__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 35

Kei In Sport nummer 12 - juli 2021

geboren Amersfoorter. „Ik zag een afgetrapt veldje en twee doelen die je nauwelijks zo mag noemen. Dat neemt niet weg dat de leden erg trots zijn op deze club die centraal in de gemeente Tera Kórà en in dit westelijk deel van het eiland is gesitueerd. Een club die dus ook spelers trekt die elders in dit deel van Curaçao wonen. Ik heb in opdracht van UDTK een beleidsplan gemaakt met onder meer het versterken van de sociale samenhang om uiteindelijk de jeugdcriminaliteit te verminderen. Het hoofddoel van UDTK is het verminderen van de jeugdcriminaliteit door middel van de voetbalsport. Binnen de club stippelde ik samen met de voorzitter Boy Koeyers plus alleskunner en penningmeester Wilfred Isabella het technisch beleid uit. Veel jongeren kiezen voor voetbal of honkbal. Beide sporten zijn hier populair. Goed zijn in een van deze sporten geeft hen de mogelijkheid om op enig moment het kansloze bestaan in te ruilen voor een topsportcarrière.” Koelewijn noemt een paar namen op van spelers die via hun geboortegrond Curaçao in het topvoetbal terecht zijn gekomen. Namen als Jetro Willems komen voorbij, evenals die van Vurnon Anita en Brandon Kuwas. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de honkballers die hun rijke bestaan als sporter elders hebben opgebouwd.”

35

lende oplossing en is bovendien trefzeker. Vorig jaar was hij topscorer. Daar komt bij dat Luciana op veel plaatsten in het veld kan spelen. Niet alleen in de verdediging maar ook als spits. Een groot talent. Zeker. Ik ben niet de enige die de voetballende kwaliteiten van hem ziet.” Inmiddels heeft hij meegetraind met de ploeggenoten van U23 met wie hij komend seizoen in de competitie gaat strijden. Het was nog even onwennig voor hem maar langzaam liet hij wel zijn kwaliteiten doorschemeren. Wilbert Koelewijn en Maurice Pot waren in elk geval onder de indruk. „En er volgen meer spelers”, belooft Koelewijn. „Denk aan Brandon Ricardo en wellicht ook de broer van Rö-dien, Ro-anne Luciana.”

Spakenburg Bij het opstellen van het beleidsplan spookte bij Koelwijn natuurlijk de naam van voetbalclub Spakenburg door zijn hoofd. „Ik had het idee om samen met mijn voormalige club een samenwerking op poten te zetten”, vertelt Koelewijn. „En dat is me gelukt met een moderniseringsslag als resultaat. Je moet toch met een degelijke basis werken. Behalve nieuwe shirts, trainingspakken en niet te vergeten ballen en het Nederlandse biermerk Bavaria als hoofdsponsor hebben we geïnvesteerd in trainingsbenodigdheden. De moderniseringsslag is natuurlijk stapje voor stapje gemaakt. We zijn nu bezig met de aanleg van een kunstgrasveld. Mogelijk wordt daar een Cruyff court aan toegevoegd. Daarnaast liggen meer uitgewerkte plannen klaar om hier iets moois te ontwikkelen. Kijk, als de hardware goed is zie je dat ook direct terug in de software, zullen we maar zeggen. Er wordt hard getraind, we hebben een goede staf en er is veel plezier bij de jongens. De resultaten zijn er ook naar. De laatste twee jaar zijn we in de top van de eerste divisie terug te vinden.” Samenwerking Daarnaast was de tijd rijp om de samenwerking met Spakenburg aan te gaan. De 20-jarige Rö-dien Luciana is de eerste die aan de deur heeft geklopt bij de ’blauwen’. 27 mei was het zover. Hij vloog over om te acclimatiseren in Nederland en af te reizen naar Spakenburg. Koelewijn: „Twee jaar geleden was hij op dit eiland de eerste speler uit de tweede divisie die geselecteerd was voor de nationale ploeg U19. Hij is sterk, kan vanuit stand een bal over een afstand van pakweg zeventig meter zuiver aanspelen, vindt zo goed als altijd een voetbal-

PASPOORT Naam: Gert Koelewijn Leeftijd: 57 Clubs: Spakenburg, Roda’46 en Eemdijk Beroep: Ondernemer

NU IN DE SHOWROOM FORD MUSTANG-E

Kom langs of kijk op broekhuis.nl

Profile for Jaap Hengeveld

Kei In Sport_editie juli 2021  

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded