Page 1

JCI EUROPEAN CONFERENCE 2011

Programació i Trade Show En el marc de la Conferència Europea de la Jove Cambra Internacional, el Comitè Organitzador de la Conferència organitza un programa propi per cadascun dels dies de l’esdeveniment per tal d’enfortir les relacions empresarials i comercials entre empreses, organitzacions i institucions catalanes i estrangeres, així com afavorir l’ampliació de contactes, els intercanvis de coneixement. A aquests programes tindrà accés les empreses, entitats i organitzacions i diferents teixits socials de Catalunya. A més, entitats, empreses i organitzacions poden participar en el Trade Show, un entorn comercial - empresarial on promoure, llançar i provar nous productes i serveis, fer networking, generar contactes qualificats, potenciar les marques, obrir noves oportunitats de negoci i intercanviar coneixement i informació i fer vendes directes de producte; tot això en el marc d’un esdeveniment amb presència de més de 2.000 delegats procedents de més de 40 països d’Europa, i de tot el món. S’organitzen, a més, al voltant de la fira, un seguit d’activitats paral·leles que permetran la interacció i l’aprofitament de les sinèries generades per l’esdeveniment.

Els eixos vertebradors de la programació de la Conferència:

Dijous, 2 de juny 2011

Business & Entrepreneur day

Divendres, 3 de juny 2011

Sociopolitics day

Dissabte, 4 de juny 2011

Culture & Values day

Programació_Business-Entrepreneurship-Day 1 de 4


Business & Entrepreneur day Programa:  08.00h a 08.30h:

Inscripcions onsite

 08.30h:

Obertura de portes

 09.00h a 12.00h:

BNE (TroBada INstantània d’Empreses)

 10.00h a 11.00h:

Conferència a càrrec de Xavier Espurz, Deutsche Bank

 11.00h a 12.00h:

Conferència a càrrec d’Albert Esplugas, Director General de Microsoft MIC Productivity.

 12.00h a 13.00h: Conferència a càrrec d'Anatoly Karpov, Seven-time World Chess Champion  13.00h a 15.00h:

Dinar de networking (exclusiu pels assistents al BNE)

 15.00h a 17.00h:

Visita al Trade Show i presentacions d’empreses

 15.00h a 16.00h:

Conferència a càrrec de Joan Jubert

 15.00h a 16.00h:

Seminari a càrrec de Vesterling Recruiting & Executive Search: "Job application"

 16.00h a 17.00h:

Conferència a càrrec d’Amadeu Roig, Director d'Indumix i JCI 2006 World Creative Young Entrepreneur Award (CYEA)

 16.00h a 17.00h:

Seminari a càrrec de Vesterling Recruiting & Executive Search: "Recruiting Management"

 17.00h a 18.00h:

Conferència (pendent de confirmació)

JCI Business Networking Event (BNE): El programa Business Networking Event (BNE) va ser implementat per primera vegada durant la 59è JCI World Congress a Fukuoka, Japó, l’any 2004, on més del 10% dels participants al Congrés Mundial es van registrar i participar. El feedback que es va rebre per part de la JCI respecte aquest esdeveniment de negocis va ser molt positiu. S’han realitzat milers de BNE arreu del món i a Catalunya s’ha implantat com un esdeveniment amb una forta implantació a tot el territori des dels últims anys. Aquest projecte es presenta com un sistema efectiu per ajudar els professionals joves a millorar el seu posicionament de negoci amb un mètode ràpid i amb una atmosfera orientada als resultats. El BNE tindrà lloc entre les 9.00h a les 12.00h. Aquesta trobada instantània d’empreses tindrà el funcionament següent:  Sectors participants: Agricultura i alimentació; distribució i venda al major; industries extractives; transport i logística; servei públic, gestió de residus; serveis per a empreses; fabricació i indústria; consultoria, investigació i desenvolupament; química i farmacèutica; telecomunicacions, notícies i mitjans; construcció i enginyeria civil; oci, Programació_Business-Entrepreneurship-Day

2 de 4


entreteniment i turisme; tecnologies de la informació (IT); altres.  Organització i desenvolupament: Es muntaran grups per sectors complementaris dels participants. L’esdeveniment consisteix en diferents trobades de curta durada que permeten als participants expressar el seu negoci. Cada trobada durarà com a màxim 5 minuts. Durant aquest període de 5 minuts els participants enfrontats poden intercanviar informació sobre ells mateixos i les seves empreses, expressant clarament les seves necessitats i les seves ofertes. Després del temps assignat i marcat per un senyal, es donarà als participants un temps per avaluar la trobada. Els participants hauran de decidir si s’ha pogut veure una oportunitat a curta o llarga durada com a resultat de la trobada. Per realitzar-ho hauran de marcar-ho a la fulla de resultats, indicant el nom de la persona que han conegut i la seva impressió. Un cop s’ha completat l’avaluació es mouran els participants d’un grup per poder mantenir una nova trobada amb un altre participant. Al finalitzar l’esdeveniment es farà un dinar de networking per poder tornar a establir contacte amb aquelles empreses que s’han considerat més interesants per a cadascun dels participants. 

Avaluació: Al final de l’esdeveniment es demanarà la fulla d’avaluació per poder compilar tots els resultats i poder oferir-los als participants tots junts. Aquesta avaluació s’enviarà a tots els participants perquè puguin veure’ls.

Dades estadístiques reals de participació de l’últim any:

Dinar de networking: Els assistents al BNE, tant d’empreses catalanes com estrangeres, podran participar en el dinar de networking, on es podran seguir fent contactes i intercanviant coneixements.

Visita al Trade Show i presentacions d’empreses: Els participants en el Business & Entrepreneur Day tindran accés a l’espai firal per visitar altres empreses participants, fer networking relaxadament en el business lounge o realitzar una breu Programació_Business-Entrepreneurship-Day 3 de 4


presentació de la seva empresa. Les empreses assistents al BNE que ho desitgin disposaran de 20’ per presentar breument la seva empresa, en anglès i amb suport audiovisual, si ho desitgen. L’assignació de torns es realitzarà per adequació a la temàtica i ordre de sol·licitud, tenint preferència les empreses que tenen un estand contractat al Trade Show, amb una cabuda màxima de 10 presentacions.

Conferències i seminaris: Podeu ampliar informació a: www.jciec2011.cat i www.jci.cat

Participants: Previsió de participació de 200 assistents entre: emprenedors i homes i dones de negocis de països europeus i catalans. Previsió de 40 estands participants a la fira comercial multisectorial.

Inscripcions i preus de participació: Incripcions online: www.jciec2011.cat/business-day. Fins al dia 20 de maig 2011. Preu: 35€/persona Inscripcions onsite: Dijous, 2 de juny 2011, de 8.00h a 8.30h. Preu: 45€/persona, subjecte a disponibilitat de places. L’organització no pot garantir amb les inscripcions onsite l’adequació dels emparellaments, que es farà d’acord amb les disponibilitats segons inscrits i sectors participants. Queda reservat el dret d’admissió. Totes les activitats seran en anglès.

Base de dades de participants: L’organització enviarà el dia 1 de juliol, juntament amb l’avaluació conjunta, un llistat digital amb les dades de contacte de les empreses participants que hagin manifestat el seu consentiment a la distribució de les seves dades empresarials. Només s’enviarà el directori a les persones que hagin participat efectivament en el BNE.

Programació_Business-Entrepreneurship-Day

4 de 4

Programacio_Business-Entrepreneurship-Day  

S’organitzen, a més, al voltant de la fira, un seguit d’activitats paral·leles que permetran la interacció i l’aprofitament de les sinèries...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you