Page 1

LANDSMØDE 08 INVITATION RT/ LC ÅRHUS 18. – 20. APRIL 2008

OP LE ÅR V HU 1. S P KL AS Å SE

PROGRAM

side 26-27

FREDAG D. 18. APRIL OG LØRDAG D. 19. APRIL

NICK HORUP

side 12

ÅRHUS-PORTRÆT: ALSIDIG JOURNALIST VENDER HJEM

GALLAFEST

side 22

PANIK!!! PANIK!!! PANIK!!!

TILMELDING

side 7

TILMELD DIG NU... BEGRÆNSET ANTAL PLADSER!

GUIDE

side 31

FOTO: © TRAIN 2007

TIL GOD LANDSMØDEOPFØRELSE


LANDSMØDE 08

VELKOMMEN TIL LANDSMØDE 2008 I ÅRHUS Med dette program er det er os en meget stor fornøjelse at invitere dig og din partner til en forrygende weekend i Århus i storebededagsferien. Århus er repræsenteret ved tre RT klubber, RT2, RT61 og RT98 samt to LC klubber, LC19 og LC54. Med samlet set godt 100 medlemmer og et stort netværk, så er der lagt et meget stort arbejde i at stable en weekend på benene, som er helt i særklasse. Temaet for Landsmødet er: ”Fordi livet er sjovere uden fravalg!” Vi ønsker med det ordsporg at give jer en komplet oplevelse, hvor der ikke er sparet på noget – hverken det man indtager med munden, øjnene eller ørerne. Vi har med andre ord arrangeret en weekend, hvor I får fuld valuta for pengene! Landsmødet er en mulighed for et frirum. Et frirum for dig og din partner eller for dig og dine klubkammerater, hvor I kan glemme hverdagen for en stund og lade jer opsluge af stemningen, festen og de mange spændende mennesker. Et Landsmøde er en unik mulighed for at møde andre tablere eller LC’ere fra hele landet i en festlig og afslappet atmosfære. Og der er tradition for at mange nye venskaber, forretningsforbindelser og sågar ægteskaber indledes netop på Landsmødet. Århus er Smilets By – og verdens mindste storby. Stemningen her er helt speciel, og der er lagt en masse energi i at få det bedste af

Århus frem i Landsmødet. Om fredagen fester vi på Kupé og spillestedet Train, som foruden at være udnævnt til Årets Danske Diskotek 2007 også er byens absolut førende spillested. Homeparties foregår i private hjem forskellige steder i Århus, hvor værterne har lagt sig i selen for at gøre pænt rent og hænge nye håndklæder ud på badeværelset. Lørdag bliver et brag af en dag, hvor vi har valgt at leje et af Århus’ vartegn, nemlig Ridehuset midt i byen. Det bliver omdannet til international lufthavn med tax-free butikker og lounge bar. Desuden danner den en stemningsfuld ramme om såvel generalforsamlingerne som gallafesten om aftenen. Hvis du ikke tidligere har været med til et Landsmøde, så bør du ikke betænke dig på at deltage. Og har du tidligere deltaget, så er vi overbeviste om, at du efter Landsmødet 2008 i Århus vil føle, at det er det største, bedste og mest formidable Landsmøde, du nogensinde har deltaget i. Her i programmet finder du yderligere information og inspiration, ligesom vi løbende opdaterer vores hjemmeside på: www.landsmode08.dk Vi glæder os til at byde dig velkommen i Århus i storebededagsferien, den 18.-20. april 2008. Med venlig hilsen – Styregruppen for Landsmødet 2008: Jens Strandbygaard, RT2, Ulla Gjørling, LC19, Danny Falch, RT61, Susanne Nørgaard, LC54, Kristian Hannibal Terp, RT98

Har du penge nok til et langt liv? Det afhænger bl.a. af, hvor meget du indbetaler og hvordan dine penge er placeret. Få mest muligt ud af din pensionsopsparing – læs mere på vores hjemmeside, aftal rådgivningsmøde på 70 33 33 33 eller kom ind i filialen. En time med os kan blive dit livs bedste investering.

Gør det muligt

Århus Afdeling Skt. Clemens Torv 2-6 89 33 33 33 nordea.dk

A


INFO

INDHOLD

2

VELKOMST VED STYREGRUPPEN

4

KÆRE RT / LC Jens Strandbygaard og Gitte Høyer byder velkommen

5

ÅRHUS-GUIDE: SEVÆRDIGHEDER I ÅRHUS

7

TILMELDING LANDSMØDE 2008

9

TRAIN Natklubben Train er byens største og bedste festoplevelse hver fredag og lørdag nat. TRAIN NATKLUB blev ved den årlige Danish DeeJay Awards kåret til Årets Danske Diskotek 2007.

12

ALSIDIG JOURNALIST VENDER HJEM TV 2-journalisten Nick Horup vil prøve så meget som muligt, og har sjælpent sagt nej til de udfordringer, karrieren har givet. Nu tager han den næste. Som nyhedschef på TV 2 Østjylland.

20

RØNSBØL SKIN CARE

21

SPARBANK – DIN BANK

22

GALLAFEST – PANIK!!! Hvad skal man stille op med en garderobe bestående primært af sorte habitter?

24

EGHOLM ELSKER ÅRHUS

26

PROGRAM FOR LANDSMØDE 2008

29

SMILETS BY Hvorfor kaldes Århus Smilets By?

31

GUIDE TIL GOD LANDSMØDEOPFØRSEL Fredag er der bond-tema, hvilket betyder, at du skal iføre dig et sæt tøj, som understreger dette. Det er ikke nogen god idé at medbringe rigtige våben eller knive, da politiet ser lidt strengt på den slags for tiden. Og mange flere gode råd...

35

ENGODSAG.DK Mænd med noget på hjertet.

37

ÅRHUS-GUIDE: BYENS BERØMTE BETON Det århusianske rådhus er gennemtegnet ned til mindste detalje af nogle af vor tids største arkitekter.

41

HOMEPARTY Se hvordan nogen af de lokale LT’er og LC’er bor.

45

ÅRHUS-GUIDE: JÆGERGÅRDSGADE

50

PRAKTISKE OPLYSNINGER

/

PRODUCERET OG SPONSORERET AF:

DESUDEN STOR TAK TIL:

Design: INEO designlab århus - www.ineo.dk

Advice for udlån af artikler fra magasinet APPETIZE www.appetize.dk

Tryk: Delta Grafisk - www.deltagrafisk.dk Bogbind: Strandbygaard Grafisk - www.strandbygaard.dk Redaktion og skribenter: Maria Rostgaard Evald, Lonnie Bach, Jens Strandbygaard, Lise-Lotte Callesøe, Rikke Moo Nicholaisen og Søren Herold.

Protekst for udlån af artikler www.protekst.dk David Bering for udlån af fotos www.davidbering.com

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

3


KÆRE RT / LC DET ER EN ÆRE OG FORNØJELSE AT BYDE DIG VELKOMMEN TIL LANDSMØDET I ÅRHUS. AT VI STÅR HER I DAG TIL LANDSMØDET ER ET BEVIS PÅ AT VI ENDNU ENGANG HAR TABLET OS GENNEM EN SÆSON.

UTROLIGT, SOM TIDEN FLYVER. NU ER DET ENDNU ENGANG BLEVET TID TIL ET AF ÅRETS NATIONALE HØJDEPUNKTER FOR VORES FORENING, LANDSMØDET, OG DENNE GANG I ”SMILETS BY”, ÅRHUS.

LC og RT klubberne i Århus har virkelig lagt sig i selen for at skabe de helt rigtige rammer for årets Landsmøde og jeg er sikker på at det nok skal blive festligt. Årets Landsmøde må være et af de største nogensinde i RTD´s historie. Aldrig før har så mange tablere valgt at deltage i et Landsmøde og dermed udvide deres netværk. Netop udvidelsen og optimeringen af netværket har været mit gennemgående tema for den forgangene sæson og jeg er glad for at så mange klubber har valgt at tage temaet til sig og har arrangeret møder på tværs af klubberne og distrikterne. Jeg er sikker på at denne trend vil fortsætte i de kommende sæsoner. Jeg synes du skal bruge dette Landsmøde til at få netværket og knyttet venskaber på tværs af klubberne; det er det RT handler om og i disse rammer i Århus med så mange tablere er forudsætningerne virkelig tilstede. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle tablere for en fantastisk sæson. Det har været en fornøjelse at være landsformand for en flok så engagerede tablere. På mine besøg ude i klubberne har jeg mødt stor gæstfrihed og tabler-spirit og man kan ikke andet end at være stolt af at være medlem af RT Danmark. Du er medlem af et netværk i storform med mange spændende nationale og internationale kontakter. Benyt dig af de muligheder det giver og vær stolt af at være tabler. Endnu engang velkommen til Landsmødet. Jeg er sikker på at du får en forrygende weekend.

Fra min side skal lyde en stor tak til LC og RT klubberne i Århus, der virkelig har knoklet og gjort et kæmpe arbejde for at lave en uforglemmelig weekend for os alle. De har sammensat et kanonflot program. Jeg kan derfor kun opfordre jer alle til at deltage og få en fantastisk LC-oplevelse. Det eneste der kan ske er, at I bliver ”afhængige” og vil af sted igen til næste år. Landsmødet er samtidig en weekend, hvor vi har mulighed for at mødes med gamle venner og skabe en masse nye venskaber på tværs af klubber og foreninger. Der er mulighed for at hverve nye medlemmer, idet både LC og RT medlemmer har mulighed for at tage en ledsager med. Lad dette samtidig være en opfordring til jer piger, der endnu ikke har oplevet sammenholdet i LC. Har I lyst til at høre mere, for derved at blive en del af LC, er I meget velkommen til at kontakte mig. Det fantastiske ved LC er, at det giver os et fristed, et netværk og en hel masse dejlige oplevelser. Så husk med LC i tanke og hjerte skaber du et ”pusterum” fra en travl hverdag, du får energi og en masse gode minder! Jeg vil samtidig gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle for den positive modtagelse og de positive oplevelser jeg har fået, når jeg har været rundt i klubberne i min formandsperiode. Jeg glæder mig derfor meget til at se jer alle igen til landsmødet 2008. Kom til Århus med – LC i tanke og hjerte! Gitte Høyer / Landsformand, gitte.hoeyer@dk.ey.com

Yours In Ultimate Networking Bjarke Herløv Salomonsen / Landsformand, lf@rtd.dk

Du får viden om vækst hos Deloitte Viden om... Deloitte tilbyder en bred palet af rådgivningsydelser inden for hovedområderne Revision, Skat, Consulting og Corporate Finance. Blandt de services, du har til rådighed, er finansiel rådgivning, skat, moms og afgifter, it-sikkerhed og risikostyring, revision og regnskab, køb og salg af virksomheder, outsourcing af økonomifunktioner, konsulentrådgivning og kompetenceudvikling. I samarbejdet med Deloitte får du en fast kontaktperson, der kender din virksomhed og dine behov. Gennem indsigt og indlevelse i din forretning kan vi identificere problemstillinger og pege på løsninger. Efter behov sammensætter vi et fagligt stærkt team af specialister.

Vi betjener et bredt spektrum af kunder – store som små. Vi har erfaring, ekspertise og rådgiver i såvel store som små spørgsmål. Vi kan rådgive på alle niveauer og kan tilrettelægge vores ydelser efter dine individuelle behov og udfordringer. Der er stor forskel på omfanget og arten af den rådgivning, virksomheder har brug for – og behovene ændrer sig løbende. Det er vi meget opmærksomme på.

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

På www.deloitte.dk kan du læse mere om Deloitte og om vores rådgivningsydelser.

Hos Deloitte har vi oparbejdet et indgående kendskab til mange forskellige brancher. Vores rådgivning tager udgangspunkt i den brancheindsigt og indgående viden om lovgivnings- og forretningsmæssige forhold,

Åboulevarden 31 8100 Århus C Tlf. +45 89 41 41 41 www.deloitte.dk

4

der påvirker muligheder og vilkår i de enkelte brancher. Det giver os mulighed for at være en værdifuld sparringspartner ud fra netop din branche.

Medlem af Deloitte Touche Tohmatsu


ÅRHUS-GUIDE

SEVÆRDIGHEDER I ÅRHUS Tekst: Rikke Moo Nicholaisen, LC 19

RIDEHUSET Ridehuset danner rammerne for dette års Landsmøde. Den 900 kvadratmeter store multihal i centrum af Århus bliver bl.a. brugt til julemarked, antik-loppemarked, modemesse, homo-events, koncerter med bl.a. Trentemøller og nu også LC og RT’s Landsmøde. Bygningen ligger mellem Rådhuset og Kunstmuseet Aros, blot fem minutters gang fra banegården. Sammen med et stort festtelt på Officerspladsen vil det meste af Landsmødet løbe af stabelen her. Bygningen er – som navnet siger – oprindelig bygget til ridetræning. Den indgik i Rytterkasernen som nabohuset Officersbygningen også var en del af. Ridehuset blev bygget i 18761877 og er tegnet af arkitekten C. Lange. På Officerspladsen står en hvid træbygning som i folkemunde går under navnet Jacob Haugaards toilet, fordi et pissoir på Officerspladsen var blandt hans første valgløfter, da multikunstneren stillede op til Folketinget. Toiletbygningen er bygget med inspiration fra Cirkus Miehes ridetelt i Rold Skov, og Jacob Haugaard tog det første spadestik, da bygningen blev rejst.

ÅRHUS NYE Å-STRØG Man kommer vel næppe til Århus uden at lægge vejen forbi en af de mange caféer på Åboulevarden i hjertet af Århus. Her ligger den ene hyggelige cafe efter den anden som perler på en snor og skaber liv og hygge i byen. Når du er ved Magasin og går mod havnen ligger cafeerne side om side. Hver især har de noget forskelligt at byde på. Men uanset hvor du vælger at gå ind, så vil du helt sikkert opleve den unikke smag af Århus.

LAN LA L LANDSMØDE AN A NDSM ND SMØ ØD ØDE D 08 8Å ÅRHUS RHUS H HU ›

5


S M U K T

O G

E K S K L U S I V T

B O Y E

D E S I G N

LANDSMØDE 08 B OY E A L L I A N C E Klassiske og stilrene allianceringe med brillanter i meget høj kvalitet. Priser fra 2.855,-

- den ultimative gave til ham...

Manchetknapper 1.150,Slipsenål stål og ibenholt 1.325,Ur Flat six 17.500,-

BOYE DIAMOND Eksklusiv bytteserie i 14 kt rød- og/eller hvidguld med brill. i meget høj kvalitet. Ringe fra 2.800,Vedhæng fra 1.800,Ørestikker fra 2.850,-

SØNDERGADE 36 · ÅRHUS C · TLF. 86 13 64 44 VESTERGADE 6 · SILKEBORG · TLF. 86 81 13 22 WWW.GULDSMEDBOYE.DK · EKSAMINERET DIAMANTGRADERER BOYE DESIGN · OLE LYNGGAARD · GEORG JENSEN · PORSCHE DESIGN · RAYMOND WEIL · MILLÉ · RIVOIR · JULIE SANDLAU · PANDORA · CENIUS & BACH 6

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

62297 Round Table 210x297.indd 1

03/03/08 11:27:29


INFO

TILMELDING LANDSMØDE 2008 TILMELD DIG TIL LANDSMØDET PÅ: WWW.LANDSMODE08.DK

TILM ELD DIG NU BEG ... RÆ NS ET AN TAL PLA DS ER!

Arrangementer Fredagsfest og homeparty Fredagsfest, homeparty og generalforsamling inkl. frokost

kr. kr.

650,00 900,00

Generalforsamling, RT’ere inkl. frokost Generalforsamling, RT’ere inkl. frokost og gallafest Totalpakke fredag og lørdag, RT’ere

kr. 350,00 kr. 1.095,00 kr. 1.695,00

Generalforsamling, LC’ere uden frokost Generalforsamling, LC’ere inkl. frokost Generalforsamling, LC’ere inkl. frokost og gallafest Totalpakke fredag og lørdag, LC’ere Kun gallafest

kr. 0,00 kr. 250,00 kr. 995,00 kr. 1.595,00 kr. 995,00

Ledsagere Ledsager fredag Ledsager fredag og ledsagertur Ledsagertur Ledsagertur og gallamiddag Ledsager gallamiddag Totalpakke fredag og lørdag, ledsager

kr. 650,00 kr. 900,00 kr. 300,00 kr. 1.045,00 kr. 995,00 kr. 1645,00

NÅR DU KØBER BILLET TIL LANDSMØDET 2008 I ÅRHUS ER DET IKKE SMÅTING DU FÅR FOR PENGENE! For eksempel får du vin ad libitum til middagen lørdag aften, hvilket vist ikke er vovet før! Derudover får du to koncerter. Den ene med Danmarks fedeste discoband Le Freak, der skal fyre op under landsmødedeltagerne fredag aften til afterparty på spilletstedet Train. Og den anden med Danmarks mest kendte soulband, det 10-mands store orkester Booze Brothers, der er kendt for deres sorte jakkesæt og rå, svedige og swingende partymusik. Derudover byder programmet på et væld af oplevelser såsom homeparty i hjem der emmer af friværdi og feststemning, masser af champagne og gourmetretter fra stjernekokke både fredag og lørdag. Vi glæder os til at se jer!

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

7


mono cph skaber enkle, gennemtænkte indretningsløsninger, baseret på design, dialog og erfaring, med det formål at skabe unikke og funktionelle miljøer for vores kunder

w w w. o l e ly n g g a a r d . d k

mono cph • Århusgade 127 • 2100 København Ø Telefon 3379 7980 • Mobil 2242 3037 • monocph.dk 8

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


LANDSMØDE 08

GIV DEN GAS PÅ PRISBELØNNET NATKLUB Tekst: Maria Evald, LC 54, Foto: © TRAIN 2007

ÅRHUS FØRENDE NATKLUB LÆGGER GULV TIL STORT AFTERPARTY OG KONCERT PÅ LANDSMØDE 2008. Det er ikke et hvilket som helst sted, som arrangørerne bag Landmøde 2008 i Århus har fået lov til at bruge til fredagens store afterparty og koncert med discobandet Le Freak. Det er nemlig byens førende natklub. Train blev i 2007 kåret til Årets Danske Diskotek og er nomineret til titlen igen i år. Stedet ligger centralt i Århus tæt på havnen og rummer også loungebaren Kupé. Train har lagt navn til adskillige koncerter med topnavne fra ind- og udland.

PÅ NATKLUBBENS HJEM MESIDE, TRAIN.DK STÅR DER: “Personalet på Train er i al almindelighed headhuntet i bestræbelserne på at give alle gæsterne, en ekstraordinær succesoplevelse. Følelsen af at være i venlige, kyndige og ikke mindst trygge hænder, skinner igen på natklubben - fra indgangsdøren og garderobepigerne til tenderne i stedets spændende konceptbarer. Sidstnævnte er en exceptionel oplevelse i det våde element, hvad udvalg, udførelse og betjening angår.” Fortsættes næste side

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

9


LANDSMØDE 08

Natklubben har plads til 1500 glade gæster og ca. 2000 besøger stedet hver weekend. Fredag den 18. april hvor Landsmøde-selskabet skal tilbringe eftermiddagen og natten på Train, har klubben dog lukket dørene for offentligheden, så vi kan feste helt for os selv.

designmøbler

globefurniture.dk - zero4.dk

10 ‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS INFO@GLOBEFURNITURE.DK | INFO@ZERO4.DK

EUROPAPLADS 16, 3 | 8000 AARHUS C | TEL 8752 0203


Den nye A4 er bygget med Audis sportscoupé A5, som teknisk forbillede. Resultatet er en muskuløs limousine med køreegenskaber, der kan mærkes helt ned i maven. Dynamikken forstærkes yderligere med Audi drive select (tilvalg). En avanceret computer regulerer alle bilens køretekniske komponenter – styretøj, speederrespons, automatgear og affjedring. På den måde kan du skifte køreindstilling fra fx komfortabel til sportslig på et øjeblik. Når man samtidig tænker på, at den nye A4 er vokset næsten 12 cm, er A4 en nyhed, der er svær at komme uden om. Prøv den nye A4 eller bestil den allerede nu hos din forhandler.

Ny Audi A4. Essensen af det bedste fra Audi. SMC-Biler

Amager Tlf: 3247 9000 . Gladsaxe Tlf: 4457 5757 . Holbæk Tlf: 5943 2000 Odense Tlf: 6311 8500 . Aalborg Tlf: 9649 4949 . Århus Nord Tlf: 8741 8500 www.smc-biler.dk LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

11


ÅRHUS-PORTRÆT

ALSIDIG JOURNALIST VENDER HJEM Tekst: Rasmus Boserup, Protekst / Foto: David Bering, www.davidbering.com

HAN HAR VÆRET JOURNALIST I NÆSTEN TRE ÅRTIER, MEN ER ALDRIG GROET FAST. NICK HORUP VIL HELE TIDEN VIDERE OG SPORTSJOURNALISTEN, NYHEDSJOURNALISTEN, TV-VÆRTEN, REDAKTØREN OG DOKUMENTARISTEN ER NU OGSÅ BLEVET STADIONSPEAKER PÅ NRGI PARK. MEST KENDT ER HAN NOK FOR DOKUMENTARGENREN, SOM HAR UDMØNTET SIG I PROGRAM MERNE ”ER JEG DA HELT GAK, MOR?”. NU ER DET IGEN TID TIL ET SPORSKIFTE FOR ÅRHUSIANEREN. TV 2-JOURNALISTEN FLYTTER ARBEJDET HJEM. HJEM TIL ÅRHUS. HJEM TIL TV 2 ØSTJYLLAND.

”Det er det falske sted”, ”Det er det falske sted”. Nick Horup skrev sig nærmest ind i Danmarkshistorien, da han i 1989 tog fat i sport og psykisk handicappede børn på en hidtil uset og ligefrem facon. Med de to folkekære charmetrolde Morten og Peter samt pigen Anna brød Nick Horup det, han selv kalder den kedelige og politisk korrekte måde, som emnet blev dækket på. Nick Horup åbnede danskernes tabutildækkede øjne for de psykisk handicappedes store værd i familien, samfundet og for hinanden. Programmet er siden blevet en føljeton, som hele Danmark snakker med om, som var det Melodi Grand Prix i monopoltiden. Udsendelsen illustrerer Nick Horups evige trang til at prøve nye ting. Selv er han i tvivl, om hans alsidige karriere skyldes rastløshed eller ren og skær nysgerrighed. AKTIV OG LYKKELIG BARNDOM – Jeg har altid været meget interesseret i samfundet. Allerede som teenager pløjede jeg jo nærmest alle aviser igennem. Vi fik Århus Stiftstidende derhjemme, og så tog jeg på biblioteket og læste de

andre. Det var nok ikke helt normal teenageopførsel, men jeg havde tidligt en stor interesse for, hvad der foregik omkring mig, siger han. Barndommen bar præg af et stabilt og almindeligt familieliv, som ifølge hovedpersonen var meget trygt. Nick Horup boede i Højbjerg, og hans minder fra barndommen cirkler om tre områder i sydbyen. – Det jeg husker, er Marselisborgskoven, stranden og så Fredensvang. Vi byggede huler i skoven, og når solen skinnede, som man jo husker, at den altid gjorde i ens barndom, var vi i vandet med det samme, siger Nick Horup og tilføjer: – Men mine legekammerater og jeg lavede også ting, jeg i hvert fald ikke håber mine egne børn gør. På det tidspunkt var der en stor og dyb mergelgrav i Højbjerg, som vi også badede i. Det var ikke smart – og slet ikke ufarligt. Det altoverskyggende minde fra opvæksten i det sydlige Århus stammer imidlertid fra AGF’s træningsanlæg på Fredensvang, som familien boede tre minutter fra. Nick Horups far var i en periode formand for AGF Håndbold, og hele familien var generelt meget aktive. Fortsættes næste side

12

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

13


Som den lidt naive AGF-fan jeg er, så tror jeg på det. Vi er jo en del århusianere, der har sagt sådan i mange år og blevet slemt skuffede. Og så var der jo fodbolden. – Vi spillede håndbold om vinteren og fodbold om sommeren. Min far tog mig jævnligt med til AGF’s fodboldkampe. Det var en enorm tryg og dejlig følelse at gå nedad Kongevejen i folkemængden med min far i hånden. På vej til fodboldkamp, fyldt med forventninger og fællesskabsfølelse, fortæller han. Og selvom den unge Nick Horup havde sine problemer med en meget hårdhændet lærer på Skåde Skole og måtte flytte til Forældreskolen, er der ingen tvivl om den nu 54-åriges minder fra barndommen. – Det var en fantastisk barndom, fastslår han og fortsætter: – Jeg prøver i så stor grad som muligt at videreføre det at være aktiv til mine egne børn. Men uden at stå og råbe som en vanvittig efter de andre børn, som nogle forældre gør, siger han smågrinende. FORNYELSE OG UDVIKLING Folkeskoletiden fik en god afslutning trods problemerne på Skåde Skole. Det skyldtes skiftet til Forældreskolen, hvor disciplinen ifølge Nick Horup godt nok var hård, men aldrig brutal og sjældent uretfærdig. Herfra tog den målbevidste journalistspire springet til det nærliggende

Kromann Reumert er Danmarks førende advokatvirksomhed med kontorer i København, Århus, London og Bruxelles. Vi er 500 medarbejdere, hvoraf 270 er jurister, og yder full-service erhvervs-juridisk rådgivning til danske og internationale virksomheder. KONTAKT ADVOKAT OG PARTNER Holger Schöer: hsc@kromannreumert.com (RT 2) eller Jacob Møller: jmo@kromannreumert.com (RT 98) KØBENHAVN

www.kromannreumert.com

14

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

ÅRHUS

BRUXELLES

LONDON


Marselisborg Gymnasium, og næsten inden studenterhuen var på hovedet, var turen kommet til statskundskab på Aarhus Universitet. – Jeg ville være journalist, men med statskundskab i bagagen. Da jeg så fandt ud af, at jeg ikke kunne komme med i journalistforbundet med en universitetsuddannelse, sprang jeg fra midtvejs. Jeg søgte ind på journalisthøjskolen og kom i praktik på Horsens Folkeblad. I 1980 fik Nick Horup job på Politiken i København. Den ellers så århusglade journalist var træt af sin fødeby og dens mindreværd skomplekser over for København. – Århus var inde i en lidt irriterende fase på det tidspunkt – noget som Odense lider lidt af nu – og jeg ville gerne til København, siger han.

Jeg kan stadig få breve og mails fra folk, der takker for programmet med Morten og Peter. Det har været med til at forbedre forståelsen for de handicappede og deres pårørende. Og det gør mig da stolt. På Politiken nåede han både at være ansat på sportsredaktionen og på nyhedsredaktionen i en periode på syv år. Herefter blev han informationschef hos Danmarks Idræts Forbund, indtil TV 2 ansatte ham som en af de allerførste på stationen i 1988. Her har den vidtfavnende journalist været indtil nu, og selvom han har været med fra stationens fødsel, har han aldrig følt tiden på kvægtorvet som lang. – Jeg har jo fået lov at forny mig på TV 2. Jeg har været reporter ude i marken for både sporten og nyhederne. Jeg har været vært for både sporten og nyhederne. Med jævne mellemrum har jeg fået frihed til at lave dokumentarprogrammer som dem med Morten og Peter, og i de seneste år har jeg været nyhedsredaktør. Det har aldrig været kedeligt, fortæller Nick Horup, mens han kigger op i et øjebliks mentalt flashback. For Nick Horup har det været vigtigt at tage alle de muligheder, hans fag giver ham. – Jeg har altid fået et kick ved at være live på skærmen. Uanset om det har været som kommentator på Formel 1 eller som vært på Nyhederne. Derudover tænder jeg jo på at vide noget om alt. Og det kan nogle måske mene er overfladisk og et tegn på rastløshed, men det er også et tegn på udvikling, siger han og fortæller smilende, at han endnu ikke har opgivet drømmen om at blive korrespondent. MORTEN OG PETER Ifølge Nick Horup er det et privilegium at have et arbejde, der hele tiden giver mulighed for at lære noget nyt. Men samtidig er det stort, når man kan give seerne ude i stuerne noget værdi. Det har Nick Horup især med én udsendelse formået. – Jeg kan stadig få breve og mails fra folk, der takker for programmet med Morten og Peter. Det har været med til at forbedre forståelsen for de handicappede og deres pårørende. Og det gør mig da stolt, siger han. – Idéen opstod i 1989, da jeg havde lavet et nyhedsindslag om børn og handicapidræt. Min fotograf og jeg sad i bilen og havde begge en fornemmelse af, at det her kunne være sjovt at lave noget mere om. Fortsættes næste side

SUPERFUNKTIONELT − til al slags jagt SIKA er superfunktionelt jagttøj fra Laksen til en fornuftig pris. Mange praktiske detaljer og en perfekt pasform, som giver plads til bevægelse. Slidstærkt og lydløst materiale med CTX™ membran − vindtæt, vandtæt og åndbar. SIKA jakke - kr. 1.499,SIKA buks - kr. 699,BOAR hat - kr. 699,-

www.laksen.dk LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

15


Dansk designklassiker

EJ 5 Corona vejl. pris fra kr. 24.275,-

Oplev Erik Jørgensens Corona stol og mange andre møbelklassikere hos …

Mandag-torsdag Fredag Lørdag

8.30-17.30 8.30-17.30 8.30-17.30

www.slotmoebler.dk 16

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

Jernbanegade 6 6940 Lem Tlf. 9734 1344

Slot møbler A/S


ÅRHUS-PORTRÆT

Der havde på det tidspunkt aldrig været udsendelser om de handicappede, om børnene – men kun programmer med eksperter, der udtalte sig om dem, og det var Nick Horup træt af. – Jeg ville bryde tabuet med, at man ikke kan grine af dem og med dem.

Århus er blevet visionær, og det gør kun mit nye job endnu mere spændende.

jo min klub, og hvis jeg kan bidrage på den måde, er det fint, siger den fodboldglade århusianer og mener desuden, at AGF er på rette vej efter mange års nedture. – Som den lidt naive fan jeg er, så tror jeg på det. Vi er jo en del århusianere, der har sagt sådan i mange år og blevet slemt skuffede. Men jeg hæfter mig især ved, at der ikke har været nogle skandaler, siden Lars Windfeld er trådt til. Der er blevet ryddet ud i en umulig og økonomisk tung trup, og klubben er ikke længere afhængig af tidligere storinvestor Kurt Andersen. Det helt afgørende bliver selvfølgelig, at klubben ikke får underskud og overlever første sæson i Superligaen. Herefter bliver det stort, lyder det fra stadionspeakeren med slet skjult forventning i stemmen.

Siden har Nick Horup med fire års mellemrum fulgt især de to drenge Morten og Peter med downs syndrom i en række dokumentarudsendelser. Begge nyder som følge af udsendelserne status som danmarkskendte tv-darlings. Og Nick Horup har ikke bare ramt plet hos seerne, men har fået gode venner ud af idéen. – Jeg snakker med Morten og Peter en gang om ugen, og jeg har lige været til 30 års fødselsdag hos dem. Uden at være hellig, så synes jeg, det er ærgerligt, at de er en uddøende race. Jeg synes, at det her normalitetsbegreb, hvor vi frasorterer børn med downs syndrom, er en væsentlig debat i dag. Om der kommer endnu en omgang med Morten og Peter, er Nick Horup blevet spurgt om mange gange. Morten og Peter selv har ifølge Nick Horup ingen betænkeligheder – de er vilde med det. Instruktøren selv er da heller ikke afvisende. – Jeg tror sagtens, det kunne ske. Der sker så meget i Morten og Peters liv, som kunne være spændende at følge, siger Nick Horup, der er stolt over at have lavet noget, der bliver stående i folks bevidsthed.

AFSAVN OG FLUGT FRA HVERDAGEN Nick Horup og familien flyttede for bare otte år siden tilbage til Århus. I den periode har han pendlet mellem arbejdspladsen i Odense og huset i Højbjerg. Men den lange afstand har ikke været helt så slem, som man kunne fristes til at tro. Som nyhedsredaktør har han haft fjorten timers vagter, overnattet på hotel i Odense og dermed fået flere fridage hjemme i Århus. Arbejdet har dog altid fyldt meget.

STADIONSPEAKER FOR DE HVIIIDE For to år siden blev Nick Horup tilbudt at blive stadionspeaker under AGF’s kampe. Den inkarnerede AGF-fan takkede ja på én betingelse. At hans udmeldinger under kampene ikke skulle være ligesom på de stadions, hvor speakeren hepper så meget, at man bliver i tvivl, om man er til håndboldkamp eller fodboldkamp. – Det var heldigvis heller ikke det, som AGF ville have. Så jeg takkede ja til tilbuddet og har det faktisk meget sjovt med det. AGF er

– Jeg har altid arbejdet meget. Både som sportsreporter i alverdens lande og som nyhedsredaktør i dag. Jeg er privilegeret, fordi min kone mere eller mindre har taget over i hverdagen, når jeg sidder nede i Odense en sen aftentime. Nick Horups afsavn i forhold til familien har derfor hele tiden været en del af jobbet, men samtidig lægger han heller ikke skjul på, at han har haft det som blommen i et æg, når han har arbejdet og boet på sit stamhotel i Odense, tæt på TV 2.

Jeg har altid fået et kick ved at være live på skærmen. Uanset om det har været som kommentator på Formel 1 eller som vært på Nyhederne.

Fortsættes næste side

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

17


18

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


ÅRHUS-PORTRÆT

– Så har jeg jo kunnet koncentrere mig om at arbejde, gå over på den anden side af gaden bagefter og ikke røre en finger. Jeg kan nok godt være lidt bange for hverdagen. Hverdagen kommer imidlertid noget tættere på Nick Horup nu. Ingen overnatninger, ingen scrambled eggs på hotel om morgenen. Bare ganske almindelige arbejdsdage og så hjem til familien. Nick Horup flytter sit arbejdsliv til Århus. Den alsidige journalist er blevet ny nyhedschef på TV 2 Østjylland. – Det var ikke på grund af beliggenheden, at jeg sagde ja til jobbet. Jeg havde det fantastisk på TV 2 og havde ikke problemer med, at jeg skulle til Odense i løbet af ugen. Jeg har taget jobbet som nyhedschef, fordi det er et spændende og udfordrende job. Og så er TV 2 Østjylland klart den bedste regionalstation i Danmark. At det så ligger i Århus er selvfølgelig en bonus, siger han. Men Nick Horup indrømmer, at det bliver en omvæltning at arbejde i hjembyen. – Nu skal jeg jo tage hjem hver dag efter arbejde, siger han med et glimt i øjet. KÆMPE POTENTIALE I ÅRHUS Han har en drøm om at fortsætte det gode arbejde, som han mener, TV 2 Østjylland allerede laver. Men stationen skal også udvikles. – Vi skal have udnyttet det kæmpe potentiale, som TV 2 Østjylland har, og der skal blandt andet være flere top- og solohistorier og mere sport, hvis det står til mig. Mit mål er, at folk i Østjylland ikke skal kunne undvære at tænde for fjernsynet klokken 19.30. Nick Horup har ambitioner. Ikke kun på arbejdsfronten, men også som privatperson forsøger han at udvikle sig. Han mener selv, at hans børn tvinger ham til at holde sig ung. For selvom han har travlt, vil han være der for dem – og ikke mindst for sin kone Mia. Nu og i mange år frem. Århus er ikke længere patetisk, som den var det, da han flyttede til København. Nick Horup glæder sig over, at byen har droppet mindreværdskomplekserne og i stedet sørger for at få det bedste ud det, den er. – Århus er i en rivende udvikling. Det er jo her, tingene sker i øjeblikket, og det skal begge sider af byrådet have ros for. Århus er blevet visionær, og det gør kun mit nye job endnu mere spændende, siger den hjemvendte århusianer og supplerer forventningsfuldt: – Jeg glæder mig helt vildt til at komme til Århus på fuld tid.

FAKTA OM NICK HORUP: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole Alder: 54 år Bor i Højbjerg med sin familie Gift med Mia, som han har to børn med, Sophia, 3 og Philip, 12

Denne artikel er bragt i samarbejde med Advice A/S, der blandt andet udgiver magasinet APPETIZE. Denne artikel er fra APPETIZE Århus nr. 11.

Har desuden børnene Cecilie og Morten fra tidligere forhold Ny nyhedschef på TV 2 Østjylland

www.averhoff.dk · 8624 3844 LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

19


LANDSMØDE 08 ÅRHUSIANER LANCERER NYE UNISEX HUDPLEJEPRODUKTER

RØNSBØL SKIN CARE

FILOSOFIEN ER ENKEL Rønsbøl Skin Care er udviklet for at kunne anvendes af alle hudtyper og af både mænd og kvinder. Trine Rønsbøls (36) idé var at finde én creme med stor funktionsbredde, som kunne eliminere behovet for mange forskellige plejeprodukter og derved simplificerer den daglige hudpleje. I forlængelse af jobbet som COO (Chief Operating Officer) i et medicinalfirma har det været nærliggende for Trine Rønsbøl, at videreudvikle sin idé om at lancere en hudplejeserie: komplet og enkel hudpleje baseret på de nyeste videnskabelige resultater. Rønsbøl Skin Care bygger på resultater af mange års forskning af professor dr. Med. Jan Vadstein. Ethvert produkt i serien er sammensat ud fra grundige analyser af hudens samlede behov for pleje og beskyttelse og giver en fuldækkende effekt. Produkterne har gennemgået kliniske tests, resultaterne er publiceret og formlerne patenteret. Resultatet er ét produkt til hvert basalt behov. Rønsbøl Skin Care udgør et perfekt behandlingsprogram, som styrker og reparerer huden. Gennemtænkt hudpleje – keep it simple.

Vi fokuserer på to forretningsområder: Projektudvikling – herunder opførelse af bolig- og erhvervsejendomme samt renovering og istandsættelse af eksisterende ejendomme Køb og salg af boligudlejnings-, erhvervs- og investeringsejendomme

bricks . filmbyen 23 . dk-8000 århus c . tel.+45 70 12 20 80 . info@bricks . bricks.dk

20

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


SPARBANK – DIN BANK SPARBANK er en fleksibel, uformel og kompetent samarbejdspartner i livets – og hverdagens – økonomiske beslutninger, såvel for privatpersoner som for erhvervsvirksomheder. Vi rådgiver f.eks. ved køb og salg af fast ejendom, ved investering, finansiering af både små og store anskaffelser samt i spørgsmål omkring pension. Med SPARBANK får du en sparringspartner og rådgiver, der har fokus på dig og din virksomhed. Erhvervsafdelingen tilbyder en bred vifte af attraktive produkter, og vi lægger vægt på, at rådgivningen altid tager udgangspunkt i din situation og dine behov. Vi tror på åben dialog som basis for et konstruktivt samarbejde, og derfor vil du som kunde i SPARBANK opleve, at vi lægger vægt på personlig kontakt og på at kende din forretning. Det sikrer dig individuel og seriøs rådgivning. Gennem 151 år er SPARBANK vokset støt og er nu repræsenteret med filialer over det meste af Danmark og Grønland

Branche: pengeinstitut Antal medarbejdere: 574 Stiftelsesår: 1857 Vigtigste produkter/ydelser: · Sparringspartner for private og virksomheder inden for produktion, handel og service · Leasing, factoring, bankinkasso, udlandsforretninger, garantier, erhvervslån · Livs-, invaliditets- og ulykkesforsikringer samt forsikringer vedr. hus, bil og indbo m.v.

FIND DIN LOKALE AFDELING PÅ WWW.SPARBANK.DK

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

21


FEST-GUIDE

Gallafest PANIK!!!

Tekst: Lonnie Bach, LC 54 Fotograf: Charlotte, LC19

Ja så står man der – med alle sine talenter i bedste Nynne stil og går temmelig meget i panik over at Landsmødet nærmer sig. Ikke så meget på grund af selve Landsmødet med homeparty og generalforsamling – de ligger jo lige til højrebenet, men på grund af den storslåede gallafest som venter lørdag aften. For hvad skal man stille op med en garderobe bestående primært af sorte habitter? Dem er der jo ikke den vilde gallapromenade over, og gallafest forbinder de fleste vel med fest og farver og mulighed for at få luftet det outfit, som repræsenterer galla på bedste vis. Heldigvis byder Smilets By på hjælp. En tur i det gamle latinerkvarter kan få pulsen lidt ned igen, når man nu er ved at små-stresse over manglende fest og farver i sin garderobe.

LC´s udsendte – undertegnede – tog en eftermiddag i galla-tøjets tegn. Først skulle de brune lokker forklædes til galla, og her tog byens miljøvenlige frisør Birthe Gleerup fat. Med carmenkørler, en masse spray og gel og flere hårnåle end jeg troede var muligt at skjule i min trods alt halvlange hårpragt, tryllede frisøren hos Birthe Gleerup på under to timer en galla-frisure frem. Frisør Birthe Gleerups miljøvenlige koncept betyder, at der anvendes rene naturprodukter til alle former for behandling, dvs. ingen krasse permanentvæsker eller kemiske farver.

Frisør Birthe Gleerups miljøvenlige koncept betyder, at der anvendes rene naturprodukter til alle former for behandling

r e s k u b a l gal

Med håret sat op gik turen videre rundt i det gamle kvarter til modebutikken byCRM, hvor indehaver og designer Christine Riekeher Møller og butiksbestyrer Julie Nue Møller havde indvilget i, at lege ”galla-makeover”. byCRM er en butik med klassisk, enkelt og multifunktionelt tøj, som kan sættes på flere forskellige måder og dresses op eller ned til enhver lejlighed – også galla. byCRM er design for de kvinder, der ikke tror på kejserens nye klæder!.

IF YOU MISS THE WORLD’S LONGEST SOFA DON’T BLAME US

22

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


noget for en hver smag og efter denne dag har spekulationerne over, hvad pokker jeg lige skal stille op med den gallafest lagt sig. Mon det var det at få ”sparket”, og faktisk få prøvet lidt andet end det sædvanlige fra garderobeskabet, eller det var de gode råd fra pigerne i byCRM eller deres flotte og festlige kreationer? Tja – måske mest af alt lidt af hvert og uden at blinke, kan det bestemt anbefales andre ”sorte-habitter” at slå et smut forbi byCRM, hvis man trænger til lidt inspiration inden gallafesten. Læs mere på www.bycrm.dk

klassisk i

sort

”tøj må meget gerne være moderne, men hvis det ikke gør noget godt for os og vores figur, er det bare ikke godt nok” Og man føler sig i den grad i gode hænder, når udvalget af kjoler, dragter med mere præsenteres, og forlegenheden over at stå ”model” for en dag forsvinder næsten.Fra det elegante med lidt slæb til den klassiske sorte og det lyse sæt med lommer, byCRM har

Kan du lide idéen om skræddersyet design? Hverken størrelsen eller farven er et problem hos BoConcept. Her kan du få en sofa, der passer nøjagtigt til dig og dit hjem – og så er det os med verdens længste sofa fra Århus Festuge. Indtil nu er 51,4 meter en Guinness World Record, men har du brug for en endnu større sofa, slår vi gerne rekorden igen. Læs mere på www.boconcept.dk

SS E NNRLD D I GUWOCOR RE

BoConcept Brand Stores: Aalborg, Amager, Herning, Ishøj, Kolding, København, Lyngby, Odense, Roskilde, Slagelse, Vejle, Viborg, Århus. BoConcept Studios: Idé Møbler i Aabenraa, Hjørring, Holstebro, Næstved, Rønne, Sønderborg.

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

23


ÅRHUS-PORTRÆT

EGHOLM ELSKER ÅRHUS Tekst: Hanne Hedetoft, Protekst / Foto: David Bering, www.davidbering.com

KRIMIFORFATTEREN ELSEBETH EGHOLM BRUGER BEVIDST ÅRHUS SOM RAMME FOR SINE ROMANER. VI MØDER HENDE TIL EN SNAK OM BYEN, BØGERNE OG MENNESKET BAG.

aldrig rigtigt gjort mig nogen som helst alvorlige tanker om, hvad jeg så egentlig ville bruge den til, funderer Elsebeth Egholm – og giver dermed en del af forklaringen på sit skift fra musikken til journalistikken.

På mange måder er fortællingen om Elsebeth Egholm i sig selv en god historie. Hun er født i Nyborg, men voksede op i Århus-forstaden Lisbjerg. Efter fire år på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun havde klaver som hovedfag, valgte hun i stedet at uddanne sig til journalist. – Der var nok en vis ungdommelig naivitet i mit valg af konservatoriet. Jeg syntes, uddannelsen var rigtig spændende, men jeg havde

FRA TANKE TIL HANDLING – Jeg har altid vidst, jeg ville skrive. Det kan godt lyde sådan lidt … men det har altså altid ligget der. Det var bare et spørgsmål om, hvornår og hvad der føltes naturligt, siger Elsebeth Egholm. En naturlig anledning til at kigge forfatterdrømmen efter i sømmene bød sig, da forlaget Lindholm og Ringhof en dag tog kontakt. – De spurgte simpelthen, om der var noget, jeg kunne tænke mig at

FAKTA OM FORFATTEREN Alder: 47 år Anker: Er fast forankret i sit hus i Kasted, som også udgør rammen for hunden Shandy, en kat – der alt efter humør lyder forskellige navne som Mis, Milling og Milsen – samt en del besøg af kæresten Jürgen Uddannelse: ¾-del konservatorieuddannet med klaver som hovedfag – og dertil fuldt uddannet journalist med praktiktid på Berlingske Tidende Debut: Debuterede i 1999 med romanen De frie kvinders klub Næste udgivelse: Håber at have det næste gys klar i løbet af 2008

IF YOU CAN’T FIND THE RIGHT COLOUR DON’T BLAME US

C o c o o n s t o l, f å s o g s å i a n d r e f a r v e r, f r a 5 . 9 9 9, -

24

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


skrive. Jeg ville jo gerne afprøve romangenren, og vi etablerede så småt et samarbejde. På grund af mange udskiftninger på forlaget gik det hele imidlertid lidt i glemmebogen, indtil jeg atter blev kontaktet af Lars Ringhof – og fandt de gamle skitser frem, fortæller Elsebeth Egholm. The rest is history, fristes man til at sige. En historie fuld af historier om at ville noget – og have modet til at træffe beslutninger. ÅRHUS RAM MER PLET Elsebeth Egholm beskriver da også netop sig selv som nysgerrig, både når det gælder nye temaer i romanerne – og nye mennesker og steder ude i den såkaldt virkelige verden. – Jeg gør mig virkelig umage med at være åben, at tænke frit og i helt forskellige baner – eksempelvis også rent politisk, fortæller Egholm. Hun er meget glad for Århus, som hun helt bevidst bruger i sine romaner. – Århus egner sig rigtigt godt som ramme for kriminalromanen, fordi den både er provinsby og storby. Alt kan ske, og byen har reelt storbyproblemer i form af eksempelvis kriminalitet, hjemløse og ghettoer. Men samtidig er byen ikke større, end at der hersker en intim atmosfære. Det er et godt sted at slippe en detektiv løs, smiler forfatteren.

Århus egner sig rigtigt godt som ramme for kriminalromanen, fordi den både er provinsby og storby

Det eneste kritikpunkt omkring Århus, hun lige umiddelbart kan komme i tanker om, er byens antal af parkeringspladser. – Der er alt for få! Nej, det vil nogen nok mene er noget vrøvl, men når man bor, hvor jeg bor, så er det nødvendigt med bil – og så kan det altså være temmelig svært at finde parkering inde i byen, siger Elsebeth Egholm og fortsætter: – På den anden side set … når det er det værste, man kan komme i tanker om, så er man jo egentlig nok alt i alt ganske tilfreds.

Jeg tror ikke på skæbnen i dén forstand, men tror, man kan skabe sin egen skæbne. Jo mere vi arbejder på det, jo heldigere er vi – Jeg tror ikke på skæbnen i dén forstand, men tror, man kan skabe sin egen skæbne. Jo mere vi arbejder på det, jo heldigere er vi, understreger forfatteren smilende. Hun lægger tilsyneladende gerne et solidt stykke arbejde i både livet og litteraturen, men mener ikke, at hårdt arbejde og humor udelukker hinanden. Og hun kan også sagtens få øje på andet end arbejde. Da hun bliver spurgt, hvad det bedste ved Århus er, falder svaret prompte: – Århus i septembersol – der findes ikke noget bedre!

ROMANER Også den private Egholm bruger byen. Hun elsker at gå til koncerter, i biografen eller bare en tur på café – eventuelt for at nyde en god middag. Og hun håber, byen fortsætter den konstante udvikling, som hun mener den gennem de sidste mange år har været rigtig god til at pleje. – Tag nu eksempelvis blotlægningen af åen, projektet med virksomheder og boliger på havnen – eller Jægergårdsgades nye status som gå-i-byen-sted med restauranter og cafeer, siger Elsebeth Egholm.

De frie kvinders klub. Lindhardt og Ringhof, 1999. Scirocco. Lindhardt og Ringhof, 2000. Opium. Lindhardt og Ringhof, 2001. Skjulte fejl og mangler. Lindhardt og Ringhof, 2002. Selvrisiko. Gyldendal, 2004.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Advice A/S, der blandt andet udgiver magasinet APPETIZE. Læs resten af denne artikel i APPETIZE Århus nr. 11.

Personskade. Gyldendal, 2005. Nærmeste pårørende. Gyldendal, 2006.

Det kan være lidt af en udfordring at besøge BoConcept. Først skal du vælge fra vores store udvalg af stole og sofaer. Dernæst bliver klar over, at de fleste stole og sofaer kommer i mere end 80 forskellige farver. Men det er det hele værd. Og du ender med en løsning, som passer perfekt til dit hjem. Læs mere på boconcept.dk.

BoConcept Brand Stores: Aalborg, Amager, Herning, Ishøj, Kolding, København, Lyngby, Odense, Roskilde, Slagelse, Vejle, Viborg, Århus. BoConcept Studios: Idé Møbler i Aabenraa, Hjørring, Holstebro, Næstved, Rønne, Sønderborg.

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

25


PROGRAM FREDAG

18. APRIL

15.00 - 17.30

18.00 18.30 - 22.30

22.30

Registrering på Kupé og spillestedet Train Masser af underholdning. Slå golfbolde ud i havnen. Lad op til aftenens fest med en omgang wellness eller massage i Spanien. Eller før dig frem som James Bond eller Bond babe ved et af spillebordene, mens du nyder en fadøl, en Dry Martini og et par kulørte drinks. Transport til homeparties Homeparties Du er inviteret til et forrygende homeparty i en villa der emmer af friværdi og feststemning. Slå dig løs og nyd et glas champagne eller to, mens du lærer nye mennsker at kende. Afterparty på spillestedet Train Vi har booket hele spillestedet Train til afterparty. Der vil være rig mulighed for at synge, danse og drikke til de lyse morgentimer. Danmarks fedeste discoband Le Freak spiller op til dans, så puds plateauskoene og find glimmertøjet frem. Der er disco i luften!

Vi ved hvad der tænder den digitale forbruger...


LØRDAG

19. APRIL

8.30 - 10.00

Registrering. Ridehuset i Århus Indskrivning sker ved Ridehuset i Århus. Da vi ikke kan få det stort nok, har vi lejet hele Ridehuset og sat et par ekstra luksustelte op, så vi kan tage hånd om vores mange danske og udenlandske gæster. Der vil blive serveret morgenmad for dem, som har behov. Banker tømmermændene på, så er der også mulighed for at købe en hotdog og naturligvis fadøl

10.00 - 13.30

LC & RT generalforsamling Generalforsamlingerne vil blive afviklet i god ro og uorden, og der vil være mulighed for at købe øl, vand, vin, drinks og måske endda et glas mælk. Serveringen vil være hurtig og effektiv, og vi vil naturligvis supplere med omvandrende stewarder og stewardesser, som villigt og smilende fylder op, når der mangles.

13.30 - 15.00

Frokost Vi byder på en overdådig frokost, som sikkert er tiltrængt ovenpå et par timers generalforsamling.

10.00 - 14.30

Ledsagertur Samtidig med generalforsamlingen byder vi ledsagere på en fantastisk tur, som vil tiltale både manden og kvinden.

15.00 - 18.00

Lufthavns Lounge Eftermiddagen er reserveret til vores Lufthavns Lounge, hvor der også er en butiksarkade med duty free tilbud, stylister og makeup artister. Desuden bliver der et væld af underholdende aktivteter, foruden naturligvis de væsentligste elementer: En Lounge DJ og et stort udbud af drikkevarer.

19.00 - 06.00

Gallafest Gallafesten bliver et sansebombardement af gourmetretter, fantastiske vine ad libitum og sprudlende servering. Og ikke mindst vil Danmarks største soul- og bluesstjerner Booze Brothers sørge for at skyde festen i gang, når middagen er indtaget. Desuden slås dørene atter op til lounge området, hvor der vil være mulighed for at feste og sludre

(. )( .)


