Page 1

‘Blij dat ik brei voor een ander’ bulletin nummer 4 Beste breisterren, De vakantieperiode is voor de meeste van ons weer voorbij. Wat hebben we een heerlijke zomer gehad, ook hier in Nederland was het volop genieten van de zon. Inmiddels begint het rondom ons heen herfst te worden, de bladeren aan de bomen veranderen langzaam van kleur, we maken ons op voor de winter… De voorbode van een nieuw breiseizoen, hoewel sommigen gewoon door zijn gegaan ondanks de zomer. De eerste berichten heb ik inmiddels ontvangen van breisterren die alweer aan het breien zijn geslagen. In het land zijn diverse brei-cafés opgezet. In Veenendaal breit de breiclub dit seizoen voor het Leger des Heils, dit initiatief heeft de krant van Veenendaal gehaald.

Verder ontvangen we berichten dat men breit in een Bibliotheek en bij de Hema. Ook in de korpsen, buurtcentra’s en Bij Bosshardts is men aan het breien geslagen. Wat een enthousiasme, geweldig!!!! Laatst werd de vraag gesteld: “wat maakt dit project nou zo leuk?” Het waarom zit in de naam van het project… ‘Blij dat ik brei voor een ander’. Daar word je zelf ook heel erg blij van, je bent bezig voor een ander, iemand die je niet kent maar waarvan je weet dat hij of zij geen warme kleding heeft.

Terugblik op de breisterrendag van mei 2013 Op 23 mei j.l. hebben we weer onze ‘dankjewel breisterrendag’ gehad. Deze stond in het teken van duurzaamheid. Over de dag waren er verschillende workshops. Wie had dat gedacht dat we van fietsbanden sieraden konden maken. Onze deelnemers hadden knopen

1


meegebracht voor de workshop kettingen maken van knopen. Wat een prachtige sieraden zijn er gemaakt. Een gezellige drukte was het bij het vermaken van meegenomen kleding. De kleding werd mooier gemaakt door het te bewerken met andere stof, kralen of andere materialen. Bijzonder was ook zeker de workshop het maken van tuinkussens van plasticzeil. Oud tafelzeil werd omgetoverd tot een hoes voor een tuinkussen.

Ook was het mogelijk om van een plasticzak, die in reepjes werd geknipt, een sjaal van te breien. Hoe vindingrijk kan je zijn? Een aantal dames heeft met overgave wol uitgehaald. De reden was dat een gemaakte trui of sjaal niet afgemaakt was of dat de trui of sjaal te klein was. In het kader van hergebruik van goederen zou het jammer zijn om deze wol niet meer te gebruiken, dus uithalen maar. Kortom het was een leuke, gezellige en een bijzondere duurzame dag waar we nieuwe breisterren mochten ontmoeten.

2


Het uitdelen van truien Het afgelopen jaar hebben we tijdens het uitdelen van de truien, sjaals, wanten en sokken hulp ontvangen van breisterren (vrijwilligers) die in de buurt van de locatie woonden waar we uitdeelden. Zij hebben ons daarmee geholpen en werden nog enthousiaster nadat ze de gezichten van de kinderen en volwassenen zagen die iets mochten uitzoeken.

Brei een trui voor een ander deel uit aan de ander! In de maanden december, januari en februari hopen we de gebreide spullen weer uit te delen en veel mensen blij te maken. Met de ‘breibus’ gaan we dan weer naar verschillende locaties in het land. Op dit moment weten wij nog niet wanneer en waar. Wij informeren u per mail of per brief. Wilt u mee dan kunt u ons dat laten weten. Hoe gaan we verder? De actie ‘Blij dat ik brei, brei een trui voor een ander’ gaat door. Alle warme gebreide spullen die we nog hebben worden keurig netjes opgeslagen. Breisterren worden gevraagd lekker door te gaan met breien. Liefst ook truien (XXL, blauw, grijs) voor mannen. Gebreide spullen kunnen afgegeven worden bij het Hoofdkwartier van het Leger des Heils, Spoordreef 10 in Almere, t.a.v. commissioner Marja van Vliet. U kunt ook uw breiwerk aan de korpsofficier geven, de korpsofficier zorgt dan dat de breiwerken op het Hoofdkwartier komen. Belangstellenden kunnen ons volgen op facebook ‘Blij dat ik brei voor een ander’, daar komt de informatie over de vierde breisterrendag donderdag 22 mei 2014 te staan.

3


Wij wensen u allen gezegende kerstdagen en hopen iedereen weer op 22 mei 2014 te ontmoeten tijdens de 4e breisterrendag in 50|50 Hotel Belmont in Ede. Hartelijke groet, Marja van Vliet en Jeanette Krommenhoek

Extra aandacht voor het Ladiesweekend 16 & 17 november 2013 in 50|50 Hotel Belmont. Graag willen wij u laten weten dat in het weekend van 15 en 16 november 2013 Ladiesweekend wordt georganiseerd in 50|50 Hotel Belmont. Inmiddels is het voor de derde keer dat dit weekend wordt georganiseerd. De kosten zijn € 125 per persoon op een tweepersoonskamer. Wilt u liever alleen slapen dan kan dat ook. U betaalt dan € 150. Het weekend bestaat uit diverse workshops, twee keer lunch, ontbijt en diner. Voor meer informatie kunt u kijken op facebook Ladies for Salvation. Er zijn ook posters naar de korpsen, de Bij Bosshardts en diverse afdelingen van Welzijn- en Gezondheidszorg verstuurd. Aanmelden kan via oke@legerdesheils.nl of via stafafdeling Oké, Leger des Heils, t.a.v. Willie Walter, Postbus 3006, 1300 EH Almere

4

Breibulletin 4 herfst 2013  
Breibulletin 4 herfst 2013  
Advertisement