Page 1

Maandprogramma Februari 2014


Jefta is een interculturele kerk, die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar

∎ Agenda – Februari 2014 Jan. 29 Feb. 01 02

dag Wo dag Za Zo

aanvang 20.00 u. aanvang 20.00 u. 11.00 u.

05 08 09

Wo Za Zo

20.00 u. 10.00 u. 11.00 u.

12 15 16

Wo Za Zo

20.00 u. 10.00 u. 11.00 u.

19 22 23

Wo Za Zo

20.00 u. 10.00 u. 11.00 u.

26 Mrt. 01 02

Wo dag Za Zo

20.00 u. aanvang 20.00 u. 11.00 u.

Activiteit Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Activiteit In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk avondmaal Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar) Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Gebedsuur op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk Spreker: Marco de Bruin Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Gebedsuur op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar) Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Gebedsuur op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk Spreker: Richard Klomp Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Activiteit In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor Dienst in de Rozenkranskerk avondmaal Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

Kijk voor eventuele wijzigingen op www.jefta.org

Evangelische Kerk Jefta bestaat van de vrijwillige financiële bijdragen van leden, bezoekers en vrienden. Evangelische Kerk Jefta is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Jefta zijn daarom fiscaal aftrekbaar.


∎ Morgen De winter is mild dit jaar. Vandaag regent het. Wat voor weer wordt het morgen? Van mij mag het gaan vriezen, gewoon lekker koud, helder weer. Het ziet er eigenlijk niet echt naar uit dat de winter nog komt. Februari is de laatste kans, daarna wordt het warmer, begint de lente. Daar hou ik ook van. Maar na een koude winter is de lente nog fijner. Zou de economie verder herstellen dit jaar? Dat is wel de verwachting van alle deskundigen. We hebben moeilijke jaren achter de rug. De werkloosheid is hoog. Hardwerkende mensen verloren hun baan, hypotheken konden niet meer betaald worden. Wanneer komen er betere tijden? Ik had een kleine blessure aan mijn voet. Sinds ik weer ben gaan hardlopen twee jaar geleden, ben ik al twee of drie keer bij de huisarts geweest. Hij wees me er fijntjes op dat een blessure een signaal van het lichaam kan zijn dat het te zwaar belast wordt. En dat het gezien mijn leeftijd goed is om de balans tussen belasting en belastbaarheid goed in de gaten te houden. Hij gaf aan dat een podoloog misschien wat voor me kon betekenen. Mijn voeten zijn nauwkeurig onderzocht. Ik blijk niet helemaal goed in elkaar te zitten. Ik krijg inlegzooltjes. Zou het

helpen? Er zit een grote schoonheid in het gegeven dat we toekomst niet kennen. Ik laat me graag verrassen. Ik vind het heerlijk dat ik niet weet hoe mijn toekomst er uit ziet. Ongetwijfeld zullen er mooie momenten komen, maar ook pijnlijke momenten. De toekomst is niet iets om met angst en beven naar uit te kijken.

David zegt in Psalm 34: ‘ Al blijft de

rechtvaardige niets bespaard, de HEER zal hem steeds weer bevrijden.’ In alle omstandigheden van het leven belooft God zijn nabijheid. De Heer belooft ons zelfs te bevrijden. Met Hem kunnen we alles aan wat op ons levenspad komt. De zekerheid dat Vader God bij ons is, geeft rust en vertrouwen. Bovendien zijn er altijd mensen om ons heen. Zeventien miljoen mensen in Nederland. Prachtige mensen, met humor, met creativiteit, mensen met talenten, mensen die sporten, mensen die muziek maken, mensen die van hun kinderen houden. Mensen van wie God houdt, die Hij gemaakt heeft. Mensen met zorgen, problemen, verdriet, emotionele wonden. Mensen die, net als wij, verlangen naar waardering, erkenning en liefde. En wat we nodig hebben, kunnen we ook geven. Onze relaties, die met God en die met de mensen om ons heen, zijn het meest kostbare dat we hebben. Deze relaties maken dat we vol vertrouwen de toekomst in kunnen kijken. Een toekomst van liefde. Een toekomst van geliefd worden, een toekomst van liefhebben. We mogen genieten van een koude winter. We mogen genieten van economische voorspoed. We mogen genieten van een gezond lichaam. Maar al deze zaken vallen in het niet bij de liefde die God ons wil geven. Ik laat me graag verrassen!

Hans van der Meulen Voorganger


∎ Verjaardagen Februari Marlies Michelle Maaike Harry Femke Mae Neeltje Marco Diana Esther Aron Sifra Davi Eliano Sam Aladia Ineke Lies Thijn

v.d. v.d. v.d. van de van de v.d. v.d.

de

Mede Hitipeuw Meulen Kelder Meulen Cathalina Raalte Bruin Reubsaet Seters Bruin Linden Motta Meulen Edwards Hack Leeuw Verboven

01 02 04 05 07 08 12 14 15 15 20 23 24 24 27 28 28 28

uit twee werkboeken die ons helpen om ons eigen gedrag te identificeren en te begrijpen en om samen te leren wat nodig is voor een blijvende verandering door Bijbels herstel. Dit proces vergt van alle deelnemers een openheid, die we, gaandeweg het proces, met elkaar proberen te bereiken door elkaar steeds meer te vertrouwen en open te zijn voor elkaar. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf en het vergt ook veel van de groep en daarom hebben we er ook voor gekozen om deze groep voor tenminste een jaar te handhandhaven, zonder veranderingen in de samenstelling aan te brengen. Dit betekent dat gaande dit jaar zich niemand meer bij de huisgroep aan kan sluiten, niet om geheimzinnig te doen, maar om het gaande proces niet te veranderen. De groep komt op maandagavond bij elkaar en staat onder leiding van Ad en Tineke van der Heiden.

∎ Nieuwe huisgroep

∎ Hulpvraag: fietsles

Per januari 2014 is er in Jefta een nieuwe huisgroep gestart. Het is een huisgroep met een speciaal thema: een verandergroep volgens het Genesis Proces model van Mike Dye. Het Genesis Proces is een zeer krachtig Bijbels proces voor kleine groepen, gericht op blijvende vernieuwing van denken en gedrag. Het stimuleert de deelnemers in een proces om in vrijheid te leven als kinderen van God (Rom 8 :15). Het is binnen Foursquare ontwikkeld en door Rafaël Nederland vertaald en uitgebracht. Tijdens de eerste periode van het proces willen we met elkaar proberen antwoord te geven op de vraag uit Romeinen 7: Waarom doe ik precies dat wat ik niet wil doen? Daarnaast proberen we ook met elkaar aan veilige relaties binnen de groep te bouwen, die overigens onmisbaar zijn om met elkaar verder te komen. We werken tijdens het hele proces

De stichting HIP zoekt een vrouwelijke vrijwilliger die een Marokkaanse vrouw fietsles kan geven zodat zij mobiel kan zijn en daardoor weer in staat is om contacten op te bouwen.

Vanwege omstandigheden kan zij nu niet op familie of kennissen terugvallen. Zij beschikt reeds over een fiets. Zij woont in Princenhage. Informatie: Zoë Bazuin.


∎ Overlijden Jerry Cook Jerry Cook is op 11 januari 2014 overleden. Jerry Cook was een dierbare vriend van Rafaël Nederland en is voor ons van onschatbare waarde geweest.

• Terugkijken in onze geschiedenis om de vrucht van Zijn Glorie te zien en Hem daarvoor te danken en eren. • In Zijn tegenwoordigheid zijn en aangemoedigd worden om: -het leven vanuit Zijn glorie- ons toe te eigenen. • Zijn glorie verwachten en proclameren over onze toekomst en de toekomst van ons land en daarbuiten.

Voor informatie en inschrijving zie: http://rafael.nl/rafael-conferentie-2014/ Hij heeft de cultuur van liefde aanvaarding en vergeving in ons midden gelegd. Jerry sprak hier niet alleen over, hij leefde dat uit in wie hij was en alles wat hij deed. We zullen zijn echte vriendschap, zijn liefdevolle aanmoedigingen, zijn scherpe inzichten, zijn eerlijke analyses, zijn grote hart voor mensen, zijn diepe liefde voor de Heer en zijn fantastische humor missen. We zijn dankbaar te weten dat Jerry nu in de heerlijkheid van de Heer is.

∎ Rafaël Conferentie We nodigen je uit voor de Rafaël conferentie 2014 van 26 t/m 28 maart. Dit Jaar bestaat Rafaël officieel 25 jaar en dat zal de conferentie een bijzondere glans geven. Het thema van de conferentie is afgeleid van de roep van Mozes; Toon ons uw GLORIE. De heerlijke tegenwoordigheid van God is onze diepste vervulling, de bron van onze identiteit en de drijfveer voor wat we doen. De conferentie zal in het teken van aanbidding staan en we zullen met elkaar:

∎ Jefta koor Vind jij het ook zo fijn om te zingen en onze Heer te prijzen? Vanaf het moment dat ik voor de eerst keer bij Jefta kwam vond ik het heerlijk om mee te zingen met de liederen van Praise. Vooral na de workshop van Joyce op het laatste gemeenteweekend is dit gevoel alleen maar sterker geworden. Helaas heb ik niet de techniek om zelf in Praise te gaan zingen, maar ik zou best wel wat vaker willen zingen dan alleen op zondag. Vandaar dat ik al een tijd met het verlangen rondloop om een koor op te richten. De bedoeling is met mensen die geen geboren zangers of zangeressen zijn, opwekkingsliederen en mooie Engelstalige gospels te gaan zingen. In eerste instantie zal het koor alleen repeteren en een repertoire opbouwen. Ik wil klein beginnen. Ik denk aan 6 tot 12 personen. Ook moet er een dirigent komen. Een lid van een koor waar ik ook zing, is bereid om in februari 2014 eens een avond te leiden.


O.b.v. aanmeldingen en de try out kunnen we verder plannen. Heb je interesse om eens een avond in februari te gaan zingen en zie je het idee van een Jefta koor wel zitten. Neem dan eens contact met mij op. Geef dan ook aan wanneer je kan (of niet kan) zodat we eens een mooie zangavond kunnen plannen. Laat van je horen! Paul van den Assem

Reserveer alvast de volgende data: 1 maart, 5 april, 3 mei en 7 juni.

∎ Jaarvergadering Om alvast te noteren: Jaarvergadering Jefta: 12 maart 2014

∎ Gastgezin roller atleet

∎ In His Presence

Het thema voor zaterdagavond 1 februari is ‘Open de ogen van mijn hart, Heer’. We gaan een tijd van lofprijzing en aanbidding met elkaar hebben en we gaan proberen te ontdekken hoe God de ogen van ons hart kan openen, we gaan daarin intensief gebruik maken van het Woord van God, de Bijbel. Wil je dit ook meemaken? Kom dan op zaterdag 1 februari naar het Kantoor van Jefta, Voorerf 7, Breda. Vanaf 19.30 uur staan de koffie en thee klaar en we starten om 20.00 uur met het programma. Loop gerust even binnen en vergeet deze keer je Bijbel niet, want je gaat hem die avond nodig hebben.

Wat kan ik nou doen aan de ellende in de wereld? Een veel gestelde vraag in deze tijd. Het antwoord van Christiaan Mensinga hierop is al jaren bekend: honderden kilometers rollen voor Kosovo. Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van Kosovaarse families? Dan kunt u uw donatie storten op rekeningnummer 562283 tnv St. De Brug Harderwijk ovv ‘Sponsorrit Christiaan’ (belastingaftrekbaar). Op Donderdag 29 Mei rijdt hij van Woensdrecht naar Ulvenhout waar hij een vrij weekend rust houdt. Omdat natuurlijk al het geld voor Kosovo moet worden besteed zoekt hij een gastgezin van Donderdag 29 Mei tot Maandag 2 Juni. Voor meer info en contactgegevens: www.debruginternationaal.nl/Christiaan/


∎ Bijeenkomsten / Samenkomsten

Dienst: elke zondag om 11.00 uur in de ROZENKRANSKERK Meidoornstraat 111, 4814 KB Breda (Tuinzigt). Na de dienst is er altijd gelegenheid voor een gesprek en/of gebed en is er tevens koffie, thee en limonade. Babyopvang en kinderdiensten tijdens elke dienst.

∎ Groepsgebed • Dinsdagmiddag 12.30 uur oecumenisch middaggebed Grote Kerk Breda • Zondagmorgen 10.30 uur vóór de dienst in de Rozenkranskerk

∎ Huisgroepen huisgroep

leider

adres

dag/frequentie

Haagse Beemden Heksenwiel

Corné en Anita Serné

Dorsvlegel 32 076-7850086

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Heusdenhoutseweg 64 076-5812978

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Belgiëplein 7 076-5875279

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda Heusdenhout Breda Noord

Frans en Marion van der Meulen

Roy Valenteijn

Jong Volwassenen

Klaas Kousemaker

Elke week, zie voor details: www.facebook.com/jeftajeugd

Breda Brabantpark

Lies de Leeuw

Wisentstraat 18 076-5151699

Elke week Op woensdagochtend, 9.30 uur

Oosterhout

Ben en Carin van Buitenen

J. v. Scorelstraat 65 0162-467378

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda Zuid

Lans en Jeanne Bovenberg Karel en Evelien Vrijenhoek John en Zoe Bazuin

Fam Bovenberg: Hubertuslaan 19 076-5601201

Om de twee weken Donderdagavond Data: informeer bij Jeanne

Verander groep

Ad en Tineke van der Heijden

Wisselende locatie

Elke week op maandagavond


∎ Rooster kinderkerk Februari

2-2-2014

9-2-2014

16-2-2014

23-2-2014

Kanaries

Krokodillen

Krabben

Kingfishers

0-3 jaar

3-5 jaar

6-8 jaar John & Rob

9-12 jaar

Ilse & Rick

Imelda Yune Roos Dieleman Esther van S. Maryam v.d.H. Annemarijn

De ark is vol Les 5 Corine & David

Het regent dat het giet Les 6 Valensky & Marloes

Elianne Versluis Tabitha v. d.M.

De deur gaat open Les 7

Jozua Les 5

Marina & Sandra

Tabitha

Jezus is de weg Les 8

Jozua Les 6

Karel & Eveline

Jezus is de waarheid Les 9

Ilse & Maura Marieke Stoppels Dennis van Riet

Kantoor Internet E-mail Tel Bank

Wat een mooie kleuren Les 8 : : : : :

Ellen

Jezus is de Goede Herder Les 7

John & Rob

Jezus is de Heer

Klaas

Jozua Les 7 Ellen

Jozua Afronding

Voorerf 7, 4824 GM Breda www.jefta.org office@jefta.solcon.nl 076-5717575 NL14ABNA0409952184 NL40INGB0005690193

Aangesloten bij RafaĂŤl Nederland en The International Church of the Foursquare Gospel

Jefta Maandprogramma Februari 2014  

Dit is het maandprogramma voor februari 2014 van Evangelische Kerk Jefta in Breda.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you