Page 1

Jeffrey R Badger

1


Above: Parametrically designed screen: laser-cut acrylic, modeled in Maya Cover: Mock-up for a woven steel door, 1/4� mild steel


Professional Work Academic Work Competition Sculpture Photography

4-11 12-25 26-29 30-31 32-35


New Embassy Campus, The Hague MRY Architects & Planners / 2011

4


For the Department of State’s new American Embassy to the Netherlands, design services included a new embassy campus in The Hague, and its constituent structures—the chancery, housing, utility, and security buildings. Personal work consisted of design contributions, working drawings, and renderings.

5


6


7


Emmitt-Adams Passageway Renovation MRY Architects & Planners / 2009

8


In addition to larger-scale masterplanning services, Moore Ruble Yudell provided design services for the renovation of a small, but heavily trafficked passage between two buildings on Claremont McKenna College’s campus. Drawings, renderings, and much of the design were performed personally.

9


10


11


Terrace Community Graduate Studio / 2009

12


Sited in downtown Cincinnati, this mixeduse building utilizes a terracing scheme for its form and arrangement, with a public pool at the center. The structure’s vegetated outdoor terraces and the spaces within grow increasingly private as the building rises: retail spaces frame the public plaza at the bottom, with public park space above, and residential units at the top.

Each of the building’s residential units is split by a central massive wall, dividing public spaces from private. This wall becomes a formal anchor for the unit, as well as a servant space for the areas around it. Visitors actually enter within the wall, where circulation is split, and the wall’s various cavities create closets, windows, steps, and seating.

13


Cranbrook Wellness Center Graduate Studio / 2010

14


As a wellness center on a school campus, this building’s design must satisfy the requirements of multiple influences: public/private, indoor/ outdoor, light/dark, etc. These dualities reflect themselves in all scales of the project. At the site scale, the building straddles the treeline, creating a more resolved space on the public side while offering a place of retreat behind its walls. Upon entry, visitors choose whether to go up or down—into spaces that are light or dark, dry or wet. This project aims to reconcile these goals through an artful weaving together of complicated systems into clearer, simpler elements.

15


16


17


18


19


Cincinnati Rowhouses Graduate Studio

/ 2011

Based on a successful project in Houston’s 5th Ward, this project combines housing, art, and community space into a single building for creation, learning, and living in Cincinnati’s Over-The-Rhine neighborhood.

20


1

2

3

Studio

Gallery

W

Living

Bath

Day Care

BR 1

Laundry

Kitchen

BR 2

Bath

Permanent Gallery

M

Admin

W After School

M

BR 2

Study

BR 2

Living

Bath

BR 1

Living

After School

M

BR 2

Living

Bath

BR 1

BR 1 Bath

Shared

Bath

W

Gallery

Studio / Gallery After School Program Circulation / Support Shared Residential Residential

21


Existing vacant buildings, now connected, house single mothers attending college (and their children) and an after school program. An addition on the building’s north side features spaces for viewing and creating art, including a working ceramics studio with multiple kilns. The addition’s large translucent wall advertises for the project, not only allowing views into the studio space , but projecting images and films onto the wall itself, creating a beacon of vitality within a recovering neighborhood.

22


23


24


25


都里 都里 都里 都里 都里 都里 都里 都 都里 都里

Miyako-Sato: The Cit y-Vill age AIA Ideas Competition (with Noah Bergman) / 2011

YA KO - S ATO : T H E C I T Y V I L L AG E

ecades, the urbanization of Japan has led to the gradual desertion of its rtile countryside. As a result of this trend, many city-dwelling Japanese till possess a longing for the clean air, nutritious food, and proximity to ture afforded by a traditional lifestyle. The Miyako-Sato Tokyo Olympic ge recreates the invigorating essence of Japan’s wilderness by providing a healthy, relaxing, and enjoyable retreat for athletes, shoppers, and residents of all ages and abilities. While the Japanese character for “village” (sato) connotes a tie to one’s roots, it also carries a sense of nostalgia or yearning for the past. The synthesis of “city” (miyako) and “village” (sato) melds what is and what was into what will be. By making nature’s vital benefits accessible to city dwellers, the Miyako-Sato Olympic Village restores feelings of hope and pride in our planet and modern lifestyle, not just for the Japanese, but all earth’s people.

みやこさと みやこさと

みやこさと みやこさと みやこさと みやこさと みやこさと みやこさと 26


27


AMPHITHEATER

M

PERIMETER BOARDWALK

Fo lus

RESIDENTIAL STRUCTURES OVER COMMERCIAL / TRAINING FACILITIES RESTAURANT DISTRICT

V

City Village site plan

LANDSCAPE

TRAIN STATION OVER FARMERS’ MARKET

COMMERCIAL / ENTERTAINMENT

THEATER

MIXED USE (PRIMARILY RESIDENTIAL)

RESERVOIR / FISH HATCHERY

CIRCULATION

ROLLING LANDSCAPE CONCEALS PARKING STRUCTURE

SUPPORT SLOPE CAR ROUTE

The Village’s site consists of a dense urban core, surrounded (and buffered) by an open, rolling landscape. At the core, vertically-oriented residential towers rise above the bustle of public areas below. A train station sits at the central intersection of Main Street (east-west) and the waterfront shopping and entertainment district, where public amenities are concentrated for ease of access.

28

Additional features of the site include: • A network of walking and jogging paths, including a perimeter boardwalk (all gently sloping, without stairs). • An electric ‘slope car’ (powered by an on-site bio-gas compressor) that runs the length of the site, providing safe, efficient, universally accessible travel for athletes, shoppers, and residents. • Subterranean parking and recharging stations to reduce runoff (located near the primary residential and entertainment areas). • Raised flower beds and water features that enable the physically disabled to experience nature up-close. • Public forum/amphitheater at one end of the site’s park system. • A farmers market (selling local food grown on site), convenience stores,


For decades, the urbanization of Japan has led to the gradual desertion of its lush, fertile countryside. As a result of this trend, many city-dwelling Japanese still possess a longing for the clean air, nutritious food, and proximity to nature afforded by a traditional lifestyle. The Miyako-Sato Tokyo Olympic Village recreates the invigorating essence of Japan’s wilderness by providing a healthy, relaxing, and enjoyable retreat for athletes, shoppers, and residents of all ages and abilities. While the Japanese character for “village” (sato) connotes a tie to one’s roots, it also carries a sense of nostalgia or yearning for the past. The synthesis of “city” (miyako) and “village” (sato) melds what is and what was into what will be.

29


1

2

3

4

Sculpture 30


5

1

Monument Cast bronze, 2007

2

New-School Windsor Various woods, 2012

3

Untitled Vessel 1/16” mild steel, 2008

4

Untitled Vessel 1/8” mild steel, 2008

5

Untitled Vessel 1/8” mild steel, 2008

31


Architectural Photography

32


Donald Judd Installation Marfa, Texas B&W Film

Chapel of the Holy Cross Sedona, Arizona Color Slide Film

33


Salk Institute La Jolla, California Color Slide Film

34


Salk Institute La Jolla, California B&W Film 35


Jeffrey R badger badgerjr@email.uc .edu 615-390-3344

Portfolio  

Jeffrey R Badger's graduate architecture portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you