Page 1

Boordevol nieuwe TRAINING TRENDS Een uitgave van Body Biz International BV • Jaargang 24 • nr. 02 • 2014

Meijers Kwaliteitsopleidingen op maat!

eFIGHTING de revolutionaire fitnesstraining

Fit Rower Fit Rower heeft ervoor gezorgd dat middels een eenvoudige toevoeging aan de huidige Model E en D roeimachines, deze volledig interactief worden.

‘Product of the year 2014’ Google Glass-gestuurde loopband van Technogym.

Megawalk verovert Europa Interview met Henk Uiterweerd, eigenaar USA healthclub, Oprichter MEGAWALK Nederland.

Matrix Fitness exclusieve partner van eGym - Een sportieve ontwikkeling


|

|

Fitnesscentrum LopikF!t - Lopik

meer weten? www.overdevest-audio.nl of tel. 0172 441498


Lopik Fit is door overdevest compleet turn-key ingericht. Hierbij is de opdrachtgever compleet ontzorgd op het gebied van: - Aanvraag vergunningen - Tekenen indeling - Schrijven bouwbestek - Coรถrdinatie en projectleiding verbouwing, luchtbehandeling, loodgieterswerk e.d - Ontwerp interieur en uitstraling met kleurstelling en visuals - Ontwerp en realisatie complete gebouwverlichting - Advisering aankoop fitnessapparatuur, sauna's, zonnebank, ledenadministratiesoftware etc.. - Installatie geluid, beeld, elektra, data, brandmeld, alarm etc. - Complete begeleiding van idee tot opening.

Wilt u ook ontzorgd worden bij uw verbouwing of inrichting? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Curieweg 28, 2408 BZ Alphen a/d Rijn T 0172 441 498 | info@overdevest-audio.nl


pro R-Series Cardio fair price ďŹ tness equipment

RE700 RT700 RU700 RR700

Kijk op de website voor de prijzen van alle modellen RU500 Console

RU700 Console

RU900 Console

Aan de afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. De accessoires op de afbeeldingen zijn los verkrijgbaar. Prijzen zijn exclusief btw, transport- en installatie kosten.

Byloth B.V. Kanaalweg 29c 3526 KM Utrecht

www.byloth.nl info@byloth.nl 030 - 5112120

BYLOTH Fair Price Fitness Equipment


voorwoord

Ondernemen of je hand ophouden? Beste lezer, In de jaren ‘70 was er veel werkloosheid en om daar tegen in te gaan zijn centrale en lokale overheden begonnen met volop mensen in dienst te nemen. Ze zijn culturele centra gaan bouwen en zwembaden, allemaal nog gefinancierd door arbeid en industrie. Justitie, politie, gezondheid, cultuur en sport, werden dĂŠ nieuwe economische sectoren en zijn allemaal helemaal of toch gedeeltelijk in handen van de overheid. voor politie en justitie valt dat te begrijpen, maar de rest word geprivatiseerd. Cultuur en sport zijn al helemaal geen taken meer van de overheid. Moet het gemeentepersoneel er voor zorgen dat wij turnen en zwemmen? En moet een gemeentebestuur sporthallen bouwen? Moet de staat fitness organiseren? dit kunnen we toch veel beter zelf in handen houden, door de nieuwe participatie samenleving nemen we steeds meer in eigen hand. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en omdat ze het willen. Zo zal men ook de noodzaak gaan inzien van een gezonde leefstijl. Momenteel lopen er per dag 4000 nieuwe leden onze centra binnen. wanneer deze een plek vinden die resultaat bied en een gevoel er thuis te horen. Subsidies zijn altijd van tijdelijke aard, kijk maar hoe de kinderopvang de das is om gedaan. daar kan geen enkele branche op blijven draaien. Een ondernemer is een persoon die iets onderneemt initiatief neemt, kansen najaagt en daarmee een maatschappelijke bijdrage levert. vanaf eind februari presenteren wij PTUpdate.nl een digitaal magazine en netwerk. Een bron van informatie voor Personal Trainers, Instructors, Studenten, etc.

AgendAtIp dE FITNESSvaKbEUrS vINd PlaaTS oP 18 EN 19 SEPTEMbEr IN ExPo hoUTEN (laNgS dE a27)

KIJK VOOr Het lAAtste nIeuws en ABOnnee VOOrdeel Op BOdyBIZ.nl veel leesplezier, Ben Verhagen Uitgever en hoofdredacteur body biz organisator Fitness & wellness Top distributeur Fitnessvoordeelpas 5


Inhoud nr. 02 - 2014

Born to móve, niet om stil te zitten…

Een sportieve ontwikkeling, eGym

Voor volwassenen weten we het zo onderhand wel: om gezond te blijven hebben we minimaal vijf dagen per week minimaal 30 minuten per dag matig tot intensieve lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven. Dat kinderen tot 18 jaar dagelijks minimaal één uur nodig hebben om gezond op te kunnen groeien, is in het algemeen veel minder bekend.

Werk, gezin, een sociaal leven. En dan ook nog

08

gezond en fit blijven. Onze sporters hebben het druk en willen in korte tijd goede trainingsresultaten behalen.

16

Technogym

Meijers Kwaliteitsopleidingen op maat!

’s Werelds eerste Google Glass-gestuurde loopband is door professionals in de sportindustrie verkozen tot ‘Product of the Year 2014’. De revolutionaire technologie van Technogym, is onderscheiden met een ISPO Award.

Meijers Fit & Gezond is al 10 jaar actief in het geven van opleidingen en workshops. Wat in 2004 is begonnen met de introductie van de officiële BOSU® Cursus is uitgegroeid tot een breed aanbod van opleidingen op het gebied van functionele training en de ontwikkeling van een programma voor Functionele Training: Core Power.

29

30

6


INHOUD

Een uitgave van

Kasteelstraat 16, Heijen Postbus 178, 6590 AD Gennep Nederland Tel.: 0031(0)485 - 513316 / 518983 Fax: 0485 - 51 84 61 info@bodybiz.nl Uitgever Ben Verhagen Hoofdredacteur Ben Verhagen

Fit Rower nu interactief Sportcentra en fysiotherapiepraktijken maken al jaren gebruik van de Concept 2 roeimachines. Een waardevast apparaat, weinig onderhoud en gewaardeerd door sporters. Vrijwel iedereen is positief over de roeimachines, maar toch valt de intensiviteit van het gebruik (en dan met name de duur dat sporters de machine gebruiken) een beetje tegen. Met dit in het achterhoofd is het Nederlandse bedrijf Fit Innovations begonnen de Fit Rower interactieve software te ontwikkelen.

20 5

Greinwalder & Partner Marketing Services Gym Apps High Tech Glas Rabobank Megawalk Innovex

eFIGHTING

Kort Nieuws

eFIGHTING fitness workout is dé innovatie in de fitness- en gezondheidsbranche. Dit nieuwe club- en cursusconcept bestaat uit een mix van Aziatische vechtsporten en een fitness workout.

Matrix Fitness

46

Exploitatie Ben Verhagen, Jeroen Gerats Tel.: 0485 - 513316 info@bodybiz.nl Orderadministratie Hermie Boumans, Tel.: 0485 - 518983 Vormgeving Body Biz® International BV, Tanja Hubbers

En verder... Voorwoord

Redactie Rosaline Ratering, Rutger Simons, Tjieu Maas, Jeroen Gerats, managementboek.nl, Wouter Cornelissen, Lars Maat, Rob Trousselot, Robbert Wolters.

15 23 24 27 33 37 49 50

Druk Boumans & Verhagen, Heijen Abonnementen Tel.: 0485 - 513316 abo@bodybiz.nl Abonnementen kunnen op elk gewenst tijdstip ingaan. Alle abonnementen lopen tot 1 januari en worden automatisch verlengd, tenzij de abonnee uiterlijk voor 1 november van het lopende abonnementsjaar schriftelijk opzegt. De abonnementsprijs voor Nederland € 95,- (incl. btw) Buiten Nederland € 105,- per jaar. Abonnementsprijs vanaf 01-01-2004 Body Biz verschijnt 12 keer per jaar, dit is inclusief de beurscatalogus. Copyrights Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Vermenigvuldiging van redactie, in welke vorm dan ook is zonder schriftelijke toestemming van de uitgever niet toegestaan. Body Biz® International BV en de bij deze uitgave betrokken redactie en medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie.

ISSN 1569 - 3856

7


born to move

Les mills lanceert offensief tegen bewegingsarmoede onder kinderen

Born to móve, niet om stil te zitten… MAASSLUIS – Voor volwassenen weten we het zo onderhand wel: om gezond te blijven hebben we minimaal vijf dagen per week minimaal 30 minuten per dag matig tot intensieve lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven. Dat kinderen tot 18 jaar dagelijks minimaal één uur nodig hebben om gezond op te kunnen groeien, is in het algemeen veel minder bekend. Maar een uurtje ravotten, met vriendjes of vriendinnetjes spelen op straten zonder auto’s, over slootjes springen, in bomen klimmen of belletje trekken en daarna hard wegrennen: daar komt er voor de jeugd van tegenwoordig steeds minder van…

“Uit onderzoek is inderdaad gebleken dat steeds meer kinderen te weinig bewegen. Slechts één op de drie kinderen blijkt dagelijks fysiek actief te zijn,” vertelt bas Hollander van Les mills. Les mills introduceert in april een speciale serie beweegprogramma’s kinderen: born to move. bas Hollander is International master trainer voor born to move en mede-ontwikkelaar van het programma.

“Les mills vindt dat kinderen niet geboren worden om stil te zitten en daar vervolgens ziek van te worden... Daarom lanceren we born to move, een nieuwe serie beweegprogramma’s voor fitnesscentra, speciaal voor kinderen vanaf 2 jaar. Het gaat om op maat gemaakte beweegprogramma’s op muziek die leeftijdsadequaat zijn voor kinderen vanaf twee jaar. Jong geleerd is oud gedaan,” aldus bas Hollander.

8

bas Hollander


born to move

Stilzitten of bewegen? Steeds meer kinderen worden ziek door te weinig beweging en overgewicht. na een dag stilzitten op school is voor velen de verleiding groot om thuis voor de tv te kruipen - of achter de pc om te gamen. Papa en mama geven immers ook niet altijd het goede voorbeeld. nu ongeveer de helft van alle ouders zelf te dik is, is het niet verwonderlijk dat ook kinderen steeds meer risico lopen op overgewicht. volgens het ministerie van volksgezondheid heeft ca. 15% van de jeugd tot 21 jaar overgewicht, waarvan 2% extreem in de vorm van obesitas. Sinds 1980 is het aantal kinderen met obesitas wereldwijd verdrievoudigd en dreigt diabetes type 2 ook bij kinderen een epidemie te worden.

Als bas Hollander niet voor Les mills de wereld over reist om andere instructeurs op te leiden, geeft hij daar les. “Ik woon in maassluis en vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ik zie dat de programma’s een schot in de roos zijn ouders die hier sporten willen dat hun kinderen ook op een leuke en verantwoorde wijze met sport en beweging bezig zijn. In nederland is de tijd nu ook rijp voor

Passie Al sinds zijn jeugd voelde Hollander zich sterk aangetrokken tot alles wat met sport te maken heeft. Judo was zijn eerste passie, een sport die hij op nationaal niveau heeft beoefend, later ontstond zijn fascinatie voor fitness. na zijn studie aan de sportacademie (HALo) ging bas werken als gymleraar op een middelbare school. tijdens zijn studie zette bas zijn eerste stappen in de fitnessbranche. Als groepsfitnessinstructeur ontdekte hij zijn passie om mensen te begeleiden het beste uit zichzelf te halen. bas ontwikkelde zich tot een veelgevraagd presenter en deed succesvol auditie voor een plaats in het national trainer team van Les mills in de benelux. vorig jaar werd hij door Les mills International benoemd tot International master trainer voor de Les mills GrIt Series. ook is bas sinds 2013 betrokken bij de ontwikkeling van born to move: de vernieuwende serie kinderprogramma’s van Les mills. Samen met de Zweedse master trainer Anna runstål Zahn lanceert hij de born to move Series in 2014 in europa en de rest van de wereld. Hollander: “born to move zet kinderen aan tot bewegen, waarbij plezier maken, vitaal zijn en zelfverzekerd worden een belangrijke

rol spelen. born to move geeft het zelfvertrouwen van het kind een boost en ontwikkelt vaardigheden met behulp van rollenspellen, verhalen, spelletjes, teambuilding, probleemoplossend denken en de magie van muziek.

Mahorokan born to move komt uit Zweden. Daar wordt het al een paar jaar gegeven. ook in andere landen zoals nieuw Zeeland, Australië, Amerika en mexico zijn kinderen er inmiddels mee bekend. In nederland werken enkele fitnesscentra er mee, waaronder mahorokan Sportsclub in maassluis.

een programma als dit. Het is heel hard nodig dat kinderen weer plezier krijgen in bewegen. niet alleen omdat het gezond voor ze is, maar ook omdat ze met behulp van beweging beter tot ontwikkeling kunnen komen. Het is goed voor hun karaktervorming. Ze leren bijvoorbeeld om te winnen. of omgaan met verlies, dat dat erbij hoort. Ze leren dat spierpijn normaal is en dat pijn soms nodig om sterker te worden. De progamma’s zijn niet prestatiegericht, maar wel uitdagend. met born to move willen we kinderen helpen het beste uit zichzelf te halen en ze een goed gevoel over zichzelf te geven. Het is een fantastisch programma met een enorme meerwaarde voor de hele samenleving.” Grote investeringen om met born to move te starten zijn volgens Hollander niet nodig. “Dat maakt het extra interessant om born to move aan te bieden. Feitelijk gaat het alleen om de licentie, het bijscholen van geschikte instructeurs en het aanschaffen van enkele eenvoudige spelmaterialen zoals een schatkist en een piratensjaaltje. Kinderen hebben vaak voldoende aan hun eigen fantasie. Ze moeten alleen een beetje gestimuleerd worden, met leuke lessen en passende muziek.”

9


Digital Atmospheric Solutions

De audiovisuele specialist

Als de audiovisuele specialist voor de fitness & health weten wij als geen ander dat kwaliteit, betrouwbaarheid en branche gerelateerde oplossingen voor u belangrijk zijn. Of het nu gaat om de enige echt zweetbestendige headset, maatwerk LED oplossingen of om de totale AV- inrichting van uw centrum. Wij hebben de kennis en ervaring om u hierin te adviseren. Laat u verassen door onze visie en klantgericht denken.

www.diatso.nl DIATSO Kryptonstraat 33 6718 WR Ede T +31(0)318 830 265 info@diatso.nl


born to move

Grondlegster Anna runstål Zahn born to move komt oorspronkelijk uit Zweden, het geboorteland van de grondlegster Anna runstål Zahn. Anna heeft een achtergrond als professioneel danseres en werkt al meer dan 25 jaar als danslerares en choreografe. In 2009 startte Anna met de ontwikkeling van danslessen voor kinderen van verschillende leeftijdscategorieën, met leeftijdsadequate muziek. Haar concept werd al snel een heel groot succes in Scandinavië en werd zelfs uitgezonden op de Zweedse nationale televisie. Les mills International ontdekte in 2010 het concept van Anna, dat nu de naam born to move draagt. Anna is nu verantwoordelijk voor alle programma’s van de jongste leeftijdscategorieën van born to move: de programma’s voor kids van 2 tot 7 jaar oud.

op het demonstreren van bewegingen die makkelijk zijn na te doen. De eenvoudige choreografie traint lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie en controle. 8-12 jaar: De lessen bestaan uit dans, martial arts en yoga bewegingen en worden gegeven op geweldige muziek! Instructeurs mixen de inhoud regelmatig om de conditie van de kinderen te verbeteren en het boeiend te houden.

Jong geleerd, oud gedaan Les mills born to move is een reeks van programma’s voor kinderen en zet kinderen aan tot bewegen, waarbij plezier maken, vitaal zijn en zelfverzekerd worden een belangrijke rol spelen. born to move geeft het zelfvertrouwen van het kind een boost en ontwikkelt vaardigheden door gebruik te maken van rollenspellen, verhalen, spelletjes, teambuilding, prestaties, probleemoplossend werken en de magie van muziek. De op elkaar aansluitende programma’s nemen kinderen mee vanaf hun kleutertot tienerjaren, waarbij fysieke gewoontes positief worden beïnvloed en een goede basis voor hun hele leven vormen. 2-3 jaar: De ouder of de verzorger van het kind neemt ook deel aan de les. De muziek van de les bestaat uit songteksten die aan-

wijzingen geven voor het uitvoeren van simpele bewegingen en zorgen voor lichaamsbewustzijn en balans. 4-5 jaar: Kinderen in deze leeftijdscategorie reageren het beste op verhalen, daarom zijn de songteksten in deze les verhalend geschreven. terwijl ze bewegen ontwikkelen ze hun balans, het verplaatsen van hun gewicht en concentratie vaardigheden. Daarnaast leren ze ook te luisteren naar en te bewegen op muziek. 6-7 jaar: De les introduceert fundamentele bewegingsvaardigheden, maar op een plezierige manier in plaats van formele routinematige oefeningen. Kinderen van deze leeftijd zijn voornamelijk visueel ingesteld, daarom leggen de instructeurs veel nadruk

11

13-16 jaar: Deze lessen bevatten disciplines van martial arts, hip hop, conditie training, plyometriek, dans en yoga. De instructeurs houden het boeiend, omdat zij de inhoud van de lessen zelf kunnen samenstellen aan de hand van een toolbox met nummers die voor deze lessen constant wordt bijgewerkt. De les bestaat uit bewegingen die gegarandeerd snel kunnen worden opgepikt.

Distributeur born to move europa HDD Group elzenweg 37 5144 mb Waalwijk telefoon: +31 (0)416 33 43 15 Zie ook: www.lesmills.com tekst: rosaline ratering


Virtual Fitness wordt realiteit.


It’s all about experience. Virtuele groepslessen zijn een perfecte aanvulling op live groepslessen. Met de Virtual Fitness Mediaplayer van First Impression biedt u klanten een multimediale en eigentijdse sportbeleving. Het beheren, plannen en afspelen van groepslessen aangevuld met uw eigen informatie is nu heel eenvoudig en betaalbaar.

UNIEKE functionaliteiten •

Optimale benutting van groepsleszaal, ook in de daluren.

Plannen virtuele- èn live groepslessen vanuit één online systeem.

Onafhankelijk van groepslesaanbieders dus u kiest zelf waar u welke lessen inkoopt.

Automatisch opstarten en afsluiten van de lessen (inclusief licht-, geluid- en beeldapparatuur).

Muziekvolume, lichtprogramma’s en -kleuren. kunnen automatisch worden aangepast aan het lestype.

Als er geen groepslessen draaien biedt u entertainment en informatie door het tonen van (sport)nieuws, het weer, social media updates, filmpjes, acties, reclames enzovoort.

Aan te sluiten op uw bestaande audiovisuele installatie.

Kijk voor meer informatie op www.firstimpression.nl/virtual_fitness Of bel: 013-5234180 Partners van First Impression:


fitlease fit lease Voordelig high-quality fitnessapparatuur leasen Waarom fitnessapparatuur leasen bij Fitlease? Geen dure investering ineens Incl. onderhoud & reparatie Incl. verzekering High-quality fitnessapparatuur, nieuw en gereviseerd Géén zorgen, één maandelijkse nota Vaak direct uit voorraad leverbaar Jarenlange ervaring via inkoop Fitnessoccasions ! BIEDING EASEAAN ij Fitlease L A R T X E rb apparatuu end een Lease uw lijv b ij vr n e k en en wij ma od voor e b n leaseaa d jl! n ti re s e is tt u e sp uw h en up! in Volkswag

Like ons op Facebook!

/FITLEASE /FITLEASE

Like ons op Facebook!

WWW.FITLEASE.NL WWW WWW. FITLEASE.NLL

INFO@FITLEASE.NL Fitlease is een onderdeel van Huiskes-Kokkeler Autolease B.V.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan via www.fitlease.nl Fitlease | Handelsweg 6 | 7461 JK Rijssen | T 0548 - 53 97 20 | info@fitlease.nl | www.fitlease.nl


GREINWALDER & PARTNER MARKETING SERVICES

Als senior marketing specialist ligt zijn focus op het behalen van daadwerkelijk resultaat. Dat is wat u als ondernemer wenst, dat is wat uw leden van u verlangen. Arjan`s drive in het succesvol behalen van resultaat is vooral ontwikkeld vanuit zijn achtergrond als ondernemer, waarmee hij op 20 jarige leeftijd startte. Om hiermee met vallen en opstaan een rijke ervaring op te doen. Samenwerken met Greinwalder & Partner Marketing Services betekent voor u de zekere weg naar meer succes. U vindt blijvend inspiratie, ervaart de effectiviteit van creatieve marketing en bent verzekerd van een optimale implementatie binnen uw onderneming. Wilt u reageren? Stuur dan een e-mail naar arjan.van.dorp@greinwalder.com

Succes is geen toeval

{deel 2}

Op moment van schrijven van deel 1 stonden we aan de vooravond van de Olympische winterspelen van Sochi. De verwachtingen waren hooggespannen, maar niemand had ook maar durven hopen op een dergelijk overweldigend succes van Team NL. En dat terwijl de ambities hoog lagen: de medaillespiegel zou die van Vancouver moeten overstijgen en entree in de Top-10 landen was het doel. Nu, terwijl ik dit schrijf, staat de teller al op 12 medailles en neemt Nederland trots de 4e plaats in van de medaillespiegel. En Sven, Ireen, Nicolien moeten allemaal nog in actie komen op hun favoriete onderdelen!

Wat betekent dat nu voor u? Topsport en ondernemen vertonen grote overeenkomsten. Zowel in planning en voorbereiding als in uitvoering en evaluatie. Goed zijn in wat je graag doet is een vereiste maar geen garantie voor succes. Succes zit hem in het nauwgezet uitvoeren van een plan. Dat plan moet vanzelfsprekend wel S.M.A.R.T. zijn en daar begint de uitdaging. Want wat is S.M.A.R.T. als je jarenlang ge-

wend bent geweest dat groei vanzelfsprekend was? Hoe ga je de ‘R’ van ‘realistisch’ bijvoorbeeld duiden wanneer de jarenlange garantie van groei opeens geen garantie meer blijkt te zijn? De sleutel tot succes is dus, net als bij onze Olympiërs, niet alleen een SMART plan: het begint met een gedegen analyse van de uitgangssituatie. Waar staat uw onderneming

nu, aan het begin van een nieuwe cyclus tot succes? In de gesprekken die mijn collega’s en ik voeren met velen van u, merken we nog veelal dat succes wordt aangeduid in ledenaantal. Natuurlijk is het zo dat de leden 90-95% van uw omzet vertegenwoordigen, maar kijkt u ook eens door het aantal heen. Hoe zijn uw leden verspreid over uw totale abonnementenstructuur? Wat is uw gemiddelde omzet uit abonnementen per lid? En heeft u weleens uitgerekend wat uw kosten per lid zijn? Moeilijk is dat niet: deel eenvoudigweg uw totale kosten door uw totale ledenaantal. Voor de omzet per lid geldt vanzelfsprekend hetzelfde. Schrik niet: de kans is groot dat uw brutowinst veel minder is dan een Euro per lid per maand. Het analyseren van de feiten, van de stand van zaken van vandaag, is de enige manier om gefundeerd te kunnen werken aan een plan dat gaat leiden tot succes. Voor u lonkt de rol van Jac Orie, Gerard van Velde of Marianne Timmer. Net als hen bewaakt u het uitvoeren van het pad naar succes en laat u niets aan het toeval over. Een rol om trots op te zijn. Er liggen nog 10 maanden voor u om 2014 succesvol te maken. Go for it!

