Page 1

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : jeannedarc@skofv.nl W : www.kbsjeannedarc.nl

Hallo allemaal, passend bij de leeftijdsgroep onderbouw( jongsten en oudsten), middenbouw en bovenbouw. ver het thema zal elke keer een stukje in de nieuwsbrief verschijnen.

De eerste week zit er al bijna weer op en het voelde weer als vanouds. Maandag hebben we samen met de kinderen ballonnen opgelaten om het jaar officieel te openen. In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor; - Openingsdienst - Trefwoord - Jaarkalender - Bereikbaarheidsformulieren - Website Jeanne d’Arc

Het thema voor de weken van 24 augustus t/m 11 september is: “De spreukenwinkel”. Het Bijbelboek Spreuken is een verzameling korte spreuken, bedoelt om wijsheid en moreel besef bij te brengen. Er worden deze weken geen Bijbelverhalen verteld, maar middels spiegelverhalen en opdrachten worden de spreuken onder de aandacht gebracht. Het is boeiend om na te gaan hoe de stellige uitspraken ( sommige spreuken zijn moralistisch en komen zwart-wit over) door de kinderen worden ervaren. De drie weekaccenten zijn: Liever lui dan moe? De mantel der liefde. Het hart op de tong.

Meester Erwin Website Jeanne d’Arc Achter de schermen is er al geruime tijd hard gewerkt aan de nieuwe website van onze school. Onze huidige website voldoet qua informatievoorziening prima , maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de site gedateerd is geraakt. Onze nieuwe website zal een dezer dagen online worden gezet. De website zal gewoon via het oude adres te bereiken zijn. Op de nieuwe website zullen de schakeltjes eenvoudig te lezen zijn. Blijf de website in de gaten houden!

Een tegeltjeswijsheid van deze week: “De luiaard ploegt niet in de herfst, maar vraagt zich in de zomer wel af waarom hij niet kan oogsten.” Openingsdienst We willen dit jaar graag met u stil staan bij het feit dat we allemaal weer gezond en wil op school mogen zijn. We willen dit doen middels een openingsdienst. De dienst zal gehouden worden op donderdag 10 september vanaf 19.00 u. tot +/20.00 u. U mag uw kind(eren) meenemen naar de dienst. Meer informatie volgt, noteert u de datum alvast?

Agenda De jaarkalender ontvangt u volgende week van ons. Om alvast te weten wat er in de maand september staat te gebeuren, treft u op de achterzijde het overzicht van de maand september aan.

Bereikbaarheidsformulieren Afgelopen week heeft u dit formulier van ons meegekregen. Wilt u deze z.s.m. retourneren? We willen u tevens vragen uw e-mail adres te noteren, gezien het feit dat het schakeltje enkel digitaal verschijnt. Mocht u niet in de gelegenheid zijn het schakeltje digitaal te ontvangen of te bekijken, dan is er een papieren versie te verkrijgen bij de directie. U kunt uw adres uiteraard ook mailen jeannedarc@skofv.nl.

Een woordje over ….. Trefwoord, Trefwoord is onze methode voor godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming in de basisschool. Bij elke dag is een passende kalenderplaat, waarna de leerkracht verschillende mogelijkheden kan kiezen voor de dagopening: bv een themagesprek, een spiegelverhaal, een Bijbelverhaal, een gedicht/gebed, opdrachten. De kleurenposter verbeeldt het thema, in alle groepen aangeboden

-1-


Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : jeannedarc@skofv.nl W : www.kbsjeannedarc.nl

-2-

Schakeltje  

nieuwsbrief

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you