Page 1

Lehden nimi kuva

Facebook Twitter r채j채hti! s.2 aivoituksia! s.3


Twitterissä räjähti Business Insider, ja sitä kautta täällä iltapäivälehdet uutisoi että taas on vääriin käsiin päätynyt salasanoja toista miljoonaa kappaletta. Salasanat on varastettu näppäimistön painalluksia lukevien haittaohjelmien eli ns. “Keyloggereiden” avulla. Miljoonalukemat numeroina on toki suuria mutta on koska kysymyksessä on haittaohjelmalla varastetut salasanat - varsinainen uhrien henkilömäärä on toki pienempi koska monilla on tunnukset useampaan eri sivustoon... joka tapauksessa; asian vakavuuttahan tämä ei vähennä mitenkään joten tässäpä muutama vihje tällaisien ennaltaehkäisyyn..

1. Ohjelmat ajantasalle Ohjelmistojen ja käyttöjärjestelmien valmistajat korjaavat ohjelmointivirheitään ja julkaisevat sitten nämä korjaukset päivityspaketteina. Erityisesti internetissä käytettävien ohjelmien päivitysprojektit on tehty niin simppeliksi että vähänkin konetta käyttänyt kykenee sen tekemään. Esim Windowsin päivitys onnistuu ohjauspaneelista (Käynnistävalikko auki -> ohjauspananeeli -> Windows update). Tämä vähentää riskiä käyttää ohjelmistojen mahdollisia tietoturvaaukkoja koneelle tunkeutumiseen. 2. Tietoturvaohjelmisto kuntoon

Virustorjuntaohjelmistoja on niin ilmaisia kuin maksullisiakin.

Instagram tulvii feikkiprofiileja Alkusanoja Business Insider, ja sitä kautta täällä iltapäivälehdet uutisoi että taas on vääriin käsiin päätynyt salasanoja toista miljoonaa kappaletta. Salasanat on varastettu näppäimistön painalluksia lukevien haittaohjelmien eli ns. “Keyloggereiden” avulla. Miljoonalukemat numeroina on toki suuria mutta on koska kysymyksessä on haittaohjelmalla varastetut salasanat - varsinainen uhrien henkilömäärä on toki pienempi koska monilla on tunnukset useampaan eri sivustoon... joka tapauksessa; asian vakavuuttahan tämä ei vähennä mitenkään joten tässäpä muutama vihje tällaisien ennaltaehkäisyyn..

2

Virustorjuntaohjelmistoja on niin ilmais sia kuin maksullisiakin, kaikilla on omat puolestapuhujansa ja vastustajansa ja mielipiteitä on yhtä monta kuin ohjelmaakin. FB:n vaarat pidättäytyy puolueettomana. Sanotaan nyt vaikka näin, että monet maksuttomat on sangen toimivia, maksullisissa taas ainakin markkinajohtajien tuotteet pyrkii välttämään kimuranttien kysymyksien kyselyja tottumattomalta käyttäjältä, ja tekee päätöksiä automaattisesti. Sataprosenttista suojaa ei anna mikään torjuntaohjelma koska ohjelmien toiminta perustuu ennaltaehkäisyyn. Haittaohjelmat tunnistetaan joko torjuntaohjelman valmistajan tuottamilla tunnisteilla (naika pirahtaa. Jos et ole varma löytyykö koneestasi nämä palikat koostin sinulle valmiiin asennuspaketin. Tämä paketti asentaa ja/tai päivittää Microsoft .NET -kehitystyökalut, vaihtoehtoiseksi nettiselaimeksi Google Chromen ja Mozilla Firefoxin, Javan, yleisimmät tarvittavat video ja äänikoodekit, Adoben PDF lukuohjelman ja Silverlightin. Voit tallentaa tiedoston vaikka työpöydälle ja ajaa sen myöhemmin uudestaan. Tällöin ohjelmat päivittyvät tuoreimpiin versioihinsa. Mukana EI asennu koneeseen mitään roskaa, työkalupalkkeja tms. eikä käyttäjän tarvitse osata tehdä muuta kuin suorittaa: Lataa tästä: http://ninite.com/.net-chromefirefox-java-klitecodecs-reader-silverlight/ ninite.exe

Nettisivulla lukee “Tietokoneessasi on xyz -määrä haittaohjelmia ja rekisterivirheitä, aloita ilmainen tarkistus” Älä aloita, äläkä lataa. Nämä on niitä paljon puhuttuja troijalaisia. Vaikka mainos ja ohjelma näyttää kuinka aidolta ja helpolta, lataat vain todellisuudessa kutsumattoman vieraan koneellesi joka tuo vielä kaverinsa mukanaan. Seuraavassa vaiheessa sinulle mainostetaan kuinka koneessasi on sitä ja tätä vikana ja maksamalla sitä ja tätä kone muka korjataan. Höpön löpön. 1. Ohjelmat ajantasalle Ohjelmistojen ja käyttöjärjestelmien valmistajat korjaavat ohjelmointivirheitään ja julkaisevat sitten nämä korjaukset päivityspaket. Käynnistävalikko auki -> ohjauspananeeli -> Windows update). Tämä vähentää riskiä käyttää ohjelmistojen mahdollisia tietoturva-aukkoja koneelle tunkeutumiseen.jien tuotteet pyrkii välttämään kimuranttien kysymyksien kyselyja tottumattomalta käyttäjältä, ja tekee päätöksiä automaattisesti. Sataprosenttista suojaa ei anna mikään torjuntaohjelma koska ohjelmien toiminta perustuu ennaltaehkäisyyn. Haittaohjelmat ovat todella. Facebook, ei toimi ilman asennusta ja plapal on plalallap jotain tekstiä lisää tähääääään.


Facebook aivoituksia Alkusanoja Business Insider, ja sitä kautta täällä iltapäivälehdet uutisoi että taas on vääriin käsiin päätynyt salasanoja toista miljoonaa kappaletta. Salasanat on varastettu näppäimistön painalluksia lukevien haittaohjelmien eli ns. “Keyloggereiden” avulla. Miljoonalukemat numeroina on toki suuria mutta on koska kysymyksessä on haittaohjelmalla varastetut salasanat - varsinainen uhrien henkilömäärä on toki pienempi koska monilla on tunnukset useampaan eri sivustoon... joka tapauksessa; asian vakavuuttahan tämä ei vähennä mitenkään joten tässäpä muutama vihje tällaisien ennaltaehkäisyyn.. 1. Ohjelmat ajantasalle Ohjelmistojen ja käyttöjärjestelmien valmistajat korjaavat ohjelmointivirheitään ja julkaisevat sitten nämä korjaukset päivityspaketteina. Erityisesti internetissä käytettävien ohjelmien päivitysprojektit on tehty niin simppeliksi että vähänkin konetta käyttänyt kykenee sen tekemään. Esim Windowsin päivitys onnistuu ohjauspaneelista (Käynnistävalikko auki -> ohjauspananeeli -> Windows update). Tämä vähentää riskiä käyttää ohjelmistojen mahdollisia tietoturva-aukkoja koneelle tunkeutumiseen. 2. Tietoturvaohjelmisto kuntoon Virustorjuntaohjelmistoja on niin ilmaisia kuin maksullisiakin, kaikilla on omat puolestapuhujansa ja vastustajansa ja mielipiteitä on yhtä monta kuin ohjelmaakin. FB:n vaarat pidättäytyy puolueettomana. Sanotaan nyt vaikka näin, että monet maksuttomat on sangen toimivia, maksullisissa taas ainakin markkinajohtajien tuotteet pyrkii välttämään kimuranttien kysymyksien kyselyja tottumattomalta käyttäjältä, ja tekee päätöksiä automaattisesti. Sataprosenttista suojaa ei anna mikään torjuntaohjelma koska ohjelmien toiminta perustuu ennaltaehkäisyyn. Haittaohjelmat tunnistetaan joko torjuntaohjelman valmistajan tuottamilla tunnisteilla (näytteillä viruksen koodista) tai heurestiikalla.

lähteä seuraamaan ja klikkailemaan. Se että mainoksessa lukee “Ihan totta” tai “Tämä ei ole vitsi” - ei tee asiaa yhtään enempää todeksi. Älä klikkaa. 4. Nettiselaimien lisäpalikat Tämä voi olla tottumattomalle kimurantti asia. Yleisesti tarpeellisia lisäpalikoita on Silverlight, koodekit, ja pdf-lukuohjelma. Osassa nettiselaimista näitä on jopa sisäänrakennettuna. - jos jokin nettisivu tyrkyttää jotain muuta, olisi hälyytyskellojen aika pirahtaa. Jos et ole varma löytyykö koneestasi nämä palikat koostin sinulle valmiiin asennuspaketin. Tämä paketti asentaa ja/tai päivittää Microsoft .NET -kehitystyökalut, vaihtoehtoiseksi nettiselaimeksi Google Chromen ja Mozilla Firefoxin, Javan, yleisimmät tarvittavat video ja äänikoodekit, Adoben PDF lukuohjelman ja Silverlightin. Voit tallentaa tiedoston vaikka työpöydälle ja ajaa sen myöhemmin uudestaan. Tällöin ohjelmat päivittyvät tuoreimpiin versioihinsa. Mukana EI asennu koneeseen mitään roskaa, työkalupalkkeja tms. eikä käyttäjän tarvitse osata tehdä muuta kuin suorittaa: Lataa tästä: http://ninite.com/. net-chrome-firefox-java-klitecodecsreader-silverlight/ninite.exe 5. Nettisivulla lukee “Tietokoneessasi on xyz -määrä haittaohjelmia ja rekisterivirheitä, aloita ilmainen tarkistus” Älä aloita, äläkä lataa. Nämä on niitä paljon puhuttuja troijalaisia. Vaikka mainos ja ohjelma näyttää kuinka aidolta ja helpolta, lataat vain todellisuudessa kutsumattoman vieraan koneellesi joka tuo vielä kaverinsa mukanaan. Seuraavassa vaiheessa sinulle mainostetaan kuinka koneessasi on sitä ja tätä vikana ja maksamalla sitä ja tätä kone muka korjataan. Höpön löpön.

Katso lisää osoitteesta: www.facebook.com/FBvaaratisaaijsfds

tuommosta voi kukaan muistaa..! Entäpäs jos sanon että: “Elkandajärven Jää! on Taakse jäänyttä Elämää %” Niin monille alkaa varmaan avautua kuinka hankala salasana voikin olla yllättävän helppo tekijänsä muistaa.. Tätä systeemiä saa käyttää mutteioo pakko hei! 7. Ei joka palveluun samaa salasanaa. Ja eritoten sähköpostin salasana varsinkin olisi syytä olla eri kuin muiden palveluiden. Tämä lisää mahdollisuuksiasi saada palautettua tunnuksesi itsellesi jos joku onnistuu ne esiin kaivamaan. 8. Windows XP:stä ja Office 2003:sta alkaa olla syytä luopua Microsoft lopettaa windows XP:n tuen 8.4.2014. Tämä ei tarkoita että kone lopettaa toimintansa, mutta se tarkoittaa sitä että jos/kun käyttöjärjestelmästä tuon päivämäärän jälkeen vielä löytyy tietoturva-aukkoja - niitä ei enää paikata, ja käyttöjärjestelmävanhus siirtyy osaksi tietotekniikan historiaa. Windows XP:llä ja/tai Office2003 olevia koneita on vielä runsaasti käytössä, ja tuen loppumisen jälkeen on odotettavissa varmasti lisääntyvää hyökkäilyä näitä kohtaan. Tähän asiaan palaamme vielä lähempänä päivämäärää, ja eiköhän tiedotusvälineetkin tästä vielä muistuttele.

23


Toimitus:

Toimitus lpaplaosoiteajajajajajajajajpuhelinnumero jajajajajaja saklokfope mklffmgg Toimitus paaaaallaalpalpalpalpalpalpalpaplaosoiteajajajajajajajajpuhelinnumero jajajajajaja saklokfope mklffmgg paaaaallaalpalpalpalpalpalpalpaplaosoiteajajajajajajajajpuhelinnumero jajajajajaja saklokfope mklffmgg Toimitus paaaaallaalpalpalpalpalpalpalpaplaosoiteajajajajajajajajpuhelinnumero jajajajajaja saklokfope mklffmgg

SOME-lehti testi