Page 1

No. 02 THE TEXTILE ISSUE

Magazine 1


model // Jeanette Larsen photographer // Jeanette Larsen lokation // København

2


3


Magazine INDHOLD

05 06 08 12 14 17

EDITORS WORD

TEKSTILDESIGN, EN VERDEN FOR SIG

DESIGN BY

SOFIE ZEEBERG KIMMAN

MAKE IT EXTRAORDINARY

HÃ…NDSYET DESIGN CHOUCHOUVINTAGE

RAUBDRUCKERIN

4


THE TEXTILE ISSUE I dette nummer af B magazine - THE TEXTILE ISSUE - har vi samlet en samling af landets spuglede og måske upcoming danske designer indenfor tekstil og livsstilsbranche, som gør alt selv (by hand), og som inspirerer andre til selv at springe ud i at arbejde med egne tekstildesigns. Det er et nummer, som ligeledes giver dig indsigt i en tekstildesigners verden og viser dig, at grafisk print og tekstildesign ikke blot sker bag symaskinen, men også ved at se det smukke i de urbane byer verden over. Det er nummer du skal glæde dig til at læse, hvis du har en stor forkælighed for håndlavet design, tekstiler, folk der brænder for deres fag og mode. Du skal glæde dig fordi, det er disse mennekser der er med at til forandre verden i denforstand, at de for os til at føles os som dem vi er, gennem designets udtryk, sådan som det føles på os, og forandre os til at blive gladere mennesker end vi i forvejen er. Tekstiler og design er noget der er uundgåeligt i vores hverdag, og derfor er det også noget der skal være specielt, og få os til at føle os helt tilpas - uanset stil.

5


TEKSTILDESIGN EN VERDEN FOR SIG

“Jeg skal altid hen og røre ved alle mulige flade og se, hvordan det er lavet eller fornemme teksturen.

SCULPTURAL COLLAGES B magazine photographer // Christian B/Yellows & Charlotte Ranneries location // Four Boxes Gallery, Skive

D

en 28 årige tekstildesigner Gitte Lægård, fra Århus, er nok ikke den mest typiske tekstildesigner man kunne møde. “Jeg arbejder bredt med både illustrationer, interiør, rum, teater, kunstudstillinger og undervisning”.

En tekstildesigners arbejde handler om arbejde med materiale, at man har en sans for at mærke materialer, og i stor grad research. Spørger man designeren Gitte er en tekstildesigners hovedfokus at arbejde med overflader og konstruktioner af et materiale som væv og strik. Et arbejde og fag der kræver en god sans for materialitet. Men også et fag hun har valgt at udfordre.

6

I efteråret 2016 lavede Gitte en soloudstilling i Four Boxes Gallery i Skive. En udstilling bestående af 7 skulpturer, der havde til formål at undersøge mødet mellem analoge og digitale printteknikker på forskellige materiale flader. På utraditionelle materialer tog hun print på tekstil til et andet niveau. Her blev der printet på utraditionelle materialer som var hentet fra byggeindustrien, såsom flamingo, plexiglas, skum og træ. Materialer hun brugte for at udfordre print produktionen. En udfordring de færeste nok ville tage op, netop for at finde frem til nye måder og kontekster, hvorpå tryk og digitalprint kan anvendes. “I skulpturerne anvender jeg materialer fra byggeindustrien, teknikker fra tekstildesign og formsprog fra kunsten. Indgangsvinklen til mit projekt er intuitiv og undersøgende, hvilket tilfører collagerne en særegen sanselighed, som fastholder og betager beskueren visuelt.


MAKER DO IT YOUSELF

7


SOFIE KIMMAN B magazine photographer // Jeanette Larsen location // Frederiksberg

8


DESIGN by Designeren bag Design by Sofie Zeeberg Kimman er den 25 årige Sofie Kimman fra Frederiksberg. Hun er selvstændig designer gennem de sidste 6-7 år, og lever af at sy og sælge hendes egen produktion.

S

så det var muligt og mere tilgængeligt for alle at kunne se hendes design og lave en bestilling.

om så mange andre designere startede Sofies eventyr med, at hun så længe hun husker, altid har elsket at udfolde sin kreative side. Noget som kun blev forstærket af hendes farmor, og dels mor, som gav hende lysten til at kaste sig ud i det kreative univers. “Jeg synes det var så sejt og inspirerende de ting de kunne trylle frem på en symaskine. Jeg var med til at sy min første (konfirmations)-kjole med min farmor, og jeg elsker den stadig den dag i dag!”

Jeg ønsker selvfølgelig produkterne jeg sælger videre til mine kunder, er i en lækker kvalitet Inspirationen får hun alle steder fra! Fra de helt enkle, til de mere spændende detaljer, som hun på egen vis får videreudviklet ind i hendes egen stil og design. “Uanset hvor fjollet det end lyder, så kan jeg sagtens finde på, at sætte mig på en cafe ved et vindue, kigge ud af vinduet og lade mig inspirere af andre menneskers påklædning. Se hvilke detaljer, snit, farver og former, som kunne være gennemgående”.

