Page 1

a z a l P e Oas rk e k e d n ie e ro g : a n w lo u a OASE te Anna P ! d u o n e g n jo r o o v p a h sc d met een boo

r. u u 0 3 : 0 1 m o st m o k n e Elke zondagochtend sam In Oase komen heel gewone mensen, net zoals jij. We komen uit Anna Paulowna, Schagen, Julianadorp, Wieringermeer en Den Helder. Allemaal mensen die middenin de samenleving staan. Mensen die in hun drukke leven Iemand hebben ontmoet die hun leven heeft veranderd... God!

We houden ervan om muziek te maken en maken er graag een feest van!

22 Mei Gospelconcert met bekende Amerikaanse artiest Bob Fitts. Entree 10,- (Opbrengst t.b.v. Care for Brasil).

28 Mei

night out

Herhaling van de Ladies Night die met 240 vrouwen een groot succes was vorig jaar. Vele verrassingen, toegang gratis

25 Juni

Gezellige middag waarbij onze deuren open zijn, kinderen kunnen spelen en buren elkaar ontmoeten. Gratis hamburgers!

www.oaseweb.nl


Thema: Love

night out

Mode l Muziek l Plezier l High Tea l Make-up l Sieraden l Kletsen l

28 mei 2011 In navolging op de succesvolle Ladies Night in September 2010 met 240 vrouwen organiseert Oase opnieuw een super avond voor vrouwen uit de omgeving. Een heerlijke avond vol fashiontips en spetterende optredens speciaal voor vrouwen. Centraal deze avond staat het thema: LOVE! Er is toch niets leuker dan onder het genot van verschillende culinaire verwennerijtjes, je te laten informeren over een thema dat al vele jaren een ‘hot’ item is.Oase Plaza wordt speciaal voor deze avond compleet op de kop gezet om jou hartelijk welkom te heten in een feestelijke sfeer. Er zijn diverse stands op het gebied van beauty en fashion, dus laat je uitgebreid informeren. Geniet van het taartenbuffet, en geniet van diverse optredens. Een avond voor alle vrouwen uit Anna Paulowna e.o. om er eens lekker uit te zijn. De toegang is vrij en de avond begint om 20.00 uur. Zaal open 19.45 uur. See you at the Love Plaza!

Voor vrouwen van 18 tot 80 jaar!


Kom en ontmoet nieuwe mensen. Oase is niet wat men in de eerste plaats van een kerk zou verwachten. We bestaan ongeveer 15 jaar en komen sinds 1 jaar samen in Oaseplaza, het voormalige bibliotheek gebouw te Anna Paulowna. We hebben het gebouw compleet verbouwd en geschikt gemaakt om samen te komen. Dat kan in de grote zaal waar ongeveer 175 bezoekers in passen of in de foyer waar we koffie drinken en napraten. Daarnaast beschikken we over 5 kinderruimtes waar we kinderen bekend maken met de bijbel, op hun eigen niveau. Oase is een groeiende kerk waar God centraal staat en waar we passie hebben voor mensen. Het is dan ook niet voor niets dat relaties het ‘hart’ van onze kerk zijn. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren en nieuwe vriendschappen met elkaar aan te gaan. Dat kan na de samenkomst of gewoon door in de week iets leuks met elkaar te doen. Wekelijks ontvangen we nieuwe mensen. De een houdt van de hedendaagse muziek, de ander komt voor gebed of is op zoek naar vriendschap. Ook de kinderen worden opgevoed door onze kinderwerkers die wekelijks een thema behandelen en daarbij veel ruimte geven aan creativiteit.

Kom langs en proef de sfeer, elke zondagochtend om 10:30 uur te Anna Paulowna. Ook kinderen zijn MEER dan welkom!

Het is er eigenlijk mee begonnen dat ik bij de tieneravonden van Oase kwam. Dat is meestal op vrijdag. Ik vind het heel leuk om dan met leeftijdsgenoten te praten over van alles en ook over God. Ik werd ook nieuwsgierig naar de samenkomsten op zondag. Dat bevalt me ook heel goed en inmiddels werk ik mee bij de kleuters. Meestal vertel ik dan een verhaal en we knutselen er iets bij. Tussendoor spelen we ook gezellig samen.

Marlieke We zijn hier gekomen omdat we warmte, genegenheid en liefde onder de mensen ervaren. We voelen ons thuis omdat we in ons geloof verder opgebouwd worden. We willen er met elkaar en voor elkaar zijn, samen gemeente zijn.

