Page 1

Multimedia 2 Door elleN VANDEN BERGHE EN JELLE DE METS


Inhoud  Deel 1: Voorstellen communicatieve app  Deel 2: XmApp

 Deel 3: Instagramfoto’s


Hallo! Mijn naam is KÜlner Weihnachtsmärkte en ik ben een app. Ik geef jullie info over de kerstmarkten in Keulen: waar zijn er kerstmarkten? Wat is er te doen? Deze vragen kan ik voor jullie beantwoorden!

Via mijn startpagina kunnen jullie alle kerstmarkten in Keulen eenvoudig terugvinden: gewoon scrollen via de onderste balk en je ziet ze allemaal verschijnen!

Na het selecteren van een kerstmarkt naar uw keuze, vindt u op deze pagina de dagen en uren waarop u op de geselecteerde markt kan genieten van de kerstsfeer. Ook vindt u er info over het bereiken ervan met het openbaar vervoer en enkele contactmogelijkheden met de organisatie.


Vervolgens vinden jullie hier de menukaart en de prijslijsten terug. Deze functie kan handig zijn voor mensen die specifiek op zoek zijn naar bepaalde voedingswaren of dranken.

Hier geef ik jullie een korte beschrijving van de gekozen kerstmarkt. Zo kunnen jullie weten wat deze inhoudt en of dit de markt is waarnaar jullie op zoek zijn.

Hier vinden jullie per dag een klein programma terug met wat er die dag te doen of te bezichtigen is.


Wanneer jullie bovenaan op het druppelvormig icoontje klikken, komen jullie terecht op een mapje, waar de gekozen markt op aangeduid is. Zo vinden jullie de weg eenvoudig terug.

Wanneer we helemaal terugkeren naar de homepagina, vinden jullie ook een zoekfunctie terug. Zeer handig voor mensen die op zoek zijn naar een specifieke kerstmarkt.

Hier kan u uw favorieten opslaan, ideaal voor mensen die snel info over een (gekozen) kerstmarkt terug te vinden.


Op deze laatste pagina’s vinden jullie vervolgens een korte weersomschrijving terug. Zeker een handige functie, voor wie niet onvoorbereid de kerstsfeer wil opsnuiven.

Ook vinden jullie een mapje terug met alle kerstmarkten op aangeduid. Handig voor wie op zoek is naar een andere dichtbij gelegen markt.


Onze beoordeling Wij zijn een grote fan van de app: je vindt alle nodige en praktische info terug nodig voor een geslaagde uitstap naar Keulen en haar kerstmarkten. We raden deze dan ook aan aan vrienden die deze kerst een citytrip doen naar Keulen. Eigenlijk vinden we niet veel nadelen, maar 1 klein puntje vinden we wat raar: wanneer we een kerstmarkt selecteren krijgen we eerst praktische info, voordat we een beschrijving krijgen. Wat we zeker handig vinden zijn de kaartfuncties. Deze zijn zeer welgekomen voor de moderne toerist.


Info over ons

De homepage van XmApp

Communicatieve app

Quote


Onze Instagrampage

Als app-bouwer maakten wij gebruik van de gratis online software Appsbuilder. Zelf vonden wij deze zeer gemakkelijk te gebruiken en men heeft enorm veel aanpassingsmogelijkheden. Zo kan ongeveer alles aangepast worden volgens uw stijl: de achtergrondkleur, het lettertype,… maar men kan ook gebruik maken van de vele, mooie thema’s. Ook is het aantal functies enorm uitgebreid: er zijn speciale functies voor Facebook, Instagram, Foursquare,… Ideaal om een echte gepersonaliseerde app te creeëren. De eerste keer was het wat zoeken, maar na verloop van tijd werd deze alsmaar meer gebruiksvriendelijk.


Prettige feestdagen!

Multimedia 2  

Dit is het flipbook van Ellen Vanden Berghe & Jelle De Mets

Multimedia 2  

Dit is het flipbook van Ellen Vanden Berghe & Jelle De Mets

Advertisement