Page 1

JCI Catalunya

Març-abril 2010

E-INFO&NEWS Editat per: Jordi Plens (VP de Comunicació)

PER SANT JORDI, ROSES I LLIBRES SOLIDARIS La Jove Cambra de Sabadell recaptarà fons per a la campanya Nothing But Netts duran la diada de Sant Jordi Cada trenta segons una persona mor de malària. La JCI vol posar el seu granet de sorra per evitar-ho mitjançant la campanya NOTHING BUT NETS. Els membres de la Junior Chamber International d’arreu del mon ens hem compromés a tirar endavant accions concretes per tal de poder lluitar contra aquesta malaltia mortal. Una d’aquestes accions tindrà lloc el proper dia 23 d’abril, coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi. La Jove Cambra Internacional de Sabadell surt al carrer per muntar una de les típiques paradetes de venda de llibres i roses que inunden places i carrers durant aquest dia. Gràcies a l’acord arribat amb la Llibreria Paes, la JCI Sabadell posarà a la venda, en el Jardins de l’Edifici Modernista de la Caixa de Sabadell, un gran assortit de llibres de primeríssima actualitat i de varis autors consagrats i mediatics.

El benefici que s’obtingui de totes les vendes de llibres i també roses, es destinarà a aquest projecte que la JCI promou a nivell mundial i que fa la vida de molts nens no es vegi truncada per aquesta greu malaltia. Sens dubte es una gran iniciativa i el dia triat per portar-la a terme és màgic. Sant Jordi simbolitza l’amor d’un cavaller a una donzella. Un amor que des de la JCI volem convertir en solidaritat i estima a tots aquells que pateixen. De la sang del drac, en va brotar una rosa vermella. D’iniciatives com aquesta, no neix un roser, neix i creix l’esperança de vida en aquells països castigats per aquest mal endèmic. Participeu-hi tots aquells que pugueu, divulgueu aquest programa arreu del territori català, doncs la solidaritat que la JCI Sabadell mostra, es senyal d’amor al pròxim, tal i com Sant Jordi va tenir-lo per la seva estimada. Feliç Diada de Sant Jordi!


En Magí i en Kim. Dos dels nostres representants al CNJ

Kim Vivas, és elegit membre del Secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya Benvolguts amics i amigues,

M'agradaria reproduir-vos un fragment del que va ser el meu discurs de presentació davant l'assemblea  i que crec que és Tinc el plaer d'anunciar-vos que ahir vaig estar elegit membre la sinergia que Jove Cambra pot donar al Consell. del Secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Aquest, és la plataforma de dret públic que aplega les prin- -"El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya va  néixer  el cipals associacions juvenils d'àmbit nacional i els consells terri- 1985 sota el marc d’aglutinar, generar, apassionar, crear, ordetorials de joventut. Neix l'any 1979, arran de la Primera Carta nar, gestionar, motivar, … les diferents polítiques de joventut, de la Joventut Catalana (1977), però no fou reconegut per llei les diferents  sinergies  joves, les forces joves, l’esperit jove, la fins l'any 1985. ment jove, les idees joves, l’esperit constructiu jove, les ganes de treballar joves, … en definitiva, el treballar per els i les joves El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya té dos objecde Catalunya. I sincerament, no crec que hi hagi cap cosa que tius principals: motivi més com aquesta." Fomentar i dinamitzar la participació juvenil: A través de dos Ja per a finalitzar aquesta carta, us voldria  donar  a tots les eixos, promoure la participació dels joves individuals i donar gràcies per les mostres de suport que he anat recollint durant suport i coordinar l’associacionisme juvenil. aquest temps de preparació de  la candidatura i, com no, ja Interlocutar amb l'administració: Exercir de pont entre l’admi- agrair-vos d'entrada les mostres de suport que puc rebre a nistració, les entitats i els joves per defensar els interessos del partir d'ara. jovent amb un posicionament crític. A tots i totes, MOLTES GRÀCIES!!! Actualment està format per un total de 97 entitats, que tenen en comú el fet de treballar en l'àmbit juvenil i a tot el territori català. Hi ha, però, diferents categories: entitats de ple dret, Kim Vivas i de Silvestri entitats adherides i entitats col·laboradores. Representant al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya A mi em plau poder ser membre del Secretariat per els propers 2 anys i en categoria de Tresorer i la direcció de dies àrees que encara no puc dir, ja que no estan tancades i que en els propers dies s'aniran definint. Cal dir també, que en aquest camí no estaré pas sol, ja que dos companys de la nostra entitat, ja col·laboren en diferents equips amb el CNJC, el Magí Senserrich i el Manel Berga i Alegre, dos companys que els agraeixo molt aquest fet i segurament, la seva ajuda a partir d'ara. En aquest nou camí que iniciem, ja que el CNJC ha renovat el seu Secretariat en un 80% i la seva Presidència; doncs crec realment que valia la pena participar al màxim i sobretot, poderho fer amb nom de JCI, entitat que està ben vista en el si del Consell.


