Page 1

najaar 2013

magazine

nieuws: 90-JARIG BESTAAN IN WOORD EN BEELD

GEZONDHEID

VAN PODO TOT ORTHO

SPA & WELLNESS KWARTIERTJESKAART

De dames Schutrups:

‘OMA KIJKT ALTIJD NAAR DE SCHOENEN’ SCHUTRUPS SCHOENEN – ZUIDERHOOFDSTRAAT 13 – 7875 BW EXLOO – TEL. 0591-549093 – WWW.SCHUTRUPS.NL geopend 7 dagen per week - dus ook op zondag!


inhoud JAN column

SPA & WELLNESS

7

Podo

9

wat?

13

5 Nieuws 6 De selectie 9 Backstage 16 De selectie 17 90 jaar in foto’s 18 De selectie 19 De selectie 24 De selectie 26 Making of... 29 Actiebonnen! 31 De selectie 32 De selectie 33 De agenda 34 Kids-selectie 35 Stappenplan 38 Kledingactie 39 Bram B. Bot 40 Actiebonnen!

DE SCHOENEN van...

Moeder en zoon

Colofon

20

Al 90 jaar jong!

Welkom bij de derde editie van het Schutrups Magazine. Dit nummer staat mede in het teken van het 90-jarig bestaan van onze zaak. Mijn opa Jan begon in 1923 als reparateur en inmiddels bestaat het Schutrups-concept uit een schoenenwinkel, een zorgcentrum en een Spa & Wellness. Schutrups heeft in totaal meer dan 40.000 vaste klanten – dat betekent dat we in het kleine Exloo met zijn allen wel iets goed hebben gedaan. Ik wil op deze plek toch even stil staan bij mijn voorgangers. Mijn opa Jan en zijn vrouw Fennechien hadden dertien kinderen en moesten keihard werken voor hun geld. Mijn vader Jaap was de zevende. Toen mijn opa’s gezondheid wat minder werd, voelde hij het als oudste thuiswonende kind als zijn morele plicht om de zaak in 1960 over te nemen en al die monden te voeden. Ons pa heeft dat, samen met mijn moeder, fantastisch gedaan. Het 90-jarig bestaan mag hij helaas niet meer meemaken. Mijn vader is op veel gebieden een voorbeeld voor me geweest. Hij was de spits in een voetbalteam, altijd op zoek naar kansen om te scoren. Hij was misschien niet de beste vakman, maar wel een uitstekend gastheer. We staan nu stil bij 90 jaar Schutrups, maar ik kijk ook altijd vooruit. Als mensen mij vragen naar mijn droom voor de zaak, dan zeg ik: ik wil het Schutrups-concept, met schoenenzaak, zorgcentrum, Spa & Wellness en evenementen als de run, de golfdag en de wandeldag, wel eens op andere plekken in Nederland dupliceren. Als dat zou lukken, is de missie helemaal geslaagd. Tot die tijd blijven we gewoon doorontwikkelen in Exloo en omgeving. Met dank aan en oog voor onze vele trouwe klanten!

s p u r t u h c S n a J

Tekst: Jan Dijkgraaf (Buttkicken.nl) – Fotografie: o.a. Duncan Wijting, Flip Slik – Coördinatie: Annemieke Verbruggen – Realisatie: Liscom Advertising. De in dit magazine getoonde artikelen geven een indruk van onze najaarscollectie. Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat een artikel afwijkt in kleur, materiaal, afwerking en dergelijke. Tevens is het mogelijk dat een artikel niet leverbaar is. Wij bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak. staat wat ie mands karakter is (Jan Schutru ps) +++ +++ I k z ie aan de manier waarop ie mand loopt en op de grond

p3


PLUSH FEEL. MAGICAL RIDE.

Introducing the new 880v3.

cing the 880v3. nce an ely cushioned d support your nning store.

Š2013 New Balance Athletic Shoe, Inc.


nieuws

Nieuwe webs ite

Schutrups.nl geopend Schutrups schoenen heeft een nieuwe website. De oude dateerde alweer van 2006 en dat is in internettermen een eeuwigheid geleden. nieuw element: klanten kunnen voortaan online een afspraak maken. “De vorige site was wel aan vervanging toe”, zegt Jan Schutrups. Een van de dingen die de bezoekers meteen zullen merken is dat er veel meer activiteiten op de site plaatshebben dan op de oude. “We gaan ‘m veel actiever vullen en zorgen dat er elke dag iets nieuws te beleven is. Dat kan variëren van nieuwtjes tot acties. Verder komt er een zogenaamde afsprakenmodule in de site. Daardoor hoeven onze klanten niet meer te bellen, maar kunnen ze ook online een afspraak maken. Dat geldt zowel voor het zorgcentrum als voor de Spa & Wellness.” Webshop erbij Begin augustus ging de nieuwe site online, maar dat betekent niet dat ie ook ‘af ’ is. Jan Schutrups: “Het is ‘work in progress’. Zo willen we medio januari 2014 ook een serieuze webshop in de site integreren.”

Eigenlijk is Schutrups geen voorstander van een webshop. “Die is vooral bedoeld voor herhalingsaankopen. Want wij willen onze klanten liefst de eerste keer in de winkel zien. Zodat we goed kunnen meten. Wij willen de voet bij wijze van spreken voelen, ruiken en proeven. Dan kunnen we het beste advies geven. En voor vervolgaankopen hebben we dan de gegevens paraat.” De webshop van Schutrups gaat trouwens niet het hele assortiment bevatten, maar een kernassortiment van de grootste en bekendste fabrikanten waarmee nu al het meest wordt samengewerkt.

Ves ters terug

Pro mo tie

Me t Ju mper

Eigen merk

Met Máxima

Met de hond

In 1926 werd in het Brabantse Drunen de schoenenfabrikant Vesters opgericht. Het genoot bij de klanten van Schutrups eerst vooral bekendheid als laarzenfabrikant en later ook als maker van semiorthopedische schoenen. Twee jaar geleden ging het bedrijf failliet en binnenkort komt het terug. Want? Want Schutrups Schoenen nam onderdelen van het bedrijf over en laat inmiddels zelf trackingschoenen (A en AB, hoog en laag, dames en heren) maken onder de historische merknaam Vesters. De schoenen gaan 149,95 euro kosten. Kopers kunnen voor 19,95 euro in het kader van ‘create your own support’ naast het standaard voetbed ook nog kiezen voor een extra voetbed. In november is dat extra voetbed gratis.

Some guys have all the luck. Op 28 mei bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima Drenthe en wie wilde de Argentijnse per se de hand schudden? Jan Schutrups natuurlijk! Jan was door Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar uitgenodigd om in Roden samen met andere MKB’ers van gedachten te wisselen met het koninklijk paar. Tijdens de lunch sprak Máxima Schutrups. Met kennersblik: “Een bijzondere dame. Mooie benen en een vrij grote voet, zeker maat 41, misschien wel 42. En uit de stand van haar lichaam concludeerde ik: een krachtige vrouw.”

Van het ene idee kom je vanzelf op het andere... Dat is wat Jan Schutrups zo bijzonder (en soms onnavolgbaar) maakt. Tijdens een lezing in Haarlem vroeg presentator Humberto Tan of het, naast de run, de wandeldag en de golfdag, niet eens tijd werd voor een hondenwandeldag. Binnen no time had Schutrups contact met formulemanager Marc Dijkhuis van de diersuper Jumper uit Arnhem. En zie: de Jumper Hondenwandeldag is medio februari een feit. En voor de honden zijn er die dag allerlei extra activiteiten, zoals een hindernisbaan en gebitscontrole. Hou voor de exacte datum en het volledige programma van de Hondenwandeldag de website in de gaten.

Rourke) +++ ? Ze trekken z e aan en lopen bij m e weg ( acteur Mickey +++ I k koop schoenen voor vro uwen en weet je wat z e doen

p5


SCHUTRUPS

SELECTIE

m r a W

ugg € 109,95

Win Delicatessen Pakket t.w.v. 50 euro!

ugg € 109,95

ugg € 109,95

ugg € 79,95

ugg € 79,95

Bij aankoop v.a. 10 euro in onze winkel maakt u kans op een luxe delicatessen pakket van Nicolas Vahé t.w.v. 50 euro! Actie loopt tot 31 oktober 2013.

H E T M A G A Z I J N

w w w. h e t m a g a z i j n . n u info@hetmagazijn.nu Derksstraat 50 7811 AJ Emmen 0591 - 653846

Kerkstraat 1 9751 BA Haren 050 - 5349023


spa & wellness

Een jaa r oud

Schoenendoosactie Het is alweer bijna een jaar geleden dat de Schutrups Spa & Wellness aan de overzijde van de schoenenwinkel haar deuren opende. Ter gelegenheid daarvan is er in september een grote weggeefactie. “Op 12 oktober openden we de Spa & Wellness en sindsdien zijn we eigenlijk constant aan het uitbreiden”, zegt Angélique de Zeeuw, die samen met Jan Schutrups aan de basis stond van de activiteiten in de Saksische boerderij aan de Zuiderhoofdstraat. “We begonnen met onder meer de voetmassage, pedicure en de Fish Spa, maar inmiddels zijn er zo veel activiteiten toegevoegd. Met als laatste, met ingang van deze maand: Aerial Fit en Aerial Yoga. En we hebben zeker de intentie te blijven verbreden, ook in samenwerking met externe partijen, zodat we een steeds completer aanbod krijgen. Ook zullen we telkens nieuwe arrangementen blijven ontwikkelen.”

Weggeefactie Om het eenjarig bestaan te vieren, houdt de Spa & Wellness in september een grote weggeefactie. Iedereen die bij Schutrups die maand een paar schoenen koopt, vindt in de schoenendoos een waardebon. Wat het cadeau is? Dat varieert van korting op behandelingen in de Spa & Wellness en maandarrangementen tot een geheel verzorgd uitgebreid wellnessweekend voor twee personen. Zorgcentrum “Met deze schoenendoosactie tonen we aan dat we bij Schutrups één totaalconcept zijn”, aldus Angélique de Zeeuw. Vandaar dat patiënten van de voetzorg die niet met een doos nieuwe schoenen naar huis gaan de hele maand september óók een waardebon krijgen...

Bij de pedicu re

Nieuwe rag e

Abo nnement

Voetenlounge

Aerial

Per kwartier

Natuurlijk, een dagelijkse douchebeurt, goede kousen, passende schoenen en een regelmatige scrub- of cremebehandeling zijn een weldaad voor de voet. Maar de optimale voetverwennerij is toch wel als je ook regelmatig een pedicure bezoekt. Geke Mulder van Pedicure Plus weet dat dat problemen kan voorkomen en oplossen. “De pedicure haalt bijvoorbeeld overmatig eelt of een likdoorn niet alleen weg, ze kan ook de oorzaken bepalen en preventieve maatregelen adviseren. Dat geldt ook bij andere voetklachten. En verder is het gewoon een weldaad voor je voeten als je regelmatig een pedicure bezoekt. Het wordt vaak onderschat hoeveel ‘arbeid’ voeten op een dag verstouwen. Wij zorgen met liefde voor ze.”

De nieuwste fitnessrage is op dit moment Aerial Yoga en Aerial Fit. Dankzij de samenwerking van Schutrups Spa & Wellness en de ME-Factory Workout Club kunnen geïnteresseerden het vanaf september ook in Exloo beoefenen. Een doek, een lichaam en de zwaartekracht – meer ingrediënten zijn niet nodig. Ellen Hoexem van de ME-Factory Workout Club: “We zijn de eerste die dit aanbieden in Drenthe. En het mooie is: ervaring is niet nodig. Ik zeg: gewoon proberen om jezelf fysiek uit te dagen als je door de lucht zweeft.” Hoexem is ook op andere fronten actief. Ze geeft onder meer yogalessen, Zumba en Body Balance.

Schutrups Spa & Wellness krijgt binnenkort een abonnementensysteem: de ‘kwartiertjeskaart’. Eigenares Angélique de Zeeuw was al een tijdje op zoek naar een systeem om trouwe klanten te belonen. “Alle activiteiten in de Spa & Wellness, van de Fish Spa tot de shiatsu-therapie, duren een kwartier of een veelvoud van een kwartier. Bijvoorbeeld een halfuur. Dus we bedachten een kwartiertjeskaart. Die is vergelijkbaar met de 10-badenkaart die je vroeger kocht bij het zwembad. De korting voor de klanten zit er in dat hoe meer kwartiertjes ze in één keer ‘inkopen’, des te minder ze per kwartier betalen.” Meer informatie over de kwartiertjeskaart is te vinden op de website, schutrups.nl.

voelde ik me ook prima (atleet Haile Gebreselassie ) +++ +++ Toen ik nog geen schoenen had en op blote voeten liep,

p7


Een buitenkans om binnen te lopen M- ! U E I JUB IEDINGeen n B AAN koop van een

ne an Bij aar schoe ers voor pa ar slipp pa

9,7 â‚Ź

FinnComfort demonstratiedag: 30 augustus & 31 augustus


backstage

Podo... wat ?

één belang Podologie. Podotherapie. Podoposturaaltherapie. Podo... Bij Schutrups Schoenen zijn verschillende voetspecialisten werkzaam. de verschillen? Podotherapeut Renate Nieuwenweg legt het uit. “Het viel mij voor ik hier werkte op dat er tussen de verschillende voetspecialisten soms wat antipathie was”, vertelt Renate. “Bij Schutrups is dat heel anders. De samenwerking tussen die verschillende disciplines is wat mij betreft juist een voorbeeld in voetenland. Hier wordt echt bewezen dat we samen sterker zijn. Ik vind het zelf juist erg fijn om met verschillende voetspecialisten samen te werken en eens door een andere bril te kijken naar oorzaken van klachten en behandelmogelijkheden. Uiteindelijk hebben we allemaal één gezamenlijk doel, namelijk iemand van zijn klachten af helpen.”

stand te corrigeren. Podotherapeut is een beschermde titel in de wet BIG. Podoloog is een vrije titel. Wie echter registerpodoloog wil worden, moet een vierjarige deeltijdopleiding aan de Academie voor Podologie afronden. Eigen opleiding Ook een podoloog kan bijvoorbeeld siliconenteenstukjes “De verschillende podo-beroepen die bij Schutrups maken, maar behandelt geen diabetische wonden of ingegroeide teennagels. De podoposturale therapeut richt zich aanwezig zijn, hebben allemaal een eigen opleiding. Om podotherapeut te worden volg je een fulltime vierjarige op houdingsklachten en pakt deze waar mogelijk aan met een zooltherapie. De opleiding hiervoor is een tweejarige HBO-dagopleiding en leer je naast biomechanica en zooltherapie bijvoorbeeld ook om diabetische wonden, in- post-HBO-opleiding, die alleen bezitters van een HBOgegroeide nagels en siliconenortheses te maken om teen- diploma kunnen volgen.”

Ortho pedisch sch oen ma ken

Kopje koffie ?

Ortho pedie

Toverwerk

Warm welkom

Naar Meppel

Een van de relatieve nieuwelingen bij Schutrups is orthopedisch schoenmaker Erik Veurtjes. Hij kwam in april in dienst. “Ik ben er ooit zomaar ingerold, maar het is voor mij het mooiste beroep wat er is”, zegt hij. Het vak is de laatste dertig jaar fors veranderd, aldus Veurtjes. “Zo is de mode zeer nadrukkelijk het vak binnen gekomen. Verder zijn de technieken erg aan het veranderen en zorgen de moderne materialen ervoor dat het makkelijker is de schoenen precies af te stemmen op het gebruik. Soms moeten we vaktechnisch gezien ‘toveren’ om aan de wensen van de klant te voldoen en de optimale pasvorm te verzorgen. Maar als dat lukt, geeft dat ons heel veel positieve energie.”

Wie na het kopen van een paar schoenen of een behandeling in het zorgcentrum even tijd heeft voor een kopje koffie en eventueel ‘iets erbij’ loopt een goede kans Miranda Kuipers tegen het lijf te lopen. Zij is sinds een jaar gastdame catering bij Schutrups. “Dit werk past me als een schoen”, zegt ze. “De sociale omgang met gasten en klanten vind ik ontzettend leuk en ik merk dat ze het waarderen dat we hier een voor een schoenenzaak zo’n uitgebreide catering hebben. Ook dat zorgt ervoor dat mensen onze zaak met een lach verlaten en graag weer terugkomen. Als dat lukt, ben ik tevreden.”

Schutrups Orthopedie opent binnenkort aan de Douwenmaat 5 ook een vestiging in Meppel. Waarom orthopedische schoenen? Soms hebben voeten wat hulp nodig om de dag door te komen en komen mensen er met standaard-producten niet meer uit. Dan bieden op maat gemaakte producten (van steunzolen tot complete schoenen) een oplossing. Daarvoor wordt eerst een leest gemaakt. De maten van de voeten worden gemeten, er wordt een voorziening en een passchoen gemaakt en de klant bespreekt samen met de schoenmaker het gewenste schoenmodel en de kleur en daarna gaat de complete schoen in productie. De leesten worden bewaard bij Schutrups Orthopedie, zodat ze paar opnieuw kunnen worden gebruikt.