En passion som senere hen i 2010 begyndte at blive til en forretning. Her begyndte Sofie at sy kjole til venner og bekendte, gennem eksponering på hendes private Facebook-profil og mund-til mund. Herfra begyndte efterspørgslen på hendes designs at tage hurtig fart og hun valgte derfor at åbne sin Facebook profil ‘Design by Sofie Zeeberg Kimman’,

Et andet redskab som også bliver brug som en ihærdig inspirationskilde er de Sociale Medier. Vigtigst for Sofie er dog at hendes designs forbliver unikke og stadig afspejler hendes stil.

9


THREAD

B magazine

photographer // Jeanette Larsen location // Frederiksberg

“Jeg ville ikke bevidst efterligne eller lave noget i stil med en anden designers arbejde, da æren for produktet så er ufortjent. Som man siger: Du kommer aldrig foran, hvis du følger andres fodspor”. Kunderne har dog også noget at skulle sige, da de har en kæmpe indflydelse for hendes design og de design hun finder på. For hende skal kunder kunne se på hendes designs, at hun er designeren bag, uden at kigge på mærket i nakken. Samtidigt ønsker hun også at de modtager et produkt som skal afspejle, at det er lavet personlig til dem. Og lige netop det personlig touch er noget som afspejles i den type af bestillinger Sofie får.

10

“Skal jeg ud fra mine statistikker se på hvem min kundegruppe er så er det typisk kvinder i alderen 18-15 år, og så køber de fleste kjoler til galler og studentertiden. Jeg syer dog også oftes konfirmationskjoler, fødselsdagskjole, brudekjoler og brudepigekjoler”. Jeg elsker at dele kreative idéer med mine følgere - helst DIY Tager man et kig på Sofies Facebook-profil, er det dog heller ikke kun billeder fra hendes design, men også videoer. Så sent som op til nytår 2017, lagde hun en DIY video ud, hvor hun


viste hvordan man selv kunne lave sin egen nytårskjole. En video der har fået 38 tusinde visninger og 402 reaktioner. “Jeg elsker at dele kreative ideer med mine følgere, og helst DIY som er meget hurtige og simple at lave, så alle kan være med! Jeg synes det er fed måde at give lidt igen til alle dem som følger med og støtter mit kreative univers”.

Fremtiden har også en del af byde på for den unge designer. Visionen for Design by Sofie Zeeberg Kimman er at få en hjemmeside op at køre, og så har hun i sinde at gøre sig ud i noget mere gallaegnet tøj. Tøj som hun ikke har designet så mange af, og specielt maxi kjole. Dog har hun også nogle hemmelige projekter oppe i ærmet som hun endnu ikke ønsker at løfte sløret for. “Jeg har gang i et stort projekt, men dette kan jeg endnu ikke fortælle om, da det er hemmeligt!”. Så må vi vente med tålmodighed!.

HALLE BAY

B magazine

photographer // Jeanette Larsen location // Frederiksberg

11


12


MAKE IT EXTRAORDINARY Enhvers must have, til den kreative designer, eller iderige person med ønske om at kreere sine egne ting.

2

1

TRÅD / SYTRÅD

MÅLEBÅND

Tråd er et tekstil og en art af garn, som bruges til sygning (sytråd), hækling (hækletråd) og vævning.

Målebåndet er et vanligt redskab for måling af længder, til f.eks. opmåling af størrelser til et udformning af et mønsterpapir af et stykke tøj.

Tråd fremstilles af mange materiale. F.eks. bomuld, polyefter, nylon, silke og uld.

Målebåndet er målt i centimeter, og har en standardlængde på 150 cm.

4 NÅL

Nåle og især synåle, med deres ovale hul i den modsatte end af spidsen, bruges som redskab til at samle to stykker tekstile materialer med tråd.

3

APPLIKATIONSSAKS

Applikationssaks er den ideelle saks til brug af klipninger i stof. Især strækstoffer. Den er designet til at klippe helt tæt til en søm, uden af skade ens stof. - Generelt set er en saks det ideelle værktøj til DIY projekter.

13


CHOUCHOUVINTAGE photographer // Jeanette Larsen lokation // Sønderborg

B magazine

14


’’

Jeg elsker at fremhæve det smukke i kvinders kroppe gennem mine designs, og give dem selvtillid i hvad de har på.

’’

15


HÅNDSYET DESIGN Ann Nielsen er en 20-årig kvinde, som står bag designet ChouchouVintage. Vi har taget en snak med Ann omkring hendes passion og brug af materialer.

I

2014 startede Ann, Chouchouvintage, op som en lille webshop, hvor hun opkøbte genbrugstøj som kun syede om og moderiserede, før hun solgte det videre til få penge. Hendes interesse for sygning voksede og hun begyndte at designe og sy hendes egne ting helt fra bunden - alt imens hun stadig gik i 2.g. “Så snart jeg havde lavet den første omgang gallakjoler til veninder, kusiner og nogle få udefrakommende kunder, voksede interessen for mine gallakjoler drastisk, og den dag i dag er det nærmest udelukkende gallakjoler jeg laver”. Materialerne betyder rigtig meget for mit arbejde

Og reaktionerne udefra har været helt igennem fantastisk, hvis man spørger Ann selv. “Jeg bliver tit mød med at der er vildt jeg formår at lave gallakjoler, når jeg ingen uddannelse eller nogen form for viden har indenfor syning”. Og netop det ikke at have en baggrund inden for syning ser ikke ud til at sætte en stopper for Ann, og derfor bliver der heller ikke gået på kompromis med materialerne. “Materialerne betyder rigtig meget for mit arbejde, fordi det i sidste ende giver det endelige udtryk og har kæmpe betydning for form”. Derfor er det vigtig at mærke og føle materialer før der bliver valgt noget. Tanken om selv at skulle lave sine egne tekstiler og tekstildesign har også strejfet den unge designer “I forhold til at lave egne tekstiler ville dette være en klar fordel ide, att jeg får præcis det udtryk jeg ønsker, og ikke nogensinde skulle gå på kompromis med materiale”. Mit mål at skræddersy kjoler som kvinder kan føle sig tilpas i og samtidigt smukke

Men for hende er designet ikke alt, og materiale er som beskrevet et vigtigt element for Anns designs og disses utryk.

16

ANN NIELSEN

B magazine

photographer // Jeanette Larsen location // Sønderborg

Drivkraften bag er kærlighed for smukt tøj. “Det er mit mål, at skræddersy kjoler som kvinder kan føle sig tilpas i og samtidigt smukke og feminine. Drivkraften er altså at klæde folk på, så de føler sig tilpas i hvad de har på og samt gøre kvinder og piger smukkere end de i forvejen er. Jeg elsker at fremhæve det smukke i kvinders kroppe gennem mine designs og give dem selvtillid i hvad de har på.” Og drømmene for Chouchouvintage er også, at brandet skal vokse sig størrer. Specielt nu hvor tiden efter gymnasiet giver hende mulighed for at fokusere udelukkende på designopgaverne og hendes design.


STREET PRINT B magazine photographer // Raubdruckin location // Amsterdam

RAUBDRUCKERIN Udover at de har deres base i Berlin, har kollektivet også designs fra diverse andre byer i verden. Byer som også har deres at byde på med anderes dæksler og natur. Byer som Tokyo, Amsterdam, Lissabon og Paris.

Raubdruckerin eller som de ville blive kaldt på dansk “Pirat Printere”, er et Berlin-baseret kollektiv der gennem bylivets rammer skaber unikke printdesign som bliver brugt på t-shirts, poser mv som sælges videre.

Hvis man ser sig godt omkring i de ganske omgivelser er kunsten faktisk overalt. Man skal bare se det smukke i det, og eventuel også have fantasien til det. Det er netop hvad kollektivet Raubdruckerin gør. De ser kunsten og de urbane strukturere overalt (nok fordi de ønsker at finde den), og bruger det direkte i deres grafiske printdesign ved at overmale fx. kloakdæksler og gitre. og trykker aftrykket direkte på det ønskede stykke tøj såvel som tilbehør. Hele meningen med deres projekt er at udforske byernes overflade og urbane skønheder,

Det smukke ved deres designs er ikke blot at det er ren og skær kopier af hverdag og by, men også at vi som individer ser noget forskelligt - og at det er noget vi alle i teorien kan gøre selv. Alt man behøver et noget at trykke printet på og lidt maling.

Ønsker du, ligesom os, at se flere af deres kreative kreationer, kan deres designs findes på websitet www.raubdruckerin.de

17


URBAN B magazine photographer // Raubdruckin location // Stavanger, Norway

RAUBDRUCKERIN PIRAT PRINT | DESIGN | CITY | KULTUR | ART | CREATIVITY | DIY | TEXTILE | PAINT | FABRIC | NATURE | URBAN | STRUCTURES | PRINT | GRAPHIC | EMMA-FRANCE RAFF | UNIQUE

18


@nicolemelnicky Bag @nicolemelnicky er den kreative stylist og overflade print designer Nicole, som gennem sine billeder viser lidt af sin process fra en skitseret illustration, til mønster og dernæst det færdige print i produktion. Nicole Melnicky er bare en af de kreative tekstildesignere vi her på redaktionener har fået øjnene op for. Hendes design er oftes præget af flora og nedtonede farver. Bestemt en instagram prodfil der er et besøg værd for lidt inspiration.

19


A HINT OF NATURE

20


21


Februar 2017

Magazine www.b-magazine.dk

22

Magasinet for kreative personligheder

B magazine  

The Textile Issue Magasinet for kreative personligheder

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you