Rein en Bea


Kom op 25 juni naar Oase Plaza voor Gezelligheid, FUN & gratis BBQ!

Altijd al uw buren willen ontmoeten? Even binnen in de verbouwde Bibliotheek kijken? Iedereen is welkom van 13:00 tot 17:00uur.

n e t a l p r u e l k s i t a l Gr n e s s u k g n i r p s s i l Grat ! r e g r u b m a h s i t l Gra


Zondag Kinderfeest! Zondag om 10:30 zijn ook de kinderen welkom in Oaseplaza in een van de kinderdiensten. De bedoeling van deze kinderdiensten “op maat” is, de kinderen over de bijbel te leren. We willen ze de verhalen uit de Bijbel praktisch uitleggen. We leren ze wat bidden is, hoe ze de Bijbel kunnen leren begrijpen en hoe ze voor elkaar kunnen zorgen. We brengen ze belangrijke principes bij waaronder zorg voor elkaar. Verder zijn er knutselactiviteiten, spelletjes, zingen en dansen. Een aantal keer per jaar zijn er speciale kindervoorstellingen die door de kinderen worden uitgevoerd. Bent u zelf niet gelovig, maar…… Veel ouders zeggen: “Mijn kind moet later zelf maar beslissen of hij/zij wil gaan geloven in God”. Daar kunnen wij helemaal achter staan. Ieder mens moet zelf een keuze maken of hij/zij God wil leren kennen, maar hoe kun je een keuze maken als je niets weet van God? Daarom is het belangrijk dat kinderen al jong leren wie Jezus is en wat Christen-zijn inhoudt, zodat ze, zo gauw de tijd daar is, een keuze kunnen maken. Wilt u uw kind(eren) laten kennismaken met de Bijbel? Ze zijn van harte welkom! De Here Jezus vindt kinderen heel belangrijk. Hij zegt in de Bijbel: “Laat de kinderen bij mij komen en hou ze niet tegen” Ergens anders in de Bijbel zegt Hij tegen volwassen mensen: “Wordt als de kinderen.” Wil niet alles beredeneren maar geloof eenvoudig, net als de kinderen doen. Daarom zijn kinderen bij de OASE ook heel belangrijk en willen wij ze goed bijbels onderwijs geven en ze helpen ontdekken wie Jezus is, zodat zij zélf kunnen kiezen wie ze willen dienen.

Lammetjes:

Dit is de crèche van 0 t/m 3 jaar. Onder leiding van twee personen wordt hier met de kinderen gespeeld, verhaaltjes voorgelezen, drinken en eten ze samen wat en kunnen ze eventueel slapen. De crèche is er voor om ouders de gelegenheid te geven samen de dienst te kunnen bezoeken.

Prinsen & Prinsessen:

Dit zijn de Kleuters – groep 1 en 2, die een eigen kleuterprogramma hebben. L A M M E T J E S

Schatgravers:

Dit zijn de kinderen van de onderbouw – groep 3, 4 en 5 met een aangepast programma.

Gideonsbende:

S C H AT G R AV E R S

Dit is de oudste groep kinderen, bovenbouw, groep 6,7 en 8. Zij hebben veel vragen waar ook ruimte voor is. T E E N A G E R S

G I D E O N S

Wij vinden het heel leuk bij Oase. We doen vaak spelleL A M M E T J E S tjes en het is heel gezellig. We hebben leuke leiding bij de kinderen. We leren dingen over God en we bidden ook. En we hebben tafelvoetbal en sjoelen!

Joel en Lennard

S C H AT G R AV E R S

B E N D E

S C H AT G R AV E R S L A M M E T J E S

T E E N A G E R S

T E E N A G E R S L A M M E T J E S

P R I N S E N

&

P R I N S E S S E N

S C H AT G R AV E R S

G I D E O N S

B E N D E


Is er meer? De Alpha-cursus biedt je de mogelijkheid om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk. De Alpha-cursus wordt in 164 landen gegeven. Wereldwijd hebben meer dan veertien miljoen mensen de Alpha-cursus gevolgd. In Nederland gingen 180.000 mensen je voor. De cursus wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. De Alpha-cursus duurt 10 weken. Op woensdagavond van 19.00 – 21.30 uur (incl. gezellige maaltijd) en één zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Na het eten luister je naar een inleiding. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Lijkt het je wat? Neem dan contact met ons op en kom gewoon eens een keertje vrijblijvend luisteren of de cursus iets voor jou is. De Cursus is gratis. Voor de maaltijden wordt een vrijblijvende bijdrage gevraagd. Belangstelling? Bel of mail! Oase Plaza G.C. van Balen Blankenstraat 1 Anna Paulowna mobiel: 06-54602973 info@oaseweb.nl www.oaseweb.nl Alpha-cursus is een vrijblijvende cursus.

