Page 1

ABRIL 10

CONEGUEM-NOS

No sé... no sé encara com m’he deixat contagiar per l’entusiasme del Vicenç Simon, com tots sabeu, actual president d’El Centre, que m’ha ofert l’oportunitat de formar part del grup de la Junta d’aquesta entitat cultural. Quan em van dir, mig en broma mig rient, que havia d’escriure quatre ratlles per a L’informatiu d’aquest mes, vaig començar a reviure experiències, records que queden en la ment. La meva família ha estat sempre molt vinculada a aquesta entitat: l’Esbart, el frontó, els Falcons, l’Orfeó, el teatre. Era tradició d’anar al Centre a veure la funció, no importava què hi feien ni qui hi sortia... Recordo també, de molt petita, d’anar a tirar la carta als Reis Mags, de veure els Pastorets amb tota la família diumenge a la tarda, i de fer teatre amb la Clara Boloix i el Miquel Font; amb ell vaig repetir l’experiència aquest estiu. De més gran vaig començar les classes de piano a l’Estudi de Música, amb la Gemma Burniol de professora. Sóc cantaire de la Coral Jove, i actualment estem preparant un nou repertori amb poemes de Federico García Lorca. També canto en un dels combos que ha format el Josep Ferrés. A mi sempre m’ha agradat estimular els pensaments i les emocions a través de la música i del teatre... que m’han permès expressar i sentir certes sensacions. El Centre hi té molt a veure, amb això; però estem vivint una revolució individualista en què es valoren altres coses, com la moda i el consum, i els models que cal seguir són els personatges televisius postmoralistes sense ètica. Hem de recordar que els mitjans de comunicació de masses no tenen per objectiu educar o procurar la reflexió, si no més aviat distreure i obtenir la màxima audiència. Vull dir, en resum, que hauríem d’apagar més sovint la televisió i que la tasca que fan entitats com la nostra són molt importants i gratificants per Sant Vicenç dels Horts. Rut Canals i Esteve

ABRIL 10

Núm. 376

ASSEMBLEA DE SOCIS 1. 19.30 1a convocatòria; 20.00 2a convocatòria 2. Lectura i aprovació de l’acta anterior 3. Presentació de seccions i breu explicació dels treballs fets i dels projectes futurs 3.1. Nombre de socis 3.2. Treballs que desenvolupen 3.3. Objectius proposats 4. Presentació d’objectius marcats per la Junta 4.1. Dinamització de socis 4.1.1. Nombre de socis 4.1.2. Altes i baixes 4.1.3. Distribució de la població dels associats 4.2. Adequació d’espais 4.2.1. Estat actual de l’adequació d’espais 4.2.2. Treballs fets per obtenir recursos 4.2.3. Nova comissió d’obres 4.2.4. Projectes futurs 5. Estat de comptes 5.1. Ingressos 5.2. Despeses 5.3. Resum dels darrers quatre anys 6. Subvencions 6.1. Subvencions rebudes i subvencions treballades 7. Fi del mandat de la Junta actual; presentació de noves candidatures 8. Elecció i votació de la nova Junta Directiva 9. Precs i preguntes

La Junta

AGENDA ABRIL Diumenge 4 d’abril a les 13.00 h, al Centre: sorteig de la mona L’Orfeó es farà càrrec d’un sorteig d’una mona de Pasqua elabordada per la pastisseria Vila. Dissabte 10 d’abril a les 18.00 h, a Castelldefels: concert conjunt de l’Orfeó i la Coral Margalló L’Orfeó Vicentí, juntament amb la Coral Margalló de Castelldefels, interpretaran un concert de motets. Diumenge 11 d’abril a les 12.00 h, al Centre: espectacle de Xarxa Un espectacle més dedicat als menuts i menudes, però apte per a tots els públics. Diumenge 11 d’abril, a Igualada: trodades de treball del SCIC La Coral Xerinola, com cada any, participarà en les Trobades de treball amb altres corals del SCIC per preparar un concert conjunt. Dilluns 19 d’abril a les 17.30 h, al Centre: Taller de Tenora En motiu de la Setmana Cultural es farà aquest taller per descobrir nous instruments. Dimecres 21 d’abril, al Centre: concert d’orquestra i combo L’Estudi de Música organitza un concert amb l’orquestra de flautes de l’Escola de Molins de Rei i l’estrena del combo de l’Estudi de Música. Dissabte 24 d’abril a la tarda, a Manresa: Roda d’esbarts Els nostres dansaires es trobaran amb els nens i nenes d’altres esbarts en una ballada en aquest municipi del Bages. Diumenge 25 d’abril, al Palau de la Música: excursió de l’Estudi de Música Els pares, mares i l’alumnat de l’Estudi de Música aniran d’excursió al Palau de la Música per veurehi l’espectacle El fantasma del Palau. Diumenge 25 d’abril a les 19.00 h, a l’església de Sant Vicenç Màrtir: concert de primavera L’Orfeó Vicentí organitza un concert de primavera amb les corals Albada i Ariadna. Divendres 30 d’abril, al Centre: assemblea general de socis Primera convocatòria a les 19.30 h; segona, a les 20.00 h. Execució de l’assemblea general de socis per valorar l’últim any i parlar sobre el futur.