15


matrix fitness & egym

matrix fitness exclusieve partner van egym

Een sportieve ontwikkeling Werk, gezin, een sociaal leven. En dan ook nog gezond en fit blijven. Onze sporters hebben het druk en willen in korte tijd goede trainingsresultaten behalen. Toestellenleverancier Matrix Fitness speelt hierop in door een exclusief partnership aan te gaan met eGym. eGym biedt een volautomatisch cirkelconcept dat trainen efficiënter, effectiever en nóg leuker maakt.

trainen moet snel, veilig en toegankelijk zijn voor ieder niveau

met elektrische krachtapparatuur getraind. fabian legt uit: “elektrisch trainen in het geval van egym betekent dat je als sporter via een LCD-scherm door de oefening heen wordt geloodst terwijl de elektromotor de weerstand bepaalt. Het is anders trainen dan met reguliere steekgewichten of met losse schijven. Het feit dat je op elk toestel een korte, zeer effectieve krachttraining aflegt, houdt de workout spannend.”

In 30 minuten een complete workout er is veel gaande in de fitnessmarkt. trainen moet snel, veilig en toegankelijk zijn voor ieder niveau. matrix fitness volgt de wensen van sporters en de vraag van ondernemers en is daarom een exclusieve samenwerking met egym aangegaan. arjan van Dijk, sales director Benelux bij matrix fitness: “Wij verbeteren continu ons productaanbod. Het hoogwaardige cirkelconcept van egym is daar een mooi voorbeeld van. met dit concept, bestaande uit elektrische toestellen die in een cirkel in de club staan opgesteld, legt de sporter in korte tijd een intensieve krachttraining af. Omdat het toestel automatisch afstemt op de persoonlijke instellingen en

trainingsdoelen van de sporter, voert deze een optimale training uit waarbij de kans op blessures wordt geminimaliseerd.”

Elektrisch trainen sporters zijn steeds meer op zoek naar een beleving. egym sluit daar op aan. fabian de Jong, egym specialist Benelux bij matrix fitness: “De toestellen zien er heel modern uit en het is ook nog eens een totaal andere manier van trainen. toen ik mijn eerste trainingsrondje aflegde, was ik verkocht. Het was een super ervaring!” elektrisch trainen is hot: in Duitsland, waar egym vandaan komt, wordt er al in zo’n tweeduizend clubs

16

Hoe het werkt? een instructeur hoeft slechts één keer met een sporter en de egym-chip langs alle toestellen te gaan om de juiste instellingen voor de sporter te bepalen. iedere sporter heeft vervolgens zijn eigen chip waarop zijn trainingsgegevens staan opgeslagen. arjan: “De chip zorgt ervoor dat het toestel iedere keer automatisch wordt ingesteld op de persoonlijke voorkeuren. een sporter haalt simpelweg de chip langs het toestel waarna het toestel zelf direct de hoogte van de zitting, de juiste reikwijdte van de armen en de weerstand instelt. gebruiksklaar zonder enkele moeite dus!” fabian vult aan: “en ook nog eens snel en


matrix fitness & egym

effectief. Het idee van het cirkelconcept is namelijk dat een sporter binnen 30 minuten een complete krachttraining achter de rug heeft. in het trainingsrondje komen het bovenlichaam, onderlichaam en core aan bod. Het mooiste is dat het toestel ook onthoudt in welke trainingsperiode de sporter zit. na elke zesde training worden de vorderingen bekeken en krijgt de sporter een aangepast trainingsgewicht en gaat dan trainen volgens een nieuwe trainingsmethode. Dat verbetert de prestaties aanzienlijk.”

Resultaten in de cloud alle persoonlijke trainingsdata van de sporters worden in de cloud opgeslagen en bewaard. instructeurs kunnen daarmee samen met hun leden workouts plannen, analyseren en aanpassen. fabian: “De instructeur kan precies zien wat de sporter doet en wat de resultaten daarvan zijn. met deze egym-data kan de instructeur dus heel gericht adviseren en het trainingsschema waar nodig voor zijn sporter aanpassen.” Ook de link met de overige toestellen in de club is snel gemaakt. arjan: “De egym-data laten zien waar de sterke en zwakke punten van een sporter liggen. een instructeur kan deze gebruiken om de sporter door te verwijzen naar trainingen op reguliere toestellen of groepslessen om daar heel gericht een bepaalde spier(groep) aan te pakken. De instructeur krijgt door het egym-concept dus een professionelere begeleidende rol en kan zich richten op de beste trainingsmethoden in plaats van het uitleggen en instellen van toestellen.”

Het egym platform is in staat om steeds weer te innoveren op het gebied van nieuwe trainingstoepassingen, waardoor het trainingsaanbod voor leden gevarieerd en uitdagend blijft.” meerwaarde voor ondernemend fitnessland niet alleen is het egym-cirkelconcept effectief en interessant voor de sporter, het is ook een mooie toevoeging voor menig fitnesscentrum. arjan: “De toestellen hebben een fancy uitstraling en de aantrekkelijke LCD-displays trekken direct de aandacht. als fitnessondernemer is zo’n concept een mooie mogelijkheid om meerwaarde aan je leden te bieden. Je professionaliseert de begeleiding van de sporter, breidt je trainingsmogelijkheden uit en je biedt een beleving die perfect aansluit bij de wensen van de sporter van nu.” fabian gaat verder: “en het is voor een instructeur gemakkelijker om meerdere sporters tegelijkertijd te begeleiden aangezien de toestellen volautomatisch werken. en ook niet onbelangrijk: door de data in de cloud krijg je als ondernemer inzicht in het aantal bezoeken, het soort trainingen en de trainingsintensiviteit van je leden. Daar kun je weer op voortborduren!”

Samen sterk! De samenwerking tussen matrix fitness en egym is geen toevallige. niet alleen zetten beide merken zich in voor concepten die zowel sporters als de fitnessondernemers sterker maken, ook de motivatie en werkwijze

Diverse trainingsmogelijkheden egym heeft vier verschillende trainingsmethoden. Deze worden voorafgegaan door een ‘maximale krachttest’ zodat het toestel precies weet op welke weerstand hij een sporter moet laten trainen. arjan: “Op de egym-toestellen kan een sporter na een maximale krachttest zowel regulier als negatief trainen. een reguliere training kun je vergelijken met een klassieke training met gewichten. Bij negatief trainen, ofwel excentrisch trainen, wordt het gewicht in de negatieve fase van de beweging zwaarder waardoor de spierbelasting verhoogd.” fabian glimlacht. “Het egym-concept kan zelfs nog worden uitgebreid met de Premium trainingsmethoden, voor een nóg gevarieerdere training. er kan dan ook adaptief of isokinetisch getraind worden. De mogelijkheden van egym zijn talrijk.

17

komen overeen. fabian: “matrix fitness helpt ondernemers bij hun business. Door lezingen te geven, marketingacties op te zetten en door concepten uit te denken. Ook egym doet dat. Bij egym krijg je namelijk niet alleen een goede trainingsmethode, je wordt ook voorzien van een mooi marketingpakket. Dat noem ik meedenken!” arjan: “Wij gaan voor service en kwaliteit en kiezen daarom alleen voor partners die uitblinken in hun vakgebied. Partijen die samen met ons de fitnessbranche vorm willen geven. Dat doet egym. Wij zijn dan ook erg blij met deze krachtige samenwerking!”


Verhuizing! Vanaf 18 september is Expo Houten ons nieuwe adres

2014

ROTTERDAM

HOUTEN FW TOP 2014 18 en 19 september


18 & 19 september Houten

2014

Voor meer info: 0485 513316


fit innovations

Fit Rower nu interactief Sportcentra en fysiotherapiepraktijken maken al jaren gebruik van de Concept 2 roeimachines. Een waardevast apparaat, weinig onderhoud en gewaardeerd door sporters. Vrijwel iedereen is positief over de roeimachines, maar toch valt de intensiviteit van het gebruik (en dan met name de duur dat sporters de machine gebruiken) een beetje tegen. Met dit in het achterhoofd is het Nederlandse bedrijf Fit Innovations begonnen de Fit Rower interactieve software te ontwikkelen.

fit Rower heeft ervoor gezorgd dat middels een eenvoudige toevoeging aan de huidige Model E en D roeimachines, deze volledig interactief worden. Door het koppelen van de roeibeweging aan High Definition beelden en terugkoppeling van de belangrijkste trainingsdata gaat er een nieuwe wereld open voor gebruikers van de roeimachines. Door middel van een ombouwset, inclusief 20 inch touchscreen, is de roeimachine binnen korte tijd om te bouwen tot interactief cardio apparaat. sporters krijgen dan de mogelijkheid om te roeien op wereldwijde roeiwateren. De ontwikkelaar heeft niet stil gezeten, want er zijn op dit moment al een groot aantal routes beschikbaar in onder andere: venetië, amsterdam, Parijs, Leiden, Utrecht, Barcelona en het altijd pittoreske Giethoorn. naast het roeien op deze routes

is het ook mogelijk middels een tv app populaire tv kanalen te ontvangen. voor fit innovations is het gebruiksgemak erg belangrijk. De ontwikkelaars hebben een testperiode van ruim een jaar achter de rug. Dit heeft geleid tot een intuïtieve touchscreen bediening met overzichtelijke menu’s. ook is het eenvoudig om online routes toe te voegen waardoor het aanbod voor de sporters continu vernieuwd kan worden, en zo motiverend blijft. fit Experience uit Eindhoven is distributeur van de fit Rower producten en roemt het vernieuwende aspect. nick adriaans (Directeur van fit Experience) is enthousiast over de mogelijkheden van de fit Rower software. “alhoewel de software erg innovatief is, is deze ook heel eenvoudig in gebruik en

20

spreekt het een heel brede doelgroep aan”, aldus nick. Hij hoopt dat de verschillende routes uitnodigen tot veelvuldig gebruik, en ook het opzetten van maandwedstrijden lijkt hem erg leuk. Wij zullen dit als fit Experience stimuleren door het aanleveren van scoreborden en promotiematerialen. Een maandelijkse 1000 meter competitie onder leden krijgt toch een andere dimensie als deze in Barcelona of Parijs geroeid kan worden. inmiddels werken de eerste centra al met de fit Rower. arjen Brand, van sonsport active Centre, is er daar een van, en is tevreden over de start. arjen is na de opening van zijn arjen Brand


fit innovations

centrum continu op zoek naar innovatieve producten die een welkome aanvulling zijn op het gebruikelijke gamma van apparatuur. na virtuele fietsen, de Matrix lijn en zelfs het aanbieden van Cryo Lipo slimming behandelingen (een vetvermindere behandeling door middel van bevriezing) is hij nu begonnen met het aanbieden van de fit Rower.

zie jong en oud op de roeimachine plaatsnemen en eenvoudig de routes selecteren, en heb nog geen monteur over de vloer gehad. samen met de mensen van fit Experience ga ik nu maandwedstrijden organiseren. in verhouding zijn de Concept 2 roeimachines natuurlijk niet duur, als ik het gebruik ervan kan stimuleren ben ik heel tevreden.

inmiddels heeft hij twee model E roeimachines omgebouwd met de fitrower set. “De roeimachines zijn toch min of meer verplichte kost in je assortiment”, aldus arjen, toch werden ze volgens hem niet heel veel gebruikt. als ik het vergelijk met onze andere cardio apparaten bleven ze toch achter. nu geloof ik dat dit deels komt door de aard van de oefening, maar natuurlijk ook door alle media mogelijkheden op mijn andere cardio apparatuur.

naast sonsport zal de nieuwe formule “smart fit”uit vlaardingen ook gebruik gaan maken van de fit Rower toepassing. fit Experience zal hier een systeem aansluiten op een 50 inch plasmascherm waardoor een klein groepsconcept ontstaat.

nu hebben de roeimachines dus ook een scherm, en dan ook nog volledig interactief. ik merk inmiddels dat de roeimachines meer gebruikt worden. ondanks dat ik het leuk vind innovatief te zijn heb ik ook wel eens vrees gehad bij alle computergestuurde apparatuur, tenslotte is dit een extra gevaar als je kijkt naar storingen en onderhoud. Deze angst is ongegrond gebleken want ik

op de website van fit Experience staat ter informatie nog een uitgebreide instructiefilm, maar men mag natuurlijk ook contact opnemen met nick of zijn collega’s voor een demo. Dit kan overigens ook bij fit Goed in amsterdam waar een complete opstelling staat om uitgeprobeerd te worden. De specificaties om gebuik te maken van de fit Rower toepassing zijn een Concept 2 roeimachine model E of model D met daarop een PM 3 of PM 4 unit. Mocht u hier niet over beschikken, dan is ook de set inclusief roeimachine als totaalpakket te koop.

fit Experience voor meer informatie kunt u contact opnemen met fit Experience

www.fit-experience.nl

21


GYM APPS & KLIKSCHEMA

Club app als mobiele hub Hans Donkers, oprichter van Gym Apps licht toe: “Fitnessclubs leveren allerlei diensten aan hun leden, vaak gebruik makend van verschillende leveranciers. Om deze diensten optimaal te kunnen leveren is directe communicatie via de smartphone steeds meer de standaard aan het worden. Met de mobiele hub strategie van Gym Apps is de fitnessclub in staat om allerlei diensten centraal via zijn eigen app aan de leden aan te bieden. Gym Apps levert al integraties met een groot aantal leveranciers waardoor men lessen kan reserveren, allerlei tegoeden kan, sporthistorie kan ophalen en nu ook het communiceren van workout schema’s. De goede samenwerking en de kwaliteit de software geven ons veel vertrouwen in de gezamenlijke mogelijkheden van Klikschema.”

Een vak apart

Met gecombineerde oplossing persoonlijke workout schema’s in club app

Gym Apps en Klikschema gaan samenwerking aan Toonaangevende software leveranciers in de fitness en wellness industrie Gym Apps en Klikschema gaan een samenwerking aan. Vanuit deze samenwerking is het in het vervolg mogelijk om vanuit de op maat gemaakte club apps van Gym Apps, gepersonaliseerde work out schema’s van Klikschema te presenteren en te communiceren met de leden.

Directe communicatie met de leden Met deze gezamenlijke oplossing zijn fitnessclubs in staat om nog verder in te spelen op de trend van mobiele communicatie richting de consument. Leden van de club kunnen vanaf heden overal en op elk gewenst moment de door de club samengestelde schema’s raadplegen. Daarnaast zal het op korte

termijn mogelijk gemaakt worden dat persoonlijke berichten kunnen worden gestuurd door de trainer. Deze kunnen worden ingevoerd door trainer in de applicatie van Klikschema en worden dan middels push berichten aan de individuele sporter gecommuniceerd.

23

“Het ontwikkelen van software waarmee de fitnessclub optimaal wordt ondersteund om haar leden te voorzien van de juiste schema’s en oefeningen is een vak apart.”, aldus Jeroen Wisse, eigenaar van Klikschema. “Steeds vaker zien we allerlei leveranciers die meerdere verschillende technologieën en oplossingen gaan combineren. Aangezien niet iedereen overal verstand van kan hebben en het vrijwel onmogelijk is om alles goed te doen, kiezen wij voor samenwerking. Vanuit de samenwerking met Gym Apps kunnen wij ons blijven focussen op het door ontwikkelen van de optimale software voor de trainer, terwijl Gym Apps er voor zorgt dat dit op de juiste wijze mobiel wordt weer gegeven. Een win/win voor ons, maar vooral voor de clubs die hiermee van alles de beste kwaliteit ervaren”.

Package deal Om de wederzijdse toegevoegde waarde kracht bij te zetten hebben Gym Apps en Klikschema samen besloten om de software ook als “package deal” aan te bieden waarbij clubs op beide systemen 20% korting ontvangen als het gezamenlijk wordt afgenomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gym Apps

Klikschema

Hans Donkers 0651159200 www.gym-apps.nl

Jeroen Wisse 0634402174 www.klikschema.nl


high tech glas

iQ-glas®, verwarmingsglas

Comfortabel, probleemoplossend en omzet verhogend! De ruit als radiator, bestaat dat? Zeker, en reeds gedurende vele jaren. Het Nijmeegs bedrijf High Tech Glas timmert aan de weg met dit verrassende product. Een verwarmingssysteem dat uiterst comfortabele stralingswarmte afgeeft, maar ook condens en koudeval problemen met 100% zekerheid oplost. In alle omstandigheden. Maximaliseert het gebruik van uw ruimte en verwent uw klanten. En dat alles met positieve invloed op uw resultaten. Wie wil dat niet?

Comfortabele stralingswarmte Verwarmingsglas is een uiterst comfortabele wijze van verwarmen. Koudeval wordt voorkomen en stralingswarmte is aangenamer dan de gebruikelijke convectiewarmte van b.v. een radiator/convectorput. Vergelijk het met de straling van de zon, gezeten op een beschut terras hoog in de bergen. Ook al is de omgevingstemperatuur

laag, de zonnestralen wel aangenaam warm aan. Met stralingswarmte wordt immers niet de lucht, maar worden de voorwerpen die met de straling in contact komen verwarmd. Daar waar men normaliter in een koude periode van het jaar niet in de buurt van de kille glaswand gaat zitten, wordt het nu juist extra genieten bij de warme glaswand.

tuinpaviljoen

Badkamerspiegel is de radiator

24

Een 100% oplossing voor condens een hardnekkig probleem van condens op de ruit kan niet altijd afdoende bestreden worden met conventionele middelen. iQ-glas® is dé 100% oplossing. Ook waar men condens niet op een andere wijze dit hardnekkige en soms kostbare probleem niet opgelost krijgt. Zo ook in het binnenbad van B&B De stippentse hoeve te ledeacker waar men op de ruiten en in de nissen van de dikke monumentale muren jarenlang grote condens problemen kende. Opgelost door het plaatsen van verwarmend glas van high tech glas. De eigenaren Miranda & Johan Kuijpers zeggen daarover “eindelijk een oplossing voor het condens op de ramen en vensterbanken in ons binnenbad. Na gebruik moesten we altijd alles meerdere keren opdrogen. geen leuk werk en daarnaast ook nog eens slecht voor de kozijnen. en dat waren we beu. De oplossing met iQ-verwarmingsglas gelukkig gevonden. De resultaten maken ons blij. De condens op de ramen en de vensterbanken is nagenoeg geheel verdwenen. het droogmaken is voorbij. en wij...wij kunnen onze gasten weer zorgeloos zonder angst gebruik laten maken van het zwembad.”


high tech glas

overlast. Met verwarmend glas worden al deze zaken vermeden en hebben we voorts de voordelen van de aangename stralingswarmte. Ook kunnen hierdoor de ontvochtigings installaties lichter en goedkoper uitgevoerd worden. Maar ook bij moeilijke glasconstructies, bijvoorbeeld horizontaal (beloopbaar)glas in het plafond is dit een ideale oplossing.” Binnenbad B&B De stippentse hoeve

Parkhotel Valkenburg

Definitief einde aan koudeval transparante glaswanden zijn geliefd en dragen bij aan het genot van woon- of leefruimte. Maar ook in professionele omgevingen zoals kantoren en horeca, is het probleem van koudeval helaas een bekend, vaak verzwegen, probleem. Met iQ-glas® wordt echter de enige echte 100% zekere oplossing bereikt. Dit komt doordat het verwarmingsglas het probleem bij de bron aanpakt. De koude glaswand die de oorzaak is van een kille luchtstroom die ergens in de ruimte een onaangenaam gevoel geeft, verandert namelijk in een aangenaam warme knuffelmuur. afkoeling van de warme lucht door de ruiten kan niet meer optreden. Koudeval wordt daarmee vermeden. De serre verandert

willen zitten. Uw tafels en zitplaatsen kunnen dus maximaal benut worden. en als er sprake was van een condens of koudeval probleem, dan is ook dat automatisch opgelost, zoals dit met iQ-glas® ook bereikt werd in het Parkhotel Valkenburg.

Kostenbesparend, onderhouds- en storingsvrij Ook al is dit niet primair het doel, het is natuurlijk wel mooi meegenomen. Kan door het verwarmingsglas vaak al bespaard worden op de traditionele oplossingen, ook door het gericht inzetten van verwarmingsglas kunnen voordelen behaald worden. Dit komt ook doordat het gemiddelde energieverbruik veel lager is dan vaak gedacht. een verbruik van gemiddeld 50 Watt per m² per stookuur, afhankelijk van diverse factoren zoals hoofdof bijverwarming, gewenste temperatuur, isolatie etc. Met een flexibele en intelligente besturing kunnen de resultaten nog verbeterd worden.

Toepassing in binnenbaden Van gemert Zwembaden en sauna’s B.V. in het Brabantse Mill werkt al jaren met verwarmingsglas bij binnenbaden.

Dat dit verwarmingssysteem tevens onderhouds- en storingsvrij is, zal op termijn ook een mooi voordeel opleveren.

daarmee ook in de koudste periode van het jaar, in een aangenaam warme ruimte, met behoud van maximaal daglicht.

Omzet verhoging aangenaam vertoeven in de wintertuin c.q. serre en tegelijkertijd genieten van het fraaie uitzicht en kijken naar wat er buiten allemaal gebeurt. tegelijkertijd het maximaal benutten van de beschikbare vloeroppervlakte doordat sta-inde-weg radiatoren of stoffige convectorputten achterwege kunnen blijven. De klant zal door het effect van de comfortabele stralingswarmte juist graag bij de glaswand

Waarom? “het zitperron bij binnenbaden wordt vaak voor raampuien gemaakt. Om condensvorming op glas te voorkomen worden deze met droge warme lucht aangeblazen via inblaasroosters. Nadelen daarbij zijn luchtstroom, water op perron en geluids-

25

high tech glas Nijmegen (operationele showroom) 024-3005740 info@hightechglas.com www.hightechglas.com


Functional Training voor een EERLIJKE prijs?

oneindig veel configuraties mogelijk, kijk voor prijzen op www.byloth.nl!

Neem voor meer informatie contact met ons op of kom langs in de showroom: Aan de afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. De accessoires op de afbeeldingen zijn los verkrijgbaar. Prijzen zijn exclusief btw, transport- en installatie kosten.

Byloth B.V. Kanaalweg 29c 3526 KM Utrecht

www.byloth.nl info@byloth.nl 030 - 5112120

BYLOTH Fair Price Fitness Equipment


rabobank

Rabobank zet vol in op mobiel betalen De Rabobank zet vol in op betaalmogelijkheden via de mobiele telefoon. Na de succesvolle introductie in Leiden, gaat de Rabobank in het tweede kwartaal van 2014 mobiel betalen breder beschikbaar stellen. Daarvoor lanceert zij voor haar klanten de Rabo Wallet met tal van mogelijkheden. Bovendien heeft de Rabobank haar diensten MyOrder en Cashless Betalen samengevoegd, waardoor betalen aan de kassa nu ook mogelijk is met MyOrder, de app voor mobiel bestellen en betalen.

“Mensen willen steeds meer via hun mobiele telefoon doen. Het zorgt voor meer snelheid en gemak. als rabobank zetten we vol in op die verschuiving naar mobiel. bankieren kon al, wij gaan daar een portemonnee in de telefoon aan toevoegen”, zegt Jeroen Verrijdt, directeur betalen en Sparen van rabobank. “Met de rabo Wallet biedt rabobank haar klanten onder meer de nieuwe manier van betalen, vergelijkbaar met het betalen via de pinpas, maar dan met je telefoon.” “In de portemonnee stellen we meteen een aantal extra opties beschikbaar. Denk aan het inscannen van kassabonnen, het tonen

van een actueel saldo, het toevoegen van bonus- en klantenkaarten. Die opties laten goed de toegevoegde waarde van betalen via de telefoon zien.”

MyOrder Daarnaast gaat de rabo Wallet functies van Myorder integreren. De succesvolle app, ook beschikbaar voor klanten van andere banken, biedt mobiel bestellen en betalen voor onder meer horeca,bioscopen en parkeren. afgelopen jaar groeide het aantal Myorderlocaties van 4.000 naar 11.000. rabobank heeft Myorder nu samengevoegd met Cashless betalen, bekend van betalen met nFC-

27

stickers in bijvoorbeeld bedrijfsrestaurants. Door de sticker met near Field Communication-chip te koppelen aan Myorder wordt het mogelijk om zowel vanuit de app als aan de kassa met Myorder te betalen. betalen via Myorder Cashless betalen aan de kassa is met name geschikt voor zorg- en onderwijsinstellingen, bedrijfsrestaurants en sportkantines, waarbij de snelheid van betalen belangrijk is. Myorder Cashless betalen kent naast de koppeling via de nFC-sticker ook andere verschijningsvormen: “Pasjes, sleutelhangers, polsbandjes, het werd al volop toegepast via Cashless betalen van Multicard en dat brengen wij door een samenwerkingsverband nu samen in Myorder Cashless betalen”, aldus Verrijdt.

Compleet Met de rabo Wallet, Myorder Cashless betalen en de mobiele variant van iDEaL biedt rabobank de nederlandse consument een compleet pakket mobiel betalen.


DE MEEST GEBRUIKTE EN GEACCEPTEERDE VOORDEELPAS VAN NEDERLAND

Mis deze mogelijkheid niet om uw leden de hoogste korting te bieden. De ultieme tool voor ledenbehoud. vOOR MEER INFORMATIE KIJK OP FITNESSVOORDEELPAS.NL OF BEL 024 - 8480726


TECHNOGYM

Google Glass-gestuurde loopband van Technogym

‘Product of the year 2014’ CAPELLE A/D IJSSEL - ’s Werelds eerste Google Glass-gestuurde loopband is door professionals in de sportindustrie verkozen tot ‘Product of the Year 2014’. De revolutionaire technologie van Technogym, toonaangevend producent van fitness apparatuur en wellness concepten, is onderscheiden met een ISPO Award. Technogym toont de Google Glass-gestuurde loopband voor het eerst op Europese bodem in München, tijdens vakbeurs ISPO 2014

De ISPO industry awards zijn uitgereikt tijdens een grote show in München, aan de vooravond van de jaarlijkse vakbeurs voor de wereldwijde sportindustrie. Een vakjury bestaande uit vooraanstaande professionals uit de internationale sportwereld kende de awards toe aan de ‘most exceptional sporting goods’. Technogym’s loopband met Google Glassintegratie stelt gebruikers in staat om in real time te communiceren met het apparaat. De Google Glass projecteert feedback op de brillenglazen in de vorm van trainingsgegevens, zoals snelheid, afstand en tijdsduur. Google Glass-dragers reguleren de snelheid van de loopband met spraakopdrachten. Tijdens het trainen kunnen zij via een webcam communiceren met een personal trainer of met vrienden. Technogym verwacht dat de revolutionaire loopband app-ontwikkelaars zal inspireren om de nieuwe technologische mogelijkheden van fitnessapparaten te benutten.

actieve trainingservaring. Gebruikers hebben toegang tot persoonlijke trainingsprogramma’s, hun favoriete apps, tv-programma’s en entertainment. Het platform is open voor andere apps en apparaten, zoals de Google Glass en populaire lifestyle tracking apps.” Gebruikers kunnen de apps downloaden in de Technogym App Store, een verzamelplaats voor fitness, wellness en lifestyle apps.

Revolutionaire technologie bekroond met prestigieuze ISPO Award

De loopband met Google Glass-integratie is ontwikkeld op ‘s werelds eerste Android 4.0 open API platform voor cardio trainings-apparaten. Dit platform, genaamd UNITY, is door Technogym ontwikkeld om een volledig persoonlijke trainingservaring te bieden. Via een touchscreen op de apparaten loggen gebruikers in op een persoonlijk account. Daar krijgen zij inzicht in individuele trainingsprogramma’s en resultaten, en beheren zij hun eigen apps. Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym: “Het UNITY display op de fitnessapparaten heeft de look en feel van een tablet en biedt een revolutionaire, inter-

29

UNITY kan al gekoppeld worden aan de grote sociale netwerken en aan veelgebruikte fitness en lifestyle tracking apps, zoals MapMyFitness, RunKeeper en Withings. UNITY is het eerste en enige touchscreen in de fitnessindustrie waarop gebruikers via een webcam kunnen communiceren met hun personal trainer of vrienden. UNITY is onderdeel van het concept ‘Wellness on the Go’. Dit is het eerste complete ecosysteem van fitnessapparaten, toepassingen en programma’s. Die komen samen in een overkoepelend cloud computing platform, genaamd Technogym mywellnesscloud. Hiermee hebben gebruikers altijd en overal ter wereld inzicht in hun persoonlijke trainingsdata.


meijers

Meijers Kwaliteitsopleidingen op maat! Meijers Fit & Gezond is al 10 jaar actief in het geven van opleidingen en workshops. Wat in 2004 is begonnen met de introductie van de officiële BOSU® Cursus is uitgegroeid tot een breed aanbod van opleidingen op het gebied van functionele training en de ontwikkeling van een programma voor Functionele Training: Core Power.

Persoonlijke aandacht, gecertificeerde trainers en kwaliteit zijn de belangrijkste uitgangspunten voor de opleidingen van meijers Fit & Gezond. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, bieden we onze opleidingen in een nieuwe vorm aan: webinars met online coaching, gevolgd door een praktijktraining. De opleidingen bestaan uit 3 delen:

1. Webinar een webinar is een online cursus, die je in je eigen tijd op je laptop of pc kunt bestuderen. Aan de hand van een PowerPoint presentatie word je door het theoriegedeelte van de cursus heen geloodst. De webinar bestaat uit drie delen: productinformatie, trainingsfysiologie en de koppeling naar de praktijk. in het laatste gedeelte wordt gebruik gemaakt van video’s die ook in de Core Power App terug te vinden zijn.

2. Online Vragenuur Tijdens het Online Vragenuur is er een live verbinding met de trainer en andere cursisten, waarin je vragen kunt stellen over de webinar die je hebt bestudeerd.

3. Praktijk Tijdens de praktijkdagen maken we de koppeling van de theorie uit de webinars naar de praktische toepassing van de trainingsmaterialen. in een korte, intensieve workshop van 2-3 uur behandelen we het bewegingsrepertoire, gebaseerd op het Core Power Program. je leert de technieken toe te passen met de juiste progressies en regressies.

Cursuspakketten Bij de opleidingen kunnen complete cursuspakketten worden aangeschaft, bestaande uit een cursusmap, certificaat, instructieposter en toegang tot de Core Power App.

30

Opleidingen in de spotlights Stroops Performance Training De stroops® Performance Training laat je kennis maken met de principes van performance training en deze toe te passen


op sporters van elk niveau, van recreant tot topsporters. in de filosofie van stroops® geldt: ‘everybody is an athlete’. Begrippen als Power, speed, Agility en Quickness (sAQ) zijn niet voorbehouden aan topsporters: het zijn fundamentele bewegingsvaardigheden voor iedere sporter om te komen tot een verbetering van prestaties in elke tak van sport of in het dagelijks leven.

Dynamax Medicine Ball Training De unieke kenmerken van de Dynamax medicine Ball zijn het formaat en de comfortabele grip, wat ervoor zorgt dat de bal zacht en gripvol aanvoelt. Het absorptievermogen van de Dynamax medicine Ball maakt het mogelijk om de bal met maximale kracht en snelheid te gooien en vangen. Dit heeft de Dynamax Ball favoriet gemaakt bij CrossFit Trainingen. Deze workshop gaat verder dan de basics: je leert unieke functionele trainingtechnieken toe te passen die je direct kunt vertalen naar sport en ADL: flexie extensie, rotatie en locomotion.

Trigger Point® MCT Training Deze myofascial Compression Techniques (mCT)leert je de Trigger Point Tools toepassen op de 6 key areas van het menselijk bewegingsapparaat, van enkel tot schouder. Daarnaast leer je hoe de toepassing van myofascial Compression Technieken de efficiency van de biomechanica van het lichaam kan optimaliseren en pijnklachten kan doen verminderen.

Inschrijven Op onze website, in de opleidingenagenda, staan alle geplande opleidingen (www.meijers.com/opleidingen). inschrijven voor één of meerdere opleidingen kan online of per email (opleidingen@meijers.com).

Trigger Point® SMRT-CORE Training

Inhouse Training

smrT-COre is een trainingsconcept waarin “self myofascial release Technieken”, core training en dynamische flexibiliteit worden gecombineerd in één functionele training. De training richt op het optimaliseren van controle vanuit de core en flexibiliteit in de functionele ketens.

Alle opleidingen zijn ook inhouse (op locatie) te volgen. in overleg wordt een programma samengesteld dat is opgebouwd uit losse modules (2-3 uur). Zo kunnen op één dag meerdere producten of programma’s behandeld worden.

31


210x280 advert Jan 2014_Dutch.pdf

1

17/01/2014

14:58

www.keisereurope.com

KEISER M5 CROSS TRAINER

www.keisereurope.com

bezoek ons op FIBO 3-6 April 2014 B40, Hal 6

• Zeer succesvol in oa Spanje en Scandinavië, sterk groeiend in Nederland en Duitsland • Klantenwervend en –bindend: spreekt een nieuwe doelgroep aan! • Laagdrempelig; voor alle leeftijden en fitnessniveau's (ook obesitas) • Maakt je snel fit en sterk; maar is vooral vernieuwend en FUN! • Ruimtebesparend; zeer compact vormgegeven • Ongeëvenaarde techniek: door magnetische weerstand een ongekend soepele beweging • Kostenbesparend: nauwelijks tot geen onderhoudskosten en aantrekkelijke leasemogelijkheden • Zeer effectief: de enige total body cardio workout door unieke lichaamspositie en -houding • Uniek marketing- en opleidingsconcept Megawalk

T +31 (077) 3661640

Hagelkruisweg 11

www.keisereurope.com

info@keisereurope.com

NL-5971 EA Grubbenvorst

www.keiser.nl

PERFORMANCE

MEDICAL

FITNESS

PERSONAL TRAINING

PRIVATE SECTOR


megawalk nederland

Megawalk verovert Europa Interview met Henk Uiterweerd, eigenaar USa healthclub, Oprichter megawalk nederland Wat is Megawalk megawalk komt van origine uit Spanje en is begin 2012 geïntroduceerd in nederland. Het is een groepsles met megawalkers, verplaatsbare crosstrainers. de les wordt gegeven op muziek waarbij een instructeur de afwisseling aangeeft tussen cardio- en poweroefeningen. de muziek is hierbij van groot belang en varieert van 70’s, 80’s hits tot top 40 en moderne trance/house. de (freestyle) instructeur bepaalt zelf de opbouw en inhoud van de les voor wat betreft de muziek als de mate van weerstand.

Hoe ben je op het idee gekomen Het idee voor ons concept is ontstaan in mijn eigen HealthClub. Ik ben 30 jaar actief als ondernemer in de fitnessbranche en heb vele rage’s voorbij zien komen. megawalk was er aanvankelijk ook één, maar het verwonderde mij dat sporters dit zo lang leuk vonden. Inmiddels zijn wij 3 jaar bezig met

megawalk en geven we wekelijks 25 lesuren met tussen de 25-30 sporters per les. megawalk is onderscheidend, herkenbaar en toegankelijk. lekker zweten wordt tenslotte geassocieerd met afvallen en conditie verbeteren.

Wat heb je nodig om met Megawalk te starten? we zijn met ons concept inmiddels in 12 sportclubs in nederland actief. de insteek is om vierkante meters van de accommodatie rendabel te maken. we bezoeken sportclubs waar één groepsles per dag per zaal wordt gegeven, dit is te weinig om de ‘vierkante meter’ te renderen. megawalk kan in een spinning- of groepsleszaal worden gegeven. Ook hebben wij squash- en ricochetbanen qua vierkante meter beter kunnen inzetten door er een megawalkzaal van te maken. wij hebben zelf 45 vierkante meter van de fitnesszaal afgenomen om een groepsleszaal

33

onderscheidend, herkenbaar en toegankelijk


Fibo

Hal 6 / D31

fitness workout Willem van Riemsdijk Tel.: 0031 (0) 78-6736304 Mob. 0031 (0) 653 381914 www.efighting.nl willem@magicfitness.nl


megawalk nederland

voor megawalk te creëren. Het aantal walkers waarmee gestart wordt is per club verschillend. Het minimale aantal is 11, maximaal is er geen limiet. Zelf hebben wij er 32.

Wat bepaalt het succes van Megawalk megawalk is heel toegangkelijk en door iedereen te volgen. de lesuren zijn 30 of 40 minuten “dus; kort en krachtig sporten”. wandelen, joggrn en hardlopen zijn de meest beoefende sporten van nederland. Bij megawalk maak je dezelfde bewegingingen, het maakt de spieren sterk door de loopbeweging en is niet blessuregevoelig. megawalklessen kun je combineren met andere lesuren waardoor er effectiever kan worden getraind en eerder ‘het doel’ wordt bereikt. de twee belangrijkste elementen van megawalk zijn uithoudingsvermogen verbeteren en afvallen. daarnaast geeft het ondersteuning aan alle vormen van teamsporten en wintersporten zoals skiën, langlaufen en schaatsen. doordat je in het luchtledige loopt met weerstand wordt de spiermassa sterker en krijg je door deze beweging nogmaals geen blessure(‘s).

Waarom is het volgens jou succesvol? megawalk is zo succesvol door de volle lessen en zeer enthousiaste sporters. deze sporters zorgen namelijk weer voor nieuwe ‘drop-ins’. Bij de clubs die gestart zijn met megawalk neemt het ledenaantal weer toe. wij ondersteunen de clubs door een goed marketingplan.

Hoe zijn de reacties van de leden? wij hebben ruim een jaar geleden een enquête gehouden over megawalk. de resultaten waren leuk om te lezen. enkele reacties waren: • eindelijk een sport die eCHT leuk is. • Ik ben zwaarlijvig en hoef niet bang te zijn dat ik een flater sla. • megawalk is een goede ondersteuning voor mijn volleybal. een groot voordeel is dat er zoveel sporters met een blessure mee kunnen doen aan megawalk. als wij geen megawalk in ons pakket hadden aangeboden dan waren deze sporters al lang ‘exit’ geweest. Ook dames die (hoog)zwanger zijn kunnen probleemloos meedoen met megawalk.

megawalk nederland & USa Healthclub Trompstraat 16, 7482 VX Haaksbergen, 06 - 24727676, info@megawalk.nl, www.megawalk.nl, info@usasport.nl, www.usasport.nl, 053 - 5724268

keiser europe Hagelkruisweg 11, nl-5971 ea grubbenvorst, 077 - 3661640, info@keisereurope.com, www.keisereurope.com, www.keiser.nl - Wij kunnEn u EEn zEEr voordElig lEasE concEpt aanbiEdEn, zodat dE invEstEring tE sprEidEn is!

35


www.innovexfitness.nl

WWW.INNOVEXFITNESS.NL

RELATIES OPLOSSINGEN INNOVATIES

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2013 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. SPIN®, Spinning®, Spinner®, the Spinning® logo, eSpinner®, Spinpower™ and Spinner® Blade ION™ is a trademark of Mad Dogg Athletics, Inc.


„Het succes ligt in de ziel van het apparaat“ Arie van Winkelhof, wat ging er door je heen bij de overwinning van de elfde Body LIFE Award? Het was toch al overduidelijk? Nee, niet echt. We zijn er allemaal erg blij mee en zijn hier enorm trots op. Je kunt ook niet vaak genoeg winnen, maar dit is niet iets waar we ieder jaar eenvoudig vanuit gaan. We moeten er ieder jaar weer hard voor werken en ons voor ogen houden dat het steeds weer een nieuwe competitie is. Dat wil zeggen, je bent voor iedere award toch nog wel zenuwachtig? Zenuwachtig zijn we niet. We zijn elk jaar weer nieuwsgierig en geconcentreerd, wij werken iedere dag hard aan onze doelstelling om het beste krachttraining product op de markt te bouwen, tot nu toe heeft de Duitse markt dit ieder jaar weer bevestigd.

gym80 is blij met alweer de elfde Body LIFE Award in de categorie krachtapparatuur. gym80 kan sinds het ontstaan van deze prijsuitreiking steunen op het vertrouwen van de stemmers. Een gesprek met de Managing Director van gym80, Arie van Winkelhof.

Welke prijscategorie zouden jullie nog willen behalen? Tot nu toe kent iedereen gym80 alleen van de „krachtapparatuur“. Er is nog een tweede categorie in krachttrainingsapparatuur: apparatuur met “MPG” (Medische Producten Wet) certificaat. Ons streven is om hier in de komende jaren beter in te presteren. Ook zullen we blijven werken aan de verdere uitbreiding van ons assortiment, maar wij zijn en blijven van oorsprong natuurlijk fabrikant en specialist van krachttrainingsapparatuur.

4E

SYGNUM Standards

SYGNUM Dual

SYGNUM Innovation

SYGNUM Cable Art

De serie voor 4-voudige efficiënte training

De basis voor elke trainingsruimte

De serie voor training van beide afzonderlijke lichaamshelften

De serie voor effectieve spierketentraining

Apparatuur voor coördinatie en krachttraining met vrije bewegingen


zijn wat wij in Gelsenkirchen kunnen Wat denk je, waarom zijn jullie al Ja, daar hebben we er enkele van. Maar produceren. Deze filosofie heeft ons jaren zo succesvol? dat ga ik natuurlijk nu niet vertellen. Het mooie van de Body LIFE Award is deze erkenning bezorgd. (lacht). We werken er aan dat in de toedat dit niet door een jury van slechts enkomst, niet alleen nieuwe producten kele mensen besloten wordt, dit wordt worden geproduceerd, maar dat deze Jullie zijn er zeker trots op dat 75% van alle apparatuur nog steeds in daadwerkelijk bepaald door de markt. ook als compleet trainingsconcept op gebruik is. En dan al vanaf het eersEn ieder jaar weer worden nieuwe klande markt komen. te begin. Geloof je dat deze apparaten gevraagd. Ik denk persoonlijk dat tuur bij de prijsuitwe ieder jaar weer Is er iets, naast het streven naar genomineerd zijn, reiking vandaag de kwaliteit, wat belangrijk is voor jou „Hier hebben zich omdat het bedrijf dag nog kans zou om klanten te overtuigen? veel mensen bezig Uiteindelijk moet de klant er op letten maken? gym80 en onze progehouden met Als je de mensen ducten zijn ontstaan dat hij/zij een beslissing maakt op basis geblinddoekt op de door de passie voor van een correcte kosten-baten analyse het optimaliseren apparatuur zou zetkrachttraining. Sinds en niet slechts kijkt naar kortingspervan hun eigen ten, zeer zeker. Nahet ontstaan van de centages. Er zijn verschillende parametrainingsbeleving tuurlijk alleen als de firma hebben vele ters waarmee gewerkt kan worden. en -resultaat” sporters en atleten apparatuur goed Met 70% korting kan ik nog steeds via onderhouden is. mijn maandelijkse kosten, aan het einzich beziggehouden Ook een gym80 apparaat heeft wat met het verbeteren van onze producde van een looptijd van 5 jaar, minder onderhoud nodig. Als dit altijd goed ten. Dit wordt ook hoofdzakelijk ongoed uitkomen dan met een realistische dersteund door praktische ervaring gedaan is, ben ik ervan overtuigd dat korting van 20%. In deze markt is een en niet slechts op wetenschappelijke deze apparatuur zich nog steeds goed duidelijk financieringsmodel van meer basis. Dit voelt men tijdens de training staande weet te houden. Dat is dan ook en meer belang. Hoe wordt mijn proop een gym80 toestel en is het DNA ons streven. We worden vaak uitgeduct gefinancierd? Wat kost het over de van gym80. lachen voor het feit dat we apparatugehele looptijd ? Welke verplichtingen ur ontwikkelen die niet stuk te krijgen heb ik nog aan het einde van deze loopHoe zou je de kwaliteit van deze is. Dat is juist wat tijd? Wat is de rest„We worden vaak training kunnen omschrijven? we willen. We willen waarde van mijn prodat de klant zelf besHet succes ligt – als ik het zo kan omducten na het einde uitgelachen voor schrijven – in de ziel van het apparaat. list wanneer hij opvan deze looptijd? het feit dat we apEn hoe lang kan ik En dat voel je in iedere beweging op nieuw wil investeren paratuur ontwikke- deze producten nog onze apparatuur. Dit gevoel is ontstaan en niet gedwongen len die niet stuk te wordt om opnieuw doordat men zich heeft geconcentreerd gebruiken zonder te investeren omdat op een optimale belasting van de speciproblemen en leden krijgen is.“ fieke spiergroep, het gevoel tijdens de de apparatuur op is: tevreden blijven? Dit beweging en de biomechanica hiervan. Oké, ik wil investeren. Ik voel mij niet alles moet in acht genomen worden. Deze drie kern factoren waren en zijn de verplicht het oude in de ruilen voor hetWij bieden bij gym80 een product op basis voor onze productontwikkeling. In zelfde als nieuw. Ik hoef dus niet een basis van “cost of ownership” aan, wat de loop van de jaren hebben wij concompleet nieuwe lijn aan te schaffen, zeer concurrerend is en tegelijkertijd de sequent gewerkt aan kwaliteitsverbemaar kan volstaan met een enkel nieuw hoogst mogelijke trainingskwaliteit en tering en -ontwikkeling van innovatieve apparaat. Dat is juist ook het mooie van -beleving biedt. producten. Onze filosofie is ook niet op ons veelzijdige assortiment. massa gericht, echter op het constante Arie, nog een laatste vraag: Verstreven naar perfecte kwaliteit. Ook als heug je je eigen al op de volgende Heb je nog nieuwe ideeën die je in Body LIFE Award ? het bedrijf mede hierdoor “kleiner” is de toekomst absoluut wilt gaan reAbsoluut. (Lacht) aliseren? gebleven. Het product moet het beste

SYGNUM Plate Loaded

SYGNUM Basic

Functional Performance

circular

gym80-Software

Apparatuur met gewichtsschijven

Basis apparatuur voor iedere fitnessclub

Serie voor functionele training van bewegingen

De Cirkel voor een snelle en effectieve total body workout

De software voor professionele trainingsondersteuning


www.innovexfitness.nl

NIEUW Spinning® heeft wederom een primeur op het gebied van technologie en uitgebreide opleidingen met de lancering van de Spinner® Blade ION™, geproduceerd door Star Trac®. Nauwkeurige krachtmeting in Wattages, die ondersteund worden door het SPINpower™ educatieprogramma, geven een compleet nieuwe dimensie aan Spinning®.

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2013 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. SPIN®, Spinning®, Spinner®, the Spinning® logo, eSpinner®, Spinpower™ and Spinner® Blade ION™ is a trademark of Mad Dogg Athletics, Inc.


HUMAN SPORT®

Kant-en-klare trainingsprogramma’s met Star Trac® HUMAN SPORT® • Je gewicht onder controle houden • Je rug sterker maken • Blijf jong en vitaal • Word flexibeler en verbeter je coördinatie • Power voor atleten • En nog veel meer …..

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2013 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. SPIN®, Spinning®, Spinner®, the Spinning® logo, eSpinner®, Spinpower™ and Spinner® Blade ION™ is a trademark of Mad Dogg Athletics, Inc.


www.innovexfitness.nl

NIEUW

ROUND 2

ROUND 1

7 Round Workout

ROUND 3

Each Round 2

• 90 seconds of striking designated combo • 90 seconds of active recovery

Active recovery can include activities like : • Body weight squats • Jump rope • Crunches • Planks

• Jumping Jacks • Running in place • Dumbbell squat presse LEFT JAB

1

ROUND 4

LEFT JAB

1

STRAIGHT RIGHT

+

2

HIGH LEFT HOOK

+

3

4

1

STRAIGHT RIGHT

LEFT JAB

2

1

+

LEFT JAB

1

STRAIGHT RIGHT

+

2

HIGH LEFT HOOK

+

3

RIGHT UPPERCUT

+

STRAIGHT RIGHT

+

2

+

RIGHT HOOK

STRAIGHT RIGHT

3

2

ROUND 6

ROUND 5

HIGH RIGHT HOOK

+

LEFT JAB

+

5

6

HIGH LEFT HOOK

RIGHT UPPERCUT

LEFT UPPERCUT

+

5

+

3

+

HIGH LEFT HOOK

+

3

STRAIGHT RIGHT

2

+

ROUND 7

STRAIGHT RIGHT

LEFT JAB

2

1

2

RIGHT UPPERCUT

LEFT UPPERCUT

STRAIGHT RIGHT

+

+

6

+

5

HIGH LEFT HOOK

+

3

STRAIGHT RIGHT

+

2

®

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2013 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. BoxMaster is a registered trade mark held by Fightmaster Pty Ltd COMPANY AUSTRALIA.


www.innovexfitness.nl

By Star Trac®

Meer werk in minder tijd, 600 calorieën... KLAAR!

