Page 27

Column Jaap Hengeveld

Van fictie naar non-fictie “We zullen u uiteraard geen strobreed in de weg leggen. Veel succes met het organiseren van uw jubileumevenement. Want ook de wielersport dragen wij een warm hart toe. Veertig jaar al? Dat is ook wel heel bijzonder! En ja, sport zorgt in alle opzichten voor de gezonde stad die wij als stadsbestuur voor ogen hebben. Daar willen we in investeren en daar moeten we in investeren. Denk maar aan het nationaal sportakkoord. Ach, en met deze nieuwe coalitie hebben we al laten zien dat we sport heel serieus nemen. Onder meer door jaarlijks één miljoen euro extra aan de sportbegroting toe te voegen. Eén miljoen extra! Daar gaat uw club ook echt van profiteren. Wij gaan er voor zorgen dat de door u zo lang gekoesterde wens voor baanverlichting nu zo snel als mogelijk wordt aangelegd, zodat jullie tijdens de donkere maanden ook ‘s-avonds kunnen trainen. Overigens uw aanvraag voor subsidie om een veldrit of toertocht te organiseren wordt door ons binnen vier weken afgehandeld, want sport staat bij ons op de eerste plaats. En als u een keer met ons in gesprek wilt om een evenement van nationale omvang te organiseren, zullen wij uw delegatie samen met de nationale bond op het stadhuis met alle egards ontvangen. Wij zijn er klaar voor! Wat zegt u? U gaat inhaken op dé grote Spaanse ronde die naar Nederland komt? Werkelijk, wat een eer om een dergelijke grote wielerkoers in onze stad te mogen verwelkomen! Daar worden we helemaal stil van.”

konden helpen toen u te horen kreeg dat u na 39 jaar op stel en sprong op zoek moest naar een andere plek. Dit lag echt buiten onze macht. Wat er afgelopen jaar gebeurd is met die één miljoen? Nou ja, dat hadden we binnen de coalitie wel afgesproken, maar daar is helaas nog geen bestemming voor gevonden. Bovendien heeft Koningsdag ons veel geld gekost. Het duurde weliswaar maar een halve ochtend, maar wát een exposure voor onze stad! Heeft u die leuke clowns bij de toren niet gezien? Oh ja, uw aanvraag voor verlichting hebben wij in behandeling genomen. Excuus dat het zo lang is blijven liggen, houdt u er wel rekening mee dat u 60% zelf moet zien te financieren. Waarom? Nou ja, dat zijn nou eenmaal de spelregels en daar kunnen we niet zomaar van afwijken. Er moeten door ons ook zo veel aanvragen worden verwerkt. Daar zijn we wel vijf maanden mee in de weer. Wij hebben overigens wel eindelijk een gaatje gevonden in onze agenda voor uw toelichting op uw aanvraag een NK te organiseren. Helaas is de wethouder verhinderd, en kan ik er ook niet bij aanwezig zijn, maar mijn collega van de afdeling archivering ontvangt u over drie weken om 13.00 uur in ons personeelsrestaurant. Nou, ik ga weer aan de slag. Van mijn collega hoor ik wel hoe het verder is afgelopen.”

“Excuus dat we zo vlak voor uw jubileumevenement de bomen hebben gekapt. Lagen ze inderdaad op het parcours? Sorry hoor, dat was echt niet de bedoeling. Trouwens nogmaals excuus dat wij u niet

Op zaterdag 15 augustus 2020 passeert het peloton van La Vuelta España in Amersfoort de eerste col van deze drieweekse internationale koers: de Col du Strop.

Sportfoto van het jaar: Rodney Kersten!

2

1

3

DE BESTE

Tijdens het tiende Amersfoort Sportgala is de foto van Rodney Kersten verkozen tot beste sportfoto van het jaar 2019. Voor de door Kei In Sport georganiseerde VAN AMERSFOORT 2019 wedstrijd sportfotografie zijn in totaal 61 foto’s ingestuurd door 17 fotografen. Fotograaf Harry van ’t Veld ontving de tweede prijs voor zijn zwart/wit foto en fotograaf Ries de Beer met een foto van de zwemloop ontving de derde prijs. De winnende foto van tennisser Mats Moraing is gemaakt tijdens de finale van het ‘Van Mossel Kia Dutch Open’ staat op de omslag van deze editie van Kei In Sport.

HARDLOOPKALENDER • UITSLAGEN • TUSSENS TA N D C I R C U I T • W I N N A A R S J A A R L I J K S GEHULDIGD TIJDENS SPORTGALA AMERSFOORT WWW.RUN033.COM

Profile for Jaap Hengeveld

Kei In Sport editie 4 2019  

Editie Kei in Sport 15 december 2019, met special insert Van Haselen toernooi

Kei In Sport editie 4 2019  

Editie Kei in Sport 15 december 2019, met special insert Van Haselen toernooi

Profile for jeepbass
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded