Page 1

EVANGELISCHE KERK JEFTA, BREDA

JEFTA NIEUWS December 2012

‘Hier is de dienaar die ik mij gekozen heb, die ik liefheb en in wie ik vreugde vind. Ik zal hem vervullen met mijn geest, aan alle volken zal hij het recht verkondigen.(MatteĂźs 12:18)

Jefta is een interculturele kerk , die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar


AGENDA - DECEMBER Dec. 01 02

dag Za Zo

aanvang 19.45 u. 11.00 u.

activiteit In His Presence op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk (1e Advent) avondmaal Spreker: Philip van Kesteren

05 08 09

Wo Za Zo

20.00 u. 10.00 u. 11.00 u.

Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) Gebedsuur op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk (2e Advent) Spreker: Krijn Verhagen Wii-united (12 t/m 14 jaar) Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

12 15 16

Wo Za Zo

20.00 u. 10.00 u. 11.00 u.

Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) Gebedsuur op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk (3e Advent) Spreker: Hans van der Meulen Wii-united (12 t/m 14 jaar)

19 22 23

Wo Za Zo

20.00 u. 10.00 u. 11.00 u.

Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) Gebedsuur op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk (4e Advent) Spreker: Bart Groeneveld Wii-united (12 t/m 14 jaar) Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

24

Ma

26

Wo

18.30 u. 21.00 u. 20.00 u.

29 30

Za Zo

10.00 u. 11.00 u.

Kerstviering (1) in de Rozenkranskerk Kerstviering (2) in de Rozenkranskerk Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) Wii-united (12 t/m 14 jaar) Gebedsuur op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk Spreker: Hans van der Meulen Wii-united (12 t/m 14 jaar)

Jan. 05 06

dag Za Zo

aanvang 10.00 u. 11.00 u.

Activiteit In His Presence op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk avondmaal Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

Kijk voor eventuele wijzigingen op www.jefta.org Evangelische Kerk Jefta bestaat van de vrijwillige financiële bijdragen van leden, bezoekers en vrienden. Evangelische Kerk Jefta is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Jefta zijn daarom fiscaal aftrekbaar.


KERST EEN DECEPTIE?

Laatst liep ik langs het grasveld waar ik als klein meisje altijd speelde. Dit grasveld met klimrek speelde in mijn jonge jaren een belangrijke rol voor mij. Het was dé ontmoetingsplaats met alle buurtkinderen. Nu ik 20 jaar later langs dit grasveld loop is het niet meer dan een klein veldje met een wipwap en klimrek. In mijn herinnering is het grasveld enorm groot en biedt het fantastische mogelijkheden, maar zoals ik het nu zie is het stukken kleiner en biedt het hooguit een uurtje vermaak. De decembermaand is bijna aangebroken. De bladen staan weer vol met heerlijke kerstmenu’s, de folders die wekelijks op de mat vallen tonen de prachtigste cadeaus en de winkels hangen vol met schitterende outfits. Eerlijk gezegd ben ik best wel gevoelig voor al deze commerciële uitingen. Het lijkt me heerlijk om zo’n geweldig kerstdiner te hebben, waarbij iedereen er prachtig uitziet, we de meest verrukkelijke gerechten eten en alle kinderen helemaal tevreden en netjes aan tafel blijven zitten. Vorig jaar in december overviel me het besef dat het beeld dat ons wordt voorgespiegeld van kerst in bijvoorbeeld de Allerhande en Libelle best wel onrealistisch is. Het kerstdiner met zowel mijn eigen familie als schoonfamilie was hartstikke gezellig en lekker, maar zo perfect als op de foto was het niet. Ons neefje moest zo hard huilen dat mijn zwager en schoonzus voortijdig moesten vertrekken, bij de voorbereiding van het diner sloegen de stoppen door omdat er teveel friteuses, ovens en grillplaten tegelijk aanstonden en eigenlijk was ik al vroeg in de avond ontzettend moe… Hoe ouder ik word (jaja, ik ben al wel 30!!) hoe meer ik merk dat ik steeds meer dingen in een ander perspectief ga zien. Zoals het

grasveld uit mijn jeugd eigenlijk best wel klein was, zo lijkt kerst de afgelopen jaren ook steeds meer een deceptie. Ten minste; kerst zoals deze ons door de media wordt voorgespiegeld. Wat fijn dat het allerminst een deceptie is wat Jezus voor ons gedaan heeft. Juist geen glitter en glamour, maar de geboorte van de Verlosser in een stal. Wat fantastisch dat we ruim 2000 jaar later nog steeds mogen vieren dat Jezus voor ons naar de wereld is gekomen. Bijzonder ook dat de geboorte van Jezus eigenlijk iedereen aanspreekt; gelovigen én ongelovigen. Ik ken nauwelijks mensen die geen kerst vieren. Dit jaar wil ik met kerst vieren dat mijn Redder is geboren. Hierbij horen voor mij dan ook zeker lekker eten, een kerstboom en leuke kleren, maar ik heb me voorgenomen om deze dingen als ‘bijzaken’ te zien. Door minder te verwachten van de bijzaken en juist meer van mijn Verlosser geloof ik dat kerst dit jaar een geweldig feest wordt!

Tineke de Joode


VERJAARDAGEN DECEMBER

MarieLouise Carolina Tania Yvonne Floris Marjan Sarah Jesse de Faith Iris Joy Brigitte de Marie-José Arnoud Johna Leontine Corine den Pleuni Valensky Teddy Nabila van Anita Petra

Witkop Verboven Cunha Barendregt Dieleman Mepschen Koetsveld Bruin Cathalina Riemersma Cathalina Bruin Witkop Stoppels Tromp Barendregt Bakker Jacobs Cathalina Elbers Wanrooy Verwaijen Farrell

04 05 05 05 06 08 10 11 12 12 12 13 16 17 20 20 21 21 25 26 28 29 30

Reserveer ook alvast de volgende zaterdag (1 december) in je agenda voor de volgende IHP. Heb je vragen, opmerkingen, aanvullingen of ideeën, laat het ons weten. Spreek ons aan na de dienst of mail ons. Heb je een gebedsverzoek, vul dan het kaartje in op de informatietafel na de dienst op zondag of mail ons. Wij zullen er dan voor zorgen dat in de diverse gebedsgroepen binnen Jefta voor het onderwerp gebeden wordt. Mailadres: de.serneetjes@filternet.nl Het IHPteam,

Ad van der Heiden Roy Valenteijn Anita Serné

GODS WONDER!

Zaterdag 5 januari 2013 december is er weer een In His Presence op het Jefta kantoor. We willen met elkaar Hem groot maken en aanbidden, tot Zijn troon naderen en luisteren naar Zijn stem.

Zoals jullie allemaal van Hans hebben vernomen, over onze situatie, willen wij daaraan nog iets toevoegen. Jan heeft op 24 oktober een ernstig ongeluk gehad. De eerste vier dagen heeft hij op de intensive care doorgebracht en is vervolgens overgebracht naar de afdeling traumatologie. Hier heeft hij ongeveer anderhalve dag gelegen, en moest toen met de grootste spoed weer terug naar de IC.

Ben je ook nieuwsgierig wat God tegen jou wil zeggen? Kom dan naar het Jefta Kantoor. Vanaf 19:45 uur is er koffie en thee en om 20:00 uur starten we. Het streven is rond 22:00 uur af te sluiten. Kun niet de hele avond? Kom dan op het moment dat het voor jou het beste uitkomt.

Omdat zijn lichamelijke toestand snel verslechterde, werd hij aangesloten op kunstmatige beademing en in slaap gehouden. Toen ik (Ineke) de volgende dag bij hem op bezoek was, maakte hij mij met gebaren en al schrijvende duidelijk dat hij een visioen had gehad.

IN HIS PRESENCE


Hij schreef het volgende: “Ik heb gisterenavond de tempelpoort gezien. Iemand met een mooie zilveren mantel aan, stond bij de ingang”. Op een van de daarop volgende dagen, vrijdag 2 november, zijn Ap en Anita bij Jan geweest en hebben met hem gebeden en hem gezalfd. “TOEN IS GODS WONDER GESCHIED”. Dezelfde avond ging Jan van de beademing af en kwam hij langzaam uit zijn slaap. Hij besefte héél goed wat er tijdens de aanwezigheid van Ap en Anita was gebeurd. Hij voelde zich bevrijd en van zware lasten verlost. Het was voor Jan een hele mooie geweldige ervaring die hij nooit meer zal vergeten. Vanaf die dag is het bergopwaarts gegaan en is hij zienderogen opgeknapt. Jan is nu al weer een paar weken thuis en gaat met grote sprongen vooruit. Namens Jan willen wij Ap en Anita van harte bedanken, maar ook Frans van der Meulen die samen met Jan gebeden heeft. Ook willen wij iedereen binnen Jefta bedanken voor alle belangstelling, bezoekjes en de vele kaarten die we hebben ontvangen. Het zijn vooral jullie gebeden die hebben bijgedragen aan het herstel van ons beiden. Wij wensen voor jullie Gods zegen toe. Lieve groeten van Jan en Ineke Hack

VROUWENDAG

De schoonheid van God doet je stralen! VROUWEN KERSTVIERING VRIJDAG 14 DECEMBER 2012 van 18.30 – 22.30 “God, ik wil mooi zijn voor U. Jezus dank U. U heeft alles voor mij gegeven” Geef jouw voorkeur op voor 3 van de 6 workshops zoals: Gedichten schrijven, Smoothies, Hapjes, Kerst make-up, Feestelijke nagels, Fraaie foto laten maken (Het team maakt de eindindeling) Kosten: 15 euro (incl. Hapjes en drankjes) Jouw vriendin is gratis! Overmaken naar rek.nr. 55.64.42.059 A.v.Hoften, Oosterhout Locatie: Jefta kantoor Informatie: Arianne 06-29177846

OVERWEGING Liefde is als vijf broden en twee vissen. Het wordt steeds meer zodra je er van uit gaat delen. (Matteüs 14:15-21)


BREDASE BIJBEL QUIZ

De Bredase Bijbel Quiz heeft plaats gevonden op vrijdagavond 16 november 2012 in Gemeenschapshuis “De Vianden�. Dit jaar waren de vragen overigens uitermate lastig (Het winnende team had slechts 49 uit 60 vragen goed). Jefta heeft hier aan deel genomen met een ijzersterk team bestaande uit Frits en Yvonne Barendregt, Rob en Maja Bieren, Bert van Seters, Frans van der Meulen en Johan Zijlstra. Zij hebben een score van 44 uit 60 weten te halen. VIERINGEN De maand december is een speciale maand. We zien uit naar het kerstfeest, het feest rondom de geboorte van Jezus.

DOOP AANKONDIGING

De 1e advent is op 2 december, de 2e advent op 9 december, de 3e advent op 16 Voor degenen die zich willen laten dopen is december en de 4e advent op 23 decem- er goed nieuws: er komt weer een doopber. dienst aan! Zondag 27 januari 2013 Op kerstavond (24 december) zijn er twee vieringen. Een om 18.30 uur en een om 21.00 uur. Tijdens deze diensten is geen kinderopvang aanwezig

Voorafgaand aan de doop willen we je graag goed informeren. Daarvoor is een serie van twee doopinformatieavonden gepland, op woensdag 9 en 16 januari om 20.00 uur in het Jefta kantoor. Tijdens deze avonden gaan wie dieper in op vragen als: waarom laat je je dopen, waarom volwassen doop, wat betekent de doop eigenlijk? De avonden zijn ook geschikt als je gewoon meer over de doop wilt weten. Inschrijven kan via de lijst op de infotafel of per mail.


BIJEENKOMSTEN

/ SAMENKOMSTEN

Dienst: elke zondag om 11.00 uur in de ROZENKRANSKERK, Meidoornstraat 111, 4814 KB Breda (Tuinzigt). Na de dienst is er altijd gelegenheid voor een gesprek en/of gebed en is er tevens koffie, thee en limonade. Babyopvang en kinderdiensten tijdens elke dienst. GROEPSGEBED

♦ Dinsdagmiddag 12.30 uur oecumenisch middaggebed Grote Kerk Breda ♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de dienst in de Rozenkranskerk ♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de kinderdienst in het Rozenkranskerk HUISGROEPEN huisgroep Haagse Beemden Heksenwiel Breda Heusdenhout

leider

adres

Corné en Anita Serné Frans en Marion van der Meulen

dag/frequentie

Dorsvlegel 32

Elke week

076-7850086

Op woensdagavond, 20.00 uur

Heusdenhoutseweg 64

Elke week

076-5812978

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Roy Valenteijn

Zandhovenstraat 26

Elke week

Noord

Bij John en Anna Oei

076-5875279

Op woensdagavond, 20.00 uur

Jong Volwassenen

Michael en Nanja Valenteyn

Lageweg 12, Terheijden

28 november en 12 december

Breda Hoge Vught

Michel en Tineke de Joode

06-47783623

Op woensdagavond, 20.00 uur

Wisentstraat 18

Elke week

076-5151699

Op woensdagochtend, 09.30 uur

Breda Brabantpark

Lies de Leeuw

Oosterhout / Tilburg

Contactpersoon:

Spaarnwoudelaan 76

Drie keer per maand, Informatie over data

roulerend

Kees-Jan Riemersma

Tilburg 06-22410520

en locatie: Kees-Jan

J. v. Scorelstraat 65

Elke week

0162-467378

Op woensdagavond, 20.00 uur

Lans en Jeanne Bovenberg

Fam Bovenberg:

Om de twee weken

Karel en Evelien Vrijenhoek

Hubertuslaan 19

Donderdagavond

John en Zoe Bazuin

076-5601201

Data: informeer bij Jeanne

Oosterhout Noord Breda Zuid

Ben en Carin van Buitenen

ALPHA CURSUS:

Info Fam Goudswaard

0162-461246

MARRIAGE COURSE:

Info Fam Goudswaard

0162-461246


ROOSTER KINDERKERK

Datum 2 december

DECEMBER

Groep Kanaries (tot 4 jaar)

Krokodillen (groep 1, 2, 3) Thema: Hij komt teKrabben (groep 4, 5, 6) rug! Kingfishers (groep 7, 8) 9 december Thema: Wie ben je echt?

Kanaries (tot 4 jaar) Krokodillen (groep 1, 2, 3) Krabben (groep 4, 5, 6) Kingfishers (groep 7, 8) Kanaries (tot 4 jaar)

16 december Thema: Vergeven

Krokodillen (groep 1, 2, 3) Krabben (groep 4, 5, 6) Kingfishers (groep 7, 8)

23 december

Kanaries (tot 4 jaar)

Krokodillen (groep 1, 2, 3) Thema: Geboorte van Krabben (groep 4, 5, 6) Jezus Christus Kingfishers (groep 7, 8) 30 december Thema: Oud en nieuw

Leiders Imelda van Hoek, Jochien Phillips en Eveline van Seters Eveline Marina Ellen Muis Marieke Stoppels Imelda van Hoek Karel Nely Marco Hens Roos Dieleman, Marieke Schipper en Annemarijn Paulien Heidi Valenski Cathalina Tineke de Joode Nely John

Kanaries (tot 4 jaar)

Ilse Cathalina, Paulien te Braak en Hannah Vrijenhoek

Krokodillen (groep 1, 2, 3) Krabben (groep 4, 5, 6)

Eveline Marina

Kingfishers (groep 7, 8)

Ellen Muis

EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor : Voorerf 7, 4824 GM Internet : www.jefta.org E-mail : office@jefta.solcon.nl

Breda, tel. 076-5717575 Bank : 40 99 52 184 Giro : 56 90 193

Aangesloten bij RafaĂŤl Nederland en The International Church of the Foursquare Gospel

Jefta Maandprogramma December 2012  

Dit is het maandprogramma voor december 2012 van Evangelische Kerk Jefta in Breda.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you