TreadClimber® by Star Trac E-TC Een loopband, crosstrainer en stepper in één machine. Met de TreadClimber® van Star Trac® verbrand je 2x zoveel calorieën als op iedere ander cardio machine.

Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis • +31 (0)10 - 592 67 74 • info@innovexfitness.nl ©2013 Star Trac®. All rights reserved. Star Trac® and the Star Trac® logo are registered trademarks of Core Industries, LLC. TreadClimber® is a registered trademark of Nautilus, Inc.


HET SPINNING® CONCEPT

Het Spinning® programma verandert je leven. Je hebt de kans om je inspiratie en motivatie te delen met anderen, door iets te doen wat

Het originele en populairste indoor cycling programma in de wereld, Spinning® is meer dan enkel een goede training. Het creëert een gevoel van samenhorigheid, gedeelde doelen Spinning® opleidingen voor zowel beginnende, als de meer ervaren instructeur. en duurzame levensstijlverandering.

je echt leukt vindt. Zet daarom de eerste stap en word Spinning® Instructeur. Ook in 2014 bieden wij je een uitgebreid aanbod aan

Het Spinning® programma mengt fietstechnieken, correcte opleidingsprincipes en deskundige coaching om geestelijke en fysieke kracht op te bouwen. Uniek gecreëerd om diverse fitnessdoelstellingen te bereiken.

Kijk voor het volledige aanbod op onze website www.spinning.com en meld je vandaag nog aan.

Het Spinning® programma biedt individuele training, ongelooflijke calorieverbranding en persoonlijke uitdaging ongeacht ervaring, leeftijd en fitnessniveau.

www.spinning.com

I

informatie@spinning.com

I

+31 10 590 45 08

SPIN®, Spinner®, Spinning® en het Spinning logo® zijn geregistreerde handelsmerken die eigendom zijn van of worden gebruikt onder exclusieve licentie door Mad Dogg Athletics, Inc.

Industrieweg 20A • 3144 CH Maassluis • The Netherlands SPIN®, Spinner®, Spinning®, Spin Fitness®, the Spinning logo®, Bodyblade®,, Peak Pilates®, Resist-a-Ball®, Crosscore®, KettleBell Concepts™ and Ugi®,are registered trademarks that are owned or used under exclusive license by Mad Dogg Athletics, Inc.


an

m

IMPROVE YOUR CONNECTION


efighting

46


efighting

eFIGHTING de revolutionaire fitnesstraining eFIGHTING fitness workout is dé innovatie in de fitness- en gezondheidsbranche. Dit nieuwe club- en cursusconcept bestaat uit een mix van Aziatische vechtsporten en een fitness workout, voornamelijk gericht op het trainen van conditie, coördinatie, snelheid, reflex en kracht.

De unieke boksringen van 2 bij 2 meter zijn uitgerust met een ultramoderne dummy als tegenstander. De dummy’s beschikken over zeer geavanceerde software voor de aansturing van het trainingsprogramma op verschillende niveaus. iedereen krijgt een persoonlijk password en dus zijn eigen persoonlijke trainingsprogramma.

De dummy’s zijn voorzien van tien speciale sensoren die afzonderlijk oplichten en met de vuist (punch) of met de voet (kick) moeten worden geraakt. Een afwisselende training waar je met plezier aan je lichaam werkt door spier en conditie training op te bouwen.

Magic fitness bv importeur voor efighting nederland en Belgie Meer informatie: www.efighting.nl info@magicfitness.nl 0031 (0)6-53381914

47


De SportsArt Fitness Krachtlijn levert een uitermate goede combinatie van innovatie en biomechanica en vormgeving met de daarbij horende instellingen en bewegingen die soepel zijn zoals u verwacht een top krachtlijn... Het Europees ontwerp zal de uitstraling van uw faciliteit een unieke uitstraling geven, terwijl u ook kunt genieten van de kwaliteit van wereldklasse met de daarbij behorende unieke eigenschappen.

De nieuwe kracht- en cardiolijn van SportsArt Produceert uit menselijke energie bruikbare stroom

Train en produceer energie Help de aarde

Probeer het revolutionaire SportsArt Green System

Kleveringweg 5

|

2616 LZ Delft

|

015 - 21 21 093

|

06 - 52 02 58 82

|

sales@sportsartfitness.nl

|

www.sportsartfitness.nl


PAVIGYM InteRnAtIonAl

Ontdek PRAMA: Dé ultieme fitness ervaring PRAMA is het resultaat wanneer je al het beste wat PAVIGYM te bieden heeft samen brengt. PRAMA creëert dé ultieme fitness ervaring. PRAMA is de combinatie van PAVIGYM 3.0 voor vloer en muur, en interactieve licht- en geluidstechnologie. PRAMA vermaakt en motiveert, en het meet en registreert resultaten van de trainingen. Maar dit is nog niet alles: PRAMA creëert een bestemming, een plaats waar je wilt zijn. Het is een club in een club, een middel om klanten te behouden en mee te winnen. Maar natuurlijk boven alles, een manier om klanten te helpen hun gewenste resultaten te behalen. Uw klanten zullen versteld staan van wat PRAMA te bieden heeft, en het zal al hun verwachtingen overtreffen.


PAVIGYM InteRnAtIonAl


PAVIGYM InteRnAtIonAl

PAVIGYM heeft als doel om fitness weer leuk te maken, waar uw klanten met plezier aan mee willen doen. Daarvoor is PRAMA ontwikkeld. In kleine groepjes kunnen klanten samen sporten en tegen elkaar strijden, waardoor het een spel wordt waarin je een work-out doet, maar dan met veel plezier. Deelnemers motiveren elkaar, en zo blijft uw klantenbehoud groter. PRAMA is makkelijk uit te leggen, te begrijpen, en uit te voeren. PRAMA is geschikt voor iedereen, omdat het volledig aan te passen is aan de behoeften en het niveau van uw klanten. Al is PRAMA high-tech, het is toch gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Bovendien helpt PAVIGYM u met het project management, zoals onder andere het ontwerpen, de planning, de constructie, de installatie, en het onderhoud. PAVIGYM´s team helpt u uw PRAMA operationneel te maken, waarbij ingebegrepen is een training voor uw personeel. Succes zal verzekerd zijn, en een drastische, maar zeer stijlvolle, verandering van het interieur van uw zaak is gegarandeerd. Bovendien wordt uw beschikbare ruimte met PRAMA optimaal benut. Samenvattend, PAVIGYM´s PRAMA is een totaalpakket met het beste wat PAVIGYM te bieden heeft. Het is iets compleet nieuws waarmee u voor loopt op de concurrentie. Het stimuleert het behoud en winnen van klanten doordat het fitness tot iets leuks maakt. Fitness is met PRAMA niet meer saai, maar een ervaring: de muziek, de lichten, de resultaten, alles werkt eraan mee. Uw ruimte wordt met PRAMA optimaal benut waardoor u veel klanten tegelijk kan laten sporten. Samen, met veel plezier.


De fitnessvoordeelpas is al 143 keer succesvol gekoppeld met deze kwalitatieve leveranciers

LAAT UW BETALINGEN NU MAAR KOMEN! s

p p A m y G

Virtuagym

Boss

Control plus Vreugd

Dewi DMS

Coach LogiďŹ t

FITapp4you

Comped

Wilt u ook de meest professionele voordeelpas inzetten voor ledenbehoud?

vOOR MEER INFORMATIE KIJK OP FITNESSVOORDEELPAS.NL OF BEL 024 - 8480726


PAVIGYM InteRnAtIonAl

Meer informatie kunt u vinden op: www.pavigym.com Uiteraard kunt u ook uw vragen stellen of meer informatie aanvragen bij: e-mail: maarten.meeuwssen@pavigym.com Support: support.benelux@pavigym.com Mobile: 06-46916043 (of +31 646916043) Phone: 020-894 3117 (of +31 20 894 3117)

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR TRAINING I.I.T.VOF OUDE BAAN 19 5854 PJ NIEUW BERGEN (L) NEDERLAND TEL 0031-(0)485 34 34 26 E-MAIL info@toinevandegoolberg.nl HOMEPAGE www.toinevandegoolberg.nl

ALLROUND CONDITIE / HERSTELTRAINER

• 12 avonden van 19.00 - 22.00 uur, ca. 50% praktijk - Locatie NSC Papendal te Arnhem - Cursusstart woensdag 24 september 2014 • 6 dagen van 10.00 - 16.00 uur, ca. 50% praktijk - Locatie Van Ghentkazerne te Rotterdam - Cursusstart zaterdag 3 mei 2014 • Hoofdthema’s zowel voor individuele sport als teamsport: - Revalidatie, conditieopbouw, kracht-, snelheid- en uithoudingsvermogen volgens De Rehaboom® en trainingsprogramma’s schrijven • Cursusprijs € 875,00

CURSUS FYSIEKE TRAINER VOETBAL

• 4 dagdelen: - Dag 1 14.00 - 21.00 uur - Dag 2 09.00 - 16.00 uur - Locatie NSC Papendal te Arnhem - Cursusdata 13 + 14 juni 2014 - Cursusdata 20 + 21 juni 2014 • 2 dagen van 09.00 - 16.00 uur - Locatie Van Ghentkazerne te Rotterdam - Cursusdata: 23 + 24 augustus 2014 • Hoofdthema’s: - Opbouw loopvermogen - Opbouw kracht - Transfer naar voetbal • Cursusprijs € 375,00

MEDICAL PERSONAL TRAINER

• 6 dagen van 10.00-16.00 uur, ca. 70% praktijk • Cursus start 8 maart 2014 • Cursus start 16 augustus 2014 • Voor trainers uit de sport, fitnessbranche en revalidatiewereld • Locatie Van Ghentkazerne te Rotterdam • Cursusprijs € 975,00

WORKSHOPS

• Duur: 3 uur op locatie • Datum, tijdstip en groepsgrootte in overleg • Accreditatie KNGF voor RRS/KRS/ARS/HRS/FWS/RB® Keuze uit de thema’s: • Rug Revalidatie Systeem (RRS) • Kracht Revalidatie Systeem (KRS) • Aeroob Revalidatie Systeem (ARS) • Heart Rate System (HRS) / Polar Team2 System • Free-Weight System (FWS) / FitroDyne • De Rehaboom® • Onderwerp naar keuze Groepsprijs per workshop op aanvraag

DOCENTEN TOINE VAN DE GOOLBERG,

U kunt voor aanvullende informatie ook contact opnemen: Telefoon Fax Mobiel E-mail Internet

0485-34 34 26 0485-53 09 54 06-53 33 2678 info@toinevandegoolberg.nl www.toinevandegoolberg.nl

• Fysieke trainer 1ste team Feyenoord Rotterdam seizoen 2009-2013 • Hoofddocent Masteropleiding Sportfysiotherapie Avans+ te Breda / NPi • Kerndocent Erasmus Universiteit Rotterdam, afd. Geneeskunde

EVERT VAN DE GOOLBERG, • Fysieke trainer, praktijkdocent


MATRIX

Henk Grol & Team Activia op de Jaap Eden IJsbaan

Matrix Fitness sponsort topsporters Op 28 januari 2014 maakte fitnesstoestellenleverancier Matrix Fitness op de Jaap Edenbaan in Amsterdam bekend dat zij de nieuwe sponsor is van zowel de schaatsdames van Team Activia als van Olympisch judoka Henk Grol.

Marco Vonk, Directeur Matrix Fitness Benelux: “Matrix Fitness groeit ontzettend hard binnen de fitnessbranche. We vonden het daarom de hoogste tijd om ons merk ook zichtbaarder te maken in de wereld van de topsport én ons in te zetten voor mensen die dagelijks topprestaties leveren. We zijn dan ook ontzettend trots dat we onze naam mogen verbinden aan Team Activia en Henk Grol.” Jac Orie, Coach/Trainer van Team Activia is erg blij met de samenwerking: “Krachttraining is enorm belangrijk bij het schaatsen. Onze dames voeren minimaal twee keer per

week een intensieve krachttraining uit dus het is essentieel dat we goede, functionele toestellen hebben. Die heeft Matrix Fitness

voor ons geregeld. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking zowel Matrix Fitness als ons schaatsteam sterker gaat maken. Het is een kwestie van tijd voordat onze dames net zo sterk zijn als Henk Grol!” Het verhaal over de totstandkoming van de samenwerking met Henk Grol doet menig

Matrix Fitness Matrix Fitness is leverancier van hoogwaardige cardio - en krachtapparatuur. Sinds haar vestiging in Nederland in 2006 mag Matrix zich met trots de snelst groeiende leverancier van fitnesstoestellen in de branche noemen. De belangrijkste pijlers van Matrix zijn kwaliteit en service, productontwikkeling en innovatie, en klantgerichtheid. Meer op www.matrixmembers.nl

50


MATRIX

Henk Grol startte al op vijfjarige leeftijd met judoën. In 2008 werd hij Europees Kampioen en op de Olympische Spelen die volgden, behaalde hij een bronzen plak. Dat maakt hem het boegbeeld van de Nederlandse judo. In 2012 hield hij zijn naam hoog door na de Spelen opnieuw met brons naar huis te gaan. De komende jaren gaat hij voor een wereldtitel en goud in Rio.

persoon glimlachen. Marco Vonk hoorde de judoka op de radio vertellen dat NOC*NSF moeite had om een geschikte trainingsruimte voor hem te regelen. Marco zocht daarop direct contact met Henk via social media en niet veel later zaten de twee om tafel. De gesprekken bevielen zo goed dat Matrix Fitness besloot om de hoofdsponsor van Henk Grol te worden. Marco Vonk: “We willen Henk naar een hoger platform helpen zodat hij zijn doelen kan bereiken.”

Team Activia Team Activia bestaat uit Annette Gerritsen, Laurine van Riessen, Diane Valkenburg, Pien Keulstra en Roxanne van Hemert. Gerritsen veroverde in 2010 Olympisch zilver in Vancouver op de 1000 meter. Haar teamgenote Van Riessen pakte in diezelfde race brons. Valkenburg heeft inmiddels tweemaal WK-zilver gewonnen, terwijl Keulstra in 2011 de jongste nationaal kampioene bij de senioren werd. Van Hemert is zesvoudig wereldkampioene bij de junioren.

En doelen heeft hij! Henk Grol: “Ik ga voor de wereldtitel en voor goud op de Olympische Spelen in Rio. De sponsoring van Matrix Fitness is voor mij een geschenk uit de hemel. Speciaal voor mij gaan ze een hardcore gym inrichten zoals nergens in Nederland te vinden is. Hier ga ik extra krachttrainen zodat ik dat beetje extra kan geven om kampioen te worden. Ik ben Matrix Fitness enorm dankbaar. Zij gaan mij helpen om in de voetsporen van Geesink en Ruska te treden!”

v.l.n.r. Henk Grol, Marco Vonk, Jac Orie

51


Greinwalder & Partner Consulting | Marketing

Ledenwerving:

welke

troef speelt u?

p Bezoek ons o 40 /D de FIBO Hal 8

alder.com w in e r g @ fo in tie: Meer informa 9 73- 8 0 3 5 6 3 4 0 1 062-82463


KORT NIEUWS

Les Mills lanceert BORN TO MOVE: een nieuwe serie beweegprogramma’s voor kinderen van 2 tot en met 16 jaar Het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van kinderen en het veranderen van hun gewoontes, is een uitdaging voor iedereen! Steeds meer kinderen bewegen te weinig; uit onderzoek is gebleken dat slechts één op de drie kinderen dagelijks fysiek actief is. Daarom lanceert Les Mills op de FIBO in april vol trots: Les Mills BORN TO MOVE, het nieuwe Les Mills programma voor kinderen van 2 tot en met 16 jaar!

Les Mills BORN TO MOVE is ontwikkeld om kinderen aan te zetten tot bewegen en hen op een inspirerende manier kennis te laten maken met disciplines als dans, martial arts, plyometrie, core training en yoga. De BORN TO MOVE Series is verdeeld in vijf leeftijdscategorieën. Elk programma is perfect afgestemd op de betreffende doelgroep, met herkenbare muziek en bewegingen. Drie keer per jaar wordt elk programma voorzien van nieuwe muziek en choreografie. De voordelen van BORN TO MOVE voor jouw club zijn: • Je draagt bij aan een gezondere levens- stijl van kinderen, wat positieve gevolgen heeft voor de toekomst! • BORN TO MOVE trekt een nieuwe doelgroep aan. • De bezoekfrequentie stijgt, aangezien huidige leden hun eigen aanwezigheid plannen rondom de lessen van hun kinderen. • BORN TO MOVE kan rustige momenten in het lesrooster opvullen. • Mogelijke verkoop van lesblokken of familie-lidmaatschappen. • Je komt in contact met toekomstige klanten die nog jarenlang lid kunnen blijven.

De Europese lancering van BORN TO MOVE vindt plaats op de FIBO 2014, van donderdag 3 t/m zondag 6 april in Keulen (Duitsland). Noteer deze data alvast in je agenda! Neem voor vragen over Les Mills BORN TO MOVE contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl. Kijk ook eens op lesmills.com.

50


KORT NIEUWS

SSFM Samen voor een

vitaler Maastricht

Les Mills lanceert virtuele lessen:

Les Mills Virtual! Op de FIBO 2014 in april lanceert Les Mills haar nieuwe Les Mills Virtual concept! Les Mills Virtual biedt clubs virtuele lessen die speciaal gemonteerd zijn van de instructor DVD’s van de Les Mills masterclasses. Deze virtuele lessen kunnen 24 uur per dag worden afgespeeld in clubs en kunnen een grote toegevoegde waarde zijn voor leden, omdat zij de Les Mills programma’s hierdoor ook op daluren kunnen ervaren. Daarnaast biedt Les Mills Virtual kansen voor nieuwe leden, omdat zij op een laagdrempelige manier in kunnen stappen in de Les Mills lessen.

FACTS: • Les Mills Virtual is ontwikkeld als AANVULLING op ‘live’ Les Mills lessen, niet als vervanging van ‘live’ lessen. • Het produceren van ‘live’ lessen blijft de hoofd focus voor Les Mills International en vormt de kern van alles wat Les Mills International doet. Les Mills weet dat er niets op kan tegen het ‘live’ ervaren van Les Mills lessen en realiseert zich dat een video ervaring niet hetzelfde niveau haalt als een instructeur die lesgeeft, met coaching en persoonlijke aandacht. • Zie het verschil tussen Les Mills ‘live’ lessen en Les Mills Virtual als het verschil tussen een ‘live’ concert en een video opname. • De missie van Les Mills is om een fittere planeet te creëren en meer mensen vaker aan het bewegen te krijgen. Les Mills Virtual is één van de middelen om dit doel te bereiken. • Met Les Mills Virtual kan jouw club gemakkelijk het lesrooster uitbreiden. Dat betekent dat er meer Les Mills lessen op het lesrooster kunnen staan, waardoor steeds meer mensen verslaafd raken aan de Les Mills experience! • Elke les bevat de sterkste choreografie, de meest inspirerende muziek uit de hitlijsten en instructeurs van wereldklasse die in HD te zien zijn op een groot scherm. • Elke Les Mills Virtual les is gebaseerd op de inhoud van de masterclasses van de instructor DVD’s, wat betekent dat deelnemers de juiste aanwijzingen ontvangen wat betreft veiligheid en techniek. • Als instructeur ontvang je de kwartaal releases altijd voordat ze worden aangeboden in het Les Mills Virtual format. Neem voor vragen over Les Mills Virtual contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl. Kijk ook eens op lesmills.com.

49

De Stichting Samenwerkende Fitnesscentra Maastricht (SSFM), opgericht in 2013, zet zich in voor een gezonder en vitaler Maastricht. De stichting is een krachtenbundeling van negen Maastrichtse fitnesscentra en sportscholen, die hun kennis, kunde, faciliteiten en netwerk willen inzetten om, in nauwe samenwerking met strategische partners, de sportparticipatie in Maastricht te verhogen. Wij, de deelnemende fitnesscentra, willen via de stichting onze praktijkgerichte kennis op het gebied van bewegen en gezondheid inzetten ten bate van de Maastrichtse samenleving. Door het initiëren, organiseren en coördineren van verschillende activiteiten en evenementen met een hoge fun- en kwaliteitsfactor, willen we méér bewegen en een gezonde en actieve leefstijl stimuleren. Concreet willen we als stichting onze bijdrage leveren om de sportparticipatie in Maastricht te vergroten! Door het vergroten van de sportparticipatie in Maastricht, denkt de stichting het stijgend aantal mensen met een chronische aandoening als obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten te kunnen terugdringen. Onze stichting richt zich op twee doelgroepen in het bijzonder: jongeren (6-18 jaar) met overgewicht of obesitas en de inactieve volwassenen met een verhoogd risico op voornoemde aandoeningen. Voor het bereiken van haar doelen zoekt de stichting nadrukkelijk de samenwerking met de Gemeente Maastricht, het bedrijfsleven en andere sport-, gezondheid- en onderwijsinstellingen. Het is de bedoeling om samen met strategische partners tot een gemeenschappelijke toekomstvisie en plan van aanpak te komen. Als we kunnen profiteren van elkaars kennis, inzichten, netwerk en invloed staan we sterker in het bereiken van onze ambitie: het activeren en vitaliseren van de Maastrichtse bevolking.

www.maastrichtvitaal.nl


Make Fitness Your Lifestyle.

Nieuw in de Benelux: eGym-Cirkel De meest efficiĂŤnte & veilige training voor snel resultaat! u Verbeter uw retentie u Trek nieuwe leden aan u Compleet marketingpakket Exclusieve partner voor de Benelux

t 030 24 45 435 marketing@matrixfitness.nl www.matrixmembers.nl www.egym.nl

Nu ar! ba k i h besc

Tot ziens op fibo. 3 – 6 april 2014, Keulen


WELLNESS ON THE GO

THE WELLNESS EXPERIENCE EVERYWHERE, EVERYDAY. Met Unity en de Wellness Apps wordt trainen leuk

UNITY™ is het eerste op Android gebaseerde cardioplatform met een touch screen dat werkt als uw eigen tablet. Eenvoudig swipen, scrollen en switchen van de ene applicatie naar de andere. UNITY ™ biedt uw leden plezier en een unieke trainingservaring. Een training is nooit meer saai, dankzij de mogelijkheden van het platform: virtuele training, eenvoudige login met toegang tot gepersonaliseerde en favoriete content, direct toegang tot

persoonlijke trainingskaart en resultaten en entertainment via onder andere Internet, TV, muziek en games (als Sudoku en Angry Birds). Met de professionele apps van Technogym kunnen uw trainers en coaches snel en eenvoudig trainingsprogramma’s samenstellen en aanpassen. En helpen zo de efficiëntie van uw trainers en coaches te optimaliseren.

Lees meer op onze website: www.technogym.com/wellnessonthego

Volg ons op TECHNOGYM BENELUX - Essebaan 63 - 2901 LJ Capelle a/d IJssel - Tel: +31 (0)10 - 422 3222 Email: info_blx@technogym.com

Body Biz NL 2  

Body Biz is hét vakblad voor fitness professionals die hun vak serieus nemen. Maandelijks boordevol nieuws, trends, achtergronden en praktis...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you