Page 1

a z a l P e Oas n e r u e d r a a h jk li e opent feest

kom ook langs op zaterdag 25 of zondag 26 september.

Net als jij

De mensen van Oase zijn net als jij, gewone mensen. Sommigen komen als gezin en anderen komen weer alleen. Veel uit de omgeving Anna Paulowna, Julianadorp, Schagen, Wieringen of de Wieringermeer. Allemaal mensen die in hun drukke bestaan op zoek zijn gegaan en hebben ontdekt dat God je leven positief kan veranderen. Als we samenkomen (bijvoorbeeld op zondag) dan luisteren we naar een relevante boodschap en leren we elkaar beter kennen. We bouwen samen aan onze droomkerk: samenkomsten van deze tijd met mensen die niet alleen maar met zichzelf bezig zijn maar omzien naar elkaar en passie hebben voor God.

Raak betrokken

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om Oase Plaza om te bouwen tot een gebouw waar we je kunnen ontvangen. We komen daarom graag in contact en hopen je te zien tijdens ons openingsweekend. Uiteraard blijf je ook na dit weekend van harte welkom. Voor meer informatie over Oase kun je ook kijken op www.oaseweb.nl

Lees verder in deze krant hoe ook u betrokken kunt raken.

Welkom in Oase Plaza

Oase Plaza is een plek waar je vriendschappen kunt sluiten met allerlei mensen die inzien dat een leven alleen ook maar alleen is. Nog belangrijker: we stimuleren je in jouw vriendschap met God! De sticker “we love Anna Paulowna� geeft ons gevoel dan ook treffend weer; het is tijd voor vriendschap... Op donderdagen kunnen vrouwen uit de omgeving elkaar leren kennen, op woensdagen is het de tijd voor kinderen onderling. Op zondagen komen we allemaal samen, op woensdagavond volgen we verschillende seminars over uiteenlopende onderwerpen.

Herman (bevriende spreker) Het eerste wat mij te binnen schiet is de ont vangst. Dat is altijd bijzonder. Goede diensten heb je wel op meer plaatsen, maar goede mensen ontmoeten is heel bijzonder en dat er vaar ik hier gewoon.


Oase Plaza?

Smaakgids

SMA

AKG

A N N A

P A U L O W N A

E . O .

IDS

Deze gids is speciaal gemaakt voor mensen die meer willen weten over Oase. Stuur een mailtje met uw gegevens naar info@oaseweb.nl en wij sturen u de gids gratis toe.

Elke Zondag doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat Oase Plaza zoveel mogelijk een plek is waar u zich welkom en thuis voelt. We hebben er voor gekozen om de samenkomsten een open karakter te geven waardoor de sfeer van “naar de kerk gaan“ een andere betekenis krijgt. Bij binnenkomst wordt de bezoeker omarmt door een sfeervolle lounge. De steigerhouten banken en salontafels zijn speciaal gemaakt om eens lekker te gaan zitten en een praatje aan te knopen met andere bezoekers. De grote zaal heeft ook niet de uitstraling die de gemiddelde bezoeker zal verwachten van een kerk. Bij binnenkomst valt direct het mega grote filmscherm op. Dit wordt gebruikt om teksten te projecteren die gezongen worden. Maar ook tijdens de dienst is het scherm een middel om alles wat er wordt gesproken te benadrukken en te ondersteunen. Er is een podium gebouwd zodat er goed zicht is op wat er gebeurt. Muziek is voor ons heel erg belangrijk en daarom speelt er elke zondag een band. Op die manier heeft “God aanbidden“ een plaats gekregen anno 2010. Een manier die een grote groep aanspreekt en enthousiasmeert. Dat is precies wat we willen: met zoveel mogelijk mensen onze God laten horen en zien hoe belangrijk Hij is. Soms wordt er aanvulling gegeven door een dramagroep. Dit zijn jonge mensen die het te gek vinden om hun dans- en acteertalenten in te zetten om het belangrijkste verhaal te brengen wat nodig is. Dat God van je houdt en om je geeft. Ook het onderwijs op zondag is hierop gericht. Het moet zo zijn dat wanneer je weer naar huis gaat, je gevuld bent met informatie zodat je overwinningen kunt behalen over moeilijke situaties in je leven en kunt veranderen als mens zoals God het heeft bedoeld. De belangrijkste factor hierin is Gods Zoon: Jezus Christus. Hij is onze drijfveer. Veel bezoekers van Oase zijn mooiere mensen geworden dan dat ze al waren en al die mensen bij elkaar noemen wij de kerk! Dus geen gebouw maar mensen. Oase wil relevant zijn voor alle inwoners van Anna Paulowna en omstreken. Van jong tot oud met speciale, op maat gesneden, bijeenkomsten en door om te zien naar elkaar. Na de samenkomst op zondag gaat de catering open en blijven de meesten lekker lang loungen. Let speciaal even op het kinderprogramma en de crechefaciliteiten die in deze krant staan.

Frank

Rein en Bea

Trienke

In oase komen mensen met dezelfde intenties als ik. Dat zijn: God zoeken en Hem groot maken en daar voel ik me bij thuis. De diversiteit aan mensen maakt de Oase heel kleurrijk en dat spreekt me ook erg aan.

We zijn hier gekomen omdat we warmte, genegenheid en liefde onder de mensen er varen. We voelen ons thuis omdat we in ons geloof verder opgebouwd worden. We willen er met elkaar en voor elkaar zijn, samen gemeente zijn.

Ik vind Oase een ontspannen gemeente. Ik ken de meeste mensen al heel lang. Ik heb een band met de ouderen en dat voelt vertrouwd. Je voelt veel liefde onder de mensen. En ik kom niet alleen om te ont vangen maar zeker ook om te geven!


Cecile Ik kwam eerst in een andere kerk samen met mijn man en kinderen. Maar langzamerhand deed het me allemaal niet zoveel meer. Ik kreeg het gevoel geestelijk een schop onder mijn kont nodig te hebben. Uit het veilige nest naar Oase voor vernieuwing, opbouw en geestelijk een nieuwe weg inslaan na het overlijden van mijn man. En het voelt ook als een plek om uit te rusten en bij te komen, maar ook om te groeien en verder te leren.

Koffie tijd Oaseplaza verzorgt speciaal voor vrouwen een ontspannen ochtend en zet haar deuren wijd open. Drink een kopje thee of koffie, kom in contact met vrouwen uit de buurt en geniet van een momentje voor jezelf terwijl de kinderen in een van de kinderruimtes vrij kunnen spelen en nieuwe vriendjes of vriendinnetjes leren kennen.

Muziek Als je op Zondag Oase Plaza binnenwandelt hoor je vaak al als eerste lekkere muziek. Muziek vinden wij zeer belangrijk dus hebben wij gekozen voor een een complete band met piano, drums en gitaren. Elke week wordt er op professionele basis geoefend om het repertoire goed op peil te houden en de kwaliteit te verbeteren. Muziek heeft in Oase maar ĂŠĂŠn doel: de bezoekers in kontakt brengen met God. De aansluiting met de jonge generatie willen we daarbij zeker niet uit het oog verliezen. Er is dus een bewuste keuze gemaakt voor een hedendaagse sound die aanspreekt en herkenbaar is. Er wordt nog druk gezocht naar uitbreiding en input want hoe completer hoe beter. Je bent bij deze uitgenodigd om een keer op Zondag te komen luisteren en misschien voel je je zo thuis dat je er een onderdeel van wilt zijn. Join the music and visit Oase Plaza !

We heten je van harte welkom iedere donderdag van 10:00 tot 11:30. De eerste KOFFIETIJD is op 14 oktober. Tot ziens! Yoma en Tessa

Bookshop In Oaseplaza is ook een evangelische bookshop gehuisvest. De bookshop heeft van alles te bieden, denk aan romans, (zelf)studieboeken, bijbels en kado artikelen.Vooralsnog is de bookshop alleen na de samenkomsten geopend, maar wie weet veranderd dat in de toekomst?! Kom gerust eens kijken.

Wilco:

Waarom ik in Oase kom? In de eerste plaats omdat ik heel veel van God houd en omdat ik me erg op mijn plek voel bij Oase. De mensen die bij Oase komen zijn erg verschillend en daar hou ik van. Het zijn ook niet de saaie prototypen christenen wat je misschien zou ver wachten. We zijn hier op onze plek in deze buurt en daar wil ik deel van zijn.

13 november Ladies Night Website Op www.oaseweb. nl vindt u het laatste nieuws en een overzicht van de aktiviteiten. Check dus regelmatig de website.

Een heerlijke avond vol fashiontips en spetterende optredens speciaal voor vrouwen. Er is toch niets leuker dan onder het genot van verschillende culinaire verwennerijtjes, je te laten informeren over alles op het gebied van uiterlijke en innerlijke schoonheid. Centraal deze avond staat de feestelijke modeshow met de laatste trends op het gebied van kleding en haarmode. Oase Plaza wordt speciaal voor deze avond compleet op de kop gezet om jou hartelijk welkom te heten in een feestelijke sfeer. Er zijn diverse stands op het gebied van beauty en fashion dus laat je uitgebreid informeren. Een avond voor alle vrouwen uit Anna Paulowna e.o. om er eens lekker uit te zijn. De toegang is vrij en begint om 20.00 uur. Zaal open 19.45 uur. See you at the Fasion Plaza!


ORK of

H

! D L HE MEN ONLY!

Tiener/jeugd event:

Zaterdag 20 november 2010 Schaapje, Schaapje heb je witte wol...

15.00 - 21.30 uur

Orville

Charles Campbell

natasia

HEFTIGE BOODSCHAP & VETte seminars theater - BREAKDANCE - RODEOSTIER - dj afterparty

MIS DIT NIET!

spreker Jan pool 15 euro incl. lunch opgave verplicht: info@oaseweb.nl of 06 - 13 969 839

Zat. 5 februari 2011 11.00 - 16.00 uur

www.oaseweb.nl

vrijdag 8 oktober 19.00 uur

KICKBOKS CLINIC

MET EUROPEES KAMPIOEN

JOOP GOTTMERS Gratis clinic en iedereen is welkom om mee te doen. Beperkt ruimte dus opgave via email is wenselijk: tieners@oaseweb.nl

21.00 uur

MEET&GREET


13-17

Marlieke

jaar

Het is er eigenlijk mee begonnen dat ik bij de tieneravonden van Oase kwam. Dat is meestal op vrijdag. Ik vind het heel leuk om dan met leeftijdsgenoten te praten over van alles en ook over God. Ik werd ook nieuwsgierig naar de samenkomsten op zondag. Dat bevalt me ook heel goed en inmiddels werk ik mee bij de kleuters. Meestal vertel ik dan een verhaal en we knutselen er iets bij. Tussendoor spelen we ook gezellig samen.

DIT WIL JE NIET GAAN MISSEN!!

We gaan geen onderwerp uit de weg tijdens de Talk! Aan de hand van goede games, levendige discussies en interessante feiten gaan we tijdens de Talk uitgebreid in op allerlei belangrijke onderwerpen. The Talk helpt je om jezelf beter te leren kennen. Wie ben jij, wat vindt jij belangrijk en waar sta jij voor in dit leven?

Marjolein Je voelt hier veel warmte. Het is als een gezin. Ik vind de muziek goed en de mensen zijn open naar je. En wat ik ook goed vind is de variatie in sprekers.

Jeugd

Season

Sea

Met de jeugd komen we om de week samen. Dit is een groep jongelui vanaf ongeveer 17 jaar tot ongeveer 25. Het grote doel voor deze groep is om de jongeren deel te laten worden van een groep waarin ze het goede in elkaar versterken. Belangrijke doelen zijn: Vriendschap Vrienden leren kennen en samen optrekken Verbondenheid Deel worden van een groep en samen doorpraten Verandering Impact hebben op je leven en samen groeien Tijdens de avonden dat we samenkomen wordt er van alles besproken. Soms doen we heel andere dingen als samenkomen in Oaseplaza en gaan we er met elkaar op uit. Soms om lol te hebben met elkaar en soms om juist iets voor anderen te betekenen. Ook jij bent hier van harte welkom! Het maakt niet uit of je gelooft in God of niet, we willen vrienden zijn ook met jou!

Movie Nights Koen en Lilian Oase is een groep leuke mensen. Er zijn geen saaie diensten zoals je misschien ver wacht, maar er komen sprekers met een interessante boodschap en een goede band. Absoluut geen standaard kerk. Het is lekker relaxed, je kunt er echt tot rust komen. Wat wij ook heel leuk vinden is dat we na de samenkomst wat met elkaar drinken en eten, gezellig!


R E P SU club S D KI

iedere Woensdagmiddag 15.30 - 17.30 uur

4-10 jaar

be n ee n je te on tmoe te n. Ik om uk Hé Ha llo ! le g er t he w ie oo rn en ik vi nd g aa n jo u ve rtel le n aa gr il w Ik Ik be n Eddy de ee kh ij. m n te re ch t hi j is ee n vr ie nd va jn en dat je bi j He m zi il w vr ie nd va n Je zus en nd ie vr uw jo oo k ee n ke er k wee t dat Hi j riet ig be nt. Kom jij Je zus is, zo dat jij oo rd ve je s al k oo r en m aa ku nt met le uk e di ng gm iddag? ki jk en, op woe ns da l ve rdt ee n bi jb el ve rh aa or w Er . en do en ng n llige en le uk e di ee ns ve rteld al s ee el w k oo r aa We zu lle n ve el ge ze m n, ze an we t ve rh aa l vo orge le vo or ac tie! Da n ga jd ti t he te ld . Soms wordt di is l aa rh we m ak en er N a he t bi jb el ve kk er klet se n. Dus le le uk to ne el st uk je . of en ng zi es dj es do en, lie va n. kn ut se le n, sp el le tj r ie ts he el ge ze lligs ee w er ke ke el n le met z’n al og ramacht worde n. He t pr br ge r uu 0 .0 14 f en 16.00 uu r iddag ku n je va na r. Tuss en 15.30 uu r uu Ie de re woe ns dagm 0 .3 15 t to t ur eren va n 0 uu r en du ds Cl ub is vo or ki nd Ki r pe m a be gi nt om 14.3 Su se Oa De en zo u je wel ha ald worde n. va n de ba si ss ch oo l 6 ku nnen je wee r op ge m t/ 1 p oe gr Kom in ja ar. Zit je n ge ze llige m iddag? ee n oo w 4 t/m onge ve er 10 ge je il w re n over Go d of rte wel kom . ee ns mee r w illen ho mee ! Je be nt va n ha s on et m g lli ze ge da n la ng s en do e na t 11 in Ann a Paul ow aa tr ns ke an Bl n le a Va n Ba He t adre s: Oa se Pl az men . he bt vo or je w ilt ko g aa vr n ee g no je se web.n l He t ka n zi jn dat ai le n su pe rk id s@ oa m en ev jd ti al s on Da n ku n je 321 Ze em an 06-53505 ia as at N et m n lle of be

ed dy

Houd de website www.oaseweb.nl in de gaten zodat je weet wanneer we starten!

DEZE KRANT

is een uitgave van Bureau53 (voorheen Oostendorp PR)

Industrieweg 27 | 1785 AG Den HElder | 0223 - 610101 www.bureau53.nl


Zondag Kinderfeest! Het is altijd een vrolijke drukte als de vaders en moeders van kinderen van groep 1 t/m 8 binnenkomen en met een gerust hart hun kroost achter laten bij gemotiveerde kinderwerkers. Oase biedt deze groep een modern kinderprogramma waarin muziek en zingen een hoofdingrediënt is. We vinden het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om op de hoogte gebracht te worden van wie God is en wat dat voor hun kan betekenen. We horen met regelmaat van de “grote mensen“ dat ze ooit op een zondagschool hebben gezeten en de liedjes en verhalen nooit zijn vergeten. Oase realiseert zich goed dat dit niet verandert is en maakt hiervan een speerpunt, want kinderen hebben de toekomst. Gelukkig is het niet zo dat je als pappa of mamma lid moet zijn! Alle kinderen zijn welkom en worden met evenveel plezier en aandacht beziggehouden. Voor de allerkleinsten is er een gezellige crèche aanwezig met goede medewerkers die zelf ook nog kinderen hebben en dus goed op de hoogte zijn. De aanvang is om 10.00 uur en we stoppen zo rond 12.00 uur. Natuurlijk is er ook wat lekkers en wat te drinken.

Joel en Lennard Wij vinden het heel leuk bij Oase. We doen vaak spelletjes en het is heel gezellig. We hebben leuke leiding bij de kinderen. We leren dingen over God en we bidden ook. En we hebben tafelvoetbal en sjoelen!

Levi Ik vind het heeeeeel leuk in Oase. Bij de kinderen doen we hele leuke spelletjes zoals stoelendans en ballonnentrap. Vandaag ging het over dat de Here God de aarde had geschapen en daarna gingen we er over knutselen. William had hele leuke dieren enzo van krantenpapier gemaakt!

Lammetjes:

Dit is de crèche van 0 t/m 3 jaar. Onder leiding van twee personen wordt hier met de kinderen gespeeld, verhaaltjes voorgelezen, drinken en eten ze samen wat en kunnen ze eventueel slapen. De crèche is er voor om ouders de gelegenheid te geven samen de dienst te kunnen bezoeken. L A M M E T J E S

Schatgravers:

Dit zijn de kinderen van de onderbouw – groep 3, 4 en 5 met een aangepast programma. L A M M E T J E S

Prinsen & Prinsessen:

Gideonsbende:

S C H AT G R AV E R S

Dit zijn de Kleuters – groep 1 en 2, die een eigen T E E N A G E R S Dit is de oudste groep kinderen, bovenbouw, kleuterprogramma hebben. groep 6,7 en 8. Zij hebben veel vragen waar ook ruimte voor is.

S C H AT G R AV E R S

G I D E O N S

B E N D E

S C H AT G R AV E R S L A M M E T J E S

T E E N A G E R S

T E E N A G E R S L A M M E T J E S

P R I N S E N

&

P R I N S E S S E N

S C H AT G R AV E R S

T E E N A G E R S

G I D E O N S

B E N D E


Dick Vanaf het begin toen er nog alleen op woensdagavond bijbelstudies waren ben ik er al bij. Later is dat Oase geworden. Je hebt God nodig en een thuis, deze dingen heb ik gevonden bij Oase. Ik ken ondertussen alle mensen. Dat er regelmatig sprekers komen uit andere kerken is ook elke keer vernieuwend. En dat zijn de redenen dat ik naar Oase kom.

Russel Sage De Australische spreker Russel Sage en zijn vrouw Elly geven op 31 Oktober een interessante lezing. Russel en Elly komen oorspronkelijk uit Australie en zijn bekend geworden in Europa met hun “School of the Spirit“. Regelmatig bezoeken zij kerken en groepen wereldwijd om onderwijs te geven. Ook specials zoals: bidden voor genezing en hoe verantwoord zaken te ondernemen komen aan bod. Op 31 Oktober om 10.30 uur is de eerste gelegenheid om kennis te maken met dit echtpaar dat wereldwijd een ruime ervaring heeft opgedaan.

Quincy Ik ben Quincy en ben 5 jaar. Op zondag gaan wij naar de kerk in Anna Paulowna. Onze eigen kinderdienst vind ik heel leuk. We doen dan altijd hele leuke dingen zoals knutselen, luisteren naar een verhaal, spelen, liedjes zingen, liedjes luisteren en muziek maken.

‘s Avonds is er een speciale avond om met je te laten bidden in geval van beperkingen en blokkades in je lichaam zowel geestelijke als lichamelijke klachten. Alles vindt plaats in Oase Plaza en de avond start om 20.00 uur. Iedereen is meer dan welkom en bij deze uitgenodigd voor een bijzondere beleving die je nooit meer zult vergeten.

Niet alleen maar leuke praatjes... Niet alleen maar leuke praatjes verspreiden maar ook daadwerkelijk een verandering teweeg brengen in je omgeving, doen wat je zegt. Het principe om anderen te helpen komt -zoals zoveel waarheden- uit de Bijbel en wij werken hier graag aan mee. Van onze gemeente-inkomsten besteden wij 10% aan zorg voor anderen, ook voor jouw huishouding is dit een wijs besluit en we zien dit overigens als een goed bijbels principe.

Chris

Stichting Chris is een organisatie met gespecialiseerde mensen welke met name kinderen in nood in Nederland helpen. Zij worden door ons ondersteund en regelmatig betrekken wij materialen van hen voor onze kinderen kinderwerkers. Kijk ook op www.chris.nl.

Brazilië Zending / Care for Brazil

Wij ondersteunen financieel de Brazilie Zending en helpen zo volwassenen en kinderen die in grote elende en armoede leven. Door de nauwe samenwerking kunnen wij zonder twijfel stellen dat het geld tot op de laatste cent goed wordt besteed. Trots kunnen we melden dat de directeur van deze stichting onze voorganger is! 16 oktober viert de stichting haar 50 jarig bestaan. U bent van harte welkom op deze dag. Kijk ook op www.braziliezending.nl

Netwerk Roemenie

Deze organisatie is actief in Roemenie en helpt de allerarmsten. Zo worden er huisjes gebouwd voor straatkinderen, krijgen mensen die niets meer hebben voedsel en kleding en wordt er medische hulp verschaft. Wij zijn blij dat de mensen achter deze stichting een thuishaven hebben gevonden in de Oase. Kijk ook op www.stichtingnetwerkroemenie.nl

Voedselbank

Ruim 5 jaar geleden ontstond er bij een groepje mensen van de Oase het verlangen om een voedselbank te beginnen; de ultieme kans om mensen in onze directe omgeving een helpende hand toe te reiken. Vanuit een kleine loods is begonnen met het verzamelen van voedsel. In week 1 werden er 5 voedselpakketten overhandigd. Naarmate de tijd verstreek kwamen er meer en meer aanmeldingen bij. Het is hartverwarmend om te zien dat alle plaatselijke kerken inmiddels meewerken. Er zijn afspraken gemaakt met de gemeente Anna Paulowna en regelmatig worden nieuwe verzorgingsgebieden toegevoegd (Schagen, Wieringen en de Wieringermeer) waardoor op dit moment bijna 100 gezinnen wekelijks een steuntje in de rug krijgen. Sinds onze aanmelding bij Voedselbank Nederland worden wekelijks producten gehaald bij Voedselbank Amsterdam. Brood wordt wekelijks gehaald bij lokale ondernemers. Dit heeft tot gevolg dat de groep vrijwilligers is uitgegroeid tot een team van toegewijde mensen die zich wekelijks inzetten voor het welzijn van medemensen. Zo is er een bestuur dat de lijnen uitzet en zijn er tal van werkers uit de regio, waaronder inpakkers en bezorgers.

Oase Openingskrant  

Net als jij! De mensen van Oase zijn net als jij, gewone mensen. Sommigen komen als gezin en anderen komen weer alleen. Veel uit de omgeving...

Oase Openingskrant  

Net als jij! De mensen van Oase zijn net als jij, gewone mensen. Sommigen komen als gezin en anderen komen weer alleen. Veel uit de omgeving...

Advertisement