Page 1

Magazine Who is Jelle?

An interview with the maker

What is Unplugged?

The story behind the brand

The story of Taylor Morris Living life without limbs

A word from Will Smith

A different perspective on life

The story of Mihai Nesu The road to recovery

Up

Follow your dreams

Intouchables

French Friendship

A trip to New York

Een stad met 8 miljoen mensen

1

Uitgave 1 - Oktober 2012


Content Page Who is... Whatis... The story of A word from Living life without limbs Disney Pixar’s top movie French Friendship A trip to...

2

Jelle Unplugged Taylor Morris Will Smith Mihai Nesu Up Intouchables New York

8 10 20

16 19

18


3


Who

Is Jelle

An interview with the maker of Unplugged

4

Wat is je naam en waar woon je? Mijn naam is Jelle Hooijman, 18 jaar en woonachtend in Gendt. Voor degenen die het nog wel eens in de war halen, het ligt tussen Arnhem en Nijmegen en niet in Belgie!! Toch word ik vaak verwisseld met een belg, mede door mijn zachte ‘G‘.

Sport je ook? Ik ben lid van de plaatselijke voetbalclub ‘De Bataven’, waar ik elke zaterdagmiddag voor oranje-zwart strijdt. Ik ben hier 3 dagen druk mee, 2 keer trainen en 1 wedstrijd.


Gendt? is daar wel iets te doen?

Hoe ziet je schoolcarriere eruit?

Ben je wel door gegaan met de opleiding?

En wat heb je toen gedaan?

Nouja best wel hoor! Met 5000-7000 inwoners is het dorp erg hecht, jaarlijks komen er honderderden mensen uit aanliggende dorpen en steden bij ons feest vieren op de beruchte ‘Gendtse kermis‘ . 4 dagen lang bier drinken en gek doen is hierbij het motto. Ook al is dat een van de weinige keren dat er wat gebeurt in mijn dorp, ik hou ervan om er te wonen.

Na het afronden van Havo Tweetalig op OBC Bemmel besloot ik om te gaan studeren aan de HAN in Nijmegen. De opleiding Communicatie leek mij toen erg interessant (mede omdat ik al wat open dagen had afgestruind). Al snel bleek dat de opleiding enorm theoretisch was, boeken doorbladeren was de grootste bezigheid daar.

Nee, na een halfjaar besloot ik om over te stappen naar de opleiding Commerciele Economie. Ik werd door enkele leraren doorverwezen, omdat deze opleiding ruimer was en je meer mogelijkheden zou hebben na het afronden van de studie. Het werd er allemaal niet leuker op. Lezen, lezen en nog eens lezen. Ook aan mijn cijfers was te zien dat dit niet echt de juiste opleiding voor mij was. Ik kwam maar net over door middel van een bezwaarbrief. Mijn eerste studiejaar was dus niet bepaald een succes.

Ik ben na mijn eerste studiejaar overgegaan op een wat creatievere weg en nu ik in Arnhem zit op de opleiding Communication and Multimedia Design. Ik heb echt het gevoel dat ik op de juiste plek ben belandt! De vakken en leerwijze bevallen mij prima. De opleiding is erg praktisch en we moeten veel dingen ontwerpen en maken. Na de studie weet ik nog niet exact wat ik wil gaan doen, maar ik wil zeker in de sfeer van het ontwerpen blijven. Ik zou graag nog meer willen leren van huisstijlen en logo’s ontwerpen.

“4 dagen lang bier drinken en gek doen is het motto”

55


What is

Unplugged is het merk dat jou motiveert, kracht geeft en uw duwtje in je rug geeft om er weer helemaal tegenaan te gaan. Mensen horen zoveel mogelijk uit hun leven te halen, dat is naar mijn idee het kernpunt van je bestaan. Na het lezen van het unplugged magazine heb je alle kracht weer om er die maand weer iets moois van te maken, kortgezegd is Unplugged een echt motivational magazine. een maandelijks terugkerende boost die jou oppept en inspireert! Ik ondervind zelf vaak dat ik niet het uiterste uit me leven haal. Ik wil meer genieten van alle mooie dingen in deze wereld. Dit zou ik wel erg graag willen, maar toch gebeurt dit niet altijd. Door school, werk, sport en stress raak je weleens afgeleid van onze mooie wereld, Unplugged is een moment voor jou om geinspireerd te raken door verhalen en tips die jou het maximale uit het leven zullen laten halen. We willen dat iedere lezer na het magazine gelezen te hebben weer even denkt: “Laten we er weer tegenaan gaan!“ Maar waarom nu Unplugged? Unplugged is makkelijk gezegd wanneer een gitarist zonder versterker speelt. Het komt er onecht en gemaakt over wanneer je elektrisch gitaar speelt. Veel goede artiesten hebben daarom ook wel eens studiosessies waar ze hun ware geluid laten horen. Zo eigen en puur, je voelt je direct aangetrokken tot de artiest. Unplugged straalt dit ook uit. Door zich helemaal open te stellen, net zoals een artiest die zonder versterker (stekkertje) speelt. Unplugged wil jou meenemen in zijn wereld en je motiveren en inspireren om jou een boost te geven en er weer tegenaan te gaan!

6

Andere motieven die mij aanzetten om voor Unplugged te kiezen waren bijvoorbeeld dat ik zelf ook gitaar heb gespeeld. Ik ondervond zelf ook best vaak dat ik met een versterker minder lekker speel. Ik vind het geluid minder echt. Acoustische klanken zijn veel mooier en puurder. Ik vind dat Unplugged daarom ook direct iets met mij te maken heeft.

Het logo is ontwerp ziet eruit als omgeslagen stukjes papier. Door papieren velletjes te draaien krijg je een omgeslagen effect, in het ontwerp is dit goed terug te zien, de schaduwen benadrukken dit ook. Papier is altijd een natuurlijk product, gemaakt van bomen, dit ondersteunt weer de kenmerken van unplugged: ‘puur‘.

Hoe ga ik nou al die mensen motiveren en inspireren? Ik ga allerlei inspirerende mensen zoeken, inspirerende films uitlichten en quotes en andere oppeppers verwoorden.


Unplugged -

Your Monthly Motivation

7


The story of

Taylor Morris

Terwijl wij dagelijks lopen te zeuren over de kleinste dingetjes zijn er maar genoeg mensen die het veel erger dan ons hebben. Al lopend over straat hoor ik mensen zuchten: ‘Ik heb het zo koud, en voel me zo moe‘. Ik denk dat we met zijn allen een voorbeeld kunnen nemen aan Taylor Morris. Samen met zijn vriendin leefde hij een doorsnee leven, totdat een moment alles zou veranderen.

8

Het gebeurt niet vaak dat een man de amputatie van 4 ledematen overleeft, toch heeft Taylor het volgehouden, de operatie is goed gegaan. Naast een leven lang zonder ledematen, kan Taylor ook niet zijn ademhaling controleren. Vandaag de dag loopt de ex-soldaat op speciaal ontworpen voeten en benen.. Taylor was een Amerikaanse soldaat en werd daardoor regelmatig uitgezonden om zijn land te dienen. Bij zijn uitzending naar Afghanistan werd hem verzocht om een veld uit te kammen op veldbommen en dergelijke. Bij het ontruimen ontplofte een geimproviseerde bom. Taylor verloor bij het tragische incident beide armen en benen. Hier rechts zie je Taylor liggen kort na het incident.

Taylor is onstopbaar en heeft ondanks het levensveranderende incindent zijn leven weer op de rails gekregen en leeft nu een gelukkig leven. Denk nog maar eens een keer na als je weer eens roept dat je ‘het allemaal niet zo goed hebt.‘


What is your excuse?

9


A word from

Will Smith Je kent hem van de show ‘The Fresh Prince of Bel-Air‘ en diverse kaskrakers als I am Legend en Ali. Will Smith, een kenmerkend persoon in de filmwereld. Wat mensen niet weten is dat er veel meer achter hem schuilt als een leven als acteur, Will is namelijk een enorm inspirerend persoon met een bijzondere kijk op het leven. De 44-jarige Will is geboren in Philadelphia Pennsylvania in de Verenigde Staten. Zijn bekendheid begon als rapper genaamd: ‘The Fresh Prince‘. Hij kreeg deze bijnaam omdat hij zich op school altijd uit moeilijke situaties hield door zijn vlotte babbel. Na bekende hits als ‘Parents Just Don’t Understand‘ en ‘Girls Ain’t Nothing But Trouble‘ werd hij gevraagd voor de tv-serie: ‘The Fresh Prince of Bel-Air‘. De kijkers van de show en Will’s bekendheid groeiden enorm snel en de show heeft het uiteindelijk 6 jaar volgehouden.

