Page 1

Resum CCMC: Origen de la Vida Des de l’Antiguitat l’home s’ha preguntat com es va originar la vida. Aristòtil fou el primer en parlar de d’aquest origen, deia que els éssers superiors s’havien creat per biogènesi , engendrats per altres éssers vius; i els inferiors sortien del no res, amb la generació espontània. La matèria tenia per tant una propietat màgica que originava la vida. Aquestes idees han impregnat de la humanitat durant 2000 anys. Més tard es van descobrir els cicles biològics que donaven proves que desmentien la teoria de la generació espontània. Al 1800 ja només es creia que es creaven per generació espontània els infusoris (cèl—lules o microorganismes). Al 1850 Louis Pasteur amb un experiment va provar que els infusoris no apareixien del no res. Va crear dos brous de cultiu i els va escalfar.

Aristòtil va néixer a Grècia el 384aC i va morir el 322aC. Va ser un filòsof grec. La seva teoria era una contradicció de les idees de Plató, el seu mestre. Ell creia que només existia un món, el real, el dels éssers vius, i es trobava en un constant canvi.

En un li va posar un filtre i l’altre el va deixar destapat i al del filtre no s’hi va crear vida, i al filtre hi havia molts microorganismes, per tant la generació espontània no existeix. Això sumat a les idees de Darwin de la seva obra L’origen de les Espècies va causar una revolució a nivell científic. Gràcies l’entorn social de la Unió Soviètica on recentment s’havia fet la revolució del proletariat i s’havien abolit les religions al 1920 Alexander Oparin va crear la Teoria Materialista de l’origen de la vida. Ja que sense l’explicació religiosa s’havia n’havia de trobar alguna altre per explicar

d’on

havia

sortit

tot.

Alexander es va imaginar l’origen de

Louis Pasteur va néixer el desembre de 1822 i va morir el 1895 a França. Tenia el títol de microbiòleg i químic. Va demostrar la teoria del germen i a partir d’aquesta, va inventar la vacuna contra la ràbia.

la vida al mar, i no es va equivocar. Va dir que en un inici hi havien els components CH4 CO2 H2O i NH3. Aquests components són els que hem trobat actualment a les fumaroles marines i aquestes tenen Fumaroles marines

tota una cadena alimentària sense

necessitat de la llum i l’oxigen, perquè l’oxigen s’ha format amb la vida. Oparin només va intuir les molècules que formen la vida ja que les primeres formes vives van ser a nivell molecular. El fet que l’inici fos al mar és a causa de que les primeres molècules es van crear a l’atmosfera i després van caure al mar formant el brou primordial. Les

Alexander Oparin va néixer el 1884 i va morir el 1980 a Rússia. Va ser un bioquímic que treballar en l’origen de la vida a la Terra. Una de les seves teories er a que la Terra patia una constant evolució de molècules de carboni. Més endavant Miller la posaria en pràctica.


primeres formes que es feien còpies a si mateixes foren l’ADN. Per tant és molt provable que s’origini la vida però immensament complicat que sigui complexa o intel—ligent.

Inici 4.000—106 anys

Oxigen

Ara Vida intel—ligent

Organ. Pluricel—lulars 600—106 anys

Al 1950 Harold Urey i Stanley L. Miller, van agafar un matràs i a dins hi van posar gasos de les atmosferes primitives, i els van sotmetre a escalfor, als raig ultraviolats i als raigs

còsmics,

aleshores

a

les

parets

apareixia una substància marronosa on hi havia les molècules de la vida. Per tant aquest experiment confirmava que la teoria Esquema experiment Urey i Miller

Harold Clayton Urey va néixer el 1893 i va morir al 1981 a EUA. Va ser un químic i professor universitari. Va obtenir el títol de zoologia i més tard va entrar a treballar a una companyia de química. Durant la Primera Guerra Mundial va investigar i després va continuar els seus estudis doctorant-se en química.

d’Oparin era certa, però no van aconseguir crear vida.

Carl Sagan, un dels grans astrofísics d’aquest segle passat, va estudiar la composició dels planetes i meteorits i va veure que a l’interior hi havia les molècules de la vida. Per tant va establir la seva teoria que deia que la vida venia de l’espai mitjançant els meteorits i cometes i si impactaven en un lloc propici es crea la vida, aquesta teoria s’anomena Panspèrmia. Gràcies a una matemàtics va fer una fórmula que diu que a la nostra galàxia hi ha una probabilitat entre 500.000 que hi hagi vida, per tant gairebé segur que n’hi ha. SETI (recerca de vida extraterrestre) és un projecte que té repartits per tota la terra

un

conjunt

de

sondes

que

Stlanley Miller va néixer el 1930 i va morir el 2007 a EUA. Era un científic nord-americà conegut pels seus estudis sobre l’origen de la vida. Va estudiar a la Universitat de Califòrnia i va fer un experiment amb Urey per demostrar que la vida havia aparegut per circumstancies aleatòries.

escruten l’espai i busquen senyals de vida intel—ligent. Reben tanta informació que

cap

super-computadora

la

pot

processar i necessiten l’ajut voluntari d’ordinador Sonda projecte SETI

particulars.

Encara

que

trobessin vida intel—ligent no podem

viatjar per l’espai físicament ja que les distàncies són massa grans i viatjar a la velocitat de la llum és impossible materialment. Paraules Clau Biogènesi, generació espontània, cicles biològics, infusoris, idees de Darwin, Teoria Materialista de l’origen de la vida, components CH4 CO2 H2O i NH3, primeres formes vives a nivell molecular, brou primordial, ADN, meteorits i cometes, Panspèrmia, SETI, sondes.

Carl Edward Sagan va néixer el 1934 i va morir el 1996 a EUA. Va ser astrònom i científic. Va ser conegut per la sèrie de televisió Cosmos. Va demostrar que la superfície de Venus era molt calenta, va estudiar l’efecte hivernacle, etc.

Laura Canals, Nil Daunis, Andrea Paucirerol, Joana Padilla, Gerard Garcia

Origen de la vida 2  

Origen de la vida 2

Origen de la vida 2  

Origen de la vida 2

Advertisement