CONCURS NACIONAL D’ORATÒRIA JCI CATALUNYA, EL PROPER 15 DE MAIG, DINS DEL MARC DE L’ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE MIG ANY A REUS El proper 15 de maig tindrà lloc el tradicional Concurs d’Oratória de JCI Catalunya, que tradicionalmente s’ha celebrat durant la pausa del migdia de l’Assemblea de Mig Curs, que enguany es celebrarà a Reus. Cada Jove Cambra local hi pot inscriure un representant. El concurs d'oratòria valora els estils de locución dels participants, la sevacapacitat de motivar, convèncer, i expressar idees creativ es de forma clara i interessant, vers asumpres d’interès dels joves i de les persones del perfil dels qui formem part d’aquesta entitat, que promou l’esperit emprenedor i actiu dels ciutadans. A nivell internacional, el Campionat Mundial d'Oratòria de la JCI ofereix als membres una oportunitat única per posar en pràctica i demostrar les seves habilitats d'oratòria, a més d'intercanviar idees al voltant de assumptes d'interès particular per als membres de la Jove Cambra Internacional. El guanyador del concurs d’oratòria, representa JCI Catalunya al Concurs Europeu que es celebrarà a la Conferència Europea del 2011, que com tots sabeu es celebrara a Tarragona. El nostre representant a la European Conference 2010 que es celebra els dies 9 a 13 de juny a Aarhus (Dinamarca), és en Rubén Garrido, membre de JCI Sabadell, guayador del Concurs d’Oratòria 2009, que es va fer l’any passat a l’Assemblea de mig Any de Barcelona. El guanyador de cada Conferència haurà de representar a la seva àrea a la ronda final del Campionat Mundial d'Oratòria de la JCI que es durà a terme durant el Congrés Mundial de a JCI a Osaka, Japó, del 02 al 07 de novembre de 2010. El tema d’enguany és:

Siguem el canvi He demanat a alguns dels participants en el concurs els anys anteriors, si tenien a bé de dir-hi la seva, i des d’aquí els agraeixo la seva aportació: “Aquell que vulgui possar-se a prova li recomano l'experiencia, es increible, a mes et permet fer proves i fer allo que no faries mai, en el meu cas fer riure. A mes moltes vegades he recordat l'experiencia i he estat mes tranquil en situacions en les que s'havia de parlar en pu liC. Nomes una ultima cosa, es imprescindible preparar-se i dona molta mes seguretat. L'unica pega es que si guanyes no et deixen repetir”. MARC GIL, JCi Vilafranca, guanyador del Concurs Nacional d’Oratoria 2008 "La meva experiència al concurs d'oratòria va ser molt engrescadora i emocionant. Un cop vaig coneixer el tema a parlar vaig intentar buscar aspectes que em premetessin acompanyar el meu discurs per tal d'afegir originalitat a l'exposició, ja que em sento més còmoda treballant d'aquesta manera. Per tal de preparar-me vaig gaudir de l'assesoremant previ del Toni Diaz, qui em va donar grans consells, tant d'exposició com de tènciques de relaxació. Ara bé, el dia... no hi ha cap tècnica que valgui! Estaba molt nerviosa, ja que el fet de parlar en públic és un gran repte. Com tots els grans reptes que un es proposa un cop has finalitzat l'exposició, aquesta pujada d'adrenalina es transforma en una gran gratificació personal, per veure't capaç d'assumir i superar el repte. Per això, és una experiència 100% recomanable, sobretot per qui busqui emocions fortes! Port aventura esta bé per començar però per pujar l'adrenalina, res millor que el concurs d'oratòria. VERONICA CASTELLS, JCi Igualada, participant Concurs Nacional Oratòria 2009 “Ostres fa molt temps d'aixo! Crec que era el 2007!! El Concurs d'oratòria que vaig participar a nivell de Catalunya al 2007 recordo que es va celebrar a Vilafranca del Penedès. Recordo que el tema era com fomentar l’esperit emprenedor a Catalunya o alguna cosa per l'estil i també recordo que quan em vaig assabentar del títol... em vaig quedar en blanc! jejeje però vaig tenir molta gent al meu voltant que em va ajudar i donar idees de què posar-hi i realment van ser de gran ajuda. REcordo el dia del concurs i també recordo que una de les meves grans preocupacions era fer un discurs, no un show.També recordo el cor com m'anava a 100 i els nervis però un cop vaig arrencar tot va fluïr! I d'allà... a TURKU! amb el tema Be better though active citisenship! Va ser una gran esperiència tots dos i vaig apendre molt!!” XÈNIA CASTELLTORT, JCi Igualada, guanyadora 2007 Des d’aquí us animo a participar en el Concurs d’Oratòria 2010. Contacteu amb mi per a fer-vos arribar les bases i els premis que s’ofereixenVals guanyadors i participants.

Eva Gonzàlez-Nebreda Vicepresidenta de Formació 2010 eva.nebreda@jci.cat


OPORTUNITATS PROFESSIONALS Business Networking Event

BUSINESS NETWORKING EVENT NACIONAL A BARCELONA Voleu fer créixer la vostra xarxa de contactes? La Jove Cambra de Catalunya organitza anualment el Business Networking Event, una forma ràpida de fer contactes entre professionals i empreses amb gran èxit de participació i bons resultats de negoci allí on s’ha fet. Aquest any l’event es tornarà a celebrar a Barcelona, tal i com ja va tenir lloc ara fa dos anys. Els BNE s’adrecen a empreses i professionals de tota Catalunya, que realitzin qualsevol tipus d’activitat econòmica i que vulguin ampliar contactes, mitjançant una dinàmica rotativa que els permeti presentar-se cara a cara, d’una forma àgil i clara, en un temps molt reduït. Dia: Dijous 6 de maig, de 15:30 a 18 hores aprox. Cafè abans i després. Lloc: a la Casa Llotja de Mar, Passeig d'Isabel II, 1 Barcelona


REUS ENS VA CONVIDAR A TOTS A PARTICIPAR DE LA TRADICIONAL CALÇOTADA

El dia acompanyava, la companyia era excepcional i un cop varem tenir els calçots a taula i la carn a la brasa, com a llobs famèlics varem arrassar el suculent dinar.

Varem passar tots plegats un gran dia amb els amics i la canalla, esperant al marxar que torni ràpidament un altre cop Hi ha actes dins la Jove Cambra, que el temps dels calçots per tal de poder resulten ser una cita quasibé infranqueja- repetir any rera any aquesta trobada que ble. Una d’aquestes, és la trobada que fa que ens unim tots encara més. anualment prepara amb entussiasme la D’es d’aquí volem agraïr als membres de JCI de Reus. La calçotada de germanor la JCI de Reus el seu esforç en la prepaamb el concurs d’allioli inclòs. ració, als cuiners per la dedicació i a tots El Mas Pàmies, va ser el lloc de reunió els presents la seva participació. per tal de poder degustar els delciosos calçots que amb paciència alguns dels Júniors de Reus van cuinar per als 30 amics que ens varem aplegar.

Convidem a que l’any vinent tots els qui no vareu venir, ens acompanyeu en aquest i altres actes similars, doncs per damunt de tot el fer pinya i amistat és el Mentre els calçots, manat a manat, s’a- que importa. naven coent, els més atrevits van participar en el tradicional concurs d’allioli. Uns amb més destresa que uns altres, van Fins a la propera!! intentar lligar aquesta salsa tant típica de la nostra terra. El guanyador d’aquest concurs va ser el debutant Albert Garcia de la Jove Cambra de Sabadell, el qual, no va lligar un morter d’allioli, sinó, tres! Un premi ben merescut si fem cas a les seves paraules quan deia que era el primer cop que ho intentava.

Moments inolvidables

COMUNITAT


LES VEGUERIES A TERTÚLIA El passat 26 de març va tenir lloc a Reus el primer sopar col·loqui de l’any. El tema que centrava la convocatòria eren Les Vegueries, tema del qual hem sentit molt a parlar però que potser no tots entenem el perquè, o el com. Ens va acompanyar la Núria Cuenca,llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Màster en Polítiques Públiques i Socials (IDEC – John Hopkins University). Actualment, realitza tasques d’assessorament jurídic al departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

LA JOVE CAMBRA DE REUS CONTINUADORA DE LA TRADICIÓ DE SETMANA SANTA Seguint la tradició en un dels dies de màxima esplendor de la Setmana Santa reusenca, la JCI Reus ha col·laborat un a ny més amb la Reial Congregació de la Puríssima Sang, tot portantel Pas del Sant Sepulcre en la emblemàtica processó del Sant Enterrament aquest passat Divendres Sant. La processó, que es seguida per multitud de ciutadans que amb esperit derecolliment, segueixen amb deteniment aquest pas, va iniciar-se a les 20:00h a la Prioral de Sant Pere i va finalitzar a l'Església de la Puríssima Sang , fent un recorregut pels carrers del centre de la ciutat. La concentració de portadors, que desinteressadament contribueixen amb els organitzadors de la mítica processó va ser a les 18:00h. Van procedir a treure al carrer el pas i a partir de l' inici de la processó, un total de cinc membres voluntaris, la Núria Vidal, Jonàs, Rafa Julbe, Alfred Pitarch i el Pere Garcia (JCI Lleida) van poder participar d'aquesta experiència que hores d’ara és única a la ciutat ja que la resta de passos de confraries i germandats es mouen amb rodes.

El sopar va ser un èxit, tant per la gent que hi va estar interessada (unes 15 persones) com per la qualitat de la vetllada. La Núria va saber resoldre en tot moment els dubtes dels assistents al sopar, contestant de forma raonada i pacient. A tots ens va quedar una mica més clar el perquè de les vegueries, però també ens va servir per valorar tota la feina que hi ha al darrera, els anys que s’hi porta treballant abans que hagi sortit a la llum, totes les reunions que s’han mantingut amb les diferents parts del territori, etc., i ens serveix per valorar també la feina dels nostres polítics, que no sempre tenen la millor publicitat! Felicitar a la seva directora, la Teresa Valls, i animar tothom a participar en el següent sopar, que esperem sigui ben aviat.

Els portejadors van comptar amb el suport, en tot moment, de la Virgínia, la Maite, la Jéssica, el Josep i la Cristina Garcia, els quals van estar pendents que als portejadors no els hi faltés l’avituallament necessari per tal de que les forces no defallissin i poguessin conduir amb precisió i control el Pas durant el seu recorregut.


ARRIBEN ELS PREMIS SABADELLENCS Els Premis Sabadellencs, organitzats per la Jove Cambra de Sabadell, nasqueren el 1993 amb l’ambició de destacar l’activitat, el treball i l’esforç, d’un jove, d’una entitat o empresa, i d’un personatge de la ciutat de Sabadell que amb la trajectòria durant l’any en qüestió hagués posat de manifest el seu tarannà en pro de la comunitat , de la seva ciutat i dels seus ciutadans, enriquint l’esperit cívic de la ciutat de Sabadell. És per això que ens agradaria comptar amb la vostra presència en l'acte de lliurament dels premis de la XVI EDICIÓ DELS PREMIS SABADELLENCS que tindrà lloc durant el sopar de gala que es celebrarà el proper divendres 30 d'abril, a les 21 hores, al Gran Hotel Verdi de Sabadell.

!

LA JOVE CAMBRA DE TARRAGONA APREN A RELAXAR-SE El passat divendres 9 d’abril, Jove Cambra de Tarragona organitzà un Taller de Relaxació i introducció a la Meditació, on Margarita Rodríguez, ens va explicar en 30 minuts els conceptes pràctics de meditació, i durant una hora varem posar-ho en pràctica. Sota el subtítol “ESTÀS ESTRESSAT? ESTÀS CANSAT? TENS LA SENSACIÓ QUE ET FALTA TEMPS? NECESSITES MÉS CONCENTRACIÓ? TENIM UNA PROPOSTA PER TU!!!”, el taller ha estat un èxit de participació. Amb la participació de la mà de Margarita Rodríguez, ens vam deixar portar per la seva veu fins aconseguir deixar la ment relaxada. Els assistents van poder en una hora i mitja introduir-se en la cultura de la relaxació i la meditació, a traves del sentits i el control de la ment i el cos.

PRACTICANT L’ANGLÉS A LLEIDA... El 26 de març es va celebrar el 6é English Dinner. Un programa que mes rere mes va aportant més adeptes a aquest mètode fàcil, senzill i divertit de practicar l’anglès, amb l’ajuda d’estudiants d’Erasmus de la Universitat de Lleida. En aquesta última edició vam fer un pas més enllà i es va organitzar un concurs de Karaoke, on els vint-i-dos comensals del sopar van participar i gaudir d’un final de vetllada molt entretingut. Les cançons es clar, eren en anglès i tot i que a més d’un els hi costava seguir la lletra, va ser una experiència molt i molt positiva. A Lleida ja estem pensant en continuar innovant aquests tipus de trobades tal i com ja varem fer amb l’English Christmas Dinners o per la castanyada.


LLEIDA ESCALFA MOTORS DE CARA A L’APLEC DEL CARAGOL QUE SE CELEBRARÀ ELS DIES 21, 22 i 23 DE MAIG L’Aplec del Caragol és a Lleida, com la Sagrada Família a Barcelona. Quan algú parla de la capital del Segrià pensa en l’Aplec. No en va, ha estat nomenada Festa d’Interès Nacional pel Ministerio de Cultura. La Jove Cambra de Lleida, ja fa 21 anys que any rera any organitza una colla amb la intenció de poder passar tres dies intensos en companyonia dels amics. Tres dies de gresca, diversió, també de treball en equip en l’organització i el desenvolupament d’aquest acte, i sobretot ser com sempre ha estat, una entitat que col·labora plenament amb la ciutat. Enguany per no se menys, la JCI de Lleida us torna a convidar a tots a que disfruteu de la festa de l’Aplec amb tot nosaltres i us animem a fer-la grossa entre tots. Com ja us anirem informant, aquest any hi ha canvis signficatius en quan la participació, doncs volem recuperar l’esperit de l’Aplec d’altres anys. Fer-lo més familiar, on tothom hi estigui implicat... Uns cuinant, els altres parant taules, uns organitzant jocs per despres de dinar... I que tots, tots, disfrutem al màxim de la companyia. Si necessiteu més informació no dubteu de posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic o be directament al telèfon de la JCI de Lleida. Pere Garcia President de la JCI Lleida 2010 lleida@jci.cat

Ens plau convidar-vos al molt especial

sopar del 40è aniversari de la Jove Cambra de Tarragona que es celebrarà coincidint amb el tradicional sopar de Sant Jordi al restaurant Les Fonts de Can Sala (ctra. de Valls, 62, Tarragona) a les 20:30h del proper dissabte dia 24 d’abril. Es prega confirmar la vostra assistència abans del dia 20 d’abril a través de les dades següents: Enric Martínez: Judith Pizarro:

615 048 052 630 923 981

emartinez@jcitarragona.org jpizarro@jcitarragona.org


EL JÚNIOR OPINA...

Marc Gimferrer, Past-President 2010 Benvolguts amics, gràcies a aquesta gran escola de la vida i del lideratge que és la Jove Cambra enguany tinc l'oportunitat de seguir aprenent tot ocupant la funció de Past-President Nacional. Després de gairebé dos mesos des del traspàs de poders nacional que vam celebrar a Vilafranca crec que és el canvi més radical que he viscut dins de Jove Cambra! De ser el màxim responsable de l’entitat, a jugar una posició de suport al President Nacional, a la Junta Nacional, i també a les Joves Cambres. El més important d’aquest rol és saber deixar pas als nous líders. Tal com diu el lema de la nostra entitat “un any per liderar” és crucial quedar-se en un segon pla i deixar que el nou equip, ple d’il.lusió i amb ganes de treballar, prengui decisions, lideri i faci créixer encara més la nostra entitat. La rotació anual és la característica que més diferencia la nostra entitat vers tota la resta d'associacions i també és l’element que la fa gran, accelerant exponencialment l’aprenentatge mitjançant múltiples rols en pocs anys. Així doncs, una vegada més: formació mitjançant l’acció! A més a més, l'error és un element clau de l'aprenentatge, i per tant, un bon Past-President és aquell que dóna consells i suport als nous líders, però que no imposa decisions ni jutja les decisions preses pel nou equip. Proximitat, proactivitat i disponibilitat en són la clau. Com a Past-President Nacional estic molt content de veure, ja entrat aquest 2010, com l'Àlfred i tot el seu equip obren noves vies de treball per seguir fent gran la nostra entitat, però molt content també de veure com es continuen i s'aprofundeixen àrees iniciades en els darrers anys. La petjada de les Joves Cambres de Catalunya és ferma i és reconeguda arreu com a motor de l'emprenedoria dels joves catalans. Seguim en crisi econòmica, social i de valors. És en aquests moments difícils on la nostra entitat té més raó de ser: tan per donar veu als emprenedors joves del nostre país, com per ajudar-los a desenvolupar-se personal i professionalment per ser el motor que faci recuperar la nostra societat. Endavant júniors! el futur és nostre, seguim construïnt el futur que volem!

Marc Gimferrer i Pla Past-President de les Joves Cambres de Catalunya


CAMÍ A TARRAGONA 2011 ENTRE TOTS FAREM TARRAGONA 2011 Com tots sabeu, el compte enrere per la Conferència Europea a Tarragona el juny del 2011 ja ha començat, obrint-se a JCI Catalunya moltes noves oportunitats. A nivell internacional, entre tots, tenim l'oportunitat de donar a conèixer el nostre país i que un cop més puguin dir "Són pocs, si, però, organitzen uns actes que no te'ls pots perdre". A nivell intern, entre tots, tenim l'oportunitat de fer soroll i que la nostra entitat es conegui més enllà de l'àmbit local on tenim representació. També és una oportunitat perquè totes les nostres OLMs engresquin els seus júniors a participar en un projecte nacional i coneguin l'àrea internacional de JCI. I també és una oportunitat perquè joves de tot Catalunya coneguin el potencial de la nostra entitat i decideixin formar-ne part. Hi ha molta feina a fer i totes les mans seran ben rebudes i tots els perfils seran necessaris.

Laia Urdí En els propers dies rebreu un mail explicant les diferents tasDirectora Area Administració EC2011 Tarragona ques a fer. Comptem amb tots vosaltres. ENTRE TOTS farem Tarragona 2011!!!

laia.urdi@jciec2011.cat

APORTACIONS PRIVADES REMUNERADES AL PROJECTE JCI EC 2011 Durant la CONFERÈNCIA EUROPEA de la JCI acudiran uns 3000 emprenedors i líders europeus. Aquest projecte compta amb un pressupost entorn a 1MM d’euros i un impacte econòmic de 1,6MM d’euros. La particularitat d’aquest programa on el 95% dels ingressos es generen pràcticament a 10 dies del inici de la Conferència, i on des de ja fa un any tenim importants despeses de promoció de la mateixa, sumat a la situació econòmica actual, dificultat en la recerca d'espònsors en metàl·lic, la demora en els pagaments de les Autoritats, i entitats financeres de les subvencions pactades fa que BUSQUEM MITJANS DE LIQUIDITAT ECONÒMICA ALTERNATIUS. El COC de la Conferència us proposa aportacions dineràries de mínim 500 euros remunerades al 5% a 18 mesos (3,33% TAE). Les condicions quedaran plasmades en un contracte entre el COC i la persona prestatària dels diners. Aquest començarà el dia 01 de juny de 2010 fins el 30 de novembre de 2011. Pot participar qualsevol persona física vinculada d’alguna manera a Jove Cambra, així com les diferents OLM. Exemple d’aportació: El dia 01.06.2010 aporta 500 euros i el dia 30.11.2011 se li tornen 525 euros, així de simple. Per més informació podeu contactar amb marta.flores@jciec2011.eu o al 692.050.377


ELS VOLUNTARIS SÓN EL MOTOR DE LA CONFERÈNCIA EUROPEA

zada, tenim l’oportunitat de repetir aquest èxit amb l’organització de la Conferència Europea l’any 2011.

Aquest èxit que va assolir Barcelona 2001, va ser en gran part gràcies a tots els voluntaris que varen estar al peu del canó durant els dies La trobada més important és el Congrés que va durar l’event. Mundial que té lloc en una ciutat d’un Ser voluntari no és simpledels països membres, normalment durant ment treballar. Ser voluntari el mes de novembre de cada any. Aquest és fer d’amfitrió. Que els és l’acte on s’aplega la major quantitat de vinguts de fora es sentin gent, acostumen a assistir-hi entre 5.000 com a casa, ajudar-los, – 8.000 persones. L’any 2001 el Congrés conversar amb ells, fer Mundial va tenir lloc a Barcelona. que no els hi falti de res, Ara 10 anys després de que tota la Jove coneixer cultures difeCambra Internacional quedés bocabada- rents i en definitiva tamda del saber fer i de la gran tasca realit- bé fer nous i potser grans amics.

FES-TE VOLUNTARI AQUÍ!! Clica i entra en una experiència inolvidable. No deixis que t’ho expliquin. Ho has de viure!!

Tarragona, seu de la Conferència Europea 2011 Senadors i amics de la Jove Cambra també us en feu.

L’èxit o el fracàs de Tarragona Jo vull viure aquesta experiència i tu? 2011, serà la victòria o la derrota de tots plegats, de la JCI de Catalunya en Com diu algun actor/actriu... “La millor particular. recompensa que puc tenir és l’aplaudiHem de deixar el llistó tant alt que costi ment del públic.” anys i anys per poder superar-lo. I Siguem tots actors i busquem aquest aquesta feina es de tots. De l’organitza- aplaudiment, la recompensa de la feina ció i de nosaltres, els voluntaris. Jo ja ho ben feta. sóc i espero que tots vosaltres, Júniors, Jordi Plens Voluntari de la EC Tarragona 2011

DRAGGY, LA MASCOTA VIATJERA DE TARRAGONA 2011 La mascota oficial de la Conferència Europea de Tarragona 2011 va començar el seu viatge visitant als amics de la JCI Suècia. Allà va compartir moments inoblidables amb molts amics i durant el Congrés Nacional de la JCI Suècia va ser lliurat al President Nacional 2009 de Dinamarca, Allan Andersen, qui el va portar de visita a la OLM de Vordingborg i també va fer una visita a la fabrica de cervesses Carlsberg. Posteriorment, Draggy va viatjar a Finlàndia va hospedar-se a casa del President Nacional 2009 Petri Ovaska, on també va coneixer molts membres d’aquesta ONM. El PN Petri es va endur a en Draggy al Congres Mundial de Tunisia, on va poder disfrutar del bon temps i de l’hospitalitat de la gent d’aquell pais africà. A Tunisia el President Nacional de la JCI Islàndia Arni Arnason s’el va endur per continuar el seu itinerari pel món i també per fer difussió de la fantàstica Conferència Europea que s’està preparant a Catalunya a aquest pais. Posteriorment a la Reunió de Presidents Europeus que enguany a tingut lloc a Riga (Letònia) na Liega Buracevska, Presidenta Nacional de la JCI Letònia va convidar en Draggy a visitar territori letó. Actualment, Draggy està passant uns dies viatjant per aquell país Baltic compartint amb els membres d’aquesta ONM.

En Draggy a Dinamarca


AGENDA ABRIL-MAIG

DIVENDRES 23 D’ABRIL

JCI SABADELL - Diada de Sant Jordi (Nothing But Nets) JCI MANRESA - Diada de Sant Jordi solidari amb Bolivia JCI REUS - Col·laboració en la lectura del Quixot

DISSABTE 24 D’ABRIL

JCI TARRAGONA - Sopar de Sant Jordi i 40è aniversari TARRAGONA - Junta Nacional

DIUMENGE 25 D’ABRIL

JCI MANRESA - Sortida en Rafting

DIJOUS 29 D’ABRIL

JCI LLEIDA - English Dinners JCI MANRESA - Curs de Debat JCI BARCELONA - English Meetings

DIVENDRES 30 D’ABRIL

JCI SABADELL - Premis Sabadellencs

DIJOUS 6 DE MAIG

JCI CATALUNYA - Bussines Networking Event Nacional a Bcn.

DISSABTE 8 DE MAIG

JCI MANRESA - Concurs de Debat

DISSABTE 15 DE MAIG

JCI CATALUNYA - Assemblea Ordinària de Mig Any a Reus JCI CATALUNYA - Concurs d’Oratòria a Reus

W

Jove Cambra Internacional de Catalunya C/ Pintor Ribalta, 13 local 2 - 08028 Barcelona (Catalunya) Telf. +34 93 447 07 05 www.jci.cat - www.jciec2011.eu - info@jci.cat

E-Info Març-Abril  

Revista Mensual de la Jove Cambra Internacional de Catalunya

E-Info Març-Abril  

Revista Mensual de la Jove Cambra Internacional de Catalunya