JCI Mariehamn kammarbladet 02/2015

Page 1

KAMMARBLADET MEDLEMSTIDNING 2/2015 | JCI MARIEHAMN

Foto: Blick, Therese Andersson

Find us on Facebook: www.facebook.com/jcimariehamn

Follow us on Twitter: @jci_ax

Internet: Instagram: KAMMARBLADET 2/2015 | 1 www.jcimariehamn.ax @jci_ax


PRESidentens kolumn Året är nästan slut och det är dags att summera vad vi har gjort sedan förra kammarbladet. Vi har haft startskolning och trevligt middag på ÅSS och superrolig JCI Nordic Conference i Tallinn med bra gäng från Mariehamn och JCI Finland. Höstakademi i Brändö där distriktets PRES och DP träffades samt delar av distriktsstyrelsen. Superlyckad helg! Distriktets och JCI Finlands valmöte i Levi och förstås kammarens eget valmöte. Det blev spännande och skrämmande, det var ingen som ställde upp som PRES =( Vi har haft ett nytt projekt, Ledare för en dag som jag tror att kommer att växa nästa år. Vårt stora projekt Valvakan med samma koncept som tidigare men nu hade vi satsat extra mycket på synlighet och visst blev det fint. Så klart vi har haft luncher, afterwork och annat under hösten. Vi har även fått sex nya provmedlemmar och fem nya medlemmar och två nya hedersmedlemmar =) Mera om höstens verksamhet i det här kammarbladet och förstås hela året i verksamhetsberättelse. Jul och nyår är en tid för tanke och reflektion över det som varit och det som komma skall. Låt inte julen gå upp i rök, fira säkert =) Jag önskar er alla en trevlig jultid!

Terhi

PRES 2015

ail Haznedar President 2015 Ism Terhi och JCI World

2 | KAMMARBLADET 2/2015


JCI Nordic Conference

Tallinn, Estland

KAMMARBLADET 2/2015 | 3


Informationsträff Varje höst är det dags att ta in nya provmedlemmar till kammaren och för att nå ut med informationen om detta beslutade styrelsen i år sig för att ordna en informationsträff för intresserade. Informationsträffen hölls en onsdagskväll i slutet av september och lockade sex stycken intresserade. Vi hade en trevlig

Text: Susanne Olofsson

kväll med mingel och intressanta diskussioner om JCI:s verksamhet. Som komplement till informationsträffen ordnades även en lunchträff där tre personer som inte hade möjlighet att komma på kvällsträffen deltog. Från JCI Mariehamn deltog vid båda tillfällena Terhi Metsola och Susanne Olofsson.

Fotoutställning och företagande Text: Susanne Olofsson

Vi hade nöjet att besöka vår före detta medlem Therese Andersson och hennes företag Bildbyrå BLICK. Vi tittade på hennes utställning “Vem är jag? ­ en utställning om personlighet och identitet” där Therese har fotograferat elva tvillingpar i olika åldrar. Vi fick även bekanta oss med Thereses studio där hon berättade mera om utmaningarna som egen företagare, hur man hittar sin nisch och glädjen i att verkligen jobba med något som man brinner för. Innan besöket var slut fick vi ta oss en titt i lådan med rekvisita och bli förevigade på bild.

4 | KAMMARBLADET 2/2015


p a k s r a d e l m o e d r ä l Unga

e Text: Susann

jektledare Olofsson, pro

Bodil Dahlén

och Annika D

ahlblom

Alina Ganner och Fredrik Häggblom

JCI Mariehamns nyaste projekt är ledare för en dag som genomfördes i oktober 2015. Under en vanlig arbetsdag fick en ungdom chansen att följa med en ledare på jobbet. Tanken är att ungdomen ska inspireras och lära sig mera om ledarskap. Fem ungdomar mellan 17­26 år deltog och vi mottog väldigt bra feedback både från ungdomarna och från ledarna. Annika Dahlblom på museibyrån hade besök av Bodil Dahlén: “Det har varit en fin dag tillsammans med Bodil, givande för mig. Om ni upprepar konceptet med ledare för en dag deltar jag gärna på nytt”. Även Bodil är mycket nöjd med dagen: ”Tack JCI för att ni arrangerat denna dag! Väldigt givande och intressant har det varit”.

Alfred Berg och Thomas Lundberg

Fredrik Häggblom från Aktiva Redovisning hade Alina Ganner som följeslagare under dagen. De hade ett fullspäckad program med bland annat planering av generationsväxling i familjeföretag och processplanering. Båda tyckte att dagen var givande, men för kort. Alfred Berg, 17 år, följde med Thomas Lundberg som är VD på Crosskey och Alfred tyckte att dagen var otroligt intressant och lärande. Han uppskattade att han verkligen fick se allt vad en ledare gör under en dag. Nu är en hel del kontakter knutna och jag hoppas att projektet får en fortsättning nästa höst. Många ledare och lärare har varit mycket positiva och visat sin uppskattning för ledare för en dag, så jag tror att det finns alla förutsättningar att expandera och göra detta till ett årligt återkommande projekt i JCI Mariehamn. I projektgruppen har Susanne Olofsson, Helena Erä­Esko och Olof Collin ingått.

n Rebecka Eriksson och Bengt Johansso

KAMMARBLADET 2/2015 | 5


VA LVAK A A K A V L A V

nd a t c a p m i t a e r G p o s it i v e c ha n g e s r f or ove r 100 yea ehamn.ax

www.jcimari

Valvakan är ett av JCI Mariehamns största och mest traditionsfyllda projekt. Projektet har JCI Mariehamn genomfört och förädlat sedan 1970-talet.

VA LVA K A

Vart fjärde år är det lagtings- och kommunalval och söndagden den 18.10 riktades allas blickar till kultur och kongresscentret Alandica där JCI Mariehamn stod som värd för Ålands officiella valvaka för lagtings- och kommunalvalet. Valvakan är rätt unik då man samlar samtliga partier under samma tak för en gemensam förväntansfull och trevlig valvaka. Till årets valvaka hade över 300 personer bokat bord för olika typer av traktering och under kvällens gång kom ytterligare intresserade ålänningar till Alandica för att ta del av valvakan på plats. I valet 2015 ställde 254 kandidater upp till lagtinget och hela 554 kandidater ställde upp för val till kommunalvalet i någon av Ålands 16 kommuner.

Resultatet online Förutom att presentera det preliminära valresultatet på valvakan driver kammaren även en webbsajt (http://www.valvaka.ax/) där hela världen i princip i realtid kan följa med rösträkningen och aktuell ställning för partier och kandidater. Webbsajten utvecklades ursprungligen till valet 2007 men har sedan anpassats till att passa alla typer av plattformar så som tablets, smartphones och datorer av olika format och märken.

PL Alexander Östergård, Pres 2015 Terhi Metsola, senator #69892 Nina Danielsson och hedersmedlem Edgar Öhberg.

6 | KAMMARBLADET 2/2015


g ett genomgående färgtema . Fär JCI Mariehamns färg är lila och sentation. rollupps, flag gor, ljuspelare, pre

Mediabevakning Förutom att valvakan bevakas av de lokala tidningarna Ålandstidningen och Nya Åland så fanns det representanter för finsk, svensk och rysk media på plats. Ålands Radio och TV har dessutom direktsändning så att alla på Åland har möjlighet att följa med valvakan från TV-soffan. Valvakan och utgången från valet dominerade hela följande veckan nyheterna i de lokala medierna och tack vare det stora projektet och det mediaintresse som det

och logo syns bland annat på

borddukar,

medför så har projektets ”branding” i lila gjort att nästan alla bilder och filmsekvenser haft JCI-lila innehåll. Som projektledare kan man aldrig lyckas utan ett duktigt team. Därför vill jag avslutningsvis rikta ett stort tack till min duktiga projektgrupp bestående av: Hanna Bromels, Mikael Fagerlund, Rasmus Basillier, Andreas Brink, Maria Hellman-Aarnio, Kristian Grönlund och Carl P Mörn. Dessutom ett stort tack till våra konferenciärer senator #69892 Nina Danielsson och hedersemedlem Edgar Öhberg. Alexander Östergård – JCI Mariehamn Projektledare – Valvakan 2015

Spännande kväll för de 254 lagtingskandidaterna. KAMMARBLADET 2/2015 | 7


JCI MARIEHAMN PINS Nu har ni chans att köpa JCI Mariehamns nya pins (ersätter inte medlemspins). Traditionen inom JCI är att man byter pins på internationella konferenser och evenemang med nya JCI vänner. Dessa pins köps i paket om 5 st. och kostar endast 10 euro / paket. Beställning av pinspaketen görs enligt följande: Betala för de antal pinspaket du vill beställa till kammarens konto IBAN: FI10 6601 0001 100924, Obs! Ange referensnummer 15105 vid betalningen. Skicka sedan en printbild på betalningen till treas@jcimariehamn.ax. TREAS ordnar sedan med leverans på lämpligt sätt.

8 | KAMMARBLADET 2/2015


Valmöte 23 oktober 2015 En fredagskväll i oktober var det dags för JCI Mariehamns årliga valmöte. Denna gång var platsen restaurang Nautical i Mariehamn. Kvällen inleddes med mingel innan valmötet började och kandidaterna till posterna i styrelsen 2016 tog tillfället i akt och dela ut lite godis för att röstfiska inför valet. Under mötet valdes Annica Brink, Mats Engman, Georgiana Zideanu, Josefine Häggblom och Kristian Grönlund in som nya medlemmar efter ett år som aktiva provmedlemmar. Vi välkomnar våra nya medlemmar och hoppas de får en trevlig tid i JCI Mariehamn. Tråkigt nog fanns inte sökanden till alla våra styrelseposter 2016 vilket ledde till att följande poster; PRES, VP3/LIO, TREAS och SECY ajournerades till föreningsmötet på julbastun den 3.12. Senatorerna Nina och Tiina agerade rösträknare under valmötet. Styrelsen 2016 består av följande personer: VP1/IND Susanne Olofsson, VP2/INT Georgiana Zideanu, MC Annica Brink och IPP Terhi Metsola. Till verksamhetsgranskare valdes Andrea Basilier och Alexander Östergård samt suppleanten Anna Nordlund-Gustafsson.

Under den trevliga middagen överraskade vi två av JCI Mariehamns medlemmar/tidigare medlemmar genom utse dem till hedersmedlemmar. Madeleine Sandell och Harriet Bodö är från och med 1.1.2016 hedersmedlemmar i JCI Mariehamn, ett stort grattis till er och ni är välförtjänta era utnämningar. Tack för en kväll med god mat och trevligt JCI sällskap! Linda Fagerlund TREAS 2015 KAMMARBLADET 2/2015 | 9


Nationella och distrikt A:s valmötet Nationella och distrikt A:s valmötet ordnades i Levi i norra Finland. Från JCI Mariehamn var jag den enda deltagaren. För mig som PRES och kandidat i distrikt A var helgen fullspäckad med möten, valpanel, diskussioner och viktiga beslut. På lördagen det var först distriktets valmöte. Vi var tre kandidater till distriktets RC (koordinator) och mina kära kollegor röstade på mig! Känslan efter en lång kampanj som avslutas med det bästa resultatet är otrolig. Jag vill tacka alla som stöttat mig, speciellt Jan. Mina kollegor i 2016 distriktstyrelse är Janne Puurunen från Åbo som VP (distrikts ordförande), Tero Jääskeläinen från Vichtis som R-IND (skolningsansvarig) och Anna-Mari Alkio från Auranmaa som RIO (informationsansvarig). Efter det väntande det spännande styrelsevalet i JCI Finland där bland annat Mervi Vuorinen från Lojo valdes till JCI Finlands National President 2016. JCI Finlands styrelse 2016: NP Mervi Vuorinen DP Jenni Rajahalme EVP Mari Viirelä EVP Agneta Wackström TD Sanna-Riikka Hakio NT Lauri Valtonen CD Hannu Nikupeteri VP A Janne Puurunen VP B Ari Pöyhönen VP C Ellimaija Ahonen VP D Jere Niskanen 10 | KAMMARBLADET 2/2015

Bilderna: JCI Finland

Bild: Lauri Tolvas


Möt våra nya provmedlemmar =) Dom har fått svara på följande frågor: • Vad heter du, ålder och vad sysselsätter du dig med • Vad ser du framemot under ditt kommande provmedlemsår i JCI? • När är du som bäst? • Berätta en rolig egenhet du har (eller en rolig livshändelse)

Sandra Eriksson

Mitt namn är Sandra Eriksson, 28 år gammal och jobbar som restaurangchef på Restaurang Sittkoffska Gården. Jag ser fram emot att träffa andra entreprenörer att utbyta ideér och tankar med, utveckla min sociala kompetens och självklart ha jätteroligt! Som bäst är jag i min arbetsroll. Jag älskar mitt jobb och känner mig väldigt säker i min roll och känner mig mer drivande, målmedveten och kreativ i mitt arbete än i mitt privatliv. Jag älskar mat i alla dess former. Tjock på insidan kallar de det på jobbet. När jag fyllde 12 år fick jag en falukorv av min bästa killkompis med kortet “hoppas det ska smaka” och en dålig dag på jobbet för nått år sedan fick jag en take away låda med bacon från en av kockarna, vilken han senare såg mig gå och äta ur på väg hem från jobbet

Robert Lönnqvist

Jag heter Robert Lönnqvist, 27 år gammal. Jag skapar just nu det ekonomiska utjämningssystemet som fördelar pengar till bland annat skola och socialvård för våra åländska kommuner. Jag sitter på Åsub (Ålands statistik-och utredningsbyrå), och gör mitt projekt åt regeringen. Jag ser fram emot att träffa nya intressanta människor, ha roligt tillsammans och bli inspirerad av andra. Det ska även bli roligt att bidra i olika projekt som JCI ordnar, gå på utbildningar och utvecklas som person. Jag är som bäst när alla andra sover eller är hemma framför teven. Jag är förvånansvärt nog väldigt lättskrämd, vilket de andra på jobbet har roligt åt! När jag sitter med ryggen mot korridoren på jobbet, med hörlurar på, händer det inte sällan att jag flyger från stolen när någon knackar på dörren....

KAMMARBLADET 2/2015 | 11


Gustav Blomberg

Mitt namn är Gustav Blomberg och jag är projektledare för projektet Vision Nolltolerans på Folkhälsan på Åland. Med mitt provmedlemskap i JCI vill jag hitta nya bekantskaper, bredda mitt nätverk, och se vad som sker inom föreningen och om det kan intressera mig. Jag är som bäst när jag arbetar i lag och när mycket behöver göras under en kort tid. En rolig egenhet är väl att folk brukar tycka att jag är flummig ibland.

Catalina Lindewald

Jag heter Catalina Lindewald, är 37 år och arbetar som redovisningsspecialist på Viking Line. Det ska bli roligt att vara provmedlem då jag nyligen flyttat till Mariehamn och det här kan vara ett trevligt sätt att träffa andra som bor här. Jag är kanske som bäst när jag får lösa knepiga uppgifter tillsammans med roliga mänskor. Jag tycker om att överraska med ett litet kort på posten ibland.

Maria Saine

Maria Saine, 24 år och jobbar som sälj- och marknadsplanerare på Andelsbanken för Åland. Jag ser framemot att skapa nya kontakter och lära mig nya saker. Jag är som bäst när jag har mycket att göra, får utvecklas genom utmaningar och får vara med inspirerande människor. Jag är hemskt dålig på höger och vänster, vilket också gör att det blir lite extra spännande då jag ska vara kartläsare (kan vara bra att veta ;)). Det finns en gång speciellt som detta inte alls var roligt i stunden men vi hann till färjan, eller landgången var på väg upp och de fick sätta ner den igen så vi kunde gå ombord, i säkerhet på båten kunde vi skratta åt situationen vilket vi gjort många gånger vid det här laget.

12 | KAMMARBLADET 2/2015


Tommy Kalmer

Jag heter Tommy Kalmer och jobbar som revisor på KPMG i Mariehamn. Under mitt kommande provmedlemsår i JCI ser jag fram emot att träffa intressanta människor och knyta viktiga kontakter för framtiden. Jag presterar som bäst när det finns tydliga mätbara mål. Jag började min yrkeskarriär som sopbilschaufför. Jobbet var jättekul för en nybliven 18-åring och jag fick direkt lära mig att jobba hårt och mycket, vilket har lagt grunden till den filosofi jag lever efter idag. Det finns många roliga historier från min tid i sopbranschen =)

Julbastu 3.12.2015

KAMMARBLADET 2/2015 | 13


. 8 . 9 2 g a d r ö l e t ö m t r a St

Kammarens verksamhet kickades i vanlig ordning igång med Startmötet sista lördagen i augusti. I år höll vi till hos Ålands Näringsliv på deras våning 2 där det bjöds på storstilad inledning då den stora gyllene skumpaflaskan (äntligen) korkades, i kammaren hör ju Domppa till däck 2 eller hur det nu var. Vi som deltog i Startmötet var mer än nöjda över dryckesvalet även denna gång, och sällskapet var ju det bästa. Startmötet inleddes med Googleskolning med Susanne Olofsson som toppklasskolare och Linda Kraufvelin som eminent bisittare vid datorn. Under skolningen fick vi bland annat lära oss hur man delar dokument och hur man optimerar arbetet genom att jobba i samma dokument och använda kommentarsfunktioner. Vi lärde oss också hur man konverterar dokument från Google till Word och att det i gmail finns en väldigt behändig taggningsfunktion. Googlekalendern och möjligheten att dela kalender med flera personer gav nog många av oss ett bra verktyg för att koordinera jobb och fritid med familje- och JCI-kalendern. Du har väl redan laddat ner JCI Mariehamnkalendern till Google så du inte missar någon aktivitet! Dagens andra skolning stod PRES Terhi för när hon höll en JCI skolning för oss. Vi fick mer eller mindre en grundskolning om JCI och hur allt hänger ihop från provmedlem till JCI World President. Vad är kammarens roll, vad händer på distriktsnivå och hur stor påverkan har JCI Finland inom JCI International var några av dom frågor som vi diskuterade. Vikten av att hålla sitt medlemskort uppdaterat och var på jci.cc man hittar information om JCI-skolningar hann vi också med 14 | KAMMARBLADET 2/2015

under skolningen. Vill du fräscha upp dina JCI-kunskaper hittar du skolningsmaterialet på vår hemsida, (på medlemssidorna som du loggar in till). Efter avslutad skolning hölls det fjärde föreningsmötet för året, ärendena som behandlades rörde både verksamheten under våren och dom aktiviteter som planerades för hösten. Mötet kan summeras som kort, intensivt och effektivt, rätt snabbt kunde deltagarna flytta ut på balkongen och fortsätta diskussionerna ute i solen med lite bubblande i glasen. Kvällen avslutades med en utsökt god middag på ÅSS. Manfattig var middagen och ett tag kunde oroliga kommentarer höras om vi bildat en underförening till vår twinningkammare Havis Amanda. Tjejmiddagen var mycket trevlig, skratten många och en hel del kammarhistoria hann avhandlas innan dom tappraste begav sig ut på en krogrunda för att fira sommarens sista helg. Hur det gick för den gyllne flaskan efter korkandet? Efter skolningen och mötet fick den åka i Astors bilbarnstol till ÅSS. Tyvärr stoppades flaskan vid dörren och efter det så har vi inte sett eller hört något av den. Så hittar ni en övergiven gyllene skumpaflaska så vet ni vem den hör till. Haija IPP 2015


Åk på kongress! Och åk till Japan!

Rapport ifrån världskongressen i Kanazawa, Japan, november 2015 Att vara på kongress är en häftig upplevelse. Detta var den första gången som jag var iväg på en kongress inom JCI och jag blev väldigt positivt överraskad. Varför är det så häftigt att vara på kongress? Kanazawa (Japan), som var värdstaden för kongressen, var helt full av Jaycees. Var du än gick kunde du träffa både gamla bekanta och nya vänner. Kongressdeltagare var lätta att hitta då de ofta bar på en kongressbricka runt halsen med namn och land. Som du säkert känner till så är de flesta i JCI öppna och nyfikna vilket gör dem till perfekta personer att enkelt lära känna. Att fylla en stad med dessa människor som är så lätta att lära känna är själva hjärtat i varför konferenserna är så givande. Kontaktytor där alla deltagare kan mötas är många – flera länder har egna misständ med gratisprylar, utbildningar där du ofta diskuterar med bordskamrater, gemensamma lunchställen, utflyktsresor i närområdet och olika kvällsaktiviteter varje dag.

KAMMARBLADET 2/2015 | 15


Förutom allt detta så var JCI Finland aktiva med att bjuda ut samtliga finländare (och ofta andra nordbor) till gemensamma aktiviteter. Dessa gick ofta mycket bra att genomföra på engelska eller till och med på svenska (väldigt många av de finska representanterna kunde svenska även om engelskan ofta var starkare). Utöver kongressen i all dess glans så var även Japan ett mycket häftigt land. Nästan allt du kan tänka dig är tvärt om, upp och ner och omvänt. Det är ett väldigt häftigt ställe att lära känna! Själv tycker jag väldigt mycket om mat och jag lyckades äta en helt ny maträtt, med ett helt nytt koncept, vid varje måltid. Så ta chansen och åk till Japan minst en gång i livet! Rasmus Basilier

Lagbild ifrån turneringen

Lokalt mat ”shabu shabu ” 16 | KAMMARBLADET 2/2015

i futsal

i ”High impact presen Bild från en av skolningarna

tations”


Kammarlunch & afterwork JCI Afterwork har även under hösten hållits den tredje fredagen i månaden. Tyvärr har intresset vart lite svalt vilket ledde till att septembers AW på Stallhagen ställdes in, likaså oktobers på Oliven. I november var det desto bättre tajmat då det även var julgatsöppning i Mariehamn, fullt med glada Jaycess på Sittkoffska gården. I december rundar vi av året med AW på Indigo. Den första onsdagen i månaden har vi haft kammarlunch med bra uppslutning. Dessvärre har undertecknad inte haft möjligheten att delta på så många tillfällen och det verkar vara så att ”what happens on JCI lunch, stays on JCI lunch”. Under hösten har luncher hållits på Sittkoffska gården, Kvarter 5, Nautical och Indigo. MC 2015, Alex Östergård

KAMMARBLADET 2/2015 | 17


INBJUDAN Välkommen på Årsmöte och Årsfest 2016 SAVE THE DATE: Lördagen den 30 januari Hur såg 2015 ut? Vad har vi för planer för 2016? På årsfesten blir det styrelsebyte, prisutdelning och program.

18 | KAMMARBLADET 2/2015


JCI NETWORKING Välkomna på JCI Mariehamns första JCI Networking träff tisdagen 26 januari kl 15:00 på hotell Pommern! Tanken med evenemanget är att nuvarande och fd medlemmar ska träffas, nätverka och lära känna varandra. Tänk vad mycket JC-erfarenhet och kunskap det finns på Åland och vilket fantastiskt nätverk vi har tillgång till! Programmet på JCI Networking träffen är: 15:00-15:30 Mingel och registrering 15:30 Ledarskapsföresläsning med Thomas Lundberg från Crosskey 16:45 Kaffe och smörgås 17:15 Paneldiskussion med temat Vad har JCI gett mig? Varför är föreningsaktivitet viktigt vid rekrytering? 18:00 Middag (på egen bekostnad) Mera information om hur man anmäler sig, meny och pris för middagen kommer efter nyår. Info om evenemanget finns också på Facebook, bjud gärna in fd medlemmar till eventet som finns på kammarens öppna Facebooksida. Välkomna! Harriet Bodö Projektledare för JCI Networking

KAMMARBLADET 2/2015 | 19


Du har en idé - vi förverkligar den Vi på Oasis Media har varit i branschen i över 15 år. Vi erbjuder dina idéer de bästa möjliga alternativen för det breda marknadskommunikationsfältet. Det kan vara allt från företagets image, annonser, broschyrer, roll ups, banderoller, marknadsföring till montering av fönsterdekor till er lokal.

Du får gärna kontakta oss så ger viD dina idéer! ediatoimisto igtillim ainos- & vingar M at v u k r u u S & s u st lo u T , ti in io p o K

Du hittar oss även på Facebook www.facebook.com/OasisMediaFinland

BETJÄNING BRETT OCH MÅNGSIDIGT Reklam- & Digimediabyrå

• Reklambyråtjänster • Grafisk formgivning • Reklamer • Marknadsförning och kommunikation • Produktion av innehållet • Webb och digitala innehållen

mat Kopiering, Utskrift & Storfor

• Svartvitt/ färg kopiering och utskrift • Digitaltryckning • Kopiering, utskrift och skanning av ritningar (svartvitt/ färg) • ID-korten • Skanning av storformat i färger • Affischer och storformat bilder i olika materialer • Dekaler, fönsterdekor, folien och montering • Reklamtextiler • Bred urval av portabla mediadisplayer • Trycktjänster m.m. TAKT DIN JC KON #72335 Jan Metsolaeller skicka

4 2223 Ring 044 36 sola@oasismedia.fi et .m n ja st o e-p

OASIS MEDIA | Åland Doktorsvägen 1 BST 503 22100 MARIEHAMN

OASIS MEDIA | Finland Vihdintie 5, 2 krs. 03100 NUMMELA

20 | KAMMARBLADET 2/2015

www.oasismedia.fi