Núm. 376

SANT JORDI

PREVISIÓ MAIG Dissabte 15 de maig a la nit, al Centre: Concert Cors&Cants La Coral Jove i la coral Cors&Cants faran un intercanvi. Aquest cop serà de Viladecans, el cor que vindrà a fer el concert a la nostra entitat. Dissabte 29 de maig a les 20.45 h, a l’església de Sant Vicenç Màrtir: Concert d’aniversari de la coral El Llessamí Dins els actes d’aquest any per celebrar l’aniversari de la coral El Llessamí, l’Orfeó i la Coral Jove participaran en un concert amb altres corals.

ATENCIÓ!!! Hi estem treballant… Vénen sensacions fortes!!! Queda 1 any, 2 mesos i pocs dies per descobrir... ‘WORKING’!


La web:

www.cencatsvh.org

El correu: cencat@cencatsvh.org

LA XARXA Aquest cop, La Xarxa de Sant Vicenç dels Horts celebrarà el 16è aniversari, i per aquest motiu, abans de l’espectacle hi haurà sorpreses com cada any. I tot seguit, a les 12.00 h, l’espectacle “XARIVARI” de la companyia Teatre Mòbil. És un desconcert, una veu perduda en l’espai, un pianista desorientat per un cantant famós, una marioneta independent, un gos d’atura, dos pagesos aturats, i més de tres xais castellers, un venedor de veus, una parella d’enamorats... Cinc històries inesperades servides per dos clowns sorprenents!

La Xarxa

TEATRE En el moment d’escriure aquestes quatre ratlles estem preparant, per al 21 de març, una tarda de teatre amb els grups del Taller de Teatre Infantil. Aquests infants representaran un divertit conte que es diu EN TRES BOTONS de Gianni Rodari, i MANS ENLAIRE, de Ramon Folch i Camarasa, una comèdia molt divertida. Serà l’estrena dalt d’un escenari de molts joves actors que prometen. Per altra banda, en Sergi Ferrés em va passar un escrit que vau trobar en el full anterior, i que ell mateix ha titulat “TEATRE EN TEMPS DE CRISI”, en què explica les inquietuds que senten aquells que es posen davant d’un projecte. Espero que el llegiu i hi feu una reflexió sobre el que hi diu. Ja estem preparant la representació per a la Festa Major d’estiu. És una obra molt divertida en què les protagonistes són les dones. En propers fulls ja us en donarem més informació. Fins al mes vinent. Arriba la primavera i continuarem fent teatre. Jordi Mèlich

