Page 1

Pop musikk

Side 1 av 12


Innhold: Pophistorie SĂŚrtrekk Bekledning Tekstene Instrumentene Kjente artister Min favoritt The king of pop

Side 2 av 12


Pop historie Betegnelsen pop startet som en forkortelse for populær musikk. Begrepet ble først brukt på amerikansk radio på 1950 tallet. Pop tok for seg all form for underholdningsmusikk, enten det var snakk om rock, blues eller country. Og det gjør det fremdeles.

Side 3 av 12


Særtrekk

Popsangene har en enkel og lett gjenkjennelig melodi. Etterfulgt av et fengende refreng som blir gjentatt flere ganger i løpet av sangen. Melodien og tekstene skal vekke en spesiell følelse i oss som hører på, slik at vi husker sangen. Tekstene i pop musikken kan variere, men det er for det meste ikke noe særlig viktig budskap i disse sangene. Tekstene handler for det meste om kjærlighet og sex. Popmusikken er en moderne form for musikk og er rettet mot et stort ungdomspublikum.

Side 4 av 12


Bekledning I pop musikkens verden er alt lov. Du kan ha på deg lag på lag med klær eller ikke ha på deg noen ting i det hele tatt. Mange kritiserer måten, dagens pop artister klær seg på. Sex og nakenheten er 2 viktige nøkkelord. Musikk bransjen i dag, spesielt pop musikken spiller masse på sex. ”Sex sells”

Lady Gaga er vell et ganske godt eksempel, Hun er naken eller betydelig lettkledd i de fleste av musikkvideoene sine og hun går kledd i de merkeligste kreasjonene. Her er noen av antrekkene hennes.

Side 5 av 12


Tekstene Tekstene i pop musikken er ikke alltid like seriøse og bruker ikke å inneholde noe særlig viktig budskap. Det er som regel melodien som blir laget først og teksten blir justert etter den ferdige melodien. Det sier jo litt om at teksten ikke betyr så mye. Igjen er det sex og kjærlighet som gjelder. Dette går igjen i nesten alle tekstene. Sex selger virkelig. Noe musikkbransjen vet det utnytter derfor dette.

Tekstene blir laget med en veldig fengende melodi og enkle setninger. Det er vell for at vi som hører på, lettere skal kjenne igjen sangen og kunne synge med. Hvor deilig er det ikke å sette seg ned med musikk og glemme resten av verden for en stund? Den følelsen du får når du finner en sang som passer akkurat til det du føler.

”When I’m sad I shove in my headphones and just ignore the world”

“Once in a while you will find that one song that understands you perfectly” Side 6 av 12


Instrumenter Det er ofte ganske vanlige instrumenter som blir brukt i pop musikken, som gitar, bass og trommer.

For 책 lage popmusikken i dag, brukes ogs책 forskjellige elektroniske instrumenter som er kommet n책 i den nyere tid. Det mest kjente av disse er vell syntheziseren.

Synthezisere er et elektronisk instrument, eller et slags piano som lager elektronisk generert lyd. Det finnes supermange forskjellige elektriske lyder som kan lages i en syntheziser. Det kan til og med lage tromme og gitar lyder. Dette instrumentet er det mest brukte innen pop musikk.

Side 7 av 12


Kjente pop artister Her er noen veldig kjente, kvinnelige pop artister.

Britney Spears

Katy Perry

Jennifer Lopez

Lady Gaga

Side 8 av 12


The king of pop Michael Joseph Jackson ble referert til som kongen av pop, eller “The king of pop”. Han var sanger, danser og han skrev egne sanger. Alle visste hvem Michael var. Han hadde en tøff barndom og har aldri vært helt slik som alle andre, men det gjorde ikke han noe. Han levde livet fullt ut som et barn i en voksen alder.

Michael gikk først gjennom sammen med brødrene sine, i The Jackson 5. Han ble fort lagt merke til og skillet seg ut fra de andre brødrene.

Det var ikke før i begynnelsen av 1980 årene at han virkelig ble kjent og folket visste hvem han var. Det var da hit låtene ”Beat It”, ”Thriller” og ”Billie Jean” ble til. Musikkvideoene til Michael ble lagt spesielt godt merke til, de fleste så denne nye måten å lage musikkvideoer på som en ny kunstform. Han laget også sine egne dansemoves som i dag er veldig berømte, som den spektakulære danseteknikken ”moonwalk”. Michael Jackson var kongen av pop og han hadde en fantastisk karriere. Alle vet hvem Michael Jackson var!

Side 9 av 12


Min favoritt Jeg liker allslags forskjellig musikk til forskjellige anledninger. For meg er det veldig vanskelig å velge ut en pop sang som min favoritt. Men akkurat nå så må det nok bli denne : http://www.youtube.com/watch?v=5FlQSQuv_mg&ob=av2e Det er en sang som heter ”Pay phone” og synges av pop bandet Maroon 5.

Disse karene synger mange flere sanger og har også hatt andre store hits. Slik som denne sammen med Christina Aguilera : http://www.youtube.com/watch? v=iEPTlhBmwRg&ob=av2n (Moves like Jagger) Og denne som er en mer rolig sang: http://www.youtube.com/watch?v=nIjVuRTmdc&ob=av2e ( She will be loved) Side 10 av 12


Kilder: http://archive.notam02.no/DSP2/index.php?seq=7&page=242 http://no.wikipedia.org/wiki/Popmusikk http://no.wikipedia.org/wiki/Synthesizer http://no.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson

Side 11 av 12


Side 12 av 12

Pop Music  

My school project.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you