus nemen. Maandelijks boordevol nieuws, trends, achtergronden en praktis...

Advertisement