Page 1

ROAR


STILRENT Vs Kaxigt Välkommen till ROAR. Vi är det nya jeansmärket som vill locka fram den där vilda sidan inom dig, den som inte är rädd för att säga vad den tycker och vågar stå upp för sig själv. Våra jeans är gjorda på bästa sätt och tappar varken formen eller stilen. Dessutom är vi grymt miljövänliga utan att det syns extra på prislappen. Så om du vill ha sköna jeans som också sitter hur snyggt som helst så har du kommit till rätt ställe. I denna grafiska profil kan du hitta allt om vårt märke och lite till!

INNEHÅLL 4 6 8

MILJÖN ROAR for the environment

LOGOTYP Logotypen ingår i ett vinnande koncept

KONTORSMATERIAL En kontorsråttas våta dröm

12 14 16

ANNONS En bild Ett budskap

18

BYXMÄRKE Why don’t you kiss my ass

HEMSIDAN ROAR.com

BROSCHYR Jeansguide

ROAR MAGAZINE

3.


h t r o f R A RO

N E M N O R I V EN Kläd- och modeindustrin har varit ett stort hot för miljön alldeles för länge. Det dröjer inte länge till vi själva får lida av konsekvenserna. ROAR har fått nog av att dagligen få läsa om jordens inre tickande bomb. Vi får heller inte glömma vilka det är som har sytt ihop dina kläder. Barnarbete och kvinnor lider dagligen för att vi ska kunna imponera på människor vi egentligen inte bryr oss om. Det är dags att stå upp för oss själva. Klädindustrin och modebranschen har många utmaningar att tackla. De kläder du hittar på galgarna i butikerna har färdats en lång resa från råmaterial till färdig produkt. Denna resa är många gånger svår att följa. Många mellanhänder är inblandade, där råvaran utvinnas i ett land, tyget vävs i ett annat och färgning, tillklippning och sömnad sker i ett tredje eller fjärde land. Majoriteten av dina kläder kommer från Asien där Kina, Bangladesh och Indien är de främsta exportörerna. Flertalet av textilarbetarna är kvinnor och barn. Arbetsförhållandena är långt ifrån den svenska standarden. Lönen är låg och arbetsförhållandena är ett öppet hån mot de mänskliga rättigheterna. Inte nog med det, så är klädindustrin ett stort hot mot miljön. De stora modejättarna bidrar till att tusentals ton av

4.

ROAR MAGAZINE

giftiga kemikalier och avfall rinner ut i naturen där både djur och människor tar stor skada. Tyvärr är det många som inte är medvetna om dessa vidriga faktum. Mycket beror på att politiker och media försöker mörka ner detta så mycket som möjligt. Då detta är en mångmiljonindustri väljer dessutom många att leva i förnekelse för att själva känna sig bättre. Det är dags att göra något åt detta och det snarast. ROAR är väl medveten om dessa vidrigheter och därför har vi bestämt oss för att säga ifrån. De stora modejättarna ska inte längre trycka ner oss och censurera verkligheten. Vi tar nu tillfället i akt att göra vår röst hörd. ROAR har noggrant handplockat våra val av leverantörer. Köper du våra jeans kan vi garantera dig att personerna

bakom dem lever under acceptabla förhållanden. ROAR lägger stora resurser för att bibehålla de mänskliga rättigheterna som arbetarna förtjänar. Med våra jeans kan du vara säker på att de inte under några omständigheter är producerade av barn. Regelbundet utförs det kontroller i fabrikerna för att säkerställa arbetsförhållandena. Allt material är ekologiskt producerat och vi har tillsammans med flertal experter utvecklat metoder som utgör ett så minimalt hot för miljön som möjligt. ROARs ambition är att du som bärare ska vara stolt över att du bidrar till en bättre och mer hållbar utveckling. Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för nästa generation. Tillsammans kan vi få vår röst hörd. ROAR är med er, är ni med oss?


he

NT

Snabbfakta om den växande klädindustrin - Uppemot 7 kg kemikalier går åt för att tillverka 1 kg tyg - Svenskar slänger i snitt 8 kg kläder per år - Kina släpper årligen ut 3 miljarder ton sot - Kina står även för 35 % av kläderna som säljs i USA - Genomsnittslönen för industriarbetarna är 3,7 SEK/h


FREEDOM EXPRESSION ROAR JEANS

ROAR

+

RR

=

Logotypen ingår i Ett vinnande koncept Vår logotyp är utformad på ett sätt som du aldrig glömmer. Vi har blandat stilrenhet och elegans med attityd och rebellism. Symbolen som består av två halvt förvrängda R, återspeglar disharmoni och mångfald. Disharmonin kommer från varje individs inre som lever under en täckmantel där vi dagligen måste leva upp till samhällets olika krav på oss, ett samhälle där vi inte längre får uttrycka oss eller stå upp för oss själva. Däremot kan vi inte för alltid leva i förtryck, utan vi bryter loss den inre individet och säger ifrån mot samhället och orättvisan. De spegelvända R:en representerar även mångfalden, där våra totala motsatser kan komplettera varandra trots olikheter vad det gäller personlighet, åsikter och hudfärg. Till slut återskapas harmonin och cirkeln sluts. Logotypen är vårt ansikte utåt och representerar oss på ROAR. Bäraren ska känna sig snygg och självsäker i alla lägen. Vårt främsta uppdrag är att ge dig jeans som du alltid drömt om samtidigt som vi tillsammans skapar en hållbar utveckling för miljön. Tillsammans kan vi skapa en generation där vi inte längre bryr oss om de krav som sätts på oss dagligen. Istället lever vi ett fritt liv och hur fan vi vill.

6.

ROAR MAGAZINE


ROAR MAGAZINE

7.


8.

ROAR MAGAZINE


EN KONTORSRÅTTAS

VÅTA DRÖM Även kontorsråttor behöver stil på vardagen, så varför inte sätta sprätt på kontorsmaterialen också? Våra visitkort och brevpapper är gjorda på ett stilrent men ack så snyggt sätt för att mottagaren lätt ska kunna komma ihåg oss. Som ni kan se på bilden till vänster älskar vi färgerna svart, vitt och gult. De tycker vi utgör världens bästa kombo och har därför valt att även ha det på våra mappar, CD-skivor, block osv. För att busa till det ännu mer har vi diskret lagt till mörka svartvita bilder på både brevpapper och visitkorten. På tal om brevpapper, visst var det längesen man fick snigelpost hem? Tänkte väl det. Därför busar vi till det ytterligare och uppmanar mottagaren att öppna brevet samtidigt som vi förmedlar vårt budskap om självsäkerhet och attityd genom en kort hälsning på framsidan av kuvertet. Ibland kan hälsningen variera, det beror lite på vad vi känner för att förmedla. Vad innehåller breven? Ja du, det är hemligt. För vi får egentligen inte avslöja att vår mottagare förmodligen är en köpare som gått med i vår klubb och därmed får en herrans massa fina erbjudanden hemskickade till sig. Vi får heller inte avslöja att en annan mottagare kanske egentligen är skolans rektor, som vi vill ska öka medvetenheten kring mobbning eller miljöfrågor. Sa vi för mycket nu trots allt? Aj då. Hursomhelst, så är givetvis all kontorsmaterial och dylikt miljövänligt producerade. Pennorna är exempelvis närproducerade. Papperna och kuverten är 100 % återvunna och färgen utgör yttersta minsta hot för vår vackra miljö. För vem vill egentligen leva under vatten om 50 år?


WWW.RoAR.COM


BREAK FREE LIVE FREE BE YOU BE

ROAR

12.

ROAR MAGAZINE


EN bild

Ett budskap Våra annonser ska på ett snyggt och kraftfullt sätt sprida vårt varumärke vidare till så många som möjligt så att vi förhoppningsvis kan bjuda in dem till den stora ROAR familjen. Fokus ligger på att bilderna är effektfulla och får dig att stanna upp och kolla till en extra gång. Våra reklamer är mycket mer än en stående bild. Ett budskap ska kunna nås till vår målgrupp. Och hur ska vi kunna få dig att titta till en extra gång? Kanske att vi kombinerar snygga modeller med slagkraftig text. Eller så visar vi helt enkelt ett par riktigt snygga jeans. Att ha reklam som sticker ut lite extra är viktigt för att ett företag ska kunna överleva på marknaden. Med annonser som kan synas lite varstans ökar medvetenheten kring oss och vårt varumärke. Våra annonser kommer framför allt hittas vid busshållplatser, stora reklampelare och diverse veckotidningar. Med din hjälp kan ROAR bli större och ännu bättre. Så ifall du känner dig sugen på nya jeans, köp ettn par av våra jeans så kan vi garantera dig att dem blir dina absoluta favoriter. Är du nyfiken på hur våra annonser kan se ut? Klart du är. Du kan hitta våra annonser här i den grafiska profilen på sidorna 2 och 7. Visst är de lite fräcka?


w e n e h t s i n a e l C

Y T R DI

14.