BA N K

FORSIKRING

PENSION

LANDSMØDE 08

”Jeg tilbyder dig op til 51% rabat på dine private forsikringer.”

Michael Simonsen, Filialdirektør, Århus

Hos Alm. Brand tager vi godt hånd om vores kunder. Som dobbeltKUNDE i Alm. Brand Århus får du mulighed for at spare helt op til 51% på dine private forsikringer. Kom ned til os i H.H. Seedorffs Stræde 6-8. Så gi'r vi en kop kaffe, mens vi regner ud, hvad du kan spare ved at blive dobbeltKUNDE. Vi glæder os til at hilse på dig.

Besøg os i H.H. Seedorffs Stræde i Århus eller ring til os på 70 12 78 00 ALM. SUND FORNUFT

W W W. A L M B R A N D. D K

BAVARIA

sport 30

made by makers.dk

Bavaria 30, med en stor Owners-cabin, en luksuriøs U-sofa i salonen, og et superlækkert cockpit med bl.a stor rundsofa og permanent solseng. Fås også i hardtop version. Leveres i 27, 30, 33, 37 og 42 fod til priser fra kr. 674.700,-

: motorbåde :

28

: sejlbåde :

: brugte både :

: udstyr :

: marineservice :

DANSK YACHT & MARINE CENTER A/S . Marsvej 19 . 8900 Randers . 8711 4000 . www.dymc.dk ‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

: leasing :


ÅRHUS-GUIDE

HVORFOR KALDES ÅRHUS

SMILETS BY? ÅRHUS BLIVER TIT KALDT SMILETS BY, MEN HVORFOR EGENTLIG? VI HAR UNDERSØGT SAGEN NÆRMERE.

TOUCHÉ.DK

Betegnelsen Smilets By er faktisk ældgammel og opstod første gang på et bestyrelsesmøde i Aarhus Turistforening den 17. marts 1938, hvor man planlagde at gøre et fremstød for byen. Man ville blandt andet udsende en folder i 50.000 eksemplarer med titlen Aarhus – Sommerens og Smilets By. Om det var turistforeningens formand Jens Rothausen, turistchefen Jean Larsen eller Ib Henrik Cavling, som i 1938 var journalistelev på Aarhus Amtstidende, der skal have æren for “Smilets By” står hen i det uvisse. Tilnavnet fik ikke nogen særlig god modtagelse, hverken i pressen eller hos byens borgere. Man fandt det fordringsfuldt eller ligefrem latterligt, men det har haft den tilsigtede virkning at gøre Århus kendt.

t e r å r o f r e m Snart kom bare lyst til at - man har rke årets æ m g o d u e r kø . r e l å r t s e m r første va

TEL 97 15 50 11 · WWW.CONTAINER.DK

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

29


'LOBAL0ACK!3BESKFTIGERSIGMEDFRDIGE KONCEPTERINDENFORM’BELINDUSTRIEN 6IRKSOMHEDENERKÍRETSOM'AZELLEI 

   

'00RODUCTION!03BESKFTIGERSIGMEDPAKNING PÍFULDAUTOMATISKMASKINPARK "EGGEVIRKSOMHEDERERIRIVENDEVKSTOG S’GERDYGTIGEMEDARBEJDERE ,SMEREPÍWWWGLOBALPACKNET

 

-Œ"%,"2!.#(%.3 )../6!4)6%-!2+%$3,%$%2

-Œ"%,"2!.#(%.3 (Œ*4%+./,/')3+%0!++%2) WWWGLOBALPACKNET 30

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


FEST-GUIDE

GUIDE TIL GOD LANDSMØDE-OPFØRSEL Tekst: Jens Strandbygaard, RT 2

FOR NOGEN ER LANDSMØDET MÅSKE EN NY OPLEVELSE, OG DET KAN DERFOR VÆRE VANSKELIGT AT FINDE UD AF, HVORDAN MAN OPFØRER SIG, HVAD MAN HAR PÅ, HVEM MAN TALER MED, OG HVAD MAN SKAL SIGE. OG INGEN ØNSKER VEL AT FALDE IGENNEM BLANDT LIGEMÆND OG -KVINDER, HVORFOR VI HAR VALGT AT UDGIVE DENNE KORTE GUIDE TIL GOD LANDSMØDEOPFØRSEL. DEN INDEHOLDER EN SAND GULDGRUBE AF INFORMATIONER FOR FØRSTEGANGSDELTAGEREN – MEN OGSÅ DE MERE RUTINEREDE VIL KUNNE HENTE INSPIRATION.

Selve Landsmødet begynder om fredagen, hvor du først ankommer til hotellet. Her er det en god idé at lægge ud med et par stive sjusser fra minibaren, og er du af den gæstfri type, så lad bare døren stå åben. Du vil hurtigt få mange nye venner, som hjælper dig med at tømme minibaren helt. Smut herefter i bad og mens du tørrer dig, kan du se betalings-TV. På mange hoteller skal man indtaste sit værelsesnummer som bekræftelse, men her kan du jo vælge en af dine venners værelse. Det er altid sjovt at se dem checke ud og prøve at bortforklare betalings-TV kanalen. Fredag er der bond-tema, hvilket betyder, at du skal iføre dig et sæt tøj, som understreger dette. Det er ikke nogen god idé at medbringe rigtige våben eller knive, da politiet ser lidt strengt på den slags for tiden. Ved ankomsten til Kupé, skal du registreres, hvorefter vi udleverer dit navneskilt og andet, som vi mener, at du kan få behov for. Vi kan også tilbyde at skrive dit navn og mobilnummer på armen

de på noget dyrt, så kan du eventuelt lave noget selv – måske et maleri, som de kan hænge op i hjemmet. Til et homeparty er der 10-20 mennesker fra andre klubber i landet. Dem skal du forsøge at falde naturligt i snak med. Du kan f.eks. holde en skæg tale eller synge en sang. Hvis du ikke er så god til skægge taler eller sang, så kan du finde på sjove festlege, som aktiverer hele selskabet. Du kan også vælge bare at snakke med de andre, i hvilket tilfælde du skal holde dig fra at bage på værten eller værtinden medmindre de klart har givet udtryk for, at det er ok. Til middagen skal du undlade at tale om politik eller religion i begyndelsen. Tal hellere højlydt om sex, og spørg eventuelt de andre deltagere til deres seksuelle præferencer. Dette er mest effektfuldt, hvis du sørger for at være godt beruset og kan grine sjofelt med munden fuld af mad. Du kan eventuelt udfordre de andre mænd i en konkurrence om, hvem der har den længste, hvilket altid er et sjovt indslag. Hvis dette indslag falder til jorden, så kan du i stedet kommentere de andres påklædning eller dialekt.

Vi kan også tilbyde at skrive dit navn og mobilnummer på armen for det tilfældes skyld, at du skulle blive beruset og komme for langt væk.

for det tilfældes skyld, at du skulle blive beruset og komme for langt væk. Når du er registreret skal du til at mingle. Du kan enten traske hen til folk du kender og snakke indforstået om den seneste skitur eller du kan gå hen til folk, du slet ikke kender og gøre det samme. Her bør du overveje at komme med mange komplimenter og anerkendende nik. Hvis du er single og skal have scoret, så er det hensigtsmæssigt at markedsføre dig lidt allerede nu. En god og traditionel måde at markedsføre sig på som RT’er, er at fortælle, hvor meget man tjener, hvilken bil man kører i – og så i øvrigt købe et par flasker i baren, som man deler med dem, der tilfældigvis står i nærheden. HOMEPARTY OG SJOVE INDSLAG Efter indtagelse af en del alkohol og deltagelse i de forskellige aktiviteter, er det på tide at komme til homeparty. Et homeparty er en fest hos en RT’er eller LC’er privat et sted i Århus. Det er derfor god stil at medbringe en værtindegave, således at du tager dig lidt godt ud. Du behøver ikke tænke på værten, da han sikkert ikke har været involveret i rengøring og klargøring. Værtindegaven må gerne være et eller andet dyrt, da værtinder godt kan lide den slags. Hvis du ikke kan fin-

ALT DET, DU IKKE FIK SAGT Efter et homeparty, hvor du tilfreds kan konstatere, at du har sat gang i tingene, køres I tilbage til Kupé, hvor der er afterparty og koncert. Her er der rig lejlighed til at drikke sig rigtig fuld og sige en masse, som man alligevel ikke mener. Det er nu, at du kan gå hen til værtinden fra tidligere og fortælle hende, at hun har nogle grimme møbler og at hendes kat lignede en hund. Hun husker det sikkert ikke dagen efter alligevel. Aftenen kan du passende slutte af med at trave ind på det forkerte værelse på hotellet, bestille morgenvækning til dine venner, vende skiltene med ”Vil ikke forstyrres” og så videre. Man kan få mange skægge timer til at gå på sådan et hotel. GENERALFORSAMLING OG KASTESKYTS Lørdag står du op ved 9-tiden. Generalforsamlingen begynder klokken 10, så det gælder om at få badet overstået og komme af sted i god tid. Du kan eventuelt følges med dine venner, som du bestilte telefonvækning til klokken 7. De er garanteret friske og glade. Generalforsamlingen finder sted i Ridehuset, hvor der også er registrering for de nyankomne, der ikke deltog i homeparties om fredagen. Fortsættes næste side

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

31


FEST-GUIDE

Det er derfor god stil at medbringe en værtindegave, således at du tager dig lidt godt ud. Generalforsamlinger kan være kedelige, det er derfor en rigtig god idé at drikke sig fuld, mens det står på. Vi sørger for, at rigelige mængder alkohol er inden for rækkevidde, og at køerne er korte. Husk også din formand. Han eller hun sidder oppe foran, og det dit ansvar, at de ikke går ædru fra bordet. Vi tilbyder derfor et særligt formandssæt, som består af en lille skarp og en fadøl. Lad dem tilflyde formandsbordet i et jævnt tempo. Kig også i muleposen, som vi deler ud. Der er i RT tradition for, at posen indeholder kasteskyts, som man blandt andet kan bruge til at prøve at ramme hovedbestyrelsen eller deres ølglas. FROKOST OG LOUNGEBAR MEN INTET KASTESKYTS Hvis du har opnået den rette promille, så opdager du sikkert ikke, at generalforsamlingen er overstået, men den afsluttes med en dejlig frokost og loungebar. Her blandes RT’ere og

LC’ere igen. Da du selvfølgelig er godt bedugget og LC’erne som oftest ikke er det, så er det et godt tidspunkt at sige mærkelige ting og opleve folks reaktioner. Kasteskytset skal du i øvrigt ikke længere regne med har den samme skægge effekt som tidligere, ligesom du bør undlade at anvende noget fra buffet’en til formålet. Når du har spist op, så kan du gå ind i loungebaren, hvor internationale DJs vil sørge for den rette stemning, ligesom der eftermiddagen igennem vil være forskellige former for underholdning. Og som du ved, så er ingen underholdning så sjov, som underholdning, mens man er beruset – så du skal bare fortsætte med at drikke. Baren er åben! Som single har du her atter muligheden for at prøve at finde en livsledsager. Hvis du er knap så ambitiøs, så kan du også nøjes med at finde en ledsager for natten. Hvis du er overambitiøs, så kan du prøve at finde mere end én. Hvis du ikke er single, så skal du selvfølgelig også være velkommen til at prøve at score, men det er god takt og tone at oplyse vedkommende om din ægteskabelige status tidligt i forløbet. Du er også velkommen til slet ikke at prøve at score, i hvilket tilfælde du kan snakke med dem du kender og lære en masse nye mennesker at kende. Det er selvfølgelig meget populært at forsøge at kapre kunder til din virksomhed, hvilket folk altid er åbne over for, når de står og drikker. Alle vil gerne snakke med en sælger, når de er i byen. Husk derfor en masse visitkort.

[ Moving, Flexible, Creative ]

Henrik Brinch Sørensen, Global Pack A/S

RT2-Aarhus

“Global Pack A/S har samarbejdet i 4 år med Trapez, fordi Trapez leverer kvalitet og udover faglighed også er dygtige til at matche kandidater til det øvrige team og kulturen hos os. Trapez viser en oprigtig interesse for vores forretning, og Global Pack er ikke blot et nummer i rækken”.

Claus Hansen, Ortoconcept Scandinavia ApS

RT-X202

“Ortoconcept A/S rekrutterer medarbejdere via Trapez, da vi får en hurtig reaktion og en effektiv indsats for at løse en rekruttering. Det er tidsbesparende i en travl hverdag og dermed en god investering, så vi kan koncentrere os om det, vi er gode til”.

32

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

Telefontorvet 1 ∙ DK-8000 Aarhus C +45 86 76 00 28 ∙ www.trapezjob.dk


Der vil også være mulighed for tax-free indkøb i vores butiksarkade. En række spændende butikker har fået lov til at stille op med gode tilbud, og efter 24 timers druk, så kunne det måske være en lækkert med en gang massage, en ansigtsbehandling eller en manicure. GALLAFEST OG LEJLIGHEDSSANGE Lørdag aften er der gallafest. Påklædningen er festtøj – altså smoking til herrerne og festkjoler til damerne. Hvis du er rigtig tabler, så tag gerne en skjorte på med et stort RT logo. Det vil sikkert vække begejstring i visse kredse. Medbring gerne en langstilket rose til din borddame, så du ligesom kan få lagt ordentligt ud. Det vil også gøre det lettere for hende at tilgive dig, hvis du senere skulle komme til at sige noget ufordelagtigt om hendes hår eller spilde sovs i hendes kavalergang. For kvindernes vedkommende så gælder regelen om at være smuk og lade sig opvarte – og hvis det virker for passivt, er der intet til hinder for, at du springer op på bordet og giver den som Britney Spears. Bare sørg for, at stå stille under talerne. Samtalen omkring bordet må endelig ikke gå i stå, så hvis du kan mærke, at der sker for lidt, så udbring en skål, fortæl en sjofel vits eller prøv at stable en bøvsekonkurrence på benene. De har det med at skabe glæde og en sjov stemning omkring et bord. Hvis du pludselig føler dig inspireret, så gå til toastmasteren og bed om ordet, så du kan holde en skæg tale. Gør den gerne lang og brug en masse tid på at takke alle dem, som du kan komme i tanker om. Bed dem gerne rejse sig, så de kan få et bifald. Husk i øvrigt, når du holder tale, at det virker godt at indlede med en eller anden lille sjov bemærkning, så du har folks opmærksomhed. Hvis du ikke lige kan komme i tanker om noget sjovt, så kan du eventuelt fortælle, hvem der vandt bøvsekonkurrencen ved bordet tidligere. Som afslutning på din tale er det en god idé at opfordre til fællessang eller at råbe hurra for et eller andet. En flot afslutning kunne f.eks. være at synge ”Når jeg ser et rødt flag smælde,” og så slutte med at råbe et leve for Poul Nyrup. Middagen indtages i øvrigt uden at smaske voldsomt, og hvis du absolut skal tale med mad i munden, så undlad at spytte, da det kan være frygtelig irriterende at sidde og tørre sin bordherre eller -dames madrester af tøjet.

du rejse sig langsomt, mens du måske støtter dig til stoleryggen eller din borddame eller -herre. Hvis det lykkes, så kom i gang med dansen. Som bordherre sømmer det sig at byde sin borddame op, hvilket gerne gøres med grødet stemme og et elegant buk. Undlad dog sidstnævnte, hvis du havde problemer med at rejse dig tidligere. Vis i det hele taget gerne din dansepartner de nyeste moves, og har du fulgt med i Vild med Dans, så kan du sikkert også kaste din partner op i luften. Dette gælder i øvrigt uanset om du er mand eller kvinde. Bare du er i stand til at gribe din partner, når han eller hun er på vej ned igen. Ind i mellem dansene kan du stille dig op foran scenen og råbe til orkestret. Det er altid en god idé at bede dem spille den der med Bryan Adams, mens du simulerer en guitarsolo. Er du tilpas beruset kan du i øvrigt forsøge at bemægtige dig mikrofonen og omdanne scenen til en karaokescene, hvilket dog sjældent får lov til at vare ret længe, inden der står en stor mand med en lille øresnegl, som gelejder dig ned igen. Natmaden skal helst indtages på en sådan måde, at du spilder på tøjet. Hotdogs er i den forbindelse helt perfekte, da du kan spise løs af dem i langt tid, uden at opdage, at hovedparten af indholdet er løbet ud af den anden ende og ned over dit tøj og sko. Du kan også vælge at stille dig tæt op ad den person, som du har udset dig som livs- eller natledsager og sørge for, at indholdet løber ned over ham eller hende. Efter natmaden kan du vælge at drikke dig sanseløst beruset eller du kan tøffe hjem til hotellet med eller uden ledsager. Har du ingen, så kan du igen vælge at bestille lidt betalings-TV på en af dine venners regning, eller du kan holde fest på værelset. Måske dukker der en anden uden ledsager op. Er du så heldig at have en ledsager med hjem på hotellet, så sørg for, at I er der af samme årsag, så der ikke opstår pinlige episoder. Hvis du har mest lyst til at spise en pose chips og derefter sove, så sig det og vis eventuelt din ledsager, hvordan han eller hun sætter betalings-TV på en anden værelsesregning.

...eller du kan tøffe hjem til hotellet med eller uden ledsager. Har du ingen, så kan du igen vælge at bestille lidt betalings-TV på en af dine venners regning.

LUFTGUITAR OG BETALINGS-TV Efter middagen er der dans og levende musik, hvilket betyder, at du skal op at stå. Efter indtagelse af masser af vin og udsøgt mad, så bør

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

33


Integraz leverer IT konsulentydelser og innovative løsninger med fokus på videndeling, procesoptimering og effektiv information.

Vores løsninger er baseret på Microsoft platformen og integration af forretningsprocesser. Integraz er specialiseret i løsninger baseret på MS Office SharePoint Server 2007 og MS BizTalk Server 2006.

Email: pemaz@integraz.dk Web: www.integraz.dk

Lad os klare din bil mens du klarer dine forretninger...

www.bilhus.dk Airport-service hos Grenaa Bilhus Lad os gøre det nemt for dig! Lav en aftale med os og efterlad din bil i Tirstrup lufthavn når den skal serviceres. Så sørger vi for, at den er klar når du vender tilbage. Samme pris, samme gode service – meget mindre bøvl... Ring til Grenaa Bilhus A/S på telefon 86 32 14 11 og hør nærmere.

GRENAA BILHUS

AUTORISERET SERVICE AF VW · AUDI · SEAT · SKODA


ÅRHUS-PORTRÆT

ENGODSAG.DK ENGODSAG.DK HAR TIL HUSE I SMILETS BY! Tekst: Lise Lotte Christiansen, LC 54

ENGODSAG.DK er stiftet i 1994 af Jonathan Løw og Mads Ellegaard. ENGODSAG.DK gør det gratis at hjælpe et godt formål, når du handler via Internettet. Det er virksomhederne, som betaler donationerne, men det er dig, som bestemmer, hvor pengene havner. ”Som personer er vi vidt forskellige,” siger Jonathan Løw og fortsætter: ”Mads er den professionelt og strukturelt tænkende person, som har erfaring og en længevarende handelsuddannelse, hvor jeg er den kreative og innovative person, som foretrækker at have mange jern i ilden og i høj grad er autodidakt. Men tilsammen udnytter vi disse forskelligheder til at gøre en forskel.” ENGODSAG.DK, der har kontor i Århus/Åbyhøj, er et spændende og innovativt samarbejde mellem mere end 4.800 førende internetbutikker, 200 hjælpeorganisationer og over 200.000 forbrugere – alle tal, der er stadigt stigende. ”Det går rigtig hurtigt,” siger Jonathan Løw. ENGODSAG.DK har blandt andet modtaget e-handelsprisen 2006, Berlingske Nyhedsmagasins pris for de 100 mest lovende ledere, innovationsprisen m.m. ”Vi har foreløbig indsamlet næsten 3 mio. kr. til de velgørende organisationer i form af blandt andet Kræftens Bekæmpelse og Dansk Røde Kors. Der er sat turbo på en kraftig internationalisering af ENGODSAG.DK. Fra vores kontor i Århus ekspanderer vi til Tyskland, Frankrig, Holland, Italien, Sverige, England og USA i løbet af foråret 2008,” fortæller Jonathan Løw. ”Og det er nemt nok at hjælpe,” tilføjer han: ”Ved at hente ”det gode program” på vores hjemmeside - så forpligtiger du hundredvis af netbutikker til at donere penge, når du handler hos dem. Op til 30 procent af det, du køber ind for, skal butikkerne give videre til din hjertesag.” Det er dig, der bestemmer hvilken hjælpeorganisation, som skal have pengene, men butikkerne, der betaler for dig.

Vi ønsker alle et godt landsmøde

www.nicholaisen.dk

SE MERE PÅ WWW.ENGODSAG.DK

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

35


Insights Danmark Igniting Corporate Spirit Effektivisering af:

Individer - Teams - Organisationer - Ledelse - Salg Insights Danmark leverer både profilværktøjer til måling af præferencer og kompetencer, samt designede workshops, inspirationskurser og længerevarende udviklingsprogrammer. Udvikling af Excellent Leadership Mulighed for at selvstændige, ledere og HR-ansvarlige certificeres 36 lande Værktøjer til rekruttering, fastholdelse, afklaring, udvikling mv. 28 sprog Inspiration til skabelse af et positivt og engageret arbejdsmiljø + 200 Learning Guides Internationalt samarbejde med JCI www.insightsdanmark.dk www.insightskurser.dk info@insightsdanmark.dk

72454949 Insights Discovery Personprofil 19-38 sider om præferencer

Insights Full Circle Profil 23 sider med personlig feedback

Insights Transformational Leadership Over 50 sider med 360graders kompetencemålinger

Lad fremtidens IP og mobiltelefoni flytte ind i din virksomhed i dag De fleste virksomheder kan optimere deres telefoniløsning betydeligt både med hensyn til økonomi og funktionalitet.

Kontakt Bjarke Salomonsen fra RT 71 Birkerød for en uforpligtende samtale om din virksomheds telefoniløsning på tlf. 70 20 40 59

Dansk Erhvervs-Telefoni leverer kun til virksomhedskunder og vi har derfor specialiseret os i kvalitetsprodukter med største driftsstabilitet og bedste funktionalitet. Vores løsninger baserer sig overvejende på IP og mobil-telefoniteknologien. Derfor kan vi koble et højt funktionalitetsniveau og garanteret driftsstabilitet med store driftsbesparelser for vores kunder.

For yderligere information se også:

36

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

www.detele.dk

Bjarke Salomonsen, RT71 Birkerød Partner & Salgsdirektør Dansk Erhvervs-Telefoni er den mest fleksible og serviceorienterede teleudbyder til dansk erhvervsliv. Derfor leverer vi til stadighed nye innovative og værdiskabende telefoniløsninger til danske virksomheder. Vi besidder om nogen kompetence og erfaringen inden for IP og mobil telefoni.


ÅRHUS-GUIDE

BYENS BERØMTE BETON ÅRHUS RÅDHUS HAR MÅTTET LÆGGE ØRER TIL MEGET I TIDENS LØB. NOGLE KAN IKKE FORDRAGE BYGNINGEN, MENS ANDRE ELSKER DEN. IKKE DESTO MINDRE ER DET ÅRHUSIANSKE JERNBETONHUS GENNEMTEGNET NED TIL MINDSTE DETALJE AF NOGLE AF VOR TIDS STØRSTE ARKITEKTER.

Tekst: Rasmus Boserup, Protekst / Foto: Visit Aarhus

Århus Rådhus har måttet lægge ører til meget i tidens løb. Nogle kan ikke fordrage bygningen, mens andre elsker den. Ikke desto mindre er det århusianske jernbetonhus gennemtegnet ned til mindste detalje af nogle af vor tids største arkitekter. Man mærker det med det samme. Den store ekkorungende forhal hvisker velkommen i det sekund, man træder ind ad hovedindgangen. Den store trappe forude nærmest svæver, og det virker som om, messinggelænderet og dets mange, hvide strenge er det eneste, der holder den oppe. Farveskalaen i forhallen er varm og gylden, og alt fra dørgreb til askebægre er udført i messing og med en finish, der med tiden blot er blevet mere moderne. Til højre for hovedindgangen sidder rådhusbetjenten og vogter over huset. Et hus, der på 65 år har vokset sig fra udskældt beton til udsøgt bygningsværk og senest er blevet optaget i Kulturministeriets kanon for arkitektur.

FOLKEKRAV OM TÅRN Århus Rådhus er et resultat af en arkitektkonkurrence. Konkurrencen blev vundet af arkitekterne Erik Møller og Arne Jacobsen i 1937, og forslaget vandt på, at det nye rådhus skulle passe ind i områdets eksisterende omgivelser. – Huset er tegnet, så det passer i et samlet miljø, og uanset hvilken facade af rådhuset, man kigger på, så passer bebyggelsen ind med det omkringliggende, siger Mogens Brandt Poulsen, lektor ved Arkitektskolen Aarhus. Det blev indviet i 1941 og overtog dermed rådhusegenskaben fra det gamle rådhus fra rådhusegen 1857, der lå på hjørnet af Domkirkepladsen og Mejlgade. D Det stod imidlertid hurtigt klart, at rådhuset m manglede noget for at blive det vartegn i År Århus, som det er i dag. Den oprindelige tegning af b bygningen var uden sit karakteristiske tårn og fik derfor en lunken m modtagelse hos århusianerne. Men efter et folkekrav tilføjede ark arkitekterne marmorbelægningen samt det unikke tårn, der med sine 60 meter og sit markante udseende hæver sig over Århus, uanset om man ankommer til lands eller til vands.

Al iinteriør er gennemført til mindste detalje i alle rum. Helt ned til askebægre og nøglehuller, og det er ret fantastisk fantast Men ifølg ifølge Mogens Brandt Poulsen kan man hverken sige, at tårn eller specifikke specifi dele af bygningskomplekset er mere unikt end andre detaljer ved huset. Det er snarere samspillet mellem bygningen og de naturlige omgivelser, der gør rådhuset enestående. Hovedindgangen Hovedindga på Rådhuspladsen formår at mane sig op uden at virke for voldsom, vol facaden langs Park Allé stemmer overens i højde og udseende udseend med kontorbygningerne overfor, og overgangen fra Park Allé til Rådhusparken er elegant udført med springvandet ”Agnete og Havmanden” og gangtunnelen, vurderer lektoren. GENNEMFØRT GENNEMF TIL MINDSTE DETALJE Inventaret i rådhuset er ligeledes i samspil med hinanden, en række arkitektoniske arkitektonis perler smelter sammen til en indvendig helhed. Fortsættes næste side

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

37


Ă…RHUS-GUIDE

2ESERVEDELEOG UDSTYRTILFÂ’RENDE TYSKEBILMÂ?RKER

!5$)/0%,3%!43+/$!67

+VALITET KNOWHOWOGRĂ?DGIVNINGFREM FORDISCOUNT .!0FÂ’RERETKOMPLETOGPROFESSIONELT SORTIMENTAFSLIDDELE MOTORDELEOG

Gür man til højre i forhallen, mødes man af rüdhushallen, der kan rumme cirka 800 personer. Her har der i mange ür vÌret borgermøder, udstillinger, messer og sügar koncerter for ürhusianerne, som samtidig har kunnet kigge ud pü parkens lindetrÌer igennem det 270 kvadratmeter store vindue ved endevÌggen. Drejer man derimod til venstre i forhallen, finder man byrüdssalen. Den er büret af 12 søjler og anbragt som en blok, der skyder sig ind i en del af forhallen. Byrüdssalens vÌgge er beklÌdt med cubamahogni, der med sin buede og glatte facon giver byrüdssalen et strejf af storhed. Gulvet er dÌkket af et 250 kvadratmeter vÌvet tÌppe, der forestiller et kort over byen, som bliver belyst af lamper, der tro mod resten af husets design er i matpoleret messing. vUanset om man befinder sig i forhal, byrüdssal, rüdhushal eller et helt fjerde sted, er det lysende klart. Intet er overladt til tilfÌldighederne. - Al interiør er gennemført til mindste detalje i alle rum. Helt ned til askebÌgre og nøglehuller, og det er ret fantastisk, siger Mogens Brandt Poulsen.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Advice A/S, der blandt andet udgiver magasinet APPETIZE. LĂŚs resten af denne artikel i APPETIZE Ă…rhus nr. 8.

SKADESDELETILALLERELEVANTEMODELLER INDENFORDISSETYSKEBILMÂ?RKER &RITLEVERETIHELE$ANMARK ,Â?SMEREPĂ?WWWNAPDK

Tlf. 86 16 11 33

Livet er ogsĂĽ dans og musik! Godt landsmøde! kĂŚrligst Ole Blegvad, RT2 1979–95 197 1979– 9–95 95 38 ‚ LANDSMĂ˜DE 08Risskov Ă…RHUS Arresøvej 5 8240

Tel: 8617 2799


VI SKABER EFFEKTFULDE KVALITETSLØSNINGER I SAMARBEJDE MED MARKETINGAFDELINGER OG REKLAMEBUREAUER.

WWW.DELTAGRAFISK.DK

DELTA GRAFISK AS VIBORGVEJ 159 8210 ÅRHUS V TEL (+45) 87 44 70 00 INFO@DELTAGRAFISK.DK

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

39


EN BANK KAN GODT VÆRE EN FORNØJELSE AT MØDES MED! Et møde i banken behøver ikke være tørt og trist. I SPARBANK bestræber vi os på at være en fleksibel samarbejdspartner, der er opmærksom på dig og dine økonomiske behov. Det oplever du især, når vi sidder ansigt til ansigt i banken. Her gør vi os umage med at spørge ind til dine ønsker og krav og forklare dig alle detaljer ved de løsninger , vi bliver enige om. Vi glæder os til at møde dig – enten i vores filialer eller på nettet.

W W W. S P A R B A N K . D K 40

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


HOMEPARTY

ET KIG INDENFOR I PRIVATEN Tekst: Maria Evald, LC 54

DU ER INVITERET TIL ET FORRYGENDE HOMEPARTY I EN VILLA, DER EM MER AF FRIVÆRDI OG FESTSTEMNING. SLÅ DIG LØS OG NYD ET GLAS CHAMPAGNE ELLER TO, MENS DU LÆRER NYE MENNESKER AT KENDE. Under RT/LC-Landsmøderne er homeparties nærmest blevet en tradition. Et homeparty forbindes ofte med salg og demonstration af erotisk legetøj eller tupperware. Her drejer det sig om at lære nye mennesker at kende og komme indenfor i et privat hjem hvor du ellers aldrig ville få adgang til. På det forestående Landsmøde vil 35 århusianske RT/LC-medlemmer åbne deres hjem for et mindre selskab af landsmødedeltagerne. Det er villaer, lejligheder, herregårde eller parcelhuse, der til lejligheden er pyntet op til fest i bedste Bond-stil. Værterne, der

lægger hus til de mange små home parties, modtager torsdag aften en kasse med service og forskellige rekvisitter som de skal bruge til selve aftenen. Kort inden gæsterne ankommer fredag aften modtager de en kasse med mættende tapas-inspirerede retter fra den kendte gourmetrestaurant Kocherier, Brdr. Koch. De mange landsFortsættes næste side

Kan vi friste med en festlig aften på det her mindre landbrug lidt syd for Århus?

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

41


LANDSMØDE 08 ADVIZER Dalgas Avenue 48 / 8000 Aarhus C T E

+45 70 22 50 33 advizer@advizer.dk

www.advizer.dk

St. Regnegade 5 / 1110 Copenhagen K Skelagervej 15 / 9000 Aalborg

Er DU skarp nok til Corporate Finance? S

om en af landets førende rådgivere inden for køb og salg af virksomheder i mellemsegmentet er vi altid på jagt efter de skarpeste sværd. Hos os kan du få indfriet selv den mest ambitiøse karriereplan, blive udfordret både fagligt og personligt og arbejde fra både Århus og København. Du kan blive en del af et dynamisk team af durkdrevne M&A-banditter, der både kan arbejde, grine og feste igennem. Læs mere om os på www.advizer.dk og send os en uopfordret ansøgning - hvis du altså er skarp nok?

Nuværende og tidligere skarpe RT’ere hos Advizer:

www.advizer.dk

42

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

Søren Nørbjerg Partner RT 61 1989-2005 XRT 261

Palle Nørgaard Partner RT 105, 19 & 61, 1986-1999 XRT 261

Per Surland Senior Associate RT 61 2006-

Jakob Tolstrup Kristensen Senior Associate RT 2 2008-


HOMEPARTY

mødedeltagere – de fleste kender ikke hinanden på forhånd – vil i grupper på 15 personer blive kørt lige til dørtrinnet. Her vil de blive mødt af husets Bond-klædte værtinde og en velkomstdrink. I løbet af de næste timer vil gæsterne få mulighed for at hygge, snakke, drikke, spise og lære hinanden at kende i disse helt private og intime omgivelser. Herefter vil selskabet blive kørt til afterparty på det populære spillested Train i Århus hvor discobandet Le Freak sætter gang i festen. Denne ”kystnære” villa åbner også sine døre til et homeparty fredag d. 18. april. Ses vi?

Visioner for fremtidens løsninger

www.niras.dk

Byggeri • Teknik • Mennesker

NIRAS • Åboulevarden 80 • Postboks 615 • 8000 Århus C • Tlf. 8732 3232

-råd du kan regne med

HAS_210x74_t.indd 1

30-01-2008 11:23:36

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

43


T RY K P Å

S TR A ND BYGAARD. DK Er dine tryksager med tiden blevet lidt ensformige og trænger til en gang fornyelse, så lad Strandbygaard se på dem ...

Vi sparker ...

... når det gælder tryksager! STRANDBYGAARD GRAFISK GRA AFISK A/S A /S OLE STRANDBYGAARD RT 24 44 RINGKØBING ‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

TRYKK TRYKKERIVEJ T 2 POSTBOKS PO OSTBOKS 110 DK-6900 K-SSKJERN K J E RN TLF. TLLF. 96 800 70 700 WWW.STRANDBYGAARD.DK WWW.STRANDBYGAARD W S A AN DB GAA D.D DK


ÅRHUS-GUIDE

JÆGERGÅRDSGADE BYENS FRIKVARTER Tekst: Gitte Finnerup Andresen, Protekst / Foto David Bering, www.davidbering.com

DEN HAR LAGT KROP TIL LIDT AF HVERT. HESTEVOGNE, VÆRTSHUSSLAGSMÅL OG IKKE MINDST ET LIVLIGT FORRETNINGSLIV. JÆGERGÅRDSGADE HAR NÆSTEN EKSISTERET I ET ÅRHUNDREDE, MEN SELVOM DE GRÅ HÅR FOR LÆNGST HAR MELDT SIG, AFHOLDER DET IKKE GADEN FRA AT VÆRE MED HELT FREMME, NÅR DET HANDLER OM NYSKABENDE CAFÉMILJØER, ØKOLOGI OG GOD KAFFE. Den er ikke helt så ”pæn” som dem ved åen og i latinerkvarteret. Alligevel har den lige så meget – hvis ikke mere – at byde på, hvis det står til mange forretningsfolk i gaden. Sushi-barer, værtshuse, restauranter, kunsthåndværksbutikker, specialbutikker og trendy caféer ligger side om side i én stor mangfoldighed. Jægergårdsgade udgør et frikvarter i hjertet af Århus. Her er der plads til at tænke de skæve tanker og forvandle dem til virkelighed.

GRØN KAFFEBAR I GADENIVEAU Bülows Kaffebar hedder den tidligere Kroghs Kaffebar, der for godt et halvt år siden skiftede ejere. Linjen er dog den samme: grøn – fra valg af inventar til råvarer.

Der er forbavsende mange, der siger tak for mad eller kaffe, når de går. Det viser, at der må være en stemning her, som får folk til at føle sig hjemme Fortsættes næste side


ÅRHUS-GUIDE

Man skal et par trin ned for at træde indenfor. Og er man først inden for i Bülows Kaffebar, opleves livet udenfor som en film af ben, der danser forbi. Kaffebaren er i højde med gadeniveauet, samtidig mærker man med det samme, at den er i øjenhøjde med kunderne. – Der er forbavsende mange, der siger tak for mad eller kaffe, når de går. Det viser, at der må være en stemning her, som får folk til at føle sig hjemme, siger Lisbeth Vestenaa. Hun er den ene af de to kvinder, der i sommeren 2007 overtog kaffebaren. Lise Skjold hedder kaffebarens anden halvdel.

Det er ikke kun grønt, når det handler om de ting, der dagligt bliver langet over disken. Kaffebaren selv er også holdt i en karakteristisk grøn farve, som hos dens tidligere ejere. Og det har Lisbeth Vestenaa og Lise Skjold ikke tænkt sig at ændre på. I stedet koncentrerer de sig om at lægge omhu og kærlighed i mødet med kunderne. Og der bliver da også tid til en snak eller to – også på tværs af kunderne i kaffebaren. SMAG FOR DET SKÆVE Forlæns & Baglæns var navnet på et underfundigt væsen i et af de mest sete børneprogrammer gennem tiden. Det er også navnet på

ØKOLOGI OG GOD KAFFE Hver dag sørger de to kvinder for, at der er mindre retter, kager, smoothies og – naturligvis – veltillavet kaffe på kanden. Rugbrød og cookies er hjemmebagte. Og så spiller økologi en væsentlig rolle. – Vi går efter økologiske ingredienser og varer i det omfang, vi kan. Flere af vores kaffesorter er økologiske. Og så har vi soja-mælk, som flere og flere efterspørger, siger Lisbeth Vestenaa.

Og hvis maden kræver, at man spiser med fingrene, gør man det. For det er langt fra et kniv-og-gaffel-fint-sted

en tapas-bar i Jægergårdsgade, der er spansk-inspireret, men med hjemlig atmosfære. Retro blandet med mormor. Sådan lyder beskrivelsen af Forlæns & Baglæns af kvinden, der for snart to år siden åbnede tapas-baren i Jægergårdsgade. Og det er også det indtryk, man får, når man passerer baren i Jægergårdsgade. Kulørte lamper i alskens farver hænger ned fra loftet i forskellige højder og vidner om, at dette ikke er et sted som alle andre. Den tidligere ejer kaldte sin butik ”Anything for you”, og selvom tapas-baren skriver sig ind i en helt anden sammenhæng, kan titlen fint referere til den verden af smagssanser, man oplever, når man sætter sig til bords.

Fortsættes næste side

46

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS


Lad os fortælle dine gode historier Kundemagasiner er det hurtigst voksende medie – næst efter internettet. Stadig flere virksomheder bruger nemlig gode historier til at tiltrække, fastholde og inspirere kunder. I magasinet Meta kan du læse om fordele og muligheder med at fortælle din virksomheds gode historier i magasinform.

3 gode grunde til at udgive et kundemagasin Et godt kundemagasin kan fastholde læserens opmærksomhed i op til 25 minutter! Et velskrevet kundemagasin skaber værdi for modtageren – det giver loyale kunder Et kundemagasin har højere troværdighed end traditionelle marketing-medier på grund af den journalistiske form, der vækker følelser og skaber ny viden hos modtageren

Bag magasinet Meta står INEO designlab og Protekst, der i fællesskab har udviklet og produceret mere end 100 kunde- og medarbejdermagasiner.

Best eller d il ownlo a et eks empla d ineo.d r på k, elle r ring Søren til Herol d (RT98 på 86 ) 12 70 62

INEO designlab er en designvirksomhed med speciale i visuel identitet, grafisk design, webdesign og magasinudvikling. www.ineo.dk

Protekst er en kommunikationsvirksomhed med speciale i tekstbaseret kommunikation; bl.a. udvikling og produktion af kunde- og medarbejdermagasiner. www.protekst.dk

LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

47


‰,1.(4UBUTBVUPSJTFSFU3FWJTJPOTQBSUOFSTFMTLBC B%BOJTIMJNJUFEMJBCJMJUZDPNQBOZBOEBNFNCFSGJSNPG,1.(*OUFSOBUJPOBM B4XJTTDPPQFSBUJWF

ÅRHUS-GUIDE

5žUUFSFQl LVOEFSOF,1.(BSCFKEFSGPSTNlPH NFMMFNTUPSFWJSLTPNIFEFS GSB(FETFSUJM4LBHFO0WFS lSFOFIBSWJPQCZHHFUFUVOJLU CSBODIFPHMPLBMLFOETLBC PHLPNQFUFODFSUJMBUMŸTF FOIWFSPQHBWFJOEFOGPS SFWJTJPOPHSlEHJWOJOH%FU HŸSPTUJMFOTUžSLTQBSSJOHT QBSUOFSJBMMFGBTFSBGFO WJSLTPNIFETMJW.lTLFFSEFU EFSGPS WJIBSTlMPZBMFLVOEFS

48

‹ LANDSMØDE 08 ÅRHUS

,1.(FSFONBSLFETMFEFOEFSFWJTJPOTPHSlEHJWOJOHTWJSLTPNIFE NFENFSFFOENFEBSCFKEFSFGPSEFMUQlLPOUPSFSPWFSIFMF %BONBSL7JFSTBNUJEJHFOEFMBGEFUHMPCBMF,1.(OFUWžSLNFE L POUPSFSJMBOEF*WPSFTWFSEFOFSTUžSLFNFOOFTLFMJHFSFMBUJPOFS BGHŸSFOEF%FSGPSFSWPSFTNlMBULPNNFUžUUFSFQl5žUUFSFQlWPSFT NBSLFE5žUUFSFQlWPSFTLPMMFHFS5žUUFSFQlWPSFTLVOEFS°BMUJEVEFO BUNJTUFEFOOŸEWFOEJHFVBGIžOHJHIFE%FULSžWFSJOETJHUJFUVOJWFST  EFSTQžOEFSGSBNJOESFEBOTLFWJSLTPNIFEFSUJMTUPSFJOUFSOBUJPOBMF LPODFSOFS   LQNHEL


TAKT OG TONE MED TAPAS Ligeså ekstraordinært indrettet Forlæns & Baglæns er, lige så nede på jorden er den mad, der bliver serveret. Vel at mærke på den gode måde. For menukortet skorter ikke på ekstraordinære, spansk-inspirerede madkombinationer tilpasset den danske smag. – Vi lægger stor vægt på, at alt laves fra bunden af friske råvarer. Retterne er forholdsvis simple, og som ordet tapas antyder, er det mindre portioner. Det betyder ikke, man skal gå sulten fra bordet, som nogle mænd fejlagtigt tror. Det kræver blot, man vælger mere end én ret, siger Lisbeth Kruse Andersen. – Og hvis maden kræver, at man spiser med fingrene, gør man det. For det er langt fra et kniv-og-gaffelfint-sted, lyder det fra kvinden, der skiftede jobbet som folkeskolelærer ud med tilværelsen som selvstændig. Det skridt har hun ikke fortrudt.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Advice A/S, der blandt andet udgiver magasinet APPETIZE. Læs resten af denne artikel i APPETIZE Århus nr. 12.

Lokalkendskab, seriøs rådgivning og individuelle løsninger.

Vi har værktøjerne til at få dine bolde i hul - hver gang.

banken@oestjydskbank.dk / www.oestjydskbank.dk

Advokataktieselskabet Helsinghoff & Partnere - vi er specialister indenfor

Erstatningsret Familieret


0I-PSEXPOÂľUZPVMFBTFNF B.FSDFEFT#FO[

LANDSMĂ˜DE 08

-,#$)

Overskriften er südan set god nok. Og dog. For siden leasing er kommet til, behøver du ikke blande højere magter ind i, at du gerne vil køre Mercedes. Meget mindre kan gøre det. Den münedlige ydelse er nemlig overraskende lav, hvad enten du leaser privat eller gennem dit arbejde. Din likviditet lettes, nür du ikke har bundet penge i bilen. Du kan skifte bilen ud hvert andet ür, og du behøver ikke bekymre dig om brugtprisen. Der er heller ikke noget med ubehagelige overraskelser, fordi den faste münedlige ydelse inkluderer al service og eventuelle reparationer i hele leasingperioden. Og for at det ikke skal vÌre løgn, har vi ogsü skruet en forsikringspakke sammen, der i den grad er svÌr for andre at matche. Den eneste betingelse er, at du er over 24 ür gammel. Men det og meget mere kan du jo altid høre mere om hos din nÌrmeste Ejner Hessel. Model

A 160 CDI 5 dørs** A 200 CDI 5 dørs** B 170** B 180 CDI** C 180 K Sedan C 200 CDI Sedan C 280 Aut. Sedan C 320 CDI Aut. Sedan C 180 T K Stationcar C 200 T CDI Stationcar C 280 T Aut. Stationcar CLK 200 K CLK 200 K Cabriolet CLK 220 CDI E 200 K Sedan E 280 Aut. Sedan E 200 T K Aut. Stationcar CLS 320 CDI*** S 320 CDI S 320 CDI L ML 320 CDI

3KATTEGRUNDLAG

ServiceLeasing (ekskl. moms)

PrivatLeasing (inkl. moms)

Skattegrundlag

Engangsydelse*

MĂĽnedlig leasingydelse*

Engangs ydelse

MĂĽnedlig leasingydelse

229.188 309.850 291.828 310.275 406.240 458.798 530.037 623.916 431.215 483.277 554.913 543.105 644.345 571.178 527.481 631.799 627.115 827.342 1.204.356 1.336.414 644.737

20.000 20.000 20.000 20.000 40.000 40.000 40.000 40.000 40.000 40.000 40.000 75.000 75.000 75.000 50.000 50.000 50.000 75.000 100.000 100.000 75.000

1.866 3.185 3.527 2.885 3.937 3.987 7.173 7.031 4.271 3.985 7.568 4.022 5.463 4.416 5.844 8.200 6.894 7.352 19.503 22.079 5.580

25.000 25.000 25.000 25.000 50.000 50.000 50.000 50.000 50.000 50.000 50.000 93.750 93.750 93.750 62.500 62.500 62.500 93.750 125.000 125.000 93.750

2.333 3.981 4.409 3.606 4.921 4.984 8.966 8.789 5.339 4.981 9.460 5.028 6.829 5.520 7.305 10.250 8.618 9.190 24.379 27.599 6.975

*Priserne i denne annonce er vejledende og ekskl. moms med mindre andet er anført. ForudsÌtninger: Positiv kreditvurdering, løbetid 24 müneder, km-forbrug 15.000/ür, etableringsomkostninger 3.500 kr. ekskl. moms og baseret pü nuvÌrende renteniveau. Der kan vÌre tale om marginale prisudsving. Spørg nÌrmeste Ejner Hessel sÌlger. Forbehold for trykfejl og Ìndringer uden varsel.** Prisen er inkl. metallak.***Prisen er ekskl. service kun leasing. Bilerne kan vÌre vist med ekstraudstyr.

4+ÂŽ--"/%)PMCžLUMGÂ…/ZLÂ&#x;CJOH'BMTUFSUMGÂ…/žTUWFEUMGÂ…3JOHTUFEUMGÂ…3PTLJMEFUMGÂ…4MBHFMTFUMG +:--"/%#SBOEFUMGÂ…)FSOJOHUMGÂ…)KÂ&#x;SSJOHUMGÂ…)PMTUFCSPUMGÂ…)PSTFOTUMGÂ…3BOEFSTUMGÂ…3JOHLÂ&#x;CJOHUMG 50 ‚ LANDSMĂ˜DE 08 Ă…RHUS 4JMLFCPSHUMGÂ…7FKMFUMGÂ…7JCPSHUMGÂ…5IJTUFEUMGÂ…"BMCPSHUMGÂ…"BSTUMGÂ…aSIVTUMG


PRAKTISK INFO HOTELLER Der er generelt run på hoteller i Århus, så vi kan fra Landsmøde-gruppen kun opfordre jer til at få bestilt værelse i god tid. Nedenfor finder du kontaktoplysninger på de hoteller, hvor vi har truffet aftale om særlige landsmødepriser. Oplysning om alternative hoteller i Århus kan du finde på http://www.hotels.dk/hotel-danmark/hotel-arhus SCANDIC HOTEL PLAZA Banegårdspladsen 14, 8000 Århus C. Mail: plaza.aarhus@scandic-hotels.dk Tlf : 89 43 44 28 Booking Kode: LAN 180408 (reservation udløber den 17. marts) Enkelt værelse kr. 895,Dobbelt værelse kr. 1095,Inkl. morgenbuffet http://www.scandichotels.dk/da/Hotels/Countries/Danmark/Arhus/ Hotels/Scandic-Plaza-Arhus/ Scandic Hotel Plaza ligger midt i Århus C, under 5 minutters gang fra Ridehuset, hvor generalforsamling og gallamiddag foregår. Der er 5-10 minutters gang til Train, hvor fredagsarrangementet foregår. COMFORT HOTEL ATLANTIC Europaplads 10-14, 8000 Århus C. Tlf: 86 13 11 11 Booking Kode: 14330 (reservation udløber den 17. marts) Enkelt værelse kr. 895,Dobbelt værelse kr. 945,Inkl. morgenbuffet http://www.choice.no/html/da59495.jsp Comfort Hotel Atlantic ligger ved havnen i samme bygning som Train, hvor registrering og party fredag aften foregår. Fra Comfort Hotel Atlantic er der 5-10 minutters gang til Ridehuset, hvor generalforsamling og gallamiddag foregår.

HELNAN HOTEL MARSELIS Strandvejen 25, 8000 Århus C. Tlf: 86 14 44 11 Booking Kode: 108011 (reservation udløber den 17. marts) Enkelt værelse kr. 900,Dobbelt værelse kr. 1000,Inkl. morgenbuffet http://www.marselis.dk/mdk_forside.asp Helnan Hotel Marselis ligger ved strand og skov i meget smukke omgivelser 3 km. fra Århus centrum. RADISSON SAS SCANDINAVIAN HOTEL Margrethepladsen 1, 8000 Århus C. Tlf: 89 36 23 40 Booking Kode: 1804roundt (reservation udløber den 17. marts 2008) Dobbelt værelse kr. 1175,Inkl. morgenbuffet http://www.radissonsas.com/g_da_sk_brand_aarzh Radisson SAS Scandinavian Hotel ligger ved siden af Ridehuset, hvor generalforsamling og gallamiddag foregår. Der er ca. 5 minutters gang til Train, hvor arrangementet fredag aften foregår.

TRAIN OG RIDEHUSET TRAIN - FREDAG Arrangementet om fredagen foregår på Train, som er Århus’ førende spillested, som ligger i centrum af Århus ved havnen. Train, Tolbodgade 6, 8000 Århus C Tlf. 86 13 87 22 www.train.dk RIDEHUSET - LØRDAG De to generalforsamlinger, lørdagens eftermiddagslounge og gallafesten foregår alt sammen i Ridehuset og tilhørende telt på pladsen uden for Ridehuset. Ridehuset ligger i centrum af Århus over for Rådhuset og ved siden af Musikhuset. Ridehuset, Vester Alle 3, 8000 Århus C.

– så falder tingene i hak r”.

e omkostninger på trykte medie

ens samled “For optimering af virksomhed

Europrint er et officielt agentur for førende trykkerier i Europa. LANDSMØDE 08 ÅRHUS ›

Vestergade 95, 5000 Odense C, tlf.: +45 66 19 18 50, www.europrint.dk

51


Vi ved ikke, hvad du drømmer om... – men vi ved, hvordan du får råd til det Vi har i mere end 20 år leveret grundigt gennemarbejdede

Vi er mere end 100 specialiserede og fagkompetente med-

projekter baseret på attraktive investeringsejendomme. Dis-

arbejdere, der ser det som vores fornemmeste opgave at

se har i gennemsnit givet vores investorer i realiserede pro-

udvælge, analysere, finansiere, forvalte og sikre nogle af

jekter en forrentning på ca. 23 % p.a. af deres indskudska-

Europas bedste investeringsejendomme til og for dig.

pital – efter skat. Det resultat er vi stolte af, fordi vi samtidig prioriterer, at der i alle projekter er solid tryghed for investo-

Kontakt vores kontor i København eller Århus, hvor vi sid-

rerne. F.eks. langtidsholdbare placeringer af ejendommene,

der klar til at hjælpe dig til en tryg opsparing i ejendomme

lejekontrakter med stor sikkerhed og sunde lejere.

– historiens mest sikre opsparing!

DA N MA RKS FØRE N D E FORM I DLER AF OP S PARI NGS E J EN DO M M E

|

M E D L E M AF DAN S KE E J E N D O MS P RO J E KTU D BYD E R ES B RAN CH E FO R E N I N G

www.ejendomsinvest.dk | ei@ejendomsinvest.dk Sjælland: Nørre Søgade 35 | 1370 København K | Tlf 33 15 74 74 Jylland: Arosgården | Åboulevarden 31 8000 Århus C | Tlf 86 23 24 00

Program for Landsmøde 2008  

Læs om Århus og mennesker fra byen, få gode råd til landsmødeopførsel og se programmet for dagene.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you