Page 1

PAS PAS A

Núm. 2

www.friselva.com

La 2014 La Revista Revista interna interna de de Friselva Friselva ·· Gener Junio 2013

El comerç internacional va ser clau per al nostre progrés Parlem amb Pere Costa:

Entrevista a Pere Vilaseca:

Ara no n’hi ha prou només en gua- nyar diners: “Friselva forma part d’un projecte i una filosofia que amb Mi- quel fill s’han consolidat”.

“Des de que sóc aquí hem anat canviant gairebé sense adonar-nos-en”

Els nostres treballadors, el valor de la nostra empresa!!


Editorial

Apunts d’Història És per a mi un plaer poder dirigir-me a vosaltres mitjançant el segon número de la revista PAS a PAS.

Noves instal·lacions Comercial Societat Seguretat en el treball Els nostres equips Entrevista

Estimats col·laboradors, al llarg dels meus 40 anys d’experiència en el sector càrnic he vist com han evolucionat els mercats, els clients, la competència i el disseny dels escorxadors sota unes premisses diferents a les antigues. Cada vegada tenen major rellevància els temes mediambientals d’eficiència energètica, sostenibilitat, implantació de qualitat, traçabilitat, seguretat alimentària; així com, l’homologació d’instal·lacions i processos per a l’activitat exportadora com normatives per a la distribució internacional per poder adaptar les exigències de cada país. Tot això, ha contribuït a què tinguem que adaptar-nos a actualitzar ràpidament el nostre projecte i marcar-nos objectius de millora. El passat 2013 ha estat un any especialment complicat però amb el treball, l’esforç, la implicació i el compromís de cada un de vosaltres hem sigut capaços de superar i de millorar les diferent certificacions de qualitat, medi ambient i de poder recuperar el mercat de Xina. Estem vivint uns anys de fort impacte, de patiment en la societat com feia anys que no vèiem. Em sento orgullós de poder continuar oferint llocs de treball i col·laborar amb diferents entitats que ajuden a les famílies més desafavorides. Aquest any que encetem és clau per al futur de la nostra empresa. Conti- nuem fent una forta inversió per millorar les nostres instal·lacions. En aquest moment estem construint la nova planta de l’escorxador que ens permetrà un canvi en el sistema de desfer el porc per adaptar-nos a les noves exigències dels nous mercats i millorar els nostres productes. És per això, que tenim que continuar treballant per ser més competitius i seguir obrint nous mercats que ens ajudin a tenir un futur satisfactori i segur. Tenim per endavant molt de treball, hem de lluitar amb l’esperit d’un guanyador i oblidar les excuses del fracàs i, per suposat, hem de tenir una mentalitat oberta tant per identificar els canvis com per reaccionar davant d’ells. Ens hem de convèncer de la nostra pròpia capacitat per aconseguir allò que ens proposem, sense negar en cap moment les dificultats que trobarem pel camí.

Edita: Friselva, SA Coordinació: Departament de RRHH Col·laboradores: Júlia Manresa i Raquel Sánchez Disseny i impressió: Graficter Studio

Tenim tot el necessari per adaptar-nos als canvis, les persones, els productes, els recursos i les instal·lacions però per sobre de tot la nostra il·lusió i el nostre compromís. Aprofito per enviar el més sincer desig d’un 2014 ple de salut i d’èxits aconseguits entre tots.

Miquel Ramió Gerent


Apunts d’història

Etapa 2001-2008: “La Consolidació” Amb l’objectiu d’explicar l’evolució de Friselva s’ha entrevistat a en Juli Rodil, Departament de Finances, ja que ha viscut com Friselva ha passat de ser una petita empresa a convertir-se en una gran empresa. Des que es va establir a Riudellots, Friselva no ha parat de créixer. El número de porcs sacrificats ha augmentat cada any. Per a què un creixement d’aquestes característiques sigui sostenible i raonable calia primer consolidar un model d’empresa i de negoci. I així va ser els primers deu anys. Des del 2001 fins el 2008 aproximadament, podríem dir que es va tractar d’una etapa de creixement progressiu però també de consolidació. Aquest creixement es veia reflectit no només en la quantitat de porcs sacrificats al dia o anualment, que van multiplicar-se per més del doble, sinó també amb les incorporacions de personal i creixement de les inversions. Quan Juli Rodil, un dels responsables d’administració, va arribar a l’empresa l’any 1995 les oficines eren en una casa vella i només eren quatre persones. Aleshores sí que es funcionava com una empresa familiar: “El recompte de kg de porc que se sacrificaven al dia es feia manualment”. Per a ell, el que va permetre anar creixent cada dia és el compromís: “El fet de ser una empresa familiar petita establia un lligam, el que feia que et quedessis fins que calgués per acabar la feina”. En Juli recorda haver descarregat, fins i tot, algun camió amb en Miquel si aquest arribava tard i ells eren els únics que quedaven a l’empresa. “Això és el que ens diferencia de qualsevol altra empresa, que aquest lligam encara es manté tot i haver crescut tant”−afirma. Combinar una filosofia familiar amb una voluntat de créixer i progressar han estat les dues claus per al bon funcionament de l’empresa.

“En Miquel és molt emprenedor, sempre ha volgut anar evolucionant i tirar endavant” −explica en Juli. Un exemple d’aquesta voluntat és el fet que Friselva fos el primer escorxador d’Espanya en aconseguir el certificat ISO 14001 l’any 2000, una certificació tècnica que reconeix el propòsit de minimitzar els efectes negatius causats en el medi ambient per part de les activitats de producció. Actualment, aquests certificats i reconeixements tècnics són indispensables per poder competir en un mercat molt més exigent i regulat, en canvi, fa 10 anys eren un valor afegit. Això demostra una bona visió de futur.

“Evidentment hi ha hagut errors, però si els poses en una balança pesen més els encerts” explica Juli Rodil L’obertura al comerç internacional també va ser una de les claus per al progrés de l’empresa que va començar a comerciar amb petites empreses de Girona. El percentatge d’exportació va créixer d’un 4% a un 18% (actualment més del 50%).

■■ Departament de Finances

EVOLUCIÓ COMPRES  DE  PORCS  

600.000 500.000   400.000   300.000   200.000   100.000   0   MITJANA  PORCS/DIA  

351.547

393.431

449.484

518.213

265.877

284.170

304.981

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

887

1.064

1.137

1.220

1.406

1.574

1.798

2.073

221.644

FRISELVA

3


2003

Aconseguim l´autorització per poder exportar a Corea Ampliem les instal·lacions amb la sala de desfer i de la càmera d´oreig

2005

Ampliem les instal·lacions amb els molls de congelat, vestidors, menjador i despatxos Aconseguim l´autorització per poder exportar a Japó

2008

Instal·lacions al 2001

Ampliem les instal·lacions de les sales d´envasat i càmeres de refrigerat

% de la producció exportada Instal·lacions 2006

Instal·lacions al 2013

Parlem amb Pere Costa, testimoni del nostre creixement Amb la finalitat de reforçar l’entrevista que vam fer a la Sra. Carme Costa (mare d’en Miquel Ramió) per saber com van ser els inicis de Friselva, hem cregut oportú entrevistar el Sr. Pere Costa (cosí de Carme Costa) que va ser treballador de la nostra empresa .

però, reconeix que en cap moment s’imaginava que l’empresa arribaria on ha arribat. “Era intel·ligent i va saber-se adaptar als canvis, però no m’ho hagués pensat mai”−explica, referint-se als primers anys de l’empresa.

Pere Costa va començar amb 15 anys “netejant quadres i cuidant els porcs”, ara en té 69. Gràcies al que va aprendre amb en Miquel Ramió pare, fa més de 30 anys que treballa com a Director de Producció d’un escorxador de Màlaga. “Tot el que he après, la culpa la té Can Ramió”−afirma.

“El creixement va ser responsabilitat del pare i la consolidació del fill”. Per a Pere Costa el que ha convertit una empresa familiar en creixement en el que ara és Friselva ha estat la cultura empresarial que va introduir en Miquel fill. “Ell va saber aprofitar allò positiu del que ja tenia i millorar-ho”. Segons Pere Costa, ara no n’hi ha prou només amb guanyar diners: “Friselva forma part d’un projecte i una filosofia que amb en Miquel fill s’han consolidat”.

Pere Costa era una de les peces que formava l’engranatge familiar durant els primers anys de l’empresa. Recorda a en Miquel Ramió pare com un home de negocis “molt intel·ligent i murri”. Quan hi pensa, 4

FRISELVA

■■ Júlia Manresa (Col·laboradora)


Noves Instal·lacions

Laboratori de qualitat control exhaustiu de la qualitat dels nostres productes i que ens exigia una demora en l’entrega d’informes i resultats als nostres clients. A partir d’ara, el Laboratori de Friselva SA. augmentarà considerablement el nombre d’anàlisis realitzades i durà a terme uns procediments que ens permetran tenir resultats de presència de salmonel·la en un termini de 24 hores i, en casos d’extrema necessitat, en terminis de 10 hores. El fet de disposar d’un gran nombre d’anàlisis en un temps mínim ens permetrà complir les exigències dels nostres clients les quals són cada cop més estrictes.

Al 2013, es va iniciar l’activitat del Laboratori. Les instal·lacions del Laboratori ja disposen dels equips i del material necessaris per començar a dur a terme les anàlisis dels productes elaborats a la nostra empresa. En aquests moments s’estan elaborant i codificant els mètodes d’anàlisis, les instruccions de treball relacionades amb la seva activitat i tota la informació sobre la seva gestió de manera que, un cop s’iniciï l’activitat, estigui totalment documentada i registrada. Fins el moment, el servei d’anàlisis el realitzaven laboratoris externs cosa que no ens permetia tenir un

El Laboratori disposa de tres zones diferenciades. Una zona de microbiologia on es realitzen les anàlisis dels microorganismes indicadors de la qualitat i dels microorganismes patògens (Salmonella, Listeria monocytogenes i Escherichia Coli), una zona de fisi- coquímics on es porten a terme els controls d’aigua i els anàlisis i experiments del departament R+D, i una zona de neteja on es gestionen tots els residus deri- vats d’aquestes anàlisis. Confiem que aquesta nova instal·lació ajudi, encara més, a la consolidació i projecció nacional i internacional de Friselva SA. ■■ Anna Raurell Departament de Qualitat

Comercial

Fira d’Anuga Friselva va participar a la 32a. edició de la fira d’Anuga que es va celebrar al recinte firal de Colònia (Alemanya) el passat mes d’octubre. Amb una superfície de quasi 284.000 m2, Anuga és la fira més gran mundialment de totes les fires dedicades al sector agroalimentari. Aquesta fira, que es celebra cada dos anys, representa una excel·lent oportunitat per establir nous contactes i consolidar els clients internacionals existents. La participació a fires, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, és una estratègia clau en el procés d’expansió internacional que ha iniciat Friselva en els darrers anys. Durant l’any 2013, Friselva també va participar com a expositor a la fira de Xangai que es va celebra el mes de novembre. ■■ Jordi Vilardell / Departament Comercial

Estand de la fira d’Anuga FRISELVA

5


Societat

El nostre valor multicultural Països d’origen dels treballadors (en nombre)

Romania Espanya 166

43

Moldàvia 11

Xina 60

Cuba Hondures 96

Senegal 12

1 Colòmbia 3

Nicaragua 1

Bolívia 3

Equador 2

Gambia 5 Guinea 5 Ghana 5

Origen dels treballadors en % Est d’Europa 12%

Sud-amèrica 23%

Espanya 38% Àsia 22%

Àfrica 5%

Mali 3

Índia 40

A FRISELVA tenim una diversitat cultural entre els nostres treballadors que cal aprofitar, les diferències per raó d´origen sempre son enriquidores i pot donar valor afegit a la convivència entre els mateixos treballadors i als nostres productes. Aquest valor el trobem molt visible, sobretot, amb la gastronomia que veiem cada dia al menjador quan anem a dinar. Tot sovint hi ha aromes i colors de menjars que ens conviden a veure una petita espurna de cada país d´origen . Tenim treballadors/es de diferents nacionalitats i procadències. En aquesta imatge podeu veure amb percentatges d’on provenen tots/es els treballadors/es. ■■ Departament de Recursos Humans

Premiem les bones idees Com ja vam explicar a l’anterior número de la revista, per Friselva és molt important les idees de millora que doni el nostre personal. És per aquest motiu que donem el premi als treballadors que aportin aquestes millores. En aquests darrers mesos s’han premiat les idees de: -Daniel Surdu, del Departament d’Expedicions, per haver proposat petites millores en el moll de congelat. - Nelson Rodríguez, de la Secció de Sala, per proposar utilitzar la ganiveta circular per treure el magre que queda a l’os de la llonza i així reduir la pèrdua. 6

FRISELVA

- Lolot Ionut, de la Secció d’Escorxador, per haver proposat posar una planxa per a què les turmes caiguin directament al cicló que els transporta a la planta de subproductes.

Us animem que continueu col·laborant, el futur és treball de tots. Bústia de suggeriments Recordeu que teniu a la vostra disposició una bústia de suggeriments. Està a la porta d’accés del personal, a les antigues oficines.


Seguretat en el treball

Enquesta del clima laboral El clima laboral en la organització és la suma o el conjunt de percepcions que els treballadors tenen sobre el medi humà i físic en què desenvolupen l’activitat a l’empresa. Aquest 2013 vam assolir el propòsit d’analitzar el grau de satisfacció dels nostres treballadors. Aquesta fita no va ser fàcil ja que era la primera vegada que volíem portar a terme l’anàlisi de dades estadísticament. A més, buscàvem la màxima participació per saber i/o conèixer en quina situació ens trobem i què podem millorar per a què el benestar del treballador sigui òptim.

Del resultat de l’enquesta es desprèn com a punts forts: • Pel que fa a l’empresa, els treballadors tenen un sentiment de pertinença vers l’empresa molt elevat i es senten reconeguts en el seu lloc de treball. • En general, respecte als companys de treball el sentiment és positiu i la majoria reconeix el bon tracte i la unió entre tots. • En el lloc de treball la majoria considera que és valorat en el seu lloc de treball i que li agradaria quedar-se a l’empresa.

Del resultat de l’enquesta es desprèn com a punts febles: • La comunicació: els treballadors valoren que ha de millorar la comunicació de dalt a baix i viceversa entre els caps de secció, subordinats i entre els diferents departaments. En aquest 2014 ens marquem l’objectiu de millorar la comunicació entre els departaments i així poder potenciar el treball transversal. ■■ Departament de RRHH

• Com a aspecte positiu, respecte el reconeixement, molts creuen possible la promoció per un bon rendiment laboral.

Pla d’emergències La Direcció de Friselva està compromesa a assolir el màxim nivell de seguretat en el treball complint la legislació vigent, basant-se en el principi de la millora continua de l’acció preventiva. Per això, s’han realitzat vàries accions de millora de les mesures d’emergència de l’empresa:

Agraïm la col·laboració de tot el personal en aquest procés, tots els treballadors tenen un paper molt important en la millora de la seguretat en el treball. ■■ Carme Lahoz (Tècnica de Riscos Laborals)

Imatge del dia de la formació dels equips d’emergència

1. S’han actualitzat les mesures d’emergència de l’empresa incorporant medi ambient, constituint els equips d’emergència i inventariant els recursos materials necessaris. 2. S’ha realitzat la divulgació de les mesures d’emergència a tot el personal. 3. S’han format els equips d’emergència per poder desenvolupar les seves funcions en cas d’emergència. El passat 10 d’octubre es va portar a terme un simulacre a la Secció d’Escorxador per comprovar l’eficiència de la organització de l’equip d’actuació per emergències. Així es van detectar les accions de millora a implantar. FRISELVA

7


Els nostres equips Secció de Neteja Encetem aquest apartat en el segon número de la revista per donar a conèixer les diferents seccions de la nostra empresa i el seu personal. La Secció de Neteja està formada per 20 persones. La Secció de Neteja fa una feina de vital importància per poder treballar cada dia en els nostres llocs de treball, garantir que el producte és segur (que no pot provocar malalties als consumidors) i poder superar les diferents auditories de qualitat i exportació. Des d’aquest número de la revista volem agrair a tot el personal de neteja el seu esforç i la seva constància diària per a què la feina de tots sigui més fàcil. Animem a la resta de personal a que col·labori a no embrutir i tirar els residus als llocs adequats.

Equip de neteja del torn de tarda ■■ Departament de RRHH

Entrevista Entrevista a en Pere Vilaseca: Segon treballador més antic de Friselva i Director de Producció. Com era de petita l’empresa aleshores? Es sacrificaven 60 porcs. Érem 12 i a l’escorxador només n’hi havia 2 de treballadors. Entre pocs ho fèiem tot. Què ha fet bé Friselva per arribar fins aquí? Treballar, treballar i treballar. Ho porten dins. Quan vaig començar havia vingut algun cop amb en Miquel o el seu pare a la nit a l’escorxador perquè faltava algú i s’havia de venir.

Pere Vilaseca en els seus inicis a Friselva

“Des de que sóc aquí hem anat canviant gairebé sense adonar-nos-en” Com vas arribar a Friselva? Devia tenir 15 anys. Venia als estius i estudiava per torner. Després de dos o tres estius m’hi vaig quedar. Em tractaven bé i m’entenia molt bé amb el pare d’en Miquel. Quines eren les teves feines quan vas començar? He fet de tot: expedicions, sala, escorxador... Fins i tot he estat a la greixeria. He fet de xofer, gairebé podria dir que quan vaig tornar de treure’m el carnet ja tenia el camió esperant-me Què és el que més recordes del pare d’en Miquel? Tenia molta vista. Parlava deu minuts amb qualsevol persona i ja intuïa com era. Això no s’ensenya. Amb ell m’ho havia passat molt bé. No sé com s’ho feia però sempre em feia treballar.

Com t’has anat adaptant a aquest creixement? Inevitablement, els que més hem evolucionat dins Friselva som els antics. Des que som aquí hem anat canviant i no ens n’hem adonat. Sempre hem augmentat la producció. Mai hem estat parats. Com es gestiona un grup tan gran de gent? Tractant a tothom per igual. No es poden fer diferències. D’aquesta manera aconsegueixes gestionar tan un grup de 10 com de 100. Es tracta de tenir-ho clar i sota control. Tot i que cada persona no és igual, tens que saber gestionar com comuniques amb uns i altres. Vas treballar amb els Germans d´en Miquel Ramió? Sí, i tant, amb tots dos. En Joaquim estudiava i cada Com vas arribar festiu o vacances veniaaaFriselva? treballar a la cinta de desfer lloms o el que fes falta. En Jordi ens als molls Aquesta empresa compta ambajudava treballadors carregant camions i fent les comandes, també feia d’orígens molt diversos. Si vols explicar-nos com feines administratives; però si calia una altra cosa i quan vas arribar a treballar amb nosaltres pots també ho feia. Entre tots ens fèiem tot, érem com dirigir-te al departament deho Recursos Humans. una família i on no arribava un arribava l’altre.

Ctra. NII, Km 706,5 17457 Riudellots de la Selva (Girona) · Spain Tel. (+34) 972 47 82 50 · Fax (+34) 972 478 222 info@friselva.com · www. friselva.com

Friselva - Revista gener 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you