CORAL JOVE El diumenge 7 de març, la Coral Jove va participar en el tercer Concert del XXV Musicoral del Baix Llobregat. Vam ser acollits a Corbera de Llobregat per la gent de la Societat Coral Diadema, que molt amablement va facilitar-nos tot allò que vam necessitar. En aquest concert vam compartir escenari amb tres corals més: la coral La Falguera de Collbató, la Coral Amadeu Vives de Torrelles i la coral Pedres Blanques de Sant Boi. I entre les quatre corals vam aconseguir un concert amb un repertori ben variat: espirituals negres, cançons populars de diferents regions, alguna sardana, cançons de l'època dels Beatles... I la Coral Jove va posar el punt final al concert, amb cinc cançons del musical Jove.Gats, que vam cantar i ballar, vestits de gats i amb els corresponents bigotis a la cara. Per acabar l’acte, parlaments del delegat de la FCEC al Baix Llobregat, de la presidenta de la FCEC, de l’alcalde de Corbera; tots ells reforçant el missatge de la importància de les activitats corals i del pes cultural d'actes com els Musicorals. I com no podia ser d'altra manera, vam acabar la trobada amb un ressopó a càrrec de la Societat Coral Diadema, que va permetre als cantaires i directors de les diferents corals intercanviar impressions i compartir una bona estona. De cara al mes de maig, és la Coral Jove qui acull una coral al Centre, la Coral Cors&Cants de Viladecans, que té un estil de repertori de caire contemporani (inclouen versions de clàssics del soul i el jazz) així com versions de cançons populars amb adaptacions a la música contemporània. Un concert que valdrà la pena de sentir. Us en direm més coses al proper Informatiu. I recordeu que el musical Jove.GATS ja es troba en format DVD. Qui hi estigui interessat o interessada, pot encarregar-ne les còpies a través del correu electrònic de la coral: coraljove@cencatsvh.org (preu del DVD: 10 €). Fins aviat!

ESBART El diumenge 14 de març, l’Esbart Dansaire Vicentí vam ser els amfitrions en una de les actuacions compreses en el marc de la XXXI edició de la Roda d’Esbarts Catalònia, juntament amb els grups Bitrac Dansa d’Igualada i l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí. Vam gaudir en tot moment d’un molt bon ambient i del caliu d’un públic que, tot i que era poc nombrós, ens va obsequiar incondicionalment amb el seu suport i aplaudiments. A més, cal destacar la presència de l’amic i president de l’Agrupació d’Esbarts Dansaires de Catalunya, en Jordi Núñez, i la nostra felicitació a tots els balladors, que van fer una actuació magnífica i ens van fer disfrutar en tot moment, a nosaltres i a totes aquelles persones anònimes de vestuari, il·luminació, etc., que ens van ajudar per a portar a terme l’acte amb èxit. El març ha estat un mes intens per a l’Esbart, ja que el dia 21, ens va rebre també dins del marc de la Roda, l’Agrupació Cultural i Dansaire del Pla del Penedès, juntament amb l’esbart l’Espolsada de Premià i l’esbart del Casal Cultural Dansaires Manresans de Manresa. Precisament aquest mes d’abril ens trobarem a Manresa per completar l’última actuació de l’Esbart abans de la cloenda del mes de juny.

EL CENTRE EN IMATGES

Amic lector, imagina’t que estàs situat al bell mig de la pista d’El Centre a l’aire lliure, d’esquena a l’escenari, i que el calendari ens diu que estem vivint el dia 28 de juny del 1966, perquè és veritat. La fotografia que presentem mostra la mesa presidencial en la festa de presentació de la pubilla d’El Centre en la vigília de Sant Pere, data en què, en aquell temps, se celebrava la festa del patró de l’entitat, el Sagrat Cor de Jesús. Aquest seria el quart any de l’elecció de la pubilla, acte que es va afegir a la ja tradicional festa patronal el 1963. L’elegida tenia el dret d’assistir a totes les eleccions de pubilles dels pobles de Catalunya i a l’elecció de la pubilla de Catalunya. Aquests contactes li donaven l’oportunitat de conèixer moltes noies de la seva edat i personalitats de l’àmbit català. Amb una audició de sardanes amb cobla s’arrodonia la festa, en què participaven un gran nombre de socis i sòcies i simpatitzants de l’entitat que omplien a vessar les llotges de la pista. Al fons hi podem veure la façana de la casa Orfila, avui dia, el casal d’avis Santa Eulàlia. Recordem qui presidia la mesa: ?, Narcís Esteve, ?, Carme Borrell, Narcís Lunes, Ferran Romagosa, Rosa Badosa (pubilla del Centre, 1966), pubilla de Catalunya, delegat del Comitè Pubilla de Catalunya, Ramon Badosa, Vicenç Peixó (president del Centre), Teresa Cererols, Engràcia Sagristà i Miquel Font. A la taula central s’hi exposaven els obsequis a la pubilla que els comerços del poble havien ofert per aquesta ocasió. Joaquim Sagristà

Silvia Castells

Gemma Brias

abril 2010 num 376  

PREVISIÓ MAIG ATENCIÓ!!! Hi estem treballant… Vénen sensacions fortes!!! Queda 1 any, 2 mesos i pocs dies per descobrir... ‘WORKING’! ABRIL...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you