Ontdek het zelf! www.alpha-cursus.nl


Alpha-cursus… iets voor jou? l

Als jij je wel eens afvraagt “Is er meer?”

l Als je het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten

die verschillende opvattingen hebben over God, geloof of spiritualiteit l Als je houdt van een goed gesprek l Als je je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen l Als je vrijblijvend wil weten wat het christelijke

geloof inhoudt

Op 30 maart 2010 ben ik gestart met het volgens van de Alpha cursus bij de Oase. Destijds werd de cursus nog gegeven op Kruiswijk. Tegenwoordig heeft de Oase een prachtig gebouw in de oude bibliotheek en wordt de cursus daar gegeven. De cursus bestaat uit 10 lessen en uit 1 zaterdag waarin meer wordt verteld over het Christelijk geloof. Toen ik aan de cursus begon had ik al wel eens wat verhalen uit de Bijbel gehoord, maar veel wist ik er niet van. Ik ben van huis uit niet gelovig opgevoed. Ik wilde graag meer weten van het geloof en de Bijbel. Aan het begin van de Alpha cursus bevond ik me in een periode in mijn leven waarin ik het emotioneel erg zwaar had. Ik was somber en zat niet lekker in mijn vel na diverse nare gebeurtenissen. Door per thema meer te horen van het geloof en uitleg te krijgen bij de moeilijke teksten uit de bijbel ging het geloof voor mij leven. De Bijbel veranderde van een boek met verhalen in een boek met mooie teksten en handvatten voor allerlei situaties waarin je in het leven tegenaan kan lopen. Zowel leuke als minder leuke situaties. Door de cursus en de gezamenlijke maaltijd vooraf leerde ik nieuwe mensen kennen. Het was ook heel gezellig met elkaar en er werd veel gelachen. Er was plaats voor ieder met zijn eigen verhaal. Je haalde uit de cursus wat je er uit wilde halen. Sommige deelnemers waren al gelovig, anderen bekeerden zich door de cursus en weer anderen bekeerden zich niet, maar gingen naar huis met kennis over wat het geloof inhoudt en wie God, Jezus en de Heilige Geest zijn. Vlak voor de Alpha cursus heb ik mij bekeerd en de Alpha cursus heeft voor mij de basis gelegd waarop ik verder kon groeien. Groeien als persoon en groeien in mijn geloof. In oktober 2010 heb ik mijzelf laten dopen. Ik heb de blijdschap terug gevonden in mijn leven. Ik voel me zekerder. Ik probeer om steeds meer te vertrouwen op God en door het volgen van cursussen die worden aangeboden op de woensdag avond kan ik dat stapje voor stapje leren. Ik leer nog steeds bij en wil dat ook blijven doen. God, Jezus en de Heilige Geest hebben het zoeken naar dat ene weggenomen. Ik praat (bid) elke dag met God en dat geeft steun, rust en blijdschap. Ik zou Hem niet meer willen missen in mijn leven. Sinds ik geloof en een relatie heb opgebouwd met God is mijn leven in positieve zin verandert. Ik heb mogen ervaren dat de Heer voor mij zorgt en dat als je daar om vraagt hij voorziet in die dingen die je echt nodig hebt.

Sacha


22 mei 19:30 uur

Benefietconcert met

Bob Fitts & Natasia

m.m.v. d n a B e s a O Natas

ia

Bob

tts

hy Fi & Kat

Beperkt Plaats! Benefietconcert voor het werk onder de straatkinderen van Care for Brazil. Reserveer kaarten door â‚Ź 7,50 over te maken t.g.v. Care for Brazil, op rekening 3297260. Indien u een mail stuurt aan info@careforbrazil.nl zullen wij uw plaats bevestigen. Oase Plaza (zaal open vanaf 19:00 uur) G.C. van Balen Blankenstraat 11 Anna Paulowna

www.careforbrazil.nl

Oase Krant 2011  
Oase Krant 2011  

Krant van Oase uit Anna Paulowna. De krant is gedrukt in een oplage van 30.000 stuks en huis aan huis verspreid in Anna Paulowna e.o.

Advertisement