Greer) +++ ze dan hoe ver of hoe hard ze kan lopen? (feministe Germaine +++ A ls een vro uw nooit haar hakken u ittrekt, hoe weet

p9


Beauty & Shopping Night Vrijdag 15 november van 19.30 tot 23 uur s Grati g n a toeg veer Reser l! sne

• welkomstdrankje • beauty workshops • gratis proefles Aerial Yoga of Bodybalance • gratis goodiebag • verrassende kortingen in winkel; exclusief voor deze avond Locatie: Schutrups Spa & Wellness Schutrups Schoenen Meld u aan: info@schutrups-wellness.nl of 0591-226267   Kijk voor actuele informatie en nieuwe, ontspannende arrangementen plus dagelijks leuke aanbiedingen op de vernieuwde site www.schutrups.nl

Since 1884

Premium Pasvorm in 4 wijdtematen Exclusief Design moderne, hoogwaardige materialen verwisselbaar voetbed Premium Kwaliteit sinds 1884


backstage

Kijk en & Me ten

Puzzelstukjes De meeste mensen denken bij het beroep podoloog aan voeten. Best logisch. Maar registerpodoloog bert van veen kijkt veel verder, namelijk naar de gehele houding en dus naar het gehele lichaam. “Het onderzoek begint al in de wachtruimte. We kijken hoe iemand opstaat, begint te lopen en hoe iemand zijn of haar voeten neerzet. Met het naar binnen gaan van de praktijk laten we de patiënt altijd voor gaan, zodat we nogmaals kunnen kijken hoe iemand loopt. Hierna volgt een gesprek waarin allerlei vragen worden gesteld. Te klein Ik vraag ook altijd naar de schoenmaat en meet daarna de voeten op. Opvallend is dat er nog veel mensen zijn die te kleine schoenen aan hebben. We bekijken de schoenen op slijtage en op de stand van de schoen. Hierna wordt er een afdruk van de voeten gemaakt en volgt het voetonderzoek. Tenslotte volgt er een looptest in ondergoed. Dat moet omdat het lichaam een geheel is. Als er iets verandert onder de voeten, verandert er ook iets in de stand/houding van het lichaam.

De vergelijking die ik altijd maak is de timmerman die de fundering uitzet van een huis. Als daar iets verkeerd gaat dan zal dit ook problemen opleveren in het huis, dat nog gebouwd moet worden. Zolenplan Hierna volgt nog inspectie op de voetspiegel. Door vervolgens losse elementen onder de voeten te leggen, wordt het zolenplan opgezet. Ik noem die elementen ook wel mijn puzzelstukjes. De puzzel is de patiënt die door middel van deze stukjes uitgelijnd en ondersteund wordt.”

Ju iste sch oen

Bro er Eri k

Dri jvende kra ch t

Blessurevrij

scherpe blik

Veelzijdigheid

Iedere sporter kan beamen dat er niets mooier is dan blessurevrij sporten. Dit kan bij hardlopen samenhangen met looptechnieken, loopschema’s of spieroefeningen, maar de basis is en blijft de juiste schoen. Sportpodoloog Daniël Venema: “Daarom besteden wij veel aandacht aan het advies welke hardloopschoen het beste bij iemand past. We bekijken daarbij eerst de oude schoenen, bepalen vervolgens het voettype en maken een afdruk van de voeten. Zo kunnen we heel mooi zien hoe de drukverdeling van de voet is. Op de loopbaan wordt met behulp van camera’s een opname gemaakt van het looppatroon en kunnen we zien hoe een schoen daarop reageert en kan er indien nodig direct een aanpassing aan worden gedaan.”

Erik Schutrups ontvangt als podoposturaal therapeut onder andere klanten met bijvoorbeeld rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. En vaak ziet hij meteen de oplossing van het probleem. “Als ik iemand zie lopen, kijk ik altijd naar schoenen, houding en looppatroon. Inmiddels, na twintig jaar, heb ik een soort timmermansoog. Vaak weet ik daardoor al wat voor type zool nodig is. Uiteraard ga je altijd meten en testen, want je moet wel scherp blijven. Maar meestal klopt het.” Veel klanten ziet Erik Schutrups jarenlang. “Als je een zooltje hebt, kan het wel drie maanden duren voor het effect heeft. We blijven controleren. Want een zooltje gaat niet eeuwig mee.”

Bedrijfsleider Marco van Es is een van de drijvende krachten bij Schutrups Schoenen. Hij helpt zelf nog volop in de winkel, maar daarnaast maakt hij de personeelsplanning en stuurt collega’s aan. Een mooie mix van werkzaamheden, vindt hij zelf. “Ik kan er veel energie uithalen als klanten blij de winkel uitgaan. Dat vind ik elke keer weer geweldig. Daarnaast spreekt de veelzijdigheid in takken van sport binnen onze verkoop me aan, omdat je daardoor met veel verschillende type mensen in aanraking komt. Sinds vorig jaar ben ik bijvoorbeeld ook actief bezig met het op maat maken van skischoenen. Als het uiteindelijk lukt de klant weer klachtenvrij te laten skiën geeft dat een erg voldaan gevoel.”

) +++ van schoenen is bijna onmogelijk (actrice Lisa Edelstein +++ H et eni ge echte nadeel van vegetari ër z ijn : het vinden

p11


Removable

Comfort

www.piedinudi.nl

WWW.MEPHISTO.COM

31.07.13 09:18

In

fu

se

d

w

it h

histo-Schutrups_97x104.indd 1

Flexible

Ledge Hill Collectie nu In De wInkel

DesIgneD for style engIneereD for comfort

Style Made Comfortable

DE JUBILEUMSCHOEN Renegade 90 GTX速 I All Terrain Collectie

De

ze

sch ein oen w d ju ord ni 2 t ve 013 rwa

cht


de schoenen van Roos In elk nummer van het Schutrups Magazine bespreken liefhebbers hun relatie met schoenen. In de derde aflevering: Lisa en Roos Schutrups, achterkleindochters van oprichter Jan en dochters van huidige eigenaar Jan Schutrups.

“Wij zijn natuurlijk opgegroeid met schoenen”, zegt Lisa (20). “Elke dag horen we het schoenenverhaal, zowel bij papa als bij mama. Het is dan ook niet zo raar dan we allebei van jongsaf aan gek zijn op schoenen. Een halfjaar geleden heb ik ze eens geteld. Toen had ik tussen de 65 en 70 paar.” “Nou, zoveel heb ik er niet”, zegt Roos (17). “Maar wel heel veel. Mijn favoriete merken zijn New Balance, Uggs, Timberland, Birkenstock, Unisa en ook nog Shabbies.” Lisa: “Ja, wat eigenlijk niet? We hebben wel zo’n beetje dezelfde merken. Maar er zijn ook wel verschillen. Als mijn huis zou afbranden, zou ik andere schoenen meenemen dan Roos. Mijn nieuwe Nike’s Roshe Run Tie Dye, special editon. Maar ook mijn Giuseppe Zanotti zou ik meenemen. Die waren ook wel heel duur, iets van 475 of 500 euro. En misschien nog een paar...” Speciale schoenen Roos: “Ik mijn zwarte New Balance 420’s en Timberlands, want die passen overal bij en die heb ik het meeste aan. Mijn favoriete schoenen zijn de schoenen die ik leuk vind. Simpel.” Lisa: “Ik vind het leuk om speciale schoenen te hebben. Die je dan bijvoorbeeld alleen in Amsterdam kunt kopen en dat ik dan de enige in Emmen ben die ze heeft. Ik ben daar wat gevoeliger voor dan Roos. We vinden elkaars schoenen wel heel leuk, maar we hebben we ons eigen ding. In hoe we ze aan doen, waarmee we ze combineren.” Roos: “Lisa vind het leuk als het gezien wordt wat ze aanheeft. Ik trek me minder aan van wat anderen er van vinden.” Lisa: “Bij andere mensen letten wij meer dan gewone meiden op de schoenen. Dat komt natuurlijk omdat we hier al werken.

n e a s i L s p u r t u Sch

Je herkent de merken enzo. Dat wij zo met schoenen bezig zijn, snappen de meeste mensen niet. Maar ja, als klein kind waren we altijd al in de winkel te vinden als er niemand thuis was. Dus het ging altijd over schoenen bij ons.” Eigen winkel Roos: “Lang niet alle schoenen komen uit onze eigen winkel. Oma vindt eigenlijk dat dat niet kan, maar soms vinden we het hier niet. Ik koop ongeveer een paar per maand, daar zitten dan ook slippertjes en goedkope dingen tussen. Mijn duurste waren Uggs, van 270 euro ofzo.” Lisa: “Nou, ik koop zeker een, maar vaak ook twee paar per maand. Nee, slijten doen onze schoenen nooit, haha. Grappig is ook: bij mij staan ze allemaal netjes in een kast, bij Roos is het gewoon een grote berg. En zo kijken we ook tegen comfort aan. Schoenen met dertien centimeter hoge hakken zijn wel heel mooi, maar het zit natuurlijk helemaal niet.” Roos: “Nee, het moet wel gewoon makkelijk zitten. Anders schiet het niet op. Wij spelen graag met materiaal, maar comfort is ook belangrijk.”

) +++ in een joggingbroek en sneakers (actrice Claudia Schiffer +++ I k draag graag platte schoenen , maar ik zal nooit rondlopen

p13


Hanwag feliciteert schutrups met hUN 90 jarig jubileum! Vanuit de traditionele Zuid-Duitse schoenenfabriek ontwerpt en produceert HANWAG ieder seizoen een nieuwe hoogwaardige collectie berg-en wandelschoenen. Functionaliteit, betrouwbaarheid en een unieke pasvorm vormen de rode draad in de uitgebreide HANWAG collectie, die ook een specifieke dames-en herenleest kent. Van de lichtere casual modellen tot aan de stijgijzervaste bergschoenen; HANWAG begeleidt u als een ware wandelvriend tijdens uw steden-en wandeltrips, in het bos en op de hei maar ook in het ruigere alpine terrein en dankzij haar gepatenteerde Icegrip zool ook op glad ijs en sneeuw. Alle HANWAG modellen zijn door hun unieke constructie, zeer stabiel en bovendien verzoolbaar.

Een greep uit ONZE Hanwag collectie:

ALta Bunion lady

COMOX

CANYON

CANTO MID WINTER GTX

R!

W

IN

PRADERA

NAA

✠Maak kans op een paar GRATIS Hanwag schoenen! Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van Schutrups, verloot Hanwag 4 paar wandelschoenen!

Naam:

Vul deze coupon in en lever hem in bij de winkel van Schutrups schoenen en maak kans!

E-mail:

Adres:

Tel.:

Z u i d e r h o o f d s t r a a t 1 3 | 7 8 7 5 B W E x l o o | Te l . : 0 5 9 1 - 5 4 9 0 9 3 | i n f o @ s c h u t r u p s . n l | w w w. s c h u t r u p s . n l

info@hanwag.nl

|

www.hanwag.nl


SCHUTRUPS

SELECTIE

e i s s Pa

durea € 214,95

durea € 199,95

arriva € 179,95

footnotes € 179,95

durea € 209,95

hassia € 174,95

think € 149,95

think € 169,95

mephisto € 184,95

think € 189,95

wolky € 144,95

gabor € 99,95

de hele wereld aan ( actrice/ model Marilyn Monroe) +++ +++ Gee f een vro uw het goede paar schoenen en z e kan

p15


IDENTITY,

LEER MET HERKOMSTBEWIJS IDENTITY – LEDER MIT HERKUNFTSNACHWEIS

Meindl heeft al menig innovaties op het gebied van schoenen teweeg gebracht. -De nieuwste innovatie heet Identity. Bij de modellen uit deze nieuwe serie bieden wij een gedetailleerd herkomstbewijs van het gebruikte leer aan. Hiermee verschaft Meindl een volledig transparante kijk op de productie van de schoenen, vanaf de alpenweide waarop de koeien grazen, de leerlooierij waar het leer bewezen milieuvriendelijk wordt gelooid tot de uiteindelijke productie. Al bij de leerlooierij wordt het leer voorzien van een identificatienummer welke handmatig in het leer wordt gedrukt. Dit identificatie nummer ook Identitynummer genoemd is dan in de schoen vereeuwigd op de binnenkant van de manchet. Op deze manier kan men de afgelegde levensweg van het gebruikte bovenleer op www. identity-leder.de volgen!

Tessin Identity

Tessin Lady Identity

Muspotex B.V. Tel. 030-6911311 info@muspotex.nl

www.identity-leder.de


90

90 jaar Schutrups in beeld

a Drie generaties: op

Jan, zoon Jaap en

kleinzoon Jan.

ootjans, waarin Geert en Geesje Gr De supermarkt van fdeling van ga in ndel- en runn tegenwoordig de wa Schutrups zit.

De oude schoenenw

inkel aan de Hoofd

straat in Exloo.

FC Emmen felicitee rt Schutrups. V.l.n. r.: Harrie Weerman Schutrups, James Wo , Arjan Blauw, Jan lters, Jaap Schutru ps, Jan Olde Riekeri Jeannette Huizing nk, Erik Schutrups , Joseph Oosting, St , ien Schutrups en Yu rtcan Kayis.

os. Opa Uit de hele oude do rootJan Schutrups, overg ker ma en vader en klomp t op me ps tru hu Willem Sc trups. hu Sc n Ja e om t schoo m Rechts: ome Wille een Schutrups, die later in l ke in nw schoene Dedemsvaart had.

s Jaap Schutrups wa e nog een ouderwets vakman. Op het festival van oude ambachten liet hij Het was de droo m van Jaap en Stien dat beide dat graag zien. zoons in de zaak kw amen. En die kwam uit.

De boerderij van Meringa aan de Zuiderhoofdstraat, waar nu de schoenenwinkel gevestigd is.

trups De kleine Lisa Schu de n va n ee s al g kree je eersten een rugzak or vo e iti ad cadeau. Tr oe sch e di ren de kin alle nen kopen.

S tipe ) +++ en bepaal dan of ie je vertro uwen waard is (z anger Michael +++ K ijk bij een vree mdelin g altijd naar z ijn schoenen

p17


SCHUTRUPS

SELECTIE & t a b C o m o l o rs C

piedro v.a. € 119,95 (kids)

durea € 229,95

red rag v.a. € 114,95 (kids)

red rag v.a. € 109,95 (kids)

p18

piedro v.a. € 124,95 (kids)

van bommel € 249,95

blackstone € 159,95

gabor € 124,95

van bommel € 269,95

piedi nudi € 159,95

wolky € 144,95

think € 189,95

uwe Im elda Marcos) +++ z eiden ; het waren er maar 1060 ( Filipijnse presidentswed +++ I k had hele maal g een 3000 paar schoenen , z oals z e


SCHUTRUPS

SELECTIE

r e o t S

blackstone € 219,95

blackstone € 239,95

mbt € 259,95

waldlÄufer € 129,95

ugg € 199,95

ugg € 189,95

panama jack € 139,95

van bommel € 199,95

rockport € 139,95

van bommel € 199,95

van bommel € 199,95

van bommel € 189,95

new balance € 79,95

+++ ik draag wel betere schoenen (tv-ster Oprah Winfrey ) +++ I k sta nog altijd met beide benen op de grond, maar

p19


s up tr hu Sc ar ja 90 er ov n Ja on zo en n ie St r de Moe

‘Mensen moeten Schutrups schoenen bestaat 90 jaar. Het moment om moeder Stien (77) en zoon Jan (50) aan de stamtafel te zetten. Het wordt een liefdevolle botsing tussen behoudzucht en expansiedrift. Maar er is ook die grote, bindende factor: de klant. “De mensen moeten zich bij ons thuis voelen”, zeggen moeder en zoon. “En dat lukt al heel lang, want ze komen van heinde en verre naar Exloo.”

p20

Westbrook ) +++ maar goede schoenen maken alles goed (basketballer Russell +++ Je kunt een stom shirt dragen en een stomme broek,


zich thuis voelen’ De eerste herinnering van Stien Schutrups aan de zaak dateert van eind jaren ‘50. “Jaap zijn vader was hartpatiënt en die kon niet veel meer. Van de dertien kinderen waren er nog zes thuis en Jaap was daarvan de oudste. Wij wilden na drie jaar verkering graag trouwen, maar er moest wel brood op de plank. Dus hij haalde huis aan huis spullen op om te repareren. ‘s Avonds ging hij ze in de werkplaats repareren. Met het ruwe stikwerk kon ik helpen, een fietstas maken bijvoorbeeld, maar het mooiere werk deed hij. Tot midden in de nacht zaten we te repareren. En de andere dag om zeven uur vertrok ie weer. Er was ook al een winkeltje. Daar verkochten we meest rubber laarzen, klompen, werkschoenen en hier en daar een paar herenschoenen. Het was heel klein. De hele voorraad stond in de winkel en er stond nog niet eens een kachel in. Toen kwam de eerste oliekachel, later kwamen er pasbankjes en zo is het langzamerhand begonnen.” De expansie begon met – wie kent ze niet? – Piedro’s. Stien: “Er liepen zoveel kinderen rond, dus ik vroeg: waarom beginnen we niet met kinderschoenen? Toen we daar genoeg voor gespaard hadden, kochten we 64 paar in. Dat vonden we heel veel, maar het moest, want Piedro had toen al zes wijdtematen en je had jongens en meisjes en verschillende lengtematen. Zo begonnen we. En later waren we de grootste klant van Piedro.” Goed advies Het geheim achter het succes? “We hadden veel aandacht voor de mensen en gaven een goed advies. Mensen kwamen echt van heinde en verre, moesten soms uren op hun beurt wachten. We gingen steeds meer doen. We deden eerst ook reparaties voor andere winkels, maar daar stopten we mee. Die hadden altijd haast en daar werden we zenuwachtig van. Dat hebben we steeds meer afgestoten en langzamerhand werd het met laarzen en werkschoenen ook steeds minder en werden we een gewone schoenenwinkel. Maar wel eentje waar een goed advies en tijd voor de mensen de basis was.” Dat was de grote kwaliteit van haar man, zegt Stien. “Zijn vriendelijkheid en dat hij heel precies in zijn werk was. Ik was meer zakelijk. We vulden elkaar goed aan. Mijn man wilde weleens meer. Dan kwamen ze uit andere gemeentes vragen of wij daar ook wilden beginnen en dan had Jaap daar wel oren naar. Maar dan zei ik: even rustig. Ik heb dat altijd tegengehouden. Ik

vind: je kunt maar op één plaats tegelijk goed zijn. Wij hebben hier in Exloo eigenlijk alleen maar groei gehad. We moesten wel altijd heel hard werken. Altijd brandde er licht in de werkplaats. Maar we wisten niet anders en het was leuk. Het was gewoon een hele gezellige tijd. Als ik ergens spijt van heb is dat we maar één week vakantie per jaar hadden. Maar mijn man wilde niet langer weg.”

‘Klanten komen van heinde en verre’ Het was de droom van Jaap en Stien Schutrups dat de zonen Jan en Eric ook in de zaak kwamen. Dat gebeurde ook. “En later kregen ze verkering en kwamen hun vrouwen ook in de zaak. We waren één grote schoenenfamilie. Een mooie tijd vond ik dat.” De koffie Inmiddels is Jan nog de enige eigenaar van Schutrups Schoenen en werkt broer Eric als podoloog achter de winkel. Vader en moeder stopten zo’n 20 jaar geleden. “Ik zou daarna alleen nog voor de koffie zorgen. Maar ik kom nu nog praktisch iedere dag. Je laat het gewoon nooit meer los. Ik doe de was, vraag of er nog nieuws is, zie af en toe nog klanten van vroeger die me dan even willen zien... In het begin had ik het er wel moeilijk mee. Mijn man kon helemaal niet wennen. De winkel was zijn alles. En hij was zeer geliefd. Toen hij overleed, zeven jaar geleden, ik geloof dat ik wel over de 1200 kaarten en brieven kreeg. En nog... Dat iemand uit Brabant op zijn sterfdag belt en zegt: ik heb

hebben (schrijver Earl Derr Bi ggers ) +++ +++ I edere man m oet mini maal éé n paar g rappi ge schoenen

g

p21


Š www.chiemgau-tourismus.de

MEINDL FELICITEERT SCHUTRUPS HARTELIJK MET HUN 90 JARIG JUBILEUM! Ter gelegenheid van dit 90 jarig jubileum kunt u in de winkel meedoen aan een prijsvraag van Meindl Identity. U maakt kans op leuke Identity artikelen. Als extra prijs om het 90 jarig jubileum te vieren verloot Meindl onder alle deelnemers twee paar Identity schoenen.

Linosa Identity

Tessin Identity

Island Identity

www.identity-leder.de


even een kaarsje voor Jaap opgestoken vanmorgen. Dat is toch mooi?” Altijd door Tegenover de voorzichtige aanpak van moeder Stien staat de expansiedrift van zoon Jan. “Dan hoor ik ‘m over China praten. Dat staat mij helemaal niet aan. Ik zeg altijd blijf hier, doe één ding. Maar hij luistert niet. Hij is eigenwijs. Hij wil altijd door, verder. Ik weet wel dat stilstand achteruitgang is, maar soms denk ik: je doet zoveel, Jan, doe eens rustig aan. Ik kan wel goed met ‘m, hoor. Hij heeft heel veel van mijn man. Uiterlijk en qua karakter. Dat ondernemende ook. Ik ben veel voorzichtiger. Mijn man zei altijd: je moet ze laten gaan. En ik moet eerlijk zeggen: als ze naar mij geluisterd hadden, was de zaak veel kleiner geweest. Het zorgcentrum, dat kwam er omdat mijn man en Jan heel lang geleden naar Rotterdam gingen, naar Karel van Breukhoven, voor die zooltjes. Ik vond dat een heel gedoe. Maar ze hadden wel gelijk, achteraf. Klanten komen van heinde en verre, dat is toch heel

bijzonder? Dat hadden wij echt nooit voorzien, dat het zo groot zou worden. Bij de laatste grote uitbreiding, dertien jaar geleden, was ik tegen. Die supermarkt die ze kochten, ik vond het niet te overzien. Zo groot. Ik zei steeds: daar rust geen zegen op. Maar het was één tegen drie, dus ze deden het toch. En ook die beslissing was achteraf de juiste.” Niet mooi Zoon Jan hoort zijn moeder geamuseerd aan. Hij weet aan wie hij schatplichtig is. “Ik wist al heel jong dat ik in de zaak wilde. Na de mavo koos ik voor de middelbare detailhandel school. Maar ik vond de schoenen die mijn ouders toen verkochten niet mooi. In 1982 kwam in in de zaak en ik wilde mooiere schoenen neerzetten. Maar op een gegeven moment kom je er achter: mensen komen niet voor modeschoenen, ze komen voor schoenen met een verhaal. Dat kan technisch zijn, een uitneembaar voetbed bijvoorbeeld, of het voetcomfort, of het materiaal, of de gebruiksmomenten, maar altijd: een verhaal. Een schoen alleen maar als

Ford) +++ de mode om wegge gooid te hoeven worden (acteur Harrison +++ I k ben net een paar oude schoenen ; nooit g enoe g in

g

p23


SCHUTRUPS

SELECTIE y d n e r t

ugg € 329,95

panama Jack € 204,95

unisa € 189,95

ARRIVA € 189,95

ugg € 229,95

hassia € 174,95

durea € 214,95

durea € 209,95

piedi nudi € 159,95

footnotes € 179,95

unisa € 99,95 ) +++ Christian Louboutin +++

een dwaas grotere linkervoet alshebben een(ontwerper ziet er uit gen in schoenen man +++ Linkshandi een naaktete kopen ding,schoenen is een door nieuwe op hakken hetschitterend doet Een naakte vrouw ? 19 procent +++ Jezelf+++opvrolijken 20p24


fectioneren. Kijk, de wereld verandert snel en ik zie kansen. Een aantal dingen mislukt. Maar als je niks doet, lukt er niks. Als wij niet in de jaren ‘80 in die zooltjes waren gestapt, was het dit niet geworden...” Wat heeft hij nog meer geleerd van zijn ouders? “Zij waren heel goed in gastvrijheid. Daardoor creëerden ze de gunfactor. Het was altijd een zoete inval hier, ook van vertegenwoordigers. Ik zeg altijd: schoenen kopen is niet leuk. Wat is wel leuk? Een kroeg. Dus hebben we hier die sfeer gecreëerd. Met een stamtafel, een haard in de zaak. Een kop koffie en een warm gevoel, dat is thuiskomen.”

‘Het was altijd een zoete inval’

Niet zo gek “Dat mijn moeder nog elke dag komt, dat vind ik geweldig. Het is jammer dat ma niet altijd geniet. Vorig jaar hadden we een actie met allemaal hekken om de winkel. Net of het bedrijf dicht ging. Met grote advertenties met ‘Leegverkoop!’ in de kranten. Zij zegt dan: ik schaam me dood!” Stien onderbreekt: “Ik dacht: wat is hier nou aan de hand? Hij had drie kassa’s, dus ik zei: doe toch niet zo gek, man!’ Maar toen ik aan kwam fietsen, dacht ik: hè, wat doen al die auto’s hier? Het was een gekkenhuis!” Jan: “Dan geniet ze wel, maar ze ergert zich ook aan mijn gedrag. Dat ik altijd zo overdrijf. Maar dat is marketing. Je moet best wel veel lawaai maken namelijk om mensen naar Exloo te trekken. Want wat is Exloo anders dan een klein plaatsje in Drenthe? Wij hebben hier wel iets neergezet met zijn allen. En daar ben ik best trots op.” Zachtjes klinkt uit de mond van zijn moeder: “Ik ook...”

bescherming voor de voet, dat is het niet. Het moet meer zijn dan zomaar een schoen. Vandaar dat ik ook meeging met pa naar Karel van Breukhoven in Rotterdam. Daar, aan de Academie voor Podologie, legden we de basis voor het zorgcentrum dat we nu in Exloo hebben.” Mooi dingen Dat moeder Stien liefst op de rem trapt, deert Jan niet. “Als ik wil uitbreiden, vraagt ze: ben je niet tevreden dan? Maar dat is het niet. Ik wil gewoon groeien. Mijn moeder is ontzettend trots op alles wat hier staat, uiteindelijk. Haar kritiek is dat ik altijd te veel wil. Zij zegt: doe eens rustig. Ik lijk meer op mijn vader. Ma paste op het geld, zo ben ik niet. Althans: het boeit me niet echt. Ik wil mooie dingen neerzetten. Dat mensen het goed naar de zin hebben. Ik wil heus lekker leven, want ik werk hard, maar ik hoef geen drie of vier huizen. Ik wil hier alles mooi neerzetten, de zaak per+++ z e in onze dienst zijn versleten (f ilosoo f Plutarch us) +++Mensen zijn g een schoenen die je van je werpt wanneer

p25


The making of... Durea Klanten zien doorgaans alleen het eindproduct: de schoen. Maar hoe worden schoenen en laarzen eigenlijk gemaakt? Onze fotograaf mocht meekijken bij Durea. The making of... in tien foto’s.

p26

1. Op de modelafdeling worden de schoenen met de hand getekend.

2. Wederom millimeterwerk: de leest die bewerkt wordt.

3. Het nog ongeverfde leer wacht op behandeling.

4. Het leer wordt met de hand opgerekt.

5. Vervolgens wordt het machinaal op maat gesneden.

6. Op de stikkerij gebeurt het stikwerk van het leer.

schoenen onder hebt... (actrice Taylor Momsen) +++ +++ J e kunt alles dragen, zolang je er maar een paar goede


7. Het bovenwerk wordt gezwikt.

8. Daarna heeft het lijmzwikken plaats en nadert de schoen de laatste fase.

9. Durea is van alle markten thuis, er komen ook prachtige laarzen uit de fabriek.

10. En tenslotte: in de nieuwe Durea-wand bij Schutrups in Exloo.


comfort & design

UP2 is een nieuw fenomeen aan het schoenenfirmament. Nog lichter, nog luchtiger, nog eigenwijzer. Trek ’m aan en je zult zien: comfort Ên een trendy design gaan wel samen!

2

HE

IN T AIR

Kom naar Schutrups Schoenen en probeer de UP2 zelf!

pu

UP2 4727 Dive

facebook.com/twinstracks

www.twins-trackstyle.com

www.icepeak.fi

bekijk de Herfst/winter 2013 collectie op www.wolky.nl


BON

BON

BON

Koop voor slechts 90 eurocent een Abercrombie & Fitch-tasje. De opbrengst gaat naar een door Stien Schutrups te bepalen goed doel.

Gratis toegang tot Kabouterland in Exloo voor 2 personen t.w.v. € 15,00 bij besteding van minimaal € 99,00.

Gratis extra voetbed t.w.v. € 19,95 bij aanschaf van een paar Vesters-schoenen.

€ 0,90

GRATIS

GRATIS

SEPTEMBER ABERCROMBIE & FITCH-TASJE

(tegen inlevering van deze bon)

OKTOBER GRATIS NAAR KABOUTERLAND

(tegen inlevering van deze bon)

NOVEMBER GRATIS VESTERSVOETBED

(tegen inlevering van deze bon)

Pak mee dat voordeel!

Speciale acties bij Schutrups Schutrups Schoenen doet graag wat extra’s voor de klanten. Wie de komende maanden de winkel bezoekt, kan rekenen op mooie voordeeltjes. Die variëren van korting, gratis diensten en artikelen tot toegangskaarten.

BON

BON

BON

Gratis een paar ski-sokken van Falke t.w.v. € 29,95 bij het foamen/op maat maken van skischoenen.

Gratis pedicurebehandeling t.w.v. € 25,00 bij besteding van minimaal € 99,00.

Gratis vaat- en voetenscan t.w.v. € 70,00 bij besteding van minimaal € 99,00.

GRATIS

GRATIS

GRATIS

DECEMBER GRATIS SKISOKKEN

(tegen inlevering van deze bon)

JANUARI PEDICUREBEHANDELING

(tegen inlevering van deze bon)

FEBRUARI VAAT- EN VOETENSCAN

(tegen inlevering van deze bon)

p29


Nieuwe locatie Meppel Schutrups Orthopedie breidt uit naar Meppel. Schutrups Orthopedie heeft in Exloo de laatste twee jaar een enorme groei doorgemaakt. Deze groei komt vooral door de bijzondere en gedurfde aanpak van het onderdeel orthopedische schoentechniek binnen het Schutrupsconcept. Modieuze schoen Want ook een voet die niet meer in het voorste deel van de winkel terecht kan heeft volgens ons recht op een modieuze schoen. We zijn blij met deze groei en alle nieuwe klanten, maar komen hierdoor nu wel ruimte te kort in het voor u vertrouwde pand. Vertrouwde gezichten Voor u als klant verandert er door deze verhuizing niet veel, de vertrouwde gezichten en de behandelkamers blijven gewoon aanwezig. Achter de schermen zijn wij echter druk bezig om het Orthopedisch team te versterken en onze werkplaats en administratie te verhuizen. In Meppel komen wij te zitten aan de Douwenmaat 5. Wat wij op deze locatie aanbieden zijn steunzolen, (semi)orthopedisch schoeisel en podologie. Op deze mooie ruime locatie, waar zich ook enkele behandelkamers bevinden, kunnen wij u als klant vanaf 1 oktober van dienst zijn.

Mode in de Orthopedie Schoenen maak je voor mensen, niet alleen voor voeten. Dat is mijn slogan voor ons bedrijf. Een schoen die 贸贸k cosmetisch acceptabel is, wordt meer gedragen dan een schoen die all茅茅n technisch functioneel is. Deze verdwijnen meestal in de kast. Jurgen Stadtmuller Eigenaar/directeur

3D scantechniek Nieuw binnen ons bedrijf is de 3D scantechniek. Deze is als aanvulling op de huidige handmatige methode, het voordeel voor u en ons is dat het minder belastend is en dit de nauwkeurigheid ten goede komt. Ook in Holten Meppel is trouwens niet de eerste locatie buiten Exloo waar Schutrups Orthopedie haar vertrouwde producten aanbiedt, sinds enkele maanden kunt u ons ook bezoeken bij schoenenspeciaalzaak Steunenberg in Holten. Ook hier verhelpen we voetklachten met onze steunzolen en meten we modieuze maatschoenen aan. Wilt u een afspraak maken, bel ons tijdelijk nummer 0591549093; adres: Douwenmaat 5, 7942 KD Meppel.

Win een paar maatschoenen Wat moet u daar voor doen. Like ons op facebook en geef een reactie op onze gemaakte modellen. We trekken hier willekeurig een winnaar uit. Wie wil er nou niet een paar mode schoenen op maat gemaakt?


SCHUTRUPS

SELECTIE

c i l l a Met

footnotes € 179,95

hassia € 154,95

durea € 184,95

wolky € 169,95

unisa € 169,95

gabor € 99,90

unisa € 149,90

hassia € 179,95

piedi nudi € 149,95

durea € 209,95

arriva € 169,95

wolky € 179,95

Aniston) +++ . Welke z ou z e dragen? Hoe loopt ze er in? (actrice Jennifer +++ A ls ik een rol m oet spelen , begin ik bij de schoenen

p31


SCHUTRUPS

SELECTIE y d n e r t

piedi nudi € 159,95

durea € 199,95

durea € 209,95

unisa € 189,95

piedi nudi € 159,95

piedi nudi € 159,95

unisa € 149,90

unisa € 179,95

unisa € 159,95

arriva € 179,95

van bommel € 259,90

shabbies € 179,95

) +++ Beckham+++ uw Victoria linkervoet (voetbalvro draagt een grotere schoenen gen hebben en de goede +++ Linkshandi is, humoristis vriend schoenenchteiskopen e chte nieuwe die een door een m an doet het +++ I k hou? van 19 procent +++ Jezelf opvrolijken 20p32


agenda Durea-dagen 23/24 augustus

De bezoekers van Schutrups hebben vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus de primeur. Dan is de nieuwe najaarscollectie van Durea te zien in Exloo. Wie tijdens de Durea-dagen een paar Durea-schoenen koopt, krijgt gratis een pedicurebehandeling.

Finn Comfort-dagen 30/31 augustus

Weleens een schoen gedragen van Finn Comfort? Zo, nee, dan krijgt u op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus de kans. De medewerkers van Finn Comfort zijn uiteraard aanwezig. Bij aankoop van een paar Finn Comfort-buitenschoenen krijgt u een paar huisslippers van 124,95 voor 79,95 euro.

Rockport-dag 7 september

Doe mee aan de Rockport Lightweight Challenge. Pas een Rockport-schoen en kijk of deze lichter is dan uw eigen schoen. De beloning? Een glas prosecco of andere lekkernij. Plus: een voucher voor 10 euro korting bij aanschaf van een paar Rockports.

Schutrups Run De traditionele Schutrups Run heeft dit jaar plaats op 20 oktober. De deelnemers kunnen kiezen uit 500 meter (jeugd), 1 (jeugd), 5, 10 kilometer en de halve marathon. Voor de fanatieke lopers: de run maakt deel uit van het UnivĂŠ loopcircuit. Voorinschrijving is mogelijk via www.schutrupsrun.nl.

20 oktober

Skidag Zin in het wintersportseizoen? Bij Schutrups is ruim voor de kerstvakantie een uitgebreide collectie aanwezig. Verder kunt u zien hoe professionals skischoenen op maat maken met behulp van de foamtechniek. Dan zitten ze altijd goed!

12

7 december

Schutrups Wandeldag

9 februari

Alweer de 16e editie van de wandeldag. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 5, 10, 15 en 25 kilometer. Onderweg wordt er brood gebakken in het bos met de scouting en zijn er diverse optredens. Voor iedereen is er snert met roggebrood en spek. Meer info op de website.

handen kunt geven (schrijver Nicholson Baker) +++ +++ Sc hoenen zijn het eerste wapen wat je vro uwen in

p33


SCHUTRUPS

SELECTIE ! k c o r Ki ds

giga v.a. € 114,95

red rag v.a. € 114,95

develab v.a. € 89,95

trackstyle v.a. € 114,95

piedro v.a. € 149,95

giga v.a. € 99,95

trackstyle v.a. € 94,95

twins v.a. € 109,95

twins v.a. € 79,95

piedro v.a. € 129,95

giga v.a. € 97,95

piedro v.a. € 124,95

) +++ +++ Bruce Springsteen linkervoet ? (z anger trekken een grotere aan tegen hebben ouders van hun+++ Linkshandi de schoenen in om te kopen 5 de kast schoenen van door nieuwe gaan kinderen doet het +++ Waarom ? 19 procent +++ Jezelf opvrolijken 20p34


Altijd volgens hetnplan

Er zijn maar weinig schoenenzaken waar ook kinderen vakkundig worden geholpen. Want: een goed advies kost tijd en bij veel winkels is die er niet meer. Bij Schutrups schoenen wel. Al 40 jaar! Leonie Stadman over het stappenplan.

e p p a t s

“Wij hanteren al heel lang hetzelfde stappenplan. Als een kind binnenkomt, is het eerste wat we doen: kijken naar de schoenen die het aan heeft. Hoe is het slijtpatroon? En uiteraard: wat is de maat? Vervolgens worden op een meetlat de voeten gemeten, zowel de lengte als de breedte. Daarna wordt op de voetspiegel gekeken naar de stand van de voet en van het hielbeen. Dan kijken we of er eventueel gecorrigeerd moet worden of dat een goede schoen voldoende is. En daarna begint het. Wij gaan altijd op zoek naar wat nodig is voor het kind en wat kind en ouders willen. De ouders vinden uiterlijk toch wel erg belangrijk. Daarop is onze collectie ook afgestemd. Wij verkopen alleen heel goede schoenen, maar wel mét een goede uitstraling. Dan moet je denken aan Piedro, Twins, Giga, Red Rag en Trackstyle. Om een voorbeeld te noemen: ik geef de voorkeur aan veterschoenen boven schoenen met klittenband. Scholen adviseren klittenband omdat het makkelijk is, maar veterschoenen sluiten gewoon beter aan bij de voet. Heel mondig Vroeger verkochten we de schoenen die het beste zaten aan kinderen tot een jaar of 12. Nu ligt die leeftijd veel lager. Dat komt omdat ze tegenwoordig veel jonger mondig zijn en precies weten wat ze willen hebben. Ze lopen langs een rek en zeggen wat ze willen hebben, of het nou goed past of niet. Ik verkoop liever geen schoenen die niet passen bij de voet. Liever adviseer ik dan goed passende schoenen, maar als ze ze toch per se willen, dan proberen we ‘m zo goed mogelijk passend te maken. Doordat wij de kennis in huis hebben, laten ouders zich gelukkig nog wel overtuigen met argumenten. Daar zit onze toegevoegde waarde ten opzichte van bijvoorbeeld online winkels of winkels waar mensen werken zonder voldoende kennis. Je moet relatief veel energie stoppen in het verkopen van een paar kinderschoenen en de prijs ligt lager dan bij schoenen voor volwassenen. Daarom stoppen veel schoenenwinkels er mee. Wij zeker niet, want wij vinden het mooi om drie generaties klanten op goede schoenen te laten lopen.

Ouders moeten echt veel moeite doen om goede kinderschoenen te vinden. Gevolg is dat ze soms troep kopen. En dat is op termijn echt heel slecht voor de voeten van hun kinderen. Je kunt echt de voeten ruïneren als je verkeerde schoenen koopt. Ja, 99 euro voor een paar schoenen is best veel geld. Maar kwaliteit kost nu eenmaal geld. Gelukkig zien veel ouders het belang daarvan wel in. Wij hebben meer dan 3000 kindklantjes. Gemiddeld groeien kinderen twee maten per jaar, dus je moet ook nog eens minimaal twee paar per jaar kopen. Dat wij al ruim 40 jaar dezelfde werkwijze hebben, dat is vrij uniek. De collecties veranderen, maar onze aanpak blijft zoals ie was. Want die is gewoon goed. Ook al is ie arbeidsintensief en verdienen we dus niet zo veel aan kinderschoenen – we vinden gewoon dat we het goed moeten doen.”

+++ Zappa)fg Moon eter (Franks centim sta0zoon gewone schoenen eenE paar man zet met+++ en doorsnee je zelf heel kast ben de blij inerg hakken draagt, schoenen 17 paar schoenen gmet altijd hebben emiddeld je vader +++ A ls+++ V ro uwen

+++

p35


Ontdekken en verhelpen Ontdekken via echografie Met echografie heeft Fysio Centrum Beilen een uniek onderzoeksinstrument in huis, wat ons onderscheidt van veel andere fysiotherapiepraktijken. De toegevoegde diagnostische waarde van dit instrument is groot. Met echografie is het mogelijk om spieren, pezen en gewrichten goed in beeld te brengen en in het bijzonder schade aan deze weefsels. (bijv. spierscheuringen, peesverdikkingen, verkalkingen, ontstoken slijmbeurzen) Maar het mooie van echo is dat het niet alleen toepasbaar is als hulpmiddel bij het diagnosticeren van de oorzaak van de klachten maar ook gebruikt kan worden als ondersteuning van de behandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘echogeleide rug training’ bij lage rugklachten die door instabiliteit worden veroorzaakt. De echobeelden worden dan ingezet als ‘visuele feedback’ om deze aanspanning zichtbaar te maken voor zowel de fysiotherapeut als de patiënt. Met andere woorden; de patiënt kan meekijken met de behandeling. Vaak kunnen al lang aanwezige aspecifieke lage rugklachten effectief aangepakt worden. Fysio Centrum Beilen/Exloo beschikt over twee masters in echoscopie (MSU).

Voordelen van Echografie:

● Echografie is eenvoudig toepasbaar ● Echografie is pijnloos en laat het lichaam onaangetast ● Echografie is ongevaarlijk en niet schadelijk ● Echografie wordt niet beïnvloed door een pacemaker of metaal in het lichaam

Toepassingsgebieden Echo:

● Schouder (o.a. rupturen, beschadigingen en ontstekingen aan pezen) ● Elleboog (o.a. tennis- en golferselleboog) ● Pols (o.a. carpaaltunnelsyndroom) ● Heup (o.a. heupslijtage en labrumletsel) ● Knie (o.a. slijtage en peesletsels) ● Enkel (o.a. achillespees en hielspoor) ● Vrij scannen op plaatsen van pijn bijv. kuitspieren, hamstrings en ruptuur

Fysio Centrum Beilen

Fysio Centrum Exloo

Schoolstraat 6 9411 PB - Beilen Tel: 0593 - 524059 info@fysiocentrumbeilen.nl Gratis inloopspreekuur: Ma 18.30 tot 19.30 uur

Openingstijden Ma t/m do 08.00 tot 20.00 uur vr 08.00 tot 18.00 uur

Onze locaties zijn volledig rolstoeltoegankelijk.

Zuiderhoofdstraat 13 7875 BW - Exloo Tel: 0593 - 524059

info@fysiocentrumbeilen.nl Gratis inloopspreekuur Ma. 16:30 tot 17.30 uur

Pluspraktijk

Openingstijden Maandag, woensdag en donderdag op afspraak


Fysio Centrum Beilen is een dynamische praktijk met een scherp oog voor nieuwe ontwikkelingen.

Verhelpen met Shockwave therapie Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronische pijn lijden en die al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Heeft u al injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes enz. geprobeerd? Keerde uw pijn altijd na korte tijd weer terug, vaak erger dan voorheen? Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft. Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Gefocusseerde (diepte instelbare) shockwave therapie (FSWT) als doorontwikkeling van extracorporale shockwave therapie (ESWT) wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. In tegenstelling tot conventionele behandelmethodes kan bij FSWT de oorzaak van de pijn worden bestreden zonder medicatie of chirurgie.

Vormen van shockwave: (Van links naar rechts) ● Focused shockwave ● Planar shockwave ● Radial shockwave

Handig om te weten:

Voordelen van Shockwave therapie:

● Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie ● Uitstekend therapiesucces na gemiddeld 4 tot 8 behandelingen ● Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen ● Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit ● Dankzij shockwave therapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken Toepassingsgebieden Shockwave ● Verkalkingen/bursitis in de schouder ● Tennis- en Golferselleboog ● Hielspoor (Fasciitis plantaris) ● Jumpers of Runnersknee ● Liesblessures ● Achillespeesblessures ● Peesaandoeningen en of beschadigingen ● Verminderen van pijn en stijfheid bij artrose en of slijtage in vingers, tenen en schouders

* U kunt bij onze vestiging in Beilen ook in de avonduren terecht

* Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Fysio Centrum Beilen en Exloo? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief op onze site!

Kijk voor mogelijke behandelingen van klachten op onze online klachtenwijzer

Vragen? Wij vertellen u graag meer: Voor meer uitgebreide informatie bezoek:

0593 -524059

www.fysiocentrumbeilen.nl


najaars ACTIE DAMESVEST van 39,95

voor

24,95 DAMES WANDELBROEK van 49,95

voor

34,95 herenvest van 44,95

voor

29,95 heren WANDELBROEK

BON

DAMESvest €

van 59,95

DAMES WANDELBROEK

voor

HERENVEST €

39,95

HEREN WANDELBROEK

WANDELSCHOENEN

WANDELSCHOENEN

naam:

van 104,95

voor

69,

Totaal €

95

adres: pC/PLAATS: e-mail: Vul de bon volledig in en neem ‘m mee naar de winkel

u it te trekken + + + 3 8 een da g werken per da g + + + H et is g e z ond de s c hoenen na voor de g eest (top man Jeroen van der Veer ) +++ Ge m iddeld p38 lopen we 7 kilo+++m eter H et eerste stukje wandelen is voor de c onditie , het tweede


Dat was he t sandalense Nog een iz

oen...

paar weken, dan zit het er weer ik bedoel met op. Het sanda goed ook: goe lenseizoen, bedoe d og end. Dat het l ik. Persoon als mensen lijk vind ik da toevallig naa t er helemaa r je onderdan l niks mis is m en k ijken geen p et sandalen. ij n do et V aa oo n hun anderen dan. r ogen. Zoals: Ze lopen ong witte sokken etwijfeld lekk . V erzoek 2 is b er, ze bieden edoeld voor de tenen alle ru mensen die g imte om vrij één sokken dr te bewegen en ag en in sandale ze zorgen, w n. En dan is egens de v ontluchtingsm n u raag: hoe ga ogelijkheden ik h et te n over, voor ee et je s zeggen? Hoe n vrije afvoe ga ik netjes r van gen zweet – dus z eg da t kalknagels geen zweetk heel goor akken. zijn om te z ien? Dat lag en eelt Toch zult u m aan de achte ij nooit op sa rk ant echt gee ndalen aantref n potje zijn? D fen. Ik vind at zelfs ieman ze namelijk niet d die barst van mooi. Ik vind de honger, di Schutrups Sch e tw ee dagen nie oenen in Exlo t gegeten hee o een paradijs, ft en die dan verle maar wel ee kkerd aan tafe n paradijs waa z l it in een sterrenre rin ik me ver staurant, lekker aan de p da t zelfs zo ieman alinglederen d acuut over schoe- zijn nen van Harri nek moet van s, de gave sm de blik van aak van Floris en een gemiddeld het comfort e m an in sandaen de coolness van len met blote New Balance v oe te n . . Zó erg! Dat heb je als je Verzoek 2 is 50-plusser b du s: m aak eens ent en je verzet een afspraak tegen het on bij de pedicur vermijdelijke ver e. val. Bovendien : ik heb geen haar op plaat sen waar ik het wel wil hebb en, dus ik móet me wel onde rscheiden via het schoeisel . Terug naar de sandalen van de anderen. Ik gun ze dus, al s gezegd, hun sandalen. Maa r ik heb wel een verzoek. Of eigenlijk twee . Verzoek 1: áls je sokken draag t in sandalen , zorg dan voor goe de sokken. Ik bedoel met goe d uiteraard: kwalitatief goed. Qua stof enz o. Er wordt in Ned erland verkee rd bezuinigd. Z PS. Over 50 oals: vijf paa -plussers ges r sokken voor proken: die man een tientje. rechts ondera Maar an op pagina 3 werd het op 11 juli ook. Zou je n iet zeggen, h è?

Wie is Bram B. Bot? Bram B. Bot is een export-Rotterdammer die voor zijn rust in het noorden van het land is gaan wonen. Daar deelt hij een lap grond met een vrouw, een poes, twee weekendzoons, twee katten, vijf schapen en 589 vijvervissen. Hij draagt – uit principe – nooit Crocs. Coster) +++ ander paar koopt, gaat de moraal achteru it (acteur Kevin +++ A ls je niet m eer je schoenen poetst, maar meteen een

p39


BON

SEPTEMBER CHOCOLADE ARRANGEMENT

• Koffie/thee met bonbon • Chocolade gezichtsmasker (30 min.) • Voetmassage (30 min.) • Chocolade paraffinepakking voeten (30 min.) • evt. Fish Spa extra: + €10,00

23% korting NU €49,95 p.p. (tegen inlevering van deze bon)

BON

BON

• Ontvangst met koffie of kruidenthee • Gezichtsreiniging met gratis unieke miniset Babor (15 min.) • Japanse Cosmolift gezichtsmassage (30 min.) • Anti-stress Babor gezichtsmasker (15 min.)

• Ontvangst met koffie of thee • Deelbehandeling pedicure (30 min.) • Voetmasker • Paraffinepakking voeten (30 min.) • evt. Fish Spa extra: + €10,00

(tegen inlevering van deze bon)

(tegen inlevering van deze bon)

OKTOBER PUUR BABOR

30% korting NU €45,00 p.p.

NOVEMBER VROLIJKE VOETEN

20% korting NU €39,95 p.p.

Gezond leven begint bij jezelf!

Spa & Wellness Arrangementen VOOR ALLE ARRANGEMENTEN SVP TELEFONISCH RESERVEREN: 0591-226267 Schutrups Spa & Wellness verzorgt ook arrangementen op maat, door u samen te stellen. Behandelingen bij de pedicure, schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en de Fish Spa en voetmassage kunt u ook apart reserveren.

BON

DECEMBER KERSTARRANGEMENT (10.30-15.00 uur) • Koffie/thee met taart • Kerststuk maken • Lunch •Workshop manicure (meer info via de website)

23% korting NU €65,00 p.p.

(tegen inlevering van deze bon)

BON

BON

• Groene thee of bamboe thee • Bamboe massage rug/nek (30 min.) • Detox voetspa (30 min.)

• Ontvangst met cocktail • Lichaamsmassage naar keuze (30 min.) • Cleopatra Lichaamspakking

28% korting NU €37,50 p.p.

20% korting NU €39,95 p.p.

JANUARI FRIS BEGIN

(tegen inlevering van deze bon)

FEBRUARI LIEFDE IS...

(tegen inlevering van deze bon)

Schutrups Magazine Najaar 2013  
Schutrups Magazine Najaar 2013  

Schutrups Magazine Najaar 2013 90-jarig bestaan gezondheid Spa & Wellness

Advertisement