Page 1

––––––

KAMPKABUKKEN


Voorwoord Belangrijke informatie Is ‘t eten nog ni gereed? Meeneemhoek Leidingsinformatie Kampthema Sloebers Kampthema Jeatokes Kampthema Jongknapen Kampthema Knapen Kampthema Jonghernieuwers Kampthema Hernieuwers Spelletjes Wist je dat?


Hallo beste KSA’er!!! Nog een paar weken en de grote vakantie is weer daar! In deze meer dan waarschijnlijk stralende zomer gaan we natuurlijk weer op kamp en zoals iedereen al wel gehoord zal hebben gaan we dit jaar naar Ozo, een gehucht in Wallonië . Ook dit jaar hebben alle leiders veel tijd besteed aan het voorbereiden van jullie kamp, dus het belooft weer een prachtige tiendaagse te worden! Maar voor we zover zijn moeten jullie misschien nog examens afleggen, dus lig niet te veel te dromen van de vakantie voor het goede rapport behaald is. Dit kampkabukken heeft z’n naam natuurlijk niet gestolen. Hierin vind je dan ook al de informatie die je nodig hebt omtrent vertrek, wat je moet meenemen en je kampthema (iedereen neemt verkleedgerief mee rond zijn thema). Ook ons kampadres staat verder vermeld, dus wie veel post wil op kamp kan dit best thuis achterlaten, bij familie en vriendjes of vriendinnetjes. Als je leiding ondertussen nog niet geweest is om je in te schrijven voor het kamp dan moet je je geen zorgen maken! Ze gaan je heus niet vergeten, ze hebben het heel druk. Na dit voorwoord rest ons enkel je nog een extreem leuke vakantie toe te wensen en we verwachten jullie allen op kamp!

Zonnige groeten (in het vooruitzicht) De leidingsploeg


VERTREK De sloebers verwachten we op vrijdag 8 augustus 2014 om 15u00 op het kampterrein. Ook dit jaar is het de bedoeling dat de ouders de sloebers zelf brengen. Jullie verkleedgerief moeten jullie nog niet aandoen. Steek dat maar veilig in je valies! De jeatokes, jongknapen en knapen vertrekken op maandag 4 augustus 2014 om 10u00 aan sportcentrum De Pit! Wees op tijd, zodat wij ook op tijd kunnen vertrekken. De jonghernieuwers en hernieuwers vertrekken zoals elk jaar met de fiets op kamp. Dit jaar is dat op zaterdag 2 augustus 2014. Hierover krijgen jullie zeker nog meer uitleg van jullie leiding. TIP 1: Kom met een fiets die in orde is! Dit bespaart veel moeilijkheden! TIP 2: Genoeg drinken en regelmatig eten onderweg is de boodschap!

AANKOMST Alle groepen komen met de bus toe aan sportcentrum De Pit op donderdag 14 augustus 2014 omstreeks 16u. Let er op dat dit uur kan variĂŤren afhankelijk van de drukte van het verkeer.

TELEFOONNUMMER Het telefoonnummer waar je ons in noodgeval kan bereiken is 0494/39.37.37 (Ben Pelemans), 0479/22.78.72 (Simon VDB) of 0472/05.67.99 (Jan Lauwers). Gelieve dit alleen in nood te gebruiken en niet voor onnodige zaken. Gelieve er eveneens rekening mee te houden dat het eventjes kan duren vooraleer we je zoon te pakken hebben. De gasten kunnen bezig zijn met een dagtocht, bosspel, ‌ op enige afstand van het kampterrein. Je kan natuurlijk altijd ook contact opnemen met het thuisadres.


KAMPADRES: Het kampadres laat je achter bij ouders, grootouders, nonkels en tantes, neven en nichten, vrienden, lieven enzovoort zodat ze je op tijd een briefje kunnen schrijven!

vzw KSA Buggenhout naam KSA’er groep (bijv. Sloebers) Ozo 15 6941 Durbuy

THUISADRES: Indien er problemen zouden zijn terwijl wij op kamp zijn kunnen ouders terecht bij het hieronder vermelde adres. Denk er echter aan dat het voor deze ouders ook vakantie is en dat ze ook niet op de hoogte zijn van de gebeurtenissen op kamp! Dus enkel in hoogste nood:

Pelemans Johan Bosstraat 64 9255 Buggenhout 052/34.14.08


VOOR KNAPEN, JONGHERNIEUWERS en HERNIEUWERS: Jullie moeten zeker een grote rugzak meenemen waar jullie gemakkelijk mee kunnen stappen en waar wat kledij en een slaapzak in kan. RARARA…

VOOR DE JHN’s en HN’s: Jullie moeten jullie bagage komen afzetten op donderdag 31 juli om 19u00. Deze moet mee met de camion omdat jullie met de fiets op kamp vertrekken. Wie zijn bagage dus vergeet te brengen of niet op tijd is zal al dat gewicht op de fiets moeten meedragen!

VOOR DE KNAPEN: Jullie moeten je fiets eveneens op donderdag 31 juli om 19u00 komen afzetten. De bagage nemen jullie gewoon mee met de bus.