ROAR MAGAZINE


ROAR.com Clean is the new dirty, i alla fall på ROAR.com. Förutom att vår stilrena hemsida är svinsnygg är den också lättnavigerad, responsiv och kompatibel med alla tänkbara platformar. Sidan kombinerar det rebelliska tänket från våra bilder med det stilrena tänket av modern webbdesign som skapar otroliga kontraster i vår design. Vår coola JavaScript- och CSS-lösning får ROAR.com att se ut som om att den är levande som ingen annan sida kan leverera. På hemsidan kan du göra allt möjligt. Att beställa hem våra jeans direkt till din dörr har aldrig varit lättare. Med några få enkla klick så blir du råsnygg inom 1-3 arbetsdagar. Skulle det vara så att du inte har någon aning om vad du ska ha på dig, så har vi snygga lookbook-bilder där du kan hämta inspiration till din nästa outfit. Dags att prata lite allvar också kanske. Under masken och alla uppmaningar till dig om att våga uttrycka sig, så kämpar ROAR hårt för att vara så miljövänliga som möjligt. Vi tar ställning till miljöfrågor och mänskliga rättigheter och önskar att du gjorde detsamma. På sidan kan du läsa mer om vad vi gör för miljön. Dessutom kan du läsa om hur dina jeans produceras, så att du kan bära dem med stolthet. Förresten, vi kanske överdrev lite med att du kan göra allt på vår hemsida. Vi kan tyvärr inte skaffa dig en ny pojk- eller flickvän. Däremot kan våra snygga jeans hjälpa dig på traven. Jeans up! Som man brukar säga.

ROAR MAGAZINE

15.


E D UI

G S AN

JE

När du köpt världens snyggaste jeans från ROAR vill vi såklart att de håller sig snygga, det vill väl du också? Därför har vi satt ihop en guide för hur du tar hand om dem på bästa sätt! Att inte tvätta sina jeans kan ibland ta emot men för din och dina jeans skull, gör det inte! Att tvätta dem tar bort det där speciella med dem. Färgen, slitningen och formen. Vi rekommenderar att du så länge som möjligt väntar med att tvätta dem första gången. För att det inte ska kännas ofräscht kan du lufta dem utomhus någon timme då och då. När det väl är dags att tvätta dem får du se till att vända dem ut och in, inte ha över 30 grader och inte använda tvättmedel med blekning. Detta gör att jeansen tappar sin lyster och får en tråkig färg. I bästa fall kan du använda kallvattenprogram på din tvättmaskin eller lämna in dem på kemtvätt. Se även till att du inte tumlar byxorna då det tar bort allt ludd på byxorna som gör dem sådär speciellt snygga. Det kan även krympa dem. Det bästa är att låta dem torka av sig själva. Glöm inte att vända dem rätt igen så att färgen inte bleks vid vecken, om du såklart inte vill att de ska göra det! Optimalt skulle det vara om du helt enkelt tar på dig byxorna och hoppar ner i badkaret med dem på. Häll i lite duschtvål och tar det lugnt ett tag. Därefter kan du gå runt i dem tills de torkar allt för att få den där perfekta passformen. Om det blir för kallt kan du även låta dem torka själva, men då förlorar du även lite av den där extra kärleken. Så slit dina jeans, lev livet och var sådär grym som vi vet att du är!

ROARs broschyr är utformad på så sätt att du snabbt kan få all den information om oss du söker. Den innehåller effektfulla bilder, en guide om hur du tar hand om dina nya jeans, information om vår syn på miljö och adressen till vår webbsida.


ROAR MAGAZINE

17.


WHY Don't you kiss

my ass En av våra högsta drömmar är att man direkt ska kunna se att det är ROAR-jeans folk har på sig och därför har vi utformat ett byxmärke som tydligt visar upp vår fräscha logga. Märket kommer sitta på baksidan på alla våra jeans. Baksidan är även den perfekta placeringen för bäraren att samtidigt visa upp sin snygga rumpa. Märket är gjort av helt naturligt och ekologiskt läder som har behandlats på bästa sätt. Logotypen har tryckts ner en aning i lädret och bildar en grym 3D-effekt för att sticka ut ännu mer. Vi säger bara en sak: Hands off! Jeansen är din personliga grej och vi slår vad om att du aldrig kommer gå förbi någon obemärkt.

18.

ROAR MAGAZINE


WE LOV

E ASS

ES


www.ROAR.com

Grafisk profl ROAR  

Skolprojekt