10

Zijn enorme succes in de show leidde ertoe dat Will werd gevraagd voor verschillende hollywood-producties. Zijn meest bekende rollen waren in de films: Six degrees of seperation, Bad Boys(1+2), Independence Day, Men in Black(1+2+3), Ali, Hitch, Hancock, The pursuit of happyness en Seven Pounds. Een enorme lijst aan topfilms. Op het moment is Will Bezig met verschillende tv-shows als ‘The kids choice awards‘ en ‘X-factor‘. Een enorme carriere heeft Will al achter de rug, maar waarom kunnen we nou zoveel leren van Will Smith? In diverse shows waar hij op het moment uitgenodigd wordt vertelt hij hoe zijn kijk op de wereld is. Omdat hij al zoveel meegemaakt heeft als rapper en acteur heeft hij een unieke kijk op het leven gekregen, wij van Unplugged hebben enkele uitspraken van hem op een rijtje gezet. Laat je inspireren en kijk snel op de volgende pagina.


“Give me a problem, I’ll give you a solution. I just love living. That’s a feeling you can’t fake. I’m glad every single day. I think that even the camera can feel that I’m a happy man”

- Will Smith

11 11


1.

allemaal Grootheidzit inons 1

2. Ja, het

kan makkelijk zijn als we het zelf

leven

zo maken

3. Werksteentje voor steentje

12


4. Focus eropomeen verschil te maken

al

6. Geloof injezelf 8.Onzegedachtenzijntastbaar

e

10.

5. representeereenidee of mogelijkheid een

7.Niets is onrealistisch

9. Val jeangsten aan

klaar Je moet er voor zijn om altijd dewaarheidte achterhalen

13 13


Words to live by..

“A smile is a curve that sets everything straight� - Unplugged

14


“Ideas are limitless“

- Unplugged

15 15


The road to recovery

Mihai Nesu

Stel je voor, je hele leven is voetbal je grootste passie, je bent er als kind mee opgevoed en je verdient er zelfs je brood mee. Wat nou als dit allemaal in een dag weg is?

16

Dit overkwam Mihai Nesu. Hoogstwaarschijnlijk ken je hem wel. Enkele jaren heeft hij gespeeld voor FC Utrecht. Op een doodnormale training is het allemaal ernstig fout gegaan, hij brak namelijk een nekwervel.

Het incident betekende voor Nesu dat hij nooit meer gevoel zou hebben in het meerendeel van zijn lichaam, dit wordt een dwarslaesie genoemd. alleen zijn rechterhand heeft nog een beetje gevoel.

Op het moment heeft Mihai Nesu het gevoel in zijn linkerhand gedeeltelijk teruggekregen. Ook heeft hij een organisatie opgezet: de ‘Mihai Nesu Foundation‘. In plaats van met de pakken neer te zitten gaat Nesu aan de slag om andere mensen te helpen.


De organisatie helpt gehandicapte Roemeense kinderen om een normaal leven te lijden en gewoon naar school te kunnen gaan. Op het moment is dit nog lang niet mogelijk. Gehandicapte kinderen hebben namelijk niet de faciliteiten om normaal te kunnen sporten en revalideren.

Mihai Nesu doet echt iets met Unplugged en hopelijk ook met u. De oud voetballer zit dagenlang stil en kan bijna niks doen, dit zouden veel doorsnee mensen doen breken, Mihai daarentegen, blijft vechten en hopen op een beter leven. Om na zo’n levensveranderend incident weer verder te gaan met je leven en niet eerst aan jezelf te denken maar ook aan gehandicapte Oekrainse kinderen betekent er veel, Mihai is daarom een erg inspirerend persoon.

Om mihai zelf te helpen kunt u zijn foundation steunen! Elke beetjes helpen. Ga voor meer informtie over de foundation naar: http://www.mihainesufoundation.com

17


Intouchables A great unplanned friendship

De film die bij iedere filmliefhebber wel in zijn top -10 van 2011 zou staan: ‘Intouchables‘. Philippe is vanwege een ongeluk verlamd geraakt van zijn tenen tot zijn nek en heeft daarom iemand nodig die voor hem zorgt. Hij neemt Driss in dienst, een jongen die net uit de bak is gekomen (eigenlijk de meest ongeschikte persoon dus). Deze samenstelling brengt prachtige beelden met zich mee. Driss is absoluut niet blij dat hij voor een oude man moet zorgen. Wassen en aankleden horen daar allemaal bij. Hij wilde enkel zijn uitkering kunnen verlengen. Toch ontstaat na enkele weken een connectie. Beiden hebben Philippe en Driss hun problemen, Driss zoekt standvastigheid en een goed leven, terwijl Philippe probeert te leven met zijn handicap en het versieren van een meisje. Beide lijken op elkaar aangewezen te zijn, dit brengt mooie momenten met zich mee. Teveel zullen we er ook niet over zeggen, dat ligt toch echt aan jezelf om dat uit te zoeken. Met een beetje geluk vindt je nog een theater waar de film gespeeld wordt. Verder is het al mogelijk om de dvd te kopen. Een echte aanrader en zeker weten een van de beste films van 2011. Meer informatie: Frankrijk Komedie / Drama 112 minuten

18


UP

Follow your dreams Dinsey Pixar neemt je mee in zijn verhaal door het leven neer te zetten van Carl Friedricksen. Lachwekkende stukjes worden afgewisseld met de harde waarheid van Carl’s leven. Een echte topper die iedereen in zijn kast hoort te hebben. Het verhaal beeldt het leven van Carl Friedricksen weer, de bewoner van een klein huisje midden in de drukke stad. Carl heeft altijd al de droom gehad om de wereld te ontdekken en de grootste avonturen te beleven.

“Samen met de 8-jarige Russel gaar hij een reis naar het onbekende tegemoet” Op 78-jarige leeftijd lijkt het net of zijn leven voorbij is gevlogen. Zijn dromen zijn nog steeds niet uitgekomen en daar gaat hij dan ook verandering in brengen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij een reis naar het onbekende tegemoet. Onderweg maakt hij de gekste dingen mee en ontmoet hij verschillende mensen (en dieren!). Gaat het hem lukken om zijn enige en laatste droom te vervullen? Meer zullen we niet verklappen over Up, maar we weten zeker dat ook jij meegenomen zult worden in het verhaal. Om zelf net als Carl op avontuur te gaan geven we de beste reis-tips. Wil je weten waar je het beste heen kunt gaan? kijk snel op de volgende pagina. Meer informatie: Verenigde Staten Animatie / Avontuur 96 minuten

19


A trip to...

New York

Heb je het ook even helemaal gehad met ons koude kikkerlandje? Even een heel andere wereld zien? The United States is the place to be!

20


Een reis over de Atlantische Oceaan die je meeneemt naar een geheel nieuwe wereld. de 8 uur lange reis vanaf het dichtbijzijnde Schiphol of Dusseldorf kan je vrijwel elke dag naar de enorme stad toebrengen. Met meer dan 8 miljoen inwoners is het de grootste stad van heel Amerika. Ongeveer 180 verschillende volkeren maken New York een van de meest kosmopolitische plaatsen van de wereld. De stad is verdeeld in 5 districten: Brooklyn, the Bronx, Manhattan, Queens en Staten Island. Elk van deze had al een enorme stad opzich kunnen zijn. New York heeft een enorm aantal bezienswaardigheden en mogelijkheden die jou wel 2 tot 3 weken bezighouden. we zetten alles even op een rijtje!

Helikoptervlucht over Manhattan

In gemiddeld 12 tot 25 minuten laat een helikopter jou heel New York zien. Niet een goedkoop reisje, want een kort tripje kost al snel 90 tot 200 euro.

Sightseeing bustour

Plan uw eigen sightseeingroute met de Hop-On Hop-Off tour door New York City. Er zijn maar liefst 50 plekken waar u op en af kunt stappen. Koop de kaartjes voor u vertrekt.

21


The Metropolitan Museum of Art

The Metropolitan Museum of Art in New York, ook wel The MET, is het grootste museum van New York. Zoals Frankrijk het Louvre heeft, St. Petersburg de Hermitage en Amsterdam het Rijksmuseum, zo heeft New York The MET. Een museum met hele brede collectie. Van scherven uit het oude Egypte, harnassen uit de riddertijd in Europa, mode, fotografie tot en met hele moderne kunst: voor iedereen is er wat te beleven.

Sport

Wilt u een sportwedstrijd bij wonen in New York? Gelijk heeft u! U heeft keus uit honkbal (Mets en Yankees), basketbal (Knicks), American Football (Giants en Jets), IJshockey (Rangers) de US Open tennis en de New York Marathon!

22


Top 5 bezienswaardigheden 1. Brooklyn Bridge 2. Vrijheidsbeeld

3. Central Park 4. Times Square

5. Empire State Building

23


You Ain´t Weak When You Feel Strong

- Unplugged

24


n

ed

CONTACT 94jelle@live.nl Jellehooijman.wordpress.com twitter.com/jellehooyman

GRAPHICS Wallbase.cc Adobe Illustrator Adobe Photoshop Adobe InDesign Imdb.com Moviemeter.com

25


Is your glass half empty, or half full?

- Unplugged

Unplugged Magazine  

Branddesign Magazine Jelle Hooijman - C1H