Elk jaar komen dezelfde vragen naar boven, met als belangrijkste vraag: Wat eten we op kamp? En dan begint natuurlijk de discussie:

Ben: “We moeten zorgen voor een wisselend menu!”

Met als reactie van de anderen:

Nonkel: “Dat eten de gasten niet zo graag!” Stef: “Weet ge wel hoeveel werk daaraan is!” Manu: “Gij zijt gij nie goed zeker!” Pjeir: “Dat is te duur!”

Zo blijft dat dan maar doorgaan, maar op die manier komt er natuurlijk geen eten op tafel! Daarnaast wordt het tegenwoordig moeilijk iets eetbaars op tafel te brengen; de discussie over het al dan niet aanwezige vet in onze voeding, de discussie over de invoer van genetisch gemanipuleerd voedsel, enzovoort. Wat moeten we dan nog koken voor de gasten om iedereen te kunnen laten genieten van de maaltijd? Op deze vraag kan de keukenploeg van KSA Buggenhout je een antwoord geven, want de ervaren (de ene al wat meer dan de andere natuurlijk) koks hebben hun menu al maanden op voorhand samengesteld zonder schadelijke stoffen. Wat het precies zal worden houden we nog even geheim, maar het ziet er al goed uit (op papier althans!). Nog even dit. Voor we aan tafel gaan wordt er een liedje gezongen. Voor onze jongste gasten drukken we het hier af zodat ze het thuis alvast kunnen oefenen!: Bikke-Bikke-Bik!!! Hap-Hap-Hap!!! Eerst de soep en dan de pap. Anders word je veel te slap en dan val je van de trap. Dan de boter en de saus dat verdient een warm applaus. (getrommel met alles dat maar lawaai maakt!) Is dat eten nu nog ni gereed? Groeten van de keukenploeg!


Slaapgerief:  slaapzak  eventueel deken  luchtmatras  pyjama  troeteldier (de oudsten moeten zich daar niet voor schamen!)  veldbed (indien mogelijk, de KSA is in het bezit van slechts een 40-tal veldbedden) Toiletgerief:    

zeep, kam, shampoo washandjes (3) kleine handdoeken (4) badhanddoek (2)

 tandpasta, beker, tandenborstel  zonnebrandolie  wasspelden (20)

Eetgerief (zeker naam op en zichtbaar!):  mes, vork, lepel, dessertlepel  gamel (tweedelig)  onbreekbare drinkbeker

 keukenhanddoeken (2)  zakje om alles in te steken

Kleding:  slipjes (zeker voldoende!)  kousen (12 paar)  T-shirts (6)  shorts (4)  lange broeken (2)  dikke truien (2)  zakdoeken

     

trainingspak regenjas zwembroek schoenen rubberlaarzen sportschoenen


Allerlei:  25 euro zakgeld (niet voor de sloebers), de overschot wordt na het kamp terug bezorgd.  persoonlijke medicatie (indien nodig, gelieve voor vertrek alles aan de leiding te geven om misverstanden te vermijden)  50m sjortouw (JHN’s en HN’s zeker veel meer!)  adressen voor kaartjes (liefst al op plakkers geschreven)  pen en papier  zaklamp  gezelschapsspel (Geen gameboys of andere computerspelletjes!!!)  2 strips  GEEN SNOEP!!!  GEEN zakmessen, radio’s, lucifers, aanstekers, GSM’s, dingen die niet kwijt mogen, …  HEEEEEEEEEEEEL VEEL GOED HUMEUR!!! Belangrijk om te weten!!!  Let erop dat het zakgeld bedoeld is voor bepaalde activiteiten tijdens het kamp! Indien je tijdens het kamp postkaarten en postzegels wenst te kopen (wij voorzien hierin) neem je hiervoor best extra geld mee.  Neem enkel speelkledij mee. Jullie willen toch wel eens heel vuil kunnen worden?!  Zet op ALLES je naam want bij terugkomst kunnen we een steeds een winkel beginnen in tweedehandskledij!  Het zou de sloeberleiding helpen indien de moekes een zakje met kledij per dag zouden voorzien!  Een reiszak of platte koffer is zeer gemakkelijk onder een veldbed te schuiven en bevordert dus de orde in de tent!  Breng zelf geen fototoestel mee want de leiding neemt zelf zeker voldoende foto’s die op de jaarlijkse Streekbieravond getoond worden. Achteraf kunnen alle foto’s en de kampfilm worden gekocht op een handige DVD.  Omdat de vroegere briefjes van de ziekenkas niet overal meer geldig zijn, willen we er jullie toch nog eens aan herinneren om de SIS-kaart zeker niet vergeten af te geven bij het vertrek. Deze worden bewaard door de leiding van uw zoon.


Voor meer informatie: www.ksabuggenhout.be

Hoofdleiding: Simon Van den Broeck

0479/22.78.72

Jan Lauwers

0472/05.67.99

Ben Pelemans

0494/39.37.37

Sloebers: Jordi Vermeir

0476/57.62.51

Simon Van den Broeck

0479/22.78.72

Robin De Valckenaere

0489/10.92.34

Jentel Hellinckx

0477/71.72.54

Jeroen Roelants

0488/31.57.09

Jeatokes: Robin De Ridder

0484/97.95.30

Jens De Neef

0496/38.58.50

Damon Verbeyst

0498/83.88.77

Robin Hanskens

0475/94.49.19

Jongknapen: Jelle Pelemans

0494/34.97.95

Pieter Willockx

0479/02.09.73

Cyrill Seghers

0479/50.14.21

Lucas Van Steen

0474/70.00.16


Knapen: Mathieu Moyson

0479/70.52.96

Jentel Cool

0497/77.30.83

Viktor Van Den Eede

0476/46.50.52

Jonghernieuwers: Jan Lauwers

0472/05.67.99

Michiel Van Steen

0476/01.07.10

Hernieuwers: Laurens Van der Plas

0476/69.41.42

Jasper Vermeir

0477/02.01.75

Materiaalman: Ben Pelemans

0494/39.37.37


De leiding zal jullie tot echte ridders maken. Help ons Sloebers! Help ons!

Bereid je voor op een avontuurlijke reis vol middeleeuwse gevaren!

Verkleed jullie in een echte ridder van de ronde tafel en ga mee op zoek naar dit fenomeen!

Jullie ridderlijke leiding heeft vernomen dat de enige echte EXCALIBUR zich in OZO bevindt. Dit legendarisch zwaard is dus geen mythe...

Beste Schildsloebers,


Zouden sprookjes zijn? Ik denk het niet, want dit kamp komen de machtige rijken weer tot leven met al hun goden en helden. Maar met al deze befaamde helden komen ook vele verschrikkingen waarmee de helden iedereen nodig zullen hebben om ze tegen te houden? Zullen de 2 rijken hiermee de handen in elkaar slagen of zich tegen elkaar keren?

Gekend om hun strijdkrachten en hun machtige goden...

Rome & Griekenland...

De machtigste rijken van de geschiedenis...


je je moet verkleden.

We laten je nog weten in wat

en de vijand voor altijd het zwijgen op te leggen!

Help Sir Douchebag en Kupa Keep om de stick te veroveren

wat je te wachten staat.

ondervind

Download het spel en


Spelletjes

Doolhof voor Professionele KSA’ers

Waar is het station van OZo, geen paniek volg de pijltjes en je komt er wel


Vijf cijfers op een rij heb ik gekregen. Allen zijn uniek — geen zijn een negen. Drie zijn oneven, maar niet de rest; Ze staan om en om – zonder protest. Het vierde cijfer is de eerste twee keer. De eerste plus de tweede geeft de derde weer. Maar let op voordat je ze snel neerpent. Tel de derde bij de vierde en de laatste is bekend. Welk getal hoort bij dit raadsel? RAadsels

Ik loop door de heuvels; Ik slinger door de bergen. Ik spring over rivieren en kruip door het woud. Als je een voet buiten de deur zet, kun je mij betrappen.

Je zult er vele van mij krijgen, maar toch nooit genoeg. Als de laatste heen is, is iedereen droef. Je krijgt mij maar een keer per jaar, Als de laatste verbruikt is, ben je de sigaar.

Wat ben ik? (1)

Wat ben ik? (2)

Je kunt het niet zien, je kunt het niet voelen, Je kunt het niet horen, je kunt het niet ruiken. Het is in de ruimte en onder het zand, het vult lege kruiken tot aan de rand. Daarmee eindigt het leven, daarmee eindigt de dag. Daarmee eindigt het geven, daarmee eindigt de lach. Wat ben ik? (3) Ik draai almaar rond, toch ga ik rechtuit. Ik houd steeds mijn mond, al piep ik soms luid. Wat ben ik?(3)


Wist Je Dat?

Er niet één normaal Nederlands woord rijmt op het woord "twaalf". sommige sterren die wij zien allang niet meer bestaan een krokodil zijn tong niet kan uitsteken je ogen altijd even groot blijven, terwijl je neus en oren doorgroeien ratten zich zo snel voortplanten dat ze binnen 18 maanden 1 miljoen kleintjes kunnen hebben Alleen vrouwelijke muggen steken (bijten)? De mannelijke muggen nemen genoegen met de nectar van bloemen Amerikanen gemiddeld één hectare pizza per dag eten? Wist je dat de KSA in 2040 meer leden als de VKSJ zal hebben? Wist je dat de Kiekefeesten terug een groot succes waren? Dat de Bloemetjes voor Moederdag dit jaar helemaal uitverkocht zijn ? Wist je dat het gemiddeld 42 minuten duurt om 1 vierkante meter gras te knippen? in Japan muizen zijn gefokt die zingen als vogels? de uitvinder van Doritos begraven is in zijn eigen chips?


MEt dank aan onze sponsOrs


Kamp 2013 2014  
Kamp 2013 2014  
Advertisement