Page 1

MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

JUNI 2009

1800 TONS STÅL & 30 METER HØJT – Multiarenaen rejser sig i Herning

Beyoncé, Bruce Springsteen og Coldplay Spot på koncerterne

Anderledes madkulør Stor oplevelse for kokkene

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

1

Medarbejderblad for MCH


MCH PÅ TVÆRS

Leder Multiarena, stjernebesøg og farvel til 12 gode kolleger ”Jeg tager lige en tur rundt om byggepladsen hver morgen. Jeg kan slet ikke lade være,” fortæller Ole Valentin i reportagen om byggeriet af vores og Danmarks første multiarena. Vi tog Thue og Ole med ud på byggepladsen mellem SAS Arena og Messecentret til en snak om drømme, byggeri og fremtid. På opslagene side 8 til 11 går vi et spadestik dybere omkring multiarenaen, akustik, tvstudier og de mange, mange detaljer, der skal på plads for at få en arena i international topklasse. MCH byder i år på det største kulturprogram nogensinde, og i den forbindelse går vi lidt tættere på nogen af de internationale stjerner, der gæster Herning i de kommende måneder, og fortæller om de udfordringer, der er, når verdensstjerner skal på plakaten i Herning. Vi stiller desuden ti skarpe spørgsmål til vores nye kultur- og eventchef Mette Kier. Hvad ligger på kulturchefens natbord? Hvem er hendes idol, og hvordan ser kulturprogrammet ud i MCH om fem år?

OPLEVELSER FOR ALLE HAR FÅET VOKSEVÆRK Af Christina Josephsen

MCHs sæsonprogram Oplevelser for Alle bliver hvert halve år sendt ud til over 75.000 husstande. Til efteråret får programmet et ekstra ben på med magasinet Oplev, som bliver en del af reklamesøjlen for MCHs arrangementer. En verden af oplevelser – det er MCHs slogan, og det vil vi gerne fortælle danskerne meget mere om. Derfor har presse- og kommunikationsafdelingen i samarbejde med Marketing besluttet at lave et decideret MCH-magasin, som bliver en del af sæsonprogrammet Oplevelser for Alle. - Vi ser magasinet som en unik mulighed for at profilere nogle af de arrangementer, som MCH er vært for på en anderledes måde end vi plejer. Her kan vi gå i dybden, skabe kant og fortælle den skæve vinkel. Magasinet Oplev skal vise den bredde, MCH har som oplevelsescenter, fortæller Lone Sunesen, presse- og kommunikationschef i MCH og fortsætter: Og så er det glædeligt, at det er lykkedes os at give sæsonprogrammet et markant ansigtsløft for stort set samme budget som tidligere blot ved at tænke anderledes og udnytte de mange gode historier og billeder, vi allerede har i huset. Magasinet Oplev får premiere til august, hvor det husstandsomdeles i lokalområdet som en del af sæsonprogrammet. I den første udgave sættes der bl.a. fokus på en Frank Hvam med hang til skizofreni, bryderen Mark O. Madsens forventninger forud for VM i Brydning og Stumpemarkedets 25 års jubilæum i Herning.

Desværre kom tiden også. hvor finanskrisen ramte MCH i form af ordrenedgang og deraf en sparerunde med opsigelse af 12 gode kolleger. Derfor har vi udvidet Farvel & Goddag med en ekstra side, hvor også de 12 har fået mulighed for at skrive en farvelhilsen.

MCHs KULTUR MAGASIN

MA MA RK O JAGDSEN. METTER VM i AL bryd ning

Venlig hilsen Lone Sunesen

{S.4}

Redaktionen: Lone Sunesen (ansv.) Gitte Marie Sand Kim Nybom Mikkelsen Henriette M. Pedersen Christina Josephsen Linda Als Udgives: 2 gange årligt Oplag: 310 eksemplarer

C VIOSLI DPL AY T Rock ens fl I HE PÅ R inke kong NIN G e r give HVA r kon M cert Eksk &HV på h lu eden oldb sivt inter A M oys f view o m retag

et af

Layout og sats: Marketing Tryk: Arco Grafisk A/S

h.d {1}mc k ople v - mch

s kulturmaga

2

JUNI 2009

sin 0109

ed én af d ham selv {S ansk com .6} edys

{S.8}


MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

DIREKTE FORBINDELSE TIL DGI PARKEN Af Gitte Marie Sand

MCH Herning Kongrescenter vil til august få håndværkere i huset, når første etape til den kommende gangbro mellem DGIparken og Kongrescentret går i gang. Det er nu endeligt besluttet, hvordan gangbroen og dermed en direkte forbindelse til DGIparken skal se ud. Arbejdet går i gang til august, hvor hullet fra Kongrescentret først laves.

- Der er arbejdet meget med at få broen til at fremstå arkitektonisk flot – så den kommer til at passe til det nye DGI-hotel og til Kongrescentrets eksisterende arkitektur, fortæller Kai Vium, driftschef KC.

Gangbroen bliver monteret en halv etage længere oppe end den nuværende anden etage ved den østlige trappegang fra kælderen (garderobe og Teater Kælderen) til anden sal.

GANGBROEN MONTERES ULTIMO 2009 Selve gangbroen fra DGI-hotellet til Kongrescentret monteres sidst på året.

STÅL, GLAS OG LED-LYS Gangbroen finansieres af MCH og kommer til at bestå af stål og glas med nogle lodrette rustfrie stålprofiler. Gangbroen forsynes med LED-lys, som monteres med tredimensionel effekt. LED-lys er ligeledes monteret på pyramiden, og kan skifte farve afhængig af arrangementets art etc.

- Det er vores håb at få et samarbejde med hotellet og skabe en synergieffekt. Og forhåbentlig øge vores muligheder for at trække kongresser og møder til byen, siger udviklingschef Ole Valentin.

PARTNER MED VERDENS STØRSTE KONCERTARRANGØR Af Kim Nybom Mikkelsen

Tusindvis af fans får sig en musikalsk oplevelse af de helt store, når Bruce Springsteen og Coldplay i juli og august giver koncert på MCH Outdoor Arena i Herning. Det er langt fra tilfældigt, at MCH har landet to af tidens største rocknavne. Det skyldes et partnerskab med Live Nation, der er verdens største koncert- og eventarrangør. Hver eneste dag året rundt står den verdensomspændende koncern med hovedsæde i Beverly Hills, USA, i spidsen for events med de største stjerner og showtitler. Alene i 2005 promoverede og producerede Live Nation på verdensplan over 28.500 arrangementer fra koncerter til teateropsætninger og store shows. Godt 61 mio. gæster overværede de mange arrangementer. Live Nation rækker også ud over koncerter og events. Koncernen driver flere arenaer og spillesteder – både i USA og på verdensplan. Live Nation er billetsalgsoperatør på sine koncerter, og så har koncernen tegnet multi-million kontrakter med kunstnere som Madonna, U2 og rapperen Jay-Z. Aftalerne omfatter bl.a. koncertvirksomhed og merchandise-rettigheder og salg.

Ved de to koncerter i Herning samarbejder MCH med den danske afdeling af Live Nation. Kontoret i København bliver ledet af promoter Flemming Schmidt, der i flere år har været en af de mest toneangivende spillere på det danske koncertmarked. Han skabte sit eget promotor-bureau, DKB Motor, der i dag er Live Nation Danmark. Live Nation står hvert år i spidsen for en lang række koncerter og events i Danmark. Firmaet har flere danske kunstnere i stalden, og udover Bruce Springsteen og Coldplay præsenterer Live Nation i den kommende tid Madonna i Parken, Cirque du Soleil i Forum og Tom Jones i Forum Horsens. Se mere på www.livenation.dk.

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

3


MCH PÅ TVÆRS

Superstjernens festaften i Herning Hundredvis af pigehvin skærer sig gennem tilskuermængden og op mod scenen i Hal M. Begejstringen retter sig mod den kønne 27-årige superstar, der iklædt et tætsiddende gulddress og med velkoreograferede vrik danser sig frem mod de forventningsfulde fans. Det er søndag den 10. maj – og r’n’b-ikonet Beyoncé er i Herning. Af Kim Nybom Mikkelsen

Præcis klokken 21 sker det, hundredvis af danske fans har set frem til i månedsvis. Det amerikanske stjernenavn Beyoncé indtager den stort opsatte scene i Messecentrets største hal og indleder et to timer langt festfyrværkeri af et show med sexet dans og karrierens største hits. Publikum bryder straks ud i et øredøvende hvin, der ikke uventet gentager sig flere gange undervejs i koncerten. Foran scenen er pressefotograferne på plads for at forevige den historiske begivenhed i Herning. Blot 90 sekunder har de til at tage de skud, der de næste dage skal pryde forsider og anmeldelser i de største dagblade og musikmagasiner herhjemme. Og der er ingen slinger i valsen. Da stopuret runder halvandet minut præcis, bliver fotograferne som varslet afbrudt og ført ud af turnéens PR-chef. På dette tidspunkt er de nødvendige skud også i kassen.

4

JUNI 2009

Som tidens største og mest velhavende musikstjerne under 30 år er Beyoncé på toppen af karrieren – og det forpligter. Der bliver disket op med et gennemprofessionelt show foran de godt 7.500 publikummer, fortrinsvis unge piger, der har taget turen til Herning fra hele landet. Koncertens absolutte højdepunkt falder efter en time, hvor Beyoncé ubemærket indtager en mindre scene midt blandt publikum. Hele seancen bliver naturligvis fulgt op af talrige pigehvin, da forklædningen falder, og musikken strømmer ud gennem højttalerne. Beyoncé afslutter sin festaften i Herning med storhittet “Halo”, og her falder aftenens nok største overraskelse. Den 27-årige sangerinde slår over i en særlig mors dag-hyldest til moderen, der er tilstede blandt publikum i Herning. Det giver “I Am”tourens danske stop et uforudsigeligt og unikt element, som uden tvivl vil blive husket i lang tid fremover blandt de mange fans.


MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

Maraton-manden rocker i udsolgt MCH Af Kim Nybom Mikkelsen

Da MCH den 20. januar offentliggjorde Bruce Springsteen and The E Street Band som det næste store koncertnavn i Herning, var det en personlig drøm, der gik i opfyldelse for adm. direktør Georg Sørensen. - Bruce Springsteen har længe været på min personlige top 3 over kunstnere, jeg gerne ville have til Herning. Det er første gang, han spiller uden for København, og det var netop et ønske fra den amerikanske superstjerne at spille i provinsen. Det bliver en stor og spændende opgave for MCH, og jeg glæder mig rigtig meget til dagen og ikke mindst koncerten, udtaler Georg Sørensen. Det er et af de absolut største koncertnavne i verden, som MCH kan præsentere den 8. juli på MCH Outdoor Arena. I mere end 30 år har Bruce Springsteen – eller The Boss, som han kaldes i folkemunde – været et eftertragtet livenavn, som går fra det ene fyldte stadion til det næste. Sammen med sit The E Street Band skaber han fortsat milelange billetkøer. I Norge var samtlige 40.000 billetter til to koncerter i Bergen solgt på få timer – og i Herning er de i alt 50.000 billetter for længst fordelt blandt fans fra hele landet. For nylig gav Bruce Springsteen tre koncerter i Stockholm, og her beviste amerikaneren endnu engang sin styrke foran sit trofaste publikum. Hele fem stjerner og prædikatet “Maraton-manden” kvitterede Ekstra Bladets anmelder med til den energiske rockstjerne, der om få måneder runder 60 år (den 23. september). Bruce Springsteen må siges at være et levende bevis på, at alderen kun er et tal – og at rock’n roll skal leves i højeste kadence.

Working on a Dream-turnéen, der markerer Bruce Springsteens nye album fra januar, løber over næsten syv måneder. Undervejs optræder The Boss i hele 16 lande, herunder syv koncerter i Norden, og det godt tre timer lange show byder på både nye sange og kendte Springsteen-klassikere. Hvad der præcis bliver spillet i Herning, ved kun Bossen og bandet selv. Sætlisterne varierer nemlig fra koncert til koncert, så selv garvede Springsteen-fans har en unik oplevelse i vente på MCH Outdoor Arena. VIDSTE DU, AT…. • Bruce Springsteen fik sit berømte øgenavn “The Boss” i 1960’erne. Han stod for at indsamle og fordele de penge, som hans daværende band tjente ved at turnere rundt på amerikanske klubber og spillesteder. • The Boss er gift med Patti Scialfa, der i 1984 kom med på turnéen “Born in the USA” som kor. Hun er stadig en del af The E Street Band og med i Herning. • Bruce Springsteen som 7-årig blev interesseret i musik efter at have set Elvis optræde på tv. Seks år senere købte han sin første guitar for 18 dollars. • På verdensplan har Bruce Springsteen solgt over 120 mio. plader. “Jeg har set rockens fremtid, og dens navn er Bruce Springsteen”, udtalt i 1974 af journalist Jon Landau fra det anerkendte musikmagasin Rolling Stone. Få år senere slog Springsteen igennem internationalt – og Jon Landau er i dag manager for The Boss.

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

5


MCH PÅ TVÆRS

FRA LONDONS FORTOVE til top-rock i Herning De er udråbt som tidens største rocknavn, sælger millionvis af plader og spiller for tusindvis af fans over det meste af verden. Coldplay leverer lydsporet til en hel generation – og i august indtager det populære band Herning som det første stop på en storstilet Europa-turné.

Kig godt på gademusikanterne i Londons Covent Garden-distrikt, næste gang du besøger den britiske millionby. Der er nemlig en chance for, at du kommer til at opleve et kommende stjernenavn på den internationale musikscene. Sådan er det gået for tidens største rocknavn, Coldplay, der 16. august optræder på MCH Outdoor Arena i Herning. I 1997 havde forsanger Chris Martin og guitarist Jonny Buckland taget opstilling på gaden for at give det, der i bandets selvforståelse regnes for Coldplays første gig. Repertoiret omfattede egne udgaver af Beatles-sange og Simon & Garfunkels “Mrs. Robinson”. Siden er duoen blevet til en kvartet med trommeslager Will Champion og bassist Guy Berryman, Covent Gardens fortove er udskiftet med prægtige arenaer og spillesteder fra USA til Asien – og sangene er bandets helt egne. De senere år har musikmagasiner, anmeldere og ikke mindst Coldplays store fanskare nærmest stået på nakken af hinanden for at rose de fire britiske musikere. “Det bedste band i verden”, “Årets Band” og “Bedste Liveband” er nogle af de titler, som pryder væggene i pladestudiet eller hjemme i millionvillaerne. Selv mener for-

6

JUNI 2009

sanger Chris Martin blot, at bandet vikarierer for U2 på toppen af rockens hitlister – men som det bedst sælgende band i 2008 viser tallene, at der bestemt er grundlag for de mange priser og hædersord. Foreløbigt er det blevet til fire studiealbum fra Coldplay med et samlet salgstal på over 50 mio. eksemplarer. Gennembruddet kom i år 2000 med “Parachutes”, der slog tonen an til en helt ny rock-lyd på den internationale musikscene. Siden har Coldplay transformeret sig fra at være indieband til at producere mainstream-rock med hele verden som kor. Tourkalenderen for 2009 vidner om et travlt program med koncerter over det meste af verden. Netop nu turnerer Coldplay rundt på de nordamerikanske landeveje – kun afbrudt af et kortvarigt stop i juli på Roskilde Festivalen – men fra starten af august bliver Budweiseren udskiftet med Carlsberg – og Montreal, San Francisco og Dallas bliver til Herning, Bergen og Stockholm. Her indleder Coldplay sin europæiske arenaturné med tre skandinaviske koncerter – og mon ikke det bliver et brag af en aften på den midtjyske hede. Læs mere på www.coldplay.com.

Af Kim Nybom Mikkelsen

Sætliste fra Coldplay-koncert den 15. maj 2009 i Floridas West Palm Beach, USA – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Life In Technicolor Violet Hill Clocks In My Place Yellow Glass Of Water Cemeteries Of London 42 Fix You Strawberry Swing God Put A Smile Upon Your Face Talk The Hardest Part Postcards From Far Away Viva La Vida Lost! Green Eyes Death Will Never Conquer I’m A Believer Politik Lovers In Japan Death And All His Friends The Scientist Life in Technicolor 2


MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

10 SKARPE TIL KULTURCHEFEN Hvad gør dig mest glad i dit arbejde? Jeg føler mig meget privilegeret, da jeg arbejder med det, som jeg brænder allermest for; nemlig kunst og kultur. Samtidig er det fantastisk at være del af en organisation med så mange kompetencer og store fremtidsperspektiver. Vi skal værne om den gode energi. Det er derfra, vi udvikler os. Hvordan vil du sætte dit DNA på MCHs kulturprogram? Gennem min personlighed, min faglighed og min evne til at tænke i helheder og skabe opmærksomhed og en sammenhæng i kulturudbuddet. Jeg ser gerne, at vi i endnu højere grad samarbejder både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Derigennem kan vi skabe unikke oplevelser, hvor vi markerer os i forhold til resten af landet og i bedste fald også i forhold til Europa. Du har været kommunikationschef for Århus Festuge. Hvad er forskellen på Århus og Herning? Vi skal ikke sammenligne os med Århus. Århus har brugt meget energi på at sammenligne sig med København, og det er der kun kommet et lillebror-kompleks ud af. Vi skal i stedet fokusere på det, vi er gode til. At der ikke er langt fra idé til handling. Og at vi har de rette kompetencer og de perfekte faciliteter til at skabe et oplevelsescentrum, som kan sætte Herning og Danmark på landkortet. Hvad er vi gode til og knap så gode til i Herning? Vi er gode til at stå sammen om at nå et fælles mål, og de evner kan vi udnytte endnu bedre i forhold til at samarbejde med eksterne partnere såvel nationalt som internationalt.

Hvem er dit største forbillede? Min far har betydet utrolig meget for mig. Hans knivskarpe intelligens og aldrig svigtende omsorg har guidet mig gennem livet, og han har givet mig den gave at tro på mig selv og på ligeværd mellem kønnene. Hvilken bog ligger lige nu på dit natbord? “Vindens Skygge” af Carlos Ruiz Zafón, som ifølge Weekendavisen er et underholdende brag af en knaldroman om det at blive voksen og lære at elske kvinder, bøger, venskaber, fædre og den by, man bor i. Din største kulturoplevelse? Der er rigtig mange, men Cirque du Soleil, som jeg oplevede i Las Vegas, var en overraskende spektakulær og supervisuel oplevelse, som jeg aldrig glemmer. Robbie Williams i Horsens Ny Teater var en meget intens intimkoncert med en superstjerne, som både var drøncharmerende og en eminent entertainer. Hvem vil du selv allerhelst se på scenen i Herning? David Bowie, Prince og Cirque du Solei står ret højt på listen. Aida fra arenaen i Verona kunne også være en fantastisk udendørs opførsel! Hvordan ser kulturen ud i MCH om fem år? Der er vi uden tvivl et markant kulturelt oplevelsescentrum i Danmark.

Hvor finder/henter du inspiration til dit arbejde? Min mand er min trofaste sparringspartner, og det er altid inspirerende at være sammen med mine søstre, som arbejder med henholdsvis mode og kultur. Ellers er film, musik, teater, billedkunst og design en evig kilde til inspiration! Mit frirum er til gengæld min have, hvor tankerne får frit løb.

METTE KIER • • • • • • • • •

Født og opvokset i Holstebro, bor sammen med møbeldesigner Anders Nørgaard i Århus og er mor til to drenge på 11 og 15 år Samfundssproglig student fra Holstebro Gymnasium Cand. mag. i Dramaturgi og Æstetik og Kultur fra Århus Universitet Film- og teateranmelder for Århus Stiftstidende og freelancejournalist for musikmagasinet Gaffa Indkøber og konsulent i TV 2 programafdeling 1995-2000 Projektleder og redaktør i TV 2 Interaktiv 2000-2004 Sponsor-og presseansvarlig ved Århus Festuge 2004-2006 Kommunikationschef ved Århus Festuge 2006-2008 Bestyrelsesformand i FED – Foreningen for festivaler og events i Danmark

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

7


MCH PÅ TVÆRS

1800 tons stål & 30 meter højt - Danmarks første multiarena tager form Af Lone Sunesen Der arbejdes på højtryk på byggepladsen mellem Messecentret og SAS Arena. Vi går en tur på pladsen med Ole Valentin og Thue Jensen og hilser på nogle af de ca. 20 håndværkere, der bakser med jern, beton og stålsøjler – rammerne om MCH’s nye multiarena. - Hver morgen på vej på arbejde kører jeg en tur rundt om byggeriet. Jeg skal bare lige se, hvordan det går. Nu har jeg jo siddet med næsen nede i tegningerne i månedsvis, og når man kommer herind midt på pladsen, så bliver jeg alligevel overrasket over, hvor stort det er, fortæller Ole. - Vi har været i gang med planlægningen af det her siden slutningen af 90’erne, hvor Vision 2025 blev skabt. Arenaen er et centralt element i visionen og at stå her i dag, det er jo som at se en drøm blive virkelig, tilføjer Thue. Og byggeriet er lige nu for alvor ved at tage form. Fundamentet er støbt, 98 % af al jord og kloakarbejde er færdigt, 35 % af stålmontagerne og 10 % af betonelementerne er på plads. Og der bliver puslet med alle detaljer. - Kvaliteten er vigtig. Det skal ikke blot være Danmarks første multiarena. Det

8

JUNI 2009

skal også være Danmarks bedste arena – både for kunstnere, idrætsfolk, udstillere og besøgende. Derfor har vi rådspurgt os med en lang række forskellige eksperter – hvad enten det gælder tv, akustik, idrætsbaner, tribuner eller ventilationsanlæg for at sikre, at detaljerne er i orden og fremtidssikret til internationale krav, fortæller Ole. Vi fortsætter rundt på pladsen. Thue gennemgår byggeriets faciliteter og viser os blandt andet omklædningsrummene til hjemme- og udehold. De er allerede støbt, og lige ovenover kommer den kunstnerlounge til at ligge, hvor koncertartisterne kan slappe af før og efter deres optræden på scenen. - Det er historie det her. Ikke kun nationalt men også for os i MCH. Det er første gang at vi på Vardevej bygger en facilitet, der ikke primært har til formål at huse messer og udstillinger, fortæller Thue og hilser på Anders Møller, byggeformand fra CC Contractor, der stikker hovedet ud af skuret, hvorfra han styrer byggeriet og håndværkerne på pladsen: - Niels har fået nøglerne. Nu låser vi pladsen af om natten.

- Der kommer også nattevagter på, råber Anders til Thue og Ole. - Det er fint, svarer Ole – går det ellers godt? - Ja, alle håndværkerne synes, det er utrolig spændende. Det er jo første gang, at nogen får lov til at være med til at bygge en arena af den kaliber i Danmark. Alt er nyt og anderledes, svarer Anders tilbage. Imens bevæger vi os ind midt på byggepladsen. - Nu står vi faktisk lige oven på en ishockeybane, fortæller Thue og peger ned i fundamentet, og fortsætter: Den er færdigstøbt, og lige nu arbejder vi på at designe baner til blandt andet tennis, volleyball, håndbold og badminton. Det kræver en del planlægning at få plads til både køleslanger i gulvet og huller til blandt andet volleyball-net, fortæller Thue. Første store begivenhed, der er programsat, er EM-slutrunden i håndbold i vinteren 2010, hvor der bliver spillet mellemrunde og finalerne i MCH. Her vil der være plads op til 15.000 siddende gæster i den 30.000 etagekvadratmetre store arena.


MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

FAKTA - DE NÆRMESTE ARENAER MALMØ ARENA Malmø, Sverige

GLOBEN Stockholm, Sverige

TELENOR ARENA Forneby, Norge

COLOR LINE ARENA Hamburg, Tyskland

Indviet 6/11 2008

Indviet 1989

Indviet 8/3 2009

Indviet 8/11 2002

Max kapacitet: 15.000 gæster

Max kapacitet: 16.000 gæster

Max kapacitet: 23.000 gæster

Max kapacitet: 16.000 gæster

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

9


MCH PÅ TVÆRS

10

JUNI 2009


MCH ME MCH MESSECENTER ESSE SS CEN C NTER T HERNI HE HERNING RNING RNI NG G KON K KONGRESCENTER GRE GRESCE R SCE SC NTE TER R

DANMARKS BEDSTE ØRER STÅR FOR LYDEN Han har arbejdet med lyden i operahuset, skuespilhuset samt DR’s nye koncerthus. Han er kendt som en af Danmarks og måske Europas bedste akustikere. Lydekspert Eddy Bøgh Brixen hjælper med at skabe den bedste akustik i arenaen, så lyden er i top, når verdensstjerner giver koncert i multiarenaen.

TV2-EKSPERT HJÆLPER MED ARENAEN Han har været tv-producer på utallige fodboldlandskampe, EM og VM i håndbold, Kongelige bryllupper og barnedåb. Henrik Frederiksen er produktionschef på TV2 og kendt som en af Danmarks absolut dygtigste tv-producere. I øjeblikket bruger han en del af sin store viden på at bidrage med gode råd og ideer til at sikre arenaen de bedste vilkår for tv-transmissioner: - Jeg er utrolig glad for og stolt over at være med til at rådgive omkring multiarenaen. Det er jo helt fantastisk at få lov til at være med til at skabe rammerne for Danmarks første store internationale multiarena. For første gang er

- Jeg hjælper med at indrette arenaen, så baggrundsstøjen og efterklangstiden er så minimal som muligt, så lyden fremstår ren og klar. Desuden er jeg i gang med en computermodel af arenaen. Her genskaber jeg et lydbillede, som så kan sendes ud til en rockstjernes eller et bands lydfolk på en cd, så de på forhånd ved, hvordan de får deres anlæg og lyden til at virke optimalt, når kunstneren står på scenen i Herning. Det er et vigtigt konkurrenceparameter i dag, hvor der stilles høje krav – især fra de store internationale kunstnere, udtaler lydekspert Eddy Bøg Brixen.

vi med til at skabe de bedste løsninger for tv-produktioner i en sportsarena. Sammen med Ole Valentin hjælper jeg med at finde de placeringer og løsninger til tv-kameraer – både i loftet, på banen, bag mål og i mål. Dertil kommer lysforhold, satellitadgang med forbindelser ud i verden, strøm, kabelveje samt tv-studier og meget mere, fortæller TV 2’s produktionschef Henrik Frederiksen, der i øjeblikket er i Johannesburg i Sydafrika til et internationalt møde vedrørende tv-kravene til Fodbold-VM i 2010.

MED M MEDARB MEDARBEJDERBLAD ED DA ARB AR RB R RBEJD E ERB EJD ERBLAD ER LA AD FFOR AD FO OR M MCH CH CH

11 11


MCH PÅ TVÆRS

MCH update ... Bruce Springsteen & The E Street Band

Grøn Koncert

Formland Autumn 2009

17. juli For tredje år i træk bliver MCH skueplads for grøn rock med en række af landets største navne. På scenen optræder bl.a. Kashmir, L.O.C, TV-2, Sys Bjerre og Infernal.

14. – 17. august Pure er det gennemgående tema, når Formland Autumn 2009 slår dørene op for et væld af nyheder til efteråret og julens boligindretning.

Coldplay

HI 09

VM i Brydning

16. august Det britiske topnavn åbner sin europæiske arena-turné på MCH Outdoor Arena i Herning. Coldplay med forsanger Chris Martin i front regnes som tidens største rockband.

1. – 4. september På Skandinaviens største industrimesse viser udstillerne deres formåen og nyeste landvindinger inden for syv integrerede områder, bl.a. automation og innovation.

19. – 27. september Flere danskere kan være blandt medaljetagerne, når én af de største sportsbegivenheder nogensinde i Danmark rykker inden for i Den Runde Hal i MCH.

8. juli For første gang spiller Bruce Springsteen en dansk koncert uden for København. The Boss møder op med sit toptunede The E Street Band på en udsolgt MCH Outdoor Arena.

12

JUNI 2009


MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

Her ser du nogle af efterårets højdepunkter Boligdrømme for Alle

Mød mig på Cassiopeia

Lisbet & Ulf Show

25. – 27. september Danmarks største boligmesse med inspiration og gode tilbud til hus og have. Årets store trækplaster er klimahuset “Home Green Home” med miljørigtige løsninger.

10. oktober Et glædeligt gensyn venter med én af de største danske teatersucceser. Per Pallesen har instrueret forestillingen, og Preben Kristensen og Trine Pallesen spiller med.

23. – 24. oktober I år har Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard optrådt sammen på teater og tv i 40 år. Det fejrer de to folkekære skuespillere med et humørfyldt show i MCH Herning Kongrescenter.

Outlet-Messen

Frank Hvam - Live ‘09

Juledrømmen

24. – 25. oktober For andet år i træk bliver MCH Messecenter Herning forvandlet til landets største OutletMesse med et væld af gode shoppe-tilbud inden for mode, bolig og livsstil.

20. november Han er kendt fra “Klovn” og “Langt fra Las Vegas”. I efteråret står Frank Hvam på egne ben i sit første one man show, der bliver personligt, pjattet, satirisk og grænsesøgende.

28. november – 13. december MCHs første musical-produktion fra idé til handling og scenografi vender tilbage til scenen. Den humørfyldte familiemusical er igen med Jan Schou og Kirsten Siggaard.

N

SIG

E &D DE

MO

SPORT

ID & FRIT

BOLIG & LIVSSTIL

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

13


MCH PÅ TVÆRS

Anderledes madkulør - stor oplevelse for kokkene

Af Gitte Marie Sand

Gastronomisk nytænkning var mildest talt på menuen for køkkenpersonalet i Kongrescentret, da pej gruppen afholdte sin trendkonference den 3. marts. Trenden bliver A New Beginning, og det skulle i høj grad udtrykkes i maden den dag. To gange om året booker pej gruppen sig ind i Kongrescentret. Her giver Herning-firmaet sit bud på fremtidens tendenser, og den 3. marts 2009 var 200 trendsættere/ modefolk på besøg for at høre mere om trenden i foråret/ sommeren 2010. Tendensen går mod en ny begyndelse, hvor vi kommer på den anden side af krisen, og hvor vi skal tilbage til basis. Vi starter på en frisk, og det går igen i mode, interiør og tekstiler m.m. Vi skal bl.a. vænne os til masser af hvid og lyse pastel-farver.

Pej gruppen ville gerne på konferencen give gæsterne en helhedsoplevelse. Dvs. maden også skulle afspejle “A New Beginning”. I den forbindelse havde de hyret kokken Claus Holm – bl.a. kendt fra Go’ morgen Danmark og fra sit eget gastronomi-firma Sans & Samling Gastronomi. - Claus Holm fik frie hænder til at udtrykke en ny begyndelse i maden. Det resulterede i en meget anderledes oplevelse – maden hverken smagte eller så ud som noget, vi kender til i forvejen, fortæller projektleder Louise Byg Kongsholm fra pej gruppen. Claus Holm kom til Kongrescentret dagen før konferencen for at forberede al maden. Samtidig havde han brug for yderligere hjælp, så MCHs kokke Jørgen Holm Sørensen, Peter Elkjær Johansen og Susan Behrens Jensen samt kokkeeleven Tasja Aagaard var booket til opgaven.

Claus Holm, Sans & Samling Gastronomi

“Fantastisk inspirerende og absolut en god oplevelse. Claus var kugleskør, men rar. Vi lavede mad med klassiske ingredienser, men i en ny indpakning eller forklædning. Maden skulle ud over smagen også fange øjet – det hele skulle være en helhedsoplevelse, og vi blev også spurgt til råds”. Jørgen Holm Sørensen

14

Peter Elkjær Johansen

”Claus var meget motiverende, og der var kun stress på den sidste time før serveringen. Jeg blev desuden meget overrasket over, at os kokke fra MCH også gerne måtte sætte vores præg på maden. Han var ydmyg overfor den måde, vi gør tingene på. Opgaven var utrolig lærerig og inspirerende”.

”Det var dejligt med lidt anderledes input i en hverdag, som ind imellem godt kan blive ens. Sjovt var det bestemt, og Claus brænder virkelig for sit fag. Jeg synes, at vi skal huske at være positive, når sådan en mulighed dukker op til et frisk pust i det daglige – vi har godt af at prøve noget nyt”.

Tasja er for øjeblikket på skole. Derfor har vi desværre ikke kunnet få en udtalelse fra hende om arrangementet.

Peder Corvenius Kristensen

”Det var meget specielt mad, som vi fremadrettet ikke direkte kan implementere i vores generelle menuer i MCH. Men der var enkelte elementer i tilberedningen, som vi helt klart kan bruge ved særlige lejligheder. Derudover skulle mange af ingredienserne håndplukkes fra specielle leverandører, hvilket gav lidt sved på panden”.

JUNI 2009

Susan Behrens Jensen

Tasja Aagaard


MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

Udpluk fra menuen Forret: Syv små delikate ting på tallerken. Det er som de syv synder, det er nemt, enkelt og lige til – noget fylder en mundfuld og andet lidt mere. Forretten bestod blandt andet af “livets mælk” (gedemælk), et æg omkranset af hø og røg, ged bagt på lakridsrod samt grædende orkideer fra Østen (blå spiselig blomst med dråber). Hovedret: Serveret på fire forskellige buffetborde. ”Havets guld, buffet no. 1”: Ustresset laks med kaviar, alt for frisk jomfruhummer, torsk i leer samt shot af blåmusling med maltkiks. ”Alt det gode fra Middelhavet, buffet no. 2”: Forskellige spændende pizzaer: Grøn spinatpizza med blandt andet vild kanin, rød tomatpizza med hummerstøv, sort malt-pizza med kalvetartar og 5-kornsblanding samt gul pizza med safran og vanilje.

”Havens lyksagligheder, buffet no. 3”: “Dirty Vegi” serveret i en lerpotte (urter og grøntsager vendt i malt, så det ligner jord), skorzonerods-fritter med dip af malt og kaffe. Hertil Bloody Mary tomatsifon og karamelliseret sellericreme. ”Alt godt fra Japan, buffet no. 4”: Sushi og supper i nye visioner: Rå torsk med sorte sesamfrø, fynsk perlespelt, vild peberrodsrogn af stenbidder, rå rejer og tang fra vestkysten. Også “H2O– 4ever”: Små poser med vacumeret vand, herpå rå kammusling og honning samt wasabi og tang-kiks. Dessert: “Den søde sjæl og djævlens elsker” – blandt andet Valrhona chokolade med roquefort, shot af æblemost og frisk ingefær samt fåremælksyoghurt med havregrynskiks.

Hvem er Sans & Samling Gastronomi? Kok Claus Holm og hans kone Anne udgør sammen med seks kokke Sans & Samling Gastronomi, som er et gourmet-tempel, der lægger vægt på gode råvarer og slow food.

- Vi elsker det, vi laver, og gør det, fordi vi tror på det. Vi eksperimenterer i et grænseland, hvor kun kvalitet og kreativitet er vores styring. Aldrig under eller ved siden af, altid ovenpå, skriver Claus Holm på sin hjemmeside.

Sans & Samling leverer mad ud af huset og har Fyn som sin markedsplads, men de kommer overalt, hvor kvalitet værdiges – og de elsker det.

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

15


MCH PÅ TVÆRS

Poul Erik Lund, Driftsafdelingen, MC

Så blev det min tur til at skrive lidt. Jeg blev godt nok lidt overrasket, da Gitte ringede og spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at skrive lidt til bladet. Men efter lidt overvejelse - hvorfor ikke? Jeg er opvokset på landet i en søskendeflok på 10. Efter folkeskolen i 1976 kom jeg ud at arbejde på landet på Sindinggård til en løn på 1500 kr. om måneden. Senere på landbrugsskole og igen ud på landet at arbejde nogle år. Entreprenørarbejdet trak I 1980 kom jeg til at arbejde hos en fynsk entreprenør, hvor vi lavede idrætsanlæg rundt i hele landet. Arbejdet var meget spændende med megen rejseaktivitet, hvor man blandt andet skulle kunne køre alle slags entreprenørmaskiner.

Kastebolden Da Gert og Hartvig gik på efterløn, fik jeg tilbudt jobbet som halmester i Hal E. Et job med mange udfordringer, og hvor man er i tæt kontakt med udstillerne. Vi sætter en stor ære i, at udstillere og gæster er tilfredse og får en god oplevelse. Selv de små ting som rene toiletter, tømte skraldespande og imødekommenhed, sætter udstillerne stor pris på – og det kan mærkes i hallerne, hvor vi får direkte besked, hvis noget er godt eller skidt. Arbejdet i Messecentret med sine kolleger er kanon. Der er ikke mange dage, der er ens. Man ved, at man kan regne med hinanden, når det brænder på.

Bosat i Tanderupkær Privat har jeg levet sammen med Jonna i snart 26 år på en ejendom i Tanderupkær, hvor jeg dyrkede jorden frem til for tre år siden. Her valgte vi så at sælge en del af jorden fra. Vi har tre drenge, som efterhånden er blevet voksne, og de to er da også flyttet hjemmefra. Fritiden bruges i sommerhuset og sammen med familien. Man skylder jo nok en del, da opbakningen fra hjemmet er meget vigtig, når man er meget hjemmefra i perioder. Uden opbakning tror jeg ikke, at det er nemt at arbejde i MCH. Fremtiden for MCH bliver desuden utrolig spændende at følge – helt generelt og med multiarena, messer, events osv. Kastebolden har jeg valgt at sende videre til Claus Nygaard, halmester i Hal J.

Efter fire år blev jeg dog træt af at rejse så meget. Mit næste job blev chauffør i samme firma, Marius Pedersen her i Herning, hvor jeg var med til at starte afdelingen op fra bunden. Det blev til 16 år som chauffør, inden jeg søgte herud i Messecentret. Første dag kan jeg stadig huske. Det var nede i Hal B, hvor jeg hjalp med at tage jernopbygningen ned. Arbejdet var meget anderledes, end det jeg var vandt til. Man kunne godt mærke, at man fik brugt sin krop. Blev halmester i Hal E Ugen efter var jeg i Hal E hos Gert Mogensen og Hartvig Krøjgaard. Hos Hartvig lærte man lidt om takt og tone. Jeg kan huske en morgen, hvor jeg glemte at sige godmorgen til Hartvig her siger man altså godmorgen, fik jeg at vide.

Kastebolden 16

JUNI 2009

Claus Nygaard, Driftsafdelingen, MC


MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

GODDAG Birgit Thingstrup Mehlsen Jeg startede som direktionsassistent 1. januar, og jeg har fået en helt fantastisk modtagelse. Tidligere har jeg været ansat som direktionssekretær hos Scanenergi i 5 år og 15 år som intern konsulent i it-branchen. Jeg har vænnet mig til at være 40 år, og bor i Lind sammen med min mand Karsten og vores drenge på 8 og 10 år. I min fritid læser jeg bøger, går i biografen, stryger skjorter og sorterer strømper; og så ynder jeg at tæve drengene – i Guitar Hero... og at sejle med vores speedbåd, når vejret er til det.

Mette Kier Som kulturchef har jeg ansvaret for kultur, sport og events, hvilket omhandler alt lige fra kulturarrangementer og egenproduktioner i Kongrescentret til VM i Brydning og de store udendørs koncerter. Jeg er cand. mag. i Dramaturgi, Æstetisk og Kultur og kommer fra en stilling som kommunikationschef for Århus Festuge. I ni år arbejdede jeg for TV 2 med indkøb af international fiktion og som projektleder og redaktør i TV 2 Interaktiv. Jeg bor i Århus sammen med min mand og vores to drenge på 11 og 15 år.

Steffen Lundtofte Hansen Jeg er den nye webmaster i MCH. Jeg er uddannet lærer og cand. it fra Århus Universitet. Jeg har arbejdet som konsulent hos IntraNote og EfterskoleIt. Alt hvad der rimer på web, design, kommunikation og usability får mig virkelig op af stolen – derfor stortrives jeg i mit nye job i MCH. Jeg er familiefar og passioneret cykelentusiast. Derudover udleves mine rockstjerne-drømme i mit orkester Musik non stop. Jeg bor i Silkeborg med Barbara og vores søn Sylvester. Tak for en rigtig fin modtagelse.

Michael Furbo Grand Jeg hedder Michael Furbo Grand og er 30 år. Jeg er gift med Heidi på 29, og sammen venter vi os en lille ny her til september. Jeg har en datter på næsten seks år, som er bosat i Viborg. Selv bor jeg i Silkeborg. Køreturen fra Silkeborg er det hele værd, for jeg synes, at MCH er en fantastisk arbejdsplads, og jeg glæder mig meget til at se, hvad året byder.

FARVEL Jan Minh Jan er holdt i køkkenet, MC, efter han i oktober 2008 bestod sin svendeprøve som kok. Vi ønsker Jan held og lykke fremover.

Søren Lander Andersen Søren er holdt som grafiker i Grafisk tegnestue. Vi ønsker Søren held og lykke fremover.

Jesper Vesterby Høy Her stikord fra knap fire år på denne fantastiske arbejdsplads: Verdens bedste julefrokost. Husk at fortælle Henning K., hvis du har bestilt 32 paller magasiner. Skål for AS400-Poul. Knæklys og bar overkrop. Altid to fadøl til Astrid. Giv aldrig Henriette T. snaps og fyrværkeri samtidigt. 3 lange for Luciaoptoget. BS er på højde med ham den karrygule på 1. sal. Flere mænd i projektafdelingen. Og husk HOTDOGS udtales KUN i flertal. Vi ses kære MCH’ere!

Kim Kudal Hej alle i MCH. Jeg vil benytte lejligheden til at sige 1000 tak for 12 dejlige og gode år i MCH/Kongrescentret. Det har været sjovt, og dejlige timer jeg har brugt med jer, men nu var tiden inde til at prøve noget nyt i mit liv. Så jeg søgte ud på Vildbjerg Sports- og Kulturcenter som køkkenchef for det store hus, som det er. Jeg vil sige tak til alle de gode kolleger, som jeg har haft, og kan I ha’ det godt alle mand.

Kurt Weinkauf Kurt gik på efterløn den 23. december efter knap 31 års ansættelse i MCH. Vi ønsker Kurt held og lykke med sit otium.

Malene Hedemann Tronche Hejsa alle sammen. Tak for 6½ år med rigtig gode, sjove og lærerige oplevelser i først Unit Messer, Kbh. og dernæst her i MCH. “Adoptivbarnet” Formland er nu for alvor blevet implementeret i MCH, og så er det tid for mig at søge nye udfordringer. Jeg ved endnu ikke, hvor vejen vil føre hen, men glæder mig til de nye udfordringer. Pas godt på hinanden og på mit lille “barn” Formland. Mange hilsner Malene :o)

Hanne Hansen Hanne er holdt som køkkenassistent i Messecentret. Vi ønsker Hanne held og lykke fremover.

Anders Busk Nielsen Anders er holdt som chauffør/buffist-medhjælper i restauranten i Kongrescentret. Vi ønsker Anders held og lykke fremover.

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

17


MCH PÅ TVÆRS

FARVEL

18

JUNI 2009

Heidi Offersen Nu siger jeg farvel for denne gang og går på barsel med mit tredje barn. Jeg har været super glad for at være i MCH og arbejdet med en masse skønne kolleger. Udfordringer har der været masser af, og det har jeg været rigtig glad for. Mange tak for nu og på gensyn.

Lone Vutborg Lone er grundet nedsat aktivitet opsagt som opvasker i køkkenet, KC. Vi ønsker Lone held og lykke fremover.

Birgitte Kastbjerg Så rinder tiden ud for mig her i MCH! Jeg har været utrolig glad for at være her; det har været dejligt at møde og arbejde sammen med så mange glade og hjælpsomme kolleger. ... og jeg kommer helt sikkert og besøger jer - der sker jo så meget spændende her i huset :o)) Pas nu rigtig godt på jer selv og hinanden. God sommer :o)

Karl Mouridsen Det har været 18 rigtig gode og inspirerende år i MCH. Tak for alt det spændende. Det har været kanon – fx var jeg med til opbygningen af Landsstævnet i Svendborg og andre møbelforsendelser til Færørerne og Grønland. I MCH oplever man jo mange forskellige ting – der er aldrig noget, som er det samme. Ring hvis I mangler en hånd :o) Nu passer jeg mine heste og tager på jagt.

Diana B. Pedersen Diana blev sammen med de øvrige kolleger i henhold til sparerunden opsagt som inspektør for Teaterkælderen. Vi ønsker Diana held og lykke fremover.

Kim Søby Jensen Kim blev sammen med de øvrige kolleger i henhold til sparerunden opsagt som tømrer. Vi ønsker Kim held og lykke fremover.

Michael Jung Laursen Hepla... Så blev de sidste krusseduller tegnet i denne omgang. Den karrygule djævel rykker mod andre udfordringer. Kan jo være at Mr. Miyagi’s ukendte søn (jævnfør julefrokost-afstemningen) smider sine folder forbi MCH, så indtil da, keep it up.

Rene Glenn Hansen Rene blev sammen med de øvrige kolleger i henhold til sparerunden opsagt som elektriker. Vi ønsker Rene held og lykke fremover.

Sine U. Therkildsen Det blev til fem super gode år herude, og det er ene og alene jeres fortjeneste! I er nogle helt fantastiske kolleger - I er det, der gør MCH, og jeg vil komme til at savne jer ubeskriveligt meget! Men “the show must go on” og det vil det også gøre for mig. Jeg vil drage ud i de uudforskede vidder og se, om der er en fremtid for mig derude :o) Ha’ det rigtig godt. Kæmpe knuz fra Sine

Ole Ravn Mortensen Jeg har været glad for tiden i MCH, og nu var det desværre mig, der måtte sige farvel. Der er rigtig mange gode kolleger, som jeg gerne vil sige tak til.

Helle Krogh Jensen Hej alle. Nu er det så min tur til at skrive en farvel-hilsen – dog lidt før end forventet. Jeg har været meget glad for at være i MCH og har lært en masse, som jeg vil tage med mig herfra. Men nu må jeg ud og finde nogle nye dejlige kolleger, selvom det nok bliver svært at finde så gode kolleger som dem i marketing. Jeg kommer til at savne jer! Vi ses.

Lasse Veller Højgård Lasse blev sammen med de øvrige kolleger i henhold til sparerunden opsagt som halassistent. Vi ønsker Lasse held og lykke fremover.

Trine Thomsen Vejlø Et farvel fra mig og tak til jer søde kolleger, som jeg har lært at kende. I har været med til at gøre det til en god og spændende tid her i MCH. Ha’ det rigtig godt! Hilsen Trine, blomsterdekoratør.

Kristian Lyhne Kristian blev sammen med de øvrige kolleger i henhold til sparerunden opsagt som tømrer-formand. Vi ønsker Kristian held og lykke fremover.


MCH MESSECENTER HERNING KONGRESCENTER

MÆRKEDAGE

16. maj – 19. november 2009

Af Henriette M. Pedersen

FØDSLER Kenneth Johansen Drift MC Isabella, 48 cm, 3520 g 12. marts 2009

Rikke Kogsgaard Nørtoft BU1 Elise, 53 cm, 4060g 11. maj 2009

Kirsten Lund Jensen Direktionssekretariat Camille, 53 cm, 3800 g 12. marts 2009

Karina Marquart Restaurant, KC Søn, 48 cm, 2680 g 21. marts 2009

Maja Nørgaard Kjær BU1 Holger, 53 cm, 3610 g 18. maj 2009

Anna Bisgaard Økonomi 60 år 27. maj 2009/ 10 års jubilæum 1. oktober 2009

Vinni Hansen BU2 10 års jubilæum 1. august 2009

Inger Merete Sørensen Restaurant KC 60 år 2. september 2009

Louise Lund Kristensen Restaurant KC 30 år 2. oktober 2009

Karsten Ørkild Drift KC 40 år 29. maj 2009

Tommas Hviid Kristensen Drift KC 10 års jubilæum 2. august 2009

Henning Bertelsen Økonomi 50 år 26. september 2009

Claus Troelsen Salg 10 års jubilæum 18. oktober 2009

Stina Ulriksen BU2 30 år 30. maj 2009

Karina Marquart Restaurant KC 10 års jubilæum 9. august 2009

Lisbeth Helge Jacobsen Restaurant KC 60 år 28. september 2009

Gitte Gørtz Hørstrup Restaurant MC 40 år 29. oktober 2009

Dorthe Elisabeth Mortensen Restaurant MC 50 år 31. maj 2009

Kim Lauridsen Drift MC 50 år 12. august 2009

Conny Hansen Teknisk Service 30 år 1. oktober 2009

John Rasmussen Drift MC 50 år 10. november 2009

Allan Knudsen Drift MC 30 år 16. juni 2009

Peder Nørgaard Drift MC 10 års jubilæum 30. august 2009

Jesper Bo Nielsen Salg 10 års jubilæum 1. oktober 2009

Lars Bruun Salg 10 års jubilæum 15. november 2009

Benny Hulgaard Drift MC 20 års jubilæum 31. juli 2009

Kirsten Lund Jensen Direktionssekretariat 30 år 1. september 2009

Jytte Andersen BU1 20 års jubilæum 1. oktober 2009

Kenny Jensen Drift MC 25 års jubilæum 19. november 2009

Per Sønderup Nielsen Drift MC Sølvbryllup 12. maj 2009

Poul Sørensen IT Sølvbryllup 2. juni 2009

Anna Grethe Jacobsen BU1 Marius, 53 cm, 4320 g 16. november 2008

Morten Nielsen Salg Thilde, 51 cm, 3500 g 31. december 2008

Søren BruunIngvardsen Direktionssekretariat Albert, 48 cm, 3350 g 27. februar 2009

FØDSELSDAG/JUBILÆUM

BRYLLUP, KOBBER - SØLV - GULD Mette Farcinsen Leth Økonomi 20 års jubilæum 1. august 2009

Henriette Broch Økonomi Bryllup 3. februar 2009

MEDARBEJDERBLAD FOR MCH

19


MCH PÅ TVÆRS

Glimt fra MCH

kittel under MCH’er i hvid h ec FoodPharmaT

Julefroko

sten 200

Ohøj – det

p-underh

oldning

orsomt

g super m

var godt o

Dan og Jens i

els fra BU2 Tyroler-Tro lle A r Ferie fo

8 med to

fin udklædnin g

til Fastelavn

ingen af

under åbn

Pigerne i BU1 på bytur ...

Kenn som gris til Fastelavn under Ferie for Alle

r den hele armen til

“Go for it” – Nicolai give Julefrokosten

20

JUNI 2009

MCH på Tværs - Juni 2009  

MCHs medarbejderblad, Juni 2009

MCH på Tværs - Juni 2009  

MCHs medarbejderblad, Juni